![]() |
#151 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Prada Pour Homme- czy to dobry prezent?
Witam po przerwie i juz po urodzinach. Moja ostateczna decyzja co do zakupu perfum byla juz wlasciwie pewna, ze bedzie to Burberry london i Zegna , dwa male flakoniki, ale nie mieli takich malych buteleczek po 30 ml w sephorze, a nie bylo juz wiecej czasu na buszowanie i kolejne perfumerie no i moj nos byl juz wykonczony po wszystkich testach zapachow, wiec nie namyslajac sie zbyt dlugo w rece wpadla mi nowosc, o ktorej slyszalam wiele dobrego. Wspominalam juz o tych perfumach w tym watku, ale damskich. To Sean John Unforgivable, piekny, troche zagadkowy, ale tez troszke powielony, jednak narazie jest to jeszcze nowosc, wiec licze, ze niewiele osob ten zapach zna i nosi, wiec jest napewno orginalny. Idalny na prezent dla laika, uniwersalny, dla kazdego nosa, przynajmniej w moim odczuciu. Nosilam go na nadgarstku przez 3 minuty, zanim go kupilam, wyprobowujac w tym czasie inne rzeczy, m, in. 212 herrery ( swietna), ale tylko tamten jeden zapach za mna chodzil. Zakupilam wieksza butle, malych nie mieli i zaplacilam sporo, zreszta przy malej butli i tak nie starczyloby juz funduszy na drugi flakon, gdyz jak to przy nowosciach, cena oszalamiajaca. A teraz maly quiz: Zgadnijcie jaka byla reakcja kolegi po otrzymaniu prezentu ode mnie oraz moje wrazenia z przyjecia urodzinowego, wybierajac maksimum 4 odpowiednie ikonki charakteryzujace nasze stany? Taka?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prada Pour Homme- czy to dobry prezent?
Sean John Unforgivable- bardzo fajny zapach z nowości. Jedyny na jaki bym się zdecydował w ostatnim czasie. Akurat na sezon jesień zima...
A jaką miał minę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Dot.: Perfumy Prada - kto widział, wąchał, bądź ma?
W perfumeriach pojawiła się nie tak dawno edycja limitowana klasycznej prady w metalowej buteleczce, teoretycznie zapach jest ten sam (różnica dotyczy tylko flakonika) co wersja pierwotna to ja jednak czuję, że limitowanka jest mniej trwała, bardziej słodka i nie tak bardzo "ziemista" jak oryginał. Czy to mój nos płata mi figle, czy może któraś z Was dostrzegła podobną różnicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż się chyba w nią do pracy oblekę w ramach testów na panach. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście Pradę odbieram jako klasyczną elegancję z lekko zadziorną nutką, dlatego tym bardziej dziwiły opinie osób, które ze mną pracują. Co ciekawe używam Prady zwykłej, nie tej Intense, a jak się rano psiknęłam o 7, to wracając do domu około 17-18 spotkana na ulicy koleżanka powiedziała, że pięknie pachne i pytała co to. Tydzien temu, więc już chłodno było...
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z takich trwałych, co to niby blisko skóry, a jednak z lekkim ogonem to może wąchałas Mont Blanc Peresence d'une Famme? Uwielbiam. Otula.
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Presence D'une Femme jest na mnie akurat dosyć trwałe. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
grozi wypollizowaniem
|
Czy podrabia się Pradę?
Pytanie jak w tytule- czy spotkałyście się z podróbkami Prady klasycznej a jeśli tak to jakie są cechy charakterystyczne podróbki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy podrabia się Pradę?
Cytat:
Trudno wymienić wszystkie cechy charakterystyczne konkretnej podróbki. Najlepiej zamieścić konkretne zdjęcie (albo np. link do aukcji internetowej) w wątku weryfikacyjnym i tam dziewczyny podpowiedzą, czy dana woda to podróbka czy nie. Na pewno przy weryfikacji prawdziwości perfum warto zwrócić uwagę na długość rurki, wykonanie flakonu, czy np. napisy się zdzierają, na kolor wody, że o samej różnicy zapachowej nie wspomnę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
grozi wypollizowaniem
|
Właśnie przeglądam allegro szukając Prady klasycznej i moje oko jakoś nie wyławia nic podejrzanego wszystko wydaje mi się ok.Widać jestem jeszcze zbyt naiwna. Nawet nie wiem jaka cena za jaką pojemność powinna budzić podejrzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
A czy originalna Prada ma kod i napisy "wyryte" na dnie flakonika, czy naklejone?
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Dab, nie wiem jak inne wersje Prady, ale klasyczna i Intense wyglądają pod spodem tak jak na fotce. Napisy bezpośrednio na butelce, zero kodów... Flakony takie jak widać, z metalową płytką u góry. Napisy i atomizery srebrne. Rurki różne - moja klasyczna ma cieniutką rureczkę, Intense grubszą, ale w przypadku pompki i zakończenie rurki i atomizer są nieco inne. Tak z grubsza wyglądają oryginalne Prady
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2008-11-16 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A swóją drogą zazdroszczę Ci Prady Intense ![]()
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
grozi wypollizowaniem
|
Dzięki! No to mamy początek Pradowego przewodnika. Teraz przydałyby się zdjęcia podróbek dla porównania...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze wkleję fotkę zakończenia rurki w atomizerze w prawie pustym flakoniku - lepiej je tutaj widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Kod w pradzie jest na szyjce atomizerka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
grozi wypollizowaniem
|
Wow, to bardzo cenna informacja, zaczynam czuć się gotowa do nabycia Prady drogą internetową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
jak masz ten srebrny korek czy odnóżek atomizera, kod jest mały wysokość ok 2mm przy samym końcu tego odnóżka srebrnego przy górnej srebrnejpłytce na flakonie. Mam nadzieje że zrozumialaś mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Zrozumiałam, ale obejrzałam wszystkie trzy flakony pod lupą i na żadnym nie ma śladu kodów.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
grozi wypollizowaniem
|
Może masz same podróby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli w jednej z najdroższych krakowskich perfumerii z niszowcami i nie tylko (MMPerfumeria na Placu Mariackim), gdzie za pierwsze 30 ml Prady płaciłam 220 zł sprzedają podróby, to znaczy że mam wszystkie nieoryginalne. Życzę wszystkim takich "podróbek"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
grozi wypollizowaniem
|
Heh! Często krążę wokół tej perfumerii ale jakoś nigdy nie ośmieliłam się wejść..
Swoją drogą ciekawa sprawa z tymi kodami, może komuś uda się sfotografować te tajne kody? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc jestem zaskoczona, bo akurat oryginalności swoich perfum jestem pewna. Może to kwestia partii - swoją pierwszą Pradę kupiłam nie tak znowu dawno, bo rok temu. Może wcześniejsze miały kody na atomizerach... Akurat tą perfumerię o której wspomniałam bardzo lubię (przemiła obsługa, próbki), ale nie polecam zakupów bo jest naprawdę drogo. Np. za 50 ml Ogródka Nilowego zapłaciłam 260 zł, drożej nawet niż w pobliskiej Sephorze. Jedno jest pewne - sprzedają oryginały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() załączam zdj., na którym czerwoną ramką zaznaczyłam miejsce, gdzie w przypadku prady irysowej występuje płytko wyryty kod (może być z boku lub z tyłu) - i tu pytanie do Ivanny - czy kod prady składa się z 5 cyfr? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
nie pamiętam ale bylo chyba 5 cyfr bo oddałam już moją prade. ale były same cyfry.
![]() kod był chyba 70503 coś takiego :P ale pisze go z pamięci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Prada Irysowa jest w zupełnie innym flakonie niż klasyczna, Tendre i Intense. Nie ma płytki i ma kody
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2008-11-18 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
grozi wypollizowaniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.