|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jescze mam czekać :((
chilanes gratulacje, chwal się, natychmiast!
![]() ja też w kolejce, ale mój kochany zasugerował, że ze względu na sytuację mieszkaniowo-finansową MINIMUM rok sobie poczekam. Nie dziwię mu się, bo trzeba na wspólne życie mieć pieniążki, ale jednak ten rok nie napawa mnie optymizmem. Także, jak już będę jedyną dziewczyną-nienarzeczoną, to - proszę - nie zostawiajcie mnie tu samej
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj tz zarabia duzo i ok gratuluje, ale nie kazdy w naszym kraju ma takie szczecie, nawet jak ukonczyl uniwerstytet i ma tytuł magistra
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie gdy się zarabia tak mało, należy coś robić, a nie "nic nie robić". Nie uwierzę w to, że młody, ambitny i zdrowy chłopak Z GŁOWĄ NA KARKU nie jest w stanie zarobić więcej niż 1000 zł, zwłaszcza jeżeli zależałoby mu na ślubie z ukochaną kobietą. |
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dodam, że to mój Mężczyzna zaczął rozmowę o ślubie, dzieciach i tych sprawach, ja nigdy wcześniej nad tym się nie głowiłam, choć gdzieś tam przejawiała się myśl, że w końcu stanę przed ołtarzem Obym tylko nie zemdlała jak mi się oświadczy ![]() Cytat:
Wstawiaj fotkę pierścionka Kochana
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba bedzie udzielic ci peirwszej pomocy jak omdlejesz,TZ sie wykaze ![]() ach i dolaczam sie do prosby o fotke Ty chiante tez o tym nie zapomnij po niedzieli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam mój opis wydarzenia z wątku "Zazdroszczę zaręczonym..."
... Wszystko miało miejsce przedwczoraj, miałam urodziny, a Tż w tym tygodniu wolne, więc przyjechał pod pracę z bukietem róż Myślałam, że to wszystko, pojechaliśmy do domu na obiad. Potem pooglądaliśmy tv, ja oczywiście przekonana, że nic się już więcej tego dnia nie wydarzy, więc mina trochę kwaśna. Tż co chwilę jakiś zamyślony mi się wydawał, ale ponieważ moje myśli przyćmione były rozgoryczeniem to nie zwracałam na to uwagi.Trzeba było wyjśc do sklepu, Tż stwierdził, że kolację zjemy na mieście, a że było nawet ciepło, to wybraliśmy się na spacer. Zjedliśmy kolację w mojej ulubionej pizzerii i spacerkiem wracaliśmy do domu. Tż wlókł się niemiłosiernie chwilami, więc się zapytałam co się tak wlecze, na to On, że gdzie nam się spieszy i że musi mnie o coś zapytać Przytuliłs ię do mnie i zapytał cały zdenerwowany i ze łzami w oczach "Czy zostaniesz moją żoną?" i okazało się, że w łapce trzyma pudełeczko z pierścionkiem ![]() A mnie zamurowało Wydukałam tylko "napewno tego chcesz?" i się poryczałam No taka wariatka, że nawet nie odpowiedziałam, czy tak czy nie, tylko za zakładanie pierścionka się wzięłam (materialistka hahaha ). I nie przeszkadza mi, że na środku chodnika, praktycznie na przystanku autobusowym, bo nigdy nie widziałam u Tż takiego blasku w oczach i takiego "pozytywnego" zdenerwowania ![]() Poszliśmy do sklepu, kupilismy szampana, wróciliśmy do domu. Otworzyliśmy go w swoim pokoju, nalałam w 4 lampki i razem z Tż poszliśmy oznajmić zaręczyny moim rodzicom. Mama się oczywiście popłakała, Ojciec zażartował, żebyśmy mu o weselu 10 lat wcześniej dali znać, bo musi na nie nazbierać i tak zakończyły się moje niesamowite 23 urodziny ![]() ... PS: Jeszcze nie wstawiałam tu fotki? Ojjj nadrabiam ![]() A co do niskich zarobków, braku mieszkania, itd... to razem zawsze jest łatwiej
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
ladna historia
![]() niby zwykly dzien,a jednak nie ![]() piercionek w moim typie
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż mi się łezka w oku zakręciła GRATULUJĘ |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny pierścionek.
a i zaręczyny cudowne, wzruszyłam się...
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję kochana A mi już tak serducho wali, że o mało co nie wyskoczy...
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
ktozby sie nie wzruszyl
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale się zaczytałam
![]() Dziewczyny ja tez już czasami nie moge sie doczekac... A jak juz TZ podejmuje rozmowe na ten temat to ja wtedy mowie ze po co sie spieszyc :P .. Serce mowi mi ciagle o zareczynach a rozum o tym, aby poczekac Ja niestety nie mam jeszcze pracy- jestem na stazu, poza tym II rok studiów, TZ nie zarabia tez kokosów, ale sie stara jakos. Wiem, ze przeciez ślub, nie byłby po 2 miesiacach od zareczyn Chcialabym zreszta skonczyc studia itd tak wiec za 2-4lata.. Ehh juz nie wiem.. Ostatnio chlopak mojej przyjaciolki poprosil ja o rękę.. Bylam w szoku, bo wtedy zdalam sobie sprawe z tego, ze mozemy juz o tym myslec- tak jakos dziwnie Jestem z moim TZ od marca 2003 roku tak wiec juz prawie 6 lat. Nie wiem, jestem calkowicie rozdarta..... Szkoda ze to wszystko nie jest takie proste- hej siup piersionek domek dzidzi i zyli dlugo i szczesliwie )) ahhhh ...
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Chiante - trzymam dziś za Ciebie kciuki
Oby to był ten ważny dzień ![]() Wszystkim Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Wiecie co mimo, że to tylko 3 dni, to jestem jakaś spokojniejsza, barzdiej szczęsliwa i spełniona.
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
chiante,to juz dzis?
ach,trzymam kciuki by to dzis byloa Tobie chilanes chyba jakos latwiej co? jak tam narzeczony? alez ja lubie to okreslenie!trzy dni ale zapewne szczesliwsza niz kiedykolwiek jestes!
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Cytat:
Gratulacje chilanes, śliczny pierścionek
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czkam na relację
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
evangeline dziękuję
![]() martha330 jeszcze się nie przyzwyczaiłam do tej myśli A samo "Narzeczony" jeszcze mi przez gardło nie przeszło Ale fakt, czyję się inaczej, bezpieczniej, pewniej? ![]() najfajniejsza od rana przy komputerku czuwa ![]() Czekamy na chiante
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chiante milczy...
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że jej milczenie spowodowane jest podróżą po rodzinie i przyjaciołach oznajmiając im radosną nowinę
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie nie ma czasu tu zajżeć a co u Was dziewczynki?
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
podekscytowanie pewnie wzielo gore i spedza jeszcze romantyczny weekend!
a ja zaraz spac ide,bo rano do pracy,wolne na uczelni,wiec wyladuje w pracy...i wiecie co...jestem o wiele spokojniejsza o zareczyny,dzieki zapewnieniom TZ,ktore ostatnio padly
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe.P.S. Przedwczoraj Mój TŻcik Kochany powiedział mi , że towarzyszył koledze przy kupnie pierścionka zaręczynowego dla jego dziewczyny... A później zapytał mnie "z ciekawości" o rozmiar pierścionka... Wieem, głupia jestem ale aż się rozmarzyłam![]()
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta, właśnie się zaręczyłam!
Jak tylko dojdę do siebie to wszystko Wam opowiem, wraz z pikantnymi szczegółami ![]() Niech mnie ktoś uszczypnie...
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję i teraz czekam na szczegóły U mnie bez zmian, jak już mówiłam, mój Luby powiedział mi, że z pewnością nie zaręczymy się przed zamieszkaniem razem, a to nastąpi najwcześniej po wakacjach przyszłorocznych. I że chciałby, byśmy razem trochę pomieszkali nim podejmie jakieś kroki. Super, nie? Ok, w głębi duszy go rozumiem, ale co mi się marzy, to moje Martha, łobuzie, i Ty mnie zostawisz tutaj samą? buuu A co TŻ Ci powiedział?
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
chiante gratuluję, jak ochloniesz opowiedz co i jak, no i pokaż cudo
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
chilanes, chiante gratulacje, a relacja chilanes Twoja tak mnie wzruszyła, że mało się nie popłakałam
![]() jestem tu nowiutka i również nie-zaręczona..jeszcze ![]() bardzo,bardzo niedawno temu zaczęliśmy dopiero tak poważnie o TYM DNIU rozmawiać.. zrobiliśmy rozeznanie, ile wczesniej to wszytsko trzeba planować.. i postanowiliśmy sobie, że mimo iż BARDZo bysmy chcieli wziać ślub w 2009, to w związku z tym, iż zaręczyny, przygotowania, wszytsko musiałąoby bardzooo szybko się odbyć - poczekamy pewnie... i nasz dzień będzie w 2010 więc na zaręczyny czekam choć wiem,że w związku z naszymi planami już poczynionymi, nastąpią pewnie jakoś całkiem niedługo ale ciekawe, kiedy, w jakich okolicznościach.. mogę się do Was oczekujących przyłaczyć?
|
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy serdecznie![]() A propos przygotowań, wiesz, że na wizażu jest już wątek "Panny młode 2010" ?? Troszkę się podłamałam jak przeczytałam ,że niektóre pary mają już pozałatwiane wiele spraw związanych z organizacją wesela.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez Quillaja Czas edycji: 2009-03-17 o 18:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

Obym tylko nie zemdlała jak mi się oświadczy 

Ja niestety nie mam jeszcze pracy- jestem na stazu, poza tym II rok studiów, TZ nie zarabia tez kokosów, ale sie stara jakos. Wiem, ze przeciez ślub, nie byłby po 2 miesiacach od zareczyn