|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Rany nie było mnie tu kilka dni, a tu tyle stron heheh
Tancerka dziękuję za super listę!! Napewno się przyda Wiecie co, tak sobie pomyślalam jak to jest z tymi sukniami Spodobala mi się suknia Demetrios 1341 z kolekcji 2008 zresztą bardzo często pokazywana na forum "Suknia marzeń". Urzekły mnie realne zdjęcia na PM No właśnie i tu pojawia się pytanie, jak to jest, czy pod koniec 2009 roku ( myślę, że wtedy wyruszę na poszukiwania tej wymarzonej ![]() ) będzie można dostać sukienki z kolekcji 2008 ? Miłego dnia kochane
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
no ja w sobote powiedziałam mojemu żeby sam przygotował taką listę bo chyba był troszkę nieświadomy ilości rzeczy do obmyślenia ale w końcu sama ją zrobiłam i mu wysłałam i powiedziałam że to jego praca domowa
i sie bardzo ucieszyl ze ją zrobiłam bo jak sam stwierdził on by pewnie pamiętał co najwyżej o obrączkach bo to najważniejsze no i o flaszeczce na brame hahaha nie no to żarty są oczywiście ![]() spróbuję moje dzieło wrzucić na gmaila ale ja niekumata jestem komputerowo wiec się prosze nie dziwic jak nic nie znajdziecie
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() wreszcie załozyłam sobie konto na gmailu.. i chciałabym zapisać się do naszej grupy, a że trochę niekupata jestem i leniwa to powiedźcie co dalej robić.. gdzieś na wątku to jest ale nie wiem gdzie
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec TZ cieszy sie, ze ja to robie (bo sam raczej nie lubi planowac), ale tez pomaga jak poprosze z reszta on raczej nie ma czasu. praca, studia, pisanie pracy... a ja co prawda niby te dwa kierunki, ale i tak mam sporo wiecej czasu niz on. totez obowiazki organizacyjne przejelam ja ale nie jest tak, ze wszystko jest na mojej glowie. TZ tez sie angazuje i oboje jest nam tak dobrze ![]() tak mi sie wydaje, ze na liste moze cie dopisac Merriel albo kubusewa, bo sa jakby szefowymi grupy dyskusyjnej. Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-18 o 11:45 |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
Myszko mnie też się podoba pełno sukni z kolekcji na rok 2008 więc mam nadzieję,że będziemy mogły je jakimś cudem przymierzyć gdy będziemy szukały tej jedynej
![]() hehe mój pewnie by myślał i napisał 1/3 z tego co trzeba hehe bo On to chyba nie jest świadomy tych malutkich spraw,no ale trzeba go uświadomić![]() can't be perfect nie pomogę Ci za bardzo bo niestety sama nie wiem co trzeba dalej zrobić ,ale napewno któraś z dziewczyn Ci wytłumaczy
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
to poczekam ciepliwie za którąs z dziewczyn
![]() co do listy to ja też muszę taką zrobić, żby niczego nie zapomnieć.. nawet takie głupotki jak igla z nitką bardzo się przydała.. mojej siostrze pękło ramiączko i suknie się zesuwała i musiałyśmy pozyczyć igłę od kucharek.. chociaż była sytraszmnie tępa tak samo jeżeli gdzieś wyjedziemy to spakuję się wczęsniej
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Wypisuję się z lity Panien Młodych 2010 ![]() Nie będzie ślubu 2.01.2010 r. , przesunęlismy datę na 24.10.2009 ![]() Pozdrawiam i życze powodzenia. Paaaa |
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki jeśli chodzi o ranne wstawanie to do wszystkiego można się podobno przyzwyczaić, choć zdarzają się kryzysy
ja do niedawna wstawałam pare minut po 6 a do pracy na 8 a teraz pare minut przed 7 a do pracy ciągle na 8 czyli nie jest tak źle choć jeżdżenia na 6 do pracy to sobie nie wyobrażam, wstawac o 5 to jeszcze noc przecież ![]() mój TŻ niestety również z serii "mamy czas" choc ostatnio zacząl się troszkę jednak interesowac, no ale uświadomiłam mu pewne rzeczy i chyba dlatego a jeśli chodzi o liste i sporządzenia jej przez mojego TŻ to juz ją widze: * punkt A ubrać się * punkt B nie spóźnić się i po liscie ![]() ale ja lubie takie załatwiania mimo wszystko więc dobrze będzie
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki zarejestrowalam się i ukazala mi się wiadomość :
Nie możesz wyświetlić treści grupy ani w niej uczestniczyć, ponieważ nie jesteś jej członkiem. Członkowie muszą zostać zaakceptowani przed dołączeniem. Twoja subskrypcja do tej grupy jest wciąż w trakcie oczekiwania. Spróbuj ponownie poźniej lub skontaktuj się z właścicielem . Teraz muszę czekać na akceptację tak ? ![]() Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam hehe
|
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
manolita przykro...ale Tobie pewnie nie bo pewnie jesteś szczęśliwa ,że szybciej będziesz mężatką
to super![]() to prawda,że nawet ta igła z nitką to ważna rzecz i dobrze o tym pamiętać ![]() nie wydaje mi się ,że się przyzwyczaję do takiego wstawania kiedykolwiek,miałam już taki maraton wstawania przed 6 dłuższy czas i jakoś się nie mogłam cały dzień pozbierać...ale zobaczymy najśmieszniejs ze jest to,że do około 17 roku życia mogłam wstawać i o 4 i właściwie nic się ze mną złego nie działo a teraz to nie wiem co jest;/Lusmarijko mojego lista mogła by i tak wyglądać chociaż mam nadzieję,że więcej rzeczy by się tam znalazło hehe![]() Myszko prawdopodobnie musisz czekać na potwierdzenie ,ale poczekaj na Kubusewe ona Ci wytłumaczy pewnie jaśniej
Edytowane przez szana Czas edycji: 2008-11-18 o 12:31 |
|
|
|
#3071 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paaaa
|
|||||
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cześć
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
ja licze na to, ze zakonnicy sa bardziej przyzwoici niz zwykli ksieza ![]() i w ogole chcialabym miec piekne kazanie, a nie takie na odwal sie. do kosciola nie chodze, ale bylam na paru slubach gdzie ksiadz na prawde sie postaral i wszyscy byli wzruszeni i komentowali jakie to wspaniale kazanie bylo. nie chcialabym pustych slow. chcialabym przemyslane slowa madrego czlowieka jako swoiste dobre slowo na dalsza droge zycia mam nadzieje, ze sie nie zawiode ![]() wreszcie wzielam sie do roboty. i mi to calkiem dobrze dzis wychodzi raporcik juz za mna. teraz tylko projekt badawczy musze jakis wymyslic i popisac o nim troszke zlapalam jakas wene tworcza ![]() ale najpierw obiad
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że nie każdy ksiądz jest autorytetem moralnym to nie każdego słowa trzeba traktować poważnie. Mam nadzieję, że u mnie ksiądz będzie miłym dziadziusiem
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie z tego powodu chce zaprosic do siebie na slub znajomego księdza żeby powiedział ładne kazanie znając nas oboje z tżtem i wiedząc o nas dużo i o tym jakimi jestesmy ludźmi, a nie te młotki z mojej parafii z proboszczem na czele który sie tylko drzec umie w Kościele... mimo wszystko to ma byc piękna chwila i nie wiem czy mi by było miło tak słuchac o rozwodach, śmierci, aborcji... nawet gdybym to olała to i tak pozostanie niedosyt tego że oczekiwałam czegoś więcej i ślub był do bani...
no chyba że mój tż powie TAK w jakiś powalający sposób to wtedy bilans wyjdzie zerowy
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
aha! miałam Wam napisać, że jeśli sie na tą sukni ę zdecyduję to ciachne jje ta kokardke bo taka długa mnie wkurzać będzie
http://annaisbridal.pl/kolekcja.php?k=marys
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
a cześć a mówiłam Wam.... a chyba jednak mówiłam hihi
Byłam w sobotę u mojego zespołu weselnego... Oj jak ja się cieszę że ich mam ![]() Są super ![]() ach no i TŻ obiecał, ze zadzwonimy umówić się do kamerzystów.... pamiętajcie jaka dziś data... założę się o królestwo czekolady, że nie zadzwoni No i u mnie już odliczanie.. Tż ma urodzinki w poniedziałek |
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co - a winko za granicą jest tańsze? Bo może jakbyśmy pojechali z tż gdzieś to może by się cos trafiło? Chcemy do tej Pragi, miałam kiedyś w domku czeskie winko i było pyszne, a że było czeskie to pamiętam, bo czytałam to co było na etykiecie i sie cieszyłam, że wszystko zrozumiałam
Tylko CZechy za bardzo nie słyną chyba z winiarni Jak będę gdzieś w pobliżu sklepu z winami to zagadam do sprzedawcy czy przy 30 butelkach zrobia mi jakąś sensowną cenę, bo wiecie co, zastanawiam sie czy juz nie kupić i byśmy sami z tż zapłacili. Aha, wódka Sobieski kosztuje poniżej 20 zł, więc z naszego kosztoysu odpadło 500 zł, bo ja policzyłam 25 zł za sztukę. I teraz rozkminiam winko. Moi znajomi mieli Carlo Rossi, to jest dobre winko, ale takie wszędzie dostępne... Jeszcze z takich tańszych jest Don Barosso, ale mi się etykietka nie podoba Początkowo założyłam 30 zł za butlkę ale kurcze chyba nie ma co, bo żadnych specjalnych samokoszy nie mamy w rodzinie Co myślicie? My z tż to w ogóle lubimy Tokaja
|
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
o jesteś kubusewa
jak mogę się zapisać do naszej grupy?konta na g,mailu wreszcie załozyłam
|
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Trooskava!!!!
Witam w klubie wesel 26 czerwca 2010 A kamerzystę i fotografa będziemy szukać na targach ślubnych w Spodku.
Jesteśmy razem od 27.11.2004 Zaręczyliśmy się 9.11.2008 Nasz ślub 26.06.2010 Edytowane przez pati1920 Czas edycji: 2008-11-18 o 14:54 |
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niektore wina maja takie piekne butelki ![]() z reszta rodzina szwagra pochodzi z Burgundii (a co za tym idzie - pyszne czerwone burgundzkie wina), a oni zamieszkali w Strasbourgu (czyli Alzacja - pycha Rieslingi ), wiec mysle, ze nie bedzie problemu zeby niedrogo kupic cos pysznego.Cytat:
juz wole Tempranillo z Lidla, ktore nie dosc, ze jest tansze to lepsze http://www.wein-fuer-jedermann.de/index.php?id=66 tak wyglada i jak widac tylko 1,79€; u nas troche drozej wychodzi w zlotowkach, ale polecam jesli ktos lubi czerwone polwytrawne oczywiscie )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-18 o 14:51 |
||
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie chcę ładne butelki, bo smak to jedno a oprawa to drugie i równie ważne![]() No właśnie ja tez mam rodzinkę we Francji, ale oni samolotem przylecą ale nawet gdyby mieli autem to mają troje dzieci, więc miejsca mało. Z reszta wolałabym sama wybrac wino a za duzo zachodu z transportem do Polski by był, więc u mnie francuskie winka prosto z Francji odpadają. I myślisz, że 30 butelek? A to wino z Lidla to jest marka Lidla czy po prostu tam dostępne? My lubimy Carlo Rossi Ale ma pospolitą butelkę![]() Edit: ładne to winko ja uwielbiam półwytrawne i takie chce kupić, bo jest najbardziej uniwersalne.Wiecie co, bo właśnie popatrzyłam na moje menu i wydaje mi się, że strasznie dużo jedzenia będzie - obiad, deser, zimna płyta, póżniej jakies trzy dania gorące a na koniec jeszcze barszcz albo żurek...kurde teraz to przemyślałam, u Was tez jest tyle czy jeszcze więcej?Tego jest dużo czy normalnie?Myślicie, że do tego jeszcze walnąc ten stół wiejski?My starsznie chcemy z tż - pewnie sami go opędzlujemy, bo jak się dorwiemy do ogórków kiszonych to migiem znikną Śmialismy się, że będzie tak że panna młoda i pan młody będa stali przy tym stole - w jednej ręce wódka, w drugiej ogórek albo kiełbasa Chyba zrobie o 16 ślub, żeby szybko sie zaczęło wesle, żeby ludzie zdążyli to zjeść
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-18 o 15:12 |
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa przeważnie jest ok4 ciepłych posiłków
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem ile u mnie jest posiłków ale jak jestem na weselu to każdy pałaszuje no może z wyjątkiem kurczaka z ryżem bo jest taki niezachęcający do jedzenia.. a tak to mi wszystko jedno ile tego bedzie bo rodzinka to łakomczuchy jakich mało i wszystkiego chcą spróbowac zawsze i wszystko znika
ale tak serio to muszę zapytac ich konkretnie jak zadzwonią że już można podpisać umowę.co do winka to niestety ja sie nie znam, wszystko to brzmi dla mnie abstrakcyjnie... jejuuuu siedze tak jak młotek bo jeszcze mam wykład za godzine i ani się przespac bo mi sie chce ani sie za cos zabrac.. ehhh w dodatku tak zimno!! dziewczyny
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, Samoa że to nie jest dużo, Kasia dobrze napisała ze 4, 5 posiłków to chyba jest norma
u mnie bedzie 5 ![]() ale się zdenerwowałam wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr wiecie moją szefową (główną ksiegową) szef zwalnia bo juz nie chce z nią współpracowac (ma swoje powody) a ta się na mnie i mojej koleżance teraz wyżywa, wszędzie widzi jakiś spisek no zwariować można. O losie!!!!!! ale nie dam się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ![]() a winko Carlo bardzo lubię mniami ![]() Cytat:
![]() a ta jesień jakaś wyrozumiała dla nas jest w tym roku
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2008-11-18 o 15:29 |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
na niektorych winach pisze malym druczkiem ze wyprodukowano dla Lidla, a na niektorych nie ma czegos takiego. z tym Tempranillo to przyznam, ze nie wiem jak jest, bo nie zwrocilam uwagi
![]() Cytat:
"Powitanie gości weselnych szampanem oraz przywitanie młodej pary chlebem i solą (alkohol dostarczony przez weselników) Zupa: Krem z pieczarek 200ml z groszkiem ptysiowym lub tradycyjnie rosół w wazach z makaronem Danie Główne: Dwa rodzaje mięs: Schab pieczony + Devolay, ziemniaki oraz zestaw surówek Deser: Lody z owocami i bitą śmietaną, polane sosem owocowym STÓŁ SZWEDZKI - Zimna płyta: * 2 rodzaje śledzi * 3 rodzaje wędlin na półmiskach + mięsa pieczone * 2 rodzaje sałatek * Ogórki konserwowe * Ogórki świeże * Pikle konserwowe * Pomidory * Pieczywo, masło * Pomidory, ogórki Gorąca kolacja I: Roladki wołowe z kluską śląską i czerwoną kapustą Gorąca kolacja II: Filet z kurczaka soute z brzoskwinią zapieczony żółtym serem, podawany z kolorowym ryżem Gorąca kolacja III: Brizol wieprzowy z pieczarkami w śmietanie Gorąca kolacja IV: Barszcz czerwony z krokietem W cenie zestawu: - wody mineralne, soki owocowe, napoje typu cola, fanta, sprite" i wydaje mi sie, ze tego jest tak duzo, ze wiejski stol to juz by bylo przedobrzenie szczegolnie, ze slub jest o 16, a obiad pewno bedzie podany gdzies tak o 17.45 (bo jeszcze zyczenia, dowoz gosci, rozsadzenie ich itp.), wiec i tak chyba stosunkowo czesto bedzie wjezdzalo jedzenie na stol. dlatego przedyskutowalismy z TZem sprawe i stwierdzilismy, ze sobie darujemy ten wiejski stol ![]() mam nadzieje, ze na 2010 wymysla cos pysznego i nie bede musiala za duzo myslec nad zmienianiem
|
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lain menu ok, ale troszkę mały wybór, u nas jest tak, oni nam pokazuję menu my wybieramy co chcemy i możemy tez sami cos dodać np my chcemy zurek w chlebkach bo rosół to taki oklepany jest
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam wiejski stół będę miała bo to fajna atrakcja jest
moi w rodzinie to często tam zaglądają bo pyszne kiełbaski są i ogóreczki i bimberek własnej roboty ja sama na weselu chętnie tam zaglądam za jakimś dobrym mięskiem więc jak mogłabym na swoim weselu z tego zrezygnowac jak to takie pyszne no to dzisiaj jeszcze pójdę w płaszczyku ale już na jutro sobie chyba naszykuję kurtke bo jak sie dzisiaj spojrzałam na termometr i zobaczyłam 0stopni to aż mnie zatrzęsło ide sie pozbierac na ten wykłąd...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

i sie bardzo ucieszyl ze ją zrobiłam bo jak sam stwierdził on by pewnie pamiętał co najwyżej o obrączkach bo to najważniejsze

chociaż mam nadzieję,że więcej rzeczy by się tam znalazło hehe

juz wole Tempranillo z Lidla, ktore nie dosc, ze jest tansze to lepsze