![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie pracujecie?
Cytat:
mysle ze w sumie trzeba dobrze trafic zeby wyslali kogos z agencji na stanowisko administracyjne bez doswiadczenia. chociaz uwazam ze to bez sensu bo naprawde to co oni wymagaja na takim stanowisku jest smiesznie latwe. wystarczy dobrze znac ang i wszystkiego sie spokojnie mozna nauczyc. proponuje napisac w CV ze sie pracowalo na takim stanowisku w polsce, to moze pomoc. zapomnialam dopisac - mojej kolezanki kolezanka zna dobrze ang, ma pokonczone kursy komputerowe ale nie ma doswiadczenia w administracji i nie moze sie nigdzie zalapac do takiej pracy.a przeciez gdzies trzeba pracowac po raz pierwszy...
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, ze mialas doswiadczenie jako recepcjonistka lub sekretarka?
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
mialam doswiadczenie jako recepcjonistka- 2 miesieczne ale mnie o to nie pytali w pierwszej pracy. w tej w ktorej jestem teraz zatrudnili mnie bo juz pracowalam na podobnym stanowisku.
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A ja narazie pracuje w Fabryce ciastek , bo nie mam innego wyboru. Jednak obecnie staram sie o prace w restauracji z włoskim jedzeniem i mam nadzieje ze mnie zatrudnia. Obecnie złozylam jeszcze cv do hotelu.
Ja uwazam ze kazda praca jest dobra na poczatek - zaczyna sie od sciery a mozna skonczyc na dobrym stanowisku. Wazne zeby dazyc do celu. Pozatym warto miec rozne doswiadczenia , ja lubie nowe wyzwania bo wszystko sie moze w zyciu sprzydac. Denerwuje mnie tylko to ze mam narazie jeszcze problem z ang ( uczylam sie 6 lat ang ) a tu mialam problem ze zrozumieniem i wygadaniem , naszczescie z miesiaca na miesiac idzie mi coraz lepiej. Pozatym zyrowanie na wlasnym tż nie jest super wyjsciem - bo trzeba razem dazyc do czegos a nie ze jedno siedzi w domu i wydaje tylko kase tej drugiej osoby , ktora pewnie ciezko pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy któraś z was zajmuje się sprzątaniem prywatnych domów? Jestem w Londynie od niedawna i jestem ciekawa jak to wygląda. Jest dużo ofert tego typu pracy. Może któraś z was podzieli się doświadczeniami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Witam mieszkam w Harlow od niedawna i poszukuje pracy w fabryce najlepiej takiej w której pracuje duzo polaków (nie mówie po angielsku) za pomoc będe bardzo wdzięczna mój nr gg 4674995 pozdrawiam emigrantki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie - w czerwcu jade do anglii na studia, bedzie to na 99% londyn, no i mimo student's loan bede musiala pracowac - zeby zarobic na wynajecie mieszkanka (byc moze z kolezanka), jedzenie, utrzymanie itd...
jak wiemy studia dzienne wykluczaja staly czas pracy...bycie swiezo po liceum tez zaweza krąg... jedyne plusy jakie posiadam to: -perfekcyjny angielski -na papierkach mam CAE a w tym roku na 99,9% zdam CPE -koncze IB wiec program byl ogromnie przeladowany - matma np z 3 roku strudiow polskich -jestem przyzwyczajona do nieustannej pracy umyslowej, ze tak powiem (nierzadko spie po 4 godziny a moje zycie to szkola-nauka-szkola-nauka,ale coz, sama wybralam IB...) -obsluga komputera o ile to cokolwiek znaczy... jakiej pracy moge szukac w anglii? pytam Wam jako bardziej doswiadczone i obeznane zdaje sobie sprawe z mojego zerowego doswiadczenia i niskiego wieku, jednak przeraza mnie mysl skonczenia jako kelnerka w restauracji po tylu latach wytezonej nauki... czy tylko na taka prace moge liczyc? czy aplikowac tez na stanowiska sekretarek itp, ktore badz co badz sa juz malenki szczebelek wyzej? dziekuje z gory za wszystkie rady
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
slonce a co ty chcesx robic pracujac na studiach? wsxyscy studenci pracuja po knajpach i to xadna ujmna, po prostu tam moga pracowac wiecxorami albo w weekendy a tylko wtedy maja cxas, xnasx jakies biuro otwarte w nocy?? poxa tym xanda praca nie hanbi moja droga a x takim nastawieniem xe nie po to tyle sie ucxylam to w tym kraju akurat daleko nie xajdxiesx, ja pracuje dla jendego x oxfordxkich college'y i duxo studentow pracuje dla nas w okresie wakacji fixycxnie bo w taki sposob moga xarobic na cxesne.....
powodxenia!!
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z poprzedniczka. podejrzewam, ze bedzeisz studiowac na pelnym etacie, wiec bedzesz miala czas tylko na prace wieczorami albo w weekendy. Biura sa otwarte przewaznie od ok 8 do 17, i przewaznie sekretarka jest potrzebna codziennie i pelnym wymiarze godz.
I jeszcze jedne teraz tutaj jest mnostwo Polakow z perfekcyjnym angielskim i z duzo lepszym wyksztalceniem niz obecnie Twoje, wcale nie jest tak latwo znalesc prace i duzy odstek tych ludzi musi niestety pracowac w restauracjach, pamietaj ze Anglia przechodzi teraz kryzys, naookolo zamykaja zaklady, radze nie wybrzydzac tylko na poczatek podjac sie czegokolwiek jezeli potrzebne Ci sie pieniadze.
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiscie to flaki mi sie przekrecaja, jak czytam takie rady w stylu "zadna praca nie hanbi". Jestes ambitna, znasz swietnie jezyk, jak widac wykazujesz inicjatywe, wiec moja rada brzmi - nie zrazaj sie. Trzymam za Ciebie kciuki. W tym kraju ludzie bardzo zwracaja uwage na nastawienie do pracy, entuzjazm, optymizm. Mi sie udalo, zycze Ci zeby i Tobie sie udalo! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję - widzę, ze warto spróbować i spróbuję, najwyżej się nie uda i pójdę do restauracji
![]()
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
aaliyah ja sie tylko pod tym podpisze.uwazam,ze zadna praca nie hanbi,ale jesli tylko uwazasz,ze stac Cie na cos lepszego to dlaczego nie
![]() swietne podejscie 1stLaDy,zazdroszcze.
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
a co mam innego zrobic
![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wiec ostatnia rada: nie mysl, ze jakis pracodawca bedzie przewracal cale zycie firmy bo ty jestes dostepna tylko wtedy i wtedy. I tak zycze tobie i sobie powodzenia w poszukiwaniach ![]() Przepraszam za chaos ale jest juz pozno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za rady
zobaczymy jeszcze jak bedzie moj plan wygladal ![]() myslalam tez zeby zalozyc jakas wlasna mala dzialalnosc (dodatkowe zrodlo dochodu) - np tlumaczenia ang/pol; korepetycje itp
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki Drogie!
![]() mam pare pytań, ale najpierw cos o sobie: mam 22 lata, znam angielski naprawdę dobrze (certyfikaty FCe i CAE), pracowałam jako sprzedawca i w biurach. Mam skonczony kurs pierwszej pomocy. 1) Czy jest w moim przypadku jakakolwiek szansa na jakas dobrze platna prace w biurze? 2) Jezeli chcialabym zaczac studiowac w UK, to jak to zalatwic? Dostałam juz poczta broszurki z University of London i University of Liverpool, ale te studia są KOSZMARNIE drogie!! Czy jest jakas szansa na stypendium? Bardzo prosze o odpowiedz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
www.studentfinancedirect.co.uk
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: gdzie pracujecie?
pozycja:artwork designer
okres: 9 miesiecy Pracuje w firmie handlujaca profesjonalna odzieza do pilki noznej. Tyle, ze nie tylko ja sprzedajemy, co jest ona nasza marka, wiec sami ja tez projektujemy, produkujemy,reklamujemy i sprzedajemy. Ja pracuje jako cos co na polski mozna nazwac grafikiem komp (ale nic kreatywnego, od razu uprzedze ![]() ![]() Aha,moj poziom ang... Ponoc idealny, nie mam zadnych problemow komunikacyjnych, od formalnych listow do klotni z chlopakiem ![]()
Como se porta la vida cuando vales lo que tienes... Edytowane przez Beekeeper Czas edycji: 2008-11-02 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: gdzie pracujecie?
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: gdzie pracujecie?
lol, ano prawda, ale wiesz...jakbym zaczela mowic jezykiem prosto z BBC to dopiero by mnie nie rozumieli hehe
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Beekeeper-Twoja praca brzmi ciekawie
![]() Niewiem czy wpisywalam sie w tym watku.. Ja obecnie pracuje na recepcji w Hospicjum-jestem bardzo zadowolona bo chce wkrotce studiowac counseling psychology/social work.Ta praca daje mi duzo satysfakcji i nie jest dla mnie nudna. Pracuje tez w coffee shop part time tez dla tej samej organizacji. Zaczynalam od outletu z ciuchami(2 lata) Angielski-jeszcze nie idealny-przez jakies 2 lata mialam bariere jezykowa-ale teraz czuje sie raczej swobodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: gdzie pracujecie?
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Od 5 miesięcy mieszkam w Szkocji. Ale nie pracuję... Męczy mnie to strasznie, bo chciałabym już odciążyć męża, ale trudno mi się zebrać w sobie i poszukać czegoś konkretnego... Moim problemem jest bariera językowa-rozumiem dużo, ale z mówieniem gorzej... boję się przełamać, bo ciągle mi się wydaje, że ktoś nie zrozumie co do niego mówię...
Poza tym skończyłam filologię polską, a z takim wykształceniem nie mam szans na znalezienie pracy chociaż w okolicy tego zawodu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie tym strasznie przejmowalam-byly nawet takie momenty ze siedzialam w domu i nie chcialam niczego szukac,w koncu sie jednak przelamalam no bo ile mozna w domu siedziec? Pamietam ze jednego dnia postanowilam-ok ide zaniesc aplikacje i musze porozmawiac z menagerem i nie bede myslec o moim akcencie i nie idealnym angielskim. Udalo sie i potem jakos poszlo. Jezeli chodzi o to przejmowanie sie ze ktos nie zrozumie...czasami nie chodzi nawet o nasz akcent czy nie idealny jezyk...czasami ludzie nie doslysza,czasami trzeba powtarzac kilka razy,zdarza sie to zawsze. Ja postanowilam sie jakos tym nie przejmowac-do tej pory nieraz sie zdarza sie ze np starsi ludzie mnie nie do konca rozumieja ale cierpliwie powtarzam i w koncu rozumieja...staraj sie tym nie przejmowac...zycze odwagi i powodzenia w poszukiwaniu pracy ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2008-11-03 o 03:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyy, ja od ponad miesiac szukam pracy w irlandii (co.galway), jestem zalamana gdyz nic nie moge znalexc, mimo ze wysylam cv przez internet to praktycznie zero odzewu, znam ang na poziomie dobrym, mam doswiadczenei w pracy biurowej, niestety teraz jest tu bardzo ciezko z praca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj podjęłam męską decyzję i zdecydowałam się podjąć pracę w hotelu jako housekeeper, w czwartek mam interview, ale myślę że ją dostanę. Co prawda za najniższą stawkę, ale na początek to zawsze coś. Poza tym chcę mieć już NIN, a w ten sposób będzie najłatwiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Co do stawki-trzeba od czegos zaczac-ja tez zaczynalam od najnizszej-teraz tez pracuje za niezbyt wysoka-ale dla mnie sie liczy na pierwszym miejscu atmosfera w pracy i mozliwosc rozwoju.A co do hotelu-moze pozniej awansujesz np na recepcje?Nigdy nic nie wiadomo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym miejscu coś niecoś już wiem, bo pracuje tam moja szwagierka i koleżanka, do tego prawie cała ekipa to Polacy. Zobaczymy jak będzie, na razie nastawiam się pozytywnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez tak mialam-wielkim sukcesem bylo dla mnie wyjscie do ludzi i zaczecie pracy.Pamietam jaka podekscytowana bylam pierwszego dnia pracy.. Fajnie ze masz juz tam znajomych ![]() Pozytywne nastawienie b wazne jest-tak trzymaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Witam! ja mieszkam w Dublinie i pracuje jako recepcjonistka w hotelu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.