Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 00:14   #691
rikotika
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

dziewczyny! wydaje mi sie ze bede zmuszona do zmiany lokalu na cos tanszego. Mam zarezerwowany dwor anna i wplacona zaliczke. Nie wiecie czy oni kiedykolwiek zwracaja ta zaliczke czy przepada?
radzicie mi sie gdzies oglosic? mam termin na niedziele 23 sierpnia. to byla ostatnia wolna niedziela wakacyjna. cena 160zl/os bez dolnej granicy liczby osob
poradzcie co robic?
Zakochani od: pierwszego wejrzenia!
rikotika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 00:32   #692
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rikotika Pokaż wiadomość
dziewczyny! wydaje mi sie ze bede zmuszona do zmiany lokalu na cos tanszego. Mam zarezerwowany dwor anna i wplacona zaliczke. Nie wiecie czy oni kiedykolwiek zwracaja ta zaliczke czy przepada?
radzicie mi sie gdzies oglosic? mam termin na niedziele 23 sierpnia. to byla ostatnia wolna niedziela wakacyjna. cena 160zl/os bez dolnej granicy liczby osob
poradzcie co robic?
A masz już znalezioną inna, tańszą salę weselną? Dużo zaliczki wpłaciłaś? Jak znam życie to pewnie nie zwrócą Ci zaliczki, więc jedyne wyjście to ogłosić gdzieś, że masz termin do oddania. 160 zł/os w dworze anna to w sumie nie tak dużo płacisz, no ale są tańsze sale, to racja.
Stary 2008-11-12, 00:38   #693
rikotika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
A masz już znalezioną inna, tańszą salę weselną? Dużo zaliczki wpłaciłaś? Jak znam życie to pewnie nie zwrócą Ci zaliczki, więc jedyne wyjście to ogłosić gdzieś, że masz termin do oddania. 160 zł/os w dworze anna to w sumie nie tak dużo płacisz, no ale są tańsze sale, to racja.
no wlasnie mam inna sale na oku.tzn brat mi zalatwia. no a kaucje wplacilam 1500zl. fakt ze 160zl/os za dwor anna to naprawde nie jest fortuna...zwlaszcza ze w przyszlym roku ma nas dotknac kryzys gieldowy no ale jak sie uda to wole jakies tansze miejsce

aaa. no i w tym dworze anna umowilam sie ze dzieci ponizej 14 r.z placa polowe.i to jest tam fajne

Edytowane przez rikotika
Czas edycji: 2008-11-12 o 00:39
Stary 2008-11-12, 00:48   #694
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie mam inna sale na oku.tzn brat mi zalatwia. no a kaucje wplacilam 1500zl. fakt ze 160zl/os za dwor anna to naprawde nie jest fortuna...zwlaszcza ze w przyszlym roku ma nas dotknac kryzys gieldowy no ale jak sie uda to wole jakies tansze miejsce

aaa. no i w tym dworze anna umowilam sie ze dzieci ponizej 14 r.z placa polowe.i to jest tam fajne
Ja nie miałam nigdy do czynienia z dworem anna, więc nie wiem jak oni działają, gdy ktoś sie rozmyśli. Myślę, że najlepszym wyjściem jest zadzwonienie i spytanie. Jeśli powiedzą, że nie ma możliwości zwrotu zaliczki to wtedy dasz ogłoszenie. Lokal jest tak znanym miejscem, że myślę, że ktoś się zgłosi, chociaż to nie sobota, więc to może być minus. Chociaż teraz to w każde dni tygodnia ludzie wesela robia
Stary 2008-11-12, 09:04   #695
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
poradzcie co robic?
Hej ja też miałam podobnej natury problem, nie była to niedziela a sobota, ostatnia czerwcowa 2009 i wyobraź sobie ogłaszałam z kilka miesięcy, pare osób zadzwoniło ale w rzeczywistości musiałam prosić rodziców żeby jakoś przez znajomych rodziców właścicieli poprosili o zwrot zaliczki....lokale różnie sobie ustalają, np. zwracają jeśli samemu się znajdzie kogoś na wasze miejsce, czasem zwracają gdy po prostu inni chętni się do nich sami zgłoszą...musicie się zapytać jak to jest w Annie...my mieliśmy to szczęście odzyskac naszą zaliczkę
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 11:09   #696
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Woow trochę mnie tu nie było, a tu tyle nowych osób wszystkich witam serdecznie . Zniknęłam na trochę.. bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki... i na razie spędza mi ona sen z powiek . A to niestety jeszcze trochę potrwa
Do dziewczyn "warszawskich" znalazłam coś takiego odnośnie nauk http://www.archidiecezja.warszawa.pl...hizacja/?a=551
My się wybieramy do Św. Anny – Wilanów ul. Kolegiacka 1 a
Od niedzieli do piątku, godz. 18.00, 6 – 11 kwietnia, 16 – 21 listopada (codziennie po dwie katechezy). I w tydzień odwalone całe nauki

Cytat:

No no my płacimy 180zl/os Ty tak taniej bo się umówiłaś czy bo to niedziela? Co do zaliczki raczej nie oddadzą.
Stary 2008-11-12, 11:17   #697
rikotika
Raczkowanie

Miira:No no my płacimy 180zl/os Ty tak taniej bo się umówiłaś czy bo to niedziela? Co do zaliczki raczej nie oddadzą.[/quote]

tak tak to niedziela. no wlasnie inni mnie pocieszaja ze oddaja bo jeszcze jest czas. no ale dzis sie przekonam i powiem Wam

Edytowane przez rikotika
Czas edycji: 2008-11-12 o 11:18
Stary 2008-11-12, 12:01   #698
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Woow trochę mnie tu nie było, a tu tyle nowych osób wszystkich witam serdecznie . Zniknęłam na trochę.. bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki... i na razie spędza mi ona sen z powiek . A to niestety jeszcze trochę potrwa
Do dziewczyn "warszawskich" znalazłam coś takiego odnośnie nauk http://www.archidiecezja.warszawa.pl...hizacja/?a=551
My się wybieramy do Św. Anny – Wilanów ul. Kolegiacka 1 a Od niedzieli do piątku, godz. 18.00, 6 – 11 kwietnia, 16 – 21 listopada (codziennie po dwie katechezy). I w tydzień odwalone całe nauki
Miira czyżby wilanów jako miejsce przeprowadzki???
Dzięki za info, akurat nam pasuje bo to rzutem beretem teraz od nas a wy piszecie się na teraz te w listopadzie? my chyba te kwietniowe wybierzemy bo teraz mamy zawalone w pracy
Stary 2008-11-12, 12:12   #699
Amira_2007
Rozeznanie

Hej Miira, gdzie wyemigrowałaś?? Salony ślubne na razie nie oferują nowego asortymentu więc nie zwiedzamy ich. Po Targach będzie mozna na nowo ekplorować srołeczne sklepy. Natomiast na kawke w stolicy możemy sie umówic jeszcze przed Targami slubnymi.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 12:29   #700
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Witam
Ja juz za pol roku stanę na ślubnym kobiercu))
A jak milo przeczytac ze Fiesta sie sprawdzila-poniewaz i ja tam będę sie bawic do bialego rana :-D
Na której sali mialas wesele? tej mniejszej na dole czy tej dużej?
Wesele miałam na dużej sali bankietowej na górze. Mieliśmy zapisane w umowie, że min. liczba gości to 140 osób. Z różnych losowych przyczyn wyszło nam 138 albo 136 osób już teraz nie pamiętam. W każdym razie chciałam napisać, że mimo iż w umowie mieliśmy napisane, że za pozostałych nieprzybyłych płacimy nie zapłaciliśmy ani grosza

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Można wiedzieć jak ma Pani Aleksandra na nazwisko? Tak poza tym to moje gratulacje!!
Pani Aleksandra Szymanek, jak dobrze poszukacie na wizażu to znajdziecie jej dane kontaktowe. Nie mam jej telefonu przy sobie po prostu więc nie mogę podać

Cytat:
Napisane przez kajka270 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!! A może jakieś zdjęcia nam pokarzesz??
Cytat:
Napisane przez karoliinka84 Pokaż wiadomość
a moglabys dac namiaty na pania Aleksandre?dziekuje...moz e wklesz jakies zdjecia fryzurki...
Zdjęcia wkleję na pewno tylko najpierw chciałabym je dostać 18-stego mija miesiąc a o zdjęciach słuch zaginął. Nie mam przy sobie umowy ale coś mi się wydaje, że jak na zdjęcia to trochę długo czekamy...

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 12:51   #701
silia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aggi20 Pokaż wiadomość
Poszukuję obecnie pilnie kamerzysty i fotografa. Możecie mi kogoś dobrego polecić.
A co do fotografa- chciałabym aby to była osoba, która ma fajne i oryginalne pomysły na zdjęcia, i musi być plener koniecznie. Będę wdzięczna za wszelkie polecenia

Wejdź na stronkę www.fotograflublin.pl i zobacz może akurat spodobają Ci się zdjęcia, jest tam też ogłoszenie o promocji.
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 13:18   #702
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Miira czyżby wilanów jako miejsce przeprowadzki???
Dzięki za info, akurat nam pasuje bo to rzutem beretem teraz od nas a wy piszecie się na teraz te w listopadzie? my chyba te kwietniowe wybierzemy bo teraz mamy zawalone w pracy
hehe miejsce przeprowadzki to akurat Ursynów ale spodobało nam się że można szybko te nauki zrobić na Wilanowie. Raczej ja te listopadowe, bo wiem że potem będzie nam coraz trudniej je zrobić

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Hej Miira, gdzie wyemigrowałaś?? Salony ślubne na razie nie oferują nowego asortymentu więc nie zwiedzamy ich. Po Targach będzie mozna na nowo ekplorować srołeczne sklepy. Natomiast na kawke w stolicy możemy sie umówic jeszcze przed Targami slubnymi.
Jak najbardziej jestem ZA jak tylko uporam się z przeprowadzką będę mieć dużo więcej czasu
Stary 2008-11-12, 19:33   #703
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

Przejrzyj notowania na GPW......
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 19:52   #704
Malemalenstwo
Zadomowienie

Ja tez zmienilam jakis miesiac temu sale. Zrezygnowala z Viking Clubu.Panie powiedziała , ze odda zaliczkę jak sie ktoś znajdzie na nasze miejsce. Ale na umowie pisze, że zaliczka nie podlega zwrotowi jeśli zrezygnujemy z sali 4 miesiace przed weselem. A do naszego wesela jest ok. 8 miesięcy. Napisalismy do nich pismo, ze zrezygnowalismy i ze maja 3 miesiace czasu na oddanie zaliczki.

U was tez na umowie bylo napisane cos o oddaniu zaliczki tak jak u mnie?
Stary 2008-11-12, 20:03   #705
ewelinka3f
Raczkowanie

U nas jest napisane,że zaliczka nie podlega zwrotowi
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 20:06   #706
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

dziewczyny, zapytam znowu,
mozecie cos mi powiedziec na temat zespolu "Ex-Solaris"

wstepnie zarezerwowalam termin i chce znac Wasza opinie, warto podpisywac umowe czy szukac czegos innego?

dzieki z gory za wskazowki
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 20:13   #707
agalbn
Raczkowanie

hej mira ja tez mam przyjecie weselne w dworku 13 czerwca.jestem ciekawa odnosnie menu bo troszke sie martwie o to gdyz slyszalam kilka niezbyt pochlebnych opinii moze cos wiesz na ten temat
agalbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 22:06   #708
korzel
Przyczajenie

Dziewczyny,
jestem obecnie nietutejsza (tzn w Lublinie) i tak czytam jak piszecie ze cena wodki ma pojsc w gore - mozecie mi powiedziec skad te informacje i jak bardzo trzeba sie pospieszyc zeby sie zalapac na te nizsze ceny?

Razem od: 08.2002
Zareczyny: 09.2005
Wesele: 04.07.2009
korzel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 22:50   #709
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

wstepnie zarezerwowalam termin i chce znac Wasza opinie, warto podpisywac umowe czy szukac czegos innego?

Słyszałam, że są oki ale nie zabawiają gości tylko grają jak zespól na koncercie, no i bez muzy typu disco polo. Też się nad nimi zastanawiałam swego czasu
Stary 2008-11-12, 23:15   #710
silia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

Jeśli to jest zespół ex-solaris tzn. wywodzi się zespołu solaris (tak rozumuję), a na temat tego zespołu mogę się co nieco wypowiedziec, gdyż grali u mnie na studniówce i byłam na weselu z ich udziałem i powiem tylko, że ten zespół ma wszystko nagrane, zaraz ktoś powie, że wszystkie zespoły mają, ale ja się nie zgodzę. Osobiście nie przeszkadza mi jak jest wgrany podkład, natomiast śpiewu oczekuję na żywo. I tu pojawił się problem przy zespole Solaris - goście się dobrze bawili, śpiewali piosenkę a zespołowi się skończył podkład i nawet żaden nie podegrał, nikt nie dośpiewał tylko gości się zapytali "czy to my mamy śpiewac czy Państwo"... A disco polo nie chcieli grac nawet na prośby gości.
Tyle mogę powiedziec nt zespołu solaris, z którego zapewne wywodzi się Ex-solaris.

A korzystając z okazji, może ktoś z Was bawił się przy zespole Remedium z Lublina?
http://www.remedium.lublin.pl
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 09:48   #711
gabie1
Raczkowanie

Talking Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez kasia0706 Pokaż wiadomość
Witam! Jestem stałą czytelniczką tego forum, choć nie wypowiadam się na nim zbyt często. Mój ślub odbędzie się 1 sierpnia 2009 r. Mamy już zarezerwowaną salę (w Dysie), podpisaną umowę z zespołem (Hilo), fotografem i kamerzystą. W najbliższym czasie, jeszcze przed zbliżającymi się podwyżkami, chcieliśmy dokonać zakupu alkoholu. Zastanawialiśmy się nad czystą żołądkową de lux- tak często przywoływaną na tym forum, ale pani w hurtowni odradziła nam ten wybór. Teraz myślimy o Polskiej Wódce albo Polonezie... Co Wy polecacie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam
Cześć Mamy ślub tego samego dnia
Będziemy mogły się wymieniać spostrzeżeniami i razem się dopingować co jeszcze mamy do zrobienia pozdrawiam serdecznie
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 10:18   #712
Joasia***
Rozeznanie

Pytanie do dziewczyn mieszkających w Warszawie, idziecie tu na Festiwal Mody Ślubnej 6-7 grudnia na Torwarze czy w Lublinie w tym samym czasie na Targi Ślubne??? W warszawie odbędzie się jeszcze jedna taka podobna impreza potem, Polska Gala Ślubna w Pałacu 17-18 stycznia...
Ja wybiorę Lublin w grudniu, skoro tam urządzamy wesele i wszystko oprócz sukni ślubnej ta muszę załatwić
Stary 2008-11-13, 10:53   #713
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn mieszkających w Warszawie, idziecie tu na Festiwal Mody Ślubnej 6-7 grudnia na Torwarze czy w Lublinie w tym samym czasie na Targi Ślubne??? W warszawie odbędzie się jeszcze jedna taka podobna impreza potem, Polska Gala Ślubna w Pałacu 17-18 stycznia...
Ja wybiorę Lublin w grudniu, skoro tam urządzamy wesele i wszystko oprócz sukni ślubnej ta muszę załatwić
Ja z najważniejszych spraw mam tylko kupić suknię, a zakładam, że w Warszawie będzie większy wybór więc idę na Torwar.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 11:59   #714
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez agalbn Pokaż wiadomość
hej mira ja tez mam przyjecie weselne w dworku 13 czerwca.jestem ciekawa odnosnie menu bo troszke sie martwie o to gdyz slyszalam kilka niezbyt pochlebnych opinii moze cos wiesz na ten temat
ja też sie o menu bałam strasznie na początku, bo ktoś mi nagadał, że jedzenie jest tam niedobre, ale że podobno zmienił się kucharz, ale nikt nic nie wie itp. No a ja wraz z moim TŻ i przyszła teściowa i teściem po prostu poszliśmy tam coś zjeść do restauracji i wtedy moje obawy zniknęły. Byliśmy w niedziele (a na dole były poprawiny i kelner nam powiedział, że jeśli zamówimy coś z tego co jest podawane na poprawinach to będzie szybko, a coś innego to trzeba będzie długo czekać) Oczywiście wzięliśmy to co podawali na poprawinach więc ja jadłam rosół (którego normalnie nieznosze) i ku mojemu zaskoczeniu był naprawdę baaardzo dobry i zjadłam szarlotke z lodami (też b. dobra) Mój TŻ i jego rodzice zamówili polędwiczki w sosie borowikowym (ja nie jem miesa) i z tego co mówili (i odgłosów w stylu "mmmmm") mogę szczerze powiedzieć że byli b. zadowoleni (a mojemu TŻ kulinarnie naprawdę ciężko dogodzić) Więc od tamtej pory śpię spokojnie
Gorzej było mi usnąć ze świadomością, jak sie dowiedziałam, że w dniu naszego wesela jest na piętrze inne wesele (W lubelskich pannach młodych III o tym pisałam) Mój ojciec już chciał rezygnować z sali ale na szczęście udało się by nie zrobił nic głupiego.
A jak u Ciebie stoją przygotowania?
Stary 2008-11-13, 16:29   #715
kasia0706
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
Cześć Mamy ślub tego samego dnia
Będziemy mogły się wymieniać spostrzeżeniami i razem się dopingować co jeszcze mamy do zrobienia pozdrawiam serdecznie
Miło mi, że ślubujemy w tym samym czasie Jak już wcześniej pisałam, najważniejsze mam załatwione. A Ty, gabie1 na jakim jesteś etapie? Również pozdrawiam
kasia0706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 16:48   #716
gabie1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia0706 Pokaż wiadomość
Miło mi, że ślubujemy w tym samym czasie Jak już wcześniej pisałam, najważniejsze mam załatwione. A Ty, gabie1 na jakim jesteś etapie? Również pozdrawiam
Mamy salę, zespół, kościół i wlaśnie szukamy fotografa. Niestety jest ciężko i jestem coraz bardziej załamana. Wszyscy, którzy nam się podobają mają już pozajmowane terminy. No zobaczymy. Mój TŻ jest dobrej myśli gorzej ze mną
gabie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 18:37   #717
kasia0706
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabie1 Pokaż wiadomość
Mamy salę, zespół, kościół i wlaśnie szukamy fotografa. Niestety jest ciężko i jestem coraz bardziej załamana. Wszyscy, którzy nam się podobają mają już pozajmowane terminy. No zobaczymy. Mój TŻ jest dobrej myśli gorzej ze mną
Na pewno coś znajdziecie. Jest wielu dobrych fotografów, którzy nawet nie posiadają swojej strony internetowej, a i tak mają zlecenia. Tak było w naszym przypadku... Najlepiej działa tzw. poczta pantoflowa Może Wasz zespół lub kamerzysta (jeśli go macie) kogoś Wam poleci...
kasia0706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 18:50   #718
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

dzieki dziewczyny za opinie na temat ex-solaris
wlasciwie niekoniecznie bede miala amatorow disco polo na weselu, ale jednak wolalabym spiew na zywo. jak spiewaja z kasety i nie zabawiaja gosci to lipa, bo rownie dobrze mozna wynajac dj'a. bede musiala chyba jednak z nimi ponegocjowac

mozecie kogos polecic, kto zabawia gosci, robi oczepiny i nie spiewa z kasety? no i kto moze byc wolny za pol roku

a propos jedzenia w dworku to jest niezle, sama probowalam
raz na weselu i kilkakrotnie bedac tam na obiedzie z TŻ

zastanawiam sie natomiast jak w kmicicu karmią dzis kolezanka z pracy powiedziala mi ze jej nie smakowalo. Ciekawa jestem Waszych opinii

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 21:53   #719
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Próbuj u Amigosów - ja jestem z nich tak zadowolona, że sławię ich wszem i wobec. www.amigos.hg.pl
Szukając zespołu pod uwagę brałam również zespół Hilo - możesz się ich również spytać.
http://www.hilo.com.pl/

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 23:47   #720
pokropce
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Czy wiecie gdzie mozna sie w Lublinie ładnie umalować i uczesać na ślub??? Polecacie kogoś?????

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509580413.html
pokropce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości