Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-10, 11:55   #1441
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

my dzis tylko na chwilę bo swietujemy

Iga świeje 1 tydzień

a ja ostatnie 20 ste urodziny czyli 29

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość

A opisy porodu wszystkie sa super. Ja tez sie nie oszukuję-wiem,że to bardzo boli,czasem jednak mam chwile zwątpienia, że JA to wytrzymam. (chociaż jak nie wytrzymam ,to niby co mam zrobic-opuscic salę i wyjśc ??).
ja jakies 20 min przed koncem stwierdzilam ze mam dosc i wychodze i ze mój maz za mnie skonczy...

dziewczyny kupujcie jak najwieksze podklady.. te mniejsze sie zwijaja i boli jak sie siada.. i do nich polecam siatkowe majty

co do kosmetyków to my uzywamy w omu nivea sensitive ale w zpitalu kapali mala w jonsonie i nic jej nie bylo

popróbujemy jeszcze inne bo wychodac ze szpitala dostalysmy dwa kartony gadzetów dla calej rodziny w tym kosmetyki dla malej i recznik plazowy logo oddziału
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:02   #1442
edyta0131
Raczkowanie

Dzien dobry

Scorpionec opis porodu super, ale nie powiem, że się nie boję Co ma być to będzie, nie my pierwsze i nie ostatnie

A tak wogóle to Justynko wszystkiego nalepszego z okazji urodzin (pamiętam jak pisałaś, że właśnie tego dnia je obchodzisz):gaduly ::dz iekuje-kwiatek: Szczęścia, zdrowia, pomyślności oraz spełnienia marzeń

Petitka ja kupiłam takie podkłady jak pisała Paula. Są ogromniaste, ale ponoć takie są najlepsze. Jedne kupiłam z Belli, a drugie jakieś takie właśnie dla kobiet w połogu. Mam nadzieję, że dwa opakowania wystarcza

Ja jak wczoraj pisałam, miałam być u teściowej. No i wczoraj z mężem pojechaliśmy. Mieliśmy zostać do piątku, no ale... Z samego rana mąż musiał przyjechać do domu coś tam pomóc mojemu tacie, więc w nocy jak nie mogłam spać, to sobie wymysliłam, że ja też wrócę Nie dość, że nie mogłam spać przez mój brzuchol i mega suche powietrze jakie jest zazwyczaj w blokach, to jeszcze moja chrześnica dawała taki koncert, że normalnie wymiękałam:mdleje :
A jak wyjechaliśmy rano, to teściowa taka zaspana zadzwoniła do mojego tż, gdzie to ja się podziałam

Idę coś chyba porobię w tak p0iękny i słoneczny dzionek, bo normalnie szkoda siedzieć w domu i się kisić
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:03   #1443
edyta0131
Raczkowanie

Tyle pisałam ten post, że mnie Justynko wyprzedziłaś z tymi życzeniami
Stary 2008-11-10, 12:11   #1444
tola3804
Zakorzenienie

Skorpionec! Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Igi! (herbatką of krus).
Stary 2008-11-10, 12:14   #1445
Paula Szyszka
Zadomowienie

mam do Was pytanko. Czy wy straciłyście może w ostatnich tygodniach teraz na wadze bo ja dzisiaj zważyłam się po niecałym tygodniu i mam 1,5 kg mniej i nie wiem czy to jest normalne??? niby w książce jakiejś kiedyś czytałam że przed porodem można stracić na wadze ale troszkę się zmartwiłam czy to normalne! nie mam ostatnio apetytu i muszę się zmuszać do jedzenia i co prawda chodzę do wc po 2-3 razy dziennie tak mnie przeczyszcza!ale wygląda na to że mały ma się dobrze bo ciągle mi brzuszek faluje

idę zrobić prasowanko bo już tak odkładam od paru dni
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:17   #1446
Paula Szyszka
Zadomowienie

ja jak zwykle gapa nie zobaczyłam paru postów

Justynko wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!! oczywiście dla Igusi też :pijemy :
Stary 2008-11-10, 12:23   #1447
edyta0131
Raczkowanie

Paula ja właśnie ostatnio wyczytałam, że przed porodem mozna stracic troszke na wadze, więc się nie przejmuj No i jeszcze jak piszesz, że Cię przeczyszcza, to juz niebawem będziesz tulic swoje maleństwo

A co do prasowania, to ja tak od ok 3 tygodni się zabieram za to i jakoś zabrać się nie mogę Mój tż to już nie ma za bardzo w czym chodzić (w ciągu dnia zużywa dwie koszulki- taki ma zawód, sor od w-fu) Ale dziś sobie powiedziałam, że coś tam muszę poprasować, bo do grudnia się z tym nie wyrobię Ale zobaczymy jak to się skończy
Stary 2008-11-10, 12:41   #1448
poisone
Rozeznanie

Scorpioniec i Iga - wszystkiego najlepszego! Może któraś dziewczyna zrobi Ci dziś prezent i urodzi?
A która chętna by mi zrobić prezent 13-ego? Również ostatnie 20-te czyli 29. Scorpioniec, 3 dni jesteś ode mnie starsza Jak się moja szybciej uwinie to też będzie skorpionikiem jak mama
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 12:52   #1449
Paula Szyszka
Zadomowienie

edyta0131 mama nadzieje że będę niedługo tulić małego bo z dnia na dzień już się co raz gorzej czuje a kibelek to mój drugi dom ! to wyobrażam sobie ile masz ciągle prania jak mój brudasek ciągle coś wrzuca a nidby siedzi przed kompem bo jest informatykiem a co by było gdyby był nauczycielem wf ufffff strach pomyśleć

ja dziewczyny jestem chętna zrobić którejś prezent w postaci narodzin hehehe
Stary 2008-11-10, 13:47   #1450
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
my dzis tylko na chwilę bo swietujemy

Iga świeje 1 tydzień

a ja ostatnie 20 ste urodziny czyli 29
Kachane, najlepszgo!!!!!!!
Podwójne zyczonka zdrówka szczescia i spokoju (ducha i doslownie, hihihihih) dla was obu!!!!

A
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 14:19   #1451
xandra78
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny. No dziś frekfencja mniejsza-reszta na porodówce??

Wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Ciebie scorpionec i dla Twojej Igusi !!!
To jakie te podkłądy w końcu są najlepsze? Te Balla wydają mi sie jakieś gorsze, znalazłam na allegro takie http://allegro.pl/item468492285_oryginalne_ ginekologiczne_podklady_p oporodowe.html
Chciałabym najlepiej takie rozszerzane na końcach,jak na zdjęciu z tymi majtami http://allegro.pl/item468454273_oryg..._hartmann.html
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-10, 15:21   #1452
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
a ja dzis termin i nic
dzidziolowi chyba dam w dupke zeby szybciej wyszedl
jakos nie skore to moje malenstwo, wcale sie nie dziwie, u mnie pada caly dzien i obrzydliwa pogoda zapanowala jesien
ech a ja czekam

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 15:43   #1453
edyta0131
Raczkowanie

A ja padam na twarz Właśnie wróciłam z zakupów i ledwo żyję. Nawet mój tż się martwił czemu mnie tak długo nie ma, czy czasem nie rodzę A ja poprostu dziś wypłat wzięłam i nie mogłam tak szybko do domku wrócić Byłam w sklepie zielarskim i kupiłam te liście malin. Zaraz sobie zaparzę, ciekawe jaki ma smak
Stary 2008-11-10, 16:27   #1454
kafetka
Zadomowienie

ja dzisiaj wrocilam od lekarza... i dzidzius nadal zaczopowany... a termin juz niedlugo....
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 16:42   #1455
edyta0131
Raczkowanie

Nawet takie sobie te liście Najgorzej nie smakują, chociaż ja dodałam sobie pół łyżeczki cukru, bo inaczej to bym pewnie nie wypiła

Anytsuj a jak się ma Twój maluszek? I jak sobie radzicie?
Stary 2008-11-10, 16:59   #1456
anytsuj
Zadomowienie

Skorpionec wszystkiego najlepszego, samych radosnych chwil w życiu i Twoim i Twojej córeczki!!!

A teraz postaram się po krótce opisać Wam swój poród:
W sobotę 1 listopada pojechałam o 13 do szpitala na ktg, miałam skurcze, które odczuwałam jak bóle miesiączkowe. Poszliśmy z mężem na obiad i bóle z godziny na godzinę bardziej dokuczały, ale ja cały czas twierdziłam, że to jeszcze napewno nie to, ale o 23 skurcze były dokuczliwe, ale cały czas nieregularne raz co 15, 7 lub 3 minuty, ale wykompałam się, umyłam włosy i pojechalismy do szpitala. Na izbie przyjęć zbadano mnie rozwarcie na 1 cm i położyli mnie na patologii ciąży, podłączyli do ktg i leżałam tak jak głupia przez godzinę, najgorsze to, że męża pogonili do domu, bo na patologii odwiedzin o tej porze nie ma! Rozespana położna wkońcu skończyła ktg i kazała się położyć, ale weź tu leż jak skurcze oczywiście nieregularne co 7 lub co 3 minuty, wyszłam z tego cholernego pokoju i o 3 w nocy poszłam sama na schody i wariowałam tam sobie w samotności, około 4 dzwonię do tż niech przyjeżdża - za moment był siedział ze mną na schodach, aż w końcu się podniosłam i poszłam do zaspanej pielęgniarki z patologii , żeby mnie zbadała, bo jak tak boli przy 1 cm to co będzie dalej, a ona mnie bada i mówi, że tu już 4 cm rozwarcia. Wysłała męża po moje rzeczy i poszlismy na porodówkę. Na porodówce mnie badają i mówią, że mam 7 cm i dodam, że słynny czop dopiero wypadł na patologii. Każą skakać na piłce i oddychać, a ja mam to głęboko w d.....Niestety przy około 8 cm, skurcze są niepostępujące, czyli nie powodują postępu w porodzie. Niestety zostaje podłączona do kroplówki z oksytocyną i zaczyna się jazda. W krótkich chwilach między skurczami dosłownie przysypiam ze zmęczenia. Ale wkońcu jest pełne rozwarcie i każą przeć, przez dłuższą chwilę nie mogę załapać jak to mam zrobić, lekarz każe podać mi tlen, a położna nie może znależć rurki, ale 15 minut parcia i na świat przychodzi synek- emocje niedoopisania, ja cała się trzęsę dosłownie jak galareta, pobierają krew pępowinową, później bardzo miły lekarz mnie zszywa. A do mnie nie może dojść, że już po wszystkim!
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 17:36   #1457
Paula Szyszka
Zadomowienie

anytsuj fajnie że masz już to za sobą no i opis tez super nawet nie taki straszny

edyta0131 ciekawe czy te liście coś pomogą! ja nawet nie pomyślałam że w zielarskim można to kupić hmmm ale gdzie u mnie taki sklep dostać musiałabym poszukać jak by to coś pomagało mogłabym je jeść nawet garściami na sucho

chciałam dopaść męża bo podobno seksik pomaga ale on nie chce i ciągle mi gada że nie będzie krzywdy małemu robić to ja mu tłumacze i w książkach pokazuje a on swoje nie to nieeeeee prosić nie będę...

a ja nadal nić dzisiaj znowu troszeczkę chyba tego czopa wyszło ale nie podbarwionego krwią chyba będzie tak ze mnie jeszcze z 2 tygodnie wychodził wrrrrrrrrr ! już dzisiaj korciliśmy z mężem małego i mówiliśmy mu że jak wyjdzie przed wizytą u lekarza ( mamy za tydzień w poniedziałek) to za kasę jaką mielibyśmy zapłacić lekarzowi kupimy mu dużego misia ciekawe czy się skusi mały cwaniak

kafetka lisey trzymam kciuki żeby maleństwa wyszły !!!!!

xandra78
takie majtachy sobie zakupiłam ale podkłady to mam te z belii i semi tak jak pisałam te z semi są roszczeżane z przodu i z tyłu a z belli są jednakowej szerokości
Stary 2008-11-10, 17:37   #1458
Tunisia
Raczkowanie

Mamusie grudzień 2008

Kobitki, która z Was ma termin na grudzień 2008?
-Jak się obecnie czujecie
Tunisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 18:32   #1459
poisone
Rozeznanie

Dziewczyny, ja tylko na chwilę. Chciałam Wam powiedzieć, że moja szafa gotowa. Tż się spisał, wyszła super. Jeszcze tylko sprzątanko, które z moim tempem teraz trochę potrwa i mogę spokojnie czekać na małą.
Aha, no i cena - to połowa tego co nam inni wycenili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-10, 18:35   #1460
asiak1981
Rozeznanie

[quote=Paula Szyszka;9663163]
a ja nadal nić dzisiaj znowu troszeczkę chyba tego czopa wyszło ale nie podbarwionego krwią chyba będzie tak ze mnie jeszcze z 2 tygodnie wychodził wrrrrrrrrr ! już dzisiaj korciliśmy z mężem małego i mówiliśmy mu że jak wyjdzie przed wizytą u lekarza ( mamy za tydzień w poniedziałek) to za kasę jaką mielibyśmy zapłacić lekarzowi kupimy mu dużego misia ciekawe czy się skusi mały cwaniak [quote]

Świetny sposób na wykurzenie! Ale te dzieci w brzuszkach nieusłuchane, ja też córunię prosiłam żeby wyszła wczoraj i zrobiła prezent tatusiowi na urodzinki, a ona nic.

Mi ten śluz dziwnie wychodzi, raz taki gęsty widoczny jako smuga na wkładce, a znowu dzisiaj taki rzadszy ale inny niż normalny. Ale nie mam go codziennie.
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 18:55   #1461
Paula Szyszka
Zadomowienie

asiak1981 ja też tak mam ze śluzem czasami jest go bardzo dużo innym razem nie ma a czasami taki rzadki

poisone super ale masz zdolnego mężusia i ile pieniążków zaoszczędziliście jak tylko znajdziesz czas to zrób zdjęcia i koniecznie wklej
Stary 2008-11-10, 19:15   #1462
xandra78
Zakorzenienie

poisone, no widzisz-długo z tą szafą wcale nie trwało. Skoro mąż się popisał, to ukłony . No i czekamy na zdjęcia.
Dziewczyny,a kupujecie do szpitala te podkłady chłonne na materac? W sumie, to przecież prześcieradło muszą i tak wymienic,jak się zabrudzi...?
Stary 2008-11-10, 20:05   #1463
poisone
Rozeznanie

Dziewczyny, specjalnie dla Was szybko pstryknęłam fotkę, widać kawałek bez pawlaczy no i jest jeszcze brudna, ale zobaczcie TRZYMA SIĘ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (28,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2008-11-10, 20:14   #1464
moniola
Raczkowanie

Wybaczcie że dopiero teraz piszę:

30 października o godz 3.25 przyszedł na świat nasz synuś Wojtuś 10 pkt 2820 g i 50 cm

Nie wiem kto już urodził a kto jeszcze nie, bo nie jestem w stanie już nadrobić wątków, ale gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za te co jeszcze czekają
moniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 20:14   #1465
Paula Szyszka
Zadomowienie

poisone szafa pierwsza klasa możesz powiedzieć meżowi że bardzo zdolny z niego facet

xandra78
ja sobie kupiłam te podkłady o których piszesz i zapakowałam na wszelki wypadek 2 do szpitala ale głównie to zależało mi na tym żeby je mieć do domu jak będę wietrzyć swoją część ciała żeby nie brudzić prześcieradła no i na noc bo wiadomo że zawsze może gdzieś podpaska przemięknąć... będę też je wykorzystywać do przewijania małego bo wiadomo że czasami się skupka zanim mu pieluszkę założę a jak będę u kogoś to nie będę miała problemu i bardzo mi polecały je koleżanki! u mnie w aptece można kupić na sztuki firmy semi i są 3 rozmiarówki

dzisiaj powróciłam z mężusiem do dawnych lat i pograliśmy sobie w statki hihihi ale była zabawa ale teraz mnie mocno brzuszek boli tak jak miesiączkowy ból tylko 2 razy silniejszy i mi ciągle niedobrze już od kilku dni mam tak pod wieczór więc idę już do łożeczka! może jutro jakieś super wieści będą
Stary 2008-11-10, 20:16   #1466
Paula Szyszka
Zadomowienie

moniola : jupi: gratulacje kochana ale fajne że już masz syneczka przy sobie :dzieku je-kwiatek: czekamy na foteczki
Stary 2008-11-10, 20:18   #1467
xandra78
Zakorzenienie

no no.Poisone, szacun dla małżonka, spisał się. Mojego to bym musiała dobry miesiąc prosic, żeby mi na przykład taką klameczkę do drzwiczek
przykręcił.Dlat ego też mam zamiar ja sama pomalowac kuchnię (juz dwa tyg. sie zbieram, ale juz przynajmniej pomazałam ściany uni-gruntem). Dzis tez zrobiłam małe przemeblowanko z pomoca mojej córci, bo juz nawet nie chce prosic swojego TŻeta, bo on wiecznie zmęczony.
Dziewczyny, mam pytanko:czy któraś z Was ma białe ściany w pokoju? Jak sobie z nimi radzicie?Ja miałam malowanie jakis miesiąc temu i juz są takie uświnione, że nie mogę na nie patrzec. Nie wiem, czy mam malowac na jakis kolor, czy tapete walnąc???
Stary 2008-11-10, 20:22   #1468
xandra78
Zakorzenienie

moniola GRA - TU - LA - CJE!!!
Zajrzyj też na odchowalnię-poudzielasz się też z innymi rozpakowanymi
Stary 2008-11-10, 22:28   #1469
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
Dziewczyny, specjalnie dla Was szybko pstryknęłam fotkę, widać kawałek bez pawlaczy no i jest jeszcze brudna, ale zobaczcie TRZYMA SIĘ
Super! Ukłony dla małża!

Cytat:
Napisane przez moniola Pokaż wiadomość
Wybaczcie że dopiero teraz piszę:

30 października o godz 3.25 przyszedł na świat nasz synuś Wojtuś 10 pkt 2820 g i 50 cm

Nie wiem kto już urodził a kto jeszcze nie, bo nie jestem w stanie już nadrobić wątków, ale gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za te co jeszcze czekają
Czemu dopiero teraz dzielisz się z nami taką wiadomością? Jakieś komplikacje były? Gratulacje w każdym razie! I czekamy na fotki!
Stary 2008-11-11, 06:15   #1470
KaSiaEG
Raczkowanie

moniola gratulacje !!!

czekamy na kolejna Mamusie teraz.

Kacperkowi juz prawie odpada pępuszek , właśnie słodko śpi po porannym przebudzeniu, ja się juz przyzwyczaiłam na szczescie do rytmu małego. dlatego pisze na forum teraz póki mam chwilke wytchnienia.a w ogóle to sie czuje jak dojna krówka mleko mi sie leje z piersi normalnie tak, ze prócz karmienia jeszcze ciągle odciągam je laktatorem.
gorąco Was pozdrawiam

dziś Kacperkowi mija także tydzień

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości