![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
kurde ludzie kochani wlos mi sie jezy na glowie jak takie rzeczy czytam i noz w kieszeni otwiera ![]() Sabb a ta zydokomunistyczna propaganda - kto takie haslo rzucil, zakonnica czy wychowawczyni?- bo sie zgubilam... matko moja na taka argumentacje to i niewiele mozna powiedziec - ale to smiesznie wymowne w ustach kogos komu to haslo z kolei zostalo propagandowo zapodane. co sie dzieje sie??? ale mi o to chodzi ze w szkolach skoro juz musza sie wtracac do tego co nazywaja wychowaniem to powinni nauczac zamiast religii - etyki lub religioznawstwa z uwzglednienim roznych wyznan i podkreslaniem podobienstw i tego co uniwersalne a nie zaznaczac odrebnosc katolikow i zakladac ze katolicyzm jest nieomylna i jedyna droga do Boga. Ja swego czasu tez mialam mierna z religii na swiadectwie- przez ten moj niewyparzony jezor i przez podejscie ksiedza- "a ty szczeniaku siedz cicho i nie dyskutuj"- bo mu sie nie chcialo na moje kontrowersyjne pytania odpowiadac. mam czesto wrazenie ze do szkol trafiaja osoby ktore tam sie nie powinny znalezc. a najgorsi to sa tacy hipokryci co to w kosciele w pierwszej lawce ( a wrecz za oltarzem niekiedy)- a w sercu nie maja zrozumienia i poszanowania dla blizniego... ja juz nie porusze tematu mieszania sie kosciola do polityki- bo to odzdzielna historia...ale naprawde doznalam wielu nieprzyjemnosci ze strony ksiezy (sztuk 2) podczas zalatwiania formalnosci do slubu. musze sie wyzalic ![]() o albo co mnie oburzylo tez ze przy slubie konkordatowym (czyli z ateista lub osoba innego wyznania) TRZEBA PODPISAC OSWIADCZENIE O WYCHOWANIU DZIECI W WIERZE KATOLICKIEJ! obie strony musza to podpisac- warunek konieczny- nie uwazacie ze to przykre takie zmuszanie ludzi do katolicyzmu? a jak ja bym chciala wychowac swoje dziecko w poszanowaniu obu religii to co nie mozna mi bo Kosciol zakazal? aha smieszna rzecz mi sie przypomniala- moj maz jest skarbnikiem w swoim templu i wczoraj robilismy rozliczenia - otworzylismy puszke z darowinzami i maly chlopiec na widok tej kasy powiedzial "ale Pan Bog jest bogaty" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dwójka dzieci brata chrzczona nie jest i raczej nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze się dam wkręcić, albo uwierzę w totalnie bzdurne obietnice - bo chcę wierzyć w ludzi - często się zawodzę. Moi bliscy mi mówią, że jestem głupio naiwna - ale ...... oceniam ludzi wg. siebie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
BAN stały
|
dla rozrywki? leczenia kompleksów?
Właśnie staram się wgryźć w historię, jednak zbyt chemiczne to jak na tą godzinę, idę spać, z olejkiem rycynowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Szczególnie, że chyba będę miała cięzką noc. Coś mi wygląda, że Ivo zalicza właśnie pierwszy od dawna atak astmy. Już trzy razy obudził się nie mogąc złapać tchu. Tulę, oklepuję, podaję leki i nadziwić się nie mogę, jakie to opanowane i mądre dziecko. Zero paniki i ta ufność w oczkach. Mam nadzieję, że tym razem zadziałało i pośpi trochę moje Szczęście. ![]() Cytat:
![]() ![]() No, kokieteryjna to ja jestem jak filcowe onuce. ![]() A używać? ![]() ![]() Cytat:
A najlepsze jest to, że to jest w sumie miła osoba i lubi dzieci - to widać. Tak sobie myślę, że ktoś tej kobiecie krzywdę zrobił wmawiając jej takie rzeczy - bo nie wierzę, po prostu nie wierzę, żeby był to typ człowieka, który sam tak nienawistne teorie wymyśla. ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze słówko o tym, jak dobiera się ludzi do pracy z dziećmi (i mlodzieżą też - wnioskując z tego, co pisała Princeska) - ja nie wiem, jak przeprowadza się tę selekcję. Przecież mieszkając w Polsce siłą rzeczy znam wielu Katolików - moi znajomi i przyjaciele są w większości Katolikami i nikt z nich takich rzeczy nie wygłasza, nikt nie potępia mnie za mój światopogląd, nikt nie nawraca, nie załamuje rąk nad moim losem. A w szkołach? No przecież to nie są Katolicy, jakich znam prywatnie. ![]() Nawet najbardziej "radiomaryjne" moje sąsiadki twierdzą, że pójdę do nieba (choć ja wcale nie chcę ![]() Skąd szkoły biorą tych ludzi? ![]() Cytat:
Swoją drogą, to wygląda na zachęcanie do kłamstwa. Jakże Muzułmanin może wychowywać w wierze katolickiej? Chyba, że rozumiemy to oświadczenie jako zobowiązanie się do tego,by nie czynić przweszkód wierzącej stronie... Cytat:
![]() Na szczęście już nie muszę - wyręczyłaś mnie. W przeciwnym razie musiałabym przyuznać się do kilku jeszcze rzeczy i wygłosić oświadczenie: Jestem genialna, wyjątkowa, moja buzia tryska zdrowiem, jak coś powiem to już powiem, znakmicie muchy łapię, wiem, gdzie Wisła jest na mapie, jestem mądra, jestem zgrabna, wiotka, słodka i powabna, a w dodatku, daję słowo - nazywam się Napoleon Bonaparte. ![]() ![]() Cytat:
Ja frajer jestem, ale mnie jest okropnie żal ludzi, którzy mają problemy z akceptacją siebie. Wiem, jak to człowieka zżera. ![]()
![]() |
#1752 | ||
BAN stały
|
Nie watpie
![]() znam za to pewna "wyjatkowo ambitna", ktora probowala, a inna przed kazdym posilkiem pila ocet ![]() ![]() Tak, udreczenie, sprawi, ze bedziesz o wiele lepszym czlowiekiem. Moja babcia czesto tak mawia ![]() Czy sie z tym zgadzam, to juz inna sprawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, ostatnio zaczynaja sie na nowo moje problemy z glowa. Wiem jak to brzmi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz mi jak zakonnica katolicka moze rzucac hasla o"zydokomunie"- jak myslisz zdaje sobie sprawe z tego ze Jezus byl zydem a pod jego postulatami wieloma Marks z Engelsem by sie z radoscia podpisali? a w jakim wieku mniej wiecej ta pani byla? bo cholipka nie chce mi sie wierzyc ze ten stereotypy-zydokomuna- ktory w roku 1946/47 doprowadzily do pogromow w Kielcach i Krakowie i jeszcze paru innych nieprzyjemnych wydarzen w latach 50-tych - nadal pokutuje w spoleczenstwie? czy moze ja zyje z klapkami na oczach jakimis???? w ogole jak sie tak nad propaganda zastanowic jaka to jest potezna bron i jak latwo nia nad masa zapanowac- ciarki przechodza... Sabb inteligencja jest dziedziczna po matce ![]() ![]() dobranoc wszystkim- slodkich snow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Tez mam taka nadzieje Bardzo to doceniam, bo moja mama tez wychowywala mnie w takiej otwartosci i szczerosci. Mam nadzieje, ze mi tez sie kiedys to uda, gdy juz sama bede miala dziecko. Co do tej otwartosci, to wiele osob zawsze moja mame za to krytykowalo. Do tej pory wspominamy historie, gdy kiedys jako dziecko, malutkie i nie swiadome jeszcze wszystkiego, ale ciekawskie jak malo kto, podeszlam do polki, na ktorej w sklepie lezaly prezerwatywy. Wszyscy sie bardzo dziwnie patrzyli, gdy mama powiedziala "Myszko, to nie cukiereczki. Tego uzywa mamusia z tatusiem, gdy sie bardzo przytulaja w nocy." Za to jestem jej wdzieczna, bo nie jest tylko moja mama,ale przede wszystkim najlepsza przyjaciolka, ktora zrozumie kazda moja glupote i zawsze powie szczerze co mysli na temat mojego postepowania. Oczywiscie do zrozumienia tego musialam dorosnac, ale to naturalne. Mysle, ze Twoj Synek tez bedzie i wyrosnie na madrego faceta. Cytat:
Pozdrow ode mnie Synka i zycz powrotu do zdrowia od troche starszje kolezanki Trzymam kciuki, zeby szybko mu minelo. Cytat:
Chyba z tego co w CV. Jak sie uczylo w szkole, ktora jest wysoko w rankingu, to od razu kazdy przyjmie, bez zastanowienia sie co przekaze uczniom. Przynajmniej takie wrazenie odnosze. To troche malo zachecajace, ale mam wrazenie, ze tak jest patrzac po osobach, ktore ucza mnie. A szkola, jakby nie patrzec o miejsca w rankingach walczy uparcie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sabbath;9696428
Adeline miała (mam nadzieję, że czas przeszły jest tu właściwą formą) problemy z samoakceptacją. Bardzo ciężko jej z tym było i pogubiła się nam tu troszkę - nie czyniąc nikomu krzywdy jednakże. Ja frajer jestem, ale mnie jest okropnie żal ludzi, którzy mają problemy z akceptacją siebie. Wiem, jak to człowieka zżera. ![]() Mnie również żal takich ludzi, dlatego po całej tej aferze z Twisterem nie spałam dobrze tej nocy. Cały czas myślałam, analizowałam i szukałam usprawiedliwienia dla takiego zachowania. W swoim życiu doświadczałam wiele takich zachowań w stosunku do siebie, też robiono ze mnie balona, i za plecami śmiano się z mojej naiwności, w stosunku do ludzi . Uważałam, że skoro ja szanuję innych-oni szanują mnie- ąle niestety w życiu często tak nie jest. Mam w sobie wiele empatii i uważam,że Twisterowi należy pomóc, co nie zmienia faktu,że nadużył naszego zaufania.Psychika ludzka jest nieodgadniona, i trudno nam często zrozumieć pobudki, kierujące naszymi działaniami. Obiecuję,że już nie będę się wymądrzać, ale "musiałam" wyrazić swoją opinię w ramach "terapii" nauki asertywności, mówienia- nie- rzeczom, które nas osobiście dotykają! pozdrawiam cieplutko i pachnąco |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W życiu.... hmm.. właśnie jestem na etapie próby uwalniania się od przyjaźni z człowiekiem o stu twarzach. Próby zrozumienia, usprawiedliwienie, empatia to jedno... zaufanie i przede wszystkim dbałość o własne zdrowie psychiczne to druga strona medalu. ![]() Mimo to, fakt że Twister jest wrogiem publicznym na forum jest i był dla mnie niezrozumiały. Jest inny, ale uważam, że takie osoby też maja prawo tu być. Nikogo raczej nie skrzywdzą ![]() ![]() Dużo tu wnosi swoimi wypowiedziami i jest na pewno ciekawą postacią Tak na szybko i wracam do pracy. W każdym razie jestem "za" byciem Twistera z nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
BAN stały
|
Człowiek pójdzie spać..a tu tyle postów, nie próbuje nadrabiać bo i tak się nie połapię..u mnie mgła
![]() ja zaraz będę gotować tą nieszczęsna fasolę |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkich, jak tam dzisiaj? mam nadzieje ze nocka spokojnie przespana i wszyscy rzescy i swiezy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 |
Czekam na Ragnarok
|
Mój brat też. To coś z zatokami. W domu nosi cały czas czapkę lub opaskę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidzę, kiedy dzieci się męczą ... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie potrafiłabym zapomnieć - tego jestem pewna - ale nie wiem czy bym wybaczyła czy nie. Kocham mojego Ciachulca - więc wszystko jest możliwe ( może dostałby drugą szansę - u Nas syutacja jest dużo bardziej skomplikowana - łączy nas nie tylko uczucie, ale dom, dzieci .... zobowiązania ) . Narazie nie wiem i nie chcę tego wiedzieć ....... Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-11-13 o 10:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | ||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
Problem Twojej osoby i powrotu na wizaz poruszyłam na BO. To moderatorki mają zadecydować czy zostaniesz, czy nie. Napsułeś im trochę krwi i nie chcę sama podejmować takiej decyzji. ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Czekam na Ragnarok
|
A ja się chyba muszę leczyć, bo mną dosłownie telepie w środku jak słyszę słowo zdrada. Madziczko, zgadzam się. Gdybym miała broń to bym takiemu kolesiowi łeb odstrzeliła, ale nie odrazu.
I niestety często mi się to śni i sposoby, żeby taki człowiek, który mnie skrzywdził, zszedł z tego świata. Taki mój ból... |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-13 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
BAN stały
|
Cytat:
także nie ma 100% ale co prawda w tej kwestii mam swój pogląd... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2008-11-13 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że toczyła się wczoraj dyskusja o Twisterze.
Jeśli o mnie chodzi, to mam mieszane uczucia. I to nie dlatego, że kiedyś coś przeskrobał, ale dlatego, że zakładając kolejne konta, tworząc tak naprawdę kolejne osobowości, cały czas nas oszukiwał i robił w bambuko. Ktoś tu napisał o odwadze, że się przyznał. A jakie miał wyjście? Został wykryty, kolejne konto zostało zbanowane (tak jak i poprzednie), kwestią czasu było, że i to, z którego pisze teraz zostanie zablokowane. Ja się pytam - a nie można było uczciwie wcześniej napisać do Agi? Wytłumaczyć i prosić o odwieszenie bana? Przecież jest taka możliwość zgodnie z regulaminem. Twister wolał bawić się z nami i udawać kogoś, kim nie jest. Wiele z Was pisało o dawaniu drugiej szansy. Jasne, że szansę trzeba dać, ale każde kolejne wcielenie Twistera to była tak naprawdę druga i trzecia i kolejna szansa. Szansa na to żeby się przyznać i poprosić o odwieszenie bana. Możliwe, że się zmienił. Bardzo możliwe. Tyle, że ja się czuję wystrychnięta na dudka po raz kolejny. Niestety ma to potem wpływ na to, że kiedy pojawia się nowa osoba na forum, szczególnie płci męskiej, to zaczynam być podejrzliwa. Nic na to nie poradzę. Niestety coraz więcej w internecie ściemniaczy i bajkopisarzy. Przez nich ludzie przestają sobie ufać. Bo w internecie można tak naprawdę stać się kim się chce. Można sobie stworzyć drugie, lepsze "ja". Tylko po co? Kogo się w ten sposób oszukuje? Siebie czy współforumowiczów? Sorry za przydługawego posta, ale ten temat ostatnio bardzo mnie rusza. Widać to z resztą w moim podpisie. Wracając do Twistera - jeśli ban zostanie mu odwieszony - ok nie mam nic przeciwko, tylko mam nadzieję, że nie będziemy tego żałować.
#1770 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() No ale, ludzie cierpia w zyciu znacznie bardziej, wiec nie ma co sie uzalac ![]() Cytat:
Poza tym, to bardzo by zmiejszylo moja wlasna kobiecosc, nie mialabym ochoty na zadne chwile bliskosci, psychicznie nie dalabym rady. Ja uwazam, ze zasluguje na to, zeby facet, z ktorym jestem byl wierny, bo ja nie zdradzilabym nigdy i tego samego oczekuje. Moze po latach bym zalu nie miala, ale wrocic do takiego kogos nie moglabym za nic. Zreszta, dla mnie w gre wchodzi tylko zwiazek naprawde partnerski, wiec ja zmywam on gotuje, ja piore, on odkurza ja nie zdradzam on tez nie. W tym wypadku, zadne zobowiazania znaczenia by nie mialy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.