|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Cytat:
Ach... ta czekolada
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
czesc plazowiczki
dzis jestem grzeczna po wczorajszej rozpuscie ![]() wlasnie wszamalam salatke ze szpinaku,jajek,swiezego ogorka i pestek slonecznika.mniam mniam nastepnym razem zrobie z feta.zobaczymy jak wyjdzie. a gdzie nam sie pysiamn dzis podziala???ciekawe co dzis pysznego na obiadek uszykowala ![]() witam nowe plazowiczki i zycze powodzenia: ) pozdrawiam |
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam Kochane
![]() Fruity kusisz tą czekoladką, kusisz.... A co do rozpusty to mnie jutro czeka, Mamusia przyjeżdża, a potem "impreza" u wujka z okazji jego przejścia na emeryturę
|
#2554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Randka była fajniutka, kino i 007, kawka bez cukru , zakupy ![]() Ja chcę tak codziennie nie znudziłoby mi się ![]() Witam wszystkie stare i nowe plazowiczki Cytat:
Cytat:
A wieć tak dziewczyny, nie będę siechwaliła, ale sałatka naprawdę wartaa grzechu zjadłam ją ze smakiem i jeszcze zostalo na rano... Ale mąż zjadł obiad a potem tak się kołoniej kręcił, że zjadł całą...powiedział że to jego nr 1 ![]() Sałatka tuńczyk w sezamie: 1 puszka tuńczyka ja miałam w oliwie(tylko odsączyłam dobrze) troszkę pekinki drobno pokrojonej 2 jajka na twardo kiełki łyżka majonezu sezam uprazony na suchej patelni teflonowej na złoty kolor Wymieszać i gotowe Naprawdęjest super...brakowało mi tylko czegoś czeronego, może papryki, następnym razem zobaczę może dodam ![]() Cytat:
Cytat:
No ale nie ma co sięzniechęcac, mi też ryba się nie udała, ale robię dalsze próby![]() Dziękuję było superowo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dark nie kuś do tej czekolady Topka jestem już.......na obiadek było leczo made by mężuś...pycha było Zdjęcie nie było, bo byliśmy głodni jak wilki i nie było czasu na cykanie ![]() ps idę dać deserek puchatkowi
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-08 o 20:27 |
||||||
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gołabki to miod w gebie - ja robilam z kawalka poledwicy i piersi z kurczaka - mielone, cebulka i pieczarki podsmazone, zalalam pasta pomidorowa (bo koncentrat bez cukru trudno znalezc) i sosem z chilli - matko dziewczyny dwa wicagnelam i wlaczylam zeby nie zjesc wszytskich pieciu
Na jutro zostawilam POLECAM.Dla reszty zrobilam oczywiscie z mielonym i kasza gryczana - wole ja zamiast ryzu Dzis spacer z chlopakami i zapomnialam o drugim sniadaniu, wiec na spacerze kupilam fistaszki i podjadlam... ![]() Po golabkach jeszcze mozzarella z pomidorami - mniami i chleje wody i mysle, czy chce mi sie isc na basen... wczoraj bylam... mhmm moze sie skusz,e bo jest mama, wiec jest szansa sie wyrwac ![]() DXQ co do 6 weidera - tez polecam, robilam po ciazy, co by moje miesnie brzucha przypomnialy sobie, ze istnieja Tyle, ze 5 seria zajmuje juz tyle czasu, ze niestety mi go na maksa brakowalo, wiec nie dokonczylam, ale efekty widoczneZielonamorelko - zawin rybe w folie, wczesniej przypraw i wloz na 30 min do piekarnika rozgrzabego - trudno, zeby nie wyszla, a jest pyszna Witajcie powracajace plazowiczki. Powodzenia. ps. Bylismy wczoraj u znajomych i skusilam sie o 22.00 na sledzie - pyyyszneee, ale sie tlumacze, ze spac poszlam po 1.00, wiec i tak trzy godziny przed snem
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
effa79 no ja walcze walczę zeby żadnego dnia ćwiczeń nie opuścić. Zawsze sobie przed snem ćwiczę jak już mi nikt głowy nie zawraca, a i chłopaka zmotywowałam ostatnio i ćwiczy ze mną
dzisiaj tyle zjadłam, ze o jejku i jeszcze kremówkę wmłuciłam...![]() Ale zrobilam dzisiaj taką pycha sałatkę z kapusty pekińskiej z gotowanym posiekanym kurczakiem (jedna pierś), kukurydzą, ogóreczkami kiszonymi, cebulką i do tego śmietana wymieszana z majonezem. Wiem wiem tego się jeść nie powinno, ale to takie pycha
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smietane zastap naturalnym jogurtem i bedzie gitOczywiscie nie poszlam na basen, jak widac Nie no nie dalabym rady dwa dni pod rzad, zwlaszcza, ze na bank ide w poniedzialek
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy najbliższej okazji wypróbuje przepis, tylko właśnie zastąpię śmietanę jogurtem i może coś innego zamiast kukurydzy . Ja jeszcze dzisiaj po kolacji (jajko na miękko + kilka rzodkiewek + jogurt naturalny) wsunęłam wieśniaka, taki mnie jakiś straszny głód dopadł Chyba troszkę za dużo dziś zjadłam... Ale od jutra poprawa. 5 posiłków i basta !
