![]() |
#1531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część IV
Cytat:
![]() mi on pomógł..ale wiesz... przez ten miesiąc też miałam strasznie tłustą cerę ale po 1 m-cu , 2 m-cach było już ok. I teraz z kolei mam cerę w stronę suchej!? ![]()
![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
kochane dziubaski... zmykam się myć i spać.. Przed spankiem jeszcze jakaś maseczkę sobię nałorze na bużkę. i może na stópki??
Dobrej nocki..i nie naskrobcie za dużo do jutra rana? ![]()
![]() |
#1534 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez virka Czas edycji: 2008-11-12 o 21:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1535 | ||||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
W temacie wyjazdu - śmiło mi sie ostatnio, że jadę z moim pięknym na wycieczkę życia, dojeżdżamy do lotniska i okazuje się, że nie zabrałam paszportów... brrrrr.... Cytat:
![]() ![]() Hm... ![]() ![]() Cytat:
![]() Szczęściara ![]() Mów do mnie jeszcze ![]() U mnie od... jutra ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przejrzyj może wątki z BK, jest kilka o cerach wrazliwych i o tym, jak dziewczyny sobie radzą z tym problemem. Dobrze byłoby wybrać jakiś krem apteczny [chociaż i one nie zawsze się sprawdzają] - jeśli boisz się inwestycji, to może poproś w aptece o próbki, lub zakup kilka na Allegro, uprzednio zaznajamiając się z KWC. Możesz też skrobnąć PW do którejś z modek z forum biochemicznego z prośbą o radę. Na temat stosowania tlustej oliwki do tłustej cery też słyszałam, Sweet dobrze prawi. Poszukaj wątku pt. "Znalazłam sposób na tłustą cerę" o ile dobrze pamiętam. A, i jeśli masz możliwość, to popróbuj mleczek [kwiona, manuka, winogronowe] z thanatosa. One mają bardzo prosty skład, bez utrwalaczy i domieszek, dzięki temu maleje ryzyko podrażnienia. Cytat:
![]() A te testy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Estelle bardzo dziękuje, jeszcze dzis pogrzebie na biochemicznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Gość
|
Nie irytuj się Estelle - jesteś guru znasz się na składach - kopalnia składowa istna...
![]() Więc się cieszę tylko, ![]() ![]() ![]() A w nowym odcieniu się pokażę - ostatnio wyczytałam na Balkonetce odnośnie Victoria Secret - i mówię, za rzadną kasę bym stanika ich nie kupiła.. o nie... A na stronie La senza co się okazuje - że jak jakiś ciekawy kolor, to nie ma mojego prawdziwego rozmiaru - wolę brytyjskie Panache niż tą całą La senzę (może jeszcze nocna ujdzie, ale wolę Bravissimo, niż jakieś tam La Senza - bujajcie się... jak dobrze zrobią stronę Agenta to też będę go kupować... a La Senza może mnie (no wiecie co)...). A Inglota - jak będzie szalał tak z cenami, to niech się bujają - wolę Maca... drożej, ale ceny pewne - to że Inglot polski to mnie nie rusza... Bo politykę marketingową mają ochydną - zaraz nie zrobią się tacy tani, a za cień będzie się płacić po 40 zł, a nawet więcej (za parę lat). Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-11-12 o 21:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1538 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej będzie, jeśli sama przejrzysz kosmetyki, wybierzesz kilka, które Cię interesują [np. z uwagi na dostępność, dobre opinie, etc.] i wrzucisz do składowego, wtedy w wolnym czasie zajrzę i opiszę je dokładniej. Bo przeglądać wszystkie składy tam umieszczone... ja po prostu nie mam na to czasu ![]() Dużą pomocą będzie słowniczek Virki [wątek redakcyjny] - porządne opracowanie z którego naprawdę warto skorzystać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
Gość
|
![]()
Się robi....
![]() Na prawdę dziś ledwo psychicznie wytrzymuję co się dzieje w domu - w szkole wam opowiem, bo tu nie wolno (cenzura mojej szalonej rodzinki). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jesli ktoś nie śpi to witam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
i jak sie czujesz Mirelcia?
Dziewczęta - mam do Was ooogrmną prosbę - macie moze jakies pomysły odnośnie prezentu dla mamy? Nie mam pojęcia co jej dać a urodziny już w przyszłym tygodniu... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ci nie doradze, bo w prezentach to najlepsza nie jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny ! Wczoraj nie bardzo miałam czas na dłużej tu do Was zajrzeć - to i normalka : zaległości. Całe przedpołudnie musiałam wysłuchiwać jęków Laluni, który STO LAT ćwiczył {serdeczne dzięki tigressko
![]() ![]() Virka - nie trzymam kciuków, bo w moim wydaniu to nie pomaga. Inne zabiegi poczynione !!! Wczoraj odebrałam przesyłkę od mojej Przyjaciółki z nowymi kamieniami o mocach magicznych ![]() Dziewczyny, co się dzieje z Waszymi sprawami sercowymi ?! Czy to jesienne przesilenie, czy się chłopy szaleju objadli ?! A propos - szaleju - czy, któraś z Was ma jakiś sygnał od blonndee ?! Mirelkaaa - jam jest wrażliwiec jak się patrzy ! Jedyne kremy, których mogę używać to firmy DERMIKA. Używam serię Lipidea - to dla sucholców. Firma ta wypuściła obecnie na rynek nową serię do tłustej skóry, potocznie nazwaną : matującą.Jako, że jest nowa - w drogeriach powinny {!!!} być próbki. Widziałam kremy DERMIKI też w drogerii Natura. Mariolasl - dziękuję. Znamy się ja i henna {chna} wiele lat. Nigdy nie było problemu. Pare miesięcy temu położyłam na chemię {zawsze farbuję włosy u fryzjera} i jak to, Ty bardzo trafnie ujęłaś : efekt sfilcowania. Czy jest temu w stu procentach henna winna ?! Też nie wiem. Połaszczyłam sie na hennę z ot, takiego sobie sklepiku zielarskiego, bo brąz obiecywała. Teraz mam w domu - podobno : jedną z lepszych. A że żadną farbą nie uzyskam takiego koloru jak z henny - szukam pretekstu ![]() ![]() Z moim chłoptasiem + prezenty nie mam problemów ![]() Davidoff'a. Chociaż w tym roku mam ochotę podsunąć Mu coś innego. Chociaż tych prób podsówek, które nie przyniosły żadnego efektu, żadnych zmian już tyle było, że nie wiem czy jest sens ... Chociaz próbować można. Werka - ale Ty masz gonitwę myśli ! Już myślałam, że Inglot farby do włosów zaczął robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1546 |
Gość
|
Inglot nie ma farb. Chodzi mi o ich cienie - stale podwyżają ceny, więc dlatego myślę o MAC-u. Muszę się wam wyżalić, ale to dopiero za półtorej godziny. Bo muszę wam opisać co się wczoraj działo - jestem bardzo smtna. I dziś jest też na dodatek ważny dzień. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem ciekawa jak tam Blondee i jej randka, od wczoraj się nie odzywa ![]() A ja dopiero wstałam. Mam na 12, ale czeka mnie salon piękności - wax na włosy, depilacja, peeling ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie... też jestem ciekawa jak tam Blonndee... myślałam, że z rana coś skrobnie, a tu nic ![]() ![]() Co do tego pukania, to też bym nie otworzyła...ale kogoś naszło ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mieszaną i używam matujących ...
![]()
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz używam bardzo dobrej henny BAQ i nic się nie stało i nie dzieje. A kolor... ![]() ![]() ![]() Nigdy takiego nie uzyskałabym takiego po żadnej chemicznej farbie (dodatkowo- wszystkie rudości i czerwienie bardzo szybko się zmywają i stają się wypłowiałe i nijakie). Ale.. The choice is your... ![]()
![]() |
![]() |
#1552 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj mam sporo do zrobienia, więc tylko na krótko jestem. Za godzinę wyciągam siostrę na zakupy, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ![]() ![]() ![]() Podobnie jak wy, zrobiłam sobie dzisiaj salon piękności w domu. Nałożyłam nawet Waxa ![]() A! Zapomniałabym, wrzucam zdjęcie mojego pudełka dla virki, mam nadzieje że nie jest bardzo źle z tymi moimi ' pracami' ![]()
![]() |
#1553 | |||||||
|
Cytat:
![]() Ja mamie często kupuję jej ulubiony zapach, albo jakieś drobiazgi. Z tatą większy problem, bo jemu wiecznie nic nie trzeba. Ale wiem, że lubi czarne t-shirty ![]() ![]() ![]() Albo daję większy prezent dla dwojga - np. komplet ładnej pościeli. Podobnie rodzicom TŻ'ta. Aczkolwiek wiem, że teść lubi książki o II Wojnie Światowej [i historyczne ogólnie], ma też kilka dość specyficznych hobby, więc zawsze z tego tematu możńa wybrać prezent. Mamie TŻ - kosmetyki, ew. srebrna biżu, bo lubi. Cytat:
![]() Normalnie uwielbiam Cię ![]() Cytat:
![]() Pewnie zaświergolona wygrzewa się w łóżku i głaszcze po brzuszku w którym fruwają motylki ![]() ![]() Cytat:
Miałam Perfectę do cery mieszanej, mikroperły matujące - w której się zakochałam i ona rzeczywiście ładnie matowała, żadnego zapychania, cudo kremik... [Wysmarowałam nawet recenzję, ale system zjadł i nie wypluł ![]() Natomiast Perfecta Gruszkowa [ma denat] średnio się u mnie sprawdziła, bo matuje zbyt krótko, choć wysuszenia nie zaobserwowałam. Wiele zależy od składu, ale nawet i wtedy trudno przewidzieć, jak zachowa się krem [co widać w opiniach z KWC]. Od kilkunastu dni natomiast na noc kładę doś treściwy i lekko wręcz tłustawy krem i chyba nie przesadzę, jeśli powiem, że widzę poprawę na nosie i policzkach [czoło niestety nadal tłuste]. A próbowałaś może kremy z kwasem salicylowym? Effaclar K? Cytat:
![]() Ja się noszę z zamiarem koloryzacji szamponem - przed Sylwestrem - chcę mieć czarne. Prawie-henną [Venita] farbowałam pod koniec września. Jak myślicie - będzie dobrze? [ ![]() Cytat:
![]() Wchodzę do sklepu, już już prawie coś fajnego widzę i co? Okazuje się, że jak zwykle jakaś szmata ![]() Dawno nie byłam na normalnych zakupach. Wszystko niemal już przez net kupuję ![]() Cytat:
![]() Ślicznie zestawiłaś kontrast bieli i błękitu z tym ciemnym kolorem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez karla_92 Czas edycji: 2008-11-13 o 13:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kremów z kwasami nie próbowałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Choć może powinnam powiedzieć wzorem sąsiadów z WYSP -Dobre popołudnie ![]() Dziś jest taaki piękny dzień-cieplutko, słonecznie..Aż dziw że to już połowa listopada ![]() Właśnie wróciłam ze spacerku! Przechodziłam koło Natury i nic nie kupiłam ![]() ![]() i... od razu do Was zajrzałam! Wstawiłam wczoraj mój 1 makijaż na MM i już taaki miły odzew -jestem w szoku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety jest w chłodnym bladym różu a ja później dowiedziałam się żem jesień.No nic ..jakoś ją zużyję...jest bladziutka..Prawie jak balsam do ust! Balsam do ust też właśnie dostałam ![]() Cytat:
może kupisz mami jakieś lubiane przez nią perfumy? Napewno wiesz czy lubi kwiatowe czy orientalne zapachy!? A jak nie to może jakieś niewielkie ładne złote kolczyki? Książka ulubionego pisarza? Piękny długopis w drewnianej "obudowie" (ale to to już koszt 50-70 zł) relaksująca muzyka orientalna albo dźwięki natury? Świeczuszki w kształcie i zapachu czekoladek? Smaczna herbata (100g) z herbaciarni i do tego taki syropek do herbaty? Te syroki są w różnych smakach: lynche , pomarańczy, toffi, czekolady, maliny, korzennym. Drewniana i rzeźbiona szkatułka na kosztowności? Cytat:
Śmieszne czapki, oraz różnorodną muzykę, torebki, buty ... Tata i teściowa to już orzech do zgryzienia! ![]() tata to jedyne co to lubi książki fantastyczne i różne swetry a teściowa to :biżuterie nosi tylko rodową, kosmetyków prawie nie używa ...ciuchy-sory..nie będę jej kupowac bo mie wiem jak z rozmiarem! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Asiu no to wymyśliłaś z tym ugniataniem
![]() ![]() gdzie nasza Marzenka ![]() ![]()
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
zanalizowała moje odp. na 8 pytań Truskawkowawiosna.
Do odp. na pytania dodałam kilka zdjęć. Była to moja 3 analiza..i 3 raz dowiedziałam się żem jesień ![]() Na MM zamieściłam makijaż z fioletami który zmodziłam z 2 tyg. temu i ...wszystkie kobitki twierdziły że to nie dla mnie i mam zastosować jakieś brązy i oliwki ![]() A kiedyś malowałam się tylko na fioletowo ![]()
![]() |
#1560 |
Wtajemniczenie
|
oj wariatki wy moje...
![]() ![]() dziekuje za troske, zyje! ![]() ![]() tak wiec... sie wscieklam i poszlam polazic po plazy w sopocie. w koncu zdenerwowana zadzwonilam do niego o 18.20. okazalo sie, ze dowalili mu jakies wyklady z logiki, konczy o 20 i od razu pedzi do mnie do sopotu. ahh, i dodal ze trzymal mnie w niepewnosci, zeby sprawidzc czy chociaz troche mnie to rusza, debil!! ![]() w kazdym razie jak sie spotkalismy to zabral mnie do takiego pubu, powiedzial, ze niespodzianka. o matko, dziewczyny, ja nie wiem skad on to wytrzasnal!! puzon w sopocie [nadmorskie wizazanki pewnie kojarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak poszedl to oczywiscie zaraz zaczely sie pytania i ohy i ahy jakiego mam slodkiego chlopaka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.