zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-09, 15:48   #661
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

a skąd wiesz, że nie robi? może pierścionek już czeka?
Co trzeba mieć? Przede wszystkim chęci
Bo sama opłata w USC wynosi coś około 130 zł, więc niezbyt dużo a jak się jest z tej samej miejscowości, to jeszcze mniej, bo wtedy Wasze akty urodzenia sa w tym samym USC i nawet nie trzeba za nie płacić, więc to wyjdzie jakieś 80-90 zl za "znaczki"

A co do pracy, to ułoży się, facetowi zawsze znaleźć łatwiej pracę (choćby i na budowie). Niech się weźmie w garść i ruszy tyłek, bo skoro ma zamiar założyć rodzinę, to nie ma co się zachowywać, jak 5latek

A Tobie życze, by się wszystko poukładało We dwoje zawsze łatwiej

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-11-09 o 15:51
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 16:00   #662
Ollliwka
Zakorzenienie

Pierścionek na pewno nie czeka... no chyba ,że u jubilera. Teraz nie ma kasy nawet żeby kupić i to akurat wiem na 99%. Może rzeczywiście planuje na grudzień "ten" moment tylko co przychodzi pewna nadzieja tak samo szybko odchodzi. Najlepiej o tym nie myslec tylko jak ..
Nie chce marudzić a marudze - jak to baba
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 16:42   #663
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Pierścionek na pewno nie czeka... no chyba ,że u jubilera. Teraz nie ma kasy nawet żeby kupić i to akurat wiem na 99%. Może rzeczywiście planuje na grudzień "ten" moment tylko co przychodzi pewna nadzieja tak samo szybko odchodzi. Najlepiej o tym nie myslec tylko jak ..
Nie chce marudzić a marudze - jak to baba
kazda marudzi i w koncu ten moment nadchodzi...

P.S ja tez jestem maruda i to wielkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa ;P

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 07:55   #664
dodek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa wczoraj mi się oświadczył
Serdecznie gratuluję! Prosimy o coś więcej

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
no nie,chyba wykupie abonament na watku na kolejne pare latek i zostane tu honorowa bywalczynia
Nie przesadzaaj!

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
gratulacje!!!!

ja niestety dzisiaj sie dowiedzialam od mojego TŻ, że to "jeszcze nie ten czas"
ciekawe kiedy właściwy nadejdzie, juz 8 rok leci.....

Cytat:
cześć

Gratuluję zaręczyn ale przy tym ich deko zazdroszczę choć nie powinno się tego robić bo każdy związek jest inny i każdy nawet ten bez zaręczyn przeżywa piękne chwile.. tylko wczoraj znowu zeszło na temat ślubu , dzieci , zaręczyn byłam u Niego na noc i już nie umiem cieszyć się z tego co mam cały czas myśle kiedy będzie ten moment i wręczy mi pierścionek , to jakaś obsesja już i to bolesna.
Dziewczyny co jest grane ? ja nie wiem.. ON często ostatnio mówił o pierścionku , nawet jak byliśmy w centrum h. to mówi żebyśmy obejrzeli pierścionki w aparcie , mówił mi ,że chce zrobić kolacje zapoznawczą dla rodziców i przy tym mi się oświadczyć ...mówił ,że w grudniu... a teraz jest podłamany brakiem pracy i szczęścia w życiu zachwuję się jak gówniara jakaś ale czuję ,że jestem gotowa na dalszy krok i on też jest gotowy ale chodzi mu o kwestie finansowe... jak myślicie rozmawiać z nim o tym jeszcze czy czekać do grudnia ( nie wiem którego nawet) ? próbowałam przekonać go do tego ,że brak kasy to nie koniec świata ,że jak zapomni o problemach to wszystko się ułoży i naprawdę w to wierze... a nie on wkeca sobie cały czas ,że bedzie zle i moze dlatego tak jest !
a i wczoraj pyta się mnie przy obiedzie... co trzeba mieć żeby zawrzeć slub cywilny.. pytania są miłe ale co z tego jak nic z tym nie robi... dziewczyny uspokójcie mnie błagam bo nie wiem co o tym myslec
Pomóż mu szukać pracy i spraw żeby czuł się chociaż przez chwilę szczęśliwy (sama najlepiej wiesz jak to zrobić).

Skoro pyta i interesuje się to chyba jednak robi coś w tym kierunku?

Radziłabym Ci poczekać. Cierpliwie wspieraj chłopaka i nie bądź nachalna! Zobaczysz, odpłaci Ci się pięknymi zaręczynami

Dorota !

dodek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 08:29   #665
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
cześć

Gratuluję zaręczyn ale przy tym ich deko zazdroszczę choć nie powinno się tego robić bo każdy związek jest inny i każdy nawet ten bez zaręczyn przeżywa piękne chwile.. tylko wczoraj znowu zeszło na temat ślubu , dzieci , zaręczyn byłam u Niego na noc i już nie umiem cieszyć się z tego co mam cały czas myśle kiedy będzie ten moment i wręczy mi pierścionek , to jakaś obsesja już i to bolesna.
Dziewczyny co jest grane ? ja nie wiem.. ON często ostatnio mówił o pierścionku , nawet jak byliśmy w centrum h. to mówi żebyśmy obejrzeli pierścionki w aparcie , mówił mi ,że chce zrobić kolacje zapoznawczą dla rodziców i przy tym mi się oświadczyć ...mówił ,że w grudniu... a teraz jest podłamany brakiem pracy i szczęścia w życiu zachwuję się jak gówniara jakaś ale czuję ,że jestem gotowa na dalszy krok i on też jest gotowy ale chodzi mu o kwestie finansowe... jak myślicie rozmawiać z nim o tym jeszcze czy czekać do grudnia ( nie wiem którego nawet) ? próbowałam przekonać go do tego ,że brak kasy to nie koniec świata ,że jak zapomni o problemach to wszystko się ułoży i naprawdę w to wierze... a nie on wkeca sobie cały czas ,że bedzie zle i moze dlatego tak jest !
a i wczoraj pyta się mnie przy obiedzie... co trzeba mieć żeby zawrzeć slub cywilny.. pytania są miłe ale co z tego jak nic z tym nie robi... dziewczyny uspokójcie mnie błagam bo nie wiem co o tym myslec
Ollliwko, tak czytam co piszesz... i chyba doskonale Cię rozumiem... u mnie sytuacja wygląda tak, że teraz to akurat głównie ja narzekam na brak pracy szukam i szukam... i nic odpowiedniego dla siebie niestety nie widzę... i po co było iść na studia? co z tego, że mam dyplom jak tu kryzys na rynku i z pracy i tak póki co nic, ehhh...
A jak myśleć o wspólnym życiu, planować cokolwiek bez pracy i własnych pieniędzy?
Już mam tego wszystkiego serdecznie dość... TŻ pociesza mnie jak może, ale niewiele to pomaga... już chyba wariuję
zviezdocka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 09:09   #666
Aelitka
Wtajemniczenie

dziewczyny, dzięki za wsparcie, jakoś mi lepiej
a co do tego kiedy "ten czas" wg niego ma nadejść.. bleeee nie mam pojęcia ;/ nie wiem na co on czeka, bo gadanie o pracy itp tak szczerze to gó.. jest warte, bo prócz gadania nic nie ma więcej ;/ poza tym, tak jak już pisałam, ostatnio choruje i może faktycznie to go tak podłamuje, ale po pierwsze, jestem od tego żeby go wspierać i myślę, że się z zadania wywiązuje poza tym ta jego choroba w niczym nie przeszkadza, a po drugie, mi w tym momencie chodzi o same oświadczyny, do ślubu to jeszcze od oświadcyzn zapewne coś ok. 2 lat, więc zdołałby coś ze sobą zrobić. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

maruuudaaaaaaaaaaa ;/;/;p;/;/;/

Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy...

My
Zaręczeni

31.07.2010
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 17:27   #667
chilanes
Zakorzenienie

nestka - opowiadaj, zapodaj fotki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-10, 17:30   #668
polka746
Raczkowanie

Arrow

.
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:38
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 17:44   #669
chilanes
Zakorzenienie

polka wiesz, że trzymam kciuki i czekam na Ciebie i pozostałe z resztą sama na naszych przykładach widzisz, że jednak mimo naszej niewiary i niewiedzy wszystko samo się poukładało
Stary 2008-11-10, 18:09   #670
Ollliwka
Zakorzenienie

O rany dziewczyny...tak bym chciała na święta B. N dostać pierścioneczek albo w moje urodziny czyli początek grudnia br.... ale tak naprawdę nie wiem czy spełni się to moje marzenie bo mam wrażenie ,że im więcej o tym mówię i marudze tym to jest dalej ode mnie..a Wy tak macie/miałyście ? a i czy w trakcie oczekiwania macie takie chwile ,że nagle myślicie "po co to wszystko, po co jakieś głupie zaręczyny jak i tak się kochamy?" mnie to wzięło z pół roku temu - tak ogólnie zaczęłam dopiero o tym myśleć i nawet wiem dlaczego gdyby nie to ,że teraz większość par decyduje się na zaręczyny i ślub dla "mody" pewnie dalej trwała bym w tym co jest teraz i nie myśłała o pierścionku. Nie chce urazic oczywiscie Was ale jak dla mnie to,ze dziewczyna w wieku 19 lat sie zarecza a slub ma dopiero za 5 lat jest POPISEM.. no i w szczegolnosci mowie o takich przypadkach
Stary 2008-11-10, 18:28   #671
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość
Nestka moje gratulacje !!!
i wszystkiego dobrego na nowym etapue związku ohh kolejna szczęściaroooo!!

No proszę proszę nie było mnie tu przez weekend a tu już kolejna nas opuszcza ojj ile nas zostało 2 ?3? ehhh ja to zostanę tu na zawsze ale to już każdy wie... cóż

Pozdrawiam was serdecznie kochane
Polko, nie zostaniesz sama, ja dotrzymam Ci towarzystwa
Stary 2008-11-10, 20:19   #672
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
nestka - opowiadaj, zapodaj fotki
dokladnie!!!!!CZEKA MY!

Cytat:
Nestka moje gratulacje !!!
i wszystkiego dobrego na nowym etapue związku ohh kolejna szczęściaroooo!!

No proszę proszę nie było mnie tu przez weekend a tu już kolejna nas opuszcza ojj ile nas zostało 2 ?3? ehhh ja to zostanę tu na zawsze ale to już każdy wie... cóż

Pozdrawiam was serdecznie kochane
nie zostaniesz sama! OJ NIE!
nie zalamuj sie!

Stary 2008-11-11, 08:55   #673
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:56
Stary 2008-11-11, 09:12   #674
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć

polka a długo jesteś ze swoim TŻ ? a może czeka na Twoje urodziny.. coś ostatnio często taki motym się przejawia tutaj ,że "atakują" właśnie wtedy

A ja wczoraj tak sobie myślę,że co ma być to będzie... jak kocha to "zrobi" ten krok a jak nie to odpowiedz jasna.. póki co poczekam , nic innego mi nie zostało
Stary 2008-11-11, 09:30   #675
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:40
Stary 2008-11-11, 09:43   #676
Ollliwka
Zakorzenienie

a którego grudnia dokładnie ?? może będziemy świętować podwójnie
Stary 2008-11-11, 10:37   #677
shonya
Raczkowanie

Dziewczyny, śledzę Wasze 'marudzenie' od dłuższego czasu i postanowiłam dołączyć do grona zazdroszcząco-oczekujących

Ja jestem ze swoim TŻ-em ponad 3,5roku. Wcześniej nie myślałam jakoś intensywnie o zaręczynach, teraz coraz częściej
Jak każda z Was, chciałabym usłyszeć jakoś większą deklarację, głębszą, mocniejszą...
Dlatego, pozwólcie, zaczynam marudzić z Wami Kochane

Ale przede wszystkim gratuluję Dziewczynom, które tak się namarudziły, że się w końcu doczekały Szczęściary

Edytowane przez shonya
Czas edycji: 2008-11-11 o 10:39
shonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 11:01   #678
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:39
Stary 2008-11-11, 11:24   #679
Aelitka
Wtajemniczenie

jeśli cię to pocieszy, ja spędzam prawie samotnie (tzn samotnie w odniesieniu do tż'ta) - ja i moja przyjaciółka, we dwie w mieszkaniu w innym mieście niż mój tż, oprócz nas moje książki i notatki, i jej autocad...
bleeee
cała noc przede mną
a tż'ta boli głowa. i ma nie ten czas ;/

Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy...

My
Zaręczeni

31.07.2010
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 12:21   #680
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:39
Stary 2008-11-11, 15:38   #681
Ollliwka
Zakorzenienie

polka - marudo to kiedy masz te urodziny?

A ode mnie właśnie TŻ wyszedł i mieliśmy rozmowe o przyszłości i pewnie na tej rozmowie się skończy zapytał mnie jaki rozmiar mam pierścionka , na którym palcu nosi się zaręczynowy i tak o tym z 15 minut , później poważne pytanie padło czy jakby mi dał teraz pierścionek to zgodziłabym się?bo ogólnie zna moje podejście do zaręczyn i wie ,że jak zaręczyny to i planowanie ślubu a nie 4 lata z pierścionkiem na palcu... znowu mam mieszane uczucia teraz bo na sam koniec powiedział ,że nie chce mnie zawieść tym ,że nie ma pracy etc. nie wiem czy mam się nastawiać teraz na zaręczyny w grudniu... ale ciesze się chociaz z tego ,ze o tym mówi otwarcie.
Stary 2008-11-11, 16:03   #682
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
polka - marudo to kiedy masz te urodziny?

A ode mnie właśnie TŻ wyszedł i mieliśmy rozmowe o przyszłości i pewnie na tej rozmowie się skończy zapytał mnie jaki rozmiar mam pierścionka , na którym palcu nosi się zaręczynowy i tak o tym z 15 minut , później poważne pytanie padło czy jakby mi dał teraz pierścionek to zgodziłabym się?bo ogólnie zna moje podejście do zaręczyn i wie ,że jak zaręczyny to i planowanie ślubu a nie 4 lata z pierścionkiem na palcu... znowu mam mieszane uczucia teraz bo na sam koniec powiedział ,że nie chce mnie zawieść tym ,że nie ma pracy etc. nie wiem czy mam się nastawiać teraz na zaręczyny w grudniu... ale ciesze się chociaz z tego ,ze o tym mówi otwarcie.
Jednym słowem On już plany ma. Nastawiać się i wyczekiwać, że napewno,to nie ma co, bo różnie to bywa, nawet stres Tżta zjeść może i przesunie wydarzenie
Wg mnie nastąpi to szybciej niż myślisz Może pierścionek nie będzie kosztował 3499,99 ale i tak będzie o wiele piękniejszy, bo Twój własny A Tż pracę znajdzie, facet to zawsze jakąś pracę znajdzie, gorzej z nami
Stary 2008-11-11, 16:09   #683
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:55
Stary 2008-11-11, 18:04   #684
nestka
Raczkowanie

przepraszam, że tak późno odpisuje,
dziękuję Wam wszystkim za gratulacje
normalnie jeszcze to do mnie nie dociera.. w piątek rano pisałam, że na pewno jeszcze nie teraz a wieczorem bach mój luby przyjechał na długi weekend do mnie do mieszkanka, które wynajmuję z koleżankami, ale o tym wiedziałam bo mieliśmy świętować moje urodzinki.. nic się nie zdradzał, jedyne co zwróciło moją uwagę to to, że przywiózł francuskie winko, które dostaliśmy od jego siostry z przeznaczeniem na specjalne okazje, ale pomyślałam moje urodziny w niedzielę może dlatego..poszlismy po zakupy, wróciliśmy, ja poszłam do wc, wchodzę do pokoju a moje wszystkie świeczki zapalone, naprawdę musiał się uwijać żeby to zrobić, (pomyślałam o jak miło nastrój chce zrobić, zazwyczaj to ja się tym zajmowałam przytulil mnie na środku pokoju, całując coś zaczął ręką szukać i nagle powiedział, że chce mi zadać pytanie, przyklęknął i zadał to pytanie winko poszło w ruch a dalej to cenzura

na razie wie jego Rodzina, do moich rodziców udamy się w piątek jak przyjadę na weekend, mój tato jest tradycjonalistą więc mój narzeczony (o rany jak ja długo czekałam żeby tak móc powiedzieć) będzie jeszcze pytał o zgodę w ogóle było coś niesamowitego.. jak założyłam pierścionek jedna szklana świeczka pękła, a TZ powiedział, że to na szczęście, że u niego w rodzinie tak mówią, że szkło się tłucze na szczęście.. w nocy ja z wrażenia nie mogłam do 5 spać, TZta to śmieszyło a jak usnęłam to przyśnił mi się mój Dziadek, który zmarł miesiąc temu, śniło mi się, że pokazywałam mu pierścionek a on mnie wyściskał i powiedział, ze się bardzo cieszy może to głupie ale bardzo mnie ucieszył ten sen, wierze, że do końca to nie był zwyczajny sen.. zwłaszcza, że mój Dziadzio bardzo lubił mojego TZta..

pierścionek bardzo mi się podoba, trafił w mój gust jest z białego złota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierscionek.jpg (40,3 KB, 214 załadowań)

Edytowane przez nestka
Czas edycji: 2008-11-11 o 18:28
nestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:23   #685
zviezdocka
Raczkowanie

Ehh, nestko... jeszcze raz gratuluję... piękne
Ależ Ci zazdroszczę, że Twój TŻ w końcu się zdecydował na kolejny krok w Waszym związku
szkoda mówić, ja już zwątpiłam
Stary 2008-11-11, 18:36   #686
nestka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zviezdocka Pokaż wiadomość
Ehh, nestko... jeszcze raz gratuluję... piękne
Ależ Ci zazdroszczę, że Twój TŻ w końcu się zdecydował na kolejny krok w Waszym związku
szkoda mówić, ja już zwątpiłam
hehe ja też zwątpiłam.. i długo czekałam, ten wątek niedługo będzie miał roczek więc jednak nie warto tracić nadziei ! idę o zakład, że teraz się posypią zaręczyny
nestka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:41   #687
karolca
Zakorzenienie

nestka - to prawda, szło się tłucze na szczęście. Pod warunkiem, że są to lustra i ramki ze zdjęciami (bo to już szczęscie nie jest).
Raz jeszcze gratuluję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:59   #688
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka, ponad 2,5
e co ty nie wierze że w moje urodziny które mam już za miesiąc, żadnych znaków nie daje, nie na pewno nie
posłucham sobie "wielkiej miłości"
prosze Cie nie doluj sie tak,polka!na pewno z tymi urodzinami wiazalabym nadzieje,wiec pomysl pozytywnie,ze a moze...stanie sie cos i bedziecie zareczeni:cmo k:moja droga nie smuc sie,bo i mnie smutasno sie robi.

Cytat:
Napisane przez nestka Pokaż wiadomość
przepraszam, że tak późno odpisuje,
dziękuję Wam wszystkim za gratulacje
normalnie jeszcze to do mnie nie dociera.. w piątek rano pisałam, że na pewno jeszcze nie teraz a wieczorem bach mój luby przyjechał na długi weekend do mnie do mieszkanka, które wynajmuję z koleżankami, ale o tym wiedziałam bo mieliśmy świętować moje urodzinki.. nic się nie zdradzał, jedyne co zwróciło moją uwagę to to, że przywiózł francuskie winko, które dostaliśmy od jego siostry z przeznaczeniem na specjalne okazje, ale pomyślałam moje urodziny w niedzielę może dlatego..poszlismy po zakupy, wróciliśmy, ja poszłam do wc, wchodzę do pokoju a moje wszystkie świeczki zapalone, naprawdę musiał się uwijać żeby to zrobić, (pomyślałam o jak miło nastrój chce zrobić, zazwyczaj to ja się tym zajmowałam przytulil mnie na środku pokoju, całując coś zaczął ręką szukać i nagle powiedział, że chce mi zadać pytanie, przyklęknął i zadał to pytanie winko poszło w ruch a dalej to cenzura

na razie wie jego Rodzina, do moich rodziców udamy się w piątek jak przyjadę na weekend, mój tato jest tradycjonalistą więc mój narzeczony (o rany jak ja długo czekałam żeby tak móc powiedzieć) będzie jeszcze pytał o zgodę w ogóle było coś niesamowitego.. jak założyłam pierścionek jedna szklana świeczka pękła, a TZ powiedział, że to na szczęście, że u niego w rodzinie tak mówią, że szkło się tłucze na szczęście.. w nocy ja z wrażenia nie mogłam do 5 spać, TZta to śmieszyło a jak usnęłam to przyśnił mi się mój Dziadek, który zmarł miesiąc temu, śniło mi się, że pokazywałam mu pierścionek a on mnie wyściskał i powiedział, ze się bardzo cieszy może to głupie ale bardzo mnie ucieszył ten sen, wierze, że do końca to nie był zwyczajny sen.. zwłaszcza, że mój Dziadzio bardzo lubił mojego TZta..

pierścionek bardzo mi się podoba, trafił w mój gust jest z białego złota
neska Ty szczesciaro kolejna....pierscionek super,tez wole z bialego zlota..i o takim marze...
ach,taki wieczor zapowiada mi sie,ze chyba bede marzyc i wzdychac..i nic wiecej....

Stary 2008-11-11, 20:42   #689
polka746
Raczkowanie

.
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2009-01-22 o 17:37
Stary 2008-11-12, 08:08   #690
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Nestka.. pierścionek pierwsza klasa! prześliczny ah masz superowo

martha330 dzięki Ci, bedzie dobrze musi być postaram sobie to wmawiać hi
wieczór jednak zakończył sie miło i we dwoje

jasne,ze bedzie dobrze. a widzisz marudzilas,a spedzilas wieczor we dwoje. najwazniejsze,ze mamy ukochanych TZ'ow!a ze marudzimy,to ech,nasza natura...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości