|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
atlantic sprzedaje rozmiary 65-70 do D-E, można tam kupić takie rozmiary bez problemu, (cena ok 50 zł)
|
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawdę są takie rozmiary w atlanticu? Kiedyś na pewno nie było. Zresztą na stronie dalej nie ma uwzględnionych obwodów poniżej 70. A w 70-tkach największe miseczki to chyba C.
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak szukałam swojego pierwszego stanika to wstąpiłam do atlantica i były :
65D i 70D ale nic ciekawego poza tym - tam też się dowiedziałam ze 70D to za mało ![]() no ale moze jak się jakis większy sklep by trafił to i by było więcej rozmiarów. Problem tylko w tym, że mieli tylko jeden model takiego stanika w czerni i bieli ;/ więc wybor szałowy
|
|
#4294 |
|
Raczkowanie
|
jakiś miesiąc temu pani w atlanticu poinformowała mnie, że nic nie wie na temat wprowadzenia szerszej rozmiarówki (obwodów poniżej 70) ;] i 65 trafiają się bardzo rzadko tylko w typowych modelach "dla nastolatek"
eh w jakich miastach trafiłyście w atlanticu na 65? |
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
w rzeszowie w atlanticu mają na prawde do wyboru do koloru, sama tam kupuje i rozmiary do E widuję często
Edytowane przez liliene Czas edycji: 2008-11-08 o 17:48 |
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
asia84 dziękuję za odpowiedź Na Gildii już zaopatrywałam się w 70 D, ale mojej supersprzedawczyni już tam nie będzie - to ona mi taki stanik dopasowała, gdy po pigułkach mój biust trochę się powiększył. Mam tylko 1 model, który dobrze leży, ale poszukuję teraz stanika z odpinanymi ramiączkami.Byłam na ul. Węglarskiej - przymierzałam Freyę - rozmiar 65 FF pasował mi, ale nie miał odpiananych ramiączek i bardzo mi się kolorystycznie nie podobał, no i cena była bardzo wysoka, ponad 180 zł. Z innych modeli już nie było rozmiarówki, a pani powiedziała, ze właśnie są po dostawie, a po za tym odniosłam wrażenie że była zla ze nie wziełam tej 65. W Wielkim Młynie tylko zajrzałam na stoisko, ale nic ciekawego nie było ![]() Dziewczyny! A jak oceniacie staniki atlantica? Też słyszałam, ze jest rozmiarówka i można dostać stanik z odpinanymi ramiączkami. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
z atlantica jakościowo są bardzo dobre moim zdaniem
|
|
|
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
Liliene, płacą Ci za reklamę czy co?
Na stronie Atlantica nic nie piszę o rozmiarówce od 65, a też nie szalej z tą jakością, to niska półka bieliźniana.
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie było w Atlanticu obwodu 65. Pani w sklepie zrobiła wielkie oczy, gdy o taki spytałam.
Wciąż szukam swojego idealnego stanika, ale nie mogę na razie nic znaleźć. Może jutro po pracy znowu pochodzę po butikach. |
|
|
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
w co większych sklepach atlantica mają też mistique czy coś takiego , na stronce tego nie ma
nikt nie płaci mi za reklame, po prostu lubię tę firmę i tyle nie każdego stac na biustonosz za 200 zł Edytowane przez liliene Czas edycji: 2008-11-09 o 11:32 |
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiście nie byłam zadowolona z biustonosza z atlantica.. kiedyś miałam, jeszcze jak nosiłam 70tki - średni był, średniej jakości |
|
|
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
Droga wdowo po leninie oraz alcatello
co zatem polecacie aby: -było dobrej jakości -rozmiary 65-70 D-E -aby było na to stać statystyczną Polkę Na pewno wszyscy chętnie poczytają jakie macie typy spełniające te kryteria. |
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypuszczam, że większości z nas nie stać i że większość wcale nie kupuje biustonoszy za 200zł. Sama nigdy za tyle nie kupiłam. Średnio za 80zł, ale można dużo taniej. Ja po prostu jakoś nigdy na super atrakcje w moim rozmiarze nie trafiłam, ale wiem, że innym się zdarzają.
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
droga liliene, wystarczy posiedzieć czasem na allegro i łapać okazję. Ja np ostatnio za 35zł z przesyłką kupiłam stanik m&s w rozmiarze 65D - jak dla mnie jest bardzo fajny, nie jest super rewelacja (tzn są ładniejsze) ale jakościowo na pewno lepszy niż ten z atlantica. Obecnie mam na oku jeszcze La Senzę za 69zł, Pour Moi? za 59zł.. myślę, że to nie dużo, jak za nowe biustonosze.. zwłaszcza w tych mniejszych obwodach
dodatkowo możesz przeglądać różne sklepy internetowe - gdzie czasem są promocje i można kupić coś ciekawego do 80zł. myślę, że to nie jest dużo jeśli masz możliwość kupowania np na ebay- to też polecam, bo jest jeszcze taniej- wystarczy tylko codziennie zaglądać i szukać nigdy nie kupiłam żadnego stanika powyżej 70zł - a z jakości przeważnie jestem zadowolona |
|
|
|
#4305 |
|
Raczkowanie
|
droga wdowo po leninie
więc trafiłaś na fajne okazje, ja np nie lubię kupować przez internet, biustonosz musi być wygodny i dlatego lubię posiedzieć w przynierzalni i zmierzyć kilka modeli i wybrać taki w którym najlepiej się czuję i wyglądam, przez internet jet to niemożliwe |
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie trafiam w swoje rozmiary, a jak nie to odsyłam, proste
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym kupując przez internet PRZYMIERZAMY i to w bardziej komfortowych warunkach niż w ciasnej przymierzalni, bo we własnym domu, przed własnym lustrem i możemy zobaczyć jak nasz stanik prezentuje się pod wszystkimi ubraniami jakie mamy. |
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie co do pierwszego dobrze dobranego stanika.Jest to obojętnie jaki model to będzie czy raczej lepiej,żeby był to full cap,żeby wszystko spod pach i innych partii się zebrało przy migracji?
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mari...ent/view/11/1/ czyli wg. tego powinnam nosić 55C/D przy 62 pod i 74 w biuście??!! I tak idealne są na mnie staniki 65A w h&mie czsami 70A ale te już troszeczke odstają. Jakbym miała 55 to bym się nawet nie zapieła O.o
Edytowane przez martg Czas edycji: 2008-11-09 o 13:30 Powód: mała pomyłka przy rozmiarze :] |
|
|
|
#4310 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Dzięki wielkie za wszelakie rady, z przyejmnością z nich skorzystam i poinformuję do czego w końcu doszłam...
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież miseczka A nie jest taka sama przy innych obwodach! A w 75A będzie równe miseczce w 70C i 65DD... Jako że 55 ciężko dostać spróbuj 60-tek. Full cup może niekoniecznie. Polecam balkonetki.
|
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
moze i tak ale za duzo zachodu wysyłką i odsyłaniem jezeli nie bedzie pasował. mi to nie odpowiada
|
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
dlaczego nie full cup a akurat balkonetki?
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
liliene, ponawiam pytanie gdzie mieszkasz
![]() vendettka, może dlatego, że full cupy zazwyczaj średnio leżą na małym biuście i przypominają stanik z golfem. Chociaż niektóre balkonetki też Chociaż w Twoim rozmiarze, małomiseczkowe 60D lub 60C zbyt wielkiego wyboru niestety nie ma.
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2008-11-09 o 13:45 |
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
[[]
w rzeszowie Edytowane przez liliene Czas edycji: 2008-11-09 o 14:19 |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co więcej najstarsza pani ( chyba wlascicelka0 wolala mlodsze panie ;d zeby sobie na mnie poolgadaly rozmiar 70E bo jeszcze nie widziały, żeby mogły ocenić co i jak i komu polecac - byłam mega zadowolona poza tym najpierw dostałam mocno zabudowany model a ja czesto nosze duze dekoldy i jak powiedzialam pani ze chce cos mniej zabudowanego to mi po prostu pokazala inny odpowiedni model ![]() co najlepsze - zaplacilam 58zł - to chyba nie majątek. ( stanik jest firmy Mardo - mają swoją strone internetowa i sporo sklepow w calej Polsce - moze akurat cos jest w poblizu ciebie) kolejny kupilam juz przez internet tym razem rozmiar 70DD - w sklepie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ za calutkie 18zł plus 16zł przesyłka ( promocja -70% była) poza tym mają w tym sklepie mnóstwo podobnych zniżek i staniki z obowdami 65F/G nawet ( który mnie teraz interesuje), sporo 60tek też jest. no i najwazniejsze - ja majatku nie wydalam a efekt jest mega zadowalajacy
|
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
agta85 65DD - i się zastanawiam co kupić właśnie
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, racja... Pomyliłam Twój wpis z wpisem martg
Nie wiem jak to się stało...liliene, w Rzeszowie akurat nie kojarzę żadnego sklepu :/ Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2008-11-09 o 15:36 |
|
|
|
#4319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
Kochane dziewczyny,
moze jestem nadal nieco w szoku, ale juz sie nieco pozbieralam po przeczytaniu kilku forow tu i na gazecie. Zawsze bylam przekonana ze znam swoj rozmiar: 70 C, potem D, no a jak sie zrobilo E to musialam kupowac 75 D, znana wszystkim historia: EEE??? Takich nie produkuja, prosze Pani! (w oczach ekspedientki dodatkowo: Ty dziwolagu)... No i wieczne poprawianie stanika, wyciaganie biustu, chowanie sutkow po szybszym ruchu reka... W koncu udalo mi sie kupic 70 E (dla Torunianek- sporo tego rozmiaru jest w niepozornym sklepiku na rogu przy Parku Bydgoskim, to jest zdaje sie ul Bydgoska), niestety modele nie byly zbyt ladne, zadnych koronek i ozdobek, na pewno nie na randke ale pod bluzki sie nadawaly, no i cena do 50 zl. No ale jak trafilam na forum biusciastych, weszlam na wyszukiwarke rozmiarow, zmierzylam sie jak trzeba, to mnie zatkalo. Naprawde, siedzialam wstrzasnieta przez pare minut w panice. Na pocztku negacja: 65 J????? a co to za rozmiar, dziewczyny przesadzaja, przeciez mam 70! Moze F, ale przeciez na milosc boska J nie ma! No, ale poszlam do Avokado w Wawie, tu mi Pani wymierzyla 65 G w zabudowanym mocniej u gory, a 65 F w nizej. Nie bylo nic szczegolnego, wiec nie kupilam,ale mozecie mi kochane przeliczyc jakos ich rozmiar na polski i na angielski? Pisalam juz na gazecie, troche sie tam szczerze mowiac gubie, kiepsko sie czyta kazdy post trzeba otwierac. Podam wymairy: pod biuste ciasno i na wydechu 72 w biuscie 95-96 Teraz mam 70 E na sobie, ale mogloby byc minimalnie wieksze, czyl jesli przy 70 dobra jest miseczka F, to jaka bedzie przy 65? Przejrzalam oferte Mileny, tam mi wychodzi 65I, czy oni maja swoja rozmiarowke czy to ogolno-krajowa? Chce u nich zamowic ktorys z az 2 modeli Swoja droga beznadziejne zdjecia maja w Milenie, np Lemon sorbet ledwo widac... Wiem ze sie bardzo rozpisala, ale musialam jakos z siebie to wyrzucic, ja wcale nie jestem niewymiarowa! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D Nas jest wiecej! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

- to ona mi taki stanik dopasowała, gdy po pigułkach mój biust trochę się powiększył. Mam tylko 1 model, który dobrze leży, ale poszukuję teraz stanika z odpinanymi ramiączkami.

jak narazie jest dobrze, wypełniam powoli migrującym ciałkiem zapas miejsca w miseczce i jest ok.
). Dzięki wielkie za wszelakie rady, z przyejmnością z nich skorzystam i poinformuję do czego w końcu doszłam...