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
pysiamn no to swietnie,ze randka udana
![]() ale sie u Nas salatkowo zrobilo.Twoja saletke z tunczykiem i sezamem sprobuje jutro albo w poniedzialek.uwielbiam prazony sezam mniam mniam. ja wlasnie wcinam kolejna salatke na bazie szpinaku plus wedzona makrela,cabulka i ororek kiszony.dobre i zdrowe ![]() dziewczyny eeee a jak robicie leczo??tak kusicie,ze bym zjadla a nigdy w zyciu nie mialam przyjemnosci gotowac tej potrawy.czekam na sprawdzone przepisy
|
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Moje drogie Panie,
jestem po degustacji mojego pierwszego serniczka, w dodatku SB, bo z chudego twargou i fruktozy.mistorzostwo swiata to nie bylo bo wyszedl o grubosci ok 2 cm, no ale juz nie byl spalony!!!! Nawet z tego powodu nie rozpaczam,z e dietkowo dzisiaj strasznie kiepsko, bo to remonty to ten sernik, no a wieczorem goscie i bylo bacardo z sokiem, nawet nie chcialam patrzec ile tam cukru w tym soku, no i bacardi, alkohol...no ale coz, caly czas pokus sie nie da unikac, bo w koncu cos od zycia grzesznego tez nam sie nalezy,postaram sie jutro ladnie podietkowac, ale dzisiaj to az mi na brzuchu ciezko,sukcesem moze byc to ze TZ z kumplem zamowili wielka pizze, a ja skusilam sie tylko na troche sosu i zjadlam z chlebkiem arzowym, ojojojoj, pojadlam dzisiaj troche ![]() ![]() nastepnymi wyczynami z dziadziusiem piekarnikimem beda jakies zapiekanki fajne, no i wreszcie moze jakas ryba, bo cos u mnei na bakier z jedzeniem rybek, oprocz lososia i makrelki oraz tunczyka inne mi nei wchodza pozdrawiam Was wszystkie Dziewczynki, zycze milej neidzieli i zrywam sie ogladac trzecia faze ukochanego prison break, ![]() no cóż ...kazdy ma swojego bzika...ja kocham Scofielda(zaraz po mężu)heheh
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście jeśli chodzi o gotowanie, to jestem beztalencie totalne, i jak tak patrze na te Wasze pyszności to mnie normalnie skręca I chyba sama zacznę jakieś SBsowskie eksperymenty kulinarne, bo na razie takie takie proste rzeczy tworzę. Może jakąś zapiekankę upichcę ... ? Pozdrawiam !
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
bambi gratuluje,gratuluje
klas ki:jutro planuje zaopatrzyc sie w twarog i tez bede tworzyc |
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze takiego smaka mi tymi serniczkami robicie, ze w koncu i ja zrobie...
Tylko slodzik kupic musze, bo nie posiadam i znalezc przepis![]() DXQ nawet nie zauwazylam tej kukurydzy. Ja mysle, co w poniedzialek zrobic i zupa ogorkowa mi sie marzy, wiec sie skusze ![]() Musze poszukac jakies zapiekanki z soczewicy, albo dobrej salatki, bo tak mi sie marzy
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam te pange jednak smazona ale oliwy nie bylo prawie wcale[o czym swiadczyla lekko przypalona patelnia]
kurcze mam taki wielki brzuch ze ledwo sie ruszam nawet babcia mi to powiedziala![]() a tak mowicie ze na SB sie kulinarnie rozwinelyscie ale cos w tym jest.bo ja prawie nigdy nie gotowalam a teraz jak sama musze sobie obiady osobne robic to zaczyna mi cos tam wychodzic hehe[chociaz niektore rzeczy sa jeszcze neidogotowane hihi].
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
ja też dzisiaj kulinarnie - zrobiłam ładne spaghetti bez dodatku fixu jak to zawsze mam w zwyczaju
potem upiekłam dietetycznego murzynka ze śliwkami, ale zła jestem na siebie, bo urósł mi taki piękny, a jak wystawiłam na balkon do przestygnięcia to opadł i zbity jest taki. ale smaczny ![]() Morelko a czemu brzuszek wielki? @? Ty zawsze masz takie ładne jadłospisy, a podpisy jakieś takie mało pozytywne waga się waha u Ciebie chyba, ale cały czas narzekasz, że nie możesz schudnąć.. może SB nie jest dla Ciebie?ja już sama nie wiem ![]() dziewczyny - co sądzicie o oliwkach na SB? ostatnio tak mi posmakowały, że dzisiaj podjadłam sobie ich troszkę.
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
@ tez;/ale tez dlatego ze przytylam[a zawsze mialam brzuch raczej "chudszy"]
jadlospisy sa takie ladne moze dlatego ze jak najem sie slodkiego to ich nie wklejam hehe ale jakos nie umiem sie opanowac;/one mna rzadza ![]() mam zamiar pokazac im ze nie maja nade mna wladzy i wygram z nimi[trzeba wierzyc w siebie] dla mnie to chyba nadawalaby sie jedynie gloowka bo naprawde najlatwiej mi jest nic nie jesc niz jesc normalnie ale bez slodyczy i zakazanych rzeczy.ale takie glupoty nie chce sobie robic.
|
#2568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do oliwek - widzialam ze sa w niektorych przepisach... Siedze, przegladam przespiy i robie sie glodna chyba ide spac
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
effa79 to udawaj, że dalej nie widzisz tej kukurydzy bo bez niej ta sałatka duuużo traci na smaku
( chociaż ja nie jestem jakąś fanką kukurydzy).Ska ja tez uwielbiam oliwki! miałam sezony że wszystko z oliwkami jadłam! A najprostsze pycha jedzonko to pokrojone oliweczki, pomidorki i serek mozarella i to posypane bazylią! o jejku ale bym zjadła...
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj wczesnie musialam wstac..grr..i to po fatalnej nocce.
I pije sobie espresso z pelnotlustym mlekiem i OMG jaka roznica! Mleko mam teraz spienione jak bita smietana i tak tez prawie smakuje a ten zapach..calkiem inny. ![]() Pozniej kolo 14 ide z TZ i kumplami na pycha kawe (tez oczywiscie z pelnotlustym Ale moze bede twarda..zobaczymy.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2008-11-09 o 08:24 |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
ja wcinam śniadanie bo niedawno wstałam
![]() serek wiejski, do tego sałatka: sałata, pomidorek, pieczarki podsmażone i serek hochland-wiem kompozycja dziwna, ale ja tak lubię i jest pyszne
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
dziendoberek
ja juz 2 sniadnako jem[taie sammo jak 1 pol wiesniaka z papryka.] na obiad mam zamiar dac jeszcze jedna szanse kostlkom sojowym
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam kotlety sojowe lubię
![]() wogóle z racji tego, że jestem chora TZ upiekł mi wczoraj tort i nie ma rady musze go zjeść bo ja kocham torty po prostu jestem na ich punkcie zboczona
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-09 o 12:00 |
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki,
ja wlasnie po spacerze w lesie, po wczotrajszych przygodach z bacardi postanowilysmy powdychac troszke swiezengo powietrza,na dobre nam to chyba wyszlo, bo nawet nie wiedzialam,ze zrobilysmy cala butelke, a to bardzo niedietetycznoie, no i do tego jeszcze ciagle podjadanie bylo, bo kumpela to z dietka na bakier, no coz ona nie musi no i dzisiaj remontow czesc dalsza nas czekam niedziela, bo niedziela, ale robote zrobic trzeba zaraz ode zrobic kurczaczka w sobie sojowym z pieczarkami, niech dzisiaj chociaz obiad bedzie zdrowy po tych wczorajszych grzechach(waga od razuy na nie zareagowala...) Morelko, Ty masz podobny problem do mnie, dietkowo ladnie, gdyby nie te slodyzce, ja tez im sie nie potrafie oprzec, choc i tak u mnie jest troszke lepiej niz bywalo
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jest wrecz gorzej.po zazwyczaj to jadlam slodycze tak tylko zeby sprobowac ale nie duzo.a od kiedy jestem na "diecie" to mam swiadomosc "ale to ostatni dzien od jutra nie bede mogla"wiec jem tyle ile wlezie;/
ale narazie sie opanowalam.dzisiaj ladnie dietkowo nawet 1fazowo na obiadek zrobilam te kosteczki sojowe sporo przyprawione [ale i tak za malo bo nic nie czulam hehe]zmiksowane z jajkiem i troche siemienia i sru na patelnie.do teo ogoreczek iszony i bylo zjadliwe[przydalby sie jeszcze ketchup do tego ]
|
#2576 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ![]() Cytat:
![]() No ale jak dobra ![]() Cytat:
Koniecznie zobacz tą salatę jest pychaaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
Ale trochę podpatrzyłam i dał na moje życzenie podsmazone kawałeczki na oliwie z oliwek kurczaka )zawsze była kiełbaska) podsmażono drobno, cebulka, uduszone 3 gatunki papryki, pieczarki uduszone w przyprawach, pomidory obrane ze skóry uduszone i do tego przyprawy + sos pomidorowy bez cukru ![]() Cytat:
mówiłam że sięnie ma co zniechęcać i od razu efekty ![]() Bambi prosze daj mi przepis na serniczek Cytat:
I prze ciebie idęna kawkę wprawdzie z mlekiem 0,5 ale mocno spienionym mniammmmmmmmmmmm
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-09 o 13:52 |
||||||
|
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek, jejciu jak fajnie się wyspałam. Przeogromnie cieszy mnie fakt, że półmetek weekendu, do pracy dopiero w środę. Moze zdążę sie wykurować. Jupiiiiii
Pysiamn chętnie skorzystałabym z Twojego zaproszenia na fenomenalnie apetyczna kawkę, jednaK obawiam sie że dzieli nas zbyt wiele kilometrów. Ale dziekuję. Ska ja polubilam oliwki rozpoczynając przygodę z SB. Zawsze kupuję zielone nadziewane papryczką. Przyjemnego popołudnia
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ps Gdzie ta nasza bambi czekam na przepis ...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-09 o 16:10 |
||
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
no ja juz po obiadku, lubie niedziele, bo mozna zawsze bez pospiechu cos upichcic, wtygodniu wkurza mnie to, ze ciagle mi brakuje czasu w kuchni, wciagnelismy kurczaczka z sosie sojowym z pieczarkami, cebulka czerwona i papryka, zatrzepany jogurtem naturalnym i do tego ciemny makaronik rurki, mniam mniam mniam
kochane, apropos tego serniczka, ja podam jak zrobilam a znawczynie moga go zmodyfikowac,bo sama w sumie z glowy robilam 3 zolka utarlam z fruktoza, dodalam 2 kostki chudego twarogu i zmiksowalam z tymi zoltkami, potem dodalam mleko mieszane z budyniem waniliowym( i to nie wiem wlasnie czy bylo wlasciwym zagraniem, chcialam zeby masa byla bardziej plynna, ale nie wiem czy to dobre posuniecie w przypadku sernika), troszke aromatu arakowego, i proszku do pieczenia i na koniec wymieszlam ubite bialka, wyszla ladna masa sernikowa i buch do mojego dziadka piekarnika na ok pol godziny to taki eksperymentalny sernik, prosze o wskazowki czy cos bylo nie tak?
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Fruity sie wypowie, bo specjaliską sernikową nie jestem ![]() Ale koniecznie chcę upiec w tym tygodniu...tylko muszę wiedzieć jak i co
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

) a druga to taka z mala iloscia kakao ale za to z fruktoza zamiast cukru i orzechami. I obie sobie wcinam.

nie znudziłoby mi się 
antyzdolnos ciami, postanowilam ze wyprobuje piekarnik ktory mamy w domu, taki orzedpotopowy, na gaz i zrobie pierwszy raz w zyciu sernik, oczywiscie wg naszych zasad, wyczailam fruktoze, zakupilam chudy twarog, nawet formy na ciasto kupilam dwie, odpalilam ten piekarnik, ale nie wiedzialam w ogole jak sie tam reguluje temperature, wiec nagrzal sie chyba do 230 stopni, pomiksowalam, pokombinowalam, dodalam nawet budyn bez cukru i jogurt naturalny(nie pytajcie skad ten pomysł)pomyslalm ze bedzie bardziej miekki
spytalam mamy ile sie piecze sernik, powiedziala ze 50 min ......no i poszlam na drinka,
no, mam predyspozycje na kucharke...nie ma co, ale sie zalamalam, beznadziejna jestem....

...... ? 

klas ki: