Panny Młode 2010 cz. II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 15:38   #3091
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

a na ten wiejski stół będziecie dawać? kabanosy ogórki, smalec? czy co bo ja nigdy się z tym nie spotkałam a to może być fajne swojskiego bimbru na pewno nie będziemy mieli

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:38   #3092
lain
Zakorzenienie

Kaska ale to jest tylko ich propozycja a jak sie chce to mozna wprowadzac jakies zmiany konsultujac je z nimi. to jest normalna hotelowa restauracja, wiec nie ma problemu z zamienieniem czegos na cos innego z menu restauracji wiadomo, ze nie beda nikomu wciskac na sile czegos czego szczerze nie lubi albo mija sie to z jego wyobrazeniami

tak sie zastanawiam... myslicie ze by przeszlo gdybym wystawila na stol szwedzki deske z roznymi francuskimi serami, ktore sama sobie zalatwie? czy moga sie czepiac, ze niewiadomego pochodzenia i ze jak sie ludzie zatruja to padnie podejrzenie na moje sery? bo nie wiem czy wyskoczyc z taka propozycja przy podpisywaniu umowy. ze np. ja bym dostarczyla im tych serow, a oni by ladnie je wystawili na ten stol.
bo ja tak lubie serki rozne takie... i fajna bylaby taka deska... szczegolnie do wina taka zagrycha

ja juz chodze w plaszczyku, ktory kupilam sobie na zime tylko czasem mnie dopadaja watpliwosci czy mi w nim zimno nie bedzie jak nadejda jakies konkretniejsze mrozy

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-18 o 15:40
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:41   #3093
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Kaska ale to jest tylko ich propozycja a jak sie chce to mozna wprowadzac jakies zmiany konsultujac je z nimi. to jest normalna hotelowa restauracja, wiec nie ma problemu z zamienieniem czegos na cos innego z menu restauracji wiadomo, ze nie beda nikomu wciskac na sile czegos czego szczerze nie lubi albo mija sie to z jego wyobrazeniami
a no to tak jak u nas my tez w hotelu robimy
Cytat:
tak sie zastanawiam... myslicie ze by przeszlo gdybym wystawila na stol szwedzki deske z roznymi francuskimi serami, ktore sama sobie zalatwie?
Lain my tez chcemy wystawic serki francuskie i winko do tego
Piotrka tata kupi i przywiezie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-18 o 15:44
Stary 2008-11-18, 15:51   #3094
tancerka212
Zakorzenienie

myślę że sery to super propozycja! ja nie lubię ale ja to taki wyjątek jestem więc tym sie nie trzeba sugerowac.. myślę że właśnie kabanoski smalec i bimberek to na pewno muszą byc nie wiem czy u nas załatwia to katering czy samemu trzeba zorganizowac ale mi to by nawet pasowało samemu bo u mojego tżta w domu to i tak sie robi na porządku dziennym więc kiełbaska swojska, swój smalec no i swój bimberek mogłyby byc nie wiem tylko czy im sie bedzie chciało to robic ale to już tżta naślę na swoją mamuśkę hehe niech się postara troszkę dla synka na wesele i zrobi pychotkę
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:00   #3095
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
nie wiem czy u nas załatwia to katering czy samemu trzeba zorganizowac ale mi to by nawet pasowało samemu bo u mojego tżta w domu to i tak sie robi na porządku dziennym więc kiełbaska swojska, swój smalec no i swój bimberek mogłyby byc nie wiem tylko czy im sie bedzie chciało to robic ale to już tżta naślę na swoją mamuśkę hehe niech się postara troszkę dla synka na wesele i zrobi pychotkę
no wlasnie u mnie w restauracji wiejski stol oni organizuja jak sie chce, bo jednak restauracje krzywo patrza na wnoszenie swojego jedzenia (patrz: nie ma opcji zeby ciasta upiekly ciocie - trzeba miec papier z cukierni, ktora bierze na siebie odpowiedzialnosc za jakas ewentualna salmonelle czy cos w tym stylu). watpie tez zeby pozwolili na wniesienie bimbru. z tego co wiem to musi byc akcyza na alkoholu zeby potem nie bylo, ze ludzie oslepli i sie potruli, bo alkohol z niewiadomego zrodla okazal sie metanolem. co innego jak sie robi samemu wesele, z kucharka itp.
dlatego obawiam sie czy mi pozwola przyniesc swoje sery... trzeba bedzie dopytac.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-18 o 16:02
Stary 2008-11-18, 16:03   #3096
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
myślę że sery to super propozycja! ja nie lubię ale ja to taki wyjątek jestem więc tym sie nie trzeba sugerowac..
widzisz Tancerko nie tylko datę ślubu mamy wspólną serków też nie lubie jak również wiele innych, ale ja to w jedzeniu cięzki przypadek jestem

ale ogólnie pomysł bardzo fajny i na pewno znajdą się chetni żeby spróbować, a Lain może w restauracji po Waszym weselu dołoża już te serki na stałe do tego stołu

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:04   #3097
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wy juz chodzicie w zimowych kurtkach??? bo ja jeszcze nie ale zastanawiam sie czy juz nie wyciągnąć i nie uprasowac sobie...
mam ten sam dylematAle jutro spróbuje w płaszczu zamszowym. Mam wieksze wątpliwości co do butów, mama mówi, żebym w kozakach juz chodziła.

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Myślę, Samoa że to nie jest dużo, Kasia dobrze napisała ze 4, 5 posiłków to chyba jest norma u mnie bedzie 5
no to ja mam w sumie 5 gorących to jestem spokojna skoro mówicie, że to norma

Cytat:
i wydaje mi sie, ze tego jest tak duzo, ze wiejski stol to juz by bylo przedobrzenie szczegolnie, ze slub jest o 16, a obiad pewno bedzie podany gdzies tak o 17.45 (bo jeszcze zyczenia, dowoz gosci, rozsadzenie ich itp.), wiec i tak chyba stosunkowo czesto bedzie wjezdzalo jedzenie na stol. dlatego przedyskutowalismy z TZem sprawe i stwierdzilismy, ze sobie darujemy ten wiejski stol
mam nadzieje, ze na 2010 wymysla cos pysznego i nie bede musiala za duzo myslec nad zmienianiem
no własnie tez sie zastanawiam nad tym stołem z tego samego powodu. Tez masz dużo jedzonka. Ja mam takie menu (to za 150zł):
http://www.hotel-lech.com.pl/?hotel=wesela
Wkleję je jeszcze jako załącznik.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my chcemy zurek w chlebkach
super

Cytat:
a na ten wiejski stół będziecie dawać? kabanosy ogórki, smalec? czy co bo ja nigdy się z tym nie spotkałam a to może być fajne swojskiego bimbru na pewno nie będziemy mieli
ale to hotel ma ofercie, przypuszczam, że będzie tam smalec, kiełbasy, szynki, ogórki i może jakiś bimber.

Cytat:
tak sie zastanawiam... myslicie ze by przeszlo gdybym wystawila na stol szwedzki deske z roznymi francuskimi serami, ktore sama sobie zalatwie? czy moga sie czepiac, ze niewiadomego pochodzenia i ze jak sie ludzie zatruja to padnie podejrzenie na moje sery? bo nie wiem czy wyskoczyc z taka propozycja przy podpisywaniu umowy. ze np. ja bym dostarczyla im tych serow, a oni by ladnie je wystawili na ten stol.
bo ja tak lubie serki rozne takie... i fajna bylaby taka deska... szczegolnie do wina taka zagrycha
myślę, że jak wyjdziesz z taka propozycją to moga powiedzieć, że mają cos takiego w ofercie. Ale myślę, że to nie będzie problemem jeśli tego nie mają. Ja mam serki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg menu.jpg (51,8 KB, 13 załadowań)
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:06   #3098
kaska87
Zakorzenienie

u nas mozna swoje ciasta, nie trzeba z cukierni tak samo napoje możemy swoje przynieść bo u nich to by było drogo
u nas pani tez mówiła, ze mogą oni zorganizowac wiejski stół
załozyłąm wątek o stole wiejskim może ktos podrzuci fajny pomysł

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-18 o 16:07
Stary 2008-11-18, 16:10   #3099
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
myślę, że jak wyjdziesz z taka propozycją to moga powiedzieć, że mają cos takiego w ofercie. Ale myślę, że to nie będzie problemem jeśli tego nie mają. Ja mam serki
tylko ja mam watpliwosc czy oni mi zalatwia takie sery jakie ja chce, bo niektorych w Polsce nie ma (np. uwielbiany przez moja rodzine 12-miesieczny Comte nie tak latwo dostac, nigdy go w polskim sklepie nie widzialam). a jak sa to osiagaja jakies zawrotne ceny (np. Fourme d'Ambert)
dlatego wolalabym przywiezc je z Francji. tam np. rodzice szwagra kupiliby w sprawdzonej serowni z pierwszej reki. byloby pewniej i na pewno duzo taniej.
Stary 2008-11-18, 16:12   #3100
kaska87
Zakorzenienie

nam te serki Piotrka tato przywiezie sery z francji są pyszne a wogóle u nich są dużo tańsze niz u nas

Stary 2008-11-18, 16:14   #3101
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo napoje możemy swoje przynieść bo u nich to by było drogo
tzn. mama moze w domu nagotowac kompotu czy jednak musza byc zamkniete buteleczki ze sklepu?

ja slyszalam, ze jednak wiekszosc restauracji na cos takiego sie nie zgadza, bo jak sie ludzie czyms potruja to nawet jesli nie bedzie to wina restauracji to jednak jej renoma ucierpi na tym najbardziej. a takie wiesci rozchodza sie z predkoscia swiatla.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-18 o 16:17
Stary 2008-11-18, 16:15   #3102
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. mama moze w domu nagotowac kompotu czy jednak musza byc jednak zamkniete buteleczki ze sklepu?

ja slyszalam, ze jednak wiekszosc restauracji na cos takiego sie nie zgadza, bo jak sie ludzie czyms potruja to nawet jesli nie bedzie to wina restauracji to jednak jej renoma ucierpi na tym najbardziej. a takie wiesci rozchodza sie z predkoscia swiatla.
nie no bez przesady z kompotem, my będziemy kupowac pepsi, soki i wode mineralną

Stary 2008-11-18, 16:23   #3103
lain
Zakorzenienie

Cytat:
nie no bez przesady z kompotem, my będziemy kupowac pepsi, soki i wode mineralną
a no wlasnie, zamnkiete i z pewnego zrodla to sie nie dziwie. wiele restauracji zostawia kwestie napojow dla zainteresowanych.
Stary 2008-11-18, 16:28   #3104
kaska87
Zakorzenienie

Lain to Ty chyba pisałaś, że na 100 osób trzeba kupić 11kg tortu? bo u nas będzie ok 70 i nie wiem ile nam bedzie potrzeba 6-7?

Stary 2008-11-18, 16:34   #3105
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain to Ty chyba pisałaś, że na 100 osób trzeba kupić 11kg tortu? bo u nas będzie ok 70 i nie wiem ile nam bedzie potrzeba 6-7?
ee chyba nie ja bo ja o tortach nic nie wiem. wiem tylko ze najlepiej liczyc 100 do 150 gramow ciasta na osobe

o o tortach wiem tylko tyle, ze jak zapytalam jaki tort starczy na 100 osob to pani mi wskazala torcik skladajacy sie z 3 czesci - od najwiekszej do namniejszej wiec juz wiem mniej wiecej jaka wielkosc wybierac. ale ile to jest kg to nie mam pojecia
Stary 2008-11-18, 16:43   #3106
szana
Zadomowienie

Ja na 60 osób liczę 8kg ale to chyba za dużo co? kurcze i jak to w cenach stoi?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 16:45   #3107
kaska87
Zakorzenienie

my tort na pewno będziemy zamawiaz firmy blikle mniami

Stary 2008-11-18, 16:53   #3108
lain
Zakorzenienie

ja myslalam o Pracowni Tortów Artystycznych http://www.cukierniakaczmarczyk.pl/
akurat jest niedaleko miejsca gdzie bedzie wesele, wiec jakis wpadek z dowozem byc nie powinno a jak specjalizuja sie w tortach to pewno sa pyszne. z reszta mam zamiar najpierw sprobowac (choc za tortami to ja nie przepadam)
Stary 2008-11-18, 17:02   #3109
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Bede płakać dziś zadzwoniła do orkiestry terminy zajete, NA sale na Czechach zajeta;( Nic tylko sie popłakac.
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 17:14   #3110
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Bede płakać dziś zadzwoniła do orkiestry terminy zajete, NA sale na Czechach zajeta;( Nic tylko sie popłakac.
co?! wszystko zajęte?! współczuję

Stary 2008-11-18, 17:16   #3111
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to moze zmiencie na taki termin zeby byla i sala i orkiestra wolne. ja poczatkowo mialam slubowac 21 sierpnia, ale ze wzgledu na brak wolnych terminow przenioslam sie na 31 lipca
Stary 2008-11-18, 17:23   #3112
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja pisałam, bo tak mi powiedziała pani na targach ślubnych. Jeśli 11 kg na 100 osób to u Was pewnie 8 kg na 70

Cytat:
o o tortach wiem tylko tyle, ze jak zapytalam jaki tort starczy na 100 osob to pani mi wskazala torcik skladajacy sie z 3 czesci - od najwiekszej do namniejszej wiec juz wiem mniej wiecej jaka wielkosc wybierac. ale ile to jest kg to nie mam pojecