|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mikant, wyczuwam poprawę nastroju i cieszę się bardzo Cytat:
. Konczitko, a jak długo Wasze staranka trwają?
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle czasu masakraaaa .... i teraz juz nie mam zamiaru sie poddac ... walczymy do konca ![]() kochana ale Twoj wykresik jest sliczny ....
|
|
#334 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Miramejku
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Miramej
Wiesz tlyko mi się wydaje że u mnie to ten skok za mały bo tylko 0,10![]() Zobaczy się jutro. |
|
|
|
#336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój kalendarzyka nie śledzi, ale juz sie chłopak nauczył czym sie charakteryzują dni płodne i takie tam. Ciekawy ten mój chłop, nie ma co. A najfajniejsze w nim to, ze nie nastawia sie na ten cykl tak jak ja. Przynajmniej mnie sprowadza na ziemię, jakzaczynam sobie plany konkretne robić z ciążą. Może przez to będę miała mniejszego doła jak @ przyjdzie.Cytat:
Ale tempka idzie ładnie w górę Moja tuz przed owu siedzi na samym dole. 36,3 36,4. Już nawet sie zastanawiałam, czy źle mierzętemperaturę, ze taka niska? Ale sprawdziłam w zeszłym miesiącu i tez była taka niska. A na owu skoczyła o całe 2 kreseczki, czyli do 36,6. no a potem to nie wiem, bo się infekcji nabawiłam i miałam prawie 37, co magiczny program zaznaczył mi jako owu (no i sie chłopak pomylił). Zobaczymy jak teraz. Śluz piękny, jak rzadko kiedy. A możecie mi przypomnieć jak to dokładnie powinno być z szyjką? Przy owu powinna byc w górze, otwarta i miękka? Czy twarda?
|
|
#337 |
|
okrutnica jakaś... |
co myślicie o moim
program pokazał już owu ale chyba nieprawidłowo, zwykle ja wyczuwam, jajnik zaczął mnie kłuc dzisiaj dopiero, sluz płodny mam od wczorajszego wieczora...http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=2 |
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki, ja się nie nakręcam tym wykresem, bo jak zaopatrzyłam się w termometr pod koniec ubiegłego cyklu, to postanowiłam pomierzyć (dla wprawy ) i praktycznie do ostatniego dnia przed @ miałam 37,1, a w dzień @ spadła tylko do 36,9, więc same widzicie, że nie ma się co ekscytować.Cytat:
.
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
A tak faktycznie. Wydawało mi się że większy
![]() No mam nadzieję że w takim razie jeszcze mi podrośnie. Jajniki dalej pokuwaja, mniej niż wczoraj ale bolą. Śluzu tlyko brak. Szyjka jest wysoko i wydaje się się bardziej miękka, a śluz kremowy, więc to na pewno nie jest śluz płodny. Agabil nie przejmuj się mi też kiedyś źle zaznaczył, ale potem jak temp się pozmieniała to mi zaznaczył inny termin owu. A tak w ogóle to szybko ci wyskoczyła owu na wykresie ja to kidyś czekałam bardzo bardzo długo zanim się zaznaczyło. Może to zależy od wielkości skoku. |
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. olivko, spróbuj się tak nie denerwować, bo to Ci nie pomoże w żaden sposób, a zaszkodzić może. I nie myśl, że piszę to ot, tak sobie, wiem, że to trudne, ale spróbuj, proszę
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź Ania0104(Ania 25 lat) ~~~~~~~~~@ 06.10/Podkarpacie Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @22.10/ Bydgoszcz Cassandra 23 (Beata, 25 lata)~~~~ @ 26.09 / lubelskie Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K. DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@25.10/ Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn Konczita (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg. Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 18.10 / małopolska Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11 Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11 Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 25.10/ Krynica Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 23.10/ Warszawa Truheart (Ola, 27 lat))~~~~~~~~~~~~~~~ @03.10 /Łódź Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie Są dwie kreski II... obecnie: 29 munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ??? "Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola an.ka.b (Ania, 26 lat) - t.p. 14.12.2008 r. Marysia *aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ??? siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ??? Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ??? jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ??? zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r. ??? lub ??? ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ??? ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ??? gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ??? Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009.??? lub ??? ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ??? Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ??? Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009??? lub ??? anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009??? lub ??? Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos WIELKIE JESIENNE DYMANIE |
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od położnej...dobra strona jest taka, że potraktowała mnie serio ( hurra!) obejrzała moje wyniki krwi, aniekte która wypełniłam ( każda ciężarna musi ją wypełnić zapisując się do położnej) zadała mi tysiąc pytań.
Najgorsze jest siedzenie w poczekalni z tymi kobietami w ciąży... naprawdęnastawiłam się pozytywnie, ale kiedy tam siedziałam to powtarzałam sobie tylko: nie będę płakać, nie będę płakać. No i nie popłakałam się w poczekalni , tylko w pokoju z położną kiedy mnie spytała jak się emocjonalnie czuję... również nie była zadowolona z mojego lekarza domowego ( pyta: dlaczego w badaniu krwi przed ciążą nie ma chlamydii, a ja na to: bo ja niewiedziałam że też to muszęzrobić, badanie krwi przed ciążą wybłagałam u lekarki i wypisała mi to, co ja się sama dowiedziałam że muszę zrobić, a ja lekarzem nie jestem). Kolejna ciekawostka o moim lekarzu dom, przepisał mi tabletki na grzybicę ( oczywiście bez diagnozy gina) i choć mu mówiłam, że jestem w ciąży przepisał mi takie na których pisze na pudełku wyraźnie : niet bij zwangerschap ( nie w ciąży) więc oczywiście tej tabletki nie wzięłam ale dziś pokazałam je położnej i powiedziała: no to dobrze , że nie wzięłaś.... Rozmawiałyśmy długo o wszystkim. Wypytała mnie o wszystko, dużo tłumaczyła. Nawet po angielsku więc nie musiałam łamać sobie języka Niestety- skierowania do gina nie dostałam. poweidziała mi że w Holandii ginekolog jest jedynie od spraw niebezpiecznych i nienormalnych, a poronienie jest czymś normalnym, szczególnie pierwsze i do tego wczesne. Więc po prostu nie może mi dać skierowania bo mnie i tak nie przyjmą.................. ..... ![]() Ale- dziś wieczorem jadę na usg , żeby sprawdzić czy jest czysto- więc chociaż tyle. poza tym w styczniu zrobi mi szersze badania ( wszystko co ona może bez ginekologa zrobić) . Niestety powiedziała , że powinnam ok 2 miesięcy czekać...Ale ...powiedziała też: jeśli jednak zdarzy się, że w trakcie zajdziesz w ciąże to się nie martw i " go for it!" ![]() bardzo miła babka... czyli gin w Polsce. a mój lekarz domowy do odstrzału a co u was babeczki? bo mi jakoś smutnawo...co ja będę robić ze sobą przez kolejne 2 i pół miesiąca?? eh Cytat:
Cytat:
no niestety już nie do mnie ale Tobie życzę powodzenia! co do ślubu masz rację! no to może to owu, szkoda tylko , że nie skorzystam... musimy czekać....
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Nika . Jeszcze dla Was zaświeci słonko, zobaczysz. Przeżyj swój smutek, rozczarowanie, bunt i wszystko inne, czego potrzebujesz, a potem już będzie tylko lepiej. Życie czasem jest niesprawiedliwe, niestety. Przytulam Cię mocno , jesteś naprawdę silną kobietą.
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pewnie to prawda, że każda z nas jest na swój sposób silna, ale znam Twoją historię, bo podczytuję "Planujemy..." i uważam, że masz tej siły więcej, ja pewnie po poronieniu rozpaczałabym co najmniej pół roku, taki już mam charakter . Bedzie dobrze, zobaczysz
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale się staram . Leć, leć
|
|
|
#349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak pomalutku się wykopuję Miramejku, dziękuję
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak kupowałam ostatnie 2 Gonale to myślałam że u mnie kupię. Bo jak dostałam receptę od lekarza to nie miałam tyle kasy przy sobie bo nie przypuszczałam że aż dwa dodatkowo będą. No a u mnie że może by się dało na jutro po południu. No ręcę opadają. Więc musiałam gnać z powrotem do Krakowa po Gonal.
|
|
|
|
#351 | ||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=1 i tez za wczesnie zaznaczył owu, robiłam testy i czułam kłucie wyraźne w dniu spadku temp |
||
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki wszelkie zmiany do pola prosze na piriv!!
Pozdrawiam |
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może na tym obecnym jeszcze zmieni zdanie?
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czy to możliwe, żebyś... wiesz co
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Byłam dzisiaj u lekarza na pierwszej wizycie, potwierdziła mi ciąże i skierowała na badania. Fasolka ma sie dobrze, termin porodu wyznaczyła mi na 3 lipca 2009, także proszę o zmianę na polu ![]() Przesyłam też świeżutkie fluidki...częstujcie się
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A fluidki zawsze mile widziane, wezmę jednego z przyjemnością
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Niemożliwe niestety...
W tym cyklu się nie starałam, przed owulką miałam post, bo TZ hodował nasionka do badania, potem 2 dni po owulce miałam histeroskopię i krwawiłam 5 dni, więc nie ma szans nawet na cud A tempka zamiast spadać - wystrzeliła w nieboskłony. A ja już nie mogę się doczekać małpy, bo im szybciej się pojawi, tym wcześniej będę miała IUI . Cass, jak się czujecie? |
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ja, tak jak wczoraj obiecałam Nice wysyłam wszystkim Wam moje PIERWSZE nieśmiałe fluidki od 2,7mm fasolki |
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tru gratulacje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

babeczka na Krynicznej miała jeszcze kilka ampułek. Strasznie dziękuję za ten namiar, wczoraj zaliczyłam wszystkie większe apteki po drodze do domu i wszędzie usłyszałam że już ok dawna nie ma w hurtowniach i spanikowałam, a dziś już zdążyłam obdzwonić kilka aptek i to samo. Dziękuję!! Zarezerwowałam jadę jutro odebrać.
szczęka mi opadła!! to ja już nie narzekam. mam nadzieję, że Femara zadziała i nie będę musiała eksperymentować z innymi lekami.

miałabym porównanie i nadzieję
. Konczitko, a jak długo Wasze staranka trwają?

Mój kalendarzyka nie śledzi, ale juz sie chłopak nauczył czym sie charakteryzują dni płodne i takie tam. Ciekawy ten mój chłop, nie ma co. A najfajniejsze w nim to, ze nie nastawia sie na ten cykl tak jak ja. Przynajmniej mnie sprowadza na ziemię, jakzaczynam sobie plany konkretne robić z ciążą. Może przez to będę miała mniejszego doła jak @ przyjdzie.
program pokazał już owu ale chyba nieprawidłowo, zwykle ja wyczuwam, jajnik zaczął mnie kłuc dzisiaj dopiero, sluz płodny mam od wczorajszego wieczora...

, jesteś naprawdę silną kobietą.