Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie" - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 11:27   #331
olivka_7
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"

Cytat:
Napisane przez Mikant Pokaż wiadomość
na jej miejscu tez bym już wiała!!

Olivka :dzieku je: babeczka na Krynicznej miała jeszcze kilka ampułek. Strasznie dziękuję za ten namiar, wczoraj zaliczyłam wszystkie większe apteki po drodze do domu i wszędzie usłyszałam że już ok dawna nie ma w hurtowniach i spanikowałam, a dziś już zdążyłam obdzwonić kilka aptek i to samo. Dziękuję!! Zarezerwowałam jadę jutro odebrać.
90 zł za zastrzyk szczęka mi opadła!! to ja już nie narzekam. mam nadzieję, że Femara zadziała i nie będę musiała eksperymentować z innymi lekami.
W głowie dalej mi sie kręci jak cholera...
Cieszę się że mogłam pomóc. Mój lekarz mi ją poradził jak przepisał Gonal, to jest podobno najtańsza apteka w Krakowie przynajmniej jeśli o Gonal chodzi no i kupowałam tam też inne leki to taniej niż u mnie np w miejscowości.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:30   #332
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
A możesz zamieścić swój wykresik miałabym porównanie i nadzieję
Wczoraj intensywnie bolał mnie lewy jajnik. Zresztą w tym cyklu cały czas mnie pobolewają jajniki.
Proszę

Cytat:
Napisane przez Mikant Pokaż wiadomość
na jej miejscu tez bym już wiała!!
Mikant, wyczuwam poprawę nastroju i cieszę się bardzo .

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Miramej chyba dlatego ze wiedzialam iz @ przyjdzie czułam ze to nie nasz cykl i tyle A moje postanowienie jest takie ze nie popełnie juz kolejnego błedu takiego jak w poprzednich cyklach starankowych - ubiegły rok był straszny i nie chce do tego wracac wiec jezeli @ przyszła pora nabrac sił do kolejnego starcia z rzeczywistością
No niby tak, ale ja mimo, że staram się nie nastawiać, to i tak zawsze gdzieś upchnę kawałeczek nadziei, a potem pozbierać się nie mogę, eh... Nie jestem w temacie, a propos Twoich wcześniejszych staranek, ale domyślam się, że piszesz o jakichś kłopotach . Konczitko, a jak długo Wasze staranka trwają?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tempka.jpg (94,1 KB, 59 załadowań)

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:37   #333
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No niby tak, ale ja mimo, że staram się nie nastawiać, to i tak zawsze gdzieś upchnę kawałeczek nadziei, a potem pozbierać się nie mogę, eh... Nie jestem w temacie, a propos Twoich wcześniejszych staranek, ale domyślam się, że piszesz o jakichś kłopotach . Konczitko, a jak długo Wasze staranka trwają?
Miramej u nas ciezko okreslic date heh po slubie zaczelismy myslec o dzidzi czyli okolo 3 lat temu ... udało sie wiosną zeszłego roku ale to nie byl nasz czas .... pozniej mielismyy kryzys przez ktory stracilismy rok
tyle czasu masakraaaa .... i teraz juz nie mam zamiaru sie poddac ... walczymy do konca

kochana ale Twoj wykresik jest sliczny ....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:42   #334
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Miramejku wykres super, ładnie pnie się w górę

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:44   #335
olivka_7
Zakorzenienie

Dzięki Miramej Wiesz tlyko mi się wydaje że u mnie to ten skok za mały bo tylko 0,10
Zobaczy się jutro.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2008-11-18, 11:52   #336
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nika i w tym zgodze sie z Tobą wiele par bierze ślub Koscielny bo tak wypada i przysiega piękniejsza mimo ze ślubuje sie to samo .... - i co rodzina powie gdy sie dowie ze tylko cywilny ? , ale to sprawa indywidualna kazdej z par i mysle ze zostana z tego rozliczeni hihihi ....

Oki - kolejny cykl nalezy do nas - kto jeszcze sie chce dołączyc??

Miramej chyba dlatego ze wiedzialam iz @ przyjdzie czułam ze to nie nasz cykl i tyle A moje postanowienie jest takie ze nie popełnie juz kolejnego błedu takiego jak w poprzednich cyklach starankowych - ubiegły rok był straszny i nie chce do tego wracac wiec jezeli @ przyszła pora nabrac sił do kolejnego starcia z rzeczywistością

DOosiek
moj tz juz kalendarzyk sledzi kiedy bedzie intensywniej zeby z kumplami sie na bilard nie umawiac hahaha ... no i jak tu sie poddawac??

A ja siedze nad praca i jakos ciezko mi to idzie, zrobilam obiadek i pranko, bylam w banku to faktycznie zimno jak diabli ajjj zima idzie i to wielkimi krokami
No ja to bym egoistycznie wolała zaciążyć w ym cyklu, jeśli można Mój kalendarzyka nie śledzi, ale juz sie chłopak nauczył czym sie charakteryzują dni płodne i takie tam. Ciekawy ten mój chłop, nie ma co. A najfajniejsze w nim to, ze nie nastawia sie na ten cykl tak jak ja. Przynajmniej mnie sprowadza na ziemię, jakzaczynam sobie plany konkretne robić z ciążą. Może przez to będę miała mniejszego doła jak @ przyjdzie.

Cytat:
Proszę

Ale tempka idzie ładnie w górę

Moja tuz przed owu siedzi na samym dole. 36,3 36,4. Już nawet sie zastanawiałam, czy źle mierzętemperaturę, ze taka niska? Ale sprawdziłam w zeszłym miesiącu i tez była taka niska. A na owu skoczyła o całe 2 kreseczki, czyli do 36,6. no a potem to nie wiem, bo się infekcji nabawiłam i miałam prawie 37, co magiczny program zaznaczył mi jako owu (no i sie chłopak pomylił). Zobaczymy jak teraz. Śluz piękny, jak rzadko kiedy. A możecie mi przypomnieć jak to dokładnie powinno być z szyjką? Przy owu powinna byc w górze, otwarta i miękka? Czy twarda?

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:54   #337
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

co myślicie o moim program pokazał już owu ale chyba nieprawidłowo, zwykle ja wyczuwam, jajnik zaczął mnie kłuc dzisiaj dopiero, sluz płodny mam od wczorajszego wieczora...
http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=2

Stary 2008-11-18, 11:55   #338
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej u nas ciezko okreslic date heh po slubie zaczelismy myslec o dzidzi czyli okolo 3 lat temu ... udało sie wiosną zeszłego roku ale to nie byl nasz czas .... pozniej mielismyy kryzys przez ktory stracilismy rok
tyle czasu masakraaaa .... i teraz juz nie mam zamiaru sie poddac ... walczymy do konca

kochana ale Twoj wykresik jest sliczny ....
Konczitko, mądra z Ciebie babka .

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Miramejku wykres super, ładnie pnie się w górę
Dziewczynki, ja się nie nakręcam tym wykresem, bo jak zaopatrzyłam się w termometr pod koniec ubiegłego cyklu, to postanowiłam pomierzyć (dla wprawy ) i praktycznie do ostatniego dnia przed @ miałam 37,1, a w dzień @ spadła tylko do 36,9, więc same widzicie, że nie ma się co ekscytować.

Cytat:
Dzięki Miramej Wiesz tlyko mi się wydaje że u mnie to ten skok za mały bo tylko 0,10
Zobaczy się jutro.
No, ale u mnie nie był o wiele większy pierwszego dnia, bo o 0,15, sama zobacz .

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 12:15   #339
olivka_7
Zakorzenienie

A tak faktycznie. Wydawało mi się że większy
No mam nadzieję że w takim razie jeszcze mi podrośnie. Jajniki dalej pokuwaja, mniej niż wczoraj ale bolą. Śluzu tlyko brak. Szyjka jest wysoko i wydaje się się bardziej miękka, a śluz kremowy, więc to na pewno nie jest śluz płodny.

Agabil nie przejmuj się mi też kiedyś źle zaznaczył, ale potem jak temp się pozmieniała to mi zaznaczył inny termin owu. A tak w ogóle to szybko ci wyskoczyła owu na wykresie ja to kidyś czekałam bardzo bardzo długo zanim się zaznaczyło. Może to zależy od wielkości skoku.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2008-11-18, 12:43   #340
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
co myślicie o moim program pokazał już owu ale chyba nieprawidłowo, zwykle ja wyczuwam, jajnik zaczął mnie kłuc dzisiaj dopiero, sluz płodny mam od wczorajszego wieczora...
http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=2
Aguś, mnie się wydaje, że on (znaczy się ten program) zmieni jeszcze zdanie. Ale nie jestem znawczynią. A jak było wcześniej, miałaś wyraźny spadek?

Cytat:
A tak faktycznie. Wydawało mi się że większy
No mam nadzieję że w takim razie jeszcze mi podrośnie. Jajniki dalej pokuwaja, mniej niż wczoraj ale bolą. Śluzu tlyko brak. Szyjka jest wysoko i wydaje się się bardziej miękka, a śluz kremowy, więc to na pewno nie jest śluz płodny.
No widzisz . olivko, spróbuj się tak nie denerwować, bo to Ci nie pomoże w żaden sposób, a zaszkodzić może. I nie myśl, że piszę to ot, tak sobie, wiem, że to trudne, ale spróbuj, proszę

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 12:54   #341
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Kapuściane Pole

agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź
Ania0104(Ania 25 lat) ~~~~~~~~~@ 06.10/Podkarpacie
Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury
Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie
aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz
Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin
biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @22.10/ Bydgoszcz
Cassandra 23 (Beata, 25 lata)~~~~ @ 26.09 / lubelskie
Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa
Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K.
DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp
Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia
Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa
Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie
Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE
Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@25.10/ Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn
Konczita (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach
Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa
Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K
Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg.
Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 18.10 / małopolska
Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto
ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa
Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków
Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice
Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa
Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11
Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11
Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia
Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 25.10/ Krynica
Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 23.10/ Warszawa
Truheart (Ola, 27 lat))~~~~~~~~~~~~~~~ @03.10 /Łódź
Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie

Są dwie kreski II... obecnie: 29

munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ???
"Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola
an.ka.b (Ania, 26 lat) - t.p. 14.12.2008 r. Marysia
*aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ???
siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek
pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina
freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania
roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek
bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek
martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ???
Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ???
jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander
AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda
anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian
niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ???
zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r. ??? lub ???
ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ???
ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ???
gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka
Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ???
Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009.??? lub ???
ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka
Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ???
Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ???
Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub
Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009??? lub ???
anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009??? lub ???
Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin
Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos

WIELKIE JESIENNE DYMANIE

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 12:55   #342
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, mnie się wydaje, że on (znaczy się ten program) zmieni jeszcze zdanie. Ale nie jestem znawczynią. A jak było wcześniej, miałaś wyraźny spadek?

No widzisz . olivko, spróbuj się tak nie denerwować, bo to Ci nie pomoże w żaden sposób, a zaszkodzić może. I nie myśl, że piszę to ot, tak sobie, wiem, że to trudne, ale spróbuj, proszę
Dobrze postaram się

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2008-11-18, 12:57   #343
Nika1980
Zakorzenienie

Wróciłam od położnej...dobra strona jest taka, że potraktowała mnie serio ( hurra!) obejrzała moje wyniki krwi, aniekte która wypełniłam ( każda ciężarna musi ją wypełnić zapisując się do położnej) zadała mi tysiąc pytań.
Najgorsze jest siedzenie w poczekalni z tymi kobietami w ciąży... naprawdęnastawiłam się pozytywnie, ale kiedy tam siedziałam to powtarzałam sobie tylko: nie będę płakać, nie będę płakać. No i nie popłakałam się w poczekalni , tylko w pokoju z położną kiedy mnie spytała jak się emocjonalnie czuję...
również nie była zadowolona z mojego lekarza domowego ( pyta: dlaczego w badaniu krwi przed ciążą nie ma chlamydii, a ja na to: bo ja niewiedziałam że też to muszęzrobić, badanie krwi przed ciążą wybłagałam u lekarki i wypisała mi to, co ja się sama dowiedziałam że muszę zrobić, a ja lekarzem nie jestem). Kolejna ciekawostka o moim lekarzu dom, przepisał mi tabletki na grzybicę ( oczywiście bez diagnozy gina) i choć mu mówiłam, że jestem w ciąży przepisał mi takie na których pisze na pudełku wyraźnie : niet bij zwangerschap ( nie w ciąży) więc oczywiście tej tabletki nie wzięłam ale dziś pokazałam je położnej i powiedziała: no to dobrze , że nie wzięłaś.... Rozmawiałyśmy długo o wszystkim. Wypytała mnie o wszystko, dużo tłumaczyła. Nawet po angielsku więc nie musiałam łamać sobie języka
Niestety- skierowania do gina nie dostałam. poweidziała mi że w Holandii ginekolog jest jedynie od spraw niebezpiecznych i nienormalnych, a poronienie jest czymś normalnym, szczególnie pierwsze i do tego wczesne. Więc po prostu nie może mi dać skierowania bo mnie i tak nie przyjmą.................. .....
Ale- dziś wieczorem jadę na usg , żeby sprawdzić czy jest czysto- więc chociaż tyle. poza tym w styczniu zrobi mi szersze badania ( wszystko co ona może bez ginekologa zrobić) . Niestety powiedziała , że powinnam ok 2 miesięcy czekać...Ale ...powiedziała też: jeśli jednak zdarzy się, że w trakcie zajdziesz w ciąże to się nie martw i " go for it!"

bardzo miła babka... czyli gin w Polsce. a mój lekarz domowy do odstrzału

a co u was babeczki? bo mi jakoś smutnawo...co ja będę robić ze sobą przez kolejne 2 i pół miesiąca?? eh

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Z Ciebie to tylko brać przykład. Za to powstanie listopadowe jest Twoje!

No ja też znam pary, które bywaja w kościele na ślubach i pogrzebach. I nawet na tych nie biora pełnego udziału (nie chodzi mi tu o komunię, tylko o gadanie o duperelach przez cała mszę), a kościelny brały, bo to tak pięknie wygląda i przysięga ładniejsza. Ale chyba zapomniały, ze przysięga sie też życia w wierze katolickiej i w duchu Kościoła. I tak tez należy wychowywać dzieci. To jak oni chcą tę obietnicę spełnić?
No i my dlatego po cywilniaku, bo nie chciałam skłądać obietnicy, której na razie i tak bym nie dotrzymała. Bo jak mówiłam, do Kościoła się co jakiś czas zrażam. a moj małż to juz w ogóle. Ale dzieci chcę chować po katolicku. Przemogę się. Bo uważam, ze nie ma nic piękniejszego, niż dziecięca bezwarunkowa wiara. No i chcę, zeby dziecko samo sobie w przyszłości wybrało drogę. Ja jako dziecko biegałam d kościołą co niedziela i w tygodniu na różne nabożeństwa. A potem zaczęłam rozumieć, o co chodzi w polityce i w innych tematach

Ale chce, zeby moje dziecko od początku było z Bogiem.
No ale do tego najpierw musi sie pojawić

U nas Pan Mroziński przyszedł. Ciekawe, czy odpalę samochód? mam starego dziadka 14-letniego. Może jakoś się doczłapię do pracy?

Hi hi, mój małż po wczorajszej nocy dziś rano pyta, czy dziś też tak dostanie? Spodobało mu się. Powiedziałam, ze jak najbardziej, na co mordka mu sie ucieszyła. Ale zaraz dodałam, że w sobotę już nie, bo juz mi sie pewnie odechce i nie będzie trzeba, to posmutniał. Przyzwyczaił się do dobrego.
ja również zapowiedziałam mężowi że dziecko będziemy chować może nie po katolisku ale po chrześcijańsku na pewno, a potem samo wybierze co mu pasuje...ale najpierw to muszę to dziecko wyczarować....

Cytat:
Nika i w tym zgodze sie z Tobą wiele par bierze ślub Koscielny bo tak wypada i przysiega piękniejsza mimo ze ślubuje sie to samo .... - i co rodzina powie gdy sie dowie ze tylko cywilny ? , ale to sprawa indywidualna kazdej z par i mysle ze zostana z tego rozliczeni hihihi ....

Oki - kolejny cykl nalezy do nas - kto jeszcze sie chce dołączyc??

no niestety już nie do mnie ale Tobie życzę powodzenia! co do ślubu masz rację!

Cytat:
dzień dobry
Mikant, mam nadziej że to ostatni cykl staranek

Niko, mnie tez temp spada tuż przed owu
no to może to owu, szkoda tylko , że nie skorzystam... musimy czekać....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 13:08   #344
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze postaram się
Dziękuję

Nika . Zrobiłaś wszystko, co można na tamte warunki. Smutne, że są takie, a nie inne, ale nie przeskoczysz tego . Jeszcze dla Was zaświeci słonko, zobaczysz. Przeżyj swój smutek, rozczarowanie, bunt i wszystko inne, czego potrzebujesz, a potem już będzie tylko lepiej. Życie czasem jest niesprawiedliwe, niestety. Przytulam Cię mocno , jesteś naprawdę silną kobietą.

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 13:16   #345
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Nika . Zrobiłaś wszystko, co można na tamte warunki. Smutne, że są takie, a nie inne, ale nie przeskoczysz tego . Jeszcze dla Was zaświeci słonko, zobaczysz. Przeżyj swój smutek, rozczarowanie, bunt i wszystko inne, czego potrzebujesz, a potem już będzie tylko lepiej. Życie czasem jest niesprawiedliwe, niestety. Przytulam Cię mocno , jesteś naprawdę silną kobietą.
Miramej, dziękuję, kochana jesteś ! Wszystkie jesteśmy silnymi kobietami, dlatego nadal tu jesteśmy i walczymy. zresztą czy mamy inny wybór?

Stary 2008-11-18, 13:23   #346
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Miramej, dziękuję, kochana jesteś ! Wszystkie jesteśmy silnymi kobietami, dlatego nadal tu jesteśmy i walczymy. zresztą czy mamy inny wybór?
Nie ma za co . Pewnie to prawda, że każda z nas jest na swój sposób silna, ale znam Twoją historię, bo podczytuję "Planujemy..." i uważam, że masz tej siły więcej, ja pewnie po poronieniu rozpaczałabym co najmniej pół roku, taki już mam charakter . Bedzie dobrze, zobaczysz .

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 13:29   #347
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co . Pewnie to prawda, że każda z nas jest na swój sposób silna, ale znam Twoją historię, bo podczytuję "Planujemy..." i uważam, że masz tej siły więcej, ja pewnie po poronieniu rozpaczałabym co najmniej pół roku, taki już mam charakter . Bedzie dobrze, zobaczysz .
ja mam też swoje gorsze chwile. Ale pomyślałam, że nie jest dobrze spędzić życie w zgorzknieniu i łzach... jednak zaliczam się do grupy szczęśliwców, mam przy boku miłość mojego życia, on jest moim wsparciem, przyjacielem, otuchą... kiedy poroniłam , myślę, że wszyscy sąsiedzi mnie słyszeli , już nie płakałam tylko wyłam i jedno co pamiętam to , że powtarzałam w kółko : NIE, NIE, N I E... nadal mi się zdarza popłakać. nadal czuję się zła i pokrzywdzona. ale nadal mam nadzieję. wszystkie powinnyśmy mieć nadzieję. no dziś mi troszkę smutno. ale tylko troszke, lecę do pracy a potem usg, buzka!

Stary 2008-11-18, 14:07   #348
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
ja mam też swoje gorsze chwile. Ale pomyślałam, że nie jest dobrze spędzić życie w zgorzknieniu i łzach... jednak zaliczam się do grupy szczęśliwców, mam przy boku miłość mojego życia, on jest moim wsparciem, przyjacielem, otuchą... kiedy poroniłam , myślę, że wszyscy sąsiedzi mnie słyszeli , już nie płakałam tylko wyłam i jedno co pamiętam to , że powtarzałam w kółko : NIE, NIE, N I E... nadal mi się zdarza popłakać. nadal czuję się zła i pokrzywdzona. ale nadal mam nadzieję. wszystkie powinnyśmy mieć nadzieję. no dziś mi troszkę smutno. ale tylko troszke, lecę do pracy a potem usg, buzka!
Wiesz, ja też mam przy boku cudownego TŻ, też nie chciałabym spędzić życia płacząc, ale czasami po prostu ciężko się podnieść i zajmuje mi to sporo czasu . Ale się staram . Leć, leć

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 14:25   #349
Mikant
Raczkowanie

Cytat:
Mikant kochana zaciskam ja niestety nie pomoge bo biore CLO ostatni cykl ... zobaczymy jak to bedzie aleee jestem w szoku ze mam @ jak w zegarku i mimo ze cykle 25 dniowe ginka nie widzi potrzeby wydłuzania .... no coz ... ja to zawsze cos wymysle
Cytat:
dzień dobry
Mikant, mam nadziej że to ostatni cykl staranek
Dziękuję ślicznie za kciukaski przydadzą się Na prawdę wierzę, że się uda!!

Cytat:
Cieszę się że mogłam pomóc. Mój lekarz mi ją poradził jak przepisał Gonal, to jest podobno najtańsza apteka w Krakowie przynajmniej jeśli o Gonal chodzi no i kupowałam tam też inne leki to taniej niż u mnie np w miejscowości.
A ja jakoś tam nigdy nie dotarłam ale będę już wiedzieć w razie czego gdzie szukać. U mnie w miasteczku jest aż 7 aptek ale we wszystkich tylko podstawowe leki jak chcesz coś "ekstra" to trzeba czekać i nie ma szans, ze to dostaniesz od reki, cóż uroda małej miejscowości

Cytat:
Tak pomalutku się wykopuję Miramejku, dziękuję nie jest jeszcze zbyt kolorowo, ale walczę. Staram sie łapać dystans i wyluzować. Przypomniałam sobie dlaczego tak bardzo kocham mojego TŻta i że warto walczyć

Moje deko decu
Serwetki na wymiankę
Mikant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 14:40   #350
olivka_7
Zakorzenienie

Ja jak kupowałam ostatnie 2 Gonale to myślałam że u mnie kupię. Bo jak dostałam receptę od lekarza to nie miałam tyle kasy przy sobie bo nie przypuszczałam że aż dwa dodatkowo będą. No a u mnie że może by się dało na jutro po południu. No ręcę opadają. Więc musiałam gnać z powrotem do Krakowa po Gonal.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2008-11-18, 15:27   #351
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:

Agabil nie przejmuj się mi też kiedyś źle zaznaczył, ale potem jak temp się pozmieniała to mi zaznaczył inny termin owu. A tak w ogóle to szybko ci wyskoczyła owu na wykresie ja to kidyś czekałam bardzo bardzo długo zanim się zaznaczyło. Może to zależy od wielkości skoku.
no wlasnie szybko

Cytat:

Miramejku tu jest poprzedni cykl
http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=1 i tez za wczesnie zaznaczył owu, robiłam testy i czułam kłucie wyraźne w dniu spadku temp

Stary 2008-11-18, 15:56   #352
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Dziewczynki wszelkie zmiany do pola prosze na piriv!!

Pozdrawiam

Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:03   #353
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku tu jest poprzedni cykl
http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=1 i tez za wczesnie zaznaczył owu, robiłam testy i czułam kłucie wyraźne w dniu spadku temp
No mnie też się wydaje, że powinien zaznaczyć tym swoim zielonym kolorem dzień 14, 15 i 16 . Może na tym obecnym jeszcze zmieni zdanie?

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 16:10   #354
Tequillla
Zadomowienie

oj te tempki.... moja oszalała, jutro będzie @, a ona rano była na poziomie 37.8
A nie czuję się chora.
Stary 2008-11-18, 16:24   #355
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
oj te tempki.... moja oszalała, jutro będzie @, a ona rano była na poziomie 37.8 A nie czuję się chora.
Tequilllka, 37,8 . Czy to możliwe, żebyś... wiesz co

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 16:48   #356
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki Dawno mnie nie było na wąteczku ale to nie znaczy, że do was nie zaglądam. Czekam na kolejne fasolki
Byłam dzisiaj u lekarza na pierwszej wizycie, potwierdziła mi ciąże i skierowała na badania. Fasolka ma sie dobrze, termin porodu wyznaczyła mi na 3 lipca 2009, także proszę o zmianę na polu

Przesyłam też świeżutkie fluidki...częstujcie się

:mag ia:: magia:

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:54   #357
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki Dawno mnie nie było na wąteczku ale to nie znaczy, że do was nie zaglądam. Czekam na kolejne fasolki
Byłam dzisiaj u lekarza na pierwszej wizycie, potwierdziła mi ciąże i skierowała na badania. Fasolka ma sie dobrze, termin porodu wyznaczyła mi na 3 lipca 2009, także proszę o zmianę na polu

Przesyłam też świeżutkie fluidki...częstujcie się

Cass , fajnie masz . A fluidki zawsze mile widziane, wezmę jednego z przyjemnością

H. MacLeod

.
Stary 2008-11-18, 16:57   #358
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Tequilllka, 37,8 . Czy to możliwe, żebyś... wiesz co
Niemożliwe niestety...
W tym cyklu się nie starałam, przed owulką miałam post, bo TZ hodował nasionka do badania, potem 2 dni po owulce miałam histeroskopię i krwawiłam 5 dni, więc nie ma szans nawet na cud
A tempka zamiast spadać - wystrzeliła w nieboskłony. A ja już nie mogę się doczekać małpy, bo im szybciej się pojawi, tym wcześniej będę miała IUI .
Cass, jak się czujecie?
Stary 2008-11-18, 17:02   #359
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
oj te tempki.... moja oszalała, jutro będzie @, a ona rano była na poziomie 37.8
A nie czuję się chora.
No to bardzo dobrze, że nie czujesz się chora, bo w ciąży lepiej się nie przeziębiać

No to ja, tak jak wczoraj obiecałam Nice wysyłam wszystkim Wam moje PIERWSZE nieśmiałe fluidki od 2,7mm fasolki
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:12   #360
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Niemożliwe niestety...
W tym cyklu się nie starałam, przed owulką miałam post, bo TZ hodował nasionka do badania, potem 2 dni po owulce miałam histeroskopię i krwawiłam 5 dni, więc nie ma szans nawet na cud
A tempka zamiast spadać - wystrzeliła w nieboskłony. A ja już nie mogę się doczekać małpy, bo im szybciej się pojawi, tym wcześniej będę miała IUI .
Cass, jak się czujecie?
Kurczę, no to co jest grane? Sfiksowały te tempki! W takim układzie życzę, żeby małpa była raz-dwa

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
No to bardzo dobrze, że nie czujesz się chora, bo w ciąży lepiej się nie przeziębiać

No to ja, tak jak wczoraj obiecałam Nice wysyłam wszystkim Wam moje PIERWSZE nieśmiałe fluidki od 2,7mm fasolki
Znów się poczęstuję, a co? Powinnam być już wielkim fluidem, tyle mam za pazuchą, a tu .
tru gratulacje , ależ będziecie mieli piękne święta

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości