|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
my dzis tylko na chwilę bo swietujemy
![]() Iga świeje 1 tydzień ![]() ![]() a ja ostatnie 20 ste urodziny czyli 29 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny kupujcie jak najwieksze podklady.. te mniejsze sie zwijaja i boli jak sie siada.. i do nich polecam siatkowe majty ![]() co do kosmetyków to my uzywamy w omu nivea sensitive ale w zpitalu kapali mala w jonsonie i nic jej nie bylo ![]() popróbujemy jeszcze inne bo wychodac ze szpitala dostalysmy dwa kartony gadzetów dla calej rodziny w tym kosmetyki dla malej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Scorpionec opis porodu super, ale nie powiem, że się nie boję ![]() ![]() A tak wogóle to Justynko wszystkiego nalepszego z okazji urodzin (pamiętam jak pisałaś, że właśnie tego dnia je obchodzisz) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Petitka ja kupiłam takie podkłady jak pisała Paula. Są ogromniaste, ale ponoć takie są najlepsze. Jedne kupiłam z Belli, a drugie jakieś takie właśnie dla kobiet w połogu. Mam nadzieję, że dwa opakowania wystarcza ![]() Ja jak wczoraj pisałam, miałam być u teściowej. No i wczoraj z mężem pojechaliśmy. Mieliśmy zostać do piątku, no ale... ![]() ![]() ![]() ![]() A jak wyjechaliśmy rano, to teściowa taka zaspana zadzwoniła do mojego tż, gdzie to ja się podziałam ![]() Idę coś chyba porobię w tak p0iękny i słoneczny dzionek, bo normalnie szkoda siedzieć w domu i się kisić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
Tyle pisałam ten post, że mnie Justynko wyprzedziłaś z tymi życzeniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Skorpionec! Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Igi!
![]()
#1445 |
Zadomowienie
|
mam do Was pytanko. Czy wy straciłyście może w ostatnich tygodniach teraz na wadze
![]() ![]() ![]() idę zrobić prasowanko bo już tak odkładam od paru dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zadomowienie
|
ja jak zwykle gapa nie zobaczyłam paru postów
![]() Justynko wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!! oczywiście dla Igusi też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
Paula ja właśnie ostatnio wyczytałam, że przed porodem mozna stracic troszke na wadze, więc się nie przejmuj
![]() ![]() A co do prasowania, to ja tak od ok 3 tygodni się zabieram za to i jakoś zabrać się nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Rozeznanie
|
Scorpioniec i Iga - wszystkiego najlepszego!
![]() A która chętna by mi zrobić prezent 13-ego? Również ostatnie 20-te czyli 29. Scorpioniec, 3 dni jesteś ode mnie starsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
edyta0131 mama nadzieje że będę niedługo tulić małego bo z dnia na dzień już się co raz gorzej czuje a kibelek to mój drugi dom
![]() ![]() ja dziewczyny jestem chętna zrobić którejś prezent w postaci narodzin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Ciebie scorpionec i dla Twojej Igusi ![]() ![]() ![]() ![]() To jakie te podkłądy w końcu są najlepsze? Te Balla wydają mi sie jakieś gorsze, znalazłam na allegro takie http://allegro.pl/item468492285_oryginalne_ ginekologiczne_podklady_p oporodowe.html Chciałabym najlepiej takie rozszerzane na końcach,jak na zdjęciu z tymi majtami http://allegro.pl/item468454273_oryg..._hartmann.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
a ja dzis termin i nic ![]() dzidziolowi chyba dam w dupke zeby szybciej wyszedl jakos nie skore to moje malenstwo, wcale sie nie dziwie, u mnie pada caly dzien i obrzydliwa pogoda zapanowala jesien ech a ja czekam ![]() ![]()
#1453 |
Raczkowanie
|
A ja padam na twarz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj wrocilam od lekarza... i dzidzius nadal zaczopowany... a termin juz niedlugo....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
Nawet takie sobie te liście
![]() ![]() Anytsuj a jak się ma Twój maluszek? I jak sobie radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zadomowienie
|
Skorpionec wszystkiego najlepszego, samych radosnych chwil w życiu i Twoim i Twojej córeczki!!!
A teraz postaram się po krótce opisać Wam swój poród: W sobotę 1 listopada pojechałam o 13 do szpitala na ktg, miałam skurcze, które odczuwałam jak bóle miesiączkowe. Poszliśmy z mężem na obiad i bóle z godziny na godzinę bardziej dokuczały, ale ja cały czas twierdziłam, że to jeszcze napewno nie to, ale o 23 skurcze były dokuczliwe, ale cały czas nieregularne raz co 15, 7 lub 3 minuty, ale wykompałam się, umyłam włosy i pojechalismy do szpitala. Na izbie przyjęć zbadano mnie rozwarcie na 1 cm i położyli mnie na patologii ciąży, podłączyli do ktg i leżałam tak jak głupia przez godzinę, najgorsze to, że męża pogonili do domu, bo na patologii odwiedzin o tej porze nie ma! Rozespana położna wkońcu skończyła ktg i kazała się położyć, ale weź tu leż jak skurcze oczywiście nieregularne co 7 lub co 3 minuty, wyszłam z tego cholernego pokoju i o 3 w nocy poszłam sama na schody i wariowałam tam sobie w samotności, około 4 dzwonię do tż niech przyjeżdża - za moment był siedział ze mną na schodach, aż w końcu się podniosłam i poszłam do zaspanej pielęgniarki z patologii , żeby mnie zbadała, bo jak tak boli przy 1 cm to co będzie dalej, a ona mnie bada i mówi, że tu już 4 cm rozwarcia. Wysłała męża po moje rzeczy i poszlismy na porodówkę. Na porodówce mnie badają i mówią, że mam 7 cm i dodam, że słynny czop dopiero wypadł na patologii. Każą skakać na piłce i oddychać, a ja mam to głęboko w d.....Niestety przy około 8 cm, skurcze są niepostępujące, czyli nie powodują postępu w porodzie. Niestety zostaje podłączona do kroplówki z oksytocyną i zaczyna się jazda. W krótkich chwilach między skurczami dosłownie przysypiam ze zmęczenia. Ale wkońcu jest pełne rozwarcie i każą przeć, przez dłuższą chwilę nie mogę załapać jak to mam zrobić, lekarz każe podać mi tlen, a położna nie może znależć rurki, ale 15 minut parcia i na świat przychodzi synek- emocje niedoopisania, ja cała się trzęsę dosłownie jak galareta, pobierają krew pępowinową, później bardzo miły lekarz mnie zszywa. A do mnie nie może dojść, że już po wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zadomowienie
|
anytsuj fajnie że masz już to za sobą
![]() ![]() edyta0131 ciekawe czy te liście coś pomogą! ja nawet nie pomyślałam że w zielarskim można to kupić hmmm ale gdzie u mnie taki sklep dostać musiałabym poszukać ![]() ![]() chciałam dopaść męża bo podobno seksik pomaga ![]() ![]() ![]() a ja nadal nić dzisiaj znowu troszeczkę chyba tego czopa wyszło ale nie podbarwionego krwią chyba będzie tak ze mnie jeszcze z 2 tygodnie wychodził wrrrrrrrrr ! już dzisiaj korciliśmy z mężem małego i mówiliśmy mu że jak wyjdzie przed wizytą u lekarza ( mamy za tydzień w poniedziałek) to za kasę jaką mielibyśmy zapłacić lekarzowi kupimy mu dużego misia ![]() kafetka lisey trzymam kciuki żeby maleństwa wyszły !!!!! ![]() xandra78 takie majtachy sobie zakupiłam ale podkłady to mam te z belii i semi tak jak pisałam te z semi są roszczeżane z przodu i z tyłu a z belli są jednakowej szerokości |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Raczkowanie
|
Mamusie grudzień 2008
Kobitki, która z Was ma termin na grudzień 2008?
-Jak się obecnie czujecie |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilę. Chciałam Wam powiedzieć, że moja szafa gotowa
![]() Aha, no i cena - to połowa tego co nam inni wycenili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Rozeznanie
|
[quote=Paula Szyszka;9663163]
a ja nadal nić dzisiaj znowu troszeczkę chyba tego czopa wyszło ale nie podbarwionego krwią chyba będzie tak ze mnie jeszcze z 2 tygodnie wychodził wrrrrrrrrr ! już dzisiaj korciliśmy z mężem małego i mówiliśmy mu że jak wyjdzie przed wizytą u lekarza ( mamy za tydzień w poniedziałek) to za kasę jaką mielibyśmy zapłacić lekarzowi kupimy mu dużego misia ![]() Świetny sposób na wykurzenie! Ale te dzieci w brzuszkach nieusłuchane, ja też córunię prosiłam żeby wyszła wczoraj i zrobiła prezent tatusiowi na urodzinki, a ona nic. Mi ten śluz dziwnie wychodzi, raz taki gęsty widoczny jako smuga na wkładce, a znowu dzisiaj taki rzadszy ale inny niż normalny. Ale nie mam go codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zadomowienie
|
asiak1981 ja też tak mam ze śluzem
![]() ![]() poisone super ale masz zdolnego mężusia i ile pieniążków zaoszczędziliście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
poisone, no widzisz-długo z tą szafą wcale nie trwało
![]() ![]() ![]() Dziewczyny,a kupujecie do szpitala te podkłady chłonne na materac? W sumie, to przecież prześcieradło muszą i tak wymienic,jak się zabrudzi...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, specjalnie dla Was szybko pstryknęłam fotkę, widać kawałek bez pawlaczy no i jest jeszcze brudna, ale zobaczcie TRZYMA SIĘ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie że dopiero teraz piszę:
30 października o godz 3.25 przyszedł na świat nasz synuś Wojtuś ![]() Nie wiem kto już urodził a kto jeszcze nie, bo nie jestem w stanie już nadrobić wątków, ale gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za te co jeszcze czekają |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zadomowienie
|
poisone szafa pierwsza klasa
![]() ![]() xandra78 ja sobie kupiłam te podkłady o których piszesz i zapakowałam na wszelki wypadek 2 do szpitala ale głównie to zależało mi na tym żeby je mieć do domu jak będę wietrzyć swoją część ciała żeby nie brudzić prześcieradła no i na noc bo wiadomo że zawsze może gdzieś podpaska przemięknąć... będę też je wykorzystywać do przewijania małego bo wiadomo że czasami się skupka zanim mu pieluszkę założę a jak będę u kogoś to nie będę miała problemu ![]() dzisiaj powróciłam z mężusiem do dawnych lat i pograliśmy sobie w statki hihihi ale była zabawa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zadomowienie
|
moniola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
no no
![]() ![]() przykręcił ![]() ![]() Dziewczyny, mam pytanko:czy któraś z Was ma białe ściany w pokoju? Jak sobie z nimi radzicie?Ja miałam malowanie jakis miesiąc temu i juz są takie uświnione, że nie mogę na nie patrzec. Nie wiem, czy mam malowac na jakis kolor, czy tapete walnąc??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
moniola GRA - TU - LA - CJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zajrzyj też na odchowalnię-poudzielasz się też z innymi rozpakowanymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1470 |
Raczkowanie
|
moniola gratulacje !!!
czekamy na kolejna Mamusie teraz. Kacperkowi juz prawie odpada pępuszek , właśnie słodko śpi po porannym przebudzeniu, ja się juz przyzwyczaiłam na szczescie do rytmu małego. dlatego pisze na forum teraz póki mam chwilke wytchnienia.a w ogóle to sie czuje jak dojna krówka mleko mi sie leje z piersi normalnie tak, ze prócz karmienia jeszcze ciągle odciągam je laktatorem. gorąco Was pozdrawiam dziś Kacperkowi mija także tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.