Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 22:01   #2941
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

P
Ech, miałam dziś tak zły humor, że ciężko było jeść, ale chyba sprostałam zadaniu

Śniadanie:
150 g płatków (poduszeczki cynamonowe, crunchy migdałowo truskawkowe) mleko

II Śniadanie:
Grahamka z 2 plastrami polędwicy z indyka, plastrem sera, rzodkiewką.
80 g wafelków chałwowych

Obiad
Duża miska sałatki
(sałata, groszek, kukurydza, 300 g piersi z kurczaka w marynacie smażonej na oliwie, ogórek, 5 łyżek pestek ze słonecznika, ser pleśniowy, sos z 4 łyżek oliwy, musztardy, octu i cytryny)

Podwieczorek:
4 kulki lodów: irysowe, orzechowe, jogurtowe i ciasteczkowe w słodkim waflu

Kolacja:
Ciabatta wieloziarnista, 4 plastry polędwicy z indyka, sałata, ogórek, 2 plastry sera żółtego, ketchup, mini bagietka zapiekana z masłem czosnkowym, pierniczek z marmoladą, krucha pałeczka.

...
Krytykować, bić po tyłku i co tam jeszcze chcecie

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 22:01   #2942
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
I nie czytać działu Fitnes, bo tam jakieś nawiedzone, co uprawiają sport nie żeby budować mięśnie i być w dobrej formie, tylko głownie żeby "zmniejszać obwody".
trudno się nie zgodzić, acz moderatorki i niektóre użytkowniczki mają dobre podejście

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 22:03   #2943
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
jak jest ładna pogoda chodzimy na spacery
A to jest świetny sport! Kupcie sobie (córci też) takie kijki do spacerowania, żeby reszta ciała też pracowała równomiernie:
http://www.modanazdrowie.pl/nwk.html
Widzę w lesie rano stada ludzi (w weekendy to napradę stada) uprawiające Nordic walking.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2008-11-14 o 22:05 Powód: błędy
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 22:04   #2944
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
P
Ech, miałam dziś tak zły humor, że ciężko było jeść, ale chyba sprostałam zadaniu

Śniadanie:
150 g płatków (poduszeczki cynamonowe, crunchy migdałowo truskawkowe) mleko w porządku

II Śniadanie:
Grahamka z 2 plastrami polędwicy z indyka, plastrem sera, rzodkiewką.
80 g wafelków chałwowych ilu gramowa grahamka?? moglas zjesc owoc

Obiad
Duża miska sałatki
(sałata, groszek, kukurydza, 300 g piersi z kurczaka w marynacie smażonej na oliwie, ogórek, 5 łyżek pestek ze słonecznika, ser pleśniowy, sos z 4 łyżek oliwy, musztardy, octu i cytryny) no... w sumie ok, choc mogly dojsc jakies wegle... czy cos... deser?

Podwieczorek:
4 kulki lodów: irysowe, orzechowe, jogurtowe i ciasteczkowe w słodkim waflu mało

Kolacja:
Ciabatta wieloziarnista <- gdzie taka znalazlas??!! , 4 plastry polędwicy z indyka, sałata, ogórek, 2 plastry sera żółtego, ketchup, mini bagietka zapiekana z masłem czosnkowym, pierniczek z marmoladą, krucha pałeczka. ok

...
Krytykować, bić po tyłku i co tam jeszcze chcecie
co tam chcę? no to niech będzie...

Stary 2008-11-14, 22:30   #2945
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
to bardzo wolno tyjesz gratuluję, chcesz jeszcze przytyć?

bój się, nic nie przytyjesz

a tak na serio (choć to BYŁO na serio, skoro na dużo bogatszym P nie przytyłaś), nie wiem, jak wyglądała ta owsianka, ale brzmi skromnie, drugie śniadanie ok, trzecie kiepskie, mogłaś skonsumować do tego jakiś owoc/jogurt/owoc i jogurt etc., obiad chyba ok, acz szkoda, że bez deseru ;] podwieczorek... ujdzie, kolacja chyba też, choć to zależy, ile ryżu zjadłaś generalnie to chyba U, a przynajmniej dla Ciebie

koniecznie napisz jak ważenie!! acz wydaje mi się, że nie przytyjesz, bo wolno dodawałaś kcal...i w ogole.

śliiiiiicznieeeeeeeee!!!! !!!!!! co to za ciastka korzenne? gdzieś o nich pisałaś, ale chyba przeoczyłam

u mnie o kolacji doszedł jeszcze kawałek makowca (pyszny) a potem twaróg z makiem z makowca - jeszcze lepszy

kurde, przyznam Ci się, że pojawiają się od nowa opory. pół godziny zastanawiałam się czy by tego masła nie wydłubać z bułki ale nie, serek zółty musi być z masełkiem, inaczej nie ma smaku. poza tym jak byłam w domu to razem z rodzicami jadło mi się łatwiej... jak jestem sama to mi się nie chce i robię to na siłę niby mam na coś ochotę ale nie całkiem, a jak jem to czuje rozczarowanie, ze jednak nie o to mi chodziło...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 22:37   #2946
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiem, że obiad i podwieczorek mało, ale było jedzone przez łzy ale pewnie sama wiesz.
Dekas mam często to samo. Jestem na P, ale dalej liczę kalorie, dopiero nie dawno wyzbywłam się dziwnego nawyku, że jem tylko jak jestem głodna, no i to rozczarowanie. Na początku P potrafiłam coś ugryźć i odstawić, bo to nie ten smak. Wydaje mi się, że trzeba się nastawić pozytywnie do tego jedzenia, bo inaczej nic nie smakuje. Taka prawda. Jak sobie wymyślimy, że coś jest 'Bee' to takie nam się będzie zdawało, nawet jak będzie to kawior z truflami.

Photoblog
Stary 2008-11-14, 23:17   #2947
qillathe
Przyczajenie

Witam!!

Mój dzisiejszy jadłospis::

Ś: kawa z mlekiem, jogurt z płatkami (235 kcal)

II Ś: sok witaminka, 200ml (125 kcal)

O: Miseczka spaghetti z brokułami, oprószone posiekanymi orzeszkami, woda (300kcal)

P: jabłko, pół garści orzeszków, kawa z mlekiem(175)

K: kromka chleba zbójnickiego ( taka mała, kwadratowa), z szynką domową, wafel ryżowy, jabłko, zielona herbata (125)
ok 1000kcal
qillathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 00:06   #2948
xxaur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiem, że obiad i podwieczorek mało, ale było jedzone przez łzy ale pewnie sama wiesz.
Dekas mam często to samo. Jestem na P, ale dalej liczę kalorie, dopiero nie dawno wyzbywłam się dziwnego nawyku, że jem tylko jak jestem głodna, no i to rozczarowanie. Na początku P potrafiłam coś ugryźć i odstawić, bo to nie ten smak. Wydaje mi się, że trzeba się nastawić pozytywnie do tego jedzenia, bo inaczej nic nie smakuje. Taka prawda. Jak sobie wymyślimy, że coś jest 'Bee' to takie nam się będzie zdawało, nawet jak będzie to kawior z truflami.
ja właśne tez licze kcal i gorsze jest to, że jak mama zrobi np kapuste kiszoną i doda tam oliwy, to jej nie zjem, bo nie wiem ile tam tego dała i ile za to policzyć..
Ale mam zamiar zrobic sobie jeden taki dzien, zeby tylko zapisywac gramatury bez kcal tego co jadlam i dopiero na koniec dnia to podliczyc i zobaczyc ile wyszlo..
wybaczcie za OT
xxaur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 10:41   #2949
irie18*
Wtajemniczenie

moje wczorajsze U (baaardzo prosze o ocene)

1) ok 8.00 2 tosty (takie podwojne skladane) jeden z serem drugi z tunczykiem. 2 mandarynki. kawa z mlekiem i cukrem
2) ok 14.30 falafele z kus kusem i warzywami z green waya
3) ok 19. 2 nalesniki z nutella i bananem, filizanka zielonej herbatki, mandarynka

wiem ze powinny byc jeszcze 2 male posilki gdzies pomiedzy ale niestety nie zawsze mi sie udaje

Edytowane przez irie18*
Czas edycji: 2008-11-15 o 10:46 Powód: literowki
irie18* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 14:31   #2950
bee bee
Przyczajenie

Witajcie Ja trochę z innej beczki. Potrzebuje diety bogatej w składniki odżywcze, ale takiej, na której nie utyję za bardzo... w ciąży..
Wczoraj było tak:
Śniadanie - płatki muesli na wodzie i mleku
Drugie śniadanie - jabłko i kanapka z dżemem
Obiad - Tilapia z piekarnika i żółte warzywa na patelnię (nie miałam siły stac długo przy kuchni)
Kolacja - Koreczki śledziowe w occie, które mi podrażniły żołądek...

Co o tym myślicie?
bee bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 15:29   #2951
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bee bee Pokaż wiadomość
Witajcie Ja trochę z innej beczki. Potrzebuje diety bogatej w składniki odżywcze, ale takiej, na której nie utyję za bardzo... w ciąży..
Wczoraj było tak:
Śniadanie - płatki muesli na wodzie i mleku
(IMO- w ciązy niedobrze, warto od początku wprowadzić dietę eliminacyjną, zmniejszającą ryzyko powstania alergi u dziecka. Zamiast mleka: białe sery, kefir, jogurt - najlepiej naturalne. Wszelkie płatki to zawracanie głowy, albo zrób owsiankę z orzechami/dynią/słonecznikiem, albo lepiej zjedz 2 jajka z pomidorami,i i razowym chlebem posypanym posiekanym porem.
W tym sniadaniu brak wit C i białka)

Drugie śniadanie - jabłko i kanapka z dżemem (jabłko dobrze, chleb z dżemem ... fatalnie, lepiej zjedz trochę biuałego sera. Ogólnie to wyszła raczej przekąska niż posiłek. W ogóle nie ma białka)

Obiad - Tilapia z piekarnika i żółte warzywa na patelnię (nie miałam siły stac długo przy kuchni)
(Bardzo dobry obiad (skąd wzięłaś tilapię?), choć jeszcze lepiej było by jeśc ryby morskie. Gotowe warzywa mrożone sa bardzo dobrą alternatywą dla osób którym własnie nie chce się stać przy kuchni. Jakbyś jeszcze do tego wypiła szklankę naturalnego soku z czegokolwiek, albo zjadła cokolwiek surowego (wit C i kwas foliowy powinna być w każdym posiłku cięzarnej, pomagają przyswajać żelazo!) byłoby 100% extra)

Kolacja - Koreczki śledziowe w occie, które mi podrażniły żołądek...
( Się nie dziwię. Raczej odpuść potrawy w occie, zwłaszcza że zaraz przywitasz się z ciążową zgagą jak na noc będziesz jeść takie rzeczy. Masz ochotę na śledzia- zjedz takiego z oliwy suto polanego sokiem z cytryny, posypanego natką pietruszki. Bo no właśnie: ZIELONE WARZYWA w ciązy sa bardzo ważne, zapewniają naturalny kwas foliowy, wit C)

Co o tym myślicie?

Średnio. Nie chcesz przytyć a chcesz zapewnić jak najwięcej składników odżywczych to wywal z diety rzeczy typu "chleb z dżemem" Równie dobrze mozesz jeśc cukier z cukierniczki.
Jesli pieczywo to naturalnie razowe (bure takie), albo żytnie na zakwasie, nie widze w tym jadłospisie bardzo ważnych dla rozwoju mózgu dziecka kwasów omega 3 i 6 (znajdziesz je w rybach morskich, oliwach i olejach tłoczonych na zimno, orzechach, mango, avocado, pestkach słonecznika, sezamu, dyni).
Nie ma tez zielonych warzyw, nie widze cebuli i czosnku a sa bardzo zdrowe, zawierają żadkie substancje, np siarczany, naturalne antybiotyki, obniżają ciśnienie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:54   #2952
Kawwaa
Rozeznanie

Dzisiejsze P:

Ś: kasza manna z budyniem śmietankowym na 350ml mleka 1,5%, kromka chleba z ziarnami z masłem, żółtym serem i pomidorem, pomarańcza, kawa z mlekiem

IIŚ: grahamka 100g z masłem żółtym serem i dżemem truskawkowym, kakao na mleku 1,5%

O: 2 kotlety mielone, ziemniaki, grzybki marynowane
D: Paula czekoladowa, 4 kostki czekolady białej z orzechami laskowymi <mniam>

Jeszcze 3 kostki tej samej czekolady, cappuccino, jabłko 200g, kiść winogron

P: śledź ala Bismarck, kromka chleba z soją i słonecznikiem z masłem
kawa z mlekiem, krówka ciągutka

K: jajecznica z 2 jaj z szynką i pomidorem, kajzerka z masłem ziołowym - będzie

Czuję się ... eh .... strasznie
Dzisiaj to ja proszę o kopniaki i baty ... bo, nie wiem czy długo pociągnę
Kawwaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 17:01   #2953
Malwina0982394
Raczkowanie

Moje P : weekend u dziadków

I. 4 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką,serem żółtym,pomidorem,rzodkiew ką, szczypiorkiem ; szklanka nektaru wieloowocowego, 3 mandarynki, kawałek ciasta snickers

II. banan, 6 trufli; 2 talerzyki sałatki jarzynowej z majonezem,grahamka

III. 2 gołąbki z sosem pomidorowym, talerz zupy ogórkowej z ziemniakami zabielanej
deser: 4 krówki, 2 kawałki ciasta snickers, cappucino orzechowe z łyżeczką kakaa

IV. kiść winogron, gruszka ,talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem

V. jajecznica z 3 jaj z szynką, szczypiorkiem,cebulką ,bułeczka serowa ; 7 orzechów włoskich , 3 sezamki; szklanka nektaru wieloowocowego

VI. 4 ciasteczka z dynią , szklanka mleka prosto od krowy;

VII. pączek z orzeszkami,lukrem i powidłami śliwkowymi , szklanka mleka jak wyżej , banan
Malwina0982394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 17:34   #2954
Angienatelka
Zadomowienie

Dzisiejszcze P:

Ś - 10 łyżek płatków pszennych Nestle Frutina z jabłkiem i rodzynkami, opakowanie Nutridrinka o smaku Waniliowym

IIŚ - kromka razowca posmarowana serkiem topionym ziołowym z 2 plastrami pomidora, jogurt naturalny (150g) z łyżeczką cynamonu i łyżeczką posiekanego ananasa z puszki

O - 9 (takich dość małych) pierogów szpinakowych, mała miseczka warzyw na parze (kalafior, brokuły, marchewka)

P - jogurtActivia (130g) Suszona śliwka, świeża babeczka śmietankowa

K - mała grahamka przekrojona na trzy części: na dwie części położone dwie i poł łyżeczki twarożku maślankowego i półtorej łyżeczki dżemu jagodowego niskosłodzonego, na to troszeczkę posiekanego ananasa z puszki, dwie kromki razowca i trzecia część grahamki posmarowane po łyżeczce Favity półtłustej, na to kilka plasterków pomidora, szklanka soku warzywnego Vega łagodna.

IIK (będzie) - opakowanie (35g) owsianki malinowej błyskawicznej Elovena przygotowanej ze 150 ml wody, Actimel naturalny

Bardzo proszę o ocenkę !
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:03   #2955
kasienkamua
Raczkowanie

przyłącze się a więc dzisiaj
Ś: 3 kromki chleba orkiszowego + 2 łyżki serka wiejskiego + sałata + rzodkiewka + 3 plasterki szynki z indyka + natka pietruszki
II Ś: kefir o smaku żurawinowy + 1 granat
O: pół woreczka brązowego ryżu + stek rybny ( z Frosty) podsmażany na łyżce oliwy z oliwek + sałatka ( kapusta pekińska+rzodkieka+oliwki +ogórek+ser feta)
P: jabłuszko + garść pestek słonecznika + 2 kromeczki chrupkiego pieczywa orkiszowego
K: 3 kromki chleba sojowego + dżem jagodowy + grejfrut
Ponadto 2 litry wody niegazowanej i herbatka zielona
jak oceniacie mój jadłospis? byłabym wdzięczna za ocene

STOP OBGRYZANIU PAZNOKCI !!!

* piękna i szczupła do 100dniówki
* z brzuchem !!!
kasienkamua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:35   #2956
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angienatelka Pokaż wiadomość
Dzisiejszcze P:

Ś - 10 łyżek płatków pszennych Nestle Frutina z jabłkiem i rodzynkami, opakowanie Nutridrinka o smaku Waniliowym - może jakiś nabiał do tego, ale rozumiem,że po nutridrinku ciężki ci było coświęcej wcisnąć?chyba, że lubisz

IIŚ - kromka razowca posmarowana serkiem topionym ziołowym z 2 plastrami pomidora, jogurt naturalny (150g) z łyżeczką cynamonu i łyżeczką posiekanego ananasa z puszki - tu mógłby być jeszcze jakiś banan, a ta kanapka z masełkiem?

O - 9 (takich dość małych) pierogów szpinakowych, mała miseczka warzyw na parze (kalafior, brokuły, marchewka) - według mnie brak białka i zupy oraz deseru - mało

P - jogurtActivia (130g) Suszona śliwka, świeża babeczka śmietankowaok,choć mogłoby być więcej

K - mała grahamka przekrojona na trzy części: na dwie części położone dwie i poł łyżeczki twarożku maślankowego i półtorej łyżeczki dżemu jagodowego niskosłodzonego, na to troszeczkę posiekanego ananasa z puszki, dwie kromki razowca i trzecia część grahamki posmarowane po łyżeczce Favity półtłustej, na to kilka plasterków pomidora, szklanka soku warzywnego Vega łagodna. - dlaczego mała grahamka i wszystkiego troszeczkę?

IIK (będzie) - opakowanie (35g) owsianki malinowej błyskawicznej Elovena przygotowanej ze 150 ml wody, Actimel naturalny - a owsianki nie można zrobić z mlekiem?

Bardzo proszę o ocenkę !
moim skromym zdaniem mogłoby być więcej, ale myślę, że jeśli naprawdę chcesz przytyć, to się rozkręcisz. Szczerze, to mi wiele brakuje do twoich jadłospisów...
Pozdrawiam
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 18:42   #2957
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Ś owsiaka na mleku z jablkiem i cynamonem, banan popijany resztą mleka, wszystko na słodko
IIŚ:babeczka z owocami i duża ciepła mleczna kawa z bitą śmietaną
IIIŚ:na siłę orzeszki w panierce
O: tort warzywny z green way'a z surówkami i tam też marchewkowe ciasteczko
P:wieśniak z owocami z puszki w syropie i fitella cynamonowa
K: idę na bilard więc coś pewnie wpadnie, kebab może ?

do dupy jest wiem ;/
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2008-11-15, 18:50   #2958
Angienatelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
moim skromym zdaniem mogłoby być więcej, ale myślę, że jeśli naprawdę chcesz przytyć, to się rozkręcisz. Szczerze, to mi wiele brakuje do twoich jadłospisów...
Pozdrawiam
Bardzo dziekuje za odpowiedz . Tak, nutridrink jest nawet spoko, ale strasznie zamula :/, nic sie po nim nie chce. Kanapki robie bez masla, bo jestem uczulona, mam straszna wysypke po masle , naprawde jestem bardzo zrozpaczona z tego powodu, bo maslo najlepiej tuczy . Zupa byla w trakcie przygotowania - ale niestety dopiero jutro bedzie gotowa . Mala grahamka, bo innej nie bylo , i wszystkiego po troszku, bo rzeczy sie pokonczyly, niestety. Ale w poniedzialek idziemy po zakupy, wiec bedzie ok. Mleka niestety na dzisiaj tez mi brak
Ale do tej owsianki dodam resztke tego ananasa z puszki :P
Aczkolwiek dziekuje Ci za porady i postaram sie starac :P
Angienatelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 20:14   #2959
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kasienkamua Pokaż wiadomość
przyłącze się a więc dzisiaj
Ś: 3 kromki chleba orkiszowego + 2 łyżki serka wiejskiego + sałata + rzodkiewka + 3 plasterki szynki z indyka + natka pietruszki
II Ś: kefir o smaku żurawinowy + 1 granat
O: pół woreczka brązowego ryżu + stek rybny ( z Frosty) podsmażany na łyżce oliwy z oliwek + sałatka ( kapusta pekińska+rzodkieka+oliwki +ogórek+ser feta)
P: jabłuszko + garść pestek słonecznika + 2 kromeczki chrupkiego pieczywa orkiszowego
K: 3 kromki chleba sojowego + dżem jagodowy + grejfrut
Ponadto 2 litry wody niegazowanej i herbatka zielona
jak oceniacie mój jadłospis? byłabym wdzięczna za ocene

Nie napisałaś jaki to jadłospis,R,U,P??
Podoba mi się ten jadłospis,podejrzewam,że jest to R lub U.Jest w nim wszystko co powinno być,jest urozmaicony,tak że tak trzymać.

A to moje P:

IS: 2 wielkie omlety z warzywami,danone fantasia z płatkami czekoladowymi,duży banan,herbata czarna z łyżeczką cukru i cytryną;po śniadanku kawa z mlekiem oraz dwa cukierki czekoladowe nadziewane

IIS: dwie kromki razowca z masłem orzechowym(grubo posmarowane),dwa małe jabłka,herbatka"na odporność"

Przekąska: kinder mleczna kanapka,actimel

O: zupa pieczarkowa zabielana,makaron z sosem bolońskim(duża porcja),kompot wiśniowy

P: racuchy sztuk 6,kawa zbożowa na mleku

Przekąska: miseczka kuleczek czekoladowych,2 mandarynki,sok kubuś 330 ml

K: trzy kromki chleba orkiszowego z masłem,na każdej kromce po plasterku szynki z indyka,plaster sera żółtego,liść sałaty oraz rzodkiewka,zielona herbata

Przekąska: lód big toffi

I jak?
Stary 2008-11-15, 20:26   #2960
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
Ś owsiaka na mleku z jablkiem i cynamonem, banan popijany resztą mleka, wszystko na słodko mozesz podac mniej wiecej gramture?
IIŚ:babeczka z owocami i duża ciepła mleczna kawa z bitą śmietaną mało...
IIIŚ:na siłę orzeszki w panierce ile? dobrze, że cokolwiek zjadlas
O: tort warzywny z green way'a z surówkami i tam też marchewkowe ciasteczko calkiem ok
P:wieśniak z owocami z puszki w syropie i fitella cynamonowa mało
K: idę na bilard więc coś pewnie wpadnie, kebab może ? musi wpaść!! kebab mam nadzieje, ze jakis wielki

do dupy jest wiem ;/
jeśli byłoby to U - nie do dupy, ale że z zalozenia to P... Dekas!! dasz radę, no!! czego Ci potrzeba, kopa, czy wsparcia?

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie napisałaś jaki to jadłospis,R,U,P??
Podoba mi się ten jadłospis,podejrzewam,że jest to R lub U.Jest w nim wszystko co powinno być,jest urozmaicony,tak że tak trzymać.

A to moje P:

IS: 2 wielkie omlety z warzywami,danone fantasia z płatkami czekoladowymi,duży banan,herbata czarna z łyżeczką cukru i cytryną;po śniadanku kawa z mlekiem oraz dwa cukierki czekoladowe nadziewane super!!

IIS: dwie kromki razowca z masłem orzechowym(grubo posmarowane),dwa małe jabłka,herbatka"na odporność" ok

Przekąska: kinder mleczna kanapka,actimel ok

O: zupa pieczarkowa zabielana,makaron z sosem bolońskim(duża porcja),kompot wiśniowy ok, moze deserek?

P: racuchy sztuk 6,kawa zbożowa na mleku slicznie

Przekąska: miseczka kuleczek czekoladowych,2 mandarynki,sok kubuś 330 ml

K: trzy kromki chleba orkiszowego z masłem,na każdej kromce po plasterku szynki z indyka,plaster sera żółtego,liść sałaty oraz rzodkiewka,zielona herbata ok

Przekąska: lód big toffi

I jak?
p-r-z-e-p-i-ę-k-n-i-e jak zawsze

mła;

1; trzy ciężkie kromki chleba razowego z pastą rybno-serową, jedna z maslem i serkiem wiejskim, warzywa, kufel kakao (serio, piłam z kufla taty, nie mam 400ml szklanki ), paula

2; kanapka z chleba j.w. (chyba miala ze 120g) z szynka i serem zoltym, cappuccino czekoladowe, maslanka 400g truskawkowa

3; zupa pomidorowa zabielana z ryzem, ogrom ziemniakow z piersia z kurczaka i buraczkami

dwa jablka, kinder bueno, kawa

4; cappuccino milka czekoladowe, dwa duze kawalki strucli makowej (), paula

5; bulka 100g ziarnista z tym, co zwykle, parowka, duzo keczupu

pomarancz, mandarynka, jablko

i pewnie dojdzie ser, choc nie wiem, bo boli mnie brzuch (ale tak okresowo:ju pi::jup i:trzymajcie kciuki)

Stary 2008-11-15, 20:50   #2961
irie18*
Wtajemniczenie

jeszcze ja bym prosila o ocene wkleilam wyzej jadlospis
Stary 2008-11-15, 21:03   #2962
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
i pewnie dojdzie ser, choc nie wiem, bo boli mnie brzuch (ale tak okresowo:ju pi::jup i:trzymajcie kciuki)
Trzymam, trzymam!

Moje P:

I wypaśnia owsianka (owsiane, żytnie, przenne, frutina, bran flakesy, siemię lniane, morele, śliwki, migdały, jabłko, trochę mleka)
2 kromki z serem żółtym i polędwicą (i jakieś dodatki warzywno-przyprawowe jak zawsze, oliwki** /580
II grahamka z makrelą i warz.
jabłuszko^^, kiwi /350
III obiad w ikei: łosoś (w czymś tłustym białym?), mini ziemniaczki (też w jakimś tłuszczu, ale wsiąkł w nie, poza tym chyba nie były dobre, bo mnie i tatę brzuchy bolały), brokuły /nie wiem ile, łososia było chyba 80g, ziemniaczki malutkie, no ale te tłuszcze? 800?
IV manna na mleku i candy upie
2 kromki z kurczakiem z rożna, sałatą i pomidorem /350
V - jeszcze nie wiem, stracilam apetyt po łososiu, ale manna pomogła^^ Co proponujecie;>?

Proszę o ocenę
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:04   #2963
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Iza, u mnie zawsze w domu robi się na obiad jedno danie, albo zupa albo drugie a ja nie mam możliwości dogotowywania sobie np. zupy, po prostu z braku czasu.
Jogurt nie cały, połowa ale z 480g. A drugiego śniadania brak , bo pierwsze jadłam po 9:00 a obiad miałam już po 12:00 więc dlatego wpadła po drodze tylko tak czekolada.
Za Twoją namową wcinam właśnie orzechy, włoskie tym razem
Mongan napisz jak waga???? Izka, Kika a Wy kiedy się ważycie????
Hmm następne ważenie w środę u mnie

Cytat:

\

śliiiiiicznieeeeeeeee!!!! !!!!!! co to za ciastka korzenne? gdzieś o nich pisałaś, ale chyba przeoczyłam to są takie ciasteczka firmy TAGO w takim opakowanku 400gr w kształcie dzwoneczków-są boskie

u mnie o kolacji doszedł jeszcze kawałek makowca (pyszny) a potem twaróg z makiem z makowca - jeszcze lepszyto musiało byc smaczne
a więc tak: koktajlu nogdy nie robię dzień wcześniej bo boję się, że mógłby byc nieświeży, jeśli biorę go do szkoły to robię go raniutko a zabieram go w takiej buteleczce-troszkę przypomina taką po jogurcie pitnym np z bakusia tylko, że jest większaciepłe bułeczki i precle mniammmmm zazdroszczę, ja jak dojeżdżam do szkoły to "pana z bułkami"(tak mówimy-bulkarz) jeszcze nie ma, a po 1 lekcji ( w tym czasie je dowozi) są już zimne rogaliki nie ze sklepiku-wypeik domowy a co do badań to robiłam je msc temuwyniki super...

Cytat:
1; trzy ciężkie kromki chleba razowego z pastą rybno-serową,nie jadłam takiej, dobra jest?gdzie kupiłaś? jedna z maslem i serkiem wiejskim, warzywa, kufel kakao (serio, piłam z kufla taty, nie mam 400ml szklanki ),tacie kufel podbierac paula

2; kanapka z chleba j.w. (chyba miala ze 120g) z szynka i serem zoltym, cappuccino czekoladowe, maslanka 400g truskawkowa

3; zupa pomidorowa zabielana z ryzem, ogrom ziemniakow z piersia z kurczaka i buraczkami też dziś miałam pomidorową rozmawiałaś z moją mamą?

4; cappuccino milka czekoladowe, dwa duze kawalki strucli makowej (), paula Iza to nałogowiec jeśli chodzi o paulę-paulomaniaczka

i pewnie dojdzie ser, choc nie wiem, bo boli mnie brzuch (ale tak okresowotrzymajcie kciuki)
pięęęęęęęęęęknie!!!!!smaa aaaacznie i 3mam mocno kciukacze

P:

Iśn-grahamka z serkiem topionym +warzywa, bułka słodka z jagodami, herbata, jabłuszko

IIśn- 6 pampuchów z j.naturalnym i dżemem truskawkowym, 2 manadrynki, kawałek jakiegoś ciasta kupnego

III- kakao, 2 kawałki ciasta, 3 kostki czekolady

koktajl, orzechy

O: zupa pomidorowa z ryżem-zabielana, zagęszczana, ryżuuuu duuuuużo, ziemniaczki z 2 jajkami sadonymi, miseria, buraczki, kompocik

pawełek advocat, cappuccino

P: hamburger, cola -->byłam poza domem, jabłko

K: 6 kanapek z masłem, serem żółtym, jakąś wędliną + warzywa, 2 jaja z majonezemherbat a

teraz twaróg 200gr i ciasteczka

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:05   #2964
xxaur
Rozeznanie

Cytat:
mła;

1; trzy ciężkie kromki chleba razowego z pastą rybno-serową, jedna z maslem i serkiem wiejskim, warzywa, kufel kakao (serio, piłam z kufla taty, nie mam 400ml szklanki ), paula

3; zupa pomidorowa zabielana z ryzem, ogrom ziemniakow z piersia z kurczaka i buraczkami

ślicznie

a to moje dzisiejsze P :

I śn : owsianka na mleku z musli, granolą orzechową ( razem ze 100g płatków ), miodem, siemieniem i pokruszonym chlebkiem wasa; jeden chlebek wasa lekko posmarowany miodem i masłem orzechowym ( musiałam wypróbować to połączenie ^^ ) ( 700 )

II śn : kromka pełnoziarnistego z serkiem twarogowym, szynką i pomidorem; jabłko. ( 350 )

III śn : 2 kromki dworskiego z twarogiem i pomidorem; jogurt nat. z rodzynkami i suszonymi morelami. ( 350 )

O : naleśniki z bananem, wiejskim i cynamonem. ^^
d : jabłko i pomidor.

P : naleśnik posypany kakao nat., z płatkami toffi i miodem; kilka ogóreczków konserwowych. ( 300 )

K : 2 kromki dworskiego z ziołowym serkiem twarogowym, serem żółtym, szynką, pomidorem, jajkiem i do tego trochę keczupu. ( 500 )

/ = 3000. Jakoś radę dałam i nie było źle. ( chyba ^^)
xxaur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:39   #2965
agueda
Raczkowanie

powinnam przytyć, ale mój jadłospis to chyba na R się kwalifikuje... a mój metabolizm to z pewnością zrobił sobie dłuuugi urlop. no więc:
śniadanie:
50 og musli cynamonowego Fitella + 180 g serka homo naturalnego z "1" z Carrefoura(ma 150 kcal w op.) + kawa bez cukru z 30 ml mleka 1,5%

drugie śniadanie: 200g chudego twarogu

obiad: ok. 50 g(suchego) pełnoziarnistego makaronu + puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym + warzywa: pomidor, ogórek, pieczarki, por + ok. 10 g parmezanu

kolacja: 300 g serka wiejskiego lekkiego + bułka ze słonecznikiem 50g

później: trochę ( 3 łyżeczki) serka homo wiśniowego

ech.. i nie potrafię się zmobilizować. a wieczorem mam wyrzuty sumienia, że znów nic nie robię w kierunku przytycia.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:45   #2966
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
jeśli byłoby to U - nie do dupy, ale że z zalozenia to P... Dekas!! dasz radę, no!! czego Ci potrzeba, kopa, czy wsparcia?

p-r-z-e-p-i-ę-k-n-i-e jak zawsze

mła;

a orzeszki jakieś?

gramatura śniadania:
50g płatków, albo ciut mniej.
500ml łaciatego 1,5%
50g cukru brązowego
jabłko 200g
banan wypierdek mały ze 100g bez skórki.
to tak ze 700 kcal chyba?

A zamiast kebaba 500ml grycanowych lodów czekoladowych... 151 kcal na 100 ml, chciałam orzecha włoskiego ale nie było ;(
a teraz mam biegunkę
urwał nac !

izuś już Ci odpisuje na pw ^^

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2008-11-15, 22:02   #2967
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Hmm następne ważenie w środę u mnie

a więc tak: koktajlu nogdy nie robię dzień wcześniej bo boję się, że mógłby byc nieświeży, jeśli biorę go do szkoły to robię go raniutko a zabieram go w takiej buteleczce-troszkę przypomina taką po jogurcie pitnym np z bakusia tylko, że jest większaciepłe bułeczki i precle mniammmmm zazdroszczę, ja jak dojeżdżam do szkoły to "pana z bułkami"(tak mówimy-bulkarz) jeszcze nie ma, a po 1 lekcji ( w tym czasie je dowozi) są już zimne rogaliki nie ze sklepiku-wypeik domowy a co do badań to robiłam je msc temuwyniki super...

pięęęęęęęęęęknie!!!!!smaa aaaacznie i 3mam mocno kciukacze

P:

Iśn-grahamka z serkiem topionym +warzywa, bułka słodka z jagodami, herbata, jabłuszko

IIśn- 6 pampuchów z j.naturalnym i dżemem truskawkowym, 2 manadrynki, kawałek jakiegoś ciasta kupnego

III- kakao, 2 kawałki ciasta, 3 kostki czekolady

koktajl, orzechy

O: zupa pomidorowa z ryżem-zabielana, zagęszczana, ryżuuuu duuuuużo, ziemniaczki z 2 jajkami sadonymi, miseria, buraczki, kompocik

pawełek advocat, cappuccino

P: hamburger, cola -->byłam poza domem, jabłko

K: 6 kanapek z masłem, serem żółtym, jakąś wędliną + warzywa, 2 jaja z majonezemherbat a

teraz twaróg 200gr i ciasteczka
prześlicznie !! jak zawsze a pastę makrelowo-serową zrobiła Mamusia (Kikuś odpiszę Ci jeszcze dziś lub jutro na pw )

Cytat:
Napisane przez xxaur Pokaż wiadomość
ślicznie

a to moje dzisiejsze P :

I śn : owsianka na mleku z musli, granolą orzechową ( razem ze 100g płatków ), miodem, siemieniem i pokruszonym chlebkiem wasa; jeden chlebek wasa lekko posmarowany miodem i masłem orzechowym ( musiałam wypróbować to połączenie ^^ ) ( 700 )

II śn : kromka pełnoziarnistego z serkiem twarogowym, szynką i pomidorem; jabłko. ( 350 )

III śn : 2 kromki dworskiego z twarogiem i pomidorem; jogurt nat. z rodzynkami i suszonymi morelami. ( 350 )

O : naleśniki z bananem, wiejskim i cynamonem. ^^
d : jabłko i pomidor.

P : naleśnik posypany kakao nat., z płatkami toffi i miodem; kilka ogóreczków konserwowych. ( 300 )

K : 2 kromki dworskiego z ziołowym serkiem twarogowym, serem żółtym, szynką, pomidorem, jajkiem i do tego trochę keczupu. ( 500 )

/ = 3000. Jakoś radę dałam i nie było źle. ( chyba ^^)
przytyłaś coś?

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
a orzeszki jakieś?

gramatura śniadania:
50g płatków, albo ciut mniej.
500ml łaciatego 1,5%
50g cukru brązowego
jabłko 200g
banan wypierdek mały ze 100g bez skórki.
to tak ze 700 kcal chyba? a, to skoro tak, to śniadanie w porzadku

A zamiast kebaba 500ml grycanowych lodów czekoladowych... 151 kcal na 100 ml, chciałam orzecha włoskiego ale nie było ;(
a teraz mam biegunkę
urwał nac !

izuś już Ci odpisuje na pw ^^
czekam

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
powinnam przytyć, ale mój jadłospis to chyba na R się kwalifikuje... a mój metabolizm to z pewnością zrobił sobie dłuuugi urlop. no więc:
śniadanie:
50 og musli cynamonowego Fitella + 180 g serka homo naturalnego z "1" z Carrefoura(ma 150 kcal w op.) + kawa bez cukru z 30 ml mleka 1,5%

obiad: ok. 50 g(suchego) pełnoziarnistego makaronu + puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym + warzywa: pomidor, ogórek, pieczarki, por + ok. 10 g parmezanu

ech.. i nie potrafię się zmobilizować. a wieczorem mam wyrzuty sumienia, że znów nic nie robię w kierunku przytycia.
... ok, nie chce mi się pisać wszedzie, ze za malo, więc... dziewczyno!! walcz o siebie!! jadłospis jest tragiczny, chcesz wrocic do szpitala wkrotce??

Stary 2008-11-16, 01:40   #2968
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
śniadanie:

Ty wiesz co ja o tym myślę, Aga No cóż, nie odrazu Rzym zbudowano, ale staraj się, bo takie gadanie to nic nie pomoże... Jak chcesz pisz na PW .

Photoblog
Stary 2008-11-16, 02:15   #2969
Anarchia
Rozeznanie

hyy dawno tu nie bylam i widze ze chyba byly bardzo skuteczne redukcje skoro ostatnio same P sie pojawily? ale redukcje prowadzone z wizazem maja to do siebie ze nie ma po niche efektu jojo! takze dziewczyny nie przytyjecie za szybko tylko wszystko wam sie powinno ladnie uregulowac i bedziecie mogly jesc co dusza zapragnie powodzenia! wiem z doswiadczenia
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 04:32   #2970
kasienkamua
Raczkowanie

gosia261282 to był jadłospis na R

STOP OBGRYZANIU PAZNOKCI !!!

* piękna i szczupła do 100dniówki
* z brzuchem !!!
kasienkamua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości