Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 11:49   #3661
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI

Prawda boli i to bardzo, wiem co pomyslicie, bo ja do tej pory myslalam tak. Nigdy nie myslalam ze do tego dojdzie, nigdy nie spodziewalam sie po sobie takiego zachowania, nie wiem co mnie podkusiło, nie wiem co mnie owladnęło, nie wiem, nie rozumiem.

Szukam dla siebie usprawiedliwienia, ale to jest tylko i wyłącznie moja wina.
Zdradziłam go. Nie, nie spałam z żadnym innym mężczyzną. To bylo tylko kilka godzin w kuchni spędzonych z innym facetem, rozmawialiśmy, a potem przyciągnął mnie do siebie i całował, a ja nie potrafilam powiedzieć dość, nie potrafiłam powiedziec stop, chociaż widziałam, czułam, ze coś sie stanie.

Czuje sie jak...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2008-11-12 o 11:56
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:02   #3662
Daysy85
Zakorzenienie

Scio jeżeli z nim nie spałaś to aż tak bardzo się nie obwiniaj... poderzewam że się z nim całowałaś lub cos w tym stylu... też kiedys miałam podobną sytuację i nigdy o tym nikomu nie powiedziałam!!!! Też czułam się straaaasznie jak najgorsza pod słońcem.
Ale przychodzi taki moment i człowiek rozumie co zrobił...
POowiedziałm TŻ tylko że się do "niego" przytuliłam bo co miałm powiedzieć.
Ale wtedy mielismy straszny okres on wolał kolegów ja szukałam ciepła którego nie mógł mi wtedy dać bo miał milion spraw na głowie i oczywiście w mysli tylko kolegów !!!!
Było mi chyba cos takiego potrzebne... chociaż do tej pory budzę się w nocy zalana potem widząc ten obraz z przeszłości!!!!
Do tej pory cholernie tego żałuję a z drugiej stro ny myślę " i dobrze Ci tak " jak dbasz tak masz!
Ale to nie jest wyjście i usprawiedliwienie.
Kiedyś bardzo pokołciłam się z TŻ i rozstalismy się on od razu znalazł sobie " koleżankę" ja wracałam wtedy ze spaceru z koleżanka i słyszałam jak on się z nia świetnie bawił , śmiał bo miał otwarte okno w pokoju!
To mnie tak bardzo bolało!!!!
Nałykałam się stery tabletek i wylądowałam w szpitalu, on w ciągu trzech dni nawet mnie nie odwiedził!!!!
Potem jakoś się pogodziliśmy i jest w miarę ok.
Ja zasłaniam się tą sytuacja usprawiedliwiając się co zrobiłam kiedyś z ym kolegom... też się z nim nie przespałam chociaz nie powiek było blisko ale ja nie chciałam żeby tak się skończyło!!!
Fakt że ta sytuacja miała miejsce jakiś rok po moim szpitalu... ale pomyślałam że należy mi się cos od życia...
W życiu nie przespała bym się z innym facetem będąc w związku!!!!
Wiem to na 100% bo jak misałam mogło dojść do tego ale pwiedziałam NIE!!!!

Nie martw się SCio będzie ok... wiem jak Ci jest teraz ciężko...

Kurdę jak to pisalam aż się popłakałam!!!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:14   #3663
kliwia
Zakorzenienie

Scio ja swojego Tz też zdradziłam w taki sam spoosób co Ty. Tylko ja wtedy jakoś nie byłam do końca pewna swoich uczuć. Tż wiedział od razu, że coś jest nie tak. A gdy przez sen mówiłam imię tamtego, i na dodatek całowałam się z przez sen z Tż wołając imię tamtego. Był pewny i przybity takim obrotem sprawy. Rozmawialiśy, rozmawiamy o tym czasami, i oboje wtedy płaczemy. Ale Tż wybaczył, choć go bardzo zraniłam. A tamto pozwoliło mi zrozumieć kto jest tak naprawdę Tym jedynym.
Więc jeśli Twój Tż wie - to myślę, że solidna rozmowa i rachunek sumienia Wasz wspólny, nie tylko Twój - coś na kształt analizy ostatnich lat - powinno pomóc wyjaśnic sobie wszytsko i zacząć od nowa.
Chyba że Twój Tż nie jest skłonny Wybaczyć Ci chwili słabości, usłanej niepowodzeniami między wami.

Rosette no to żeczywiście jesteś w grupie podwyższonego ryzyka, i lepiej dmuchac na zimne. A może to zwykłe zapalenie? Po okresie zapchały się te przewody i może dlatego boli?

Daysy cieszęs się, że narobiłam smaka. Jeśli chcesz wykarmić tą zupką więcej niż dwie osoby to użyj 2 dużych porów i całej puszki groszku, nop i mięska tyle żeby każdemu nałożyć odrobinę. Ilość bulionu ta sama. Ja po zjedzeniu połowy garnka stwierdziłam, że na taką ilość skłądników litr bulionu by starczył. Z powiększoną ilkością składników będzie gęsta i pożywna
I tak z ciemnych chlebkiem jadłam, można z grzankami
Jak możecie zjeść mniej dietkowo - to możesz zabielić smietanką

Zapomniałam dodać na blogu, że jeszcze natka pietruszki!!

I ten por się szybko gotuje 5 minut i gotowe.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-11-12 o 12:22
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:17   #3664
azzis
Zakorzenienie

Scio cóż mogę Ci napisać na pocieszenie... Stało się i trudno. Na pewno czujesz się z tym źle.
Tak jak napisała Daysy85 nie spałaś z nim, to wielkiej tragedii chyba nie ma (oczywiście nie jest to czyn godny pochwały), ale mogło być gorzej.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:31   #3665
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czuje sie fatalnie, TZ wszystko mi wybaczyl, bo bardzo mnie kocha i nie chce mnie stracić, ale ja nie potrafie o tym zapomnieć...

W naszym zwiazku niby wszystko ukladało sie ok., ale od dawna wpadlismy w rutyne, nie bylo międzynami zadnej namietnosci, TZ zapomniał, ze jestem kobietą.
I nagle pojawil się on - jak duch z przeszlości - mieliśmy mały epizod, ale drogi nam się rozeszły, on uwazal, ze zaprzepascil wtedy szanse, byl taki mily, taki... hmm... widzialam jak patrzyl, z perspektywy czasu wiem, ze chodzilo mu tylko o jedno, ze jest wypranym z uczuc egoistą. Nie chcialam nic mowić M. ale sie zorientował, ze cos jest nie tak. Wczoraj sie spotkalismy, szczerze z porozmawialismy, wszystko mu powiedziałam, wszystko wyjaśnilam. On kocha mnie najbardziej na swiecie - wiem to.

Chciałabym mu to jakoś wynagrodzic, ale nie wiem jak, coś dla niego zrobić, ale nie wiem co.

Ale teraz juz wiem, ze On - to ten jeden jedyny.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-11-12, 12:32   #3666
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych wszystkich papierkach potrzebnych do ślubu, to powiem Wam co się u mnie niedawno okazało...

Okazało się, że nie ma nigdzie adnotacji o tym, że byłam bierzmowana (ani w mojej parafii, ani tam gdzie byłam chrzczona i bierzmowana). Widać ksiądz z mojej parafii (który oczywiście już nie jest naszym proboszczem od 8 lat) nie doplinował tych spraw...
I teraz czeka mnie spisywanie jakichś protokołów, w obecności świadka bierzmowania i pod przysięgą...
Mam nadzieję, że więcej takich niespodzianek nie będę miała
O Chryste Panie! W życiu nie słyszałam o takiej sytuacji... Nasz ksiądz powiedział, że ma adnotacje o moim chrzcie, komunii i bierzmowaniu, tylko TŻ ma przynieść zaświadczenia ze swojej parafii...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(...)
kurde dziewczyny macie juz auto zamowione ? bo my wlasnie jestesmy na etapach umawiania sie ze znajomymi w tej kwestii
My pojedziemy najpewniej autem teściów, także w pewnym sensie autko zaklepane

Rosette, na Twoim miejscu poszłabym prywatnie. Po co sie męczyc i zamartwiac, a tak lekarz rozwieje Twoje wątpliwości. Będzie dobrze Głowa do góry kochana

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
(...)
A jakie macie imiona od bierzmowania... przyznac się co wymysliłyście
Ja sobie Julia wybrałam

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
(...)
rosette A to są jeszcze ginekolodzy, którzy przyjmują na NFZ?? Myślałam, że wszytsko już prywatnie
Ja od początku chodze prywatnie, a i tak nie mogę się zapisać wtedy kiedy bym chciała, zawsze jakoś ma wolne terminy jak ja mam jajeczkowanie, a wtedy to nie widać jajników tak jak należy, bo pracują nad jajeczkami
Ale powiem Ci, że mnie też ostantio pierś bolała ale tylko jak dotknęłam. Przez okres i po nim, Tż nie mógł mnie nawet przytulić. Teraz sprawdziłam - nie boli.
Idź prywatnie, na cytologię, usg narządów i piersi. Zapłącisz z 200zł ale będziesz mieć wynik - od ręki i zero użerania się z niemiłą obsługą.
Ja chodzę do ginekologa na NFZ. Przyjmuja u nas w przychodni dwaj panowie . Jednak jak zaczniemy się starać o dzidziusia, zacznę chodzić prywatnie. Mnie też ostatnio przed @ strasznie bolały piersi. Też TŻ nie mógł mnie za mocno przytulać, bo normalnie nie mogłam wytrzymać. Preszło wraz z okresem .

Scio, ja Twoją sytuację odwróciłam sobie i pomyślałam sobie co by to było, gdyby to mój TŻ się całował z inną... Pewnie bym mu wybaczyła, ale po dłuuuugim czasie. Nie byłoby łatwo odbudować zaufania... Każdą dziewczynę traktowałabym jako potencjalną kandydatke do całowania z TŻem... Zniszczyłabym nas chyba... Nigdy bym nie zapomniała...
Tylko, że ja taki mam charakter...
Może Twój TŻ jakoś lepiej się z tym upora...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:39   #3667
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cześć dziewczyny Długo mnie nie było na forum.

Scio-
kim dla Ciebie jest ten "facet"?

Zdrada na pewno bardzo boli. Ja nie potrafiłabym zapomieć. Nigdy nie zdradzę TŻ.Wiadomo emocje emocjami, ale trzeba jeszcze pomyśleć zanim coś się zrobi.Tym bardziej przed ślubem, kiedy za kilka miesięcy trzeba będzie przysięgać przy wszystkich,a szczegółnie przed sobą ślubowanie wierności drugiej osobie.

Mam nadzieję,że Twój TŻ Scio szybko zapomni co się wydarzyło.

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2008-11-12 o 12:45
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 12:50   #3668
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ten facet jest dla mnie nikim. Kiedys, dawno dawno temu, spotkalismy sie na ognisku i rozmawialismy, potem zniknął i pojawil się znów, on dla mnie nic nie znaczy, nic do niego nie czuje. Po prostu pojawił sie kiedy potrzebowałam bliskości i on mi ją dał.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-11-12, 12:51   #3669
kliwia
Zakorzenienie

Emilia 'ten' facet to e[pizod z przeszłości. Tacy sa najgorsi. Mój też był z przeszłości epizodem.

A mam na imię Wiktoria z bierzmowania
Stary 2008-11-12, 12:53   #3670
Daysy85
Zakorzenienie

Scio Wiem , że ciężko zapomiec i Tobie i Jemu.
Ja Cię nie potepiam i nigdy tego nie zrobię bo sama byłam w podobnej sytuacji.
Teraz poki nie jesteście małżeństwem... potraktowałabym to trochę łagodniej, wiem , że szukujesz się do slubu btak jak ja ... ale dziewczyno nie stało się nic takiego straaaasznego.
Nie przespałaś się z tamtym, nie powiedziałaś mu że go kochasz i takie tam... to była chwila zapomnienia a może TŻ zrozumie że Cię zaniedbał...
Wiem , że to nie jest miłe zarówno dla Ciebie jak i dla TŻ ale cóż nauczka była i dla Ciebie i dla niego... a głos sumienia też przechodzi mutację...
Wiem , że jeteś uczciwą dziewczyną i jeżeli same pocałunki doprowadziły Cię do takiego stanu to naprawdę musisz bardzo kochać swojego Tż tak jak ja mojego.
Ja poprostu staram się nie mysleć o tym... od mojej sytuacji minęlo połtora roku... starm się nie mysleć chociaż to wraca i jest wtedy bardzo cięzko.
Stary 2008-11-12, 12:55   #3671
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ten facet jest dla mnie nikim. Kiedys, dawno dawno temu, spotkalismy sie na ognisku i rozmawialismy, potem zniknął i pojawil się znów, on dla mnie nic nie znaczy, nic do niego nie czuje. Po prostu pojawił sie kiedy potrzebowałam bliskości i on mi ją dał.
To jak znowu będziesz potrzebować bliskości pocałujesz innego?
Dlaczego go pocałowałaś skoro nic do niego nie czujesz ?

Scio nie pozwól , by chwilowe emocje zniszczyły Twój związek z TŻ

Stary 2008-11-12, 12:59   #3672
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Emilia 'ten' facet to e[pizod z przeszłości. Tacy sa najgorsi. Mój też był z przeszłości epizodem.

Teraz wiem,że TŻ jest najważniejszy i nie wyobrażam sobie nawet o tym jakbym mogła pocałować innego faceta, bo sumienie mi by nie dało spokoju.
Każda z nas jest inna

Scio spróbuj zapomnieć i pokaż TŻ że bardzo go kochasz i tylko on jest dla Ciebie najważniejszy.

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2008-11-16 o 12:27
Stary 2008-11-12, 13:01   #3673
twin--maid
Zakorzenienie

ja mam Łucja z bierzmowania.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czuje sie fatalnie, TZ wszystko mi wybaczyl, bo bardzo mnie kocha i nie chce mnie stracić, ale ja nie potrafie o tym zapomnieć...

W naszym zwiazku niby wszystko ukladało sie ok., ale od dawna wpadlismy w rutyne, nie bylo międzynami zadnej namietnosci, TZ zapomniał, ze jestem kobietą.
I nagle pojawil się on - jak duch z przeszlości - mieliśmy mały epizod, ale drogi nam się rozeszły, on uwazal, ze zaprzepascil wtedy szanse, byl taki mily, taki... hmm... widzialam jak patrzyl, z perspektywy czasu wiem, ze chodzilo mu tylko o jedno, ze jest wypranym z uczuc egoistą. Nie chcialam nic mowić M. ale sie zorientował, ze cos jest nie tak. Wczoraj sie spotkalismy, szczerze z porozmawialismy, wszystko mu powiedziałam, wszystko wyjaśnilam. On kocha mnie najbardziej na swiecie - wiem to.

Chciałabym mu to jakoś wynagrodzic, ale nie wiem jak, coś dla niego zrobić, ale nie wiem co.

Ale teraz juz wiem, ze On - to ten jeden jedyny.
Najwazniejsze, że TŻ Ci wybaczył. Myślę, że to jak teraz się czujesz jest dla Ciebie cenną lekcją. Fatalne samopoczucie po jakims czasie minie. Może to wydazrenie było "po coś" może, żebyście zrozumieli że jestescie dla siebie i że musicie o to co jest między Wami dbać...
Stary 2008-11-12, 13:04   #3674
Daysy85
Zakorzenienie

" Jednego dnia, mały motyl zaczął wykluwać się z kokonu; mężczyzna
usiadł i przyglądał się jak motyl przeciska swoje ciało przez ten
malutki otwór. I wtedy motyl jakby się zatrzymał.Tak jakby zaszedł tak
daleko jak mógł i dalej już nie miał sił.Więc mężczyzna postanowił mu
pomóc: wziął nożyczki i rozciął kokon.Motyl wyszedł dalej bez problemu.
Miał za to wątłe ciało i bardzo pomarszczone skrzydła.Mężczyzna
kontynuował obserwacje,ponieważ spodziewał się, że w każdej chwili
skrzydła motyle zaczną grubieć, powiększać się dzięki czemu motyl będzie
mógł odlecieć i zacząć żyć.Tak się nie stało!
Motyl spędził resztę życia czołgając się po ziemi z mizernym ciałem i
pomarszczonymi skrzydłami. Do końca życia nie był w stanie
latać.Człowiek w całej swej życzliwości i dobroci nie wiedział, że walka
motyla z kokonem była bodźcem dla jego skrzydeł i dzięki
temu motyl był w stanie latać, gdy tylko pokona opór kokonu.Czasem walka
to jest to, czego nam w życiu potrzeba.Jeśli Bóg pozwala nam iść przez
życie bez jakichkolwiek problemów, to może to zrobić z nas słabeuszy.
Nie bylibyśmy tak silni, jak moglibyśmy być.
Nie bylibyśmy w stanie latać."

Po to w życiu są nam ciężkie sytuacje...
Stary 2008-11-12, 13:08   #3675
kliwia
Zakorzenienie

twin--maid próbuję wypelnić ta ankietę ale nic mi do glowy nie przychodzi trudna jest
Stary 2008-11-12, 13:10   #3676
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
O Chryste Panie! W życiu nie słyszałam o takiej sytuacji... Nasz ksiądz powiedział, że ma adnotacje o moim chrzcie, komunii i bierzmowaniu, tylko TŻ ma przynieść zaświadczenia ze swojej parafii...

Scio, ja Twoją sytuację odwróciłam sobie i pomyślałam sobie co by to było, gdyby to mój TŻ się całował z inną... Pewnie bym mu wybaczyła, ale po dłuuuugim czasie. Nie byłoby łatwo odbudować zaufania... Każdą dziewczynę traktowałabym jako potencjalną kandydatke do całowania z TŻem... Zniszczyłabym nas chyba... Nigdy bym nie zapomniała...
Tylko, że ja taki mam charakter...
Może Twój TŻ jakoś lepiej się z tym upora...
Takie się robią problemy jak się ma w różnych parafiach chrzest, bierzmowanie, komunie...
Ale chrzczona byłam w parafii do której kiedyś należeliśmy, po przeprowadzce na wieś nastąpiła zmiana parafii... komunię miałam w sąsiedniej wsi, a na bierzmowanie wysyłali do miasta, do dużego kościoła gdzie przyjeżdżał Biskup.
Tylko ciekawi mnie dlaczego ksiądz w mojej parafii nie notuje sobie tego nigdzie??? W innych parafiach jak chciałam te wypisy chrztu i bierzmowania to mają księgi pozakładane, więc nie wierzę, że u mnie w parafii nie ma nic.
Może nowy ksiądz nie wie gdzie poprzedni to zapisywali

Ja też mam taki ciężki charakter, że długo rozpamiętuję jak ktoś mnie skrzywdził... tak więc nie wiem po jakim czasie mogłabym wybaczyć TŻ'towi, że całował się z inną. Chyba nie potrafiłabym mu ponownie, bezgranicznie zaufać...

Stary 2008-11-12, 13:16   #3677
Daysy85
Zakorzenienie

Azzis więc może spróbuj w tym kościele co miałaś to bierzmowanie...?
Albo w ogole we wszystkich popytaj...
Dziwna sprawa , że tak to jest zrobione. a chociaż gdybyś miała ten protokół spisywać to masz dostep do Twojego świadka z bierzmowania!?
Stary 2008-11-12, 13:18   #3678
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Takie się robią problemy jak się ma w różnych parafiach chrzest, bierzmowanie, komunie...
Ale chrzczona byłam w parafii do której kiedyś należeliśmy, po przeprowadzce na wieś nastąpiła zmiana parafii... komunię miałam w sąsiedniej wsi, a na bierzmowanie wysyłali do miasta, do dużego kościoła gdzie przyjeżdżał Biskup.
Tylko ciekawi mnie dlaczego ksiądz w mojej parafii nie notuje sobie tego nigdzie??? W innych parafiach jak chciałam te wypisy chrztu i bierzmowania to mają księgi pozakładane, więc nie wierzę, że u mnie w parafii nie ma nic.
Może nowy ksiądz nie wie gdzie poprzedni to zapisywali

Ja też mam taki ciężki charakter, że długo rozpamiętuję jak ktoś mnie skrzywdził... tak więc nie wiem po jakim czasie mogłabym wybaczyć TŻ'towi, że całował się z inną. Chyba nie potrafiłabym mu ponownie, bezgranicznie zaufać...
Właśnie najbardziej mnie dziwi, że ksiądz mówi, iż nie prowadzą żadnych ksiąg Byłam pewna, że wszędzie jest coś takiego! Ciekawe ilu ludzi będzie miało taki sam problem, jak Ty...

Widzę, że charakterek podobny do mojego
Stary 2008-11-12, 13:24   #3679
kliwia
Zakorzenienie

Daysy powiedz temu księdzu tak:

Wyznaniowa księga metrykalna
– rodzaj księgi parafialnej prowadzonej parafię lub inną jednostkę różnych kościołów w celu rejestracji chrztów, ślubów i zgonów lub innych zdarzeń istotnych w danym kościele. Obowiązek prowadzenia takich ksiąg wynika z prawa kanonicznego każdego kościoła.

Księgi metrykalne mogą nosić różne nazwy, w szczególności są to:
Księga Ochrzczonych (łac. Liber Baptisatorum) lub Księga Urodzonych (Liber Natorum)
Księga Zaślubionych (Liber Matrimonium lub Liber Copulatorum)
Księga Zmarłych (Liber Mortuorum lub Liber Defunctorum) albo Księga Pochowanych (Liber Sepultorum)

i niech Cię pocałuje w pośladek!
Stary 2008-11-12, 13:26   #3680
Emilia211
Zakorzenienie

Dziewczyny dostanę szału Jeden klient mnie tak wkurzył, że szokMyślą że łaskę robią

Stary 2008-11-12, 13:28   #3681
Daysy85
Zakorzenienie

kliwia tylko problem ma azzis a nie ja
Stary 2008-11-12, 13:28   #3682
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Azzis więc może spróbuj w tym kościele co miałaś to bierzmowanie...?
Albo w ogole we wszystkich popytaj...
Dziwna sprawa , że tak to jest zrobione. a chociaż gdybyś miała ten protokół spisywać to masz dostep do Twojego świadka z bierzmowania!?
Byłam dwukrotnie pytać w swojej obecnej parafii, tam gdzie byłam chrzczona i bierzmowana. I za każdym razem ta sama informacja - że zawalił mój ksiądz nie przekazując informacji/listy bierzmowanych.

Kuzynkę (była moim świadkiem) już poinformowałam o tej sytuacji i bez problemu mi pomoże

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Właśnie najbardziej mnie dziwi, że ksiądz mówi, iż nie prowadzą żadnych ksiąg Byłam pewna, że wszędzie jest coś takiego! Ciekawe ilu ludzi będzie miało taki sam problem, jak Ty...

Widzę, że charakterek podobny do mojego
Chyba nie tylko ja jedna mam taki problem. Sprawdzałam w księdze chrztów mojego brata - on również nie ma wpisu o bierzmowaniu... I z mojego rocznika dużo było pustych miejsc w rybryce dotyczącej bierzmowania.

Stary 2008-11-12, 13:31   #3683
Daysy85
Zakorzenienie

No to ładna akcja teraz to kiądz powinien oglosić na ogłoszeniach że prosi o stawienie się w kancelarii osób bierzmowanych w latach xx-xx i im załatwić to co potrzeba!
Weź tu zostań chrzetnym albo chrzestną!!!
Problem jak nie wiem!!!!
Stary 2008-11-12, 13:35   #3684
kliwia
Zakorzenienie

Daysy za dużo na raz, sorki

Emilia nie przejmuj się
Stary 2008-11-12, 13:35   #3685
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Chyba nie tylko ja jedna mam taki problem. Sprawdzałam w księdze chrztów mojego brata - on również nie ma wpisu o bierzmowaniu... I z mojego rocznika dużo było pustych miejsc w rybryce dotyczącej bierzmowania.
To pięknie Was załatwili...
Stary 2008-11-12, 13:36   #3686
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin--maid próbuję wypelnić ta ankietę ale nic mi do glowy nie przychodzi trudna jest
żebyś zobaczyłam jak mój TŻ się wczoraj nad nią głowił luzik najwyzej nie wypełnisz
Stary 2008-11-12, 13:38   #3687
azzis
Zakorzenienie

Wszystkie te osoby nawet nie wiedzą o tej sytuacji. Dopiero się dowiedzą jak przyjdzie im załatwiać te papierki do ślubu i wyjdzie na jaw, że a to brakuje tego, a to tamtego...

Dobrze, że poszłam spytać o to wcześniej, bo nie wyobrażam sobie jakbym się o tym dowiedziała na ostatnią chwilę...

Stary 2008-11-12, 13:39   #3688
kliwia
Zakorzenienie

twin maid A nei możesz zbudować ptytań w których będzie kilka możliwości?? Łatwiejsze wyniki są do interpretacji Albo mi prostym przykłądem poświeć bo nie bardzo wiem co wpisać.

w 'dla was obojga' Wpisałam zakup żelazka, ale nie wiem cy o to chodzi

azis ja to chyba mamę wyślę by poszła sprawdzić

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-11-12 o 13:41
Stary 2008-11-12, 13:40   #3689
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
żebyś zobaczyłam jak mój TŻ się wczoraj nad nią głowił luzik najwyzej nie wypełnisz

dziewczyny jaką ankietę???
Kliwia

Stary 2008-11-12, 13:42   #3690
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie te osoby nawet nie wiedzą o tej sytuacji. Dopiero się dowiedzą jak przyjdzie im załatwiać te papierki do ślubu i wyjdzie na jaw, że a to brakuje tego, a to tamtego...

Dobrze, że poszłam spytać o to wcześniej, bo nie wyobrażam sobie jakbym się o tym dowiedziała na ostatnią chwilę...
A no dokładnie... Człowiek się stresu naje niepotrzebnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości