|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Cytat:
. Ale zmieszałam ze starym podłożem, w którym pełno było kory i jest OK. Przesadzałam wówczas kwitnącego storczyka i totalni nic mu się nie stało!
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
ja pierw wymacałam, ale mówie coś mi tu śmierdzi
![]() no i otworzyłam a co!
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja pozniej sklejam i sie wkurzam
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2008-11-10 o 23:56 |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
To już teraz wiesz, kto Cię taką robotą obdarza
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
joann to trzeba wziąć i otworzyć i pokazać czyż nie?
chyba że chcecie sprzedać kota w worku ![]() tyle że ja się na to nie nabiorę ![]() a wogóle to za mocno nie rozdarłam tej torby, troszkę na górze
|
|
#4206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurde że ja na to nie wpadłam - tyko ze tam zawsze znajdzie się ktoś kto ludziom życie utrudnia i poustawia w różnych miejscach na jakiś półkach i stołach – wiec lepszy wózek łatwiej nim manewrować ![]() |
|
|
|
|
#4207 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale powiem tak, jak ostatnio oglądałam kwiatki w Auchan to tam niektóre białe tez miały zielone podszycie tak jakby niedojrzałe wiec może taki jego wdzięk |
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
witam
musze przyznać, że masz bardzo piękne storczyki, ja w zeszły piatek kupilam sobie mojego pierwszego storczyka, tak mi sie spodobał, że wczoraj kupiłam drugiego oba są śliczne, kupiłam je w kwiaciarni wiec pewnie troche przeplacilam, ale nie zaluje, a co do tych plam to jeden z nich tez ma plamki, ale podobno to nic groznego- to podobno od wody tak przynajmniej slyszalam
|
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
mam tez takie pytanie, gdy wczoraj chodziłam aby kupic drugiego storczyka (zanim poszlam do kwiaciarni), bylam w OBI co prawda byl tam duzy wybor, ale wydawaly mi sie one marne
najbardziej mnie zasmucil widok sorczykow na wyprzedazy (za 5 zl sztuka)- byly one w strasznym stanie- i tak sie zastanawiam czy jeste sens kupienia takiego storczyka? czy takieg storczyka da rade uratować gdyz chetnie bym to zrobila- starsznie zal mi ich bylo co radzicie- kupowac czy nie? pewnie trzeba bylo je przesadzic, no sama nie wiem...
|
|
|
|
#4210 |
|
BAN stały
|
ja kupiłam raz dwa storczyki po dychaczu w przecenie były zmarniałe jeden prawie bez korzeni drugi taki bidny jakiś lichy i zabrałam je bo mi szkoda było i teraz jeden nie kwitnie bo śpi ale drugi odbił się i dwdzięcza się mamuni swoimi kwiatuszkami. Ja patrzę w tedy tylko na stan korzeni czy jeszcze jakieś ma którwe nie są przegnite a na górze morze wyglądać jak dziad bo i tak mi się odwdzięczy
A oto jeden z moich bidulinków
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Gelatynko witamy na forum.
W Obi najlepiej kupowac gdy jest świeża dostawa. Wtedy jest duży wybór. Co do przecenionych. Możesz sobie kupic 1 lub 2 na próbę. Sprawdzisz wtedy czy dasz sobie radę Kupując takiego storczyka zwróc szczególną uwagę na robale, korzenie i liście. Korzenie nie mogą byc żółte lub brązowawe. Powinny byc zielone lub srebrne. Liście powinny byc twarde, nie oklapłe i miękkie. Jeżeli już kupisz takie storczyki musisz powstawic je w innym pomieszczeniu niż pozostałe, bo ze sklepu zawsze można przynieśc jakichś nieproszonych gości (robale) a problem jest ogromny, gdy robale przeniosą się na pozostałe kwiaty.Musisz też uzbroic się w cierpliwośc (nie od razu odwdzięczą Ci się kwitnieniem) ale za to jaka jest satysfakcja gdy się doprowadza roślinkę do kwitnienia Aha. Nie zawsze one są w bardzo złym stanie. Po prostu obsługa już o nie tak nie dba i mogą byc przesuszone lub zalane. Jeżeli będziesz miała jakiś problem to pisz, a my z chęcią pomożemy. ![]() Zazdrośnico śliczne masz okno. Jak mogłaś nie kupic tamtego storczyka???? |
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Glizdka- witaj w klubie! Widzę, ze podpórka z OBI również (jak u mnie) podtrzymuje i zdobi ci storczyka!
Wczoraj w kwiaciarni widziałam boskiego, miał 3 odnogi z mnóstwem kwiatów i pąków. Odnogi wręcz uginały się pod ich ciężarem. kwiaty dorodne w odcieniu kanarkowym - końcówki kwiatka się zwężały w stożek! Ale cena....75zł postawiła mnie na nogi!
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2008-11-11 o 13:54 |
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcia mojego storczyka
![]() Zdjęcia:
A podpórki ze zdjęcia glizdki naprawdę fajne - są w sklepach takie fioletowe?
Edytowane przez cypressangel Czas edycji: 2008-11-11 o 13:53 |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W OBI są jedynie we wściekłym różu albo przeźroczyste...innych nie widziałam nigdzie!
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Cypressangel piękny zakup
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Cypressangel - Masz pięknego storczyka, mój pierwszy storczyk nie był taki cudny jak Twój. Też jest w białym kolorze
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki śliczniaste zdjątka
Przepraszam Was ze ostatnio marna ze mnie gadulopisarka ale cytam Was kochaniuśkie moje cały czas tylko troszeczke czasu brakuje mi bo albo egzaminy albo doł i nygus mnie dopada wiec nie zapomnijcie o mnie plosiem Waś bałdzo a ja jak tylko znajde chwile to naśkrobie duzo i gęsto Kofam bałdzo i bałdzo ćałuję i ściskam tak samo bałdzo mociuciunio ![]() Glizdunio mnie z Twoim szaleństwem tez dobrze nawet bałdzo a modne buciki i te prześliczne podporki dla kwiatkow zwaliły mnie z nog - FENOMENALNE!!! ![]() Buziagolaski
" Wszyscy jesteśmy Aniołami z jednym skrzydłem, możemy latać wtedy, i tylko wtedy, gdy obejmujemy innego człowieka " Edytowane przez DariaOlivia Czas edycji: 2008-11-11 o 18:39 |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
No i kończy się długi weekend
Storczyki dopieszczone przez te cztery dni. W dwóch zauważyłam coś wychodzącego z pomiędzy liści, ale jeszcze to "coś" jest za małe, żeby określic, czy to pęd czy korzeń.Nie kupię na allegro storczyka, bo licytuję z bardzo zaciekłym allegrowiczem i kwota wylicytowana to już 40 zł (+ 12 zł koszty przesyłki). Jak dla mnie to za dużo jak za jednego storczyka. Mam nadzieję, że kiedyś kupię takiego samego w normalnej cenie.Na poprawę humorku (przynajmniej mojego, bo gdzieś mi się ten dobry zapodział) tu miały byc zdjęcia Nawet zdjęc nie mogę wstawic, bo fotosik się na mnie wypiął
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bravvurko
Tak jak pisałam ten mój storczyk to miłość od pierwszego spojrzenia Mam nadzieję, że odwzajemni moją miłość w postaci pięknych kwiatków i bezproblemowej pielęgnacji ![]() BTW, byłam dziś w kinie na Quantum Of Solace i w kilku scenach (w hotelu) widziałam storczyki
|
#4222 |
|
Raczkowanie
|
Gelatynka ja bym kupiła bo lubię wyzwania , cały czas poluje na takie bidulki bo mi ich żal, /niestety u nas nie ma
/,a do tego jaka frajda jak już wyrośnie i zaczyna cieszyć oczko jak kwiatuszek Gwizdki Cypressangel piękny kwiatuszek niech ci długo kwitnie i cieszy oczka
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
W razie ewentualnych problemów (odpukać!) mam do kogo zwrócić się o pomoc, prawda?
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
a oto storczyk który wczoraj kupiłam (ten żółty) i moje oba kwitnace
|
|
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
aniu ten biały
ślicznośćżółty też
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
biale sa jednak piekne... i najtrwalsze, i najwieksze. ja juz wydoobrzalam po trzech dniach lezenia w lozku, wiec jutro moge od rana pochodzic po marketach. wreszcie
Edytowane przez platynka80 Czas edycji: 2008-11-11 o 22:10 |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejciu jak ci cudnie i symetrycznie kwitnie ten biały . Gdzie go kupiłaś ?
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez gelatynka Czas edycji: 2008-11-11 o 22:00 |
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
gelatynko, gratuluję pięknych zakupów
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

kupiłam sobie podłoże z orchidskepu
. Ale zmieszałam ze starym podłożem, w którym pełno było kory i jest OK. Przesadzałam wówczas kwitnącego storczyka i totalni nic mu się nie stało!

bylam z Tz zobaczyc co jest ciekawego w LR i castoramie...te po 19 zl w LR nie byly za ciekawe same pospolite i bardzo malo juz ich bylo ale za to te po 26? zl byly przecudne taka gama kolorow ze szok 

gdyz chetnie bym to zrobila- starsznie zal mi ich bylo