Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-16, 13:49   #2251
Dorotka@
Zadomowienie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Izzi spoko, jak mała zacznie chodzić, skakać i biegać to zobaczysz jaka Ci laska w domu wyrośnie

Dorotko odgapiłyśmy od Was i też zrobiłyśmy dzisiaj dzień pasków
ja też mam bluzkę w paski, ale jeszcze make-up nie zrobiony, więc ja się nie pokazuję
mała bombowo wygląda!ta czapka jest zajefajna a mamuśce make up nie potrzebny przecież

izzi- siostrzenica mojego tż jako niemowle była jak mały baleronik od czasu gdy zaczęła chodzić wszystko zrzuciła-tj nadmiar i teraz jest szczuplutka-nie martw się wagą za rok wszystko się zmieni!
Stary 2008-11-16, 15:24   #2252
goga144
Rozeznanie

Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Goga fajowa ta zabawka.
moja mama pytała dzisiaj co Hania chce na Mikołaja, może podrzucę jej propozycję.tylko od jakiego wieku dziecko zainteresuje się tego typu zabawkami??
Na kartonie tej zabawki jest napisane 3+ , ma śliczne, wyraziste kolory i mi się bardzo podoba a jak Maciejowi - wyjdzie w "praniu".

Cytat:
Napisane przez anah Pokaż wiadomość
goga, trzymaj się dzielnie w czasie nieobecności teżeta

Maciej też ma juz chyba 3 tyg. wysypke na twarzy. Pediatra stwierdziła, że to może być uczulenie na białka mleka krowiego ale też i coś innego, np. łojotokowe zapalenie skóy. na razie jestem na diecie bezmlecznej i odstawiłam też produkty z najsilniejszymi alergenami - czekolada, orzechy...
Miał krosteczki na twarzy, główce, szyi i dekolcie. Teraz zniknęły z szyi i główki. Smarowałm Alantanem Plus maścią, bo skóra zaczęła być sucha. Pediatra nie dała sterydu, bo "za ładnie skóra wygląda" i dobrze, bo Gabrysia mając kilka tygodni była smarowana Elidelem a potem jeszcze innym sterydem.
Pediatra przepisała tylko cos do natłuszczania.
Dzięki anah .

Co do maści elidel to nie jest steryd. Smaruję nim moją córkę. Bardzo mocno broniłam się przed sterydami i wreszcie lekarz dermatolog przepisał nam elidel. To bardzo droga maść - tubka 15 g ok 80 zł - ale skuteczna. Z całą pewnością to nie steryd, bo lekarz zapewniał a i sama w necie sprawdzałam

Cytat:
Napisane przez dysia77 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czy to mozliwe ze moje dziecko wazac teraz 6,200, (dzisiaj konczy 2 miesiace, przesikuje mi Huggiesy 3? One sa od 5 do 9 kg. Jaka moze byc tego przyczyna? MOze dlatego ze kupialam je w Bidronce i sa lipne? Na pampersy Ola ma uczulenie no, przynajmniej miala na poczatku i teraz sie powaznie zastanawiam czy do nich nie wrocic i nie sprawdzic czy moze juz minelo bo pampki wydaja mi sie milsze w dotyku i lepiej sie te rzepki zaklada....
Dysiu, nie ma znaczenia gdzie kupiłaś pieluszki w biedronce, tesco czy innym markecie. Jeśli są danej firmy to ich jakość się nie zmienia ze względu na miejsce zakupu. Ja też kupiłam huggies w biedronce i jak dla nas są super. Mi szczególnie podoba się ta gumka na pleckach. Są bardzo chłonne ale nie aż tak mięciutkie jak pampersy. Cenowo oczywiście tańsze. Mój synek też przesiusiuje pieluszki, szczególnie jak układam go na boczku.

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
Dzisiaj chrzciny Szymonka, prosze trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało ralację zdam wieczorem
żabulka czekamy na relacje

magflieg Ty teraz też pewnie już "walczysz" z gośćmi . Odezwij się jkak już trochę ochłoniesz.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 15:43   #2253
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Ewe, Esputicol to chyba ogólnie w problemach z jelitami, ma działanie wiatropędne i ułatwia uwalnianie gazów, co pomaga przy kolce, chyba jest słodki, bo Adasiek lubi) A proszki to taie robione do rozpuszczania w wodzie lub mleczku, co tam jest to dokładnie nie wiem, ale to jest tylko na recepte i stosuje się tylko w przypadku nasilonej kolki. Nie daje się profilaktycznie tylko jak maleństwo bardzo płacze. Na razie nie dawałam, ale moja siostra dawała swojemu Kamilkowi parę razy i podobno skutkuje. Zyczę powodzenia w zwalczaniu kolki!!!
gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 16:05   #2254
ewe_dz
Raczkowanie

czy może ktoś wstawić jeszcze raz przepis od Nabuko na te ciasto??? bo mi smaka narobiłyście

znika wam ta czerwona pionowa kreska z brzucha? u mnie minął miesiąc i jeszcze mam
ewe_dz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 16:20   #2255
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewe_dz Pokaż wiadomość
czy może ktoś wstawić jeszcze raz przepis od Nabuko na te ciasto??? bo mi smaka narobiłyście

znika wam ta czerwona pionowa kreska z brzucha? u mnie minął miesiąc i jeszcze mam
"mam super przepis na ciasto włoskie. bardzo szybkie i smaczne. 6 jabłek pokrojonych w kostkę i dwie szklanki bakalii (daję same rodzynki) zasypać 3/4 szkl cukru i na pół godz do lodówki . potem dodać 2 szkl mąki, 3 jajka , łyżeczkę proszku do piecz. i sody , wymieszać i na 40 min do piekarnika 180 st. pycha ~!!"

ja resztki krechy jeszcze mam,ale to już końcówka a rodziłam 2 m-ce temu.
Stary 2008-11-16, 16:26   #2256
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Dzisiaj chrzciny Szymonka, prosze trzymajcie kciuki żeby wszystko się udało ralację zdam wieczorem
trzymam i życze powodzonka

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość

Magflieg-widzę Cię-wstawiaj foty ze chrztu!!!i opisz jak było...
Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Magflieg no gdzie te foty
Cytat:

Magflieg czekamy na sprawozdanie i zdjęcia oczywiście
Ale terrorystki nic odpocząć nie dadzą jak tylko człowieka wytropią
No więc na razie relacja - fotoski wieczorkiem albo za jakas chwile jak usnie "ochrzczony Aniołek"
Więc chrzcinki uważam za udane aczkolwiek męczące, przeziębienie lekko mija i jeest lepiej ale wczoraj wieczorem myślałam żę padnę...

Emila w kościele była grzeczniutka a strasznie długo to trwało bo w kościele było chrzczonych 11 dzieciaczkow no i na całej mszy a chrzest w środku mszy - byłam pewna żę polana tą wodą obudzi się i bedzie wyła - ale nawet nie zająknęła.
Za to jak wrociłysmy do domu to pol godzinki spedzila przy cycu i teściowa musiala gosciom podawac kolacje
Potem goscie siedzieli, siedzieli i siedzieli ....w pokoju Angie była trojka dzieci ale takie pobojowisko ze masakra, w naszym pokoju jakieś pijaństwo no szaleństwo totalne...nawet tż się lekko wstawil i jak kroił torta to po prostu go nabierał o rozsmarowywał nożęm po talerzam jak masło na chlebie... Goście wyszli po pierwszej potem jeszcze sprzatalam z grubsza , dzisiaj rano reszte pobojowiska...ale chrzcinki z głowy i w sumie mimo że męczące to wesoło było i jakoś poszło
W prezentach dostała głównie kasę - od chrzesnej ma dostać krzesełko do karmienia....a za kase chce kupic spacerówke więc ide się rozejrzęć na allegro

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 16:35   #2257
agnesj25
Raczkowanie

Czy można jeść banany karmiąc piersią?
Stary 2008-11-16, 17:02   #2258
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Agnes ja jem banany...ale jak wszytsko trzeba spróbować

A teraz fotoski z chrzcin
Przy okazji nowa fryzurka bo tez obiecałam

NA ostatnim zdjęciu nasza nowa członkini rodziny - PEPA - mój tż zrobił nam niespodzianke i przyprowadził psa,zapomnialam wam w tym zamieszaniu chrzcinowym napisac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzest.jpg (25,3 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiadz.jpg (24,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rodzinka.jpg (24,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (30,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pies.jpg (38,3 KB, 59 załadowań)

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-16, 17:14   #2259
mandarynka719
Raczkowanie

magflieg widać że imprezka sie udała i jak piszesz najważniejsze że to juz za wami, a ten tortmusiałas kusić
no i gratulacje powiekszenia rodzinki

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 17:42   #2260
ewe_dz
Raczkowanie

Dorotka dzięki za wklejenie przepisu

Magflieg super że chrzciny masz z głowy ja planuję albo na Boże Narodzenie albo w początkach stycznia.jak w święta to przynajmniej żarełko z głowy bym miała.bo planuję tylko dziadków, chrzestnych i moją siostrę z mężem i siostrę męża (jeśli dotrze z zagranicy).
ewe_dz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 18:19   #2261
żabulka21
Rozeznanie

Uffff już po chrzcinach Wszystko udało się super, Szymuś był bardzo grzeczny i nawet nie pisnął
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 97.jpg (23,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 98.jpg (23,0 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 99.jpg (25,1 KB, 45 załadowań)
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 18:20   #2262
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez ewka Pokaż wiadomość
na kolke dobry jest kminek, moze pic mama, jesli dziecko nie lubi Koper podobno niebardzo skuteczny i powoduje szybszy wyplyw pokarmu, a co za tym idzie i zachlystywanie dziecka, czkawka, pelno powietrza no i kolki gotowe
a ten kminek to taki normalny (przyprawe) zaparzac i pic czy jest herbatka kminkowa?

sliczne Wasze pulpeciki Moja Karola tez powoli sie robi grubiutka, juz ma dziureczki przy paluszkach i druga broda sie pojawia
ale u bobasow to jest takie slodkie

gratuluje udanych chrzcin
Stary 2008-11-16, 18:23   #2263
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziewczyny super zdjęcia i fajnie, że macie już chrzciny za sobą. my wstępnie planujemy na 7 stycznia.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 18:26   #2264
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Uffff już po chrzcinach Wszystko udało się super, Szymuś był bardzo grzeczny i nawet nie pisnął

widać był dobry weekend na chrzciny

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-16, 19:40   #2265
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Anuhaa dzięki za pochwały ... ale trochę mnie martwi ta jej waga. No trudno najwyżej będzie grubasem
jakim grubasem? Pola jest starsza od Piotra, a mój mały już nie wchodzi w tego pajacyka, co Pola ma na sobie. Zobaczysz jeszcze jaka laska z niej będzie

Cytat:

Dorotko odgapiłyśmy od Was i też zrobiłyśmy dzisiaj dzień pasków
ja też mam bluzkę w paski, ale jeszcze make-up nie zrobiony, więc ja się nie pokazuję
Ale śliczny pajacyk! A Hania jeszcze w nim pływa, taka maleńka. Śliczna dziewcynka

Cytat:
Napisane przez ewe_dz Pokaż wiadomość

mi nie znika fuuuujjj!!!

Cytat:
Napisane przez agnesj25 Pokaż wiadomość
Czy można jeść banany karmiąc piersią?
ja jem, no ale musisz to sprawdzić na sobie.

Magflieg, ale z was piękna rodzinka. Wspaniale razem wyglądacie. Córki macie prześliczne! Tort wywołał u mnie ślinotok No i jaka piękna psina cieszysz się? Masz trzecie dziecko na głowie no i widać że chrzciny się udały! Gratuluję super mamo!

Cytat:
Żabulko ja Cię chyba wcześniej nie widziałam Pięknie wyglądasz! no a Szymonek wspaniały! I ma świetny berecik

Moja mama dziś tak mi wymęczyła dziecko, że po kąpieli i karmieniu padł! I nawet się nie ruszył jeszcze. Jak weszłam do domu, to mama leżała na dywanie, a obok Piotrek na swojej macie rozgadany jak szalony. Normalnie co te wnuki robią z dziadkami???

Nie wykazałam się dzisiaj obywatelskim obowiązkiem i nie poszłam na referendum no bo wiecie u nas afera ratuszowa, z prezydentem w roli głównej
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 19:49   #2266
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
jakim grubasem? Pola jest starsza od Piotra, a mój mały już nie wchodzi w tego pajacyka, co Pola ma na sobie. Zobaczysz jeszcze jaka laska z niej będzie

Ale śliczny pajacyk! A Hania jeszcze w nim pływa, taka maleńka. Śliczna dziewcynka

mi nie znika fuuuujjj!!!

ja jem, no ale musisz to sprawdzić na sobie.

Magflieg, ale z was piękna rodzinka. Wspaniale razem wyglądacie. Córki macie prześliczne! Tort wywołał u mnie ślinotok No i jaka piękna psina cieszysz się? Masz trzecie dziecko na głowie no i widać że chrzciny się udały! Gratuluję super mamo!

Żabulko ja Cię chyba wcześniej nie widziałam Pięknie wyglądasz! no a Szymonek wspaniały! I ma świetny berecik

Moja mama dziś tak mi wymęczyła dziecko, że po kąpieli i karmieniu padł! I nawet się nie ruszył jeszcze. Jak weszłam do domu, to mama leżała na dywanie, a obok Piotrek na swojej macie rozgadany jak szalony. Normalnie co te wnuki robią z dziadkami???

Nie wykazałam się dzisiaj obywatelskim obowiązkiem i nie poszłam na referendum no bo wiecie u nas afera ratuszowa, z prezydentem w roli głównej

tak przeczytałam Twój post i zaczęłam się zastanawiam o jakim ja referendum nie wiem?? czy coś mnie ominęło? no i za chwilę załapałam, ale u mnie ciężko ostatnio z myśleniem

byliśmy dzisiaj z Hanią u moich rodziców na obiedzie (2 klatki obok) i był też brat z żoną i Hania chyba jeszcze za malutka na takie spotkania. spać biedactwo nie mogła a jak tylko wróciłam do domu i położyłam ją do łóżeczka to usnęła i śpi jak susełek
zaraz przygotowujemy z mężem kapiel, jedzonko i pójdzie spać już całkiem mam nadzieję...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-11-16, 19:56   #2267
goga144
Rozeznanie

żabulko, magflieg dzieci wyglądały super jak i mamusie . Zazdroszczę, że macie to już za sobą.

Mojemu Maciejowi zaropiało oczko , wiem,że to nic nadzwyczajnego ale wolała bym żeby się nic nie działo. Przemywam mu solą fizjologiczną i mam nadzieję, że do rana przejdzie. We wtorek mamy nasze drugie szczepienie, pogoda ma być nieciekawa a ja będę maszerowała z wózkiem.
Mąż wyjechał a ja mam doła - nie znoszę być sama bez niego .
Stary 2008-11-16, 20:27   #2268
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Goga znam ten ból, jak mój tż wyjeżdża to ryczę jak bóbr.
Stary 2008-11-16, 21:08   #2269
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

magflieg zobacz co znalazłam dla twojego pieska:
https://www.rosnij-zdrowo.pl/Dog.asp...9-80FB81B6CDDD

ja na swoją też wyślę, co z tego, że ma 12lat napewno nie pogardzi jedzonkiem dla szczeniąt. Już kiedyś tak zrobiłam i przysłali smakołyki
Stary 2008-11-16, 21:11   #2270
anah
Zakorzenienie

Dorotka, fajnie razem wyglądacie. Pasiaste dziewczyny

Iwa, jaka ta twoja kruszynka kochana, taka malutka

Cytat:
Napisane przez goga144 Pokaż wiadomość
Co do maści elidel to nie jest steryd. Smaruję nim moją córkę. Bardzo mocno broniłam się przed sterydami i wreszcie lekarz dermatolog przepisał nam elidel. To bardzo droga maść - tubka 15 g ok 80 zł - ale skuteczna. Z całą pewnością to nie steryd, bo lekarz zapewniał a i sama w necie sprawdzałam
Masz rację, goga Elidel to nie steryd. Ma działanie jak maści sterydowe i mniej skutków ubocznych.

magflieg, żabulka, zazdroszczę wam, że chrzciny macie już za sobą.

Dzisiaj Maciej zdecydowanie przesadził. Miał tylko jedna solidną drzemką dwugodzinną w ciągu dnia. Poza tym fun, fun, fun i ewentualnie krótkie drzemki przy cycu. Byliśmy u moich rodziców. Może dlatego. Od trzech tygodni jeździmy do nich w każda niedzielę. Młody uśmiecha sie do każdego i wszyscy się zachwycają. Może dlatego potem nie chce spać, bo ma za dużo wrażeń.
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 22:23   #2271
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

wiecie co znalazłam w zdjęciach w telefonie??? zdjęcia mojej sali porodowej! Chyba tż się nudził, no i trochę mu rączka dygotała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00256.jpg (39,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00258.jpg (41,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2008-11-16, 23:12   #2272
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co znalazłam w zdjęciach w telefonie??? zdjęcia mojej sali porodowej! Chyba tż się nudził, no i trochę mu rączka dygotała
Stary 2008-11-16, 23:58   #2273
Liatris
Rozeznanie

dziewczyny gratuluje chrzcin
zdjecia piekne
wygladalyscie slicznie
My planujemy w 2 dzien Swiat.
Anuha moja sala porodowa wygladala calkiem podobnie.
A to moja sala, tż tez szalal z aparatem.
i ja jakis tydzien temu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia Klary 098.jpg (73,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KLARA 023.jpg (94,9 KB, 70 załadowań)
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 00:11   #2274
Liatris
Rozeznanie

Goga mojej Klarze tez ropialo oko. Sól nic nie dała. Przemywałam rumiankiem a potem miałam też jakieś krople do oczu. Teraz juz nie ropieje ale zauważyłam, ze to jedno oczko czasem trochę mniej otwiera.

a to moje dwa śpiochy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcia Klary 226.jpg (58,2 KB, 68 załadowań)
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 07:42   #2275
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

dzieki za pochwały zdjątek

Cytat:
magflieg zobacz co znalazłam dla twojego pieska:
https://www.rosnij-zdrowo.pl/Dog.asp...9-80FB81B6CDDD

ja na swoją też wyślę, co z tego, że ma 12lat napewno nie pogardzi jedzonkiem dla szczeniąt. Już kiedyś tak zrobiłam i przysłali smakołyki
ale super dzięki...pytasz czy się cieszę...hmmm taaaaaaaaaaakk bo u nas to było tak że zawsze ja chciałąm miec psa bo w domu rodziców mieliśmy jamnika i dom bez psa jest dla mnie pusty...no ale teraz wiadomo jak bym sobie przyprowadziła to tz kazałby mi wychodzic a jak jest a pracy to z Emi nie bardzo, wiec chcialam czekac az skonczy roczek bo wtedy juz mniejszy problem ubrac dziecko i skoczyc na krotki spacerek nawet rano....a tż gdzies dostał, a żę zmienił pracę tzn jest na swoim to stwierdzil ze moze wychodzic z nim nawet od biedy zabierac go do pracy...no i w ten sposob mam pieska ale to tż jest za niego odpowiedzialny a Angie to on juz pokochał poszła do przedszkola a ona piszczy

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
dziewczyny gratuluje chrzcin
zdjecia piekne
wygladalyscie slicznie
My planujemy w 2 dzien Swiat.
i ja jakis tydzien temu
Jak pięknie - gdzie to?????
A te sale porodowe to już sobie darujcie jakoś mnie ciarki pzechodzą na ich widok

GOniu kochanie może jakieś nowe wieśći?

Dziewczyny ja was też proszę dziś o trzymanie kciuków za córkę mojej przyjaciółki - ma 5 miesięcy - w szpitalu źle wyszło jej przesiewowe badanie słuchu, potem drugi raz też nieciekawie - dzisiaj jedzie po ostateczną diagnozę...a ponieważ macie sporo siły i wiary razem wzięte to potrzymajcie przez chwilkę kciuki za Majcioszka

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-17, 08:38   #2276
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Goga mojej Klarze tez ropialo oko. Sól nic nie dała. Przemywałam rumiankiem a potem miałam też jakieś krople do oczu. Teraz juz nie ropieje ale zauważyłam, ze to jedno oczko czasem trochę mniej otwiera.

a to moje dwa śpiochy
Śpiochy super, z tym że Klara czuwa, żeby tatusiowi dobrze się spało

Z oczkiem już dobrze, maltretowałam mojego synka w nocy, ciągle przemywałam i już super. Ropy prawie nie ma. Poszła sobie cholera

Cytat:
i ja jakis tydzien temu
Masakra, tyle łóżek na jednej sali . U mnie było jedno, klimatyzacja i jakoś tak przytulniej. Wszystko miało miejsce w państwowym szpitalu, żadna tam prywatna klinika.

Liatris śliczna z Ciebie mamuśka. O ile się nie mylę, to pierwszy raz mamy okazję Cię oglądać

Cytat:
hahahha anuha, rzeczywiście mężulo był nieco zdenerwowany . U Ciebie za to nawet wanna była - nonono ful wypas

Edytowane przez goga144
Czas edycji: 2008-11-17 o 08:46
Stary 2008-11-17, 08:59   #2277
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Liatris bardzo ładne zdjęcia..

Magflieg ja oczywiście mocno trzymam kciuki za dobre wyniki badań dzieciaczka.

moja Hania chyba kupki nie może zrobić i nie wiem jak jej pomóc. pręży się, stęka i jest przy tym cała czerwona. macie jakiś sposób żeby temu zaradzić (Hania jeszcze 3 tygodni nie skończyła)..

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 09:00   #2278
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

czytam was regularnie ale nie starcza czasu na pisanie. (sciagam pokarm wybaczcie pisownie)
gratuluje zabulce i magflieg udanych chrzcin. troche wam zazdroszcze ze macie to juz za soba. zabulka szymus w tym ubranku "koscielnym" to sie taki wielki wygaje a beret bombowy. magflieg gratuluje powiekszenia rodziny fajniutki ten piesiunio. i oczywiscie cala rodzinka piekna - teraz prosze zamowic fotografa i zrobic zdjecie " w komplecie"

wszystkie dzieciaczki przesłodkie

reszte pózniej - Miska sie obudziła

Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 09:39   #2279
Dorotka@
Zadomowienie

magflieg,żabulka- fajnie macie,że chrzciny już z głowy...my wciąż planujemy na wiosnę. No i Magflieg gratuluję pieska-wiem jakie to szczęście mieć takiego pupila w rodzinie!

a te wasze foty porodówek u mnie ciarki wywołały-ehhh póki co nie chcę oglądać taakich rzeczy
mimo że moja sala jednoosobowa z wanną była-świeżo po remoncie,klima i te sprawy full wypas

dziewczyny-smarujcie do Tesco,wczoraj byłam i kupiłam małej kurtkę zimową za 19.50 w promocji no i przeuroczy strój pomocnika mikołaja na święta to się rodzina uśmieje...
zobaczcie same:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0277.jpg (24,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2008-11-17, 10:08   #2280
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Hej!
Młoda śpi w leżaczku to spróbuję napisać parę zdań
Oj też zazdroszczę Magflig i Żabulce że już chrzciny mają zaliczone. My planujemy jakoś w styczniu. Muszę się zorientować jakie są możliwe terminy w kościele i w restauracji coby wszystko zgrać.
Dorotko - kostium świąteczny BOMBOWY!!! taki mini-mikołajek będzie w tym roku na święta Ja kupiłam małej w Smyku dwie świąteczne bluzeczki w bałwanki i też mam zamiar ją wystoić na święta
Nota bene tak sobie pomyślałam z rozrzewnieniem że w zeszłym roku w święta naszą córkę ,,wyprodukowaliśmy" a w tym roku już jest z nami.... jak ten czas leci....

Liatris - widzę że nie tylko my kultywujemy obyczaj spania dzieciaczków z tatusiami na kanapie

Magflieg - jak zawsze piękna! Hehe, psiaczek przesłodki ...no to widzę że tatuś zadbał o to by dziewczynki miały niezmordowanego towarzysza zabaw

Moj Bin Laden się budzi muszę zmykać...
Buziaki!
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości