gdzie pracujecie? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 20:24   #151
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: gdzie pracujecie?

Cytat:
Napisane przez asienkaa Pokaż wiadomość
Witam! ja mieszkam w Dublinie i pracuje jako recepcjonistka w hotelu
Ja też bym wolała być recepcjonistką, a nie houskeeperem, ale mój angielski pozostawia jeszcze wiele do życzenia...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 23:50   #152
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: gdzie pracujecie?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Heh Uwierz, ze jeszcze tak zle nie trafilas, sa gorsze odmiany native angielskiego
lol, a np jakie? chyba nie slyszalas zasiedzialego tubylca z Barnsley, ktory oprocz swojego miasteczka innego swiata na oczy nie wiedzial. To juz chyba angielski nawet nie jest...
Stary 2008-11-05, 00:04   #153
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

A ja bym wolala byc pokojowka niz recepcjonistka w hotelu Dosc ze praca stojaca, kupa stresu, tu masz klienta, tu odbierasz tel, 1000 razy dziennie tlumaczy sie to samo..... nieeeeeeee. Ja sobie chwalilam prawe w "turndown service" w hotelu tez, chodzilam po pokojach zyczylam dobranoc, rozdawalam wode i mowilam jaka pogoda bedzie na nastepny dzien Na teraz jestem na etapie ze nie chce mi sie juz pracowac, ciesze sie z beztroskiego zycia studenta ale juz niedlugo Moze tam gdzie Elfik pracuje ejst fajnie na recepcji, ale w hotelu...... :/ I dziwie sie ze mowicie ze pokojowki maja najnizsza stawke, bo w Kanadzie maja 2 razy wieksza pensje niz np osoby pracujace w sklepach itp Inaczej chyba nie mieliby pracownikow bo to raczej nie lekka praca.

Edytowane przez Rodolphe Lindt
Czas edycji: 2008-11-05 o 00:11
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 05:01   #154
CzarnyElf
Zakorzenienie

Radolphe-to fajna mialas prace
Ja tez nie lubie prac gdzie jest stres.Tu gdzie pracuje to miejsce jest specyficzne-przewaznie siedze-wstaje tylko gdy ktos nowy przychodzi i witam i kieruje do pokoju pacjenta.Telefonow nie odbieram-bo od razu sa kierowane zeby pielegniarki je odbieraly.Czasami mam papierkowa robote,niedlugo tez bede robic wiecej pracy przy komputerze-wprowadzanie danych itp-ogolnie na razie mi sie podoba
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 08:09   #155
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt Pokaż wiadomość
A ja bym wolala byc pokojowka niz recepcjonistka w hotelu Dosc ze praca stojaca, kupa stresu, tu masz klienta, tu odbierasz tel, 1000 razy dziennie tlumaczy sie to samo..... nieeeeeeee. Ja sobie chwalilam prawe w "turndown service" w hotelu tez, chodzilam po pokojach zyczylam dobranoc, rozdawalam wode i mowilam jaka pogoda bedzie na nastepny dzien Na teraz jestem na etapie ze nie chce mi sie juz pracowac, ciesze sie z beztroskiego zycia studenta ale juz niedlugo Moze tam gdzie Elfik pracuje ejst fajnie na recepcji, ale w hotelu...... :/ I dziwie sie ze mowicie ze pokojowki maja najnizsza stawke, bo w Kanadzie maja 2 razy wieksza pensje niz np osoby pracujace w sklepach itp Inaczej chyba nie mieliby pracownikow bo to raczej nie lekka praca.
No niestety, w tym hotelu w którym mam pracować stawka za godzinę jest prawie najniższa... a pracowników i tak mają, choć to prawie sami Polacy.
Stary 2008-11-05, 14:21   #156
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Hanjah gdybym miala ci doradzic to poszukaj hotelu ktory nalezy do zwiazkow zawodowych bo wtedy beda wiecej placic i ja bym nie uwazala ze srodowisko Polkow to bedzie jakis duzy plus tej pracy, sama zobaczysz dlaczego...
Stary 2008-11-05, 14:33   #157
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt Pokaż wiadomość
Hanjah gdybym miala ci doradzic to poszukaj hotelu ktory nalezy do zwiazkow zawodowych bo wtedy beda wiecej placic i ja bym nie uwazala ze srodowisko Polkow to bedzie jakis duzy plus tej pracy, sama zobaczysz dlaczego...
Na razie ta praca jest tymczasowa, bo nie tego docelowo szukam (szkoda mi studiów na spędzenie życia jako housekeeper). Idę tam głównie dlatego, że pracują tam siostra mojego TŻ i nasza koleżanka, a to że z Polakami różnie się tu żyje to słyszałam, ale póki co nie mam negatywnych doświadczeń.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 19:58   #158
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: gdzie pracujecie?

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
lol, a np jakie? chyba nie slyszalas zasiedzialego tubylca z Barnsley, ktory oprocz swojego miasteczka innego swiata na oczy nie wiedzial. To juz chyba angielski nawet nie jest...
Slyszales jak juz cos

Przykladow troche jest, od cockney, przez szkocki angielski, irlandzki, nativow z krajow afrykanskich, amerykanskie glebokie poludnie, nowozelandczykow niektorych

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-10, 16:51   #159
harpoonka
Przyczajenie

GG do harpoonka

Ja siedzę w Anglii szósty miesiąc. Pracuję w ekskluzywnej restauracji z orientalnym jedzeniem jako kelnerka. Nawet to lubię, klienci zawsze mili, jak nie ma ruchu to porozmawiać można, a i napiwki niezłe zostawiają. Czasami siedzę w recepcji i odbieram telefony i widam nowych klientów. Nie jest źle.
Mój angielski jest raczej na poziomie zaawansowanym. Dogadam się bez problemu, większość rozumiem i dużo rozmawiam (taka praca).
Ale ostatnio cos myślę o poszukaniu czegoś nowego. Jakaś zmiana mi chyba jest potrzebna
harpoonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 00:35   #160
Gazelaaa
Raczkowanie

GG do Gazelaaa

Ja rowniez siedze w Anglii,ale dopiero drugi miesiac..
Pracuje w fabryce zywnosci,gdzie robimy gotowe dania. Nie jest to praca moich marzen,ale niestety moj angielski jak tu przyjechalam byl znikomy,na szczescie po tych dwoch miesiacach juz mniej wiecej rozumiem co do mnie mowia i mam nadzieje,ze z kazdym dniem coraz bedzie lepiej

https://wizaz.pl/akcje/luksja/active...uid=399431&k=a
Gazelaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 11:50   #161
roxyroxy
Zadomowienie

a ja zaczynalam od au pair+ sprzatanie, potem byly dwa dni w barze( hi hi nie mialam sily do pijanych klientow), apotem znalazlam prace jako office junior, i awansowano mnie na ksiegowa( dodatkowo koncze college wiec mam kwalifikacje).

Mysle , ze nie wazne gdzie pracujemy, wazne zeby miec ambicje piac sie wyzej.
I mysle, ze malo ludzi dostaje swietna prac od reki, trzeba jednak na to zapracowac. Dlatego zawsze chce mi sie smiac jak to niektore kolezanki opowiadaja jakie maja zaradne dzieci Np, syn takiej jednej, jest hoho, mamgerem w banku i studuje bankowosc w szkocji, i chyba awansuje na dyrektora od finansow, i jescze taki zaradny ze zalatwil sobie dwu pokojowe mieszkanie od councila za ktore nie musi placic!Tu niby tyle zarabia, a nie moze zaplacic za czynsz?
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 23:40   #162
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja też bym wolała być recepcjonistką, a nie houskeeperem, ale mój angielski pozostawia jeszcze wiele do życzenia...
Bycie recepcjonista w hotelu to nie takie piekne jak sie moze wydawac Jak w restauracji bylo cos nie tak - do Ciebie przyleca, pokoj zle posprzatany/czegos brakuje - do Ciebie przyleca, pogoda nie ladna - do Ciebie przyleca ( autentyczne! ), sasiedzi za glosni/pokoj za zimny - do Ciebie poza tym rob rezerwacje, odbieraj kazdy telefon, miej oko na depozyty. Tak naprawde praca jako recepcjonistka to duza odpowiedzialnosc. Jako housekeeper tak naprawde masz wszystko w . Chodzisz od pokoju do pokoju, w kazdym robiac to samo. Nie musisz sie uzerac z goscmi hotelowymi bo malo ich widzisz - w koncu robisz ich pokoje jak ich nie ma. Housekeeping ma tez swoje minusy bo niektorzy Anglicy do najczystszych nie naleza i czasem trzeba sprzatac naprawde okropne rzeczy.. Lub znajdowac erotyczne zabawki w szufladach czy sperme na przescieradlach.. Ja w hotelu angielskim ( piekny, 3 gwiazdkowy w Lake District ) spedzilam 9 miesiecy glownie jako kelnerka w restauracji hotelowej ale rowniez i w housekeepingu i na recepcji i jesli mialabym wybierac - housekeeping! Poza tym z dobra ekipa mozna miec naprawde swietna zabawe

Teraz odkad przeprowadzilam sie do TZta ( okolice Nottingham/Derby ) pracuje w lokalnym pubie jako kelnerka/barmanka/'dessert chef'. Praca nie jest zla, ludzie z ktorymi pracuje sa swietni tylko 2 rzeczy doprowdzaja mnie do szalu - po pierwsze moja GM sooka taka , ze szok! a po drugie, ze wszystkie weekendy/bank holiday/swieta/etc spedzam w pracy. I tak od 5 lat bo w Polsce rowniez w tej samej branzy pracowalam... Mam juz tego po dziurki w nosie i szukam teraz pracy od 9 - 5 od poniedzialku do piatku z 20 dniami wakacji i wolnymi Bank Holidayami Zaczynam tez self-study kurs w Executive Office Skills i jutro aplikuje o pozycje Office Junior ( glownie kserowanie dokumentow i robienie herbaty, ale co tam - kazdy gdzies zaczynal ) takze trzymajcie za mnie kciuki

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2008-11-18 o 23:42
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 01:43   #163
traci
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: gdzie pracujecie?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Slyszales jak juz cos

Przykladow troche jest, od cockney, przez szkocki angielski, irlandzki, nativow z krajow afrykanskich, amerykanskie glebokie poludnie, nowozelandczykow niektorych
Jeszcze dodaj do tego Jamajczykow uhhh ,jeszcze niektorzy to sie straja ale jak gadasz z tymi co sie nie staraja to kapilca.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 09:50   #164
anka!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
a ja zaczynalam od au pair+ sprzatanie, potem byly dwa dni w barze( hi hi nie mialam sily do pijanych klientow), apotem znalazlam prace jako office junior, i awansowano mnie na ksiegowa( dodatkowo koncze college wiec mam kwalifikacje).
Napisz cos o swojej pracy jako ksiegowa, prosze Jak to wyglada?
Ja chcialabym tez robic cos zwiazanego z finansami firmy, ale tak do konca to jeszcze nie wiem co. Narazie zalapalam sie jako credit controller.
Stary 2008-11-19, 11:07   #165
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka! Pokaż wiadomość
Napisz cos o swojej pracy jako ksiegowa, prosze Jak to wyglada?
Ja chcialabym tez robic cos zwiazanego z finansami firmy, ale tak do konca to jeszcze nie wiem co. Narazie zalapalam sie jako credit controller.

Ja mialam troche szczescia z moja praca, wysylalam cv to wszystkich ogloszen o prace biurowe i ta mi sie akurat trafila. Na poczatku pracowalam jako office junior, czyli robilam wszystko czego reszcie sie nie chcialo, pokazywali mi jak wszystko dziala itd i z czasem dokladali obowiazkow. z czasem wyslali mnie na kurs( skonczylam aat i teraz zaczynam acca- to sa specjalne oranizacje tutaj, ktorych kwalifikacje so rowne z akademickimi). Teraz pracuje jako ksiegowa, ale gdy bylam office junior to mialam o tyle dobrze, ze musialam robic doslownie wszystko, pod okiem glownej ksiegowej. Wiec nauczylam sie jak prowadzic ksiegi, robic wyplaty, bilanse itd. Najsmieszniejsze jest to , ze zawsze bylam noga z matmy a w liceum to ledwo na 2/3 lecialam. moja matematyczka dostala by szkoku gdyby sie dowiedziala jak skonczylam.

Napisz co dokladnie chcesz wiedsziec?
Stary 2008-11-19, 13:19   #166
anka!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Ja mialam troche szczescia z moja praca, wysylalam cv to wszystkich ogloszen o prace biurowe i ta mi sie akurat trafila. Na poczatku pracowalam jako office junior, czyli robilam wszystko czego reszcie sie nie chcialo, pokazywali mi jak wszystko dziala itd i z czasem dokladali obowiazkow. z czasem wyslali mnie na kurs( skonczylam aat i teraz zaczynam acca- to sa specjalne oranizacje tutaj, ktorych kwalifikacje so rowne z akademickimi). Teraz pracuje jako ksiegowa, ale gdy bylam office junior to mialam o tyle dobrze, ze musialam robic doslownie wszystko, pod okiem glownej ksiegowej. Wiec nauczylam sie jak prowadzic ksiegi, robic wyplaty, bilanse itd. Najsmieszniejsze jest to , ze zawsze bylam noga z matmy a w liceum to ledwo na 2/3 lecialam. moja matematyczka dostala by szkoku gdyby sie dowiedziala jak skonczylam.

Napisz co dokladnie chcesz wiedsziec?
Oooo popatrz, ja tez zaczynam ACCA (firma chce mi dofinansowac - przynajmniej tak mowili na rozmowie). Juz sie zarejestrowalam na ich stronce, teraz jeszcze tylko musze wniesc oplate (mam czas do konca grudnia). Wiesz juz jak bedziesz sie uczyc do tego? Ja planuje sama w domu - bede miala wolne piatki po to plus moze jakies kursy powtorzeniowe przed samymi egzaminami. A z mamty tez bylam kiepska ( w liceum na dwojach, na studiach ciezko mi bylo zaliczyc )
A tak pytam o Twoja prace bo ciekawa jestem po prostu. Wiem, ze w kazdej firmie pewnie wyglada to troche inaczej. Duzo czasu zajelo Ci opanowanie np. programow komputerowych uzywanych do ksiegowosci, czy to jest sresujaca praca i takie tam
Stary 2008-11-19, 13:50   #167
roxyroxy
Zadomowienie

Anka!, to bedziemy sobie mogly w nauce pomagac ;-) Ja jestem zwolniona z trzec egzaminow bo mam kwalifikacje aat( choc teraz zaluje , ze nie poszlam na acca od razy, bo tak uczylam sie trzy lata i dostalam zwolnienie z tylko trzech egzaminow-j amyslalam wczesniej, ze to zwolni mnie z pierwszego roku! ). AAt robilam na day realease w college, ale acca bede robic sama, wykupie sobie kurs chyba w kaplanie ( nie kupuj w bpp, mialam od nich ksiazki i sa beznadziejne). Teraz wiec bede pracowac 5 dni w tygodni i sie uczyc wieczorami, planuje 3 egz w czerwcu, 2 we wrzesniu i po dwoch latach bedzie z glowy.

Jesli chodzi o programy, to szybko sie nauczysz, w ciagu dwoch tygodni bedziesz smigala. Ja zawsze sobie robilam notatki( typu na co kliknac, gdzie co wpisac, a teraz moge to robic z zamknietymi oczami). Mielismy trzy rozne programy, i zasady sa wszedzie takie same.

Pracan ogolnie fajna, jedyny minus to, ze oczy mnie bola bo caly czas przy kompie. No i czase moze bokiem czlowiekowi wyjsc jak trzeba 300 faktur wptrowadzic do systemu Ale ogolnie nie narzekam.

a kiedy zaczynasz nauke? Ja sobie kurs kupie teraz, ale chyba zczne dopiero po swietach
Stary 2008-11-19, 15:09   #168
Kofika13
Zakorzenienie

hej
Ja w anglii od ponad 2 lat. Przyjechalismy tu razem z TZ zaraz po studiach. Znalezlismy prace przez polska agencje pracy,przez internet.Nie zaplacilismy ani grosza. Oczywiscie ze na pocztaku bardzo sie balam,musielismy pojechac do Warszawy, tam podpisalismy umowe, aha byla jeszcze rozmowa z peacodwca przez tefon. Pisze my gdy szukalismy pracy dla pary,nie jechalismy do "kogos" nikt nam nic nie zalatwial.Wydawalo nam sie ze z nagielkim ok (jakos to musialo byc skoro nas zrozumieli i zatrudnili) ale dopiero pozniej okazalo sie jakie mamy braki.
Obydwoje pracowalismy jako tzw animatorzy w duzym centrum rozrywki dla dzieci.Organizowane były tam party urodzinowe podczas weekendów i w swieta a w ciagu tygodnia przyjezdzaly grupy szkolne i przedszkolne Było fajnie,osłuchalismy sie z jezykiem,nabralismy smialosci i pewnosci.Pozatym nie parcaowal tam ani jedne Polak wiec sila rzeczy musielimy sie jakos porozumiewywac.Po roku czasu zaproponowano nam awans na tzw supervisorów
Mialam pod soba dziewczyny (zazwyczaj uczennice lub studentki) dorabiajace sobie jako party host albo animatorki grup,podobnie moj tz tylko ze on pracowal z chlopakami .
Nie bylo zle,gdyby nie to ze po pierwsze mieszkalismy na terenie tego centrum (prywatne przedsiebiorstwo) zatem non stop bylismy na miejscu,dzien w dzien widywalismy szefostwo,nawet gdy mielismy wolne a im akurat cos wypadlo nie wahali sie zapukac do naszych drzwi i poprosic o przyjscie do pracy.Gdy juz wdrozylismy sie w ten caly mechanizm wymagano od nas wiecej i wiecej,owszem byly bonusy i inne dodatki,ale czlowiek tez chce zyc.
Zaczelam miec dosyc tlumaczenia sie na kazdym kroku gdzie bylam co kupilam, gdzie sie wybieramy na weekend etc etc.
Pozniej szefowa (perfekcjonistka) zczela swirowac,do centrum zjezdzalo sie coraz wiecej ludzi,potrzbowali personelu a jakos nie mogi go znalezc (chyba za malo kasy proponowali) wiec zaczela sie na nas "wyzywac",zmienne nastroje i takie tam ....mialam jej po dziurki w nosie.Oliwy do ognia dolalam gdy poprosilismy ich o miesiac urlopu przed naszym slubem........ i co nie zgodzili sie ...oczywiscie nie przyznali sie do tego ze sobie bez nas nie poradza,zaczeli wymyslac ze w zadnej innej firmie nikt nie dla by nam tyle urlopu i blabla bla. Tyle ze my specjalnie nie wykorzystywalismy naszego wczesniej aby wykorzystac go na slub.... pozatym wlasnie przez nia zaczelam coraz bardziej nienawidzic tego miejsca. zadecydowalismy z TZ ze poprostu rezygnujemy,potrzebujemy czasu i odpoczynku aby dobrze przygotowac sie do najwazniejszego dnia w zyciu.
Tak tez zrobilismy, wprawdzie rozstalismy sie w przyjaznych stosunkach ale na slub nie przylecieli (pomimo wczesniejszyc zapewnien)

Po powrocie do Angli TZ w bardzo krotkim czasie znalazl prace jako informatyk (to jego zawod wyuczony i pasja zarazem) w miedzynarodowej firme,podobno byli zaskoczeni ze przez 2 lata marnowal sie na jakims "placu zabaw".Tak tylko pewnie gdyby nie to to nigdy w taki sposob nie porozumiewal by sie w tym jezyku (dzieci jednak robia swoje) a ja ja coz szukam pracy jako nauczyciel lub asystent lub przedszkolanka.
Wprawdzie od grudnia mam zaczac prace jako asystent tyle ze na pol etatu,a do tego kawalek bede musiala dojezdzac wiec nie wiem czy to mi sie oplaci.
Jeszcze 28 listopada ide na kolejna rozmowe tyle ze u mnie w miescie tak ze trzymajcie kciuki
łoj ale sie rozpisalam
lece..... i pozdrawiam wszytskie emigrantki

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 19:00   #169
anka!
Rozeznanie

Roxyroxy na pewno wymiana naszych doswiadczen sie nam przyda, slyszalam ze jest ciezko i wiele osob po prostu tego nie konczy, na rozmowie w sprawie pracy powiedzieli mi, ze podziwiaja osoby, ktore sie za to zabieraja i chca mnie wesprzec. A ja chce to skonczyc bo da mi to solidna i dosc szeroka wiedze i ciekawe mozliwosci rozwoju i pracy. Rowniez planuje pierwsze 3 egzaminy w czerwcu. Licze tez na zwolnienia, zaczne to zalatwiac jak tylko zaplace za czlonkostwo. Z tego co wyczytalam na ich stronce odnosnie uczelni i zwolnien, przysluguje mi jedno. A Ty jak zalatwilas zwolnienia? Czy moge zrobic to, jak juz dostane ta karte czlonka i ten swoj numer? po prostu wyslac im prosbe o zwolnienie i tlumaczenia potrzebnych dokumentow? I dobrze, ze sie wypowiedzialas na temat materialow, bo szczerze mowiac to bylam nastawiona na te bpp, a teraz to sie zastanowie i poczytam jeszcze. Jak tylko bede wiedziala z czego jestem zwolniona, kupuje materialy i fru

Kofika13 kciuki scisniete

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 19:13   #170
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Czesc dziewczyny.
Ja tez robie ACCA, ucze sie w domu, jestem juz w polowie kursu. piszecie, z eduzo osob tego nie konczy, z mojej strony kurs jest bardzo prosty, choc oprocz materialow, ktore dostalam kupilam sobie ksiazke, ktora polecil mi znajomy, tez robi ACCA.
po nowym roku ide tez na prawie roczny kurs Sage. ten bede robic w collegu. w wiekszosci ofert, znajomosc tego programu ma ogromne znaczenie, zaczelam tez rozgladac sie za nowa praca, ale zawsze cos mi stanie na drodze, typu nowy kurs w pracy, bo wlasnie zaczelam Business Impoving Techniques i szkoda mi go zaprzepascic.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 20:25   #171
anka!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Ja tez robie ACCA, ucze sie w domu, jestem juz w polowie kursu. piszecie, z eduzo osob tego nie konczy, z mojej strony kurs jest bardzo prosty, choc oprocz materialow, ktore dostalam kupilam sobie ksiazke, ktora polecil mi znajomy, tez robi ACCA.
po nowym roku ide tez na prawie roczny kurs Sage. ten bede robic w collegu. w wiekszosci ofert, znajomosc tego programu ma ogromne znaczenie, zaczelam tez rozgladac sie za nowa praca, ale zawsze cos mi stanie na drodze, typu nowy kurs w pracy, bo wlasnie zaczelam Business Impoving Techniques i szkoda mi go zaprzepascic.
O fajnie, im nas wiecej tym lepiej. Piszesz, ze uczysz sie w domu i dajesz rade, to brzmi optymistycznie Ja tylko tak slyszalam, ze nie wszyscy docieraja do konca, ze jest ciezko itp, ale jestem dobrej mysli . A z jakich materialow korzystasz? I naprawde mozna sie obejsc bez tych kursow ktore sa w ofertach (i calkiem sporo kosztuja)? I jeszcze jedno: ile mniej wiecej czasu trwa przygotowanie tak do egzaminu? Sorki za tyle pytan, ale temat bardzo mnie ciekawi i jest dla mnie wazny.
Stary 2008-11-19, 20:26   #172
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka!;9785601[B
Kofika13[/B] kciuki scisniete
anka dzieki ja tez bede trzymala jak nadejdzie twoja pora a co do tegoz ze te egzaminy trudne to nie przejmuj sie ze oni tak mowia ja tutaj robilam kurs higieny banalny jednidniowy z koncowym testem jezu co ja sie w pracy nie nasluchalam ze jak by co to zebym sie nie zalamywala ze moge zdawac poprwke i takie tam. a w ogole facet w collegeu jak sie dowiedzial ze jestem polka to 3 razy pochodzil do mnie z zapytaniem czy napewno chce do testu podejsc bo oni moga sprowadzisc mi z londynu polska wersje,ale to zajmie troche czasu ble ble ble a ja zdalam i zrozumialam wszystko pomimo ze to nie bylo slownictwo ktorym posluguje sie na codzien
typowi angole posr*** by sie jakby mogli

ps oczywiscie nie porownuje tego co ja robilam (w zasadzie dla rozywki,spnsorowane przez szefowa do twojego egzaminu ale jestem pewna ze sobie poradzisz ot co

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2008-11-19 o 20:30
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 20:32   #173
anka!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
anka dzieki ja tez bede trzymala jak nadejdzie twoja pora a co do tegoz ze te egzaminy trudne to nie przejmuj sie ze oni tak mowia ja tutaj robilam kurs higieny banalny jednidniowy z koncowym testem jezu co ja sie w pracy nie nasluchalam ze jak by co to zebym sie nie zalamywala ze moge zdawac poprwke i takie tam. a w ogole facet w collegeu jak sie dowiedzial ze jestem polka to 3 razy pochodzil do mnie z zapytaniem czy napewno chce do testu podejsc bo oni moga sprowadzisc mi z londynu polska wersje,ale to zajmie troche czasu ble ble ble a ja zdalam i zrozumialam wszystko pomimo ze to nie bylo slownictwo ktorym posluguje sie na codzien
typowi angole posr*** by sie jakby mogli
Ja wiem, ze nie ma co brac tak do siebie tego co oni mowia (czesto na wyrost i wyolbrzymiaja), ale niestety sporo nauki mnie czeka tak czy siak A kciuki owszem, przydadza sie chocby pierwszego dnia w pracy (to juz w poniedzialek), bo musze jechac kawal drogi sama, 2 pociagami, a ja taki typ jestem, ze potrafie sie zgubic na prostej drodze
Stary 2008-11-19, 20:46   #174
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

A wiec kurs trwa od 9 do 18 miesiecy, zalezy ile czasu dziennie poswiecasz, ja spedzam ok 3 godz w tyg, czasami mniej, chce skonczyc kurs w maju. egzamin jest tylko jeden koncowy, ale podczas kursu masz 6 testow, ktore trzeba wypelnic i wyslac, na tej podstawie sprawdzaja czy opanowany zostal material z lekcji. Ja za kurs zaplacilam 450 funtow, dostalam znizke, normalnie kosztuje ok 600. placilam po 41 funtow przez 11 miesiecy. materialy dostalam od nich, sa to 2 segregatory, tam znajduja sie informacje , cwiczenia, testy itp, jak juz pisalam mam dodatkowa ksiazke i jest swietna, musze kupic nastepne 2 czesci, bo to ksiazka uzuyana w collegu a tam kurs trwa 3 lata, wiec sa 3. tu jest wszystko troche dokladniej wyjasnione i duzo wiecej cwiczen.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 21:29   #175
CzarnyElf
Zakorzenienie

Ja dzisiaj dowiedzialam sie ze bede miala szkolenie w programie do ktorego mam wprowadzac dane lekarzy,pielegniarek,czas pracy,czas dojazdu itp-i tym samym bede odpowiedzialna za ich wyplatyCzyli jak cos sknoce to beda wszyscy z pretensjami do mnie leciec
Niby program jest latwy ale znajac moj talent matematyczny to napewno cos sknoce-ja mialam same 2 z matmy-boje sie troche tej odpowiedzialnosci.Ale mam jeszcze miesiac czasu na szkolenie i zapoznanie sie ze wszystkimi detalami.W sumie nowe doswiadczenie zawsze sie przyda
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 22:53   #176
SimplyDivine
Zakorzenienie

Wyslalam dzis CV i covering letter to firmy poszukujacej kogos na stanowisko Office Junior. W ofercie pracy wyraznie jest napisane, ze do jednych z glownych obowiazkow bedzie nalezalo przygotowywanie herbaty 2 razy dziennie dla 13 osob wiec moje dlugoletnie doswiadczenie jako kelnerka sie przyda Trzymajcie kciuki dziewuszki

Kofika13 powodzenia zycze

anka! powodzenia rowniez i nie zgub sie w tych pociagach

CzarnyElf nie boj zaby, dasz rade - tylko trzeba sie skupic

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2008-11-19 o 22:56
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 09:38   #177
anka!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Wyslalam dzis CV i covering letter to firmy poszukujacej kogos na stanowisko Office Junior. W ofercie pracy wyraznie jest napisane, ze do jednych z glownych obowiazkow bedzie nalezalo przygotowywanie herbaty 2 razy dziennie dla 13 osob wiec moje dlugoletnie doswiadczenie jako kelnerka sie przyda Trzymajcie kciuki dziewuszki

Kofika13 powodzenia zycze

anka! powodzenia rowniez i nie zgub sie w tych pociagach

CzarnyElf nie boj zaby, dasz rade - tylko trzeba sie skupic
Zacisniete
Ja jak juz przetre sobie szlak, to bedzie dobrze. Najtrudniejszy pierwszy raz
Stary 2008-11-20, 11:52   #178
Daenerys
Wtajemniczenie

To znowu ja.

Zmienilam miejsce zamieszkania i sila rzeczy zmienilam tez prace.

Pracuje w malej wloskiej kafejce. Pytanie jako kto, heh. Pewnie jako supervisor, ale ze szefowa pojechala do Wloch, a ja sama ze stafem rzadze sie w kafejce to pod assistant manager podpadam. Czyz nie? Tylko pieniedzy odpowiednich nie dostaje.

Tz na szcescie niedlugo otwiera swoj maly biznes. Bedzie sprzedawal kawe na wynos na ulicy z takiego malego kiosku i mam nadzieje, ze starczy tam dla mnie miejsca. W planie mamy otworzenie swojej wlasnej kawiarni.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 13:59   #179
roxyroxy
Zadomowienie

Anka! i Sylwunia009, prosze , tearz sie bedziemy raze ksztalcic;-) Ja tez slyszalam ,ze tek kurs nie nalezy do latwych, ale duzo ludzi na aat narzekalo i oblewalo egzaminy, a ja zdalam wszystkie za pierwszym razem, wiec mysle ze nie bedzie zle. Ja jestem lepsza w finansach niz 'managment accounting' , wiec prz tym drugim bedzie ciezej.
Ja sie najpierw rejestrowalam, potem wyslalam papiery z prosba o zwolnienia. Zajelo im to cholernie duzo czasu, najlepsze jest to ze nie przyslano mi zawiadomienia i przypadkiem weszlam na konto na acca, a tu pisze , ze musze zaplacic za zwolnienia( platne yle co za egzamin). Jak bym tam nie weszla, to bym jeszcze dlugo nie wiedziala, ze wszystko zalatwione ;-)

Ja bede sie uczyc albo z premier training, albo kaplan, bpp na pewno nie. Moze maja lepsze ksiazki do acca niz aat, aleja nie bede ryzykowac. zawsze mozesz wykupic jeden kurs i zobaczyc co i jak.
Stary 2008-11-20, 15:07   #180
1stLaDy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
ile zarabia taki Office Junior? jak wygladaja godziny pracy? dopuszczaja 'dziwne' wymiary godzin tak jak dla studentow...co jest wymagane oprocz jezyka?

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości