Czy stanik musi być przekleństwem? - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-09, 15:42   #4321
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?

O ja przy podobnych wymiarach 72/95-97 nosze srednio 30G brytyjskie
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 15:54   #4322
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vendettka Pokaż wiadomość
To zmienia jakoś postać rzeczy?
Trochę tak, ale na lepsze W Twoim rozmiarze możesz przebierać w fasonach i firmach, bo jest dość popularny.

Cytat:
Napisane przez dudkaaa Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny,
moze jestem nadal nieco w szoku, ale juz sie nieco pozbieralam po przeczytaniu kilku forow tu i na gazecie. Zawsze bylam przekonana ze znam swoj rozmiar: 70 C, potem D, no a jak sie zrobilo E to musialam kupowac 75 D, znana wszystkim historia:
EEE??? Takich nie produkuja, prosze Pani! (w oczach ekspedientki dodatkowo: Ty dziwolagu)... No i wieczne poprawianie stanika, wyciaganie biustu, chowanie sutkow po szybszym ruchu reka... W koncu udalo mi sie kupic 70 E (dla Torunianek- sporo tego rozmiaru jest w niepozornym sklepiku na rogu przy Parku Bydgoskim, to jest zdaje sie ul Bydgoska), niestety modele nie byly zbyt ladne, zadnych koronek i ozdobek, na pewno nie na randke ale pod bluzki sie nadawaly, no i cena do 50 zl.
No ale jak trafilam na forum biusciastych, weszlam na wyszukiwarke rozmiarow, zmierzylam sie jak trzeba, to mnie zatkalo. Naprawde, siedzialam wstrzasnieta przez pare minut w panice. Na pocztku negacja: 65 J????? a co to za rozmiar, dziewczyny przesadzaja, przeciez mam 70! Moze F, ale przeciez na milosc boska J nie ma!
No, ale poszlam do Avokado w Wawie, tu mi Pani wymierzyla 65 G w zabudowanym mocniej u gory, a 65 F w nizej. Nie bylo nic szczegolnego, wiec nie kupilam,ale mozecie mi kochane przeliczyc jakos ich rozmiar na polski i na angielski?
Pisalam juz na gazecie, troche sie tam szczerze mowiac gubie, kiepsko sie czyta kazdy post trzeba otwierac.
Podam wymairy: pod biuste ciasno i na wydechu 72 w biuscie 95-96
Teraz mam 70 E na sobie, ale mogloby byc minimalnie wieksze, czyl jesli przy 70 dobra jest miseczka F, to jaka bedzie przy 65?
Przejrzalam oferte Mileny, tam mi wychodzi 65I, czy oni maja swoja rozmiarowke czy to ogolno-krajowa?
Chce u nich zamowic ktorys z az 2 modeli czyli Finesse lub Glamour, ale mysle ze musze w dwoch rozmiarach, zeby wyczaic prawidlowy rozmiar. Melissa jest okropnie brzydka! No a Freye i inne drozsze to po dobraniu rozmiaru i odpowiedniego kroju.
Swoja droga beznadziejne zdjecia maja w Milenie, np Lemon sorbet ledwo widac...
Wiem ze sie bardzo rozpisala, ale musialam jakos z siebie to wyrzucic, ja wcale nie jestem niewymiarowa! : D
Nas jest wiecej!
Nie wiem czy to dobry pomysł dobierać rozmiar i krój na biustonoszach Mileny, zwłaszcza jeśli później chciałabyś kupić coś Freyi lub innych angielskich firm, ale oczywiście możesz. Jeśli chodzi o Finesse to wśród brytyjczyków nie kojarzę podobnych. Glamour też jest chyba podobny do Finesse, bo półusztywniany.
Nie znaczy to oczywiście, żeby nie próbować u nich, tylko że może być trudniej przełożyć to później na brytyjczyki, z których pewnie wyjdzie Ci rozmiar 30G (65G), choć pewności nigdy nie ma.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 17:11   #4323
velika
Winter is coming

Masz takie wymiary jak ja(no może mam z centymetr więcej w biuście...) Jak ty weszłaś w 65G avocado?? Ja noszę ich staniki 65J! Chyba jednak nie powygarniałaś porządnie. Chyba że mierzyłaś jakaś Freyę. Z Mileną może być różnie-Glamour i Finesse są półusztywaniane i mogą leżeć średnio. Widziałam sylvestrine mileny-wyjątkowo ładny model i miękki Celuj w 65I, powinno być ok. Milena posługuje się rozmiarówką kontynentalną, czyli taką jak występuje w Polsce. Własną ma avocado(dużomiseczkowce to są).
Z brytyjczyków twój rozmiar to 65FF/65G. Zależy od modelu. W modelach rozciągliwych- 60GG.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 19:17   #4324
dudkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Masz takie wymiary jak ja(no może mam z centymetr więcej w biuście...) Jak ty weszłaś w 65G avocado?? Ja noszę ich staniki 65J! Chyba jednak nie powygarniałaś porządnie. Chyba że mierzyłaś jakaś Freyę. Z Mileną może być różnie-Glamour i Finesse są półusztywaniane i mogą leżeć średnio. Widziałam sylvestrine mileny-wyjątkowo ładny model i miękki Celuj w 65I, powinno być ok. Milena posługuje się rozmiarówką kontynentalną, czyli taką jak występuje w Polsce. Własną ma avocado(dużomiseczkowce to są).
Z brytyjczyków twój rozmiar to 65FF/65G. Zależy od modelu. W modelach rozciągliwych- 60GG.
Dzieki dziewczyny! Jestescie biusciaste aniolki!
Wlasnie nie wiem co z tym moim biustem, sprobuje wiec moze 30 G brytyjskie gdzies wypatrzec. Chcialam z Mileny choc na poczatek, bo sie okazalo ze ja ZADNEGO stanika we wlasciwym rozmiarze nie mam!
W przyplywie odzyskanej niepodleglosci biustu wyrzucilam wszystko, zostawilam tylko 70 E Niobe ktory jakos az tak sie nie rozciagnal.
Velika!
weszlam w 65 G - model CanCan, to chyba ich wlasny, awokadowy, ale byl wysoko zabudowany, co mi zawsze jakos piers nieco z gory zgniata, a w nizej zabudowanym dobry byl 65 F. No wlasnie, stad moje watpliwosci, na pewno dobrze sie zmierzylam, ale moze mam mniejsza, ze sie tak wyraze, srednice piersi? Dobrze wygarnelam z pod pach, pani z Avokado znala sie na rzeczy i mi pomogla. Nie wiem sama
Czyli polskie 65 I a ang 30 G.
Dzieki za wszystkie rady! Bede dalej sledzic to forum, toz to skarbnica wiedzy! : cmok::c mok::cm ok:
dudkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 19:31   #4325
kasiek87
Kokon pro

ja mam 65f lub 60g przy wymiarze piersi 91-93 cm wiec ty musisz raczej celowac w wieksza miseczke czyli wlasnie jakos 65G

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 20:02   #4326
velika
Winter is coming

A ramiączka skróciłaś porządnie? Ja pamiętam swoje pierwsze mierzenie, właśnie w avocado(w Poznaniu). Przymierzyłam 65G i też wydawało mi się za duże(miałam jakieś 3-4 cm mniej niż teraz). W tej chwili wiem, że pewnie było za małe, tylko nie potrafiłam dobrze założyć stanikaA tak na marginesie- mam chyba z 6 staników avocado(wszystkie po siostrze, która wyrosła z nich) i nie mam o nich dobrej opinii. Wszystkie bez wyjątku koszmarnie się rozciągnęły, w dwóch popruła się koronka. Za taką kasę naprawdę można znaleźć stanik duuuużo lepszej jakości. Noszę je, bo mają wąskie fiszbiny, a obwód podszywam. W Warszawie możesz jeszcze iść mierzyć stacjonarnie do peachfield i dopasowanej. To sklepy internetowe, ale można umówić się na mierzenie na miejscu. W dopasowanej są też dostępne sylvestrine i jeszcze jakiś model mileny, chyba lemon sorbet. Najlepiej idź tam, skoro masz możliwość mierzenia w sklepie
Stary 2008-11-09, 21:47   #4327
dudkaaa
Raczkowanie

to jest mysl! w takim razie zajrze do nich na stronki i sprobuje cos wypatrzec dla siebie
To 65 G mnie po prostu nieco przeraza...
Ramiaczka byly elegancko skrocone, tzn ta pani ktora pracuje w Avokado dzialala na tylach Nie, serio, ten 65G byl dobry, tylko szczerze mowiac dosc brzydki. Mowicie ze slabo tam z jakoscia? Kurcze, dobrze moze ze sie nie zdecydowalam... No dobrze, ale zalozmy ze w mam Avokado 65 G, to jaki to bedzie w innych rozmiarowkach? tak jak mowilyscie juz? tzn 30FF-G i 65I?
Ten Silvestrine jest piekny!
Stary 2008-11-10, 10:19   #4328
velika
Winter is coming

To się okaże przy mierzeniu Stawiam jednak na 65FF Nie szalej z zakupami na razie, bo pewnie ci to i owo zmigruje W polskiej będziesz pewnie miała65H/I. Cięzko jest to ocenić, bo mało jest polskich firm robiących staniki w szerokiej rozmiarówce, a każda i tak robi po swojemu;P Ten sylvestrine to idź sobie przymierz do dopasowanej, bo on jest podobno dość ciasny, więc może wystarczy 70-tka (pewnie 70 F lub G).
Stary 2008-11-10, 11:41   #4329
kasiek87
Kokon pro

ło matko dziewczyny zmierzylam sie wczoraj i o dziwo w biuscie przybylo mi 3 cm a myslalam ze po takim czasie juz nie ma mi co przemigrowac, bo nie dosc ze nie utylam to jeszcze schudlo mi sie a cyc wiekszy ;] w sumie to juz mi wystarczy i wiecej nie chce, bo juz w ogole bluzek pasujacych nie znajde ;(

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 13:33   #4330
dudkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
To się okaże przy mierzeniu Stawiam jednak na 65FF Nie szalej z zakupami na razie, bo pewnie ci to i owo zmigruje W polskiej będziesz pewnie miała65H/I. Cięzko jest to ocenić, bo mało jest polskich firm robiących staniki w szerokiej rozmiarówce, a każda i tak robi po swojemu;P Ten sylvestrine to idź sobie przymierz do dopasowanej, bo on jest podobno dość ciasny, więc może wystarczy 70-tka (pewnie 70 F lub G).
Bardzo dziekuje Velika,
z moich studiow nad tablicami rozmiarow wynika rowniez 65 H polskie i 30FF ang, ale wiadomo kazdy stanik sie rozni w zaleznosci od producenta i materialow.
I jak pomysle ze myslalam ze ja mam spory biust to mi sie smiac chce! Kiedy nie tak dawno rozmawialam z dziewczynami i mowilam ze moj rozmiar to 70D to patrzyly na mnie z ironicznym usmieszkiem, nie wiem, myslaly ze sie chwale taaaakim wielkim cyckiem? Jedna z nich, szczuplutka w obwodzie, miala ze dwa rozmiary w biuscie wiecej niz ja, ale i tak mi nie wierzyla! Nie wiem co ona nosila, biedna dziewczyna!
Stary 2008-11-10, 18:03   #4331
wspaniala
Zakorzenienie

gdzie mozna kupic tanio biustonosz - antosie (antoinette)? baardzo podoba mi sie wzor i w dodatku wiele z Was jest z niej zadowolonych, prawda ?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 18:25   #4332
Ninquelote
Wtajemniczenie

Jej chyba nigdzie nie idzie kupić tanio. I wszędzie same resztki.
A Hestia bardzo się rozciąga czy raczej nie? I nie wiem czy obwód 65 byłby dobry na moje 66, czyby się nie zsuwał na weselu.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 00:16   #4333
moni00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
A Hestia bardzo się rozciąga czy raczej nie? I nie wiem czy obwód 65 byłby dobry na moje 66, czyby się nie zsuwał na weselu.
Mam Hestię czarną 65 na 75/4 pod biustem i nawet na najciaśniejszej haftce jeszcze jest znośna wiec przy wymiarach pod biustem 66, 65 na pewno będzie za duża
chyba,że mówisz o bezramiączkowej która rzeczywiscie jest bardziej scisla ale jabluszek przynajmniej u mnie nie robi:/ no i tez sie w 65 dopielam,wiec jednak celowalabym w twoim wypadku w 60.

pozdarwiam
COALITION
--------------------------------------
www.fiziaponczoszanka.blox.pl
moni00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 10:12   #4334
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja wczoraj zamówiłam panache

http://www.dopasowana.pl/product-pol...ache-4459.html

ale była promocja i zapłaciłam 56 zł i czekam... i już nie mogę się doczekać

mam pod biustem 73 a biust 93
Stary 2008-11-11, 10:23   #4335
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zamówiłam panache

http://www.dopasowana.pl/product-pol...ache-4459.html

ale była promocja i zapłaciłam 56 zł i czekam... i już nie mogę się doczekać

mam pod biustem 73 a biust 93
jaki rozmiar wzięłaś ? chciałam go zamówić ale nie było rozmiaru mojego a takie same wymiary mam :P
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 10:44   #4336
Ninquelote
Wtajemniczenie

Potrzebuję biały, bezramiączkowy stanik na ślub i wesele. Musiałaby to być bardzo ścisła 60. Ale w tym rozmiarze prawie nic nie produkują, a to co jest nie jest najfajniejsze.
Stary 2008-11-11, 11:35   #4337
Aska87
Raczkowanie

liliene w rzeszowie slyszalam o jednym dobrze zaopatrzonym sklepie w graffice. Sprawdze w piatek (niestety sopiero wtedy mam wolne popoludnie). A i prosze podaj namiary na tego atlantica.
Stary 2008-11-11, 12:09   #4338
alcatella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Potrzebuję biały, bezramiączkowy stanik na ślub i wesele. Musiałaby to być bardzo ścisła 60. Ale w tym rozmiarze prawie nic nie produkują, a to co jest nie jest najfajniejsze.
Nie wiem jak Twój budżet na ten stanik, ale b.ścisłe są staniki np. Elle Macpherson.

alcatella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 12:21   #4339
moni00
Raczkowanie

Ninquelote Hestia i tak jest w kolorze ecri - nie biala, ale jeśli by Ci odpowiadalo to może spróbuj zmierzyć 60 z odpinanymi ramiączkami.
nie wiem czy zaglądalaś ale warto poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=30672850 i http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=30672850
COALITION
--------------------------------------
www.fiziaponczoszanka.blox.pl
moni00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 13:53   #4340
sylus9
Raczkowanie

Czy staniki typu push-up (z dużymi gąbeczkami) moga przeszkadzac w urosnieciu naszych piersi? ponieważ one je ściskaja, zeby wydawaly sie wieksze.
sylus9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:08   #4341
agussssia
Rozeznanie

kto ma tą stronkę gdzie były pokazane na zdjęciach różnice w staniku ?
że była np dziewczyna w push upach i źle dobranym rozmiarze i miała mniejsze piersi niż dziewczyna w miękkim a dobrze dobranym??

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:35   #4342
agussssia
Rozeznanie

cholera mam 77 pod biustem i nosze 70 i matka mi wmawia że sie zabardzo ściskam. myślałam że jej przywale. może mi sie odgniata troche od stanika ale to jak każdemu.
ale tak sie ze mną kłuciła jak by była jakąś znawczyni. powiedziała że mi cycki nie urosną. a od kiedy to cycki nie rosną jak sie ściska pod biustem. boże.
a sama mówi że ją cycki bolą. widocznie ona ma zły stanik.
kupiła mi jakieś 75 b i 80 b i mi mówi że mam to nosić. zaraz mnie coś traafi!

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:38   #4343
vendettka
Wtajemniczenie

Współczuję...chociaż moja to też ale narzeka,że wymyślam i że takie staniki,jakie zamawiam np.na all to mogę sobie kupić w sklepie - gdzie w stacjonarnym znajdę 65DD? Moja uważa,że za 15zł na bazarku znajdę też dobry stanik...
Mam nadzieję,że w piątek przyjdzie mój zamówiony stanik

Włosomaniaczka - 15.05.2012
Listuję
vendettka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:44   #4344
Yaza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agussssia Pokaż wiadomość
że była np dziewczyna w push upach i źle dobranym rozmiarze i miała mniejsze piersi niż dziewczyna w miękkim a dobrze dobranym??
stanikomania.pl

Nie daj się sprowokować mamie i nie daj wcisnąć w te jej 80B!
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:47   #4345
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez sylus9 Pokaż wiadomość
Czy staniki typu push-up (z dużymi gąbeczkami) moga przeszkadzac w urosnieciu naszych piersi? ponieważ one je ściskaja, zeby wydawaly sie wieksze.
Jesli masz za szeroki obwod i za mala miseczke to na pewno

Cytat:
Napisane przez agussssia Pokaż wiadomość
o to chodzi? http://stanikomania.pl/

ja zaczelam nosic obwody 70 kiedy mialam bardzo ciasno mierzone 81 cm pod
chociaz nie jestem pewna czy to 84 cm nie bylo a 81 to sie chyba po kilku tygodniach zrobilo
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:49   #4346
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję...chociaż moja to też ale narzeka,że wymyślam i że takie staniki,jakie zamawiam np.na all to mogę sobie kupić w sklepie - gdzie w stacjonarnym znajdę 65DD? Moja uważa,że za 15zł na bazarku znajdę też dobry stanik...
Mam nadzieję,że w piątek przyjdzie mój zamówiony stanik
a jaki zamówiłaś?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 15:15   #4347
vendettka
Wtajemniczenie

Znalazłam na all za 44zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 476413972.jpg (46,8 KB, 48 załadowań)

Włosomaniaczka - 15.05.2012
Listuję
vendettka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 16:34   #4348
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Znalazłam na all za 44zł
fajnie wygląda
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:51   #4349
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam na all za 44zł
bardzo ładny
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 19:03   #4350
Ninquelote
Wtajemniczenie

W swoim rozmiarze znalazłam aż dwa staniki, i mają takie średnie opinie. Albo poczekam na effuniaki albo kupie sukienkę na ramiączkach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości