Scent Bar VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-11, 18:12   #1591
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1
Dot.: Scent Bar VI

Przepraszam, ze wbijam się w Scent-Barowe mydło i powidło , ale mam pytanie, a wiem, że tu najprędzej znajdę odpowiedź - poszukuje golarki do strzyżenia swetrów i usuwania z nich zmechaceń i już nawet wiem, jak taka golarka wygląda, ale nie mam pojęcia, gdzie czegoś takiego szukać - w sklepach z AGD? I jakich właściwie - gdzie Wy kupowałyście takie golarki, jeśli oczywiście macie taki osprzęt
Niezawodne Allegro tym razem nie pomogło.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:19   #1592
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

To ja po kolei i bez cytatów, bo jak zacznę to mi się znowu mój kochany antyk zawiesi

Przzede wszystkim bardzo dziękuję Betty i Annmarie za pomoc techniczną, Dziewczyny jesteście nieocenione

W temacie płynów do płukania (żeby zacząć od najlzejszego) to ja uzywam Silan Aroma z serii Naturals z aloesem i avocado - i ma naprawdę na tyle delikatny zapach, ze z zadnymi pefumami się nie kłóci. A co do samych perfum na zimę to u mnie królują cięzkie i słodkie zapachy - OI, czarna Coco, smoczy ekstrakt. Feminite du Bois jest piękne ale niezbyt trwałe i jakoś do tych wszystkich warst i swetrów dla mnie za delikatne na te porę.... Aczkolwiek zdecydowałam, że się ich nie pozbęde.

Sabbath - za bardzo nie moge bo to zaraz podejdzie pod rozczulanie się i rozklejanie ale bardzo proszę jeszcze trochę: poza tym zgadzam siez każdym słowem Twojej wypowiedzi. Zreszta, chyba nie musze pisać, Ty i tak wiesz

A jak czytam o tych pseudo-sposobach antykoncepcji, w które ludzie nadal wierzą to włos (mimo,ze ostrzyżony) mi się jeży, a stopa wydłuza ze zgrozy
Stary 2008-11-11, 18:20   #1593
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze wbijam się w Scent-Barowe mydło i powidło , ale mam pytanie, a wiem, że tu najprędzej znajdę odpowiedź - poszukuje golarki do strzyżenia swetrów i usuwania z nich zmechaceń .
sprawdz w elektrycznych czy jak to sie one nazywaja/ moze nie pomiedzy depilatorami i maszynkami do wlosow ale tam gdzie takie gadzety typu przyrzady do kuchni/ zelazka itp. czasem bardzo przypadkowe rzeczy w supermarketach- na pewno jak pojdziesz z zamiarem kupienia czegokolwiek innego to sie nawinie...a jak nie znajdziesz to metoda domowa delikatny pumeks zawiniety w rajstope grubsza
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:26   #1594
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, ze wbijam się w Scent-Barowe mydło i powidło , ale mam pytanie, a wiem, że tu najprędzej znajdę odpowiedź - poszukuje golarki do strzyżenia swetrów i usuwania z nich zmechaceń i już nawet wiem, jak taka golarka wygląda, ale nie mam pojęcia, gdzie czegoś takiego szukać - w sklepach z AGD? I jakich właściwie - gdzie Wy kupowałyście takie golarki, jeśli oczywiście macie taki osprzęt
Joasiu koleżanka kupowała kiedyś w sklepie AGD a konkretnie Euro RTV AGD, powinien być w centrach handlowych i galeriach
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:28   #1595
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Betty, niech Cię uściskam chociaż wirtualnie to działa! Otworzyło mi się i mogę się wziąć do roboty Dzięki przeogromne
(i tak będę do Was zaglądać, nie wytrzymałabym )
Stary 2008-11-11, 18:33   #1596
martwa papuga
Zakorzenienie

Sabb nic do dodania, ja również podpisuję się wszystkimi kończynami.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:36   #1597
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
OI, czarna Coco, smoczy ekstrakt. Feminite du Bois jest piękne ale niezbyt trwałe i jakoś do tych wszystkich warst i swetrów dla mnie za delikatne na te porę.... Aczkolwiek zdecydowałam, że się ich nie pozbęde.
kolejna uzalezniona od forum? ja sie powoli wciagam sympaycznie tu z Wami i czas w pracy jakos uplywa
A Coco czarna- musze przetestowac...kiedys probowalam i mi sie wydala za ciezka i za powazna dla mnie...ale moze juz dojrzalam?
ta OI to dopiero musi byc perelka wsrod zapachow- gdzie nie spojrze tam ja polecaja...
Stary 2008-11-11, 18:37   #1598
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
kolezanka nie wyjdzie na kawę bo musi mężowi przygotować i podać obiad.
To mi coś przypomniało... Czy któraś z Was zeznawała przed sądem kościelnym? Czeka mnie to (nie wiem jeszcze kiedy, ale koleżanka podała mnie jako świadka w sprawie o unieważnienie małżeństwa) i nie mam pojęcia jak to wygląda...
A skojarzyło mi się, bo u nich zaszło jeszcze dalej - ona nie mogła pójść na kawę, ani na nic bez niego. I na początku nawet ją to cieszyło...

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ta OI to dopiero musi byc perelka wsrod zapachow- gdzie nie spojrze tam ja polecaja...
OI jest śliczna, o ile ładnie układa Ci się na skórze cynamon...

Edytowane przez annmarie
Czas edycji: 2008-11-11 o 18:38
annmarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 18:41   #1599
glamourous
Zakorzenienie

cynamon uwielbiam ale chyba nie mialam nic z cynamonem do tej pory... nie kojarze czy w sloniku jest cynamon??? moze watro przemoc niechcec do ebaya i poszukac OI...
Stary 2008-11-11, 18:58   #1600
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Miałam to szczęście, że na moich studiach mówiono nam o tym, jak bardzo Abelard kochał Heloizę, ale i też mówiono o jej wkładzie w jego koncepcje filozoficzne
Mnie uczono o Abelardzie, a potem przeczytałam ich korespondencję i wyszło na to, że jego największym wkładem było opublikowanie tego i danie jej koncepcjom ludzkiego nazwiska.

Cytat:
Tak jest, Sir
No!

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Sabbath - oczywiście się zgodzę z tym, co napisałaś w 100%, ale w tej dyskusji pojawiły się sprzeczne argumenty. Z jednej strony zakładacie, że oni wszystko wiedzą, z drugiej, że nic nie wiedzą.
Aniu, nie stosuj odpowiedzialności zbiorowej, proszę.
Kto to jest "Wy"? Ja nie pisałam, że wiedzą, więc nie będę się tłumaczyć ze sprzecznych argumentów.

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że największy problem to ta edukacja. Nie wierzę, że spora część uczniów dostanie olśnienia na lekcji wdż-tu. Oni to co mówi nauczyciel mają często gdzieś niestety. Wiem, że zaraz się posypią argumenty, że wszystko zależy od formy przekazywanej wiedzy, ale pamiętać należy, że wciąż uczą tego przedmiotu osoby, które się do tego nie nadają, bo same mają jakieś zachamowania przed otwartą rozmową "na te tematy".
Literatua, internet, wszystko dobrze, ale tam też pełno śmieci. Ja chciałabym z dzieckiem mieć na tyle dobry kontakt, że nie musiałabym liczyć na to, że w tej kwestii wyręczy mnie szkoła, rówieśnicy czy internet. Ale może być różnie...
Tu poruszyłaś kilka tematów (znów). Po pierwsze rozmowa z dzieckiem na te tematy jest trudna. Nie tylko dlatego, że większośc społeczeństwa czuje się skrępowana przy rozmowach na TE tematy, ale tez dlatego, że wychowany w atmosferze "seks jest brudny i grzeczny) młody człowiek nie przyjdzie po prostu zapytać. Z resztą - po cóż miałby, przeciez odpowiedź bedzie zawsze ta sama: jestes za mlody, zajmij się lepiej nauką. No, w grę wchodzi jeszcze spazmowanie i oburzenie.
Druga rzecz to sposób nauczania. No czego oczekiwać po przeciętnej czterdziestoletniej katoliczce uczącej w gimnazjum? Że w szkole nagle stanie się wolnomyślicielem? Że bez skrępowania bedzie uzywała słów wagina, stosunek, penis, sperma? Jakoś wątpię.
I wiem, wiem, że obecnie ma wejśc przepis, że PDŻwR maja uczyć specjalni nauczyciele nie uczący innych przedmiotów. Nie wiem, jaki będzie skutek, ale mój optymizm jest umiarkowany.

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Niestety. Moja dobra koleżanka pracowała przez 3 lata w poradni dla kobiet (to miało dłuższą nazwę, ale nie pamiętam), która działała przy ośrodku dla samotnych matek. Poradnia była w małym miasteczku, wokół - wioski. Gdyby nie opowiadała mi tego na trzeźwo, to pewnie bym nie uwierzyła. 15, 17, a nawet 20 paro-letnie dziewczyny, które nie rozumiały, jak mogły zajść w ciążę, skoro stosowały taką antykoncepcję, jak:
- pierwszy raz
- zjadły przed/po stosunku całą cytrynę bez cukru
- kochały się w konkretnej pozycji
- skakały po stosunku na jednej nodze przez 20 s
- nie jadły przez 2 dni po stosunku jajek
- włożyły do pochwy ampułkę witaminy E
- wzięły zaraz potem leki na przeczyszczenie
- ...

Lista była znacznie dłuższa. M. opowiadała, że początkowo sądziła, że one się nabijają z tej "miastowej, co tu przyjechała" (tak usłyszała w sklepie, jak o niej mówili). Ale okazało się, że nie, że te dziewczyny naprawdę w to wierzą.
Podobnie jak w to, że gumka jest zła (impotencja, choroby, skurczenie członka), pigułki są złe, a on "musi" (bo go boli, bo odejdzie)...
To prawda, z częscią tych mądrości tez się zetknęłam. Po prostu fantastyka.

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Sabbath, jak dobrze, że jesteś i że mogę się podpisac pod Twoją wypowiedzią (mogę??) Jeśli tak- to podpisuję się. W zbyt ciężkim umysłowo stanie się znajduję, by napisać kilka zdań od siebie na tak trudny temat. Czytając Twoją wypowiedź czułam, jakbym słyszała własne myśli (przebijające przez mega kaca ).

Ciekawe, co Twoje myśli robiły na mojej klawiaturze?

Cytat:
W kwestii wielkości stóp- ja mam lewą większą i to o aż pół numeru Z zimowym obuwiem nie mam problemu, ale z resztą jest masakra- lewy but zwykle mnie ciśnie, a prawy mi klapie
O, też jestes "lewa". Milej w towarzystwie.
Czy to o czyms świadczy?

Cytat:
Sabb wiedzmo jedna to ty sie klocic chcesz czy tez dyskutowac... po pierwsze rozpisac sie nie moge poki co bo jestem w pracy. i uczciwie symuluje ze pilnie pracuje a to dosc absorbujace
po drugie zgadzam sie z toba bo to sa fakty niezaprzeczalne z twoim Abelardem tak jak i z Maria Sklodowska ktora tylko dzieki temu nobla dostala ze jej maz powiedzial ze on swojego nie przyjmie jesli ona tez nie dostanie...i jeszcze paroma innymi cos mi sie kojarzy...co do aborcji tez sie zgadzam ze nie popieram ale uwazam ze kobiety powinny miec dostep do zrobienia tego legalnie skoro juz musza a nie gdzies pod lada u rzeznika...
Ja? Kócić? Nigdy!
Ale dobra, mądra dyskusja zawsze mnie skusi.

Cytat:
co do Indii no to fakt szczytem prawodawstwa w sprawie praw kobiet jest zakaz wymuszania posagu od rodziny dziewczyny- ale spolecznie to jest nadal przyjete.
To w większości przypadków tak jest.
Bo o ile można zmienić prawo, to mentalności ludzi nie da rady w ciągu kilkudziesięciu nawet lat.

Cytat:
Sabbath - za bardzo nie moge bo to zaraz podejdzie pod rozczulanie się i rozklejanie ale bardzo proszę jeszcze trochę: poza tym zgadzam siez każdym słowem Twojej wypowiedzi. Zreszta, chyba nie musze pisać, Ty i tak wiesz
Wiem.

Cytat:
A jak czytam o tych pseudo-sposobach antykoncepcji, w które ludzie nadal wierzą to włos (mimo,ze ostrzyżony) mi się jeży, a stopa wydłuza ze zgrozy
Mam nadzieję, że lewa.

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Sabb nic do dodania, ja również podpisuję się wszystkimi kończynami.
Fazę podpisywania lewą nogą chciałabym obserwować naocznie.
Papuziu.

Cytat:
To mi coś przypomniało... Czy któraś z Was zeznawała przed sądem kościelnym? Czeka mnie to (nie wiem jeszcze kiedy, ale koleżanka podała mnie jako świadka w sprawie o unieważnienie małżeństwa) i nie mam pojęcia jak to wygląda...
A skojarzyło mi się, bo u nich zaszło jeszcze dalej - ona nie mogła pójść na kawę, ani na nic bez niego. I na początku nawet ją to cieszyło...
Nigdy nie zeznawałam, ale jak babcię kocham, pragnę usłyszeć szczegółową relację.
Oczywiście nie z problemów koleżanki, tylko ze sposobów działania tej instytucji.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2008-11-11 o 19:00
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 19:00   #1601
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie kojarze czy w sloniku jest cynamon???
Nie, w Słoniu jest kardamon, cynamonu nie ma.
Napisałam o cynamonie, bo na mnie (wielkiej miłośniczce cynamonu skąd inąd) układa się on w spaleniznę
Dlatego OI mam bardzo malutką ilość, którą czasem daję na włosy (ale na włosach bardzo szybko jej nie czuję, choć otoczenie tak).

Ale w LLL jest cynamon (kojarzę, że lubisz Lolitę, tylko nie wiem którą ).

Sabbath, z tego co słyszałam, to może potrwać do dwóch lat, ale jak będę po, zdam relację (zanotuję w kajecie "na później" ).

Edytowane przez annmarie
Czas edycji: 2008-11-11 o 19:05
annmarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 19:07   #1602
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
No!
Jak ja lubię takie stawianie do pionu

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 19:51   #1603
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
jakie sa wasze ulubiene typy na zime?
Moje to:
-Amour IH
-Watch
-Datura Noir
-Serge Noire
-Encre Noir

Cytat:
ja mam lewą większą.
Nie wiem, czy Kaczyński nie wyciągnąłby z tego jakichś wniosków.
Pewnie powiedziłby, ze jesteś Donaldówą

Cytat:
Ja tylko jeszcze w kwestii formalnej - nie zapominajmy, że kwestia ciąży i dziecka to nie tylko sprawa kobiety, ale i męzczyzny, który jest potencjalnym rodzicem tak samo, jak kobieta, a niestety, ma tego pecha, że sam sobie dziecka nie urodzi.
Zgadzam się z każdym słowem Twojej wypowiedzi ( nie cytowałam wszytskiego, tylkoz oszczędności miejsca ) Zreszta napisałam namiastke tej własnie mysli o tu:
Cytat:
Jestem zdecydowanie przeciwna temu, by traktowano aborcję jako środek antykoncepcyjny "po", jestem przeciwna by młode dziewczyny nie myslały o tym co robią, a potem ratowały się "skrobanką". ( zresztą nie tylko dziewczyny - sama kobieta w ciążę nie zachodzi - gdzie odpowiedzialność młodych ojców ? To bardzo często ich stanowisko - pomocne ramię może kobietę odwieść od tak dramatycznej decyzji )
Nie rozwinęłam jej widaocznie dostatecznie, by przekazać myśl.

Cytat:
Niestety. Moja dobra koleżanka pracowała przez 3 lata w poradni dla kobiet (to miało dłuższą nazwę, ale nie pamiętam), która działała przy ośrodku dla samotnych matek. Poradnia była w małym miasteczku, wokół - wioski. Gdyby nie opowiadała mi tego na trzeźwo, to pewnie bym nie uwierzyła. 15, 17, a nawet 20 paro-letnie dziewczyny, które nie rozumiały, jak mogły zajść w ciążę, skoro stosowały taką antykoncepcję, jak:
- pierwszy raz
- zjadły przed/po stosunku całą cytrynę bez cukru
- kochały się w konkretnej pozycji
- skakały po stosunku na jednej nodze przez 20 s
- nie jadły przez 2 dni po stosunku jajek
- włożyły do pochwy ampułkę witaminy E
- wzięły zaraz potem leki na przeczyszczenie
- ...

Lista była znacznie dłuższa. M. opowiadała, że początkowo sądziła, że one się nabijają z tej "miastowej, co tu przyjechała" (tak usłyszała w sklepie, jak o niej mówili). Ale okazało się, że nie, że te dziewczyny naprawdę w to wierzą.
Podobnie jak w to, że gumka jest zła (impotencja, choroby, skurczenie członka), pigułki są złe, a on "musi" (bo go boli, bo odejdzie)...

No nie sadziłam, ze jest AŻ TAK ŹLE
Cytat:
poszukuje golarki do strzyżenia swetrów i usuwania z nich zmechaceń i już nawet wiem, jak taka golarka wygląda, ale nie mam pojęcia, gdzie czegoś takiego szukać - w sklepach z AGD? I jakich właściwie - gdzie Wy kupowałyście takie golarki, jeśli oczywiście macie taki osprzęt
Ja kiedys kupiłam taki osprzęt w Biedronce.

Cytat:
Aniu, nie stosuj odpowiedzialności zbiorowej, proszę.
Kto to jest "Wy"? Ja nie pisałam, że wiedzą, więc nie będę się tłumaczyć ze sprzecznych argumentów.
Ja też
Moim zdaniem świadomośc społeczeństwa jest zbyt mała
Cytat:
Tu poruszyłaś kilka tematów (znów). Po pierwsze rozmowa z dzieckiem na te tematy jest trudna. Nie tylko dlatego, że większośc społeczeństwa czuje się skrępowana przy rozmowach na TE tematy, ale tez dlatego, że wychowany w atmosferze "seks jest brudny i grzeczny) młody człowiek nie przyjdzie po prostu zapytać.
To jest trudne dla rodzica, niestety. Nawet jesli chce przekazac swojemu dziecku odpowiednią wiedzę. mam 12 letniego syna i pewnie niedługo bede musiała go uświadomić, ale nie mam pojęcia jak ja to zrobię - SERIO ... strach mnie obleciał na sama myśl - to jest problem.
Cytat:
Oj i mnie by się przydało - bo coś mnie łamie

przepraszam za literówki, niedokończone mysli - śpieszyłam się - lece kąpać dzieci - potem usiadę

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2008-11-11 o 19:53
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 20:04   #1604
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
sprawdz w elektrycznych czy jak to sie one nazywaja/ moze nie pomiedzy depilatorami i maszynkami do wlosow ale tam gdzie takie gadzety typu przyrzady do kuchni/ zelazka itp. czasem bardzo przypadkowe rzeczy w supermarketach- na pewno jak pojdziesz z zamiarem kupienia czegokolwiek innego to sie nawinie...a jak nie znajdziesz to metoda domowa delikatny pumeks zawiniety w rajstope grubsza
Cytat:
Napisane przez lavenderfay Pokaż wiadomość
Joasiu koleżanka kupowała kiedyś w sklepie AGD a konkretnie Euro RTV AGD, powinien być w centrach handlowych i galeriach
Dziewczyny, Favkes, dziękuję pięknie
Zacznę od RTV Euro coś tam, bo mam blisko.
Jeszcze raz dziękuję.

Stary 2008-11-11, 20:11   #1605
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
...generalnie lubie mocne i trwale
OI chyba troche ciezko znalezc co?
(...)
testowalam dzis FdB- nic juz nie wyczuwam...szkoda bo ladnie sie zapowiadal...na drugim nadgarstku reszteczka Narciso R. dogorywa- a Lutek waniliowy na trzecim nadgarstku sie niezle trzyma...trwalosc genialna- kurcze tylko ta cena...

zastanawiam sie nad Dolce Vita- czy ktos uzywal na zime czy to raczej letni zapach? albo Allure Chanela? NR tez chyba przejdzie do czolowki...
Reedycja OI jest do kupienia w niemieckich Douglasach, coś koło 80 €/100ml, więc do przeżycia Dolce Vita też dobrze się nosi zimą. NR, w moim przypadku EDT świetnie się komponuje z czarnym prostym sweterkiem

Cytat:
Ja ostatnio widziałam w Media Markcie i w Avansie

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-11-11 o 20:24
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 20:18   #1606
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość

Ja ostatnio widziałam w Media Markcie i w Avansie
Vesenko

Stary 2008-11-11, 21:16   #1607
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
W kwestii wielkości stóp- ja mam lewą większą i to o aż pół numeru Z zimowym obuwiem nie mam problemu, ale z resztą jest masakra- lewy but zwykle mnie ciśnie, a prawy mi klapie
Ja mam lepiej ,bo lewą mam większą od prawej o 1 numer, a tak w ogóle to mam rozmiar 35 I co? Przebiłam?
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 21:22   #1608
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że lewa.

fajnie,jakby lewa moja się skróciła, albo prawa wydłużyła... Fajnie by było
Stary 2008-11-11, 21:34   #1609
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabbath, z tego co słyszałam, to może potrwać do dwóch lat, ale jak będę po, zdam relację (zanotuję w kajecie "na później" ).
Dzięki. Mam zamiar dożyć, więc mogę czekać. To bardzo intrygujące zagadnienie.

Cytat:
Do usług!

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Zgadzam się z każdym słowem Twojej wypowiedzi ( nie cytowałam wszytskiego, tylkoz oszczędności miejsca ) Zreszta napisałam namiastke tej własnie mysli o tu:

Nie rozwinęłam jej widaocznie dostatecznie, by przekazać myśl.
Rozwinęłaś, tylko po prostu podeszłaś od innej strony.
Też się zgadzam.
Dopuszczam nawet możliwość, że dziewczyna, która nie chce dziecka, a zaszła w ciążę z chłopakiem, który go pragnie - rodzi je i oddaje tatusiowi pod opiekę tak samo, jak czasem tatusiowie oddają mamusiom. To trochę futurystyczna wizja, ale mam nadzieję, że kiedyś i w tej dziedzinie prawa (i potrzeby) obu płci się wyrównają.

Cytat:
To jest trudne dla rodzica, niestety. Nawet jesli chce przekazac swojemu dziecku odpowiednią wiedzę. mam 12 letniego syna i pewnie niedługo bede musiała go uświadomić, ale nie mam pojęcia jak ja to zrobię - SERIO ... strach mnie obleciał na sama myśl - to jest problem.
Ja przyznaję, że pierwsze rozmowy mam za sobą. Łatwiej mi trochę, bo praktykowałam na dzieciach znajomych, ale ogólnie zamierzam postępować wedle tej samej zasady, co w przypadku każdego innego pytania. Mówię prawdę i tylko prawdę, wynikającą ze stanu mojej wiedzy, a "zakres materiału" i sposób podania dostosowuję konkretnie do zadanego pytania.
To znaczy - jesli dziecko jest na tyle dojrzałe, żeby zapytać, którędy dzidziuś wychodzi z brzuszka, jest też dojrzałe na tyle, żeby dowiedzieć się, że dziewczynki pomiędzy dziurką do siusiania i dziurką do robienia kupki maja dziurkę do wypuszczenia dzidziusia.
Dopóki nie zapyta jak plemnik dostaje się do organizmu kobiety - nie będę wspominac o tym temacie, żeby dziecka nie zszokować.

Mam to szczęście, że moje dziecko nauczone jest, że jego niezbywalnym prawem jest domaganie się odpowiedzi. I ja to traktuję poważnie.

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Ja mam lepiej ,bo lewą mam większą od prawej o 1 numer, a tak w ogóle to mam rozmiar 35 I co? Przebiłam?
W tej konkurencji wygrałaś.
A ten numer 35 to prawa czy lewa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 21:36   #1610
ivanna
Zakorzenienie

Ja mam buciki RYŁKO 34 więc dziecięce. Normalnie nosze zazwyczaj 34 góra 35 rozmiar buta.

Życie jest do niczego...dobrze że mam naukę... chociaż w coś moge "odpłynąć"
Stary 2008-11-11, 21:47   #1611
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
To znaczy - jesli dziecko jest na tyle dojrzałe, żeby zapytać, którędy dzidziuś wychodzi z brzuszka, jest też dojrzałe na tyle, żeby dowiedzieć się, że dziewczynki pomiędzy dziurką do siusiania i dziurką do robienia kupki maja dziurkę do wypuszczenia dzidziusia.
Dopóki nie zapyta jak plemnik dostaje się do organizmu kobiety - nie będę wspominac o tym temacie, żeby dziecka nie zszokować.
A nie, to tego typu pytania mamy "obcykane" z uwagi na posiadanie młodszego rodzeństwa i rozmawiania z nim jeszcze w brzuszku.
Moje dzieci wiedzą, którędy dzidziuś się dostaje i wydostaje, wiedza co się dzieje w ciągu 9 miesięcy - wspólnie śledziliśmy rozwój płodu, wiedzą też, że rodzice muszę się najpierw mocno kochać i przytulać. Reszta na razie pozostaje tajemnicą. Tzn. dla średniaka, bo starszy już wie co to sex - niestety nie od nas, tylko ze szkoły i ten temat mamy do przerobienia. Nie wiem jak z nimi rozmawiać o antykoncepcji, o aborcji , trudno mi się na to nastawić. A chyba z Kubą już niedługo powinnam
Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
ivanno
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 21:51   #1612
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Mam zamiar dożyć, więc mogę czekać. To bardzo intrygujące zagadnienie.

Do usług!

Rozwinęłaś, tylko po prostu podeszłaś od innej strony.
Też się zgadzam.
Dopuszczam nawet możliwość, że dziewczyna, która nie chce dziecka, a zaszła w ciążę z chłopakiem, który go pragnie - rodzi je i oddaje tatusiowi pod opiekę tak samo, jak czasem tatusiowie oddają mamusiom. To trochę futurystyczna wizja, ale mam nadzieję, że kiedyś i w tej dziedzinie prawa (i potrzeby) obu płci się wyrównają.

Ja przyznaję, że pierwsze rozmowy mam za sobą. Łatwiej mi trochę, bo praktykowałam na dzieciach znajomych, ale ogólnie zamierzam postępować wedle tej samej zasady, co w przypadku każdego innego pytania. Mówię prawdę i tylko prawdę, wynikającą ze stanu mojej wiedzy, a "zakres materiału" i sposób podania dostosowuję konkretnie do zadanego pytania.

Mam to szczęście, że moje dziecko nauczone jest, że jego niezbywalnym prawem jest domaganie się odpowiedzi. I ja to traktuję poważnie.

W tej konkurencji wygrałaś.
A ten numer 35 to prawa czy lewa?
lewa
Stary 2008-11-11, 21:56   #1613
ivanna
Zakorzenienie

Cytat:
A nie, to tego typu pytania mamy "obcykane" z uwagi na posiadanie młodszego rodzeństwa i rozmawiania z nim jeszcze w brzuszku.
Moje dzieci wiedzą, którędy dzidziuś się dostaje i wydostaje, wiedza co się dzieje w ciągu 9 miesięcy - wspólnie śledziliśmy rozwój płodu, wiedzą też, że rodzice muszę się najpierw mocno kochać i przytulać. Reszta na razie pozostaje tajemnicą. Tzn. dla średniaka, bo starszy już wie co to sex - niestety nie od nas, tylko ze szkoły i ten temat mamy do przerobienia. Nie wiem jak z nimi rozmawiać o antykoncepcji, o aborcji , trudno mi się na to nastawić. A chyba z Kubą już niedługo powinnam
ivanno
Dziękuje Favkes uwielbiam się przytulać

co do sexu - ja nasłuchałam się głupot w szkole podstawówka na Przystosowaniu do życia w rodzinie - głównie gadali o tym że sex po ślubie... a mniej już o metodach zabezpieczenia i "działalności całej". W technikum za to poznając obecnego TŻeta sami się wyedukowaliśmy poprostu przy wizycie u lekarza. Ja chciałam sprawdzić czy wszystko ok i od razu porozmawiać o zabezpieczeniu.
Stary 2008-11-11, 21:58   #1614
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam buciki RYŁKO 34 więc dziecięce. Normalnie nosze zazwyczaj 34 góra 35 rozmiar buta.

Kochana !!! Witaj w klubie Szczęście ze Ryłko ma takie malutkie buciki Jvannko a ile masz wzrostu? Ja mam tylko 153cm. Żal...
Stary 2008-11-11, 22:01   #1615
ivanna
Zakorzenienie

hehe ja mam całe 160cm a nogi jak takie "szpyrki" a buty to tylko Ryłko bo właśnie ma 34 albo i czasem coś dorosłego w dziecięcych wybiore
Stary 2008-11-11, 22:03   #1616
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
To musi być przerypane przy kupowaniu butów na obcasie.
Cytat:

Cytat:
Nie wiem jak z nimi rozmawiać o antykoncepcji, o aborcji , trudno mi się na to nastawić. A chyba z Kubą już niedługo powinnam
Fav, z aborcją bym się wstrzymała chyba.
A antykoncepcję przewałkowałabym w momencie pojawienia się pierwszej dziewczyny. Dla dobra ich obojga.

Cytat:
lewa
To druga 34...

Cytat:
co do sexu - ja nasłuchałam się głupot w szkole podstawówka na Przystosowaniu do życia w rodzinie - głównie gadali o tym że sex po ślubie... a mniej już o metodach zabezpieczenia i "działalności całej". W technikum za to poznając obecnego TŻeta sami się wyedukowaliśmy poprostu przy wizycie u lekarza. Ja chciałam sprawdzić czy wszystko ok i od razu porozmawiać o zabezpieczeniu.
Taaaa... Ale ilu jest mądrych (i odważnych), którzy tak robią?
Stary 2008-11-11, 22:05   #1617
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja mam całe 160cm a nogi jak takie "szpyrki" a buty to tylko Ryłko bo właśnie ma 34 albo i czasem coś dorosłego w dziecięcych wybiore
I tak Cię lubie,chociaż masz 160cm.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 22:05   #1618
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana !!! Witaj w klubie Szczęście ze Ryłko ma takie malutkie buciki Jvannko a ile masz wzrostu? Ja mam tylko 153cm. Żal...
Cytat:
Przestaję narzekać Ja noszę 35/36 (zależy od modelu)
Teraz jest nieźle ale pamiętam jak w 8 klasie chciałam mieć na komers buty na obcasie... "35? tam jest dział dziecięcy" (gdzie oczywiście "proszę pani, nie ma dziecięcych butów na obcasie")

Ale sportowe buty kupuję tańsze - bo dziecięce
Stary 2008-11-11, 22:07   #1619
ivanna
Zakorzenienie

Sabb ja to robiłam dla swojego dobra - i myślę że każda z młodych dziewczyn powinna. Miałam wspaniałą panią ginekolog, prywatnie do niej chodziłam i nawet mogłam dzwonić w nocy!! Jak po tabletkach nie dostałam okresu już 5 dni, cała w płaczu dzwoniłam o 1 w nocy po radę co mam zrobić... (oczywiście lekarz powiedziała że 24/7 jest dostępna pod specjalnym numerem). Chwalę sobie ją strasznie - cudowny lekarz. Z powołania.
Stary 2008-11-11, 22:35   #1620
gryx82
BAN stały

Cytat:
popacz mie prosto w oczy ?
Kłamczuszku jeden
Pacze w łoczy, o! --->

Cytat:
Zdrajjjjcccaaa
Madzik, a czy Ty przypadkiem nie używaż wyrobów określanych jako tytoniowe?

Cytat:
z facetami po sklepach chodzic sie nie da- przynajmniej nie z moim
Ze mną też by się nie dało No... chyba, że perfumeria jakaś

Cytat:
Ciągle jeszcze źle?

---

W kwestii tytoniowej - kumpel nie pali już trzeci dzień. Kibicuję mu, tym bardziej, że rzuca już któryś raz z kolei i widzę, że naprawdę mu zależy. No i próbuje również i mnie nawrócić, a ja... ja nie wiem Nigdy nie pomyślałem: "To bez sensu, trucie się i wydawanie kasy, muszę rzucić". To było zawsze gdzieś zawieszone w bliżej nieokreślonej przyszłości, nie teraz, później itd. Nie potrafię po prostu wyobrazić sobie dnia bez papierosa, bez tych wszystkich "rytuałów", wypraw do palarni na uczelni, kawy, piwka... Wiem, że w grę wchodzi przede wszystkim uzależnienie psychiczne To, że stracę coś fajnego, coś, co jest częścią mojego życia

Ale... no kurde chciałbym. Chyba. Nie wiem...
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości