|
|
#4321 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
O ja przy podobnych wymiarach 72/95-97 nosze srednio 30G brytyjskie
|
|
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę tak, ale na lepsze
W Twoim rozmiarze możesz przebierać w fasonach i firmach, bo jest dość popularny. ![]() Cytat:
Nie znaczy to oczywiście, żeby nie próbować u nich, tylko że może być trudniej przełożyć to później na brytyjczyki, z których pewnie wyjdzie Ci rozmiar 30G (65G), choć pewności nigdy nie ma. |
|
|
|
|
#4323 |
|
Winter is coming
|
Masz takie wymiary jak ja(no może mam z centymetr więcej w biuście...) Jak ty weszłaś w 65G avocado?? Ja noszę ich staniki 65J! Chyba jednak nie powygarniałaś porządnie. Chyba że mierzyłaś jakaś Freyę. Z Mileną może być różnie-Glamour i Finesse są półusztywaniane i mogą leżeć średnio. Widziałam sylvestrine mileny-wyjątkowo ładny model i miękki
Celuj w 65I, powinno być ok. Milena posługuje się rozmiarówką kontynentalną, czyli taką jak występuje w Polsce. Własną ma avocado(dużomiseczkowce to są).Z brytyjczyków twój rozmiar to 65FF/65G. Zależy od modelu. W modelach rozciągliwych- 60GG. |
|
|
|
#4324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wlasnie nie wiem co z tym moim biustem, sprobuje wiec moze 30 G brytyjskie gdzies wypatrzec. Chcialam z Mileny choc na poczatek, bo sie okazalo ze ja ZADNEGO stanika we wlasciwym rozmiarze nie mam! ![]() W przyplywie odzyskanej niepodleglosci biustu wyrzucilam wszystko, zostawilam tylko 70 E Niobe ktory jakos az tak sie nie rozciagnal. Velika! weszlam w 65 G - model CanCan, to chyba ich wlasny, awokadowy, ale byl wysoko zabudowany, co mi zawsze jakos piers nieco z gory zgniata, a w nizej zabudowanym dobry byl 65 F. No wlasnie, stad moje watpliwosci, na pewno dobrze sie zmierzylam, ale moze mam mniejsza, ze sie tak wyraze, srednice piersi? Dobrze wygarnelam z pod pach, pani z Avokado znala sie na rzeczy i mi pomogla. Nie wiem sama Czyli polskie 65 I a ang 30 G. Dzieki za wszystkie rady! Bede dalej sledzic to forum, toz to skarbnica wiedzy! |
|
|
|
|
#4325 |
|
Kokon pro
|
ja mam 65f lub 60g przy wymiarze piersi 91-93 cm wiec ty musisz raczej celowac w wieksza miseczke
czyli wlasnie jakos 65G
|
|
|
|
#4326 |
|
Winter is coming
|
A ramiączka skróciłaś porządnie? Ja pamiętam swoje pierwsze mierzenie, właśnie w avocado(w Poznaniu). Przymierzyłam 65G i też wydawało mi się za duże(miałam jakieś 3-4 cm mniej niż teraz). W tej chwili wiem, że pewnie było za małe, tylko nie potrafiłam dobrze założyć stanika
A tak na marginesie- mam chyba z 6 staników avocado(wszystkie po siostrze, która wyrosła z nich) i nie mam o nich dobrej opinii. Wszystkie bez wyjątku koszmarnie się rozciągnęły, w dwóch popruła się koronka. Za taką kasę naprawdę można znaleźć stanik duuuużo lepszej jakości. Noszę je, bo mają wąskie fiszbiny, a obwód podszywam. W Warszawie możesz jeszcze iść mierzyć stacjonarnie do peachfield i dopasowanej. To sklepy internetowe, ale można umówić się na mierzenie na miejscu. W dopasowanej są też dostępne sylvestrine i jeszcze jakiś model mileny, chyba lemon sorbet. Najlepiej idź tam, skoro masz możliwość mierzenia w sklepie
|
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
to jest mysl! w takim razie zajrze do nich na stronki i sprobuje cos wypatrzec dla siebie
To 65 G mnie po prostu nieco przeraza... Ramiaczka byly elegancko skrocone, tzn ta pani ktora pracuje w Avokado dzialala na tylach Nie, serio, ten 65G byl dobry, tylko szczerze mowiac dosc brzydki. Mowicie ze slabo tam z jakoscia? Kurcze, dobrze moze ze sie nie zdecydowalam... No dobrze, ale zalozmy ze w mam Avokado 65 G, to jaki to bedzie w innych rozmiarowkach? tak jak mowilyscie juz? tzn 30FF-G i 65I? Ten Silvestrine jest piekny!
|
|
|
|
#4328 |
|
Winter is coming
|
To się okaże przy mierzeniu
Stawiam jednak na 65FF Nie szalej z zakupami na razie, bo pewnie ci to i owo zmigruje W polskiej będziesz pewnie miała65H/I. Cięzko jest to ocenić, bo mało jest polskich firm robiących staniki w szerokiej rozmiarówce, a każda i tak robi po swojemu;P Ten sylvestrine to idź sobie przymierz do dopasowanej, bo on jest podobno dość ciasny, więc może wystarczy 70-tka (pewnie 70 F lub G).
|
|
|
|
#4329 |
|
Kokon pro
|
ło matko dziewczyny zmierzylam sie wczoraj i o dziwo w biuscie przybylo mi 3 cm
a myslalam ze po takim czasie juz nie ma mi co przemigrowac, bo nie dosc ze nie utylam to jeszcze schudlo mi sie a cyc wiekszy ;] w sumie to juz mi wystarczy i wiecej nie chce, bo juz w ogole bluzek pasujacych nie znajde ;(
|
|
|
|
#4330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z moich studiow nad tablicami rozmiarow wynika rowniez 65 H polskie i 30FF ang, ale wiadomo kazdy stanik sie rozni w zaleznosci od producenta i materialow. I jak pomysle ze myslalam ze ja mam spory biust to mi sie smiac chce! Kiedy nie tak dawno rozmawialam z dziewczynami i mowilam ze moj rozmiar to 70D to patrzyly na mnie z ironicznym usmieszkiem, nie wiem, myslaly ze sie chwale taaaakim wielkim cyckiem? Jedna z nich, szczuplutka w obwodzie, miala ze dwa rozmiary w biuscie wiecej niz ja, ale i tak mi nie wierzyla! Nie wiem co ona nosila, biedna dziewczyna! |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie mozna kupic tanio biustonosz - antosie (antoinette)? baardzo podoba mi sie wzor i w dodatku wiele z Was jest z niej zadowolonych, prawda
?
|
|
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Jej chyba nigdzie nie idzie kupić tanio. I wszędzie same resztki.
A Hestia bardzo się rozciąga czy raczej nie? I nie wiem czy obwód 65 byłby dobry na moje 66, czyby się nie zsuwał na weselu.
|
#4333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec przy wymiarach pod biustem 66, 65 na pewno będzie za duża![]() chyba,że mówisz o bezramiączkowej która rzeczywiscie jest bardziej scisla ale jabluszek przynajmniej u mnie nie robi:/ no i tez sie w 65 dopielam,wiec jednak celowalabym w twoim wypadku w 60. pozdarwiam
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zamówiłam panache
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ache-4459.html ale była promocja i zapłaciłam 56 zł i czekam... i już nie mogę się doczekaćmam pod biustem 73 a biust 93 |
|
|
|
#4335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrzebuję biały, bezramiączkowy stanik na ślub i wesele. Musiałaby to być bardzo ścisła 60. Ale w tym rozmiarze prawie nic nie produkują, a to co jest nie jest najfajniejsze.
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
liliene w rzeszowie slyszalam o jednym dobrze zaopatrzonym sklepie w graffice. Sprawdze w piatek (niestety sopiero wtedy mam wolne popoludnie). A i prosze podaj namiary na tego atlantica.
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak Twój budżet na ten stanik, ale b.ścisłe są staniki np. Elle Macpherson.
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
Ninquelote Hestia i tak jest w kolorze ecri - nie biala, ale jeśli by Ci odpowiadalo to może spróbuj zmierzyć 60 z odpinanymi ramiączkami.
nie wiem czy zaglądalaś ale warto poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=30672850 i http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=30672850
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
Czy staniki typu push-up (z dużymi gąbeczkami) moga przeszkadzac w urosnieciu naszych piersi? ponieważ one je ściskaja, zeby wydawaly sie wieksze.
|
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
kto ma tą stronkę gdzie były pokazane na zdjęciach różnice w staniku ?
że była np dziewczyna w push upach i źle dobranym rozmiarze i miała mniejsze piersi niż dziewczyna w miękkim a dobrze dobranym??
|
#4342 |
|
Rozeznanie
|
cholera mam 77 pod biustem i nosze 70 i matka mi wmawia że sie zabardzo ściskam. myślałam że jej przywale. może mi sie odgniata troche od stanika ale to jak każdemu.
ale tak sie ze mną kłuciła jak by była jakąś znawczyni. powiedziała że mi cycki nie urosną. a od kiedy to cycki nie rosną jak sie ściska pod biustem. boże. a sama mówi że ją cycki bolą. widocznie ona ma zły stanik. kupiła mi jakieś 75 b i 80 b i mi mówi że mam to nosić. zaraz mnie coś traafi!
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję...chociaż moja to też ale narzeka,że wymyślam i że takie staniki,jakie zamawiam np.na all to mogę sobie kupić w sklepie - gdzie w stacjonarnym znajdę 65DD? Moja uważa,że za 15zł na bazarku znajdę też dobry stanik...
Mam nadzieję,że w piątek przyjdzie mój zamówiony stanik
|
|
#4344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie daj się sprowokować mamie i nie daj wcisnąć w te jej 80B!
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Cytat:
ja zaczelam nosic obwody 70 kiedy mialam bardzo ciasno mierzone 81 cm pod chociaz nie jestem pewna czy to 84 cm nie bylo a 81 to sie chyba po kilku tygodniach zrobilo |
||
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam na all za 44zł
|
|
#4348 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
W swoim rozmiarze znalazłam aż dwa staniki, i mają takie średnie opinie. Albo poczekam na effuniaki albo kupie sukienkę na ramiączkach.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

3/3/6-22/7/8
Nie, serio, ten 65G byl dobry, tylko szczerze mowiac dosc brzydki. Mowicie ze slabo tam z jakoscia? Kurcze, dobrze moze ze sie nie zdecydowalam... No dobrze, ale zalozmy ze w mam Avokado 65 G, to jaki to bedzie w innych rozmiarowkach? tak jak mowilyscie juz? tzn 30FF-G i 65I? 

Stawiam jednak na 65FF