|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Wybrałam się na zakupy do nowootwartego centrum handlowego i o ile na pasażu spoko, to w REAL'u kicha jakich mało... mało towaru, ceny nienormalne i generalny bałagan organizacyjny. Chciałam kupić m.in. farbę do włosów L'Oreal i co?? Bogaty wybór... jakieś 10-12 kolorów w tym tylko jeden brąz... i cena 32,99
Oczywiście nie kupiłam Dałam się za to chrześnicy namówić na frytki z colą z McDonalds hihihi Cytat:
Co do wagi u mnie właściwie od dłuższego czasu bez zmian: najpierw było -5kg na początku ciąży i dziś na 31tc odzyskałam tylko 2,5-3kg. W sumie mnie to cieszy - mam dużą nadwagę, więc niepotrzebne mi dodatkowe kg, a o małego i swoje zdrowie się nie martwię - Patryk rośnie jak na drożdżach, a ja mam super wyniki - np. 13,3-13,9 hemoglobiny
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz musze wybrc kolor fotelika i zabrac sie za remont pokoiku. mam kilka pomyslow, jednym jest polozenie jakiejs fajnej tapety na jednej ze scian i juz znalazlam w necie, ale ceny maja powalajace - 250 za rolke to przesada. Cytat:
brzuch rosnie, ale bardziej w oczach niz w cm. niby ostatnio dr nie widzial powodow do zmartwien. mlody raczej nie jest jakis wielki, taki sredniaczek.
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Witam laseczki,
Malo mnie tutaj bo zajelam sie rozkiem dla mojego dzidziolka ![]() Juz skonczylam, ale na zdjeciu tam gdzie szpileczki brakuje jeszcze 2 owieczek... ....... dodam jeszcze, ze tak mi sie spodobalo, ze postanowilam zrobic koczk na szydelku dla dzidzi ![]() juz nie pamietam kiedy mialam to urzadzenie w reku, ale juz zaczelam i jakos idzie... jak bedzie juz cos widac, to sie pochwale ![]() ......... co do wagi, laski te co malo przybraly to ciescie sie, ja juz wygladam jak sportowa wersja czolgu i musze trzymac dietke 2000kcal nakazana przez lekarza ![]() i nie ma ze boli, wszyskie smakolaki odpadaja ...... no ale czego sie dla dzidziolka nie robi
Edytowane przez siobhan1 Czas edycji: 2008-11-15 o 21:50 |
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
owieczki są śliczności
znalazłam na allegro piękny ochraniacz z owieczka ale cena to kosmiczna, za sam ochraniacz 149zl plus przesyłka
|
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to dokładnie tak jak ja , ja mam teraz 15 . Najlepiej lubie wchodzić na wage z rana wtedy z 2kg-2,5kg zawsze niżej. Ciekawe jak to bedzie ze zrzuceniem tego po porodzie ![]() ![]() Ale damy rade napewno , tak się caly czas pocieszam a szczerze mówiąc to już nie mogę sie doczekać tego jak pojde na zakupy , kupić sobie fajne ciuszki, jakies spodnie , kozaczki na obcasie no i sweterek planuje taki wypad w lutym kiedy mniej wiecej dojde do siebie To w poniedziałek już podejrzysz swoją dzidzie , fajnie ja dopiero 28 ale to w sumie już nie dlugo Napisz ile już waży twoja dzidzia buziaczki
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno dziewczynki. Kupiłam dzisiaj na allegro leżaczek dla mojej córuni
z fisher price , jak go zobaczyłam to od razu wiedziałam że to ten w szczególności po moim maratonie sklepowym. W sklepach nic ciekawego u mnie nie znalazłam a jak cos bylo to bez firmowe w brzydkich kolorach i ceny dość wysokie . Dołączam zdjęcie i powiedzcie czy ładny , normalnie muszę się pochwalić posiada 3 stopnie wibracji i 8 melodyjek buziaczkipapasan.jpg
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
481311787.jpg
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkoda... Dopiero 16 grudnia mam wizyte w szpitalu gdzie prawdopodobnie bedziemy mogli podejrzec dzidziola...![]() Tutaj w irlandii nie chca za czesto robic usg i jak chcesz czesciej to musisz isc prywatnie i placic ![]() Jak chcesz podgladac dzidzie to trzeba isc prywatnie... ja ostatnio bylam jakies 2 tygodnie temu..To byl moj 28 tydz. ciąży i mały ważył 1250 g...Także w normie ![]() ![]() Leżaczek super... Też chciałam kupić ale tak se pomyślałam że powiem znajomym , bo ostatnio się mnie pytali co chce na prezent dla dzidzi ![]() ![]() ![]() siobhan1 rożek śliczny, zdolniacha z Ciebie... Owieczki są słodziutkie... A ja właśnie zaczęłam robić sweterek na drutach dla mojego szkraba... Nudzę sie strasznie bo mężulek pracuje do pózna a ja siedze sama wieczorkami ... aaaaa, bo bym zapomniała ..Mój mały w brzucholku skończył dzisiaj 30 tydzień.. TYGODZINY......hehe Moje maleństwo... Jeszcze troszkę i Cię w końcu zobaczę Buziolki Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2008-11-16 o 00:42 |
|
|
|
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja małą zobaczę najprawdopodobniej już w poniedziałek - doczekać sie nie mogę! |
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jakoś dziwnie ze terminy mamy różne ![]() No ale różnica dwóch dni to prawie nie różnica... Ciekawe jak to bedzie z naszymi porodami...hehe... ![]() Która pierwsza urodzi...A może w ten sam dzień.. no i widze ze Ty też spania nie masz ![]() Ja czekałam na TZta... juz przyszedl i przyniosł mi nawet torta z pracy... mmmmmm ...chyba nie zasne dzisiaj z powodu zgagi ![]() Dobranoc i kolorowych snów |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś znów się tylko melduję i zmykam na cały dzień. Miłej niedzieli dziewczynki
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
[quote=kellysss;9733474]Niestety ide tylko na wizyte kontrolną na ktorej lekarz bada przede wszystkim mnie, waży, sprawdza ciśnienie,kontroluje brzuch i takie tam i nie robi usg
a szkoda... Dopiero 16 grudnia mam wizyte w szpitalu gdzie prawdopodobnie bedziemy mogli podejrzec dzidziola...![]() Tutaj w irlandii nie chca za czesto robic usg i jak chcesz czesciej to musisz isc prywatnie i placic ![]() Jak chcesz podgladac dzidzie to trzeba isc prywatnie... ja ostatnio bylam jakies 2 tygodnie temu..To byl moj 28 tydz. ciąży i mały ważył 1250 g...Także w normie ![]() ![]() Witam wszystkie mamuśki serdecznie!!! Dziś się zanosi na kolejny brzydki dzień. Przebudziłam się po 6 rano patrze przez okno a tam wichura, leje normalnie strasznie. jak na razie się trochę rozpogodziło ale myśle że nie na długo. Kellysss wiem wiem że tak jest w Irlandii z tym usg , byłam też tam ,tam właśnie zaszłam w ciąże mieszkałam obok Dublina w Dunboyne z 20 minut drogi autobusem. Pracowałam żyło się calkiem nieżle ale jakoś zdecydowaliśmy że na drugą połowe ciąży i porod wrócimy do Polski i wróciliśmy w połowie lipca tego roku. Jak na razie nie żałuje , chociaż powiem że czasami tego żaluje bo życie pod względem finansowym wygląda tam o niebo niebo lepiej. Ale tak sobie ostatnio rozmawiliśmy że najprawdopodobniej pojedziemy jeszcze tak gdzie w maju, czerwcu ale teraz już chcę mieszkać wlaśnie w Dublinie bo kocham duże miasta. Mam kontakt z ludźmi i z miejscem pracy gdzie pracowałam i bez problemu można wrócić na stare śmieci dlatego też mnie trochę tam ciągnie. Jak sobie pomysle ile ciuszków i za jakie pieniadze moglabym kupić dla mojej Marysi tam to mnie nerwy biora ale jak przyjedziemy w nastepnym roku to napewno wtedy się wybiore i wtedy z miłą chęcia bym się z tobą spotkała i z naszymi pociechami a jak tam ceny mieszkań w dublinie??
|
#253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i chwal sie chwal bo jest czymCytat:
![]() Wczoraj mój tż mnie rozbawił: widzieliśmy ostatnio w smyku ubranka dla maluchów typowo świateczne, z reniferami i mikołajami, ale doszliśmy do wniosku, że termin na 8 stycznia i może się taki pajac nie przydać i nie kupiliśmy....... wczoraj mały tak się rozpychał i mówię do tż-ta, że on to chyba do stycznia nie wytrzyma i urodzi się wcześniej ....na co tż, że trudno będzie musiał jechać wtedy do smyka (ja już cała w panice czego jeszcze nie mam) i kupić ten strój mikołaja. ![]() myślałam że padnę....nie to że poród może przyjść zupełnie niespodziewanie dużo wcześniej i możemy panikować ......tylko że będzie trzeba ten strój kupić.......oni to jednak są z innej planety
http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414 Edytowane przez mumi24 Czas edycji: 2008-11-16 o 10:52 |
|||
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzies w necie była przetłumaczona ulotka jak dawkowac ale nie pamiętam gdzie moze jak masz czas to poszperaj ![]() nam pomagaly te kropelki, ich polskim zamiennikiem z podobna dawką substancji czynnej jest Bobotic
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kanciu, ja własnie czytałam o nich u Was na wątku i Patrilla mi je polecała.
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Olimpia24;9735462]
Cytat:
Cena przede wszystkim zależy czy daleko czy blisko od cenrum... My jestesmy troszke dalej, Tallaght ..tak sie nazywa ta czesc Dublina... Dla niektorych moze daleko ,ale my mamy samochod a poza tym TZ pracuje 15 min samochodem , takze w sam raz...Oczywiście jak przyjedziesz to musimy sie wybrać na spacerek z bobasami ![]() ![]() mam nadzieje ze bedziemy do tej pory w kontakcie A ja dzisiaj mam kupe roboty.. Musze prasowac bo juz sie góra ciuchów odłożyła, szkoda ze to nie ubranka dla maleństwa... Potem musze pomyc podlogi i ogólnie posprzatac w domku.. Tak przy niedzieli no ale niestety moj TZ ma wolne dopiero jutro takze i tak nie mam co robic... Tak sie zastanawiam-- Może upieke dzisiaj chlebek..hmmm? Zobaczymy czy dam rade to wszystko dzisiaj zrobic... Buzialki dziewczynki Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2008-11-16 o 16:16 |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam się jak głupia i komp mi wszystko zjadł
buuuuuuuuuuNo więc krótko... powoli siadają mi bateryjki, ciało odmawia współpracy, dokucza mi samotność, zaczynam schizować - kurde, co za stan... Dziś tylko jedno mnie cieszy - w końcu zamówiliśmy narożnik do dużego pokoju Dostawa 27.11, bo się robi na zamówienie - powierzchnia spania 210 x 170 ![]() ![]() Tak to można spać nawet we czworo!
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
My mieliśmy wyjazdowy weekend, może ostatnia szansa na zwiedzanie w najbliższym czasie
Ale muszę powiedzieć, że nasz Synek nie cierpi chyba jeżdzić samochodem bo tak mi się wciskał pod żebra, że szok Całą drogę nie dawałam rady, nawet kładzenie się praktycznie na płask nic nie zmieniało. Także dziś wycieczka krótka, tym bardziej, że pogoda fatalna.Mam pytanie do kupujących Hugginsy: jakie dokładnie kupujecie pieluszki na początek? Jaki jest kolor opakowania i ile ich jest? Pampersów tu nie posiadają.
|
#259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak następna robótka będzie gotowa to się pochwalę ![]() Kellysss - skąd wiesz ile dzidzia waży skoro nie miałaś USG???? Mnie nigdy nie podaja.... Chodzisz do Rotundy? Czy Coombe? Olimpia - jestem właśnie na etapie szukania nowego lokum, bo to jest troszku maławe (1 bed) i mogę ci powiedzieć, że ceny spadły już o ok 10% i dalej spadają... Moge jeszcze dodać, że Dublin 15, okolice Blanchardstown, Castleknock ceny 2 bed sa w okolicy E1300 do E1400. |
||
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie co znalazłam
![]() ![]() ![]() http://www.papilot.pl/lifestyle/news...y-zdjecia.html |
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co, niektórzy to chyba nie mogą sie zdecydować kim chcą być
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
W tym tyg kupujemy wozek
Kellysss tez to widzlam i dla mnie to jest chore fuj
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Ja już normalnie nie wiem co mam myśleć jak patrze na tego "faceta" w ciąży. Normalnie bierze mnie obrzydzenie!!!
Dzisiaj normalnie jest ciężki dzień , pogoda okropna i ani nigdzie wyjść ani nic po prostu tragedia !! Chyba mam jakiegoś doła Roxi1980 ja dzisiaj czuje się tak samo !!Także nie jestes sama!! Nawet nie wiem na co mam ochote do zjedzenia i w sumie nawet do sklepu niechce mi się zejść a mężuś w pracy. Jedyne jak ogladam rekame ekspresu do kawy dolce gusto to slinka mi cieknie bo jestem smakoszem kawy Kupowanie wózeczków tak cieszy ja swój już mam odłożony wplaciłam zaliczke ale odbieram na poczatku grudnia też juz nie długo i nie moge sie doczekaćMacie jakieś propozycje dziewczynki na coś pysznego do jedzonka co jeszcze mozna zrobić??? ![]()
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w tym tygodniu zamawiamy wózek - oczywiście zielonego Jumpera ![]() ![]() Mam już opinię z pierwszej ręki - koleżanka Oliwka od dwóch tygodni wozi w takim swoją 4 kg dupkę i baaaardzo zadowolona Woźnica (czyli głównie tata) też Niestety u nas odbiór ok. 10.12, ale w sumie dla nas to dobrze, bo póki co miejsce mi potrzebne na inne sprzęty. Już nie wiem czy pisałam - jutro mam ostatnie usg z tej serii 3 WAŻNYCH - ale ten czas leci...
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No juz mamy teraz ten czas na kupowanie wozeczkow![]()
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo jak dobrze ze jeszcze ktos sie wypowiedzial
My tez jednak tego zielonego I chyba przez all Sa te wozki dostepne z czarnym koszykiem a wszedzie nawet na str producenta sa plecaki wpinane ... szkoda troche
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie tak pomyslalam ze poczekam z zakupem wozka do stycznia bo moze wtedy wprowadza jakies nowe modele 2009 a tym starym z 2008roku ceny poleca w dol... Nie spieszy mi sie z wozkiem wiec spokojnie moge poczekac
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie namęczyłam tym sprzątaniem .. padam na pysk...
Prasowanie zostawiam na jutro ![]() Jadłam niedawno a juz znowu mam zamiar cos zjesc...hmmmmmmmmmm ![]() Może jakiś deserek.... Czekolady nie mam ale chyba w zamrażalce mam jeszcze lody o taaaak.... LODY !!! Kurde ...ja naprawde za duzo jem... A po wózeczek to idziemy zobaczyć w przyszlym tyg... W sumie to już niewiem jaki mam kupic... Duży wybór ..tak ostatnio to mi sie spodobał Greco Quatro Tour TS.. ale musze zobaczyc jeszcze kilka z mamas & papas bo tez byly fajne... Ide jesc ![]() |
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pyszotka . własnie jeszcze siedze i podjadam . I jedyne co moge jeszcze jesc o tej porze to chrupki kukurydziane dlatego zaraz zaczynam
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłam ostatnio prywatnie na Usg w polskiej przychodni lekarskiej (340a North Circular Rd.,Phibsborough, Dublin 7), bo już naprawde byłam ciekawa jak ten maluszek rośnie i chciałam znać też płeć... A Ty w którym szpitalu jesteś? Może sie spotkamy na porodówce ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

Oczywiście nie kupiłam 

dlatego czekam jak na szpilkach na odsłonę 2009 może coś mne zachwyci,