Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-15, 20:22   #241
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Wybrałam się na zakupy do nowootwartego centrum handlowego i o ile na pasażu spoko, to w REAL'u kicha jakich mało... mało towaru, ceny nienormalne i generalny bałagan organizacyjny. Chciałam kupić m.in. farbę do włosów L'Oreal i co?? Bogaty wybór... jakieś 10-12 kolorów w tym tylko jeden brąz... i cena 32,99 Oczywiście nie kupiłam
Dałam się za to chrześnicy namówić na frytki z colą z McDonalds hihihi

Cytat:
Napisane przez Olimpia24 Pokaż wiadomość
coś dzisiaj mnie apetycik dopadł az dziwne bo ostatnio w ogole nie jadlam duzo a teraz co rusz mam na cos ochote
A jak dziewczynki u was z wagą ??? Ile do góry od poczatku ciąży???
Ja apetyt mam tylko na wybrane produkty i to ostatnio w coraz mniejszych ilościach, bo młody zajmuje tyle miejsca, że nie wiem gdzie mam żołądek, ale wiem, że zostało mu niewiele miejsca i się zrobił jakiś mało pojemny...
Co do wagi u mnie właściwie od dłuższego czasu bez zmian: najpierw było -5kg na początku ciąży i dziś na 31tc odzyskałam tylko 2,5-3kg. W sumie mnie to cieszy - mam dużą nadwagę, więc niepotrzebne mi dodatkowe kg, a o małego i swoje zdrowie się nie martwię - Patryk rośnie jak na drożdżach, a ja mam super wyniki - np. 13,3-13,9 hemoglobiny

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 20:27   #242
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość

Też jesteśmy na 99% zdecydowani na x-landera xa,
jeśli chodzi zaś o promocje to nie sądzę, że teraz raptem skończą sie im wszystkie zapasy z kolekcji 2008, a czas ich promocji dopiero się zacznie ....stawiam na grudzień, bo wtedy wchodzi nowa kolekcja....stara musi automatycznie polecieć w dół
ciekawa jestem swoją drogą jakie to beda zmiany na 2009, ale chyba tylko kolorki mogą ulec tuningowi
ja jestem dosc niecierpliwa, wiec zamowilam juz teraz. moze jeszcze spadna ceny w grudniu; a odnosnie nowej kolekcji nie spodziewam sie wielkic zmian, moze troche wyglad. ale kolory to mogliby calkowiecie zmienic, bo mi sie akurat nie podobaja.
teraz musze wybrc kolor fotelika i zabrac sie za remont pokoiku. mam kilka pomyslow, jednym jest polozenie jakiejs fajnej tapety na jednej ze scian i juz znalazlam w necie, ale ceny maja powalajace - 250 za rolke to przesada.

Cytat:
No i super , jak był dostepny na stanie przez inter net jak kupowałaś to napewno będzie mój wybór to Casualplay vintage w kolorze musztardowym , po prostu zakochałam się w nim jak go tylko zobaczyłam

A jak dziewczynki u was z wagą ??? Ile do góry od poczatku ciąży???
ja sie zaczynam waga martwic, bo wyszlam od wagi 52, na ostatniej wizycie bylo 56,5, potem ze 3 tyg stala mi waga, ostatnio dobilam do 58 i juz sie ucieszylam, a dzis rano 56, teraz jakos 57. co jest brzuch rosnie, ale bardziej w oczach niz w cm. niby ostatnio dr nie widzial powodow do zmartwien. mlody raczej nie jest jakis wielki, taki sredniaczek.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:48   #243
siobhan1
Zadomowienie

Witam laseczki,

Malo mnie tutaj bo zajelam sie rozkiem dla mojego dzidziolka
Juz skonczylam, ale na zdjeciu tam gdzie szpileczki brakuje jeszcze 2 owieczek...

.......

dodam jeszcze, ze tak mi sie spodobalo, ze postanowilam zrobic koczk na szydelku dla dzidzi
juz nie pamietam kiedy mialam to urzadzenie w reku, ale juz zaczelam i jakos idzie...
jak bedzie juz cos widac, to sie pochwale

.........

co do wagi, laski te co malo przybraly to ciescie sie, ja juz wygladam jak sportowa wersja czolgu i musze trzymac dietke 2000kcal nakazana przez lekarza
i nie ma ze boli, wszyskie smakolaki odpadaja ......
no ale czego sie dla dzidziolka nie robi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg owca 1.jpg (34,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg owca 2.jpg (35,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rożek.jpg (35,9 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez siobhan1
Czas edycji: 2008-11-15 o 21:50
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 21:56   #244
Basia242
Przyczajenie

owieczki są śliczności
znalazłam na allegro piękny ochraniacz z owieczka ale cena to kosmiczna, za sam ochraniacz 149zl plus przesyłka
Basia242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 22:10   #245
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Waga :conf used:???

w poniedzialek ide do gin no i sie też tam zważe ale tak mi sie wydaje ze od poczatku ciazy to juz chyba z 15kg spokojnie , jak nie lepiej...

No to dokładnie tak jak ja , ja mam teraz 15 . Najlepiej lubie wchodzić na wage z rana wtedy z 2kg-2,5kg zawsze niżej. Ciekawe jak to bedzie ze zrzuceniem tego po porodzie Ale damy rade napewno , tak się caly czas pocieszam a szczerze mówiąc to już nie mogę sie doczekać tego jak pojde na zakupy , kupić sobie fajne ciuszki, jakies spodnie , kozaczki na obcasie no i sweterek planuje taki wypad w lutym kiedy mniej wiecej dojde do siebie

To w poniedziałek już podejrzysz swoją dzidzie , fajnie ja dopiero 28 ale to w sumie już nie dlugo Napisz ile już waży twoja dzidzia buziaczki
Stary 2008-11-15, 22:22   #246
Olimpia24
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

I jeszcze jedno dziewczynki. Kupiłam dzisiaj na allegro leżaczek dla mojej córuni z fisher price , jak go zobaczyłam to od razu wiedziałam że to ten w szczególności po moim maratonie sklepowym. W sklepach nic ciekawego u mnie nie znalazłam a jak cos bylo to bez firmowe w brzydkich kolorach i ceny dość wysokie . Dołączam zdjęcie i powiedzcie czy ładny , normalnie muszę się pochwalić posiada 3 stopnie wibracji i 8 melodyjek buziaczki

papasan.jpg
Stary 2008-11-15, 22:24   #247
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olimpia24 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno dziewczynki. Kupiłam dzisiaj na allegro leżaczek dla mojej córuni z fisher price , jak go zobaczyłam to od razu wiedziałam że to ten w szczególności po moim maratonie sklepowym. W sklepach nic ciekawego u mnie nie znalazłam a jak cos bylo to bez firmowe w brzydkich kolorach i ceny dość wysokie . Dołączam zdjęcie i powiedzcie czy ładny , normalnie muszę się pochwalić posiada 3 stopnie wibracji i 8 melodyjek buziaczki

Załącznik 1862743

481311787.jpg
Stary 2008-11-15, 23:10   #248
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
No to dokładnie tak jak ja , ja mam teraz 15 . Najlepiej lubie wchodzić na wage z rana wtedy z 2kg-2,5kg zawsze niżej. Ciekawe jak to bedzie ze zrzuceniem tego po porodzie Ale damy rade napewno , tak się caly czas pocieszam a szczerze mówiąc to już nie mogę sie doczekać tego jak pojde na zakupy , kupić sobie fajne ciuszki, jakies spodnie , kozaczki na obcasie no i sweterek planuje taki wypad w lutym kiedy mniej wiecej dojde do siebie

To w poniedziałek już podejrzysz swoją dzidzie , fajnie ja dopiero 28 ale to w sumie już nie dlugo Napisz ile już waży twoja dzidzia buziaczki
Niestety ide tylko na wizyte kontrolną na ktorej lekarz bada przede wszystkim mnie, waży, sprawdza ciśnienie,kontroluje brzuch i takie tam i nie robi usg a szkoda... Dopiero 16 grudnia mam wizyte w szpitalu gdzie prawdopodobnie bedziemy mogli podejrzec dzidziola...
Tutaj w irlandii nie chca za czesto robic usg i jak chcesz czesciej to musisz isc prywatnie i placic
Jak chcesz podgladac dzidzie to trzeba isc prywatnie...
ja ostatnio bylam jakies 2 tygodnie temu..To byl moj 28 tydz. ciąży i mały ważył 1250 g...Także w normie

Leżaczek super... Też chciałam kupić ale tak se pomyślałam że powiem
znajomym , bo ostatnio się mnie pytali co chce na prezent dla
dzidzi

siobhan1 rożek śliczny, zdolniacha z Ciebie... Owieczki są słodziutkie...

A ja właśnie zaczęłam robić sweterek na drutach dla mojego szkraba...
Nudzę sie strasznie bo mężulek pracuje do pózna a ja siedze sama wieczorkami ...

aaaaa, bo bym zapomniała ..Mój mały w brzucholku skończył dzisiaj 30 tydzień..
TYGODZINY......hehe
Moje maleństwo... Jeszcze troszkę i Cię w końcu zobaczę
Buziolki

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-16 o 00:42
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 01:49   #249
skoja
Rozeznanie

Cytat:

aaaa, bo bym zapomniała ..Mój mały w brzucholku skończył dzisiaj 30 tydzień..
TYGODZINY......hehe
Moje maleństwo... Jeszcze troszkę i Cię w końcu zobaczę
Buziolki
O! To zupełnie jak moja córeczka, dokładnie, co do dnia, ale terminy porodu nam się trochę różnią
Ja małą zobaczę najprawdopodobniej już w poniedziałek - doczekać sie nie mogę!
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 02:39   #250
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
O! To zupełnie jak moja córeczka, dokładnie, co do dnia, ale terminy porodu nam się trochę różnią
Ja małą zobaczę najprawdopodobniej już w poniedziałek - doczekać sie nie mogę!

No jakoś dziwnie ze terminy mamy różne
No ale różnica dwóch dni to prawie nie różnica...
Ciekawe jak to bedzie z naszymi porodami...hehe...
Która pierwsza urodzi...A może w ten sam dzień..

no i widze ze Ty też spania nie masz
Ja czekałam na TZta... juz przyszedl i przyniosł mi nawet torta z pracy...
mmmmmm ...chyba nie zasne dzisiaj z powodu zgagi

Dobranoc i kolorowych snów

Stary 2008-11-16, 10:14   #251
passionfruit
Zakorzenienie

Dziś znów się tylko melduję i zmykam na cały dzień. Miłej niedzieli dziewczynki
Stary 2008-11-16, 10:24   #252
Olimpia24
Raczkowanie

[quote=kellysss;9733474]Niestety ide tylko na wizyte kontrolną na ktorej lekarz bada przede wszystkim mnie, waży, sprawdza ciśnienie,kontroluje brzuch i takie tam i nie robi usg a szkoda... Dopiero 16 grudnia mam wizyte w szpitalu gdzie prawdopodobnie bedziemy mogli podejrzec dzidziola...
Tutaj w irlandii nie chca za czesto robic usg i jak chcesz czesciej to musisz isc prywatnie i placic
ja ostatnio bylam jakies 2 tygodnie temu..To byl moj 28 tydz. ciąży i mały ważył 1250 g...Także w normie

Witam wszystkie mamuśki serdecznie!!! Dziś się zanosi na kolejny brzydki dzień. Przebudziłam się po 6 rano patrze przez okno a tam wichura, leje normalnie strasznie. jak na razie się trochę rozpogodziło ale myśle że nie na długo.

Kellysss wiem wiem że tak jest w Irlandii z tym usg , byłam też tam ,tam właśnie zaszłam w ciąże mieszkałam obok Dublina w Dunboyne z 20 minut drogi autobusem. Pracowałam żyło się calkiem nieżle ale jakoś zdecydowaliśmy że na drugą połowe ciąży i porod wrócimy do Polski i wróciliśmy w połowie lipca tego roku. Jak na razie nie żałuje , chociaż powiem że czasami tego żaluje bo życie pod względem finansowym wygląda tam o niebo niebo lepiej. Ale tak sobie ostatnio rozmawiliśmy że najprawdopodobniej pojedziemy jeszcze tak gdzie w maju, czerwcu ale teraz już chcę mieszkać wlaśnie w Dublinie bo kocham duże miasta. Mam kontakt z ludźmi i z miejscem pracy gdzie pracowałam i bez problemu można wrócić na stare śmieci dlatego też mnie trochę tam ciągnie. Jak sobie pomysle ile ciuszków i za jakie pieniadze moglabym kupić dla mojej Marysi tam to mnie nerwy biora ale jak przyjedziemy w nastepnym roku to napewno wtedy się wybiore i wtedy z miłą chęcia bym się z tobą spotkała i z naszymi pociechami a jak tam ceny mieszkań w dublinie??
Stary 2008-11-16, 10:45   #253
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna1593 Pokaż wiadomość
ja jestem dosc niecierpliwa, wiec zamowilam juz teraz. moze jeszcze spadna ceny w grudniu; a odnosnie nowej kolekcji nie spodziewam sie wielkic zmian, moze troche wyglad. ale kolory to mogliby calkowiecie zmienic, bo mi sie akurat nie podobaja.
teraz musze wybrc kolor fotelika i zabrac sie za remont pokoiku. mam kilka pomyslow, jednym jest polozenie jakiejs fajnej tapety na jednej ze scian i juz znalazlam w necie, ale ceny maja powalajace - 250 za rolke to przesada.

To fakt kolory z kolekcji 2008 są średni ładne dlatego czekam jak na szpilkach na odsłonę 2009 może coś mne zachwyci,
co do tapet to te ozdobne są cholernie drogie ....ale spróbuj w marketach typu praktiker, leroy merlin tam są czasem naprawdę fajne i o wiele tańsze "podróbki"

.
Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Witam laseczki,

Malo mnie tutaj bo zajelam sie rozkiem dla mojego dzidziolka
Juz skonczylam, ale na zdjeciu tam gdzie szpileczki brakuje jeszcze 2 owieczek...

.......
dodam jeszcze, ze tak mi sie spodobalo, ze postanowilam zrobic koczk na szydelku dla dzidzi
juz nie pamietam kiedy mialam to urzadzenie w reku, ale juz zaczelam i jakos idzie...
jak bedzie juz cos widac, to sie pochwale
Rożek słodki, ale nie przesłodzony widzę, że syndrom wicia gniazda w pełnym rozkwicie
no i chwal sie chwal bo jest czym

Cytat:
I jeszcze jedno dziewczynki. Kupiłam dzisiaj na allegro leżaczek dla mojej córuni z fisher price , jak go zobaczyłam to od razu wiedziałam że to ten w szczególności po moim maratonie sklepowym. W sklepach nic ciekawego u mnie nie znalazłam a jak cos bylo to bez firmowe w brzydkich kolorach i ceny dość wysokie . Dołączam zdjęcie i powiedzcie czy ładny , normalnie muszę się pochwalić posiada 3 stopnie wibracji i 8 melodyjek buziaczki

Załącznik 1862743
bardzo ładny ten leżaczek, na oko taki przytulny....ja czekam z takimi zakupami, może coś dostaniemy

Wczoraj mój tż mnie rozbawił: widzieliśmy ostatnio w smyku ubranka dla maluchów typowo świateczne, z reniferami i mikołajami, ale doszliśmy do wniosku, że termin na 8 stycznia i może się taki pajac nie przydać i nie kupiliśmy.......
wczoraj mały tak się rozpychał i mówię do tż-ta, że on to chyba do stycznia nie wytrzyma i urodzi się wcześniej
....na co tż, że trudno będzie musiał jechać wtedy do smyka (ja już cała w panice czego jeszcze nie mam) i kupić ten strój mikołaja.
myślałam że padnę....nie to że poród może przyjść zupełnie niespodziewanie dużo wcześniej i możemy panikować ......tylko że będzie trzeba ten strój kupić.......oni to jednak są z innej planety

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414

Edytowane przez mumi24
Czas edycji: 2008-11-16 o 10:52
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 11:24   #254
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
A, czy któraś z Was miała doczynienia lub wie coś na temat Sab Simplexu? Bo mój TŻ kupił jak był w Berlinie bo nasłuchalismy się pochwał ale nawet nie wiem " z czym to się je". Jak sie to dawkuje?
to polecane kropleki na dolegliwosci brzuszkowe, głownie kolki gdzies w necie była przetłumaczona ulotka jak dawkowac ale nie pamiętam gdzie moze jak masz czas to poszperaj

nam pomagaly te kropelki, ich polskim zamiennikiem z podobna dawką substancji czynnej jest Bobotic
Stary 2008-11-16, 12:09   #255
passionfruit
Zakorzenienie

Dzięki Kanciu, ja własnie czytałam o nich u Was na wątku i Patrilla mi je polecała.
Stary 2008-11-16, 16:14   #256
kellysss
Zakorzenienie

[quote=Olimpia24;9735462]
Cytat:
Niestety ide tylko na wizyte kontrolną na ktorej lekarz bada przede wszystkim mnie, waży, sprawdza ciśnienie,kontroluje brzuch i takie tam i nie robi usg a szkoda... Dopiero 16 grudnia mam wizyte w szpitalu gdzie prawdopodobnie bedziemy mogli podejrzec dzidziola...

Witam wszystkie mamuśki serdecznie!!! Dziś się zanosi na kolejny brzydki dzień. Przebudziłam się po 6 rano patrze przez okno a tam wichura, leje normalnie strasznie. jak na razie się trochę rozpogodziło ale myśle że nie na długo.

Kellysss wiem wiem że tak jest w Irlandii z tym usg , byłam też tam ,tam właśnie zaszłam w ciąże mieszkałam obok Dublina w Dunboyne z 20 minut drogi autobusem. Pracowałam żyło się calkiem nieżle ale jakoś zdecydowaliśmy że na drugą połowe ciąży i porod wrócimy do Polski i wróciliśmy w połowie lipca tego roku. Jak na razie nie żałuje , chociaż powiem że czasami tego żaluje bo życie pod względem finansowym wygląda tam o niebo niebo lepiej. Ale tak sobie ostatnio rozmawiliśmy że najprawdopodobniej pojedziemy jeszcze tak gdzie w maju, czerwcu ale teraz już chcę mieszkać wlaśnie w Dublinie bo kocham duże miasta. Mam kontakt z ludźmi i z miejscem pracy gdzie pracowałam i bez problemu można wrócić na stare śmieci dlatego też mnie trochę tam ciągnie. Jak sobie pomysle ile ciuszków i za jakie pieniadze moglabym kupić dla mojej Marysi tam to mnie nerwy biora ale jak przyjedziemy w nastepnym roku to napewno wtedy się wybiore i wtedy z miłą chęcia bym się z tobą spotkała i z naszymi pociechami a jak tam ceny mieszkań w dublinie??
No wiec ogólnie to ceny mieszkan poszly w dól, my wynajmujemy sliczny apartamencik z dwoma sypialniami,salonem,kuche nka,dwoma łazienkami i takim jakby małym magazynkiem gdzie sa wszystkie walizki i niepotrzebne rzeczy za 1100 euro... takze naprawde mniej niz rok temu, bo placilismy 1050 euro za jedna sypialnie i wogole to była mała dzióra bez porównania z tym mieszkankiem co mamy teraz Cena przede wszystkim zależy czy daleko czy blisko od cenrum... My jestesmy troszke dalej, Tallaght ..tak sie nazywa ta czesc Dublina... Dla niektorych moze daleko ,ale my mamy samochod a poza tym TZ pracuje 15 min samochodem , takze w sam raz...
Oczywiście jak przyjedziesz to musimy sie wybrać na spacerek z bobasami mam nadzieje ze bedziemy do tej pory w kontakcie

A ja dzisiaj mam kupe roboty..
Musze prasowac bo juz sie góra ciuchów odłożyła, szkoda ze to nie ubranka dla maleństwa... Potem musze pomyc podlogi i ogólnie posprzatac w domku..
Tak przy niedzieli no ale niestety moj TZ ma wolne dopiero jutro takze i tak nie mam co robic...
Tak sie zastanawiam-- Może upieke dzisiaj chlebek..hmmm?
Zobaczymy czy dam rade to wszystko dzisiaj zrobic...

Buzialki dziewczynki

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-16 o 16:16
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 18:13   #257
roxi1980
Zakorzenienie

Napisałam się jak głupia i komp mi wszystko zjadł buuuuuuuuuu

No więc krótko... powoli siadają mi bateryjki, ciało odmawia współpracy, dokucza mi samotność, zaczynam schizować - kurde, co za stan...

Dziś tylko jedno mnie cieszy - w końcu zamówiliśmy narożnik do dużego pokoju Na dodatek spełnia chyba wszystkie nasze oczekiwania Dostawa 27.11, bo się robi na zamówienie - powierzchnia spania 210 x 170 Tak to można spać nawet we czworo!

Stary 2008-11-16, 19:52   #258
Seviljanka
Raczkowanie

My mieliśmy wyjazdowy weekend, może ostatnia szansa na zwiedzanie w najbliższym czasie Ale muszę powiedzieć, że nasz Synek nie cierpi chyba jeżdzić samochodem bo tak mi się wciskał pod żebra, że szok Całą drogę nie dawałam rady, nawet kładzenie się praktycznie na płask nic nie zmieniało. Także dziś wycieczka krótka, tym bardziej, że pogoda fatalna.

Mam pytanie do kupujących Hugginsy: jakie dokładnie kupujecie pieluszki na początek? Jaki jest kolor opakowania i ile ich jest?
Pampersów tu nie posiadają.
Stary 2008-11-16, 20:08   #259
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:

siobhan1 rożek śliczny, zdolniacha z Ciebie... Owieczki są słodziutkie..
Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Rożek słodki, ale nie przesłodzony widzę, że syndrom wicia gniazda w pełnym rozkwicie

no i chwal sie chwal bo jest czym
Dziekuje za wszelkie pochwały
Jak następna robótka będzie gotowa to się pochwalę

Kellysss - skąd wiesz ile dzidzia waży skoro nie miałaś USG????
Mnie nigdy nie podaja....
Chodzisz do Rotundy? Czy Coombe?

Olimpia - jestem właśnie na etapie szukania nowego lokum, bo to jest troszku maławe (1 bed) i mogę ci powiedzieć, że ceny spadły już o ok 10% i dalej spadają... Moge jeszcze dodać, że Dublin 15, okolice Blanchardstown, Castleknock ceny 2 bed sa w okolicy E1300 do E1400.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 20:10   #260
kellysss
Zakorzenienie

patrzcie co znalazłam
http://www.papilot.pl/lifestyle/news...y-zdjecia.html

Stary 2008-11-16, 20:24   #261
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:

Wiecie co, niektórzy to chyba nie mogą sie zdecydować kim chcą być

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 20:25   #262
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

W tym tyg kupujemy wozek tylko zeby mi do glowy nie przyszlo jezdzenie nim po ulicy
Kellysss tez to widzlam i dla mnie to jest chore fuj

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 20:32   #263
Olimpia24
Raczkowanie

Ja już normalnie nie wiem co mam myśleć jak patrze na tego "faceta" w ciąży. Normalnie bierze mnie obrzydzenie!!!
Dzisiaj normalnie jest ciężki dzień , pogoda okropna i ani nigdzie wyjść ani nic po prostu tragedia !! Chyba mam jakiegoś doła

Roxi1980 ja dzisiaj czuje się tak samo !!Także nie jestes sama!! Nawet nie wiem na co mam ochote do zjedzenia i w sumie nawet do sklepu niechce mi się zejść a mężuś w pracy.

Jedyne jak ogladam rekame ekspresu do kawy dolce gusto to slinka mi cieknie bo jestem smakoszem kawy

Kupowanie wózeczków tak cieszy ja swój już mam odłożony wplaciłam zaliczke ale odbieram na poczatku grudnia też juz nie długo i nie moge sie doczekać
Macie jakieś propozycje dziewczynki na coś pysznego do jedzonka co jeszcze mozna zrobić???
Stary 2008-11-16, 20:36   #264
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
W tym tyg kupujemy wozek tylko zeby mi do glowy nie przyszlo jezdzenie nim po ulicy
GRATULACJE!
My w tym tygodniu zamawiamy wózek - oczywiście zielonego Jumpera Mam już opinię z pierwszej ręki - koleżanka Oliwka od dwóch tygodni wozi w takim swoją 4 kg dupkę i baaaardzo zadowolona Woźnica (czyli głównie tata) też
Niestety u nas odbiór ok. 10.12, ale w sumie dla nas to dobrze, bo póki co miejsce mi potrzebne na inne sprzęty.
Już nie wiem czy pisałam - jutro mam ostatnie usg z tej serii 3 WAŻNYCH - ale ten czas leci...

Stary 2008-11-16, 20:39   #265
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!
My w tym tygodniu zamawiamy wózek - oczywiście zielonego Jumpera Mam już opinię z pierwszej ręki - koleżanka Oliwka od dwóch tygodni wozi w takim swoją 4 kg dupkę i baaaardzo zadowolona Woźnica (czyli głównie tata) też
Niestety u nas odbiór ok. 10.12, ale w sumie dla nas to dobrze, bo póki co miejsce mi potrzebne na inne sprzęty.
Już nie wiem czy pisałam - jutro mam ostatnie usg z tej serii 3 WAŻNYCH - ale ten czas leci...
Ładny wózeczek , podoba mi się i dobra cena , gratulacje z udanego wyboru No juz mamy teraz ten czas na kupowanie wozeczkow
Stary 2008-11-16, 20:55   #266
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Ooo jak dobrze ze jeszcze ktos sie wypowiedzial My tez jednak tego zielonego I chyba przez all Sa te wozki dostepne z czarnym koszykiem a wszedzie nawet na str producenta sa plecaki wpinane ... szkoda troche

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 21:02   #267
Glizda87
Rozeznanie

A ja sobie tak pomyslalam ze poczekam z zakupem wozka do stycznia bo moze wtedy wprowadza jakies nowe modele 2009 a tym starym z 2008roku ceny poleca w dol... Nie spieszy mi sie z wozkiem wiec spokojnie moge poczekac
Stary 2008-11-16, 21:07   #268
kellysss
Zakorzenienie

Ale sie namęczyłam tym sprzątaniem .. padam na pysk...
Prasowanie zostawiam na jutro

Jadłam niedawno a juz znowu mam zamiar cos zjesc...hmmmmmmmmmm
Może jakiś deserek.... ...
Czekolady nie mam ale chyba w zamrażalce mam jeszcze lody
o taaaak.... LODY !!!
Kurde ...ja naprawde za duzo jem...

A po wózeczek to idziemy zobaczyć w przyszlym tyg...
W sumie to już niewiem jaki mam kupic...
Duży wybór ..tak ostatnio to mi sie spodobał Greco Quatro Tour TS..
ale musze zobaczyc jeszcze kilka z mamas & papas bo tez byly fajne...

Ide jesc

Stary 2008-11-16, 21:13   #269
Olimpia24
Raczkowanie

Cytat:
Ale sie namęczyłam tym sprzątaniem .. padam na pysk...
Prasowanie zostawiam na jutro

Jadłam niedawno a juz znowu mam zamiar cos zjesc...hmmmmmmmmmm
Może jakiś deserek.... ...
Czekolady nie mam ale chyba w zamrażalce mam jeszcze lody
o taaaak.... LODY !!!
Kurde ...ja naprawde za duzo jem...

A po wózeczek to idziemy zobaczyć w przyszlym tyg...
W sumie to już niewiem jaki mam kupic...
Duży wybór ..tak ostatnio to mi sie spodobał Greco Quatro Tour TS..
ale musze zobaczyc jeszcze kilka z mamas & papas bo tez byly fajne...

Ide jesc
Ja właśnie zajadam michałki już też nie wytrzyamałam pyszotka . własnie jeszcze siedze i podjadam . I jedyne co moge jeszcze jesc o tej porze to chrupki kukurydziane dlatego zaraz zaczynam
Stary 2008-11-16, 21:19   #270
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Dziekuje za wszelkie pochwały
Jak następna robótka będzie gotowa to się pochwalę

Kellysss - skąd wiesz ile dzidzia waży skoro nie miałaś USG????
Mnie nigdy nie podaja....
Chodzisz do Rotundy? Czy Coombe?.
Jestem zapisana do Rotundy... I tam niestety też mi nic nie mówią..
Ale byłam ostatnio prywatnie na Usg w polskiej przychodni lekarskiej
(340a North Circular Rd.,Phibsborough, Dublin 7),
bo już naprawde byłam ciekawa jak ten maluszek rośnie
i chciałam znać też płeć...
A Ty w którym szpitalu jesteś?
Może sie spotkamy na porodówce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości