|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Cytat:
Ja miałam dostac taką wanienkę , ale jej nie chcę. Moja koleżanka ma taką i mówi że hamaczka użyła tylko raz bo wygodniej było jej na ręku dziecko kąpac ,a poza tym to ciężko jest umyc plecki. A poza tym to podobno takie zwykłe wieksze wanienki są wygodniejsze w użyciu, i maluszek też sie lepiej czuje na raczkach. Ale to moja opinia. Mamusie wypowiedzcie się jakich wanienek używacie, czy kapiecie dzieciaczki na rączkach w hamaczkach czy może foczki są w użyciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matko! Podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz! Bez kitu. Cytat:
No to chyba i tak nieźle, bo z tego, co pamiętam, to Ty niewiele przytyłaś. Cytat:
Cytat:
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Ojejku, 2 dni mnie tu nie bylo i juz sa 3 nowe Mamusie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Chyba pierwszy raz zdarzyło mi się włączyć kompa o tej godzinie
![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi kochane, czy pijecie tą herbatkę z liści malin? I gdzie to najlepiej można dostać, czy są to jakieś saszetki, czy poprostu zasuszone liście? Położna nam ostatnio powiedziała, żeby pić to od 37tc, a ja dziś już zaczęłam ten tydzień ![]() ![]() LookMeHeart jeżeli chodzi o tą wanienkę, to nie mogę pomóc, bo nie wiem jak się spisuje. Ale wydaje mi się (tak tez pisała Salomea), że kąpiel w niej może sprawiać pewne trudności. No ale nie jestem pewna ![]() Mam nadzieję, że w tym tygodniu będę miała trochę czasu na wizaż. Jutro (tzn dziś) przylatuje męża siostra z córcią. W czwartek przyjeżdża męża brat z żoną (tak średnio mi to pasuje, no ale...), a w piątek przylatuje mój brat ![]() ![]() Tola zapisałam sobie Twój nr telefonu w razie "w". Tak jakoś mi najbliżej do Ciebie ![]() ![]() No chyba idę już spać, chociaż wcale mi się nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
BAN stały
|
Wskakuje do Waszego watku,pozdrawiam i gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom.
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-11-09 o 10:15 Powód: Nieoplacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Niobe - dzięki za odpowiedź
![]() A mój tż dziś z miarą chodził i zastanawiał się jak taka dzidzia się w brzuszku mieści ![]() ![]() Buziaki dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
a oto mój mały Skarb, wklejam zdjęcia jak obiecałam , pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
melduję się z rana niestety jeszcze w 2 paku ehhehe i pewnie jeszcze będę się tak meldować przez 3 tygodnie
![]() KaSiaEG twój synuś to taki przystojniak ehhh pilnuj go lepiej bo późnej dziewczyny pod oknami będą wystawać ![]() poisone hehe mój też się ciągle zastanawia jak mi się Igor tam mieści a mam tylko 94 cm w pasie więc naprawdę nie wiem gdzie on siedzi ![]() edyta0131 to zapowiada się wesoły tydzień! prznajmniej Ci szybko zleci biegne na śniadanko bo mężuś zrobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Jakie cudne maleństwo! Sama słodycz!
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi czyli w razie co Igor ma dokogo uderzać ![]() co do jedzenia to ja moge jesc wszystko bo karmie mlekiem modyfikowanym ... nie mam swojego pokarmu... ale nie jem bo apetytu nie mam wcale a poza tym czasem lapie sie wieczorem na tym, ze nic nie jadlam jeszcze ... ciągle cos przy malym jest do zrobienia i jakos tak zapominam a glodna nie jestem wcale... nawet niewiem ile waże bez brzucha bo waga sie spsula ![]()
M jak MAMA ![]() ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081100700730.png Edytowane przez becia_leszno Czas edycji: 2008-11-09 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana mamusie
![]() Niedługo obudzę męża i mamy w planie złożyć łóżeczko chociaż jeszcze został miesiąc. Tylko moja mama panikuje jak cholera, że nie zdążymy i takie tam bzdury i mnie tylko denerwuje.
#1424 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
Nelijka, Drobcia, Molka serdeczne gratulacje !!!
![]() ![]() ![]() Kasia, Becia chłopaki słodziaki ![]() Ja jakoś ostatnio nie mam siły przed kompem siedzieć, na chwilkę wpadnę na wizaż, żeby wiedzieć co u Was.. Od wczoraj mnie ciągle boli brzuch tak jak na okres, nie jest to wielki ból, ale taki drażniący.. Więc się tylko snuję po mieszkaniu, a więcej leżę w łóżku. Buziaki dla wszystkich Mamuś i idę, żeby więcej nie smęcić ![]() an.ka.b dobrze, że już jesteś w domku, trzymaj się |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Kasia jaki ten Twój synuś ma pucolki, w sam raz do schrupania ![]() ![]() Becia a Twój maluszek to taki mały krasnalek, słodkości ![]() LadyM Ty leż i odpoczywaj kochanam, Ty pod serduszkiem nosisz podwójny ciężar, więc tylko mogę sobie wyobrazić co czujesz. No to zmykam do kuchni, bo zaraz znowu zupke mleczną przypalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Ponieważ dzis mija tydzień jak to sie zaczelo postanowiłam w koncu opisać moj porod.. A bylo to tak; ok 13 pojawilysie pierwsze skurcze.. nie bolesne i co ok 10-15 min. nie przejelam sie bo po 1 na 16 mialam planowe usg a po 2 juz takie miewalam i je przesypialam ![]() o 16 pojechaliśmy na usg ktore nie pokazalo skurczy tj nic pow 20% , zbadala mnie polozna i stwierdzila ze jest rozwarcie na jeden maly palec.. ale przy tych skurczach to jeszcze z tydzień spoko polaze 2w1.. ![]() wróciliśmy do domu.. zaczelam plamić po badaniu (o czym wam tu pisalam) a skurczy zero.. ok 18.30 znów wróciły skurcze.. zaczelam zapisywać bo byly troche bolesne.. okazalo sie ze są co 7 min.. siedzialam na kompie oglądalam tv.. i zapisywaliśmy skurcze.. ok 22 stwierdziłam ze ide do wanny (bo przepowiadające skurcze zanikają po kompieli - a ja nie moglam uwierzyć ze to te prawdziwe) po 40 min w wannie skurcze dalej byly.. ubralam się w pizame usiadlam na pilce skurcze co 6 min i zaczely dość mocno boleć.. ok 12 tż stwierdził ze jedziemy to sprawdzic do szpitala... dopakowalam torbe i sie ubralam ... (ok 20 min) a tu juz skurcze co 3 min ![]() o 12.45 zameldowaliśmy sie na porodowce..zrobili mi ktg i położna mów ze te skurcze są slabiutkie bo 30-40 % (o k.... se myle to jakie sa te mocne?) zbadała mnie i mówi ze rozwarcie na 2 cm.. kazała przebrać sie w pizamkę.. załozyła velflon i kazala spacerować po korytarzu i jak pojawi się skurcz to kucać i powoli oddychać (te kucanie naprawde pomaga) łazilam tak 2 h i z przerwami na krótkie ktg (nadal male skurcze ale juz coo 2 min i bolało bardzo) po tych 2 godz polożna mnie znów bada i stwierdza rozwarcie 3-4 - ja chce znieczulenie, ona mówi ze troche za wcześne ale akcja idzie do przodu szybko.. proponuje zebym poszła na ok 30-40 min pod ciepły prysznic a potem zdecydujemy o znieczuleniu.. ok 40min pod prysznicem (ulga ogromna bo zaczeły sie bóle od krzyża i skurcze coraz dłuzsze - polecam prysznic ![]() po prydsznicu ktg (nadal skurcz 40%) i badanko.. i tu poloznej oczy z orbit wychodza bo jest rozw 8 cm.. ![]() mowi ze bez sensu brac znieczulenie bo w tym tempie za godz mala bedzie na swiecie a zzo moglo by to przedł€życ... ja gupia sie zgadzam nie brac... kłade sie nałózko, połozna przebija pecherz ..odchodza wody.. dostaje wielka piłke ikaza mi na niej sie kulac i skakac.. bol zrobił sie nie ziemski.. za kazdym skurczem wyje na caly szpital i blagam o pomoc... zaczynaja sie parte (niektórzy twierdza ze te nie bola..bola i to jeszcze bardziej..) ala sa za krotkie i mala pojawia sie i znika..dowiaduje sie ze jest spora.. kaza mi kucac przy lózku.. w praktyce wisze na nim i wyje, tz boi sie mnie dotknac czy odezwac ![]() spowrotem na łózko i tak po 40 min parcia i uciskania brzucha przez 2 połozna w koncu wychodzi... jest 5.20 rano uffff potem łózysko,szycie (popekalo cos) i Iga4300/62/10 wykluta.. nie bylo atrakcji typu lewatywa,golenie, nacinanie.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-11-09 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
aha zapomniaałam dodać ze nie mialam opłaconej połoznej,
ale ta co byla ze mna byla pomocna bardzo .. choc jej spokój wyprowadzal mnie z równowagi.. sale byly jedno osobowe z tv ,telefonem i dzidzia ze mna.. polozne na kazde wezwanie i wszystkie baardzo cieple i pomocne ![]() a rano na obchodzie 3h po porodzie opierniczylam mojego lekarza ze obiecywal ze mala to max 3.5 kilo bedzie a tu co? polecial sprawdzic karte ciazy i przepraszal ![]() ![]() ![]() po oodzie powiedzialam mezowize nie chce wiecej dzieci..dzis juz chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
mam pytanie do tych ,które urodziły . czy jest potrzebna ksiazeczka ubezpieczeniowa ? czy sprawdzaja ja w szpitalu? mam termin na 30 grudnia i tak sie zastanawiam bo ostatnio miałam ja podbita 8 lat temu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Rozeznanie
|
No Scorpioniec super opis
![]() ![]() ![]()
#1431 |
Zakorzenienie
|
Rany, scorpionec,aleś heroiczna babeczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
podczas porodu czas szybko leci
![]() ![]() i sluchac położnej.. szycie mialam ze znieczuleniem miejscowym... więc prawie nie czulam.. tylko chwilami... nie chciałam was straszyć.. mi sie wydaje ze ten ból jest tak silny ze odbieral mi część świadomośći.. bo części zdarzeń nie pamiętam.. tz mi opowiadal.. np ze bylo juz vaccum przygotowywane (czego ja sie balam strasznie) a ja tego nie widzialam ![]() pozatym chwilami jak slyszałam jakie teksty puszczam wyjąc.. (tak jabym sie z boku słyszala) bywalo tez siesznie.. np w trakcie jednego z piewszych partych zrobilam kupę.. i zamiast przeć mówie do połoznej ups to ja przepraszam ![]() czasem myslę ze mój mąż mial gorzej bo widzial co się ze mną dzieje i nie mógł za brdzo mi ulżyć ![]() książeczki ubezpieczeniowej nie sprawdzali.. tez podpieczętowalm przed saym porodem.. bo wczesniej ze dwa lata zapominalam ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-11-09 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
scorpionec opis porodu super
![]() ![]() LadyM odpoczywaj dużo!!! mi jest ciężko a noszę jedno maleństwo więc wyobrażam sobie jak musi Ciebie kręgosłup i nóżki boleć ale już niedługo ![]() becia_leszno Igor śliczoności ![]() ale tu dzisiaj cicho może to znowu cisza przed burzą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie rodziłam, ale na pewno jest potrzebna.
#1435 |
Zadomowienie
|
krolowaa książeczka napewno jest potrzebna
![]() an.ka.b super że już jesteś w domku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Z tymi książeczkami,to niepotrzebnie w szpitalach panikę robią.Przecież kobieta podczas ciąży i połogu jest ubezpieczona jakoby przez państwo,nawet nie trzeba byc w pośredniaku zarejestrowanym(jak ktoś jest bezrobotny), więc nie rozumiem tych wymagań książeczki
![]() A opisy porodu wszystkie sa super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piekny, sliczny, boski ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Sliczne masz dzieciatko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------- Co tutaj taka cisza ???? Jak sie zacznie rozkrecac to znowu po kilka osob ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie i te jeszcze w dwupaku!
Scorpionec opis porodu super, choć wymęczyłaś się potwornie. A miałaś robioną lewatywę? Ciekawi mnie czy jak mi zrobią, to czy później mimo wszystko można jeszcze zrobić kupę.. ![]() Mój termin porodu minął wczoraj, więc dzisiaj już jestem przeterminowana.. Póki co nie pomogły ani tańce na weselu, ani na wczorajszych poprawinach, ani wspólne wykurzanie małej z mężuniem.. Dziś idziemy na zakupy i przy okazji jakiś spacerek, może coś pomoże.. Zajrzę do Was jeszcze wieczorem sprawdzić czy już się któraś rozpakowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Rozeznanie
|
Rozpakowane dziewczynki wielkie Gartulacje dla WAs i maluszków
![]() ![]() scorpionec podziwiam Cie. Taka duza panne urodzic!! Opis porodu super. Wiadomo ze tych fragmentow bolesnych ominac nie mozna. Ale i tak super. A chcialam zapytac jakie podpaski kupujecie? Te zwykle maxi belli bez skrzydelek? bo ja juz nie wiem I czy seria o pielegnacji bobaskow Johnson nie uczula? Bo jakos obilo mi sie o uszy i nie wiem czy lepiej nie kupic Nivea Edytowane przez Petitka4 Czas edycji: 2008-11-10 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Petitka4 mi wszyscy polecali na początek kosmetyki nivea baby i takie też kupiłam! podobno johnsona na początku moga uczulać i lepsze są dla starszych dzieci
![]() a jeśli chodzi o podpaski to ja kupiłam takie pieluchy bella - to są takie duże podpaski i babka w aptece mówiła mi że nadają się dobrze właśnie jako podkłady poporodowe i jeszcze kupiłam w aptece firmy semi takie właśnie duże bardzo podpaski dla kobiet w połogu. asiak1981 trzymam kciuki żeby maleństwo jak najszybciej się urodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.