|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
pomóżcie mi
![]() chciałam zamówić biustonosz melissy, tylko nie wiem co mysleć o kroju "balkonetka".. czy tego typu staniki sa bardzo zabudowane? i czy ktos moze mi coś powiedziec o tej firmie? np czy te staniki są rozciągliwe czy raczej ciasne? aha i jeszcze jedno:p wiem że już jakiś czas temu pisałyście o tzw "migracji". więc moje pytanie jest takie: czy noszenie dobrego rozmiaru ją powoduje czy jakiegos konkretnego modelu? |
|
|
|
#4412 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;9688861]sądze że wszystko jest ok tylko błąd jakiś oprogramowania, ale na wszelki wypadek napisz do sklepu
na pewno odpowiedzą[/quote]dopasowana.pl nie odpowiada. Cytat:
migracja jest spowodowana noszeniem prawidlowego rozmiaru stanika.
|
|
#4413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
|
|
|
|
#4414 |
|
Konto usunięte
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;9694091]a czy we wrocławiu jest jeszcze cos poza tym sklepem milla wartego odwiedzenia?[/QUOTE]
ponawiam pytanie ... ktos wie ? bo jutro jade do wrocławia a nie chciałabym wrócic z niczym
|
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...580&w=75038455 i poszukaj;] trochę samodzielności;]
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Taaak kupiłam swoje 2 wymarzone staniczki
![]() Ach cud, miód i orzeszki i nawet nie przeszkadza mi, że zapłaciłam 450pln <mdleje> W końcu wiem, że mój rozmiar to 60G i mogę spokojnie teraz przez internet zamawiać. Jedyne do czego nie mogę się przyzwyczaić to miękkie miseczki. A podobno powinnam takie nosić ![]() Pozdrawiam wszystkie kobietki, które trafiły na odpowiedni rozmiar
|
|
|
|
#4417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chbya poza tym 1 sklepem nie ma nic innego specjalnie...więc oby się udało coś dobrać zdam relację jak wróce :P
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-14 o 07:34 |
|
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;9710142]dzięki, szukałam na gazeta.pl z marnym skutkiem, ale tam nie przesiaduje i nie wiem co tam jest
chbya poza tym 1 sklepem nie ma nic innego specjalnie...więc oby się udało coś dobrać zdam relację jak wróce :P[/quote]Chyba rzeczywiście nie ma nic poza tym sklepem. Powodzenia na zakupach! |
|
|
|
#4419 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
ja mam mały biust.. znaczy ech... 70C.. i dostanie takiego rozmiaru wbrew pozorom jest strasznie trudne. nie probuje zamawic przez internet bo to co jest 70C dla jednej firmy, dla drugiej juz nie jest... mam pod biustem 73 cm i wydaje mi się że kazdy stanik i tak jest dla mnie za luzny:| ile tak naprawde trzeba odjac od obwodu cm? i gdzie wtedy w Warszawie taki biustonosz
slyszalam o jednym dobrym sklepie ale ze sluchu nikt nie pamieta adresu ech...
Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2008-11-14 o 11:37 |
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
obwód musisz zaniżyć w dół do liczby z 0 lub 5 na końcu ( ale nie więcej o niż 5 cm) Czyli w twoim wypadku do 70 i wtedy odjąć 5cm. Czyli powinnaś nosić staniki z obwodem 65.
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ tu masz kalkulator tam ci poda od razu miseczkę |
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak miło. ![]() Jeśli chodzi o metodę obliczania obwodu to są dwie, ale prowadzą do tego samego wyniku i tak naprawdę się różnią tylko kolejnością. ![]() 73cm zaniżamy do liczby podzielnej przez 5, czyli do 70 i odejmujemy 5, co daje 65. lub od 73cm odejmujemy 5 cm, co daje 68cm i ten wynik zaniżamy do liczby podzielnej przez 5, czyli do 65. ![]() Ale najłatwiej skorzystać z kalkulatora |
|
|
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie mogłam sobie przypomnieć jak się nazywają liczny z 0 lub 5 na końcu :P |
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, jestem załamana ;( Kilka dni chodzę po sklepach w Gorzowie, nic nie mogę znaleźć na siebie
Niektóre ekspedientki usiłują mi wmówić, że "takiego wymyślonego rozmiaru nikt nie produkuje". Inne rozkładają ręce. Może jak teraz pojadę na zjazd do ZG to coś znajdę, ale najczęsciej nie mam czasu na łażenie po sklepach Tak więc zastanawiam się, czy nie skusić się na zachwalany Sylvestrine. Muszę poczytać o nim trochę na Lobby. |
|
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
W Zielonej jest podobno dobry sklep z "naszymi" rozmiarami. Czytałam na Lobby, że można się umówić na bra fitting. Nazywa się Karoline. Mają też stronę internetową- www.karoline.pl Na tej stronie w dziele kontakt są wszystkie informacje. Nawet jak nic nie kupisz to chociaż poprzymierzasz. Może warto się tam wybrać??
Nie załamuj się, wygląd biustu we właściwym rozmiarze Ci to wynagrodzi A tak z ciekawości jakiego rozmiaru poszukujesz że nikt "takich dziwolągów" nie produkuje?? O Gorzowie to coś wiem. Mi zawsze wciskały 75B, a mam, uwaga, uwaga 101 cm w biuście. Także coż hmm, jak widać są wyszkolone Panie ekspedientki. Mam niestety przez zły rozmiar stanika trochę spłaszczony biust. Ostatnio pomagałam mamie dobrać właściwy rozmiar, jest bardzo standardowa to na szczeście może kupować w każdym sklepie. Oczywiście mnie też potraktowały jako potencjalną klientkę. Standardowe pytanie, a Pani czego potrzebuje? Wtedy obudził się we mnie mały diabełek i powiedziałam, że właściwie to nic, ale jak jest fioletowy half cup w rozmiarze 70 H to z chęcią przymierzę ![]() Mina Pań- bezcenna![]() No i cóż, poźniej mnie omijały szerokim łukiem
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
No i proszę co nareszcie znalazło się na głównej stronie onetu
http://uroda.onet.pl/1516263,2043,19...z_i_cialo.html w końcu może producenci się zlitują nad kobietami i zaczną robić normalne rozmiary staników a panie w sklepach z bielizną nie będą wytrzeszczały oczu jak się je zapyta o rozmiar 65 dd... w Lublinie nie ma możliwości żeby kupić coś normalnego...niestety |
|
|
|
#4427 |
|
Raczkowanie
|
cześć! Co sądzicie o 60E? Czy ten rozmiar mówi naprawdę o małym biuście? Do tej pory nosiłam 75B.
)
|
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Świetny wątek! Ja dopiero dziś dokopałam się do stronek o właściwym dobieraniu i jestem w szoku! Nosiłam 80C, jak schudłam to 75C...zawsze niewygodne, pasek podjeżdżał mi do połowy łopatek...
a tutaj? 65 D! Ups No to będę szukać... Ten wątek powinien być przyklejony, bo ja go znalazłam wyszukując dopiero jak już gdzie indziej się natknęłam na forum Biuściastych...a to trzeba propagować !
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi to raczej mówi że jesteś "cycatą drobinką" to że jesteś drobna w klatce piersiowej nie znaczy że masz mały biust. ja mam 65D a z bardzo ściśliwych niby 60E i moim zdaniem nie są małe. Jeśli ty masz 60E jako ten "podstawowy" to znaczy że jesteś drobniejsza niż ja i masz jeszcze większy.
|
|
|
|
#4430 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Jesli do tej pory nosilas 75C i miseczki byly w miare dobre tylko obwod za luzny to 65D bedzie mialo sporo za male miseczki |
|
|
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to mniejszy biust z półki średnich, już nie mały, ale jeszcze nie do końca średni. Ale to są odczucia bardzo subiektywne. Są kobiety o takich wymiarach, które robią sobie operacje powiększenia biustu. Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2008-11-14 o 17:27 |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A np ona ma 65/84 czyli 60E czyli tak jak by jej dochodziło 6 cm "wielkości" piersi skoro ma tyle samo "w" a mniej "pod". Tak to sobie wykalkulowałam Widać w awatarce mojej, że ma tam co wystawać i ma to jakiś ciężar a małe moim zdaniem to takie co właśnie tego "ciężaru" już nie mają. Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2008-11-14 o 17:34 |
|
|
|
|
#4433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Im więcej takich artykułów tym lepiej. Może w końcu kobiety przestana torturować swoje piersi.
|
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak mi wyszło z kalkulatora, mam 70 w obwodzie i 82 w biuście, tyle że mierzę od początku metra, bo mi się starły cyferki i nie wiem gdzie się zaczyna 0 więc jakiś 1cm jeszcze bym dodała ![]() Ale sprawdzę jeszcze
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
taka miarka krawiecka zaczyna się od 0 samego
|
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
a mi się wydawało, że najpierw jeszcze coś jest, jakieś pół centymetra przed 0, tam gdzie jest to metalowe
tyle, że to stary metr i tego metalowego już nie ma a z drugiej strony jest. Chyba kupię sobie nowy
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" - George Eliot Edytowane przez wilczyca Czas edycji: 2008-11-14 o 18:19 |
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze miałam tak że ta metalowa część to był pierwszy cm czyli 0 jak tylko się miarka rozpoczyna
|
|
|
|
#4438 |
|
Konto usunięte
|
Czy któraś z was ma może ten model http://www.milena-bielizna.pl/shop/?...b752abf9390808 ciekawa jestem jak wygląda realnie.
|
|
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
No własnie, ja mam 66/83, to nie jest taki typowy rozmiar 60E. Od zawsze mialam kompleks malego biustu, hahaha
)Ale sa i mniejsze. Chyba
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do karoliny chciałam zajść ostatnio,ale nie miałam czasu, zajęcia mnie pochłonęły, a później musiałam wracać do GW. P.S nieźle dowaliłaś ekspedientkom |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Mina Pań- bezcenna
No i cóż, poźniej mnie omijały szerokim łukiem