|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Barack Obama-historyczne zwyciestwo.
pewnie już słyszeliście wypowiedź posła PIS-u, niejakiego Górskiego
![]() dla niego to rzeczywiście historyczne wydarzenie, tyle że nie zwycięstwo, a porażka - "....to katastrofa, to porażka cywilizacji białego człowieka...." to słowa wypowiedziane w polskim sejmie ... Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2008-11-09 o 10:26 |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo się cieszę, że wygrał Obama. W końcu jakaś świeża krew, nowe poglądy. Trzymałam za niego kciuki
Oprócz tego, że to bardzo inteligenty facet to na dodatek miły, smatyczny i uśmiechnięty. Reprezentuje się super. We wczorajszych faktach Tusk mówił, że Obama zaproponował mu żeby przeszli na ty A co mnie ucieszyło Obama powiedział, że zaadoptuje psiaka ze schroniska. Powiedział wezmę kundelka, mieszańca takiego jakim ja jestem
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
a nie wiem czy słyszałyście o jednej z przepowiedni Nostradamusa która podobno mówi ze koniec świata czy tam jakies tragiczne wydarzenia będę miały miejsce gdy światem będzie rzłądził czarny człowiek........może i smieszne ale jendak daje do myslania
![]() ![]() hePozyjemy zobaczymy
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Mi cos dziewczyny na Uczelni mówiły, że właśnie jakiś jasnowidz powiedział, że jak prezydentem USA zostanie Murzyn to w 2012 Rosja zaatakuje Polskę i będzie wojna
![]()
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
hehe i Polska znowu ucierpi....
![]() Ja słyszałam ogólnie o tych katastrofach,zagładach itd...itd dotyczących całego świata.....więc może to jakies pocieszenie ze nie chodzi tylko o Polske heh ![]() Ale naprawde ten rok 2012 baardzo mnie ciekawi bo widze ze ta data jest najcześciej powtarzana jeślo chodzi o ten Koniec Świata
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
-ile "jajek"ma OBAMA?
-oba ma |
|
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
a jak się nazywa "biały dom"?
"barak obama" |
|
|
|
|
#191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czy naprawde w tym temacie musza byc plotki o jakis przepowiedniach? Wg mnie autor nie mowi o pogladach lewicowych, tylko konkretnie o marksizmie itp. syfie, pogladach skrajnie lewicowych, z czym sie akurat zgadzam - bo nie bylo chyba w historii ludzkosci gorszych systemow niz oparte na skrajnej lewicy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Wyrak może to głupie, ale dla mnie duże znaczenie ma to jak głowa państwa się prezentuje. Nie tylko to jakim jest politykiem, ale również to jakim jest człowiekiem. Jakie ma podejście do ludzi, czy jest człowiekiem ,, normalnym'' czy ,, naburmuszonym''. Obama jak na razie robi na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W porównaniu z naszym prezydentem wypada o niebo lepiej. Jak patrze na naszego to za przeproszeniem robi mi się niedobrze. Nie dość, że nie potrafi się wypowiedzieć, nie ma wyglądu ani prezencji. Nie chcę tu wychwalać Obamy pod niebiosa bo dopiero co został wybrany, zobaczymy jak będzie rządził
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie też.wyjątkiem jest polityk,ktory musi jeździć w krzesełku dla dzieci,bo jest niższy niż przepisowe metr pięćdziesiąt
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam się nie podoba,ż Obama wygrał...nawet nie chodzi o kolor skóry [bo komentarze odnośnie tego są niestosowne ],ale o amerykański system-prezydencki. Moim zdaniem Obama jest postacią bardzo medialną-potrafi przekonać do siebie ludzi, do tego ze sztabem specjalistów od wizerunku jst strasznie charyzmatyczny . Problem w tym,że w systemie prezydenckim na tym się jego rola nie kończy-musi jescze dobrze rządzić ,a tu mogą być problemy, bo jak na mj gust nowy prezydent zbyt łatwo będzie dawał na siebie wpłynąć. Nie ma w sobie agresji [nie chodzi o agresję 'wojenną' jak w przypadku Bush'a
] i ciężko będzie mu powidzić nie. Głowa państwa powinna być stanowcza i nie zawsze grzeczna. Wydaje mi się,że rządzić za niego będą silni ludzie, którzy staną za nim i tyle....ale poczekami, zobaczymy
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Idac tym tropem myslenia, to Olechowski bylby najlepszym polskim politykiem Wzrost nie ma ZADNEGO znaczenia jakim ktos jest politykiem.
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ale dla nie ktorych, jak widac, ma.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Giertycha za to byłoby widać z daleka
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
To wytlumacz mi prosze jakie ma znaczenie, jak to wplywa na poglady, charakter, podejmowanie decyzji. Mam takie nieodparte wrazenie, ze w dzisiejszym spoleczenstwie to kim jest polityk i jakie sa potrzebne umiejetnosci zlewa sie z potrzebnymi umiejetnosciami dla uczestnikow tanca z gwiazami itp.
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smiem tez twierdzic, ze niewielu ludzi tak naprawde interesuje sie polityka i jest na biezaco z wydarzeniami na swiecie, wiec nie pozostaje nic innego jak oceniac po aparycji i przemowach
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No tak glos z tej drugiej strony barykady stylizowany na obiektywny ![]() Bagatelizowanie dyskryminacji i czyis odczuc z tym zwiazanych nie skomentuje. |
||
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale bagatelizowanie jakiej dyskryminacji? Mozesz mi powiedziec, jaka dyskryminacje odczuwal urodzony w '61r. Obama? Prawda jest taka, ze mial duzo latwiejszy start w zycie niz bardzo wielu Amerykanow, niezaleznie od pochodzenia etnicznego. Nie jest to oczywiscie zadna ujma, tylko nie widze powodu dorabiania jakiejs ideologii walki z dyskryminacja, bo jakos tej dyskryminacji nie widze. Nie widze tez zwiazku pomiedzy pogladami autora artykulu, a wykazaniem ze informacje opisane w artykule sa prawdziwe czy nie. Cytat:
||
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysoki wzrost wzbudza u nieświadomych niczego laików marketingu politycznego większe zaufanie i wiarę w profesjonalizm, więc wzrostem często się mapiluje stosując odpowiednie ujęcia i tricki... tylko co z tego. Nie jesteśmy nieświadomymi niczego istotami, ale ludźmi racjonalnie używającymi rozumu. I to rozumem, nie wrażeniem, ale racjonalnymi argumentami powinniśmy kierować się w kampanii. Trochę świadomości technik marketingowych w polityce i naprawdę można już łatwiej i bardziej świadomie oddzielić ziarna od plew, dokonywać wyborów i sądów oceniających. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak zwany wolny wybór...Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że poseł Górski zostanie przykładnie ukarany, bo tym razem posłowie Pisu nie będa mogli udawać durnia (jak mają w zwyczaju, ale kto wie, może nie udają ) - sprawa wylazła poza granice kraju. Obciach.A tę cywilizację białego człowieka poseł Górski może sobie w
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Pan Gorski niech mowi za siebie, wielu Polakow nie podpisze sie pod jego slowami. Ja sobie z kolei czytam forum na dunskim dr.dk, gdzie ktos napisal, ze wybor Obamy na prezydenta jest najwieksza katastrofa ludzkosci od czasow Drugiej Wojny Swiatowej, inni wrecz pieja z zachwytu i skanduja jego imie.
Dopiero sie okaze, jakim bedzie Prezydentem. Ja tam trzymam za niego kciuki. |
|
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się cieszę dzisiaj jak nigdy
![]() właśnie przeczytałam, że cofnie rozporządzenie Busha i będzie dawał kasę z budżetu federalnego na badania z zastosowaniem komórek macierzystych z ludzkich embrionów... może dla was to nie ma znaczenia, ale dla mnie to ogromna radość
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie tak dawno znany dziennikarz sportowy Don Imus stracil prace za nazwanie koszykarek Rutgers "a bunch of nappy headed hoes" bo podobno to bylo rasistowskie. Wtedy dowiedzialem sie ze slowo nappy ma zabarwienie rasowe To tylko przyklad, jak przewrazliwiona jest sfera publiczna w Stanach na tym punkcie. Naprawde, bez jaj - Obama urodzil sie za pozno, zeby mowic o tym ze go dotykala jakas dyskryminacja . Dr Kinga, Jackie Robinsona i mnostwo innych ludzi, owszem, dotykala, ale pokolenia Obamy po prostu juz nie. Cytat:
Brzydze sie rasizmem, ale tak samo brzydze sie politycznie poprawnym praniem mozgow, ktore wrecz sugeruje ze samo uzycie slowa slowa bialy w pozytywnym znaczeniu to rasizm (nie mowie o Gorskim, bo jego wypowiedz jest po prostu debilna, tylko o tendencjach ogolnych)
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-11-10 o 15:29 Powód: Bo pewne slowko bez polskich znakow wyglada jak wulgaryzm. |
|||
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Tego jeszcze tak naprawde nikt nie wie. Jedno jest pewne - polityka powstrzymywania i ograniczania ekspansji Rosji lezy w interesie obywateli Stanow Zjednoczonych ( w tym oczywiscie samego Prezydenta ).
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze nie jestem sama
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...tos_umarl.html
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez ciesze sie z wygranej Obamy
![]() wyrak - a Ty faktycznie bardzo dosciekliwy jestes hehe ![]() czyzby nie cieszyla Cie wygrana Obamy? slyszeliscie z jakim tekstem wyskoczyl ostatnio Sikorski ... " Wiecie o tym ze Obama ma Polskie korzenie? tak? jakie? Jego ojciec zjadl Polskiego misjonarza ! " no normalnie rece opadaja ;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Oprócz tego, że to bardzo inteligenty facet to na dodatek miły, smatyczny i uśmiechnięty. Reprezentuje się super. We wczorajszych faktach Tusk mówił, że Obama zaproponował mu żeby przeszli na ty
A co mnie ucieszyło Obama powiedział, że zaadoptuje psiaka ze schroniska. Powiedział wezmę kundelka, mieszańca takiego jakim ja jestem

? Idac tym tropem myslenia, to Olechowski bylby najlepszym polskim politykiem ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
To tylko przyklad, jak przewrazliwiona jest sfera publiczna w Stanach na tym punkcie.