![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Napisałam swoje zdanie na temat aborcji, feministek, rozklejania się na widok dzieci, ale jednak skasowałam. Nie mam chyba ochoty, żeby ktoś się znowu do mnie doczepił... Napiszę tylko, że dla małych futerkowych zwierzątek mogłabym być pełnoetatową niańką ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-11-11 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Margot- ja zalosna jestem jesli chodzi o komputery... wstyd sie przyznac ale jak mi sie jakies problemy zdarzaja to wyzywam komputer i w ogole wzdycham tak albo mamrocze pod nosem ze zawsze sie jakas litosciwa dusza zmiluje i pomoce...a w domu to moja jedyna metoda to zrestartowac komputer ![]() Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2008-11-11 o 15:44 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Żegnajcie poerfumy - ma TAKIE MARZENIE opchnę ze cztery flaszki i bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zamzar.com/ - tu możesz przekonwertować do innego formatu online (ale może to trwac do 24 godzin) http://liveoffice.pl/2007/11/17/jak-...ocx-xlsx-pptx/ - dodatek do worda do pobrania, ale nie zawsze działa, ja napisano w komentarzach poniżej
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2008-11-11 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaaaaaaaaaa.............: love:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ulicę kojarzę, może uda mi się wypuścic na miasto bez TŻ i Lutki znaleźc? A Ty będziesz na miejscu czy fru na święta w drugą stronę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Czekam na Ragnarok
|
Mi od dłuższego czasu wychodzi i na poważne tematy się nie wypowiadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie śmiejcie się, ale nadal są dorosłe kobiety z kilkorgiem dzieci, którym się wydaje,że nie zajdą w ciążę jeśli po poskaczą ileś tam razy na prawej nodze. Z drugiej strony mam znajomą, która zaszła w ciążę, okazało się,że płód ma bardzo poważną wadę genetyczną i nie ma szans na przeżycie. Mimo to wszystkie szpitale, do których się zwróciła odmówiły usunięcia ciąży. W efekcie znajoma urodziła martwe dziecko i do tej pory jest pod opieką psychiatry. O niej i jej zdrowiu psychicznym jakoś żaden lekarz nie myślał. Uważam,że aborcji nie można traktować jak antykoncepcji po, ale trzeba dać kobiecie możliwość wyboru. No, tyle ode mnie, pewnie i tak zaraz mi się dostanie... Madzik, czasem nadmiar czasu faktycznie powoduje,że za mocno się na czymś skupiamy i to powoduje jeszcze większą nerwowość...i tak w kółko. Nie myślałaś może o wolontariacie? ![]()
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Vesenka- ja sie klocic nie chce bo masz racje. w sumie mi sie wydaja pewne rzeczy oczywiste ale rzeczywiscie znajda sie zawsze osoby dla ktorych ten podskok na jednej nodze to antykoncepcja. dobrze ze ktos ma spojrzenie na obie strony :medalu ze tak to ujme) Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2008-11-11 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo chętnie się spotkam. Dublin mnie jeszcze troszkę przeraża do biegania samej, a z kolei chodzenie po perfumeriach z TŻ ...wiadomo, to nie to samo ![]() Jak pójdzie w sylwestra do pracy to pojadę, jednak jeśli będzie miał wolne to się nie rozstaniemy. Jeszcze do wiosny żyjemy w związku na odległośc więc będziemy nadrabiac ![]() EDIT No to teraz mnie rodzony braciszek do wiatru wystawił ![]() Mam nadzieję, że chociaż jakaś konkretna nowa bratowa się szykuje ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2008-11-11 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z facetami po sklepach chodzic sie nie da- przynajmniej nie z moim ![]() zgadamy sie jakos ![]() sluchajcie moze zamkniemy tematy aborcyjno- religijno-feministyczno- kontrowersyjne zanim do jakis rozlamow dojdzie na forum? i pogadamy o czyms przyjemnym sobie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze po cichu liczę, że ktoś napisze to, co sama chciałabym napisać. A w sumie w tej dyskusji na temat aborcji zdania nie są aż tak bardzo podzielone. A jednak toczy się ona i toczy... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Wtajemniczenie
|
Margot, nie wiem czy sobie poradziłaś, jeśli nie, spróbuj przepuścić przez Google Docs, powinno zadziałać.
#1577 |
Zakorzenienie
|
Tak już w Scent Barze bywa, między miłymi i przyjemnymi tematami zdarza nam się czasem jakiś poważniejszy i bardziej kontrowersyjny. Ale to chyba nic złego, każda z nas ma inne poglądy, ważne,że umiemy ze sobą rozmawiać
![]() A w innym temacie, znacie jakieś płyny do prania i płukania, które by miały zapach nie kłócący się z perfumami? Mnie troszkę wkurza jak przez użyte perfumy przebija mi się gdzieś łąka, albo inna letnia świeżość ![]() ![]()
#1578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie w ramach odstresowania załączyłam pranie i gotuję zupę. Mogłyby się perfumy z płynami pokłócic, byłaby jakaś rozrywka ![]() Piwko mam w lodówce, o! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do płynów to nie wiem czy Ci to pomoże, zawsze ustawiam dwa dodatkowe płukania - głównie ze względu na moich alergików, ale zauwazyłam,ze zapach płynu wtedy szybko wietrzeje i nie kłóci się z perfumami ![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-11-11 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodzi co o takie zmiekczajace? one wszystkie na moje oko sa perfumowane ![]() raz tylko mi sie udalo trafic na plyn o zapachu orchidei i czegos tam co sie rewelacyjnie komponowal z Nu.... moze nie uzywaj koncentratow tylko zwykle= zawsze mniej laki czy innego oceanu sie podczepi... ja tez mam ostatnio wielka faze na czern i te slady na swiezo wypranych rzeczach dobijaja ![]() baby poszukuje zapachu na zime!!!!!!!! i jakos nic mi nie podchodzi.... szukam perfumeryjnego cuda z ogonem warkoczem albo chociaz tworzace aure wkolo, trwaloscia slonia, niekwiatowego (lub nie za bardzo) i niemdlaca slodycza i najchetniej jeszcze zeby byly tanie jak dezodorant alibo i mydlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Wtajemniczenie
|
Ha! Ja sobie właśnie wynalazłam Mira Bai. Jaki on fajny
![]() ![]() Oj chciałabym też czegoś nowego, oryginalnego. Jak nie to pozostanę przy Lenorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Nie wiem, dlaczego ludzie opisując "dawne czasy" biora pod uwagę poezję milosną, nie patrząc na to, że kobiety nie miały prawa do decydowania o swoim losie, nie miały prawa do własności prywatnej, do podejmowania decyzji w kwestii swoich dzieci, do wyboru drogi edukcaji etc. Ludziska piszą o tym, jak to Abelard kochał Heloizę w nosie mając fakt, że choć to Heloiza była inteligentniejsza i to ona była autorką filozoficznych koncepcji Abelarda to tylko on mój je opublikować i zdobyć sławę (i to o nim uczy się studentów filozofii oczywiście). Ludzie nie widzą negatywnego wydźwięku w tym, że przez wieki kobiety i dzieci dojadały resztki ze stołu, od którego wstali męzczyźni, były traktowane jak inwentaż. Nie uważamy za uwłaczające kobiecej godności teorii o tym, że są wybrakowanym mężczyzną, że żeński zarodek powstaje w wyniku wilgotnych wuatrów albo uszkodzenia męskiego, że nie zostały stworzone na podobieństwo Boga etc. Nie chcę tu truć, ale twierdzenie, że przez lata nazywanie kobiet słabą płcią nie miało negatywnego wydźwięk to po prost nieprawda. Cytat:
Cytat:
- Po pierwsze ja sama miałam okazję blisko współpracować z feministkami i zwiałam z tego towarzystwa kiedy zajarzyłam, że w znacznej mierze to nie feminizm tylko żeński szowinizm, a ten jest dla mnie nieakceptowalny tak samo jak męski. Rozumiem potrzebę prowokacji obliczonej na to, żeby ludzie w ogóle zauważyli, że coś się w tej materii dzieje, ale jednak moim zdaniem durne hasła typu "Polska jest kobietą" nie służą ani feministkom, anie Polsce. ![]() - Po drugie trudno jest zakładać, że ruch feministyczne będzie silny w kulturach, gdzie feministek nie ma. ![]() - Po trzecie największy problem nierównego statusu kobiet i męczczyzn to nie regulacje prawne, ale własnie świadomośc społeczna. Fakt, że dziewczynki są socjalizowane w inny sposób niż chłopcy i zwykle przyjmują służebną rolę, bo tak im się wydaje, że jest kobieco. Kobieta może sobie pozwolić na bycie rozmemłana marudą, bo rola społeczna jej na to pozwala - męzczyźnie nie wypada. A moja opinia jest taka, że albo wypada wszystkim, albo nikomu. ![]() - Po czwarte wreszcie - ruszę tego smoka pod tytułem aborcja. Otóż zakaz dokonywania abocrcji wcale nie zmniejsza ich ilości. za to uderza zwykle w kobiety w najgorszej, najtrudniejszej sytuacji: w dzieci pod opieką rodziców, którzy niczego im nie wyjaśnili, w kobiety systematycznie maltretowane i gwałcone przez mężów, w "nieoświecone" kobiety w pietnastej ciąży zyjące na granicy nędzy. Dlatego, że rodzice w dobrej sytuacji materialnej, którzy nota bene mogliby sobie pozwolić na wychowanie dziecka - ci znajda metodę dokonania aborcji w kulturalnych warunkach za dobrą cenę. ![]() Nie mówiąc już o tym, że w społeczeństwach na tyle zakłamanych, żeby na ten zakaz się zgodziły zwykle kuleje edukacja seksualna- tak ta podstawowa, domowa, jak i ta instytucjonalna, w szkole. Wracaj szybko, w sobotę masz być wrócona. no! :nbaba: ![]() Cytat:
Jestem za LEGALNĄ DOPUSZCZALNOŚCIĄ aborcji, nie za skrobaniem się for fun. Jest to związane także z promowaniem edukacji seksualnej, naciskiem na prawidłowy dobór metod antylkoncepcyjnych, zaś w przypadku ciąży - z informacją o tym, że dziecko można przekazać do zdopcji. Tyle, że to się tak zwykle paradoksalnie składa, że ci sami ludzie, którzy sprzeciwiają się legalnej aborcji najchętniej ukamieniowaliby dziewczynę, która pokaże się z brzuchem nie mając męża albo zrzeknie się praw rodzicielskich dając noworodkowi szansę znalezienia normalnej rodziny. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy Kaczyński nie wyciągnąłby z tego jakichś wniosków. ![]() Cytat:
Tłumaczenie im na spokojnie budowy chemicznej lateksu i tego, że skomplikowany wirus nie przeciśnie się między cząsteczkami polimeru powoduje szok: ale pani na religii mówiła... ![]() Nie mówiąc już o tym, że zwykle mlodzi ludzie mają tak głęboko zakorzenione poczucie grzechu i przekonanie o tym, że każdy dorosły zamiast wyjaśnić - potępi, że nawet nie przychodzi im do głowy rozmowa na ten temat. Z resztą - z kim?? Wszystko to w połączeniu z nieznajomością innych metod zaspokajania popędu niż stosunek powoduje, że piętnastolatki biorą się za stosunek przerywany albo watykańską ruletkę. Albo łykają 20 witamin c, bo to podobno działa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc, poza ekstremalnymi przypadkami, w których ojciec sam pozbawia się prawa o decydowania o losie swojego potomka (na przykład gwałt) decyzję powinny podejmować dwie osoby i na aborcję powinny wyrażać zgodę obie strony (choć uznaję, że jako bardziej zaangażowana w proces rozrodczy kobieta ma jednak nieco więcej do powiedzenia).
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-11-11 o 17:39 Powód: napisałam wurus |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
I co zakonczymy podsumowaniem Sabb dyskusje na dzis? Sabb ok moze zle sie wyrazilam za pierwszym razem moze nie powinnam uzyc slowa feministki tylko babskie szowinistki- byloby pracyzyjniej? to co lapka na zgode?
ludzie kochani ja tu jeszcze w pracy 2 godziny musze siedziec..... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Przy zastrzeżeniu powyższym (a termin ukułam sobie sama ze względów, które wyłuszczyłaś) obawiam się, że nie mamy o czym dyskutować, bo co to za dyskusja, kiedy się tylko zgadzasz? ![]() ![]()
![]() |
#1585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałam zrezygnować, ale nic z tego...bez płynu strasznie się elektryzuję, ostatnio kopnęłam koleżankę tak, że aż wrzasnęła. Nie mówiąc o tym,że bliższe spotkania z kompem, kserokopiarką itp. kończą się tym,że iskry lecą, a ja odskakuję z piekącym palcem ![]() Właśnie, piwko mam jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do perfum, to jakie składniki lubisz? Ja na zimę lubię OI i Rousse, ale tanie to one nie są ![]() Może coś z Demeterów znajdziesz, tylko tam z trwałością różnie...
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2008-11-11 o 17:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jest, Sir ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath - oczywiście się zgodzę z tym, co napisałaś w 100%, ale w tej dyskusji pojawiły się sprzeczne argumenty. Z jednej strony zakładacie, że oni wszystko wiedzą, z drugiej, że nic nie wiedzą. Ja obstawiam, że mało wiedzą, bo sama (choć jeszcze 5-6 lat temu do LO uczęszczałam) nie miałam lekcji przysposobienia do życia w rodzinie ani żadnego ich odpowiednika. Sama pisałam, że gwałt czy wada genetyczna, o której pisała vesenka w moim odczuciu są wystarczającym powodem, aby aborcja mogła mieć miejsce. Nie uważam, że powinien istnieć całkowity zakaz, ale też dopuszczalność w każdym przypadku - choćby ta ciąża była wynikiem braku odpowiedzialności - na dobre nam na pewno nie wyjdzie.
Tak jak już pisałam powyżej, wydaje mi się, że w tej kwestii z grubsza się zgadzamy ![]() Wydaje mi się, że największy problem to ta edukacja. Nie wierzę, że spora część uczniów dostanie olśnienia na lekcji wdż-tu. Oni to co mówi nauczyciel mają często gdzieś niestety. Wiem, że zaraz się posypią argumenty, że wszystko zależy od formy przekazywanej wiedzy, ale pamiętać należy, że wciąż uczą tego przedmiotu osoby, które się do tego nie nadają, bo same mają jakieś zachamowania przed otwartą rozmową "na te tematy". Literatua, internet, wszystko dobrze, ale tam też pełno śmieci. Ja chciałabym z dzieckiem mieć na tyle dobry kontakt, że nie musiałabym liczyć na to, że w tej kwestii wyręczy mnie szkoła, rówieśnicy czy internet. Ale może być różnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- pierwszy raz - zjadły przed/po stosunku całą cytrynę bez cukru - kochały się w konkretnej pozycji - skakały po stosunku na jednej nodze przez 20 s - nie jadły przez 2 dni po stosunku jajek - włożyły do pochwy ampułkę witaminy E - wzięły zaraz potem leki na przeczyszczenie - ... Lista była znacznie dłuższa. M. opowiadała, że początkowo sądziła, że one się nabijają z tej "miastowej, co tu przyjechała" (tak usłyszała w sklepie, jak o niej mówili). Ale okazało się, że nie, że te dziewczyny naprawdę w to wierzą. Podobnie jak w to, że gumka jest zła (impotencja, choroby, skurczenie członka), pigułki są złe, a on "musi" (bo go boli, bo odejdzie)...
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kwestii wielkości stóp- ja mam lewą większą i to o aż pół numeru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OI chyba troche ciezko znalezc co? na ebayu nie chce kupowac bo niestety ostatnio baaaaaardzo sie nacielam- kupilam Chance i sie cieszylam ze okazyjnie 40 euro za 100 ml edp a przyszla podroba klasyczna...a jeszcze glupia przez wizyte w Polsce przegapilam termin reklamacji ![]() testowalam dzis FdB- nic juz nie wyczuwam...szkoda bo ladnie sie zapowiadal...na drugim nadgarstku reszteczka Narciso R. dogorywa- a Lutek waniliowy na trzecim nadgarstku ![]() zastanawiam sie nad Dolce Vita- czy ktos uzywal na zime czy to raczej letni zapach? albo Allure Chanela? NR tez chyba przejdzie do czolowki... Sabb wiedzmo jedna to ty sie klocic chcesz ![]() po drugie zgadzam sie z toba bo to sa fakty niezaprzeczalne z twoim Abelardem tak jak i z Maria Sklodowska ktora tylko dzieki temu nobla dostala ze jej maz powiedzial ze on swojego nie przyjmie jesli ona tez nie dostanie...i jeszcze paroma innymi cos mi sie kojarzy...co do aborcji tez sie zgadzam ze nie popieram ale uwazam ze kobiety powinny miec dostep do zrobienia tego legalnie skoro juz musza a nie gdzies pod lada u rzeznika... co do Indii no to fakt szczytem prawodawstwa w sprawie praw kobiet jest zakaz wymuszania posagu od rodziny dziewczyny- ale spolecznie to jest nadal przyjete. Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2008-11-11 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.