Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-13, 21:36   #181
Basia242
Przyczajenie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

bardzo dziękuje
no ze mna to tak troszke dziwnie bo byłam u lekarza i uslyszałam tak....prawdopodobnie to ciaża ale dokładnie dowiem się za 2 tygodnie.
Ja jednak jestem przekonana bo dwa testy nie mogły sie chyba pomylić poza tym ostatni @ miałam we wrześniu no i inne typowe objawy też mam.
17go w pon ide do lekarza to sie dowiem dokładnie mam nadzieję.
Basia242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 21:45   #182
Olimpia24
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez Basia242 Pokaż wiadomość
bardzo dziękuje
no ze mna to tak troszke dziwnie bo byłam u lekarza i uslyszałam tak....prawdopodobnie to ciaża ale dokładnie dowiem się za 2 tygodnie.
Ja jednak jestem przekonana bo dwa testy nie mogły sie chyba pomylić poza tym ostatni @ miałam we wrześniu no i inne typowe objawy też mam.
17go w pon ide do lekarza to sie dowiem dokładnie mam nadzieję.

ja również robilam 2 testy no i aktualnie jestem w 32 tygodniu Także napewno ty też jesteś i trzymam gorąco kciuki Czekam na wiadomość 17go i napewno usłyszysz że będziesz miala swoje małe cudeńko odezwij się koniecznie a jak z nudnościami lub z innymi dolegliwościami są???
Stary 2008-11-13, 21:49   #183
Basia242
Przyczajenie

no ja już nie biorę innej możliwości pod uwage, tak się przyzwyczaiłam do myśli o ciąży, że niewiem jakbym zareagowała na wiadomość o jej braku
Co do 17go to napiszę napewno
Moje samopoczucie do poniedziałku było super natomiast od wtorku męczą mnie mdłości, jadłowstręt, ból piersi nieco zelżał na szczęście
No i mąż twierdzi, że jestem zmierzła :P
Stary 2008-11-13, 21:51   #184
Basia242
Przyczajenie

oczywiście ja też gratuluję wszystkim przyszłym i obecnym mamusiom
Stary 2008-11-13, 21:54   #185
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basia242 Pokaż wiadomość
no ja już nie biorę innej możliwości pod uwage, tak się przyzwyczaiłam do myśli o ciąży, że niewiem jakbym zareagowała na wiadomość o jej braku
Co do 17go to napiszę napewno
Moje samopoczucie do poniedziałku było super natomiast od wtorku męczą mnie mdłości, jadłowstręt, ból piersi nieco zelżał na szczęście
No i mąż twierdzi, że jestem zmierzła :P

hehe ja naszczęscie nie miałam żadnych dolegliwości , ani mdłości ani żadnych zachcianek ani wstrętu . Gdyby nie brak okresu i dwa testy pozytywne to nie powiedziałabym ze jestem w ciąży jedyne co mnie dopadło to małe zmiany nastroju ( hormony szaleją) i chyba zaczynam odczuwać to też na koniec napewno będzie dobrze i oby objawy nie były zbyt duze i meczace
Stary 2008-11-13, 22:11   #186
Basia242
Przyczajenie

bardzo dziękuje
ide do łóżeczka bo jutro znów do pracy trzeba wstawać,a tak mi sie nie chce ;/
Ale co zrobic....
Buziaki
Stary 2008-11-13, 22:29   #187
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o temat zgagi to poprostu tragedia !! Od godziny 16-17 mam ich chyba z 10 i do tego czasami jak leże to mała chyba lubi pokopać mnie w zołądek bo automatycznie robi mi się zgaga maksymalna i do tego że tak powiem jakby chciało się ulać , coś mi się wydaje że już za niedługo będzie mnie czekać spanie na siedząco ale przeżyje chyba jakoś. Trochę pomarudze wam teraz ale fajnie tak pisać z kobitkami które są w tym samym stanie.

Ale córcia mi rumakuje w brzuszku ze oho uwielbia prawą strone mojego brzuszka bo caly czas sie przewraca na tej stronie i brzuch mam mocno wypukly fajnie

A jeżeli chodzi o wyprawke do szpitala co bedzie zawierać?? Macie już pomału skompletowane ?? buziaczki
No wiec co do zgagi to Ci poradze żebys nie kladla sie do łozka od razu po jedzeniu... Poczekaj min 3 godzinki...
Wiem jak to jest bo tez mam ciagle zgagi i ciagle mi cos podchodzi..
OCHYDA !!!!

Moj mały brzdąc też sobie przypodobał prawą stronę mojego brzucha
i tak ciągle mi wychodzi z jednej strony no i wogóle to mam ten brzucholek
taki troche krzywy... heheh

No a z wyprawka to narazie mam przygotowane DLA MNIE: 2 piżamki rozpinane,jedną koszule nocną krutką( na poród), reczniki,szlafrok, kapućki, klapki pod prysznic no i kosmetyki, musze dokupic biustonosze do karmienia bo jeszcze nie mam, DLA DZIDZI to w sumie niewiem, wezme 2 czapeczki bawełniane, 2-3 śpioszki, 2-3 body pod śpioszki, ręczniczek, mydełko, oliwka, pampersy, no i chyba reszte to mi dowiezie mężulek jak czegoś zabraknie...Chociaż też do szpitala mam jakieś 15-20 km...

A ja to sie dzisiaj wzielam za robienie ciasta...
Biszkopt z masą karpatkową i polany polewa czekol.
oraz posypany wiórkamikokosowymi
No tak dość pózno sobie wymyśliłam to ciasto bo idę
dopiero je przekładać masą
No coż... Tak to jest z zachciankami

buziaki

Stary 2008-11-14, 01:36   #188
skoja
Rozeznanie

Cześć dziewczynki!
Glizda-zazdroszczę, że ubranka masz już za sobą! Ja w sumie już większość poprałam, ale prasowanie mam jeszcze przed sobą. A prasowałaś na stojąco? Bo mnie to już chyba by to nie wyszło! Tyle godzin! W sumie wyjdzie mi podobnie-bo miałam tyle samo pralek
Mumi - a propos ubranek, ja je przechowuję w szafkach, ale i jeszcze na dodatek w zaklejonych workach.
Ja prałam ubranka w proszku Jelp a potem w płątkach. Tylko z tymi płatkami też bez sensu - też je rozmiękczałam przed praniem a po którejś pralce zauważyłam, że większość została w szufladce i niestety po tygodniu...padła nam pralka Nie wiem może co innego było przyczyną, ale padła. I od kilku dni szukaliśmy dobrego modelu, dziś w końcu kupiliśmy - będzie w sobotę
Ale kurcze, złośliwość - jakby mało było wydatków. Dobrze że trafiliśmy na promocję 30x0% , to zbytnio nie poczujemy.
Bezsenność-łóżeczko bardzo mi się podoba – a ma regulację wysokości i możliwość wyjścia starszego malucha – suwak z boku łóżeczka? To są chyba wg mnie najważniejsze rzeczy w takim łóżeczku.
Stokrotka - teraz Twój dzidziol powinien ważyć jakieś 1300-1400.
Pani z herbatą - vaccum u nas nadal używają - z tego co się dowiedziałam z zajęć w szkole rodzenia. Używa się wtedy, kiedy widać główkę, ale poród się przedłuża, ponoć główka może się przez to wydłużyć ale następnego dnia wygląda już ok.
Jeśli chodzi o pokoik/kącik dla małej - to czytałam, że pierwsze kolory, które dziecko widzi to żółty i zieleń. Nasza młoda ma pomalowany pokoik : sufit i połowa ściany na cytrynowo, a dół ściany na zielono, kolory wyszły dzikie bo sami je mieszaliśmy, a zieleń -buacha, to wyszła taka tramwajowa - miała być inna, ale jest ok. Do tego kupiliśmy pasek ozdobny, który się przykleja na łączeniu tych kolorów. Paski są przeróżne i mogą bardzo dużo z mienić w wystroju. Gdyby któraś się na taki pasek decydowała - polecam poszperać na allegro, trochę trzeba poszukać, bo mają je pod przeróżnymi nazwami, ale warto. My z Tż wybraliśmy pasek w sklepie - a potem odszukaliśmy go na allegro - różnica - minus 3/5 ceny!
Czytałam, że dzieci wolą wyraźne kolory, ale nie można przesadzać z ilością, najlepiej 2 zdecydowane. A z łóżeczkiem - to ponoć najlepiej zmieniać jego ustawenie co jakiś czas - co w większośći przypadków pewnie jest nie do wykonania, ale to ponoć stymuluje malucha i widzi co chilę wszystko z nowej perspektywy.
Jeśli chcecie - to mogę podrzucić - gdzieś mam listę - co do szpitala - jest dość obszerna. U mnie w szpitalu dla młodej ubranka mogę mieć tylko na wyjście - podczas pobytu w szpitalu nie założą nic mojego, wszystko szpitalne.
Ale się napisałam
Poza tym młoda ma dalej czkawki kilka razy dziennie - aż mi jej szkoda, a wczoraj to miałam apogeum skurczów macicy, poryczałam się aż. Nie wiedziałam co jest grane, a potem zauważyłąm że młoda caly dzień jak nigdy jest aktywna- strasznie aktywna. No i już wiem - obróciła się na nietoperza - mam teraz zupełnie inny kształt brzucha. Chociaż nie wiem, czy to już tak zostanie, bo raz już była na nietoperza - ale tylko kilka dni. Ale wczoraj, to chyba kilka razy się przekulałą dopóki nie znalazła najwygodniejszej pozycji! I dzisiaj pierwszy raz miałąm jej kończyny na mostku szok! ciekawa jestem jak wygląda teraz moja macica
Poza tym zaczęłam mieć schizy na temat porodu - boję się np., że jak idę siku w nocy, to odejdą mi wody płodowe. Skurcze byłyby ok, b wtedy można jeszcze zapobiec, powstrzymać, ale jak odejdą wody - to już ich nie wleję Schizuję co?
No koniec - tak dla rozweselenia opiszę Wam mój dzisiejszy sen. Sniło mi się oczywiście, że rodzę, i mój Tż jest ze mną - nie ma nikogo więcej i on odbiera poród, mnóstwo krwi, ale bólu jakoś nie czuję, wiem że jak wyjdzie główka to reszta już spoko. Tż na chwilę gdzieś się oddala, a ja widzę wychodzącą główkę- łąpię ją i wypada maleństwo, całe we krwi, biorę i kłądę na piersiach i wołam Tż-a, przy okazji zerkam na twarz - jest ok, jest ładna, normalna, podobna do mnie (e! ale sobie wlałam ), potem po umyciu małej okazało się, że to... no teraz pojadę - to jest puszysty kot I tak sobie myśle - kurde kot, no trudno, w sumie moje, jakoś zaakceptuję tylko każemy mu chodzić na 2 łapach - i on się pyta czy tak musi, my na to, że tak wolimy. Dobre nie - sama nie wiem co mi się jeszcze może przyśnić! I jeszcze kurde gadał do nas i ta moja 100% akceptacja - fajne. Mimo wszystko nie był to jakis koszmarn sen - jakiś taki przyjemne pozostawił wrażenia No mam nadzieję, że kota nie urodzę, ale te bóle porodowe -a właściei ich brak mi odpowiadał.
obra kończę - to dobranoc. Idę szyć pokrowce na koszyki
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 08:47   #189
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Skoja ciekawy ten twoj sen
Mi tez sie snil dzis Malutki... tylko nie sam porod , tylko mial juz 4 miesiace i zapychal sie gotowana marchewka pokrojona w kostke, i pytal sie czemu mu wczesniej jej nie dalam... tylko musial pic mleko z cyca

No a wczoraj bylismy z Tz u gina, wiec jest ok, mimo ze twardnieje mi brzuch to szyjka dluga , twarda i zamknieta i nie ma sie puki co czym martwić
Jedyne co mnie zmartwilo to moj przysrost wagi w skonczonym 30 tyg 14 kg
i od dzis mam śline postanowienie... bylo od wczoraj ale kupilismy Fornetti i mi nie wyszlo , ale od dzis NIE JEM SŁODYCZY BOŻE jak ja to wytrzymam
ja bez nich zyc nie potrafie

A na podglad Małego jestesmy umowieni dopiero na 9 grudnia... wiec jeszcze poczekamy

buzki Milego dnia
Stary 2008-11-14, 09:12   #190
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

obudziłam sie o 2 w nocy i dopiero zasnełam o godz 5 rano ,zgaga mnie tak meczyła ,ze musiałam wziac manti. jeszcze na dodatek musiałam wstac o 7 godz bo brat mi przyprowadził na cały dzien psa szczeniak 2 miesieczny -owczarek niemiecki a rozrabia strasznie!pół domu mi zdemoluje .brat wynajmuje mieszkanie i dopiero teraz zapytał sie o zgode czy moze miec psa a własciciel ''zadnych zwierzat ,nawet chomika!!!''

jestem padnieta.zamiast odpoczywac przed przyjsciem dziecka na swiat to ja mam non stop urwanie głowy .

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 09:29   #191
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Jejku Dziewczyny ale ja mam głoda Normalnie non stop bym jadła... No może nie non stop, ale mam po prostu takie wrażenie... Jak sobie pomyślę, że jeszcze na początku roku byłam na diecie 1000-1200 kcal i jakoś dawałam radę, a teraz to mi sie menu nie mieści w 2000 i godzinę po każdym posiłku już mnie ssie Normalnie jestem w ciężkim szoku... Teraz to dla mnie taka dieta jest nie do wyobrażenia... Jakby z kosmosu ściągnięta... No i tak się zastanawiam jak ja później dam radę. Znaczy się jak sie skończy karmienie piersią... Jak ja mam sie niby zmobilizować, gdy mój żołądek taki rozepchany... Ja tu sie pilnuję teraz żeby tych 2500 kcal nie przekraczać, ale mój żołądek to by chyba i na 4000 nie narzekał

Ale mnie wzięło na durne przemyślenia... To chyba po tym durnym śnie co go miałam w nocy... A może lepiej by go nazwać koszmarem ciężarnej... Normalnie zerknęłam w lustro a tam brzucha nie ma - normalnie płaska jestem... Szukam, szukam a tu mi wody między nogami przeciekają... Ja w panikę, że do szpitala.... Potem mi sie wkręcił jakiś motyw o szkole z internatem i że ktoś mi dredy chce rozczesać (szczegół, że nigdy mi do głowy nie przyszło żeby coś takiego nosić)... Potem jakiś zjazd rodzinny i urodziny mojej mamy.... A potem leżałam sobie na kanapie i patrzyłam jak mój brzuch powraca ze stanu spłaszczenia... Normalnie szok Że też w mojej łepetynie takie głupoty się kotłują

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66

Edytowane przez Nightingle
Czas edycji: 2008-11-14 o 09:31
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 09:44   #192
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
Iwonko ja bym chyba postawila lozeczko rownolegle do sciany miedzy sciana z drzwiami a sciana z oknem, mniej wiecej na srodku to z obu stron bedzie dojscie
nie wiem ile innych gadzetow musisz zmiescic jeszcze

co do kolorow mysle ze blade, cieple kolorki najlepsze moze biszkopcik albo limetka (my zrobilismy limetke u malej w pokoiku)

Też myślałam, żeby tak postawić łóżeczko. Ja w sumie nie chcę tam wstawiać wielu mebli, może jeszcze jakaś komódka + niewielki fotel i koniec.
Jak tylko wyprowadzą się ludzie, którzy wynajmują nasze mieszkanie to od razu zabieram się za testy i remont.

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
jestem takiego samego zdania

oprócz 3 ,bo mi sie podobają ale .....punkt 1 i 2 są odpowiedzią dlaczego również zakładać nie będe.

Krolowaa, witaj w klubie obudziałam się dziś o 1 w nocy i nie mogłam zasnąć. Zgaga, kopniaki cały pakiet ciążowy. Aż w nocy zabrałam się za odmrażanie lodówki (mamy takiego starego grata), potem łaziłam w poszukiwaniu mleka. Zasnęłam około 6 obudziłam się 15 minut temu!

Edytowane przez passionfruit
Czas edycji: 2008-11-14 o 09:48
passionfruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 10:47   #193
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
No koniec - tak dla rozweselenia opiszę Wam mój dzisiejszy sen. Sniło mi się oczywiście, że rodzę, i mój Tż jest ze mną - nie ma nikogo więcej i on odbiera poród, mnóstwo krwi, ale bólu jakoś nie czuję, wiem że jak wyjdzie główka to reszta już spoko. Tż na chwilę gdzieś się oddala, a ja widzę wychodzącą główkę- łąpię ją i wypada maleństwo, całe we krwi, biorę i kłądę na piersiach i wołam Tż-a, przy okazji zerkam na twarz - jest ok, jest ładna, normalna, podobna do mnie (e! ale sobie wlałam ), potem po umyciu małej okazało się, że to... no teraz pojadę - to jest puszysty kot I tak sobie myśle - kurde kot, no trudno, w sumie moje, jakoś zaakceptuję tylko każemy mu chodzić na 2 łapach - i on się pyta czy tak musi, my na to, że tak wolimy. Dobre nie - sama nie wiem co mi się jeszcze może przyśnić! I jeszcze kurde gadał do nas i ta moja 100% akceptacja - fajne. Mimo wszystko nie był to jakis koszmarn sen - jakiś taki przyjemne pozostawił wrażenia No mam nadzieję, że kota nie urodzę, ale te bóle porodowe -a właściei ich brak mi odpowiadał.
obra kończę - to dobranoc. Idę szyć pokrowce na koszyki
Skoja, dosłownie prawie zachłysnęłam się jogurtem No nieźle.... Ale powiem, że ja równiem mam "ciekawe sny". Ostatnio śniło mi się, że ukrywamy się z TŻ w jakimś domku w górach i tajniacy chcą nas wziąść żywcem, ale tacy życzliwi tajniacy. A my ich załatwiliśmy z karabinów i jeszcze ogniem potraktowaliśmy Dwa samochody! Ja wiem, że teraz jest czas na dziwne i niewytłumaczalne sny no ale ja to chyba przesadziłam.... Więc spoko Nightingle, nie jest z Tobą tak źle
Stary 2008-11-14, 10:52   #194
pani z herbata
Zadomowienie

o mi juz zgaga nie daje czadu od kilku dni, nie wiem co jestgrane ale to dobrze

dziwne sny to bardzo czesto mi sie zdarzaja; dzisiejszy taki z tych normalniejszych
plywalam w jeziorze woda koloru atramentu (wiec to niby ne za dobrze) ale o ile wczesniej jak mi sie snilo pywanie to czulam wodorsty i jakies smieci w wodzie a tym razem nic woda czysta tylko bardzo ciemna
a pote nagle dolaczyl do mnie TZ z naszymi 2 corkami
i prosto z tej wody znalezlismy sie na takiej gorce obok mojego rodzinnego domu na ktorej zima sie zjezdzalo na sankach i TZ uczyl corki zjezdzac na tylku

Sevi hahahahaha

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 11:06   #195
passionfruit
Zakorzenienie

Boskie macie te sny...mi się nic nie śni..ba żebym w ogóle mogła zasnąć to by było dobrze
Stary 2008-11-14, 11:10   #196
bezsenność
Zadomowienie

Hej!

Ja dziś pierwsy raz spałam w dziecinnym pokoliku- tak toroche dziwnie- bo w nowym miejscu.

Moja waga tez zaczyna mnie przerażać. Nigdy nie należałam do drobnych, szczupłych, zawsze miałam nadmiary tłuszczyku. Ale obecnie tyję ok 1-1,5 kg na tydz :O
Od dzis wracam do owsianek na śniadanie, Mam w planach zacząc regularniej sie odżywiać i wogóle zacząć sie zastanawiać nad tym, co jem. Bo jeśli się nie zmobilizuję załape jeszcze min 10 kg :O

Tak więc od dziś próbuję wziąć sie w garść - 3majcie kiuki!
Stary 2008-11-14, 11:21   #197
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
W summie masz racje że ochraniacz na szczebelki wystarczy nie ma co ryzykować z tym baldachimem. Ale masz fajnie że szpital widzisz z okna tak bliziutko domku, nic tylko pozazdrościć . ja muszę jechać 20 kilometrów do Ustki. Bo w Słupsku nie ma porodówki Ja zaczynam kompletować do końca wyprawke na początku grudnia razem z wózeczkiem a na kiedy dokladnie termin ??
Termin mam na 8 stycznia...i mam nadzieję ze dotrwamy bo jesteśmy na styczeń umowieni z lekarzem z tym szpitalem rzeczywiście wygodnie, a Ty musisz baardzo mądrze przemyśleć zawartość torby zeby niczego nie zabrakło

Cytat:
Mumi - a propos ubranek, ja je przechowuję w szafkach, ale i jeszcze na dodatek w zaklejonych workach.
Ja prałam ubranka w proszku Jelp a potem w płątkach. Tylko z tymi płatkami też bez sensu - też je rozmiękczałam przed praniem a po którejś pralce zauważyłam, że większość została w szufladce i niestety po tygodniu...padła nam pralka Nie wiem może co innego było przyczyną, ale padła. I od kilku dni szukaliśmy dobrego modelu, dziś w końcu kupiliśmy - będzie w sobotę
Ale kurcze, złośliwość - jakby mało było wydatków. Dobrze że trafiliśmy na promocję 30x0% , to zbytnio nie poczujemy.
No ja właśnie też poupycham ciuszki w jakieś siateczki tak na wszelki wypadek
z tego co piszecie płatki mydlane to jakies większe cholerstwo, nie wypłukuje się do końca i jeszcze pralki psuje
Sen pojechany, najbardziej rozbawiło mnie to, że kot-dzidziuś pyta czy musi chodzić na 2 łapach

Apropos rzeczy do szpitala, u mnie nie trzeba zabierać koszul do i po porodzie bo daje je szpital, tak samo podkłady.....ale jedną koszulkę wezmę na wszelki wypadek

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 11:26   #198
skoja
Rozeznanie

No to widzę, że nie jestem osamotniona w przedziwnych snach Ja nie wiem skąd się Wam biorą te sny A tak w ogóle to czytałam, że powodowane są hormonami no i przerywaną fazą snu przez częste wstawanie siusiu
Kurcze, do 5 szyłam te pokrowce, potem do 6 czytałam, a teraz od 9 już nie mogę spać! Strasznie dziwne! A przy tym jestem strasznie zmęczona! Młoda znowu ma czkawkę .
Ja nie wiem, ale mi sie wydaje, że organizm zaczyna się uczyć takiej czujności, przebudzenia i gotowości w dowolnym momerncie.
Zjadłąm śniadanko-mniam i jaby trochę senna się zrobiłam.
A mam pytanko - zapisywałyście się do położnych środowiskowych? Bo dowiedziałam się, że trzeba to zrobić w swoim rejonie. Ja już znalazłam gdzie mam to zrobić. Potem taka położna kilka dni przychodzi do chaty po porodzie, pomaga kąpać i ogląda jak się goimy i chyba też ściąga szwy.
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 11:29   #199
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

No u mnie z praniem w płatkach idzie dobrze... piorę wszystko od około 1,5 tygodnia (alergolog zalecił synkowi) no i już ze cztery prania miałam. Problemów żadnych. Rozpuszczam łyżkę (z górką) płatków w 0,5 litra wrzątku. Wlewam do pralki i włączam program + dodatkowe płukanie. Pralka jest czyściutka, kieszeń na proszek/płyn też. Ale ja mam pralkę ładowana od góry.... może to ma jakieś znaczenie

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-11-14, 11:34   #200
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
No to widzę, że nie jestem osamotniona w przedziwnych snach Ja nie wiem skąd się Wam biorą te sny A tak w ogóle to czytałam, że powodowane są hormonami no i przerywaną fazą snu przez częste wstawanie siusiu
Kurcze, do 5 szyłam te pokrowce, potem do 6 czytałam, a teraz od 9 już nie mogę spać! Strasznie dziwne! A przy tym jestem strasznie zmęczona! Młoda znowu ma czkawkę .
Ja nie wiem, ale mi sie wydaje, że organizm zaczyna się uczyć takiej czujności, przebudzenia i gotowości w dowolnym momerncie.
Zjadłąm śniadanko-mniam i jaby trochę senna się zrobiłam.
A mam pytanko - zapisywałyście się do położnych środowiskowych? Bo dowiedziałam się, że trzeba to zrobić w swoim rejonie. Ja już znalazłam gdzie mam to zrobić. Potem taka położna kilka dni przychodzi do chaty po porodzie, pomaga kąpać i ogląda jak się goimy i chyba też ściąga szwy.

Wiesz ja po ostatnim porodzie tylko podawałam swojego lekarza pierwszego kontaktu. Oni mu zgłaszali, a on położnej które działa przy jego gabinecie i ona sie potem ze mną umawiała...

A tak w ogóle ciągle o tym zdejmowaniu szwów sie przewija... Czy rzeczywiście jeszcze w tylu szpitalach stosują do szycia krocza te tradycyjne? Mi trzy lata temu już zakładali u nas w szpitalu te rozpuszczalne i mam nadzieję, że to sie nie zmieniło

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-11-14, 11:41   #201
j.kwiatek
Raczkowanie

Ja też prałam w płatkach. Przedtem dokładnie je rozpuściłam w niewielkiej ilości ciepłej wody, powstała dość gęsta emulsja. Pralka na razie nie protestuje.

O co chodzi z tą czkawką u bobasów? Moja Ewcia wczoraj aż podskakiwała, a ponieważ wisi głową w dół, więc najmocniejsze doznania miałam we....fredce TŻ oczywiście chciał rączki przykładać i sprawdzać, jak to jest, kiedy potomstwo ma czkawkę. Pogoniłam zboczeńca

Sny macie zawodowe. Przypomniało mi się, że kilka dni temu sniło mi się, iż proszę ja Was drogie panie, zostałam ministrem edukacji. A tak bardzo nie chciałam, tłumaczyłam przy tym panu Ziobrze (?) że zupełnie się do tego nie nadaję. Uffff psychiatry potrzebuję

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 11:46   #202
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
Ja też prałam w płatkach. Przedtem dokładnie je rozpuściłam w niewielkiej ilości ciepłej wody, powstała dość gęsta emulsja. Pralka na razie nie protestuje.

O co chodzi z tą czkawką u bobasów? Moja Ewcia wczoraj aż podskakiwała, a ponieważ wisi głową w dół, więc najmocniejsze doznania miałam we....fredce TŻ oczywiście chciał rączki przykładać i sprawdzać, jak to jest, kiedy potomstwo ma czkawkę. Pogoniłam zboczeńca

Sny macie zawodowe. Przypomniało mi się, że kilka dni temu sniło mi się, iż proszę ja Was drogie panie, zostałam ministrem edukacji. A tak bardzo nie chciałam, tłumaczyłam przy tym panu Ziobrze (?) że zupełnie się do tego nie nadaję. Uffff psychiatry potrzebuję
Zboczeniec jak sie patrzy z tego Twojego Tzta Omal z krzesła nie padłam jak to przeczytałam

Moja mała wczoraj mi tak po pęcherzu skakała, że ja musiałam co rusz trenować biegi do łazienki... no i oczywiście kończyło sie na paru kropelkach

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-11-14, 12:22   #203
arleta110
Raczkowanie

Hej dziewczynki, ale fajne macie sny!!! Ja miałam zdecydowanie gorszy, a mianowicie, że wycierałam kurz z telewizora rano, nie wiedząc czemu chodziłam po domu z gołym dupskiem, a tu wchodzi teść!!!! W realu mieszkamy w domu na wsi, a teść pod nami. Po tym śnie już nie mogłam spać w ogóle czyli od 4tej....koszmar jakiś normalnie.

Wczoraj byłam na USG, wszystko jak najbardziej w normie. Dziś zaczynam 33 tc, a Oliwierek wczoraj ważył 1760g - czyli średniaczek. Poniżej załączam zdjęcie, ale najpierw coś Wam opowiem:

Na USG wzięłam ze sobą koleżankę, bo ona chodzi do jakiejś babki, która na każdej wizycie robi jej USG, a tak naprawdę żadnych konkretnych badań nie zleciła, nawet jej jeszcze przepływów nie robiła, choć koleżanka jest też w 33tc....Na dodatek ta pani ginekolog cały czas utwierdzała koleżankę, że będzie chlopiec, a co się wczoraj okazało???? Dziewczynka!!!!! Koleżanka do tej pory nie może ochłonąć. Na dodatek jej TZ nie wiem z jakiej planety najwyraźniej nie jest wcale zadowolony z tej wieści

A to mój Oliwierek z otwartym oczkiem:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Oliwierek.jpg (46,7 KB, 47 załadowań)
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 14:40   #204
Marta89
Raczkowanie

Witam Was wszystkie Bardzo dawno nie pisałam, bo albo brak czasu, albo brak natchnienia... Ale czytam regularnie Poszłam wreszcie na glukoze, trochę spanikowana, a tu rzecz niesłychana, to było całkiem smakowe ja chyba jakaś inna jestem

arleta110 cudny synek
Stary 2008-11-14, 15:02   #205
anna1593
Raczkowanie

masakra z tymi snami, ja szczegolnie glupie mialam w 1 trymestrze. zwloki, ludzkie mieso i te sprawy, az budzilam sie z niesmakiem. snil mi sie jeszcze porod i pobyt w szpitalu, a inne pacjentki okazaly sie byc wiedzmami. no i jeszcze dlugo przed 20tyg, kiedy dowiedzialam sie, ze bedzie chlop, to snilo mi sie, ze ganialam swoje gina po garazu podziemnym, zeby mi zrobil usg. w koncu okazalo sie, ze wcale nie ma dziecka w brzuchu tylko jest kot i bylam bardzo niezadowolona, ze tyle czlowiek w ciazy chodzi po to, by urodzic kota.
a, no i w 1 trymestrze moje libido szalalo, wiec i brzydkie rzeczy tez mi sie snily, hehe

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:18   #206
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arleta110 Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na USG, wszystko jak najbardziej w normie. Dziś zaczynam 33 tc, a Oliwierek wczoraj ważył 1760g - czyli średniaczek.
A to mój Oliwierek z otwartym oczkiem:
Oliwierek śliczny

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość

Nie wytrzymam ze śmiechu...zboczeńca- dobre

Kupiłam dzisiaj chusteczki nawilżane nivea ale nie jestem przekonana bo jakoś tak dziwnie intensywnie pachną ...używała już któraś z mam?
jakie kupujecie?

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 16:57   #207
arleta110
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość

Kupiłam dzisiaj chusteczki nawilżane nivea ale nie jestem przekonana bo jakoś tak dziwnie intensywnie pachną ...używała już któraś z mam?
jakie kupujecie?
Mumi, ja na przykład cokolwiek kupuję to staram się by było bezzapachowe. Tak chyba najlepiej dla dzidzi
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 17:12   #208
passionfruit
Zakorzenienie

Ja też będe się starała zaopatrywać w rzeczy bezzapachowe dla mojego maleństwa A kąpala go będe chyba w Oliatum. Wiele moich znajomych używało i wszystkie są zadowolone.
Stary 2008-11-14, 17:24   #209
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
jakie kupujecie?
Ja kupiłam huggies pure. Mają, albo bardzo dobre opinie, albo tragiczne. Zobaczymy jak będzie u nas...

A jakie kosmetyki kupujecie na pierwszy misiąc?
Stary 2008-11-14, 17:38   #210
passionfruit
Zakorzenienie

Na pierwszy miesiąc kupuję: Oliatum, spirytus, chusteczki nawilzone do pupy (nie wiem jakiej firmy), tabletki dezynfekujące Miltona (co prawda nie kosmetyk ale w kategorii chemia), jakiś krem ochrony do twarzy i nie wiem co jeszcze potrzebne.
Raczej nie chciałabym kupić oliwki (ponoć brudzi ubranka) ani zasypki (roluje się). Czym smaruje się pupę maluszka po przewinięciu??

A, jeszcze kupię sudocrem w razie czego.

Edytowane przez passionfruit
Czas edycji: 2008-11-14 o 17:39
passionfruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości