Barack Obama-historyczne zwyciestwo. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-05, 20:28   #61
Paraboliczna
Raczkowanie

Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Nie powiedziałam że gwarantują.
Ja się tego obawiam, prywatnie.
Ale rozumiem, że sam fakt że jesteście w stanach daje wam monopol na wiedzę.
Stary 2008-11-05, 20:33   #62
Wafelina :)
Zadomowienie

Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
Napisane przez Paraboliczna Pokaż wiadomość
Wafelina - a Ty coś wiesz o Obamie w ogóle?
ależ oczywiście, że wiem COŚ o Obamie skąd takie pytanie w ogóle?

Don`t be affraid - Taddy`s home!
Wafelina :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 20:48   #63
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
Nie byl to atak na twoja wiedze, raczej zgadzam sie z prawie wszystkim co napisalas w tym watku.

Fakt ze mieszkam tutaj od 7 roku zycia, studiowalam prawo, i ogolnie interesuje sie polityka kraju nie daje mi monopol na wiedze, ale pozwole sobiwe powiedziec ze moja wiedza przewyzsza wiedze przecietnego mieszkanca inego kraju, ktory czyta o tuch wyborach w lokalnej gazecie, czy tez tymczasowego imigranta do stanow. Nie mowie ze nikt inny nie ma prawa do swojego zdania i do jego wypowiedzi.

Tell from my attitiude that I'm most definitely

Nakarm zwierzeta w schroniskach ZA DARMO

Edytowane przez CaliDreamin
Czas edycji: 2008-11-05 o 20:49
CaliDreamin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 20:52   #64
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
Napisane przez CaliDreamin Pokaż wiadomość
Jezeli tak dobrze znasz stany, to wiesz ze to kraj wielkich roznic regionalnych, i nie musze ci mowic ze obama NIGDY nie wygral by jezeli by wybory prowadzone byly jedynie na wschodnim poludniu, gdzie wygrywal mccain, i gdzie instnieje nadal zlosc w sprawie przegranej wojny secesyjnej, nie mowiac juz o glebokim rasizmie.
No nie wygralby, ale nie dlatego ze jest czarny, tylko dlatego, ze od dobrych kilku kadencji Demokraci dostaja tam lupnia w wyborach prezydenckich. Wrzucenie do jednego worka calego pld-wsch to uogolnienie i to dziwne, bo Wirginie czy Kentucky od Alabamy dziela lata swietlne. Inna sprawa, ze na Poludniu, w Wirginii i obu Karolinach jest duzy odstetek czarnej populacji.

Suma sumarum, to wytykanie ze na glebokim poludniu jest rasizm tylko udowadnia moja teze, ze jest on nieznaczacy, bo utrzymuje sie na glebokiej, niewiele znaczacej prowincji.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 20:55   #65
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
Nie byl to atak na twoja wiedze, raczej zgadzam sie z prawie wszystkim co napisalas w tym watku.

Fakt ze mieszkam tutaj od 7 roku zycia, studiowalam prawo, i ogolnie interesuje sie polityka kraju nie daje mi monopol na wiedze, ale pozwole sobiwe powiedziec ze moja wiedza przewyzsza wiedze przecietnego mieszkanca inego kraju, ktory czyta o tuch wyborach w lokalnej gazecie, czy tez tymczasowego imigranta do stanow. Nie mowie ze nikt inny nie ma prawa do swojego zdania i do jego wypowiedzi.
Z pierwszym pozwole sie zgodzic, z drugim nie, powiedzialbym wrecz, ze osoba ktora w Stanach mieszka od dziecka moze miec duze tyly jesli chodzi o taka wiedze.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-11-05, 20:58   #66
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Co do zamachów - Obama jest podobny do Kennedyego. Podobny wiek, podobne doświadczenie, podobna popularność, ta sama opcja polityczna.

to samo mam skojarzenie, przyszedł mi dzisiaj na myśl JFK.

Cytat:
A pisanie ze to jest historyczne zwyciestwo, dlatego ze facet jest czarny swiadczy dla mnie wlasnie o patrzeniu na kogos przez pryzmat rasy.
bo "na chłopski" rozum tak to właśnie wygląda, a media chętnie podchwytują taką właśnie interpretację mającą znamiona sensacyjki.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 21:01   #67
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
Z pierwszym pozwole sie zgodzic, z drugim nie, powiedzialbym wrecz, ze osoba ktora w Stanach mieszka od dziecka moze miec duze tyly jesli chodzi o taka wiedze.
Oczywiscie...no bo jak mozna zrozumiec spoleczenstwo bedac jego czescia przez 3/4 zycia? Przeciez kazdy wie ze w zyciu liczy sie tylko wiedza teoretyczna.
Ktorej tez oczywiscie jest mi brak.
Na niektore tematy nie warto dyskutowac, zycie jest zbyt krotkie.

Pierwszy afro amerykanski prezydent to nie "sensacyjka," jak np afera jakiegos polityka z mlodsza kobieta, to raczej fakt historyczny. A to ze patrzymy wszyscy na swiat przez, m.i., pryzmat rasy to tez fakt.

Rasizm: jezli myslisz ze rasizmu brakuje w miastach na poludniu, to chyba nigdy tam nie byles. Ja akurat bylam na uniwersytecie w virgini, a wiec wiem ze wiekszosc stanu niczym sie nie rozni opd glebokiego poludnia: tak zwana northern virginia to geograficznie malutka sklepka mniej "zacofanych" lecz nie miej republikanskich ludzi wokol washington dc, gdzie przewazaja militarni i konserwatywni biurokraci.
Historyczny fakt: poludnie bylo ZA demokratami (tz partia pracujacego czlowieka, do czasow niedawnych) do puki ci nie wzieli na siebie sprawe anty segregacji w latach 50 i 60. Glownie dzieki temu dekomraci stracili glosy w tamtym rejonie kraju. Dopiero pozniej republikanie ze tak powiem glebiej podlizali sie poludniu biorac na siebie sprawy jak religijny konserwatyzm, aborcja, inne sprawy spoleczne.

Edytowane przez CaliDreamin
Czas edycji: 2008-11-05 o 21:17
Stary 2008-11-05, 21:07   #68
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
Oczywiscie...no bo jak mozna zrozumiec spoleczenstwo bedac jego czescia przez 3/4 zycia? Przeciez kazdy wie ze w zyciu liczy sie tylko wiedza teoretyczna.
Ktorej tez oczywiscie jest mi brak.
Na niektore tematy nie warto dyskutowac, zycie jest zbyt krotkie.
Nie chce mi sie ciagnac tej dyskusji, naprawde.

Cytat:
Pierwszy afro amerykanski prezydent to nie "sensacyjka," jak np afera jakiegos polityka z mlodsza kobieta, to raczej fakt historyczny. A to ze patrzymy wszyscy na swiat przez, m.i., pryzmat rasy to tez fakt.

Za wszystkich to sie nie wypowiadaj

Stary 2008-11-05, 21:31   #69
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

No chyba ze jako jedyny na swiecie przerosles reguly psychologi ludzkiej. A instynktowne patzenie na swiat najpierw przez pryzmat stereotypow to narzedzie ewolucyjne, ktore wspieralo przetrwanie wczesnego czlowieka, pomagajac nam rozpoznac wroga.

To nie to samo co rasizm. Fakt ze roznice zauwazasz nie znaczy ze na prymitywnym instynkcie opierasz swoje zachowanie, i na tej bazie dokonujesz pozniejsza ocene ludzi.

Stary 2008-11-05, 22:11   #70
szien
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

A ja mam tylko głęboką nadzieję, że B.O. przywróci dofinansowanie z rządowej kasy na badania nad komórkami macierzystymi...

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:19   #71
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
No chyba ze jako jedyny na swiecie przerosles reguly psychologi ludzkiej. A instynktowne patzenie na swiat najpierw przez pryzmat stereotypow to narzedzie ewolucyjne, ktore wspieralo przetrwanie wczesnego czlowieka, pomagajac nam rozpoznac wroga.

To nie to samo co rasizm. Fakt ze roznice zauwazasz nie znaczy ze na prymitywnym instynkcie opierasz swoje zachowanie, i na tej bazie dokonujesz pozniejsza ocene ludzi.
Po pierwsze, nie uwazam ze patrzenie na kogos przez pryzmat rasy jest czescia psychologii ludzkiej. I tak, nie patrze na ludzi przez pryzmat ich rasy.

Stary 2008-11-05, 22:23   #72
TmargoT
Zakorzenienie

ech szkoda,że w natłoku sporu,ktory lepszy zaginął mój post.
chetnie pośmiałabym się ze słów naszego prezydenta.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 22:39   #73
MagdaP
Zadomowienie

Wolalabym zeby wygral McCain, ale trudno. W przepowiednie wprawdzie niezbyt wierze, ale tez mysl o koncu swiata przyszla mi do glowy
Stary 2008-11-05, 22:58   #74
grzybol
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

ja się cieszę, że Obama wygrał - gdybym była Amerykanką, też bym na niego głosowała
tylko gdzieś tam z tyłu głowy mi się pojawia taka myśl, czy teraz się spełnią przepowiednie Nostradamusa o tym, że kiedy władcą świata zostanie ciemnoskóry człowiek, nastąpi koniec świata
grzybol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:08   #75
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grzybol Pokaż wiadomość
ja się cieszę, że Obama wygrał - gdybym była Amerykanką, też bym na niego głosowała
Bo? Dlaczego bys na niego glosowala?

Cytat:
tylko gdzieś tam z tyłu głowy mi się pojawia taka myśl, czy teraz się spełnią przepowiednie Nostradamusa o tym, że kiedy władcą świata zostanie ciemnoskóry człowiek, nastąpi koniec świata
Bzdura, abstrahujac juz od tego ze te przepowiednie sie nie spelniaja, to nie ma zadnej przepowiedni o wladcy swiata i ciemnoskorym czlowieku.

Stary 2008-11-05, 23:12   #76
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
ja czytałam,że miało to nastąpic w 1999 roku.nostuś trochę sie pomylił,czemu nie miałby teraz też popełnić błędu
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:16   #77
grzybol
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Bo? Dlaczego bys na niego glosowala?

Bzdura, abstrahujac juz od tego ze te przepowiednie sie nie spelniaja, to nie ma zadnej przepowiedni o wladcy swiata i ciemnoskorym czlowieku.

głosowałabym, bo jakaś pozytywna energia od tego człowieka bije, jest otwarty na świat, świetnie sie wypowiada (ton głosu też odgrywa ważną rolę), no i jest w odpowiednim wieku do prezydentury poza tym republikanie już mieli ostatnie 2 kadencje, żeby się wykazać i teraz czas na zmiany
grzybol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:20   #78
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
głosowałabym, bo jakaś pozytywna energia od tego człowieka bije, jest otwarty na świat, świetnie sie wypowiada (ton głosu też odgrywa ważną rolę), no i jest w odpowiednim wieku do prezydentury poza tym republikanie już mieli ostatnie 2 kadencje, żeby się wykazać i teraz czas na zmiany
a cóż ma do rzeczy ton głosu... i jaką rolę odgrywa wiek?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:20   #79
srubka
Zakorzenienie

A teraz cos ode mnie
Ciesze sie bardzo, ze wygral Obama jestem w USA od jakiegos czasu i przyznaje bez bicia, ze planuje tu zostac i nie wracac do PL (w sensie mieszkac, ale odwiedzic rodzine i znajomych tak).
Jakos nie przemawial do mnie plan McCaina i te jego niby obietnice. Prawda jest taka ze McCain w idealnym stanie zdrowia nie jest i tez ma juz pare latek. A co by bylo gdyby za jakis czas nie byl w stanie sprawowac urzedu i by dajmy na to wladze przejela Palin? no dziekuje bardzo, baba wyglada na taka dla ktorej liczy sie tylko i wylacznie wladza i pieniadze, i byle do celu.

Nowy prezydent, i nowe nadzieje zobaczymy jak bedzie, ale wierze, ze zrobi cos dla USA i bedzie duzo lepiej niemozliwe zeby tyle mln Amerykanow sie mylilo

oj zazdrosze Amerykanom tej radosci zycia etc. Kto byl kiedykolwiek w USA to wie o co chodzi
pozwole sobie skopiowac komentarz pewnej osoby z WP.pl (wp.pl "Obama Prezydentem- Amerykanie swietuja")

"My - Polacy nawet im do piet nie dorastamy z ich wola zwycistwa, patriotyzmem i rozumieniem demokracji jako takiej ktora byc powinna. Ten Narod to indywidualnosc ktorej my nigdy nie osiagniemy. Zycze kazdemu sie tam urodzic."

niestety swieta racja

Cytat:
Napisane przez kitsh Pokaż wiadomość
nieraz byłam ofiarą rasizmu.
i kompletnie nad tym nie ubolewam.
to ze ty nie ubolewalas, nie oznacza, ze inni tez nie ubolewaja
sorry, ale zenujace sa tego typu porownania i niestety ale glupie, co ma piernik do wiatraka?
zaloze sie ze nigdy nie bylas tak przesladowana na pewnym punkcie, jak murzyni.
Stary 2008-11-05, 23:24   #80
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość

"My - Polacy nawet im do piet nie dorastamy z ich wola zwycistwa, patriotyzmem i rozumieniem demokracji jako takiej ktora byc powinna. Ten Narod to indywidualnosc ktorej my nigdy nie osiagniemy. Zycze kazdemu sie tam urodzic."

niestety swieta racja
żeby się zgodzić z tym zdaniem trzeba nie mieć pojęcia o naszej historii i mieć tonę kompleksów..

wola zwycięstwa...patriotyzm...rozumieniedemokracji - czy naprawdę uważasz, że są to pojęcia obce dla naszego Narodu???

Stary 2008-11-05, 23:27   #81
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
zaloze sie ze nigdy nie bylas tak przesladowana na pewnym punkcie, jak murzyni.
O ktore przesladowania chodzi - preferencje przy zatrudnianiu, czy nizsze progi przyjecia do szkol ?

Cytat:
Boze drogi, jaka role odgywa ton glosu i inne wyswiechtane teksty? Rozumiem ze moga sie komus podobac czyjes poglady, ale wybieranie bo ktos ladnie mowi, lepiej wyglada itd?

Stary 2008-11-05, 23:29   #82
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:

Boze drogi, jaka role odgywa ton glosu i inne wyswiechtane teksty? Rozumiem ze moga sie komus podobac czyjes poglady, ale wybieranie bo ktos ladnie mowi, lepiej wyglada itd?
Wyrak - nie mów, że nie pamiętasz tych głosów oddawanych na Kwaśniewskiego - tylko dlatego, że taki opalony, przystojny i ...fajnie się wyginał przy piosence disco polo

edit - dla jasności - nie oceniam tych, którzy głosowali na Pana Kwaśniewskiego - ale nie rozumiem i nie zrozumiem takich argumentów, o jakich piszę wyżej...

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:30
Stary 2008-11-05, 23:30   #83
eres
Rozeznanie

Nie rozumiem czemu sie wszyscy tak jaraja jego kolorem skory. Co za roznica. Dla mnie moglby by nawet fioletowy w zielone latki ... Facet podczas kampanii wykazal sie niesamowita inteligencja, klasa, opanowaniem, rzeczowoscia, charyzma ... nie obchodzi mnie czy jest genialnym wytworem Pop kultury, specjalistow od PR i wizazystow, czy urodzonym przywodca, przynajmniej nie mam na jego widok odruchu wymiotnego, nie irytuje mnie, gdy otwiera usta ... McCaina bardziej niz cokolwiek innego zdyskwalifikowal wybor Palin na VP, skompromitowal tym nie tylko siebie i ja, ale i cala partie i wykazal, ze niestety nie umie podejmowac sensownych decyzji, tylko lapie sie czego moze, by podniesc swoje wyniki w sondazach (co nie wypalilo i obrocilo sie przeciwko niemu). Wyobrazacie sobie Palin jako potencjalna pania prezydent?!?! Podzielam zdanie panstwa z tego klipu: http://www.youtube.com/watch?v=7DIc8jdra0o
A historia z hydraulikiem Joe? No comment. Podobno wyda plyte Country ...

Majac do wyboru pomiedzy Obama i McCain, wygral odpowiedni. Gratuluje i zycze jemu, Amerykanom oraz sobie, zeby jego prezydentura byla pasmem sukcesow. A jak bedzie, to zobaczymy.
Stary 2008-11-05, 23:31   #84
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
żeby się zgodzić z tym zdaniem trzeba nie mieć pojęcia o naszej historii i mieć tonę kompleksów..

wola zwycięstwa...patriotyzm...rozumieniedemokracji - czy naprawdę uważasz, że są to pojęcia obce dla naszego Narodu???
tak uwazam
zapewniam cie ze pojecie o historii mam a kompleksow nie mam i to zadnych heh co ma jedno do drugiego?

wiesz tu nie chodzi stricte o to co dawniej bylo, ze tam sobie walczyli etc., ale popatrz teraz - pojdziesz z flaga polska na ulice? nie nie pojdziesz, a wiesz czemu? bo sie wstydzic bedziesz, bo cie inni wysmieja, bo sie beda patrzec jak na idiotke etc.
a tutaj tego nie ma, kazdy pokazuje swoj patriotyzm i sie z tym nie kryje, wszedzie zobaczysz amerykanskie flagi, w samochodach, przy domach
Stary 2008-11-05, 23:36   #85
srubka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.

Cytat:
pobyt w usa nie daje nam monopolu na wiedze, ale pozwala na zrozumienie, lepsze zrozumienie pewnych faktow, ktorych nie znaja osoby niemieszkajace w usa.

Cytat:

zgadzam sie

ciekawi mnie dlaczego nadal USA widnieja w oczach i wyobrazi niektorych ludzi, jako kraj banknotem plynacym heh czesto ludzie mysla, o jestes w usa, to kupe kasy masz i wogole nie musisz pracowac, nic nie robisz hehe, no szkoda gadac to tak z innej beczki
Stary 2008-11-05, 23:37   #86
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Wyrak - nie mów, że nie pamiętasz tych głosów oddawanych na Kwaśniewskiego - tylko dlatego, że taki opalony, przystojny i ...fajnie się wyginał przy piosence disco polo

edit - dla jasności - nie oceniam tych, którzy głosowali na Pana Kwaśniewskiego - ale nie rozumiem i nie zrozumiem takich argumentów, o jakich piszę wyżej...
No kurde, jeszcze sie pytasz Wrzesnia anno domini 1995 plasal w ten rytm:

http://pl.youtube.com/watch?v=N2i7sE6M3Hs

Wlasnie to krytykuje, od wyboru JFK za ladniejszy garnitur, przez powyzsze, do wybierania za to ze ktos ma fajny glos (juz byl taki jeden maly Austriak ze smiesznym wasem co mial swietny glos i umiejentosc mowienia )

Stary 2008-11-05, 23:40   #87
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
tak uwazam
zapewniam cie ze pojecie o historii mam a kompleksow nie mam i to zadnych heh co ma jedno do drugiego?

wiesz tu nie chodzi stricte o to co dawniej bylo, ze tam sobie walczyli etc., ale popatrz teraz - pojdziesz z flaga polska na ulice? nie nie pojdziesz, a wiesz czemu? bo sie wstydzic bedziesz, bo cie inni wysmieja, bo sie beda patrzec jak na idiotke etc.
a tutaj tego nie ma, kazdy pokazuje swoj patriotyzm i sie z tym nie kryje, wszedzie zobaczysz amerykanskie flagi, w samochodach, przy domach
a ja uważam, że ma - bo pewne wydarzenia historyczne wpływają na kolejne pokolenia... ale do rzeczy -

nikt sobie nie walczył... walczono po to, by teraz móc swobodnie się wypowiadać, tworzyć itp. w US jest patriotyzm - owszem - nie neguję tego - ale nie uważam, że to nie stanowi o sile tego narodu... Przeciętnym Amerykanom jest dobrze przede wszystkim na płaszczyźnie ekonomicznej (proporcje między zarobkami, a wydatkami), nie interesują się zbytnio tym, co dzieje się poza ich kontynentem... ich położenie nie było, nie jest i nie będzie tak trudne, jak nasze... nie ma co kusić się o porównania... a to, że wielu z nas nie wyjdzie z flagą, czy jej nie umieści przed domem... czy naprawdę to stanowi o naszym patriotyźmie?

a - i jeszcze jedno gdybym odczuła potrzebę pomaszerowania z naszą flagą - nie zwracałabym uwagi na tych, którzy odważyliby się mnie wyśmiać... zwyczajnie uznałabym, że są mali... i myślę, że nie byłoby ich tak wielu

Stary 2008-11-05, 23:41   #88
Brook
Zakorzenienie

kogo na wiceprezydneta wybral Obama?

filimik z YT świetny

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2008-11-05 o 23:42
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 23:41   #89
srubka
Zakorzenienie

[quote=Wyrak;9608128]O ktore przesladowania chodzi - preferencje przy zatrudnianiu, czy nizsze progi przyjecia do szkol ?
np.
niektorzy maja tak dziwnie zakorzenione w swoich umyslach, ze jak widza murzyna, to pierwsza mysl przychodzi, ze to osoba ktora cale zycie nic nie robi i tylko kradnie, no sorry, watpie, zeby takie cos spotkalo "bialego"

Cytat:
Napisane przez eres Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czemu sie wszyscy tak jaraja jego kolorem skory. Co za roznica. Dla mnie moglby by nawet fioletowy w zielone latki ... Facet podczas kampanii wykazal sie niesamowita inteligencja, klasa, opanowaniem, rzeczowoscia, charyzma ... nie obchodzi mnie czy jest genialnym wytworem Pop kultury, specjalistow od PR i wizazystow, czy urodzonym przywodca, przynajmniej nie mam na jego widok odruchu wymiotnego, nie irytuje mnie, gdy otwiera usta ... McCaina bardziej niz cokolwiek innego zdyskwalifikowal wybor Palin na VP, skompromitowal tym nie tylko siebie i ja, ale i cala partie i wykazal, ze niestety nie umie podejmowac sensownych decyzji, tylko lapie sie czego moze, by podniesc swoje wyniki w sondazach (co nie wypalilo i obrocilo sie przeciwko niemu). Wyobrazacie sobie Palin jako potencjalna pania prezydent?!?! Podzielam zdanie panstwa z tego klipu: http://www.youtube.com/watch?v=7DIc8jdra0o
A historia z hydraulikiem Joe? No comment. Podobno wyda plyte Country ...

Majac do wyboru pomiedzy Obama i McCain, wygral odpowiedni. Gratuluje i zycze jemu, Amerykanom oraz sobie, zeby jego prezydentura byla pasmem sukcesow. A jak bedzie, to zobaczymy.
podaje lapke nic dodac nie ujac
Stary 2008-11-05, 23:43   #90
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
niektorzy maja tak dziwnie zakorzenione w swoich umyslach, ze jak widza murzyna, to pierwsza mysl przychodzi, ze to osoba ktora cale zycie nic nie robi i tylko kradnie, no sorry, watpie, zeby takie cos spotkalo "bialego"
A niektorzy, ze sa wiecznie przesladowani

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
kogo na wiceprezydneta wybral Obama?
Joe Bidena, juz pisalem

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości