Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-08, 20:04   #1411
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

Cytat:
Napisane przez LookMeHeart Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie jeszcze nad kupnem takiej wanienki , czy któras moze ma taką lub wie coś o niej ?
http://www.allegro.pl/item468003221_...najtaniej.html
bardzo mi sie podoba i mam wielką chęć na nią

Ja miałam dostac taką wanienkę , ale jej nie chcę. Moja koleżanka ma taką i mówi że hamaczka użyła tylko raz bo wygodniej było jej na ręku dziecko kąpac ,a poza tym to ciężko jest umyc plecki.
A poza tym to podobno takie zwykłe wieksze wanienki są wygodniejsze w użyciu, i maluszek też sie lepiej czuje na raczkach. Ale to moja opinia.

Mamusie wypowiedzcie się jakich wanienek używacie, czy kapiecie dzieciaczki na rączkach w hamaczkach czy może foczki są w użyciu
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 20:13   #1412
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
Mnie dopadl baby blues... chodze i rycze z byle powodu ehhhh oby szybko przeszlo bo sie wykończę ...
Ojej! Nie smuć się! To pewnie taki dzień, jutro będzie lepiej!

Cytat:
Napisane przez logest Pokaż wiadomość
Mi zostal jeszcze tydzien pracy a potem wolne i mozna rodzic.
O matko! Podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz! Bez kitu.

Cytat:
Napisane przez LookMeHeart Pokaż wiadomość
tola3804 tez z Mężem zastanawialismy sie nad tym fotelikiem w sklepie. Ale jednak znajoma pozyczyła nam swój w koncu to tylko do 3 miesiecy, później trzeba wiekszy kupic. A 3 miesiace bardzo szybko zlecą.
Mamy wlsnie taki : http://www.allegro.pl/item459062434_...rt_okazja.html
Jak to 3 miesiące?!?!?! Przecież one sa do 13 kg, czyli do ok. 1 roku. A co do wanienki, to niestety nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
a na wadze tylko - 6,5 kilo...
No to chyba i tak nieźle, bo z tego, co pamiętam, to Ty niewiele przytyłaś.

Cytat:
Napisane przez KaSiaEG Pokaż wiadomość
ja mam na wadze od porodu 13kg mniej dzis sie zwazyłam jak wróciłam do domu az sama w to niewierze
Wow! No to nieźle!

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Witam!!
bardzo dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległości. Na szczęście już jestem w domu i tu leżę, odpoczywam i łykam leki. Jutro kończymy 35tc. i liczę na to, że jeszcze trochę mała w brzusiu zostanie.
GRATULUJę WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTóRE JUż MAJą MALEńSTWA PRZY SOBIE!!!
pOZDRAWIAM!!
Cały ten czas leżałaś w szpitalu?
Stary 2008-11-08, 21:42   #1413
aaliyah
Zakorzenienie

Ojejku, 2 dni mnie tu nie bylo i juz sa 3 nowe Mamusie. Dziewczyny gratuluje Wam serdecznie!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 23:34   #1414
edyta0131
Raczkowanie

Chyba pierwszy raz zdarzyło mi się włączyć kompa o tej godzinie A to wszystko za sprawą głodu, który mnie dopadł w łóżku Już miałam iść spać, no ale... Nie ma to jak zjeść kanapeczki z miodem o 12stej w nocy i popić ciepłym mleczkiem

Powiedzcie mi kochane, czy pijecie tą herbatkę z liści malin? I gdzie to najlepiej można dostać, czy są to jakieś saszetki, czy poprostu zasuszone liście? Położna nam ostatnio powiedziała, żeby pić to od 37tc, a ja dziś już zaczęłam ten tydzień Tak się cieszę, bo jakoś tak ładnie brzmi ten tydzień

LookMeHeart jeżeli chodzi o tą wanienkę, to nie mogę pomóc, bo nie wiem jak się spisuje. Ale wydaje mi się (tak tez pisała Salomea), że kąpiel w niej może sprawiać pewne trudności. No ale nie jestem pewna

Mam nadzieję, że w tym tygodniu będę miała trochę czasu na wizaż. Jutro (tzn dziś) przylatuje męża siostra z córcią. W czwartek przyjeżdża męża brat z żoną (tak średnio mi to pasuje, no ale...), a w piątek przylatuje mój brat Także cały tydzień pewnie szybko mi zleci. Ciekawa jestem czy przez te wszystkie wrażenia związane z ich przyjazdami coś mi przyspieszą

Tola zapisałam sobie Twój nr telefonu w razie "w". Tak jakoś mi najbliżej do Ciebie Ale na wieści ode mnie to pewnie trzeba będzie jeszcze troche poczekać

No chyba idę już spać, chociaż wcale mi się nie chce Tż rano jedzie do Wawy i słyszę jak sobie pochrapuje w pokoju obok, więc co mu będę przeszkadzała
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 05:01   #1415
betka72
BAN stały

GG do betka72 Send a message via Skype™ to betka72

Wskakuje do Waszego watku,pozdrawiam i gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom.

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-11-09 o 10:15 Powód: Nieoplacona reklama
betka72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 07:45   #1416
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość
Tola zapisałam sobie Twój nr telefonu w razie "w". Tak jakoś mi najbliżej do Ciebie Ale na wieści ode mnie to pewnie trzeba będzie jeszcze troche poczekać
Ja też już wcześniej zapisałam sobie do Ciebie właśnie! Ale, że mamy terminy bardzo zbliżone, to może z porodówek będziemy do siebie pisać. Tez już bym chciała urodzić...
Stary 2008-11-09, 07:50   #1417
poisone
Rozeznanie

Niobe - dzięki za odpowiedź . Mi o tej parafince mówiła położna, podobno można kupić w aptece. Spróbuję tego oilatum i zobaczymy jak będzie.

A mój tż dziś z miarą chodził i zastanawiał się jak taka dzidzia się w brzuszku mieści . Póki co niech jeszcze sobie mała posiedzi, bo szafa jest na dokończeniu. No i torba nie jest całkowicie spakowana i ten bałagan w domu. Ale już może jutro będzie koniec

Buziaki dziewczynki i miłej niedzieli
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 08:00   #1418
KaSiaEG
Raczkowanie

a oto mój mały Skarb, wklejam zdjęcia jak obiecałam , pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k1.jpg (37,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k2.jpg (33,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k3.jpg (33,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k5.jpg (39,7 KB, 59 załadowań)

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 08:03   #1419
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
Niobe - dzięki za odpowiedź . Mi o tej parafince mówiła położna, podobno można kupić w aptece. Spróbuję tego oilatum i zobaczymy jak będzie.

A mój tż dziś z miarą chodził i zastanawiał się jak taka dzidzia się w brzuszku mieści . Póki co niech jeszcze sobie mała posiedzi, bo szafa jest na dokończeniu. No i torba nie jest całkowicie spakowana i ten bałagan w domu. Ale już może jutro będzie koniec

Buziaki dziewczynki i miłej niedzieli
A może spróbuj Oilum. To takie same preparaty jak Oilatum, Balneum itd., ale polskiego producenta i co za tym idzie cena jest o wiele przystępniejsza a nie są w niczym gorsze. Mówię z doświadczenia bo mój trzyletni synek ma atopowe zapalenie skóry, które ujawniło się u niego gdzieś tak w 3 miesiącu życia... A tak na marginesie to od półtora tygodnia stosuję kosmetyki "AA Therapy Ja i Mama". Polecił nam je alergolog ponieważ nawet uważana za delikatną seria Nivea też uczula dzieci. Poprawa skóry jest ogromna... Jak moja Julka przyjedzie na świat w lutym to też zamierzam z nich korzystać, bo są to kosmetyki przeznaczone również dla noworodków.

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 08:22   #1420
Paula Szyszka
Zadomowienie

melduję się z rana niestety jeszcze w 2 paku ehhehe i pewnie jeszcze będę się tak meldować przez 3 tygodnie

KaSiaEG twój synuś to taki przystojniak ehhh pilnuj go lepiej bo późnej dziewczyny pod oknami będą wystawać

poisone hehe mój też się ciągle zastanawia jak mi się Igor tam mieści a mam tylko 94 cm w pasie więc naprawdę nie wiem gdzie on siedzi

edyta0131 to zapowiada się wesoły tydzień! prznajmniej Ci szybko zleci

biegne na śniadanko bo mężuś zrobił
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 08:24   #1421
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie cudne maleństwo! Sama słodycz!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 08:55   #1422
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
becia bedzie dobrze ... ja skolei uskrzydlona latam twój igor to jedyny kawaler dluzszy od mojej Igi więc jest w kręgu zainteresowań

dziewczynki nie rozpakowane... najedzcie sie póki czas.. ja nic nie moge jeśc bo mala ma s...... i polozna kazala dochodzene zrobic co to jej szkodzi..

jem ryz na wodzie, kurczaka z wody i chleb.. żadnego nabialu, jajek, jablek, cytrusów itd itp...

a na wadze tylko - 6,5 kilo...

hihi czyli w razie co Igor ma dokogo uderzać

co do jedzenia to ja moge jesc wszystko bo karmie mlekiem modyfikowanym ... nie mam swojego pokarmu... ale nie jem bo apetytu nie mam wcale a poza tym czasem lapie sie wieczorem na tym, ze nic nie jadlam jeszcze ... ciągle cos przy malym jest do zrobienia i jakos tak zapominam a glodna nie jestem wcale... nawet niewiem ile waże bez brzucha bo waga sie spsula
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg igor_bw2fw.jpg (20,7 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez becia_leszno
Czas edycji: 2008-11-09 o 08:58
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 08:58   #1423
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Witam z rana mamusie Coś mam lekkiego dołka ostatnio chyba zupełnie bez powodu, bo dobrze się czuję i być może o to chodzi, że boję się że jest za dobrze. Takie głupkowate schizy, macie to też?
Niedługo obudzę męża i mamy w planie złożyć łóżeczko chociaż jeszcze został miesiąc. Tylko moja mama panikuje jak cholera, że nie zdążymy i takie tam bzdury i mnie tylko denerwuje.

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 10:22   #1424
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość

Cały ten czas leżałaś w szpitalu?
tak w szpitalu, ale było ok, czułam sie bardzo bezpiecznie, choc nie ma to jak w domu
BUŹKA
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 10:34   #1425
LadyM
Rozeznanie

Nelijka, Drobcia, Molka serdeczne gratulacje !!!

Kasia, Becia chłopaki słodziaki

Ja jakoś ostatnio nie mam siły przed kompem siedzieć, na chwilkę wpadnę na wizaż, żeby wiedzieć co u Was.. Od wczoraj mnie ciągle boli brzuch tak jak na okres, nie jest to wielki ból, ale taki drażniący.. Więc się tylko snuję po mieszkaniu, a więcej leżę w łóżku. Buziaki dla wszystkich Mamuś i idę, żeby więcej nie smęcić

an.ka.b dobrze, że już jesteś w domku, trzymaj się
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 11:16   #1426
edyta0131
Raczkowanie

Dzien dobry

Kasia jaki ten Twój synuś ma pucolki, w sam raz do schrupania:lo ve:
Becia a Twój maluszek to taki mały krasnalek, słodkości

LadyM Ty leż i odpoczywaj kochanam, Ty pod serduszkiem nosisz podwójny ciężar, więc tylko mogę sobie wyobrazić co czujesz.

No to zmykam do kuchni, bo zaraz znowu zupke mleczną przypalę
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 15:12   #1427
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
tak w szpitalu, ale było ok, czułam sie bardzo bezpiecznie, choc nie ma to jak w domu
BUŹKA
dobrze kochana ze jesteście w domu zawsze to spokojniej i przyjemniej..

Ponieważ dzis mija tydzień jak to sie zaczelo postanowiłam w koncu opisać moj porod..

A bylo to tak;

ok 13 pojawilysie pierwsze skurcze.. nie bolesne i co ok 10-15 min. nie przejelam sie bo po 1 na 16 mialam planowe usg a po 2 juz takie miewalam i je przesypialam

o 16 pojechaliśmy na usg ktore nie pokazalo skurczy tj nic pow 20% , zbadala mnie polozna i stwierdzila ze jest rozwarcie na jeden maly palec.. ale przy tych skurczach to jeszcze z tydzień spoko polaze 2w1.. mialam podwyzszone ciśnienie 160/100 kazali mierzyc w domu i jakby nie spadlo wrocic na oddział..

wróciliśmy do domu.. zaczelam plamić po badaniu (o czym wam tu pisalam) a skurczy zero..

ok 18.30 znów wróciły skurcze.. zaczelam zapisywać bo byly troche bolesne.. okazalo sie ze są co 7 min..

siedzialam na kompie oglądalam tv.. i zapisywaliśmy skurcze.. ok 22 stwierdziłam ze ide do wanny (bo przepowiadające skurcze zanikają po kompieli - a ja nie moglam uwierzyć ze to te prawdziwe) po 40 min w wannie skurcze dalej byly..

ubralam się w pizame usiadlam na pilce skurcze co 6 min i zaczely dość mocno boleć..

ok 12 tż stwierdził ze jedziemy to sprawdzic do szpitala... dopakowalam torbe i sie ubralam ... (ok 20 min) a tu juz skurcze co 3 min

o 12.45 zameldowaliśmy sie na porodowce..zrobili mi ktg i położna mów ze te skurcze są slabiutkie bo 30-40 % (o k.... se myle to jakie sa te mocne?)
zbadała mnie i mówi ze rozwarcie na 2 cm.. kazała przebrać sie w pizamkę.. załozyła velflon i kazala spacerować po korytarzu i jak pojawi się skurcz to kucać i powoli oddychać (te kucanie naprawde pomaga)

łazilam tak 2 h i z przerwami na krótkie ktg (nadal male skurcze ale juz coo 2 min i bolało bardzo)

po tych 2 godz polożna mnie znów bada i stwierdza rozwarcie 3-4 - ja chce znieczulenie, ona mówi ze troche za wcześne ale akcja idzie do przodu szybko..
proponuje zebym poszła na ok 30-40 min pod ciepły prysznic a potem zdecydujemy o znieczuleniu..

ok 40min pod prysznicem (ulga ogromna bo zaczeły sie bóle od krzyża i skurcze coraz dłuzsze - polecam prysznic)

po prydsznicu ktg (nadal skurcz 40%) i badanko.. i tu poloznej oczy z orbit wychodza bo jest rozw 8 cm..

mowi ze bez sensu brac znieczulenie bo w tym tempie za godz mala bedzie na swiecie a zzo moglo by to przedł€życ... ja gupia sie zgadzam nie brac...

kłade sie nałózko, połozna przebija pecherz ..odchodza wody.. dostaje wielka piłke ikaza mi na niej sie kulac i skakac.. bol zrobił sie nie ziemski.. za kazdym skurczem wyje na caly szpital i blagam o pomoc...

zaczynaja sie parte (niektórzy twierdza ze te nie bola..bola i to jeszcze bardziej..) ala sa za krotkie i mala pojawia sie i znika..dowiaduje sie ze jest spora.. kaza mi kucac przy lózku.. w praktyce wisze na nim i wyje, tz boi sie mnie dotknac czy odezwac
spowrotem na łózko i tak po 40 min parcia i uciskania brzucha przez 2 połozna w koncu wychodzi... jest 5.20 rano uffff

potem łózysko,szycie (popekalo cos) i Iga4300/62/10 wykluta..

nie bylo atrakcji typu lewatywa,golenie, nacinanie..

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2008-11-09 o 17:30
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 15:22   #1428
scorpionec
Zakorzenienie

aha zapomniaałam dodać ze nie mialam opłaconej połoznej,

ale ta co byla ze mna byla pomocna bardzo .. choc jej spokój wyprowadzal mnie z równowagi..

sale byly jedno osobowe z tv ,telefonem i dzidzia ze mna.. polozne na kazde wezwanie i wszystkie baardzo cieple i pomocne

a rano na obchodzie 3h po porodzie opierniczylam mojego lekarza ze obiecywal ze mala to max 3.5 kilo bedzie a tu co?

polecial sprawdzic karte ciazy i przepraszal a ja jego

po oodzie powiedzialam mezowize nie chce wiecej dzieci..dzis juz chce wiec ten bol naprawde sie zapomina
Stary 2008-11-09, 15:28   #1429
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

witam wszystkie mamusie
mam pytanie do tych ,które urodziły .
czy jest potrzebna ksiazeczka ubezpieczeniowa ?
czy sprawdzaja ja w szpitalu?
mam termin na 30 grudnia i tak sie zastanawiam bo ostatnio miałam ja podbita 8 lat temu.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 15:51   #1430
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

No Scorpioniec super opis, jestem pod wrazeniem i moj tz chyba tez , dobrze ze u ciebie to tak szybko poszlo, ja juz sie boje
Stary 2008-11-09, 16:21   #1431
xandra78
Zakorzenienie

Rany, scorpionec,aleś heroiczna babeczka-w zasadzie wszystkie "naturalne" mamuski to heroski.Skurcze co 2 min,super bolesne i tak dwie godziny????? Nie no-ja wymiękam.Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazic,że wytrzymam cierpienie TAK DŁUGO.A najbardziej boję się tego szycia "na żywca", niby ma nie bolec bardzo,a niektóre babeczki opisują ten ból jako duży. Zaczynam się nastanawiac nad znieczuleniem do porodu sn tylko po to,żeby ono jeszcze działało przy zszywaniu.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 16:49   #1432
scorpionec
Zakorzenienie

podczas porodu czas szybko leci wrzesniowki pisaly zeby podczas kazdego skurczu mysleć o dziecku i o tym ze to juz o jeden skurcz mniej do końca to pomaga..

i sluchac położnej..

szycie mialam ze znieczuleniem miejscowym... więc prawie nie czulam.. tylko chwilami...

nie chciałam was straszyć.. mi sie wydaje ze ten ból jest tak silny ze odbieral mi część świadomośći.. bo części zdarzeń nie pamiętam.. tz mi opowiadal.. np ze bylo juz vaccum przygotowywane (czego ja sie balam strasznie) a ja tego nie widzialam

pozatym chwilami jak slyszałam jakie teksty puszczam wyjąc.. (tak jabym sie z boku słyszala)

bywalo tez siesznie.. np w trakcie jednego z piewszych partych zrobilam kupę.. i zamiast przeć mówie do połoznej ups to ja przepraszam to ona sie uśmiala..

czasem myslę ze mój mąż mial gorzej bo widzial co się ze mną dzieje i nie mógł za brdzo mi ulżyć

książeczki ubezpieczeniowej nie sprawdzali.. tez podpieczętowalm przed saym porodem.. bo wczesniej ze dwa lata zapominalam

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2008-11-09 o 17:29
Stary 2008-11-09, 17:08   #1433
Paula Szyszka
Zadomowienie

scorpionec opis porodu super zaczynam się bać ale dajecie wszystkie radę to i ja dam trzeba być dobrej myśli!!!

LadyM odpoczywaj dużo!!! mi jest ciężko a noszę jedno maleństwo więc wyobrażam sobie jak musi Ciebie kręgosłup i nóżki boleć ale już niedługo i chłopaki będą z tobą

becia_leszno Igor śliczoności

ale tu dzisiaj cicho może to znowu cisza przed burzą

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 17:13   #1434
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
mam pytanie do tych ,które urodziły .
czy jest potrzebna ksiazeczka ubezpieczeniowa ?
czy sprawdzaja ja w szpitalu?
mam termin na 30 grudnia i tak sie zastanawiam bo ostatnio miałam ja podbita 8 lat temu.
Ja jeszcze nie rodziłam, ale na pewno jest potrzebna.
Stary 2008-11-09, 18:47   #1435
Paula Szyszka
Zadomowienie

krolowaa książeczka napewno jest potrzebna i z tego co mówili mi w moim szpitalu najlepiej żebym co miesiąc pdbijała wtedy nie będzie problemów! więc staram się żeby moja i męża były podbijane - on chce wziąść opeikę ade mną więc też musi mieć aktualną książeczkę

an.ka.b super że już jesteś w domku oby jak najdłużej malęństwo zechciało w brzuszku poczekać odpoczywaj dużo!!!!!!!!!
Stary 2008-11-09, 19:46   #1436
xandra78
Zakorzenienie

Z tymi książeczkami,to niepotrzebnie w szpitalach panikę robią.Przecież kobieta podczas ciąży i połogu jest ubezpieczona jakoby przez państwo,nawet nie trzeba byc w pośredniaku zarejestrowanym(jak ktoś jest bezrobotny), więc nie rozumiem tych wymagań książeczki. Cały poród jest tak samo refundowany dla wszystkich, więc po co w ogóle te ksążeczki wołają??

A opisy porodu wszystkie sa super. Ja tez sie nie oszukuję-wiem,że to bardzo boli,czasem jednak mam chwile zwątpienia, że JA to wytrzymam. (chociaż jak nie wytrzymam ,to niby co mam zrobic-opuscic salę i wyjśc ??).
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 07:36   #1437
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!!
bardzo dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległości. Na szczęście już jestem w domu i tu leżę, odpoczywam i łykam leki. Jutro kończymy 35tc. i liczę na to, że jeszcze trochę mała w brzusiu zostanie.
GRATULUJę WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTóRE JUż MAJą MALEńSTWA PRZY SOBIE!!!
pOZDRAWIAM!!
Witaj spowrotem i teraz jak juz jestes w domu to pisz czesto

Cytat:
Piekny, sliczny, boski

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
hihi czyli w razie co Igor ma dokogo uderzać

co do jedzenia to ja moge jesc wszystko bo karmie mlekiem modyfikowanym ... nie mam swojego pokarmu... ale nie jem bo apetytu nie mam wcale a poza tym czasem lapie sie wieczorem na tym, ze nic nie jadlam jeszcze ... ciągle cos przy malym jest do zrobienia i jakos tak zapominam a glodna nie jestem wcale... nawet niewiem ile waże bez brzucha bo waga sie spsula
Minal juz baby blues ????
Sliczne masz dzieciatko

Cytat:
BUŹKA
Strasznie dlugo w tym szpitalu bylas. Ale masz racje, nie ma to jak w domu

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Z tymi książeczkami,to niepotrzebnie w szpitalach panikę robią.Przecież kobieta podczas ciąży i połogu jest ubezpieczona jakoby przez państwo,nawet nie trzeba byc w pośredniaku zarejestrowanym(jak ktoś jest bezrobotny), więc nie rozumiem tych wymagań książeczki. Cały poród jest tak samo refundowany dla wszystkich, więc po co w ogóle te ksążeczki wołają??

A opisy porodu wszystkie sa super. Ja tez sie nie oszukuję-wiem,że to bardzo boli,czasem jednak mam chwile zwątpienia, że JA to wytrzymam. (chociaż jak nie wytrzymam ,to niby co mam zrobic-opuscic salę i wyjśc ??).
Xandra- Musimy wytrzymac, nie ma bata

--------------

Co tutaj taka cisza ???? Jak sie zacznie rozkrecac to znowu po kilka osob Mam nadzieje, ze teraz i ja bede w tej grupie Jutro moj termin...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-11-10, 08:23   #1438
asiak1981
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie i te jeszcze w dwupaku!

Scorpionec opis porodu super, choć wymęczyłaś się potwornie. A miałaś robioną lewatywę? Ciekawi mnie czy jak mi zrobią, to czy później mimo wszystko można jeszcze zrobić kupę..

Mój termin porodu minął wczoraj, więc dzisiaj już jestem przeterminowana..
Póki co nie pomogły ani tańce na weselu, ani na wczorajszych poprawinach, ani wspólne wykurzanie małej z mężuniem.. Dziś idziemy na zakupy i przy okazji jakiś spacerek, może coś pomoże..

Zajrzę do Was jeszcze wieczorem sprawdzić czy już się któraś rozpakowała
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 10:51   #1439
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Rozpakowane dziewczynki wielkie Gartulacje dla WAs i maluszków Niezle tempo narzucilyscie. Ja sie chyba musze streszczac z pakowaniem torby i skladaniem lozeczka bo jeszcze w lesie jestem
scorpionec podziwiam Cie. Taka duza panne urodzic!! Opis porodu super. Wiadomo ze tych fragmentow bolesnych ominac nie mozna. Ale i tak super.

A chcialam zapytac jakie podpaski kupujecie? Te zwykle maxi belli bez skrzydelek? bo ja juz nie wiem
I czy seria o pielegnacji bobaskow Johnson nie uczula? Bo jakos obilo mi sie o uszy i nie wiem czy lepiej nie kupic Nivea

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Edytowane przez Petitka4
Czas edycji: 2008-11-10 o 10:53
Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 11:29   #1440
Paula Szyszka
Zadomowienie

Petitka4 mi wszyscy polecali na początek kosmetyki nivea baby i takie też kupiłam! podobno johnsona na początku moga uczulać i lepsze są dla starszych dzieci
a jeśli chodzi o podpaski to ja kupiłam takie pieluchy bella - to są takie duże podpaski i babka w aptece mówiła mi że nadają się dobrze właśnie jako podkłady poporodowe i jeszcze kupiłam w aptece firmy semi takie właśnie duże bardzo podpaski dla kobiet w połogu.

asiak1981 trzymam kciuki żeby maleństwo jak najszybciej się urodziło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości