|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
My wczoraj skonczylismy nauki. Dostalismy zaswiadczenie, za ktore nic nie placilismy. Do tego dostalismy obrazek z Sercem Jezysowym za bycie na komplecie nauk.
![]() Teraz tylko poradnia. Nam ksiadz nie mowil, ze ona jest wazna tylko 3 miesiace. Dla nie to wrecz glupota mowienie czegos takiego, bo to nie jest papierek urzedowy... Jedyne na co kazal zwrocic uwage to na to, by zaraz po zapowiedziac przyjsc i spisac protokul przedslubny, bo jest to rzmudna robota i jak zajda jakies problemy to moga byc pozniej problemy z udzieleniem slubu.
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie mówił że jest to ważne tylko 3 miesiące ale sądzę że o to tu chodzi , że gdybyśmy teraz poszli do poradni i babka by gadała o temperaturkach itd., to już do slubu zapomnimy o co jej chodziło,... a tak to na świeżo "będzie można prowadzić kalendarzyk małżeński"
Z którego jak waidomo większość ludzi na świecie pochodzi. |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
daysy, nie myl kalendarzyka z naturalnymi metodami planowania rodziny.
Ten pierwszy to juz dawno do prehistorii przeszedl. :P Tak wiec kalendarzyk to kalendarzy a metody NPR to metody NPR.No i ja uwazam, ze lepiej wczesniej, bo pozniej jak bedzie nawal ludzi (pamietajcie, ze kazda para umawiana jest indywidualnie) to wam terminu zabraknie.
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt kalendarzyk ... przestarzała metoda... ale zastanówcie się ile osób stosuje te naturalne metody planowania rodziny?
większość moich znajomych i tych po slubie i tych przed stosuje nienaturalne metody. A u nas jest tak w parafi od dawa że 3 miesiące przed ślubem poradnia. Pani jest w poniedziałki i my musimy odbyć 3 takie spotkania. |
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym nie miała chorych jajników, to stosowałabym naturalne metody. Teraz biorę hormony tylko i wyłącznie dlatego, że pomagają mi przy moich zaburzeniach.
Kościołowi nie podoba się antykoncepcja, bo jak sama jej nazwa na to wskazuje, jest przeciw rodzinie. |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
O jenysie, ale dlugo dziś było godzina to temu księdzu za mało.
Dziś spotkanie dotyczyło Sakramentu Małżeństwa. Całkiem to interesujące było przyznam ale sie trochę wynudziłam, pewnie dlatego że dziś mnie złapał migrenowy ból głowy. A jeszcze tańce dziś.... Nie wiem pogoda ma się polepszyc ponoć więc to rosnące ciśnienie po tak długim okresie niskiego mnie zabija. ![]() U nas poradnia to raczej grupowa jest nie indywidualna.
|
|
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nuda, TŻ sobie gra w jakieś gry na konsoli, a ja się lenię, bo zostały mi ostatnie takie dni. |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
popscene poleniłabym się z Tobą przy lampce wina bardzo chętnie!
|
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
A ja siedze na zajeciach i ukradkiem Was podgladam, mam nadzieje, ze wykladowca nic nie powie
. Ale naskrobalyscie od wczoraj . Ja bede w Polsce po Swietach, wtedy zaczne moje sukienkowe poszukiwania-juz sie nie moge doczekac...Rozmarzylam sie...
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ale wam dobrze ja tam dzis od 5.40 na naogach jestem i niedawno z pracy wrpcilam dopiero![]() Cytat:
nie wiem czy pamietacie jak wam pisalam o tych wybrykach mojej malej podopiecznej co sie balam, ze naopowiada glupot rodzicom..i wsumie nie wiem czy naopowiadala, ale w pracy bylo ok i chyba mnie nie zwolnia![]() a druga niespodzianka to kurcze dzwonili do mnie z glownej siedziby przedszkol ktore sa porozrzucane po calym londynie i mam rozmowe kwalifikacyjna w czwartek trzymajcie kciuki, zeby poszlo jako tako![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo chętnie, jakiś babski wieczorek w piżamkach
![]() O jaśnie pan się zainteresował i przyszedł do mnie, ale szał ![]() Trzymam kciuki!!! |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Aguś87. Miałabym do Ciebie jeszcze jedna prośbę. Chciałabym sie dowiedzieć kiedy dokładnie w grudniu będą nauki u Antoniego, i czy trzeba sie na nie wczesniej zapisac czy na pierwszym spotkaniu jest to rozwiązywane.??
|
|
|
|
#3554 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już coraz bliżej tego dnia!![]() Cytat:
sabotaż, odbyt szczura... cudne, aż chce się je kupić jako sumbol małżeństwa![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko się chłopak zabrał do rzeczy! ![]() A ja spędziłam weekend u TŻta w domku i dziś na zakończenie zabrał mnie na nowego Bonda i do Mcdonalda więc jestem w świetnym nastroju! no i moje canelloni też się w sobotę doskonale udało Poza tym najchętniej bym nie wracała do pracy w środę, tak mi było dobrze przez ostatnie dni... takie błogie lenistwo mi służy
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() od piatku mnie nie było bo oczywiscie nie miełamnetu. nawet nie nadrabiam, bo boje sie, ze znowu padnie ![]() napisze tylko, ze dzis dzwonili do mnie z biura ze od jutra ide do pracy podobno cos przy sadzonkach kwiatkwo mam robic. dopiero dzis podpisali umowe z ta firma wiec sama nie wiem co. powiedzieli ze bedzie duzo godzin (nie zwykłe 40 tygodniowo) wiec sobie odrobie te tygodnie co siedze w domku. mam byc jutro na stacji benzynowej hehe obok mojego bloku o 7.15 i ktos mnie odbierze. TZ na szczescie tez z tego smaego miejsca jest zabierany i o tej samej godzinie wiec pójdziemy razem![]() nawet nie wiecie jak sie stresuje a najgorsze ze jutrro mam dostac okres oby nie bolało za bardzo
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś (nie) dzikuje w takim razie
|
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu, powodzenia!
Ja też się stresuję, w czwartek pierwszy dzień do pracy, pewnie cała noc minie w półśnie a rano zwymiotuje jak to zwykle w takie dni, kiedy zaczynam jakąś pracę, albo mam obronę albo inne egzaminy. Chyba od środy zacznę się faszerować czymś uspokajającym, bo ja okropny nerwus jestem, chociaż staram się sobie wmawiać, że nie mam się czym stresować. |
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie drogo a ja ide spac nawet was nie doczytalam do konca dzis rano wstawalam do pracy a jutro znowu mam jazde na 7:00 rano czyli pobudka o 6:00 ;/ wolne..a ja musze wstawac o nieeee
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziewczynki spać bo miałam dziś baaardzo ciężki wieczór.
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
To widzę, że Ty od jutra pewnie zaczniesz już powoli szaleć. Ja od jutra zacznę pić meliskę
![]() Branoc!! |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ide spac jutro na 14 do pracy do restauracji buu
|
|
|
|
#3565 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!Od jakiegos zasu przegladam forum i wiem ze w Was jedyna nadzieja! Mam mega problem
Ślub za 1,5 miesiaca a ja jestem bez fryzjera Wszystkie dotychczasowe fryzury próbne okazały sie totalna kleska dodatkowy problem to data slubu 25.12 czyli pierwszy dzien swiat. Generalnie pozostaje siedziec i plakac Mozecie mi kogos polecic, kto umiałby uczesac zwykle upiecie i chcialby to zrobic w swieta?![]() |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja Ci radzę.. przejrzyj lokalna gazetę albo anonse czasem sa tam ogłoszenia fryzjerek , które przyjeżdżają do odmów
![]() A jeżeli masz dość długie włosy zakręć je na papiloty i podepnij wsuwkami tak aby te loki były na środku głowy aby tworzyły taki wodospad. Nie jest to takie trudne . Wydziel pasmo włosów to najbliżej czoła jeżeli nosisz grzywkę to ją zostaw jeżeli nie to z niej wydziel takie pasmo szerokie. Natapiruj polakieruj i odchyl do tyłu głowy. Schodź tak bokami, tapiruj po bokach paska i układaj je do środka głowy. Mocno pryskaj lakierem. Podpinaj mocno wsuwkami i jeszcze raz polakieruj. Gdy już to zrobisz a z loków utworzy się wodospad każdy z loków przytrzymuj na palcu w skręconej formie i spryskaj lakierem. Jeżeli każdy lok z osobna dokładnie spryskasz fryzura będzie trwalsza niż gdybyś ja spryskała w całości. Kurczę mam nadzieje że dość dobrze to opisałam i w razie czego będziesz wiedzieć jak to zrobić. |
|
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Może masz zdjęcie sukni, ważne czy będziesz miała welon itp. Napisz coś więcej
Nie masz jakiejś przyjaciółki, która mogłaby na Tobie poćwiczyć i późiej Ci zrobić?
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kumpela Magda tez wychodzi za maz 25.12. ![]() moze to Ty hehe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Jedyne na co kazal zwrocic uwage to na to, by zaraz po zapowiedziac przyjsc i spisac protokul przedslubny, bo jest to rzmudna robota i jak zajda jakies problemy to moga byc pozniej problemy z udzieleniem slubu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Ja bede w Polsce po Swietach, wtedy zaczne moje sukienkowe poszukiwania-juz sie nie moge doczekac...Rozmarzylam sie...
Teraz tylko oczekiwanie na zareczyny...

Bylam mierzyc suknie i zupelnie teraz nie wiem ani co mi sie podoba ani w czym jest mi dobrze.
oby nie bolało za bardzo