|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy kupiłam podróbę?? POMOCY!!
Cytat:
Dać 75zł za pseudooryginalną wodę to jedno, ale dać 550 za lewą torebkę to już inna inkszość. A Pani myślę zasługuje na uwagę również. Choćby z tej przyczyny, by kiedyś jakaś Wizażanka nie poleciła nam jej, bo coś u niej ok kupiła. Cytat:
I ktoś kto kupuje i odsprzedaje felerne torby, tusze czy cienie, nigdy nie powinien być wiarygodny w przypadku sprzedaży zapachu, choćby to był cud miód opis i nie wiadomo co jeszcze przemawiało na jego korzyść. Ale to moje upierdliwe zdanie. Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-18 o 11:23 |
|||
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Dziewczyny ( i chłopaki)
- czy podrabiany jest Cristobal ? Albo Stella (jakakolwiek) ? |
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(szczególnie uwiarygodniające torby z perfumerii oraz karty -3- na mnie wrażenie zrobiły)!Muszę na nas cmoknąć z przyganą, Kropko! Widocznie nie jest nam dane poznać tego cudnego, wzniosłego uczucia gdy zaopatrzone w torbę od "Chanel" (to co , że lewiznę made in Taiwan, ale za to za złotych polskich 550) wychodzimy "na miasto" pachnąc podrobioną Coco i wpędzamy innych w kompleksy. Nie są tak zamożni i wspaniali jak MY - damesa z torebką "Chanela", cieniem"Diora" na powiece i w obłoku słynnej "Coco" (zawsze flakon można wyjąć z torby w celu pochwalenia się koleżankom jak to nam się dobrze powodzi, a co! Oczywiście informujemy przy tym towarzystwo, że zakupów dokonałśmy w sklepie Sephora za sumy przyprawiające koleżanki o lekką palpitację serca) ![]() Że pani alte_hexe była nie polecana przez oszukaną Wizażankę nie wiedziałam - zatem tym bardziej czerwona kartka dla niej! Edycja: zerknęłam jeszcze w aukcje tej osoby i szczerze się zadziwiłam Wielbicielka wielkich marek za MAŁE pieniądze kupiła jeszcze inne "markowe' torby za niemarkowe ceny, podrobione cenie Dior od użytkownika rzepa20, tusz Chanel, którego nigdy nie produkwano i w przyrodzie go nie ma... etc, etc...Jeśli to jest Wizażanka i nie daj Bóg się wymienia to była bym czujna. Basia jednak okazała dobre serce Edytowane przez marzfrost Czas edycji: 2008-11-18 o 11:52 |
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Jakis czas temu szuakalam Cristobala na all i jestem przkonana, że nie wszystko co widzialam to byly oryginały niestety. Co do Stelli to niestety nie wiem ...
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Użyłam słowa "boczne tory" jedynie w obawie, by z wątku dotyczącego konkretnych przypadków nie zrobiła nam się tu na Perfumach ogólnowizażowa dyskusja na temat podrób. Poza tym wszystko ok |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Zasadzam się na jednego takiego Krzysia ![]() a Stellę mam w planach Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-18 o 11:51 |
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam o niej to co pisałam, żeby pokazać, że TYLKO dwie flaszki nie są przypadkiem ani wyjątkiem. I żeby ktoś kiedyś nie napisał, że można kupować, bo sam to zrobił i np. cień był ok, jak to miało miejsce w przypadku pani Princessy... Cytat:
A gdzie chcesz je kupić?? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-18 o 11:57 |
||
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Na Allegro ofkors
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
BigMama - na all masz w tej chwili (jak spojrzałam) 2 naszych sprawdzonych sprzedawców z Krzysiami wystawionymi. Już nie pamiętam dokładnie co tam było nie halo w tych poprzednich aukcjach.
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
jak pić, to setkę i poprawić umywszy się uprzednio i nabalsamowawszy
![]() http://allegro.pl/item481364255_cris...el_balsam.html Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-18 o 12:12 |
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
No to jesteśmy w domu.
Cytat:
Ale są jeszcze dwie "obce" aukcje, jeden Krzyś w zestawie, a drugi 100ml za taką cenę, że zrobiłam tak ![]() Tak myślałam, że w zestawie, skoro się zastanawiasz nad oryginalnością. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-18 o 12:13 Powód: dopisek dla BigMamy :) |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można oryginalny balsam i żel wpakować do jednego pudła z podrabianą wodą (eh, jak człek wizaż poczyta, to wszędzie szpiegów widzi - sprzedająca jak to czyta, a czystość zachowała, niech się nie obraża) Niedawno podobną aukcję obserwowałam. Stawki były 160 L/180 KT. Wygrał ktoś z zerową punktacją. Po kilku dniach ten zestaw pojawił się znowu - to samo foto, sprzedająca, tylko ceny niższe |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Tylko, że - dziewczęta i chłopcy - ona nie leży. Myślę natomiast, że śmieje się w kułak. Szkoda, że ja jej kompletnie nie kojarzę, bo od razu bym ją zdemaskowała.
A tymczasem rozściela się przed Twoimi, Joanno, stopami szeroki gościniec Wymiaru Sprawiedliwości. Doprowadziła Cię do niekorzystnego rozporządzenia mieniem. Nadmieniam, że organy ścigania posiadają już wydziały d/s ścigania przestępstw internetowych. No, po prostu - żyć, nie umierać. |
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obawiam się, że co do tego leżenia to rację ma KomEwa ...Ja wychodzę z założenia, że kto chce to sobie sprawdzi, co to za "perfumoholiczka". I wrednie dodam , że jeśli się chce oryginalność perfum sprawdzić, by kupujących w błąd nie wprowadzać, to warto się ruszyć do najbliższego większego miasta, w którym jest autoryzowana perfumeria. Nawet w ciągu 7-10 dni. A nawet więcej.
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
KomEwo dzięki za informacje. Narazie dostałam kilka porad od allegro, co mnie pozytywnie zaskoczyło. Pani nadal się nie odzywa... no bo i po co, w końcu jeden negatyw jej nie zaszkodzi. Osobiście apeluję o ujawnienie jej nicka wizażowego - bynajmniej nie dla zemsty, ale nikomu nie życze takiego paskudnego uczucia jakiego doznałam otwierając Princess od tej osóbki. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#201 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli ta Wizażanka czytała ten wątek, ale nie skłoniło jej to do zabrania głosu ani do wyjaśnienia sprawy, to myślę, że warto by ujawnić nicka tej osoby. W końcu miała szansę załatwic sprawę poza forum, dogadać sie, ustalic jakieś warunki zwrotu czy rozwiązania tej sytuacji. W końcu ktoś kto nie kupuje na Allegro może sie nieopatrznie wymienić na takie "cudo" na targowisku..., zwłaszcza, jesli nie jest się tak biegłym w odróżnianiu oryginałów od podóbek.
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ja nie mam dobrego zdania o pomocy Allegro w kofliktowych sytuacjach, owszem wysyłają maile, ale żywcem skopiowane z Pomocy Allergo, sami twierdzą ze nie są stroną w sprawie i tylko od dobrej woli obu stron zależy czy udaje się bądź nie dojść do porozumienia.
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tych zainteresowanych całe stado, bo jeśli faktycznie sprawy przeniosą się na wymiankowy to Bog jeden wie na kogo trafi.... Ja jestem chyba za tępa na wlasne przeszpiegi bo kompletnie nie wiem jak sprawdzić kto to od nas.
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem każdy kto uważnie czytał ten wątek nicki allegrowe obu "perfumoholiczek", o których była mowa w tym wątku zna, a nick megasek1, która sprzedała trefną Princess Joannie był wymieniany już nie raz.
Nicku wizażowgo megasek1 nie znam, domyślam się jednak, że to ta sama osoba, która na forum gazetowym Perfumy występuje jako marzenna01. Dlaczego?, dlatego, że ten sam zestaw w tym samym czasie oferowała właśnie tam: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...152&a=86653355 i dla porównania: http://allegro.pl/item473502027_vera...50ml_cudo.html Prawdopodobnym jest, że nick wizażowy tej osoby zna Nasturcja, ponieważ na samym początku tego wątku napisała "Wiem, ze podczytuje, bo wiem, ze jest z Wizazu ( kupowalam u niej dwa razy, choc nie znam osobiscie )". https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=65 ale to, czy go zechce ujawnić, zależy oczywiście tylko od niej samej. |
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
Joanno, Allegro nie jest stroną w sprawie. Tu mają rację. Dlatego sama musisz walczyć o swoje. "Bóg pomaga tym, którzy sami sobie pomagają". Masz nasze wsparcie w tej sprawie. Może takie poczucie solidaryzmu wizażowego troszkę Cię pokrzepi.
A negatyw na Allegro na pewno trochę ją zaboli, oj zaboli. Nie jest tak łatwo od nowa budować sobie opinię, bo trzeba się dużo nakupować i nasprzedawać. Ostatnio magasek1 dostała negatywa jako kupująca. Aż się prosi na drugą nóżkę ![]() A jak się przeniesie na wymiankowy? No, cóż... To też należy ją tępić przy okazji każdej wpadki (przepraszam, każdego oszustwa). Kiedyś dziwiłam się na BL, że w sytuacjach ewidentnych Wizażanki nie wystawiają sobie negatywnych przekupek. Potem inna czyta same pozytywy, wymienia się i klops, a jeżeli uda jej się odzyskać swoje rzeczy przy poniesieniu "tylko" dodatkowych kosztów przesyłki, to też wystawia z ulgi pozytywną przekupkę . I tak w koło. Czas położyć temu kres. Precz ze "świętymi krowami" w jakiejkolwiek dziedzinie.Osoby, które znają nicka wizażowego magaska nawołuję do podania go nam, abyśmy się jej wystrzegały w wymianach. Edytowane przez KomEwa Czas edycji: 2008-11-18 o 15:30 Powód: lit. |
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to sobie myślę, że Pani Marzenka czuje się zupełnie bezkarna, co więcej nie ma sobie nic do zarzucenia (przecież kupowała oryginały od p. Pearl78 i pana sylwka - i jako oryginały je sprzedała) i te nasze dywagacje mające ją skłonić do refleksji nad swoim postępowaniem były chybione, bo pani uważa że jest czysta jak łza niemowlęcia. Nick na allegro czy forum Gazeta można zmienić a nawet jeśli nie to iść w zaparte, to też jest taktyka. ![]() ED: Joasia musi się liczyć z negatywem od Pani Marzenki bo allegrowicz, który Pani Marzence negatyw wystawił (za nie wywiązanie się z transakcji) prędko dostał pełen oburzenia negatyw zwrotny (Zanim sie wystawi komuś negatywa, nalezaloby sie skontaktowac, jakis telefon, mail, nic nie otrzymalam, a temat mi umknąl... gratuluje spontanicznosci biorac pod uwage jak niska kwota transakcji!!!). Ciekawe czy i Ty Asiu zostaniesz posądzona o brak chęci kontaktu? A może o preparowanie maili (były wszak takie sugestie)? Edytowane przez marzfrost Czas edycji: 2008-11-18 o 17:11 |
|
|
|
|
#208 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() Chyba jednak tepa jestem i nie wiem kto to ,kupuje na allegro ,a jak pisze ,ze wizazanka to dla mnie rekojmia orginalnosci
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Nie, Princessko - bo go nie znam. Na szczęście nic wspólnego z tą Panią nie miałam.
Ale nie liczę także za bardzo, że ten kto miał - ów nick poda. Na to, że sama Pani głos zabierze, może przeprosi, też nie liczę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.

. Owszewm , 550 Euro - to ma sens (chociaż nikły, ale od biedy...). Sprzedawcy toreb także nikomu prezentów nie robią. Z tym że oryginaną torbę tej marki kupić poza butikami tej firmy (a dużo ich nie jest) jest rzeczą prawie niemożliwą. Za to już na Tajwanie - proszę bardzo i do woli, podróbek w bród, a w większych miastach Europy Afrykańczycy i Azjaci na ulicy za bezcen takie "oryginalne" torby sprzedają
Dać 75zł za pseudooryginalną wodę to jedno, ale dać 550 za lewą torebkę to już inna inkszość.

, że jeśli się chce oryginalność perfum sprawdzić, by kupujących w błąd nie wprowadzać, to warto się ruszyć do najbliższego większego miasta, w którym jest autoryzowana perfumeria. Nawet w ciągu 7-10 dni. A nawet więcej.
. I tak w koło. Czas położyć temu kres. Precz ze "świętymi krowami" w jakiejkolwiek dziedzinie.
,kupuje na allegro ,a jak pisze ,ze wizazanka to dla mnie rekojmia orginalnosci