..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-08, 18:48   #2551
DarkChocolateWithChilli
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj grzeszny dzien. Kupilam 2 czekolady. Jedna znowu Lindt, grenadyna plus chilli (ale nie pobija ten limonkowej z zielonym pieprzem) a druga to taka z mala iloscia kakao ale za to z fruktoza zamiast cukru i orzechami. I obie sobie wcinam.
Jadłam z Lindt, ale z samym chilii. Była przepyszna No i z pomarańczami też uwielbiam Ach... ta czekolada

DarkChocolateWithChilli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 18:51   #2552
topka
Raczkowanie

czesc plazowiczki

dzis jestem grzeczna po wczorajszej rozpuscie
wlasnie wszamalam salatke ze szpinaku,jajek,swiezego ogorka i pestek slonecznika.mniam mniam
nastepnym razem zrobie z feta.zobaczymy jak wyjdzie.

a gdzie nam sie pysiamn dzis podziala???ciekawe co dzis pysznego na obiadek uszykowala

witam nowe plazowiczki i zycze powodzenia: )

pozdrawiam
topka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 18:59   #2553
agusiencja
Rozeznanie

Dziękuję Wam Kochane

Fruity kusisz tą czekoladką, kusisz....
A co do rozpusty to mnie jutro czeka, Mamusia przyjeżdża, a potem "impreza" u wujka z okazji jego przejścia na emeryturę

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 19:01   #2554
pysiamn
Zakorzenienie

jestem

Randka była fajniutka, kino i 007, kawka bez cukru , zakupy
Ja chcę tak codziennie nie znudziłoby mi się

Witam wszystkie stare i nowe plazowiczki

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
pysiamn
jak już wklejasz zdjęcia to od razu dawaj nam przepisy na te pyszności,
Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
i tutaj tez sie Asiol z Toba zgadzam , Pysiam, jestes taka kuchara,ze dawaj na tu wszystkie przepisy na swoje cudowne i bardzo sBsowskie potrawy!!!

A wieć tak dziewczyny, nie będę siechwaliła, ale sałatka naprawdę wartaa grzechu zjadłam ją ze smakiem i jeszcze zostalo na rano...

Ale mąż zjadł obiad a potem tak się kołoniej kręcił, że zjadł całą...powiedział że to jego nr 1

Sałatka tuńczyk w sezamie:
1 puszka tuńczyka ja miałam w oliwie(tylko odsączyłam dobrze)
troszkę pekinki drobno pokrojonej
2 jajka na twardo
kiełki
łyżka majonezu
sezam uprazony na suchej patelni teflonowej na złoty kolor

Wymieszać i gotowe Naprawdęjest super...brakowało mi tylko czegoś czeronego, może papryki, następnym razem zobaczę może dodam

Cytat:
a ja dzisiaj sie pochwale swoimi zdolnosciamiantyzdolnos ciami, postanowilam ze wyprobuje piekarnik ktory mamy w domu, taki orzedpotopowy, na gaz i zrobie pierwszy raz w zyciu sernik, oczywiscie wg naszych zasad, wyczailam fruktoze, zakupilam chudy twarog, nawet formy na ciasto kupilam dwie, odpalilam ten piekarnik, ale nie wiedzialam w ogole jak sie tam reguluje temperature, wiec nagrzal sie chyba do 230 stopni, pomiksowalam, pokombinowalam, dodalam nawet budyn bez cukru i jogurt naturalny(nie pytajcie skad ten pomysł)pomyslalm ze bedzie bardziej miekkispytalam mamy ile sie piecze sernik, powiedziala ze 50 min ......no i poszlam na drinka, po 30minutach poczulam spalenizne!!!
Cytat:
kurde moglam zrobic zdjecie jak to wygladalo, wszystko z zewnatrz spalone, placek grubosci 1,5 cm, i tylko wyjedlismy z bratem ten srodek ktory sie uchoowałno, mam predyspozycje na kucharke...nie ma co, ale sie zalamalam, beznadziejna jestem....
omleta jak robie, to tez mi sie zawsze rozwala, jak go przekladam na druga strone....
moze jutro sprobuje nalesniki, kupilam make zytnia....a co dopiero mowic o zrobieniu takich golabkow, jakie zrobila PYSIAM, chyba powinnam pojsc na jakis kurs gotowania
Szkoda że ciacho nie wyszło No ale nie ma co sięzniechęcac, mi też ryba się nie udała, ale robię dalsze próby

Cytat:
Napisane przez topka Pokaż wiadomość
pysiamn jak sie randka z mezem udala?
Dziękuję było superowo

Cytat:
A to byl moj obiadek przed pokerem, ryby zjadlam podwojna porcja, zjadlabym potrojna (uwielbiam rybki) , ale musielismy juz wychodzic.
Warzyw tez wiecej zjadlam.
A na pokerze dokonczylam ostatni kawalek serniczka.

Smakowicie wygląda twoj obiadek aż sięglodna zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Pysiamn Twoje kawki są obłędnie apetyczne, można wprosić sie chociaż na taką jedną?
Pewnie ze tak zapraszam

Dark nie kuś do tej czekolady

Topka jestem już.......na obiadek było leczo made by mężuś...pycha było Zdjęcie nie było, bo byliśmy głodni jak wilki i nie było czasu na cykanie

ps idę dać deserek puchatkowi

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-08 o 20:27
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 20:19   #2555
effa79
Zadomowienie

Dziewczyny gołabki to miod w gebie - ja robilam z kawalka poledwicy i piersi z kurczaka - mielone, cebulka i pieczarki podsmazone, zalalam pasta pomidorowa (bo koncentrat bez cukru trudno znalezc) i sosem z chilli - matko dziewczyny dwa wicagnelam i wlaczylam zeby nie zjesc wszytskich pieciu Na jutro zostawilam POLECAM.
Dla reszty zrobilam oczywiscie z mielonym i kasza gryczana - wole ja zamiast ryzu

Dzis spacer z chlopakami i zapomnialam o drugim sniadaniu, wiec na spacerze kupilam fistaszki i podjadlam...

Po golabkach jeszcze mozzarella z pomidorami - mniami i chleje wody i mysle, czy chce mi sie isc na basen... wczoraj bylam... mhmm moze sie skusz,e bo jest mama, wiec jest szansa sie wyrwac

DXQ co do 6 weidera - tez polecam, robilam po ciazy, co by moje miesnie brzucha przypomnialy sobie, ze istnieja Tyle, ze 5 seria zajmuje juz tyle czasu, ze niestety mi go na maksa brakowalo, wiec nie dokonczylam, ale efekty widoczne

Zielonamorelko - zawin rybe w folie, wczesniej przypraw i wloz na 30 min do piekarnika rozgrzabego - trudno, zeby nie wyszla, a jest pyszna

Witajcie powracajace plazowiczki. Powodzenia.

ps. Bylismy wczoraj u znajomych i skusilam sie o 22.00 na sledzie - pyyyszneee, ale sie tlumacze, ze spac poszlam po 1.00, wiec i tak trzy godziny przed snem

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 21:04   #2556
DXQ
Raczkowanie

effa79 no ja walcze walczę zeby żadnego dnia ćwiczeń nie opuścić. Zawsze sobie przed snem ćwiczę jak już mi nikt głowy nie zawraca, a i chłopaka zmotywowałam ostatnio i ćwiczy ze mną dzisiaj tyle zjadłam, ze o jejku i jeszcze kremówkę wmłuciłam...
Ale zrobilam dzisiaj taką pycha sałatkę z kapusty pekińskiej z gotowanym posiekanym kurczakiem (jedna pierś), kukurydzą, ogóreczkami kiszonymi, cebulką i do tego śmietana wymieszana z majonezem. Wiem wiem tego się jeść nie powinno, ale to takie pycha
DXQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 21:17   #2557
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DXQ Pokaż wiadomość
effa79 no ja walcze walczę zeby żadnego dnia ćwiczeń nie opuścić. Zawsze sobie przed snem ćwiczę jak już mi nikt głowy nie zawraca, a i chłopaka zmotywowałam ostatnio i ćwiczy ze mną dzisiaj tyle zjadłam, ze o jejku i jeszcze kremówkę wmłuciłam...
Ale zrobilam dzisiaj taką pycha sałatkę z kapusty pekińskiej z gotowanym posiekanym kurczakiem (jedna pierś), kukurydzą, ogóreczkami kiszonymi, cebulką i do tego śmietana wymieszana z majonezem. Wiem wiem tego się jeść nie powinno, ale to takie pycha
smietane zastap naturalnym jogurtem i bedzie git

Oczywiscie nie poszlam na basen, jak widac Nie no nie dalabym rady dwa dni pod rzad, zwlaszcza, ze na bank ide w poniedzialek

Stary 2008-11-08, 21:28   #2558
DXQ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
smietane zastap naturalnym jogurtem i bedzie git

Oczywiscie nie poszlam na basen, jak widac Nie no nie dalabym rady dwa dni pod rzad, zwlaszcza, ze na bank ide w poniedzialek
A podobno w I fazie Sb kukurydza zakazana też:P Ale jak tylko to wystarczy zmienić no to ja polecam moją sałatkę pychota!!!
Stary 2008-11-08, 21:37   #2559
DarkChocolateWithChilli
Raczkowanie

Cytat:
Wygląda apetycznie Przy najbliższej okazji wypróbuje przepis, tylko właśnie zastąpię śmietanę jogurtem i może coś innego zamiast kukurydzy .

Ja jeszcze dzisiaj po kolacji (jajko na miękko + kilka rzodkiewek + jogurt naturalny) wsunęłam wieśniaka, taki mnie jakiś straszny głód dopadł Chyba troszkę za dużo dziś zjadłam... Ale od jutra poprawa. 5 posiłków i basta !

Stary 2008-11-08, 21:37   #2560
topka
Raczkowanie

pysiamn no to swietnie,ze randka udanaja na mojego tzta zdazylam sie drugi raz wkurzyc,bo znow spi

ale sie u Nas salatkowo zrobilo.Twoja saletke z tunczykiem i sezamem sprobuje jutro albo w poniedzialek.uwielbiam prazony sezam mniam mniam.
ja wlasnie wcinam kolejna salatke na bazie szpinaku plus wedzona makrela,cabulka i ororek kiszony.dobre i zdrowe

dziewczyny eeee a jak robicie leczo??tak kusicie,ze bym zjadla a nigdy w zyciu nie mialam przyjemnosci gotowac tej potrawy.czekam na sprawdzone przepisy
Stary 2008-11-08, 21:44   #2561
bambi1311
Rozeznanie

Moje drogie Panie,
jestem po degustacji mojego pierwszego serniczka, w dodatku SB, bo z chudego twargou i fruktozy.mistorzostwo swiata to nie bylo bo wyszedl o grubosci ok 2 cm, no ale juz nie byl spalony!!!!:j upi:i kazdy z gosic zjadl po kawalku, a moj braciszek nawet 2,5 kawalka.dumna jestem, kurcze dumna jak nie wiem co.
Nawet z tego powodu nie rozpaczam,z e dietkowo dzisiaj strasznie kiepsko, bo to remonty to ten sernik, no a wieczorem goscie i bylo bacardo z sokiem, nawet nie chcialam patrzec ile tam cukru w tym soku, no i bacardi, alkohol...no ale coz, caly czas pokus sie nie da unikac, bo w koncu cos od zycia grzesznego tez nam sie nalezy,postaram sie jutro ladnie podietkowac, ale dzisiaj to az mi na brzuchu ciezko,sukcesem moze byc to ze TZ z kumplem zamowili wielka pizze, a ja skusilam sie tylko na troche sosu i zjadlam z chlebkiem arzowym, ojojojoj, pojadlam dzisiaj troche
nastepnymi wyczynami z dziadziusiem piekarnikimem beda jakies zapiekanki fajne, no i wreszcie moze jakas ryba, bo cos u mnei na bakier z jedzeniem rybek, oprocz lososia i makrelki oraz tunczyka inne mi nei wchodza

pozdrawiam Was wszystkie Dziewczynki, zycze milej neidzieli i zrywam sie ogladac trzecia faze ukochanego prison break,no cóż ...kazdy ma swojego bzika...ja kocham Scofielda(zaraz po mężu)heheh

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 21:51   #2562
DarkChocolateWithChilli
Raczkowanie

Cytat:
Moje drogie Panie,
jestem po degustacji mojego pierwszego serniczka, w dodatku SB, bo z chudego twargou i fruktozy.mistorzostwo swiata to nie bylo bo wyszedl o grubosci ok 2 cm, no ale juz nie byl spalony!!!!:j upi:i kazdy z gosic zjadl po kawalku, a moj braciszek nawet 2,5 kawalka.dumna jestem, kurcze dumna jak nie wiem co.
Gratuluję sukcesów kulinarnych
Osobiście jeśli chodzi o gotowanie, to jestem beztalencie totalne, i jak tak patrze na te Wasze pyszności to mnie normalnie skręca I chyba sama zacznę jakieś SBsowskie eksperymenty kulinarne, bo na razie takie takie proste rzeczy tworzę. Może jakąś zapiekankę upichcę ... ?

Pozdrawiam !

Stary 2008-11-08, 21:56   #2563
topka
Raczkowanie

bambi gratuluje,gratulujeklas ki:

jutro planuje zaopatrzyc sie w twarog i tez bede tworzyc
Stary 2008-11-08, 22:08   #2564
effa79
Zadomowienie

Kurcze takiego smaka mi tymi serniczkami robicie, ze w koncu i ja zrobie... Tylko slodzik kupic musze, bo nie posiadam i znalezc przepis

DXQ nawet nie zauwazylam tej kukurydzy. Ja mysle, co w poniedzialek zrobic i zupa ogorkowa mi sie marzy, wiec sie skusze

Musze poszukac jakies zapiekanki z soczewicy, albo dobrej salatki, bo tak mi sie marzy

Stary 2008-11-08, 22:29   #2565
zielonamorelka
Zakorzenienie

zjadlam te pange jednak smazona ale oliwy nie bylo prawie wcale[o czym swiadczyla lekko przypalona patelnia]
kurcze mam taki wielki brzuch ze ledwo sie ruszamnawet babcia mi to powiedziala
a tak mowicie ze na SB sie kulinarnie rozwinelyscie ale cos w tym jest.bo ja prawie nigdy nie gotowalam a teraz jak sama musze sobie obiady osobne robic to zaczyna mi cos tam wychodzic hehe[chociaz niektore rzeczy sa jeszcze neidogotowane hihi].
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 22:47   #2566
Ska
Zadomowienie

ja też dzisiaj kulinarnie - zrobiłam ładne spaghetti bez dodatku fixu jak to zawsze mam w zwyczaju potem upiekłam dietetycznego murzynka ze śliwkami, ale zła jestem na siebie, bo urósł mi taki piękny, a jak wystawiłam na balkon do przestygnięcia to opadł i zbity jest taki. ale smaczny

Morelko a czemu brzuszek wielki? @?
Ty zawsze masz takie ładne jadłospisy, a podpisy jakieś takie mało pozytywne waga się waha u Ciebie chyba, ale cały czas narzekasz, że nie możesz schudnąć.. może SB nie jest dla Ciebie?
ja już sama nie wiem

dziewczyny - co sądzicie o oliwkach na SB?
ostatnio tak mi posmakowały, że dzisiaj podjadłam sobie ich troszkę.
Stary 2008-11-08, 22:53   #2567
zielonamorelka
Zakorzenienie

@ tez;/ale tez dlatego ze przytylam[a zawsze mialam brzuch raczej "chudszy"]
jadlospisy sa takie ladne moze dlatego ze jak najem sie slodkiego to ich nie wklejam hehe
ale jakos nie umiem sie opanowac;/one mna rzadza
mam zamiar pokazac im ze nie maja nade mna wladzy i wygram z nimi[trzeba wierzyc w siebie]
dla mnie to chyba nadawalaby sie jedynie gloowka bo naprawde najlatwiej mi jest nic nie jesc niz jesc normalnie ale bez slodyczy i zakazanych rzeczy.ale takie glupoty nie chce sobie robic.
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-08, 22:54   #2568
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj kulinarnie - zrobiłam ładne spaghetti bez dodatku fixu jak to zawsze mam w zwyczaju potem upiekłam dietetycznego murzynka ze śliwkami, ale zła jestem na siebie, bo urósł mi taki piękny, a jak wystawiłam na balkon do przestygnięcia to opadł i zbity jest taki. ale smaczny.
Ska podaj prosze przepis na murzynka
Co do oliwek - widzialam ze sa w niektorych przepisach...

Siedze, przegladam przespiy i robie sie glodna chyba ide spac

Stary 2008-11-08, 22:54   #2569
DXQ
Raczkowanie

effa79 to udawaj, że dalej nie widzisz tej kukurydzy bo bez niej ta sałatka duuużo traci na smaku( chociaż ja nie jestem jakąś fanką kukurydzy).

Ska ja tez uwielbiam oliwki! miałam sezony że wszystko z oliwkami jadłam! A najprostsze pycha jedzonko to pokrojone oliweczki, pomidorki i serek mozarella i to posypane bazylią! o jejku ale bym zjadła...
Stary 2008-11-09, 08:18   #2570
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

A ja dzisiaj wczesnie musialam wstac..grr..i to po fatalnej nocce.
I pije sobie espresso z pelnotlustym mlekiem i OMG jaka roznica! Taka kawa nie ma sobie rownych. Chude mleko to woda a nie mleko!
Mleko mam teraz spienione jak bita smietana i tak tez prawie smakuje a ten zapach..calkiem inny.

Pozniej kolo 14 ide z TZ i kumplami na pycha kawe (tez oczywiscie z pelnotlustym) do miasta. Juz sie nie moge doczekac, i moze zamowie sobie ta z bita smietana i plynna czekolada do tego. Mam taka ochote na nia. Ale moze bede twarda..zobaczymy.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2008-11-09 o 08:24
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 11:38   #2571
kaska87
Zakorzenienie

ja wcinam śniadanie bo niedawno wstałam
serek wiejski, do tego sałatka: sałata, pomidorek, pieczarki podsmażone i serek hochland-wiem kompozycja dziwna, ale ja tak lubię i jest pyszne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 11:40   #2572
zielonamorelka
Zakorzenienie

dziendoberek

ja juz 2 sniadnako jem[taie sammo jak 1 pol wiesniaka z papryka.]

na obiad mam zamiar dac jeszcze jedna szanse kostlkom sojowymz duza iloscia przypraw
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-09, 11:43   #2573
kaska87
Zakorzenienie

ja tam kotlety sojowe lubię

wogóle z racji tego, że jestem chora TZ upiekł mi wczoraj tort i nie ma rady musze go zjeść bo ja kocham torty po prostu jestem na ich punkcie zboczona

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-09 o 12:00
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 13:25   #2574
bambi1311
Rozeznanie

Czesc dziewczynki,
ja wlasnie po spacerze w lesie, po wczotrajszych przygodach z bacardi postanowilysmy powdychac troszke swiezengo powietrza,na dobre nam to chyba wyszlo, bo nawet nie wiedzialam,ze zrobilysmy cala butelke, a to bardzo niedietetycznoie, no i do tego jeszcze ciagle podjadanie bylo, bo kumpela to z dietka na bakier, no coz ona nie musi
no i dzisiaj remontow czesc dalsza nas czekam niedziela, bo niedziela, ale robote zrobic trzeba
zaraz ode zrobic kurczaczka w sobie sojowym z pieczarkami, niech dzisiaj chociaz obiad bedzie zdrowy po tych wczorajszych grzechach(waga od razuy na nie zareagowala...)
Morelko, Ty masz podobny problem do mnie, dietkowo ladnie, gdyby nie te slodyzce, ja tez im sie nie potrafie oprzec, choc i tak u mnie jest troszke lepiej niz bywalo

74 masakra
Stary 2008-11-09, 13:36   #2575
zielonamorelka
Zakorzenienie

a u mnie jest wrecz gorzej.po zazwyczaj to jadlam slodycze tak tylko zeby sprobowac ale nie duzo.a od kiedy jestem na "diecie" to mam swiadomosc "ale to ostatni dzien od jutra nie bede mogla"wiec jem tyle ile wlezie;/
ale narazie sie opanowalam.dzisiaj ladnie dietkowo nawet 1fazowo
na obiadek zrobilam te kosteczki sojowe sporo przyprawione [ale i tak za malo bo nic nie czulam hehe]zmiksowane z jajkiem i troche siemienia i sru na patelnie.do teo ogoreczek iszony i bylo zjadliwe[przydalby sie jeszcze ketchup do tego]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-11-09, 13:51   #2576
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gołabki to miod w gebie - ja robilam z kawalka poledwicy i piersi z kurczaka - mielone, cebulka i pieczarki podsmazone, zalalam pasta pomidorowa (bo koncentrat bez cukru trudno znalezc) i sosem z chilli - matko dziewczyny dwa wicagnelam i wlaczylam zeby nie zjesc wszytskich pieciu Na jutro zostawilam POLECAM.
Dla reszty zrobilam oczywiscie z mielonym i kasza gryczana - wole ja zamiast ryzu
Mniam mnie nie musisz namawiać uwielbiam

Cytat:
posiekanym kurczakiem (jedna pierś), kukurydzą, ogóreczkami kiszonymi, cebulką i do tego śmietana wymieszana z majonezem. Wiem wiem tego się jeść nie powinno, ale to takie pycha
No ale kukurydzy nie mozna zwłaszcza na i fzie no i smietana
No ale jak dobra

Cytat:
pysiamn no to swietnie,ze randka udanaja na mojego tzta zdazylam sie drugi raz wkurzyc,bo znow spi

ale sie u Nas salatkowo zrobilo.Twoja saletke z tunczykiem i sezamem sprobuje jutro albo w poniedzialek.uwielbiam prazony sezam mniam mniam.
ja wlasnie wcinam kolejna salatke na bazie szpinaku plus wedzona makrela,cabulka i ororek kiszony.dobre i zdrowe
Dziekuję
Koniecznie zobacz tą salatę jest pychaaaaaaaaaaaa

Cytat:
dziewczyny eeee a jak robicie leczo??tak kusicie,ze bym zjadla a nigdy w zyciu nie mialam przyjemnosci gotowac tej potrawy.czekam na sprawdzone przepisy
U mnie robi zawsze mąż...
Ale trochę podpatrzyłam i dał na moje życzenie podsmazone kawałeczki na oliwie z oliwek kurczaka )zawsze była kiełbaska)
podsmażono drobno, cebulka, uduszone 3 gatunki papryki, pieczarki uduszone w przyprawach, pomidory obrane ze skóry uduszone i do tego przyprawy + sos pomidorowy bez cukru

Cytat:
Moje drogie Panie,
Ale ż super brawa mówiłam że sięnie ma co zniechęcać i od razu efekty

Bambi prosze daj mi przepis na serniczek

Cytat:
A ja dzisiaj wczesnie musialam wstac..grr..i to po fatalnej nocce.
I pije sobie espresso z pelnotlustym mlekiem i OMG jaka roznica! Taka kawa nie ma sobie rownych. Chude mleko to woda a nie mleko!
Mleko mam teraz spienione jak bita smietana i tak tez prawie smakuje a ten zapach..calkiem inny.

Pozniej kolo 14 ide z TZ i kumplami na pycha kawe (tez oczywiscie z pelnotlustym) do miasta. Juz sie nie moge doczekac, i moze zamowie sobie ta z bita smietana i plynna czekolada do tego. Mam taka ochote na nia. Ale moze bede twarda..zobaczymy.
Oj Fruity ty kusicielko jedna

I prze ciebie idęna kawkę wprawdzie z mlekiem 0,5 ale mocno spienionym mniammmmmmmmmmmm

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-09 o 13:52
Stary 2008-11-09, 15:14   #2577
Wiolka525
Rozeznanie

Dzień doberek, jejciu jak fajnie się wyspałam. Przeogromnie cieszy mnie fakt, że półmetek weekendu, do pracy dopiero w środę. Moze zdążę sie wykurować. Jupiiiiii

Pysiamn chętnie skorzystałabym z Twojego zaproszenia na fenomenalnie apetyczna kawkę, jednaK obawiam sie że dzieli nas zbyt wiele kilometrów. Ale dziekuję.

Ska ja polubilam oliwki rozpoczynając przygodę z SB. Zawsze kupuję zielone nadziewane papryczką.

Przyjemnego popołudnia
Stary 2008-11-09, 16:09   #2578
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek, jejciu jak fajnie się wyspałam. Przeogromnie cieszy mnie fakt, że półmetek weekendu, do pracy dopiero w środę. Moze zdążę sie wykurować. Jupiiiiii
Wiolka zdrówka

Cytat:
Pysiamn chętnie skorzystałabym z Twojego zaproszenia na fenomenalnie apetyczna kawkę, jednaK obawiam sie że dzieli nas zbyt wiele kilometrów. Ale dziekuję.
A szkoda

ps Gdzie ta nasza bambi czekam na przepis ...

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-09 o 16:10
Stary 2008-11-09, 16:09   #2579
bambi1311
Rozeznanie

no ja juz po obiadku, lubie niedziele, bo mozna zawsze bez pospiechu cos upichcic, wtygodniu wkurza mnie to, ze ciagle mi brakuje czasu w kuchni, wciagnelismy kurczaczka z sosie sojowym z pieczarkami, cebulka czerwona i papryka, zatrzepany jogurtem naturalnym i do tego ciemny makaronik rurki, mniam mniam mniam
kochane, apropos tego serniczka, ja podam jak zrobilam a znawczynie moga go zmodyfikowac,bo sama w sumie z glowy robilam

3 zolka utarlam z fruktoza, dodalam 2 kostki chudego twarogu i zmiksowalam z tymi zoltkami, potem dodalam mleko mieszane z budyniem waniliowym( i to nie wiem wlasnie czy bylo wlasciwym zagraniem, chcialam zeby masa byla bardziej plynna, ale nie wiem czy to dobre posuniecie w przypadku sernika), troszke aromatu arakowego, i proszku do pieczenia i na koniec wymieszlam ubite bialka, wyszla ladna masa sernikowa i buch do mojego dziadka piekarnika na ok pol godziny
to taki eksperymentalny sernik, prosze o wskazowki czy cos bylo nie tak?

74 masakra
Stary 2008-11-09, 16:19   #2580
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
3 zolka utarlam z fruktoza, dodalam 2 kostki chudego twarogu i zmiksowalam z tymi zoltkami, potem dodalam mleko mieszane z budyniem waniliowym( i to nie wiem wlasnie czy bylo wlasciwym zagraniem, chcialam zeby masa byla bardziej plynna, ale nie wiem czy to dobre posuniecie w przypadku sernika), troszke aromatu arakowego, i proszku do pieczenia i na koniec wymieszlam ubite bialka, wyszla ladna masa sernikowa i buch do mojego dziadka piekarnika na ok pol godziny
to taki eksperymentalny sernik, prosze o wskazowki czy cos bylo nie tak?
Oooooooo dziekuję

Może Fruity sie wypowie, bo specjaliską sernikową nie jestem

Ale koniecznie chcę upiec w tym tygodniu...tylko muszę wiedzieć jak i co

*** -12,5kg***
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości