|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Prawda mam 20 lat i moj tz rowniez. nie moge jego mamy zrozumiec poniewaz ona mnie nie lubi, bo idbieram jej syna. Tylko ze to nie tak. my se kochamy. a jego mam mila 21 lat jak wychodzila za jego ojca, ona uwaza ze ja dzieci nie moge miec do 30 roku zycia bo ona jest za mloda zyby byc babcia. to jak wy byscie myslaly w na moim miejscu. to jest bardzo glupie rozumowanie. jej sie nie udalo w malzenstwie to nie z naczy ze jej syn tez tak trafil. ja wiem czego chce i wiem ze ja chce jego.
Moi rodzice jaki maja stosunek do naszego małżenstwa. Samoa bardzo czesto rozmawiam z moja mama na ten temat. Oni uwazaja ze jesli jestem pewna ze to on to dobrze. Bardzo lubia Tz i wszyscy jestesmy zadowoleni. nie ma to jak zgodnosc. wiecie pewnosc to rzezc zgubna. wiec mamy sie pytalalm nawet czy to milosc czy zauroczenie ale juz wiem ze to milosc bo co innego czulam w momencie zauroczenia a co innego teraz. Wierze swojej intuicji. |
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem ja naprawde sie dziewczynki nie denerwuje. Ja rozumiem co mialyscie na mysli sama sie nad tym wszytskim bardzo dlugo zastanawialam .
|
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
za 2 lata jozia będzie miała 22 lata i będzie już mozna powiedzieć dojrzałą kobietą
moja koleżanka ma 20 lat i powiem że jest bardzo rozsądna nie wiem jak to okreslić ale sprawia wrażenie starszej.. a mam koleżanki w moim wieku czyli 22 lata które zatrzymały się na etapie gimnazjum.. ja też inaczej myslę o zyciu doroslej i odpowiedzialnej, a znajome zachowują się jak szczeniary i małolaty że szkoda gadać![]() wiele moich koleżanek mając 22 lata wyszły za mąz.. jedna jak pisałam wczesniej w tym roku się pobierała i ma 20 lat ![]() ja będę miała 24 lata, a TŻ 25 szkoda że tak późno ,ale lepiej późno niż później no i z TŻ będziemy wtedy 5,5 roku![]() Jozia nie przejmuj się teściową idź za głosem serduszka nie jest ważne czy jesteś krótko czy długo ze swoim TŻ czy czy jesteście młodzi czy starsi.. najwazniejsze żenbyście się kochali i szanowali mozna być wiele lat z kimś i dopiero później poznać jego prawdziwe ja.. tego nigdy się nie przewidzi.. Zyczę Ci żeby się Tobie wszystko udało
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-06 o 19:01 |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moi rodzice mieli po 26 lat i pobrali się po prawie 11 latach bycia razem
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zadomowienie
|
can't be perfect dziekuje Ci za te słowa
)
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mi się wydawało, że nasze 6 to dużo
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiek w którym się pobieramy także zalezy od warunków jakie mamy.. chodzi tu głownie o pracę, mieszkanie.. dziewczyny po zawodówkach wychodzą wcześniej za mąz niż dziewczyny po studiach.. takie odniosłam wrażenie po moich koleżankach z gimnazjum.. te z zawodówki wczesniej zaczeły zarabiac na siebie a te na studiach to chcą się zazwyczaj pobrać po ich zakończeniu jak znajdą pracę.. czasami żałję że nie poszlam na studia zaoczne i nie szukałam pracy.. ale co tam![]() Jozia nie masz za co dziękować po prostu mam takie zdanie, że wiek nie ma znaczenia
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-06 o 19:11 |
|
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
Wiece znam parę która chodziła ze sobą 15 lat byli zaręczeni a kilka miesięcy przed ślubem rozeszli się stwierdzając ze to nie ma sensu. Po prostu poznali siebie a ze nie byli w małżeństwie wszystko się zepsuło. takie jest moje zdanie. i DLa mnie mieszkanie przed ślubem tez jest głupotą. Np. moja kuzynka mieszka z chlopakiem 2 lata nawet nie mysla o zareczynach a nie wspomne ze jest od domu oddalona o 260km. A niech on ja teraz 'kopnie w dupe" za przeproszeniem. Zostanie ze zlamanym sercem. Moje zdanie tylko.
Wiec 11 lat to wcale nie tak długo
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-06 o 19:11 |
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym mieszkaniem przed slubem to mam podzielone zdanie.. bo może lepiej jak się ludzie rozstaną przed slubem niż po..no nie wiem..tak naprawdę jak pisałam wczesniej to nigdy nie wiesz jak będzie po slubie.. więc mieszkanie ze sobą może pozwoli zaakceptować wady drugiego człowieka, bo każdy je ma, tak samo każdy ma inne przyzwyczajenia..
ja osobiście chcę zamieszkac z TŻ dopiero po slubie, ponieważ slub będzie miał dla mnie wtedy taki większy wyraz.. rozpoczynam wspólne zycie z ukochanym mężczyzną, wkraczam w nowy rodział w zyciu własnie z nim, staję się dopiero taką prawdziwą panią domu..i z niecierpliwością będę czekać na temn dzień.. chociaż nie widzę nic złego w mieszkaniu ze sobą przed ślubem.. ale naszą wspólną decyzją jest to że zamieszkamy razem dopiero po slubie
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-06 o 19:19 |
|
|
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Jozia nie martw się wszystko sie poukłada. Wiek nie musi być koniecznie wyznacznikiem dorosłości. I pewnie mając te 20 lat jesteś mądrzejsza od niejednej swojej koleżanki. Ale jesli wiecie, że że chcecie się razem zestarzeć to po prostu weźcie ślub tak jak planujecie, kochajcie się i w ten sposób udowodnicie mamie Tż że nie miała racji. Ona też prędzej czy później zrozumie ze to nie jest jej życie tylko jej syna i nie może podejmować za niego decyzji. Owszem może tłumaczyć ale nie decydowac. Tylko musicie być siebie naprawdę pewni.
Ja ze swoją mamą też miałam problem pewnie nawet dużo gorszy a dodam że już taka młodziutka nie jestem (24 lata) ale jeśli mi się powoli zaczyna układać to i Wam się poszczęści. Na wszystko potrzeba czasu moze mama Tż potrzebuje go trochę wiecej żeby się oswoić z ta myślą. Tak wiec trzymam kciuki i głowa do góry. Ale się nawymądrzałam ![]() A teraz tak zmieniając temat czy ja tu jestem najstarsza bo jak będziemy brać ślub to oboje z Tżcikiem będziemy mieli po 26 lat a Wy tu kurcze same nastolaty prawie ![]() A rodzice biorąc ślub mieli mama 22 latka a tata 25 i są już 30 lat po ślubie
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
My też dopiero po ślubie. Moim zdaniem jest tak iż człowiek decydując sie na małżeństwo musi być pewny, że naprawde to jest prawdziwa miłość. A w momencie juz zaślubin gdy bedziemy już małżeństwem dopiero bedziemy sie docierać, bedziemy sie poznawac w dalszym ciagu. To nie bedzie monotonia to bedzie cos nowego, cos waznego, cos zaskakującego.
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejjjjj...właśnie sobie zdałam sprawę dlaczego On mi tak o Dzidzi nawija
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój o dzidzi też często mówi, że będziemy mieć od razu po slubie.. ale ja mówilam mu że fajnie byłoby spędzić 2 lata razem tylko MY zobaczymy jak to się ułoży
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-06 o 19:24 |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jednak wole wychodzic za maz znajac wszystkie ciemne strony mojego TZa ale moze to dlatego, ze tak wczesnie sie poznalismy i tak dobrze sie juz znamy ![]() a TZ jeszcze na szczescie nie ma parcia na bycie tata... i cale szczescie, bo mi rowniez niespecjalnie sie spieszy poki co do mamusiowania chcemy sie jeszcze wyszalec ![]() ale sobie pyszne warzywa na patelnie zrobilam
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-06 o 19:28 |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma ze mną lekkiego zycia, a mimo wszystko, mino moich wielu wad mnie kocha i chce spędzić ze mną resztę zycia.. jestesmy razem 3,5 roku nie wiem czy to długo czy krótko.. niewazne.. ważne że znamy siebie na wylot, że dotarliśmy się do siebie.. i jestesmy pewni naszej miłości.. monotonia.. czasem przyjdzie, ale mam nadzieję że to między nami nic nie zmieni.. nasza miłośc przez ten okres czasu jak jestesmy razem zmieniła się o 180 stopni.. stała się dojrzalsza i pękniejsza... teraz jest słodka stabilizacja, kompromis.. bo miłość to sztuka kompromisu i akceptowania siebie..
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zmieniając temat znalazl strone na kturej sa typowe buty slubne warto na nia zajrzec.
butyslubne.com.pl Mi sie te podobaja co Wyy na to? te z czyubem też sa ładne takie inne. Ciekawe.
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-06 o 19:40 |
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo zawsze mnie to zastanawiało jak ktos tak mówi, bo ja np mimo że jesteśmy razem prawie 5 lat to nie mogę tak powiedzieć, owszem znam mojego Tż i od dobrej strony i od złej ale wydaje mi się, że kazdego dnia bycia razem poznaję go jeszcze bardziej. I cieszę się, że tak sie dzieje, bo wg mnie coż za życie by było wiedząc, że człowiek, który codziennie koło Ciebie zasypia i się budzi już niczym nas nie zaskoczy, już nic nas w nim nie zdziwi. Nie wiem, może jestem naiwna ale wg mnie drugą osobę poznaje się przez całe życie
Edytowane przez onaella Czas edycji: 2008-11-06 o 19:35 |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z onaella, jednak troche prawdy też jes w tym co mówi (pisze) can't be perfect.
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
o widze joziu, ze rowniez trafilas na strone tego sklepiku
ja juz ja kiedys ogladalam (bo sklep jest w Krakowiea ) ale chyba wtedy byl mniejszy wybor.mi sie podobaja te (aczkolwiek moglyby miec mniejszy obcas )
|
|
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale wiem kiedy na mnie patrzy, kiedy coś mu jest, kiedy się czymś martwi, kiedy chce coś powiedzieć, czy jakiś jego gest to wiem o co mu chodzi.. a zaskakuje mnie bardzo pozytywnie.. ogólnie bardzo się zmieniliśmy.. bardziej TŻ.. kiedyś był zupełnie inny, ale te jego teraźniejsze "wydanie" ....po prostu duzo przezyliśmy przez te 3,5 roku.. wiele smutnych i bolesnych chwil prze pierwsze 2 lata, potem szczęśliwe dni które trwają do teraz.. i może dlatego własnie do ceniam to co mam i nie chcę tego stracić..
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego twój przykład pokazuje że mieszkanie przed ślubem jest bez sensu?? Jakby ze sobą nie mieszkali to nie mógłby jej złamać serca?? Czy co?
Edytowane przez merriel Czas edycji: 2008-11-06 o 19:44 |
|
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
lecę poćwiczyc.. wpadnę później..
co do tej dyskusji to każdy ma swoje zdanie na te tematy i widzę że zdania sa podzielone.. reasumując ludzie mogą zarówno rozstać się przed slubem jak również po.. tak się czasem zdarza.. bo przecież dużo jest rozwodów.. dlatego też uważam że powinnismy celebrować każdy dzień spędzony razem.. starać się rozwiązywać wszystkie problemy, rozmawiać duzo, nie kłócić się zbytni (wiadomo sprzeczki powodują rozruszenie czasem w związku, a jak cudownie jest się godzić) i zaskakiwać drugą osobę, adorować ją codziennie AmenEdytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-06 o 19:48 |
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja korzystając z okazji, że Tż się jeszcze na gg nie odezwał posprzątałam sobie w moich "skarbach" czyli papierkach i całej reszcie przydatnej co papierkowej roboty....nawet nie wiedziałam, że tyle tego mam
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Poprostu uwazam a wiem ze tak bedzie ze on ja kopnie w tyłek i sie skonczy wielka milosc. PO co tak dluga On czeka, ona tez chce zareczyny. mieszkaja juz dwa lata ze soba juz powinni wiedzoec czego chca mieszkaja ze soba i co na tym koniec?? On ma 26 lat ona 20 taki facet juz powinien miec powazne plany a on ma nie wiadomo co i coraz to inne :dupy: pisząc po jemu
|
|
|
|
#1707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do kuzynki to wiesz jaka jest sytuacja, możesz mieć rację że to się rozleci, ale nie mogę się powstrzymać żeby się jeszcze nie poczepiać :-sama wiesz po swoim przykładzie że nie ma tak że zaręczyny i decyzja o ślubie powinny być po jakimś określonym czasie (np. po dwóch latach), to zależy od związku, charakterów osób i ich sytuacji, patrząc chociażby na lain, która jest już z TŻem dłuuugo, a nie zaręczyli się po dwóch latach ![]() -to że facet ma 26 lat o niczym nie świadczy, nie liczy się wiek a raczej dojrzałość emocjonalna i gotowość do "ustatkowania się". Może facet tą twoją kuzynkę kocha (a moze nie, gdybam sobie tylko), ale nie jest jeszcze gotowy na takie poważne decyzje? |
|
|
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Merriel możliwe masz racje. Ale nawet jak sie z nim rozmawia bez ob ecności jej to nawet mówi że gdyby z nia nie mieszkał dawno by sie zareczył, ale teraz to juz nie jest pewny. WIęc to jak mam sobie wytłumaczyć??
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie cos na Rolling Stonesow wzielo
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-06 o 20:01 |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Lain Ty masz zachciołki no ładnie
![]() Ide sie umyć, zjeść co nie co, troszke poczytac tą nieszczesna rachunkowość na jutrzejszy egzaminek, ale Was nie opuszczam od czasu do czasu zobacze co tam naplotkowałyście
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-06 o 20:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

moja koleżanka ma 20 lat i powiem że jest bardzo rozsądna nie wiem jak to okreslić ale sprawia wrażenie starszej.. a mam koleżanki w moim wieku czyli 22 lata które zatrzymały się na etapie gimnazjum.. ja też inaczej myslę o zyciu doroslej i odpowiedzialnej, a znajome zachowują się jak szczeniary i małolaty że szkoda gadać
no i z TŻ będziemy wtedy 5,5 roku
to mi się wydawało, że nasze 6 to dużo

i głowa do góry. 
, ale wiem kiedy na mnie patrzy, kiedy coś mu jest, kiedy się czymś martwi, kiedy chce coś powiedzieć, czy jakiś jego gest to wiem o co mu chodzi.. a zaskakuje mnie bardzo pozytywnie.. ogólnie bardzo się zmieniliśmy.. bardziej TŻ.. kiedyś był zupełnie inny, ale te jego teraźniejsze "wydanie"
Dlaczego twój przykład pokazuje że mieszkanie przed ślubem jest bez sensu?? Jakby ze sobą nie mieszkali to nie mógłby jej złamać serca?? Czy co?