Panny Młode 2010 cz. II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 19:35   #3001
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
własnie hehe bede miala 2 pokoje u teściów i swoją łązienke. i z jednego mniejszego pokoju chce zrobic kuchnie bo wszystko juz jest tam podłączone aby sprzet agd kupic- a warto kupic bo juz nam zostanie nawet do przyszłego domu, no ale jest problem z drugim pokojem bo ja myslałam zrobić z niego taki niby salon, na początek kupic jakąś wielką kanapę rozkładaną żebysmy sobie na niej tez spali, ale tż powiedzial że guzik go obchodzi fakt ze czasem ludzie będą do nas przychodzic i on woli miec ze mną śliczną sypialnię no i bez małżeńskiego łoża to on sobie w ogóle zycia nie wyobraza i chce miec sypialnie taką tylko dla nas i czym tu sie teraz kierowac???? rozsądkiem czy sercem??? tez mi sie marzy sypialnia hehe ale czy to głupio nie bedzie???
a z tego większego pokoju nie da się zrobić 2 mniejszych np rozdzielonych meblościanką?
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
17.04.2010 wypada 2 tygodnie po swietach, a co do rezerwowania sali to tez bym sie bała kasiu mimo tego ze to kwiecien to jednak jak ja rezerwowałam nasza sale ( dodam sale OSP) to juz jeden termin był zajety a jak przyjechałam z zaliczka to facet mowił ze o nasz termin tez ktos pytał, wiec troche bym sie bała ale to wszystko zalezy od tego gdzie sie mieszka,
no nam pani mówiła, że na kwiecień to rok wczesniej wystarczy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:36   #3002
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Widze dziewczyny ze juz podliczacie koszty... Tak mnie dzis przestraszylyscie z ta sala ze w piatek wybieramy sie z tztem juz ogladac co prawda nie mamy duzego wyboru tylko 3 sale ale to tez nie dobrze bo boje sie o brak terminow !! Mam nadzieje ze nie bedzie za pozno, serio mnie nastraszylyscie... Byle do piatku. A wtedy to juz chyba ruszy pelna para bo bedzie data i sala. I tez zaczne podliczac

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:45   #3003
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Juz sie nie przejmuje. Nie przejmujemy sie z Tz wiemy że wszytsko sie ułozy bez jego mamy. Mamy przeciez siebie. jeśli chodzi o Kosciół to w mojej parafii za ślub biora 800 zł ale my powiemy ze nie pracujemy i bierzemy ślub z miłości a nie dla pieniedzy i damy mu 300 no moze 500 wiecej nawet mowy nie ma!!! Na proboszcza chazarciste łożyć nie bede.
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:50   #3004
kaska87
Zakorzenienie

800zł u nas jest co łaska najczęściej to 200zł dla mnie i tak duzo bo księża na brak kesza nie moga narzekać

dziewczyny ile Wy dziennie piszecie stron pracy bo ja napisałam teraz 2 i nie wiem czy mieszcę się w normie czy muszę się streszczyć

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-17 o 19:52
Stary 2008-11-17, 19:53   #3005
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

dziewczyny ile Wy dziennie piszecie stron pracy bo ja napisałam teraz 2 i nie wiem czy mieszcę się w normie czy muszę się streszczyć
jak najbardziej miescisz się w normie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:53   #3006
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
800zł u nas jest co łaska najczęściej to 200zł dla mnie i tak duzo bo księża na brak kesza nie moga narzekać

u mnie niby też mówią że co łaska... ale zaraz potem no ale tak minimum 700 zł też mi ładna "co łaska"

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:54   #3007
lain
Zakorzenienie

u mnie (tam gdzie bedzie slub) tez jest podobno ca laska i wcale ksiadz krzywo nie patrzy jak sie da malo. benedyktyni to juz sobie dobrze zarabiaja na innych rzeczach (organizacji nauk dla politykow, 'duchowym spa', swoim sklepiku, restauracji itp.)
martwi mnie bardziej to ile sobie zazycza w parafii osiedlowej... za te zezwolenia, akty bierzmowania, chrztu czy zapowiedzi... damy w zaklejonej kopercie i uciekniemy zanim ksiadz zdazy otworzyc
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:55   #3008
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Tancerko znajomi zrozumieją a Ty i tak wybierzesz serducho
hehe no właśnie mnie strasznie kusi niepatrzenie na resztę świata tylko zrobienie sobie z tego drugiego pokoju naszej prywatnej norki- z naszym pięknym wielkim i wymarzonym łożem gdzie będziemy szalec nocami hehehe
najwyżej gości będziemy przyjmować w kuchni haha
Kasiu nie da się tego większego pokoju przedzielić meblościanką bo aż tak duzy to on nie jest... nie chcemy połowy domu od teściów i robienia schodów na piętro zeby tam sobie zrobic sypialnie bo to bedzie sporo kosztowac a po co ja bede wydawać kasę na remont domu teściów jak ja wolę w to miejsce się pognieść tylko w dolnej części domu i zacząć budowę własnego domeczku dla mnie i mojego ukochanego
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 19:56   #3009
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jak najbardziej miescisz się w normie
to się cieszę bo się bałam, że jakiś tuman ze mnie
Cytat:
u mnie niby też mówią że co łaska... ale zaraz potem no ale tak minimum 700 zł też mi ładna "co łaska"
nie, no u nas już tej drugiej części nie ma. Poza tym mój Piotruś jest ministrantem i dobrze z proboszczem żyje

wogóle to mój Piotrek ostatnio walnoł foszka czytał wizaż i zobaczył, ze pisze na niego TZ i do mnie z tekstem "tak już mnie nie kochasz kiedyś pisałaś na mnie Piotruś, Tadziu a teraz jakiś TZ" normalnie jak dziecko

Dobra ja się toczę póki co bo Piotrek kończy trening i jedzimy do jego babci zawieść chlebek bo on jej wczoraj cały wyjadł hihi

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:01
Stary 2008-11-17, 20:03   #3010
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie placilam, bo to sie placi jak spisujesz protokol. z reszta ja nie mam zamiaru prosic za licencje tylko o zgode na spisanie protokolu w Tyncu. wtedy juz ksiadz nie bedzie mial argumentu, ze placimy mu za poswiecony czas na pisanie tego protokolu rzuce 50zl i juz (a raczej TZ rzuci bo to on najpierw pojdzie do siebie; jak napotka opor to dopiero ja sprobuje u mnie)
czyli mam iśc najpierw zarezerwować termin nie idąc do mojego kościoła?

Cytat:

wiesz co S.. tylko wtedy strasznie duzo sie wyda tam na dekoracje bo w tamtym Kościele się obficie kwiatami ustraja Kościół i z 500zł na to idzie wiec nie wiem czy tak zaoszczedze... ehhhh...
ja nie chcę dekoracji w kosciele. Jak jakies pary będa chciały zrobic zrzutę to nie odmówię, ale z własnej woli nie chcę. Kościół jest ładny jaki jest
Aha a co do sypialni - ja mam w pokoju takie wielkie łóżko właśnie, a żeby rozwiązac problem gości to mam też taką małą kanapę.

Cytat:
A co w sytuacji gdy ktoś naprawdę nie ma takich pieniędzy, nie udzielą mu ślubu, czasami mi się wydaję ze to wszystko do góry nogami jest postawione
właśnie tez myslałam o takich osobach. Ja myślałam, że to max 400 zł łącznie wyjdzie.

Tż obciął 10 tysZaraz sie przekonam z czego
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:04   #3011
metkaa
Zakorzenienie

no wiec jak widac Kasiu wszystko zalezy chyba od wszystkiego
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:11   #3012
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Cczyli mam iśc najpierw zarezerwować termin nie idąc do mojego kościoła?
ja juz mam zarezerwowany termin w Tyncu, a u siebie nie bylam (TZ u siebie tez nie byl - to u niego najpierw chcemy sprobowac zalatwic pozwolenie, ktora chca czy nie to i tak musza nam wydac). do mojego kosciola pojde jak beda mi potrzebne papierki, czyli jakos tak te troche ponad 3 miechy przed slubem.

Cytat:
Aha a co do sypialni - ja mam w pokoju takie wielkie łóżko właśnie, a żeby rozwiązac problem gości to mam też taką małą kanapę.

tez tak mam. w pokoju mam i duze 2-osobowe lozko i sofe, na ktorej TZ zazwyczaj zalega przed tv

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:12
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:12   #3013
tancerka212
Zakorzenienie

haha Samoa ciekawa jestem na czym można zaoszczędzic 10 tysiecy????? pochwal się co wymyślił ten twój ukochany hehehe

ja mojemu narazie nie będę wysyłać moich obliczen bo obiecałam sobie że nie wypowiem przy nim słowa ŚLUB tak długo jak się da przysięgłam sobie to w sobote i do tej pory się trzymam załatwione jest póki co wszystko co trzeba wiec nic sie nie stanie a ciekawa jestem kiedy mój piękny sam wpadnie na pomysł pogadania o naszym weselisku

ale zaraz przepisze sobie wszystko do excela i bede prowadzic kartotekę

a z tym "co łaska" u księży to ja sie boje nawet pytac u mnie w Kościele bo proboszcz jest nienormalny wiec ciekawe ile sobie krzyknie

w sumie bardzo ciekawy pomysł by w pokoju oprocz łóżka postawić jeszcze sofę... nie pamiętam jakie wymiary ma tamten pokój i jak to by wyszło technicznie ale jak sie dowiem to na pewno przypomnę się z problemem wy mi najlepiej doradzicie

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:14
Stary 2008-11-17, 20:19   #3014
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:

Tż obciął 10 tysZaraz sie przekonam z czego
o matkoooooo trochę dużo mam tylko nadzieję, ze kosztów dotyczących Twojej sukni nie ruszał

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:22
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:20   #3015
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Kucharki już zamówione<jupi>, jutro bede miec numer do orkiestry i do sali (Czechy OSP). Jejciu nie wierzycie jaka jestem szczęśliwa aż skacze do góry i szaleje
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:24   #3016
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie chcę dekoracji w kosciele. Jak jakies pary będa chciały zrobic zrzutę to nie odmówię, ale z własnej woli nie chcę. Kościół jest ładny jaki jest.
ja też nie chce dekoracji, a fujjjj takowej mówie
a jak inne pary będą chciały to niech sobie robią ale na moim slubie ma tego nie być. I nie wiem jak to zrobią ale mają zdjąć na mój ślub, albo zakładać po moim

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-17, 20:27   #3017
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja juz mam zarezerwowany termin w Tyncu, a u siebie nie bylam (TZ u siebie tez nie byl - to u niego najpierw chcemy sprobowac zalatwic pozwolenie, ktora chca czy nie to i tak musza nam wydac). do mojego kosciola pojde jak beda mi potrzebne papierki, czyli jakos tak te troche ponad 3 miechy przed slubem.
to tez tak zrobimy

Cytat:
haha Samoa ciekawa jestem na czym można zaoszczędzic 10 tysiecy????? pochwal się co wymyślił ten twój ukochany hehehe
mój ukochany zaszalał - nie będzie kamerzysty, moja suknia 3 tys (a swój garniak za 3 zostawił - ale to cięcie kosztów zrobił dla żartu), fotograf tańszy, bez samochodu (a ja policzyłam), noclegi uciął o tysiąc, bo policzył ile dokładnie będzie osób od niego, koszt za wesele zostawił 150 zł od osoby(pobożne życzenie - stanęło na 170 zamiast mojego 180) ogólnie zrobił kosztorys, żeby sie pocieszyć
Po wspólnych ostatecznych poprawkach wyszło nam 42 350 zł, więc do zaakceptowania przy naszym początkowo zakładanym budżecie (40 tys) zwłaszcza, że na te opłaty kościół usc ja policzyłam 1000 zł, ale na tym tez zaoszczędzimy - zaraz spojrzę na ten Twój kosztorys i policzę ile minimalnie można z tego wyciągnąć
Ale sie uśmialiśmy przy tym jeeej
Stary 2008-11-17, 20:32   #3018
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam !
Czy mogę się dołączyć??
Widzę ze to juz druga czesc watku. A ja wlasnie zostalam narzeczoną i śub tez planujemy na 2010 a date mysle ze na dniach wybierzemy, ale bedzie to sierpien/wrzesien
Witam
Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Kucharki już zamówione<jupi>, jutro bede miec numer do orkiestry i do sali (Czechy OSP). Jejciu nie wierzycie jaka jestem szczęśliwa aż skacze do góry i szaleje
Jozia tylko gratulować przygotowań pełną par, tez już tak chce
Tancerko dziękuję z liste-jest super i z pewnością się przyda!

A co do kosztów to o tym temacie mogę pisać najwcześniej w styczniu 2009r, po oględzinach sal itd.

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:40   #3019
can't be perfect
Wtajemniczenie

my na razie żadnego kosztorysu nie robimy.. nie chcemy się przestraszyć..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 20:43   #3020
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
o matkoooooo trochę dużo mam tylko nadzieję, ze kosztów dotyczących Twojej sukni nie ruszał
właśnie ruszył, ale dla żartu

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja też nie chce dekoracji, a fujjjj takowej mówie
a jak inne pary będą chciały to niech sobie robią ale na moim slubie ma tego nie być. I nie wiem jak to zrobią ale mają zdjąć na mój ślub, albo zakładać po moim
A wiesz co jak Ty tak bojowo to ja też, o w sumie skoro nie chcę, bo to trochę tandeta powiewa to dlaczego mam komuś dofinansowywać jego pomysły. Trzeba być asertywnym

A teraz moja wersja opłat
Koszty dotyczące ślubu konkordatowego (kanonicznego):
a) w Kościele
- ślub (200-1000zł) - najczęściej 300-400zł 300
- kościelny - 0-100zł 50 zł
- organista - 50-150zł 100 zł
- skrzypaczka - 100-150zł nie, ewentualnie 150 zł dla chętnych
- wokalistka solo - 100-150zł nie po co ona dla chętnych 100 zł
- dekoracja - wystrój kościoła - 100-200zł nie, dla chętnych 50 zł zrobicie zrzutę z innymi parami
- nauki przedmałşeńskie + poradnia rodzinna - 0-60zł - od osoby no nic, trza płacić
- zapowiedzi 30-70zł od osoby ( w parafii młodej i młodego oddzielnie) 50 zł
- odpis aktów chrztu/bierzmowania - 0-50zł - od aktu trudno ale 50 zł
- za niezbieranie tacy podczas uroczystości – 0-100zł 0, niech zbierają, co mi tam.
- licencja + pozwolenie na ślub w innej parafii 0 - 300zł za radą Lain olać i załatwić podczas protokołu
b) w Urzędzie Stanu Cywilnego (USC)
- odpis skrócony aktu urodzenia - 20zł
- zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małşeństwa - 75zł tu sie nie da nic ugrać

SUMA:
OD 645 zł do 895 zł ze skrzypaczką i wokalistką jak ktos lubi.

no i teraz lepiej to wyglądaWprawdzie są pewni nieścisłości w przypadku licencji i protokołu ale więcej niż 100 za to nie dam

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-17 o 20:45
Stary 2008-11-17, 21:00   #3021
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

A wiesz co jak Ty tak bojowo to ja też, o w sumie skoro nie chcę, bo to trochę tandeta powiewa to dlaczego mam komuś dofinansowywać jego pomysły. Trzeba być asertywnym
a pewnie, że tak
jeżeli chodzi o takie rzeczy to kompromisów nie ma

Aha i u mnie nie ma tak, że inne pary się złożą a mi niby podarują skoro nie chce. Ja powiem jasno i wyraźnie, że dekoracji ma nie być.

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-17, 21:13   #3022
tancerka212
Zakorzenienie

a tak w zasadzie to jak zamierzacie sie z tymi parami skontaktowac??? od księdza telefony wyciągniecie???

to cięcie kosztów w Kościele jest rzeczywiscie sensowne! ale jesli chodzi o dekoracje to ja chce duzy bukiet kwiatów pod ołtarzem i dywan wzdłuż Kościoła bo posadzka jest tak śliska że na bierzmowaniu mało orła nie wywinęłam!!!
Stary 2008-11-17, 21:17   #3023
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w zasadzie to jak zamierzacie sie z tymi parami skontaktowac??? od księdza telefony wyciągniecie???

to cięcie kosztów w Kościele jest rzeczywiscie sensowne! ale jesli chodzi o dekoracje to ja chce duzy bukiet kwiatów pod ołtarzem i dywan wzdłuż Kościoła bo posadzka jest tak śliska że na bierzmowaniu mało orła nie wywinęłam!!!
ja nie zamierzam się kontaktować a jak ktos do mnie dzwoni obcy to mam zwyczaj pytać kto dał mu mój prywatny numer i robię dym

Kochana, ale bukiety kwiatów stoją na ołtarzu codziennie, a dywan to powinnas dostać z racji opłaty za ślub(patrz punkt pierwszy Twojej cudnej listy)
Stary 2008-11-17, 21:26   #3024
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się zgadalam na Lubelskich PM z dziewczyną, która bierze ślub wtedy co ja i w tej samej parafii i jak się okazało jest to moją koleżanka z podstawówki (świat jest mały ) no i ona już wie, że ja dekoracji mowię stanowcze NIE

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-17, 21:37   #3025
tancerka212
Zakorzenienie

no ale załóżmy ze ja jednak chce dekoracje i inne pary z tego dnia u mnie w Kościele też no to jak ja mam sie dowiedziec co te inne pary planuja??? jak mamy sie zgadac co do dekoracji na ten dzien?? naprawdę ciekawa kwestia... bo skoro pary się umawiają to i jakos sie umowic musialy zeby sie dogadac i zrzucic na dekoracje... u mnie w Kosciele widzialam łądną dekorację z delikatnymi kwiatami i płonącymi świecami. świec nie chce bo niech ktoś ją przewróci ale kwiatuszki czemu nie.. nie bede się opierac bukietom bo u mnie naprawdę to ładnie wygląda Kościół jest nowo zbudowany i nie jest w takim ładnym zabytkowym stylu którego nie trzeba by było zasłaniac- kwiaty wręcz do niego pasują
Stary 2008-11-17, 21:47   #3026
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no ale załóżmy ze ja jednak chce dekoracje i inne pary z tego dnia u mnie w Kościele też no to jak ja mam sie dowiedziec co te inne pary planuja??? jak mamy sie zgadac co do dekoracji na ten dzien?? naprawdę ciekawa kwestia... bo skoro pary się umawiają to i jakos sie umowic musialy zeby sie dogadac i zrzucic na dekoracje...
no przeważnie to się takie pary zdzwaniają i umawiają na spotkanie. I jeżeli takie będzie to ja pójdę i wyraźnie powiem, że sobie nie życzę. Bo jeszcze postawią mnie przed faktem, ale bym sie zezłościła, i bym była wściekłą Panna Młodą i wcale bym się nie przejmowala, że jestem w sukni ślubnej
I nie będzie mnie interesowało, że np wszystkie inne pary się zgadzają, o nie. A jetem osobą, która potrafi rozpętać woję byle na jej stanęło

naprawdę jestem uczulona na tym punkcie, a jak widzę jakiś łuk z kwiatów to mną trzęsie i zbiera mi się na wymioty

14.08.2010
baby
Stary 2008-11-17, 21:57   #3027
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
to TY masz wesele w Czechach?
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Jozia tylko gratulować przygotowań pełną par, tez już tak chce
no, ja tez bym chciała musze teściową uprowadzić niach niach

zamówiłam kolejną książkę w bibliotece

teraz prosze bez komentarzy co myślicie o tej sukni
http://annaisbridal.pl/kolekcja.php?k=marys

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-17 o 22:11
Stary 2008-11-17, 22:10   #3028
can't be perfect
Wtajemniczenie

jestem w kropce może mi doradzicie.. otóż rano się cieszyłam, bo dostałam ofertę pracy jako hostessa przez dwa tygodnie, dzień w dzień po 8 h dziennie, z dojazdami by wyszło10-11 godzin.. ale teraz po rozmowie z mamą i siostrą to już sama nie wiem.. może nie będę się chłaszczyć na tą kasę bo po1. nie znam tej agencji, a co będzie jak nie wypłacą pieniędzy.... ,2. będę miała 2 tygodniw wyjęte z zycia,3.zaniedbam pracę inzynierską którą musze napisać do świat.. ja wiem że ludzie uczą się i pracują.. ale gdyby ta praca była wcześniej, a teraz mam gorączkę na uczelni.. pełno zaliczeń żeby zdązyć przed obroną.. może będziecie się ze mnie śmiały że mam takie dylematy, ale nie mam z kim pogadać..TŻ śpi zmęczony po pracy więc nie będę go budzić bezsensownym telefonem i tak stwierdziłam że może sobie odpuszczę i będę szukać stałej pracy od lutego/marca..a jak będzie jakaś akcja promocyjna na weekend to by było fajniebo jednak 2 tygodnie to dużo zwazywszy na fakt że mam mieć spotkanie z rektorem, który jest moim promotorem a specjalnie dla mnie ustalał terminy nie będzie..
musiałam się wygadać, chociaż to bezsensowny temat
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:13   #3029
kaska87
Zakorzenienie

ja bym odpuściła bo przez 2 tygodnie kokosów nie zarobisz, zajmij sie praca inż. i zaliczeniami a na wiosnę pójdziesz już do normalnie pracy

Stary 2008-11-17, 22:16   #3030
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
jestem w kropce może mi doradzicie.. otóż rano się cieszyłam, bo dostałam ofertę pracy jako hostessa przez dwa tygodnie, dzień w dzień po 8 h dziennie, z dojazdami by wyszło10-11 godzin.. ale teraz po rozmowie z mamą i siostrą to już sama nie wiem.. może nie będę się chłaszczyć na tą kasę bo po1. nie znam tej agencji, a co będzie jak nie wypłacą pieniędzy.... ,2. będę miała 2 tygodniw wyjęte z zycia,3.zaniedbam pracę inzynierską którą musze napisać do świat.. ja wiem że ludzie uczą się i pracują.. ale gdyby ta praca była wcześniej, a teraz mam gorączkę na uczelni.. pełno zaliczeń żeby zdązyć przed obroną.. może będziecie się ze mnie śmiały że mam takie dylematy, ale nie mam z kim pogadać..TŻ śpi zmęczony po pracy więc nie będę go budzić bezsensownym telefonem i tak stwierdziłam że może sobie odpuszczę i będę szukać stałej pracy od lutego/marca..a jak będzie jakaś akcja promocyjna na weekend to by było fajniebo jednak 2 tygodnie to dużo zwazywszy na fakt że mam mieć spotkanie z rektorem, który jest moim promotorem a specjalnie dla mnie ustalał terminy nie będzie..
musiałam się wygadać, chociaż to bezsensowny temat
Po pierwsze wcale nie bezsensowny temat

a po drugie pamiętam, że pisalaś, że z kasą krucho więc napewno by się pieniążi przydały, ale powiem Ci szczerze, że ja bym wybrała pisanie pracy inżynierskiej.
Jak dla mnie obrona to priorytet i tego się trzymam.
I może naprawdę poszukaj stałej pracy, bo co Ci po 2 tygodniach, a jak jaeszcze masz wąpliwości co do wypłaty to chyba nie warto ryzykować
i jeszcze rektor......

no ja bym chyba jednka sobie odpuściła tą pracę

14.08.2010
baby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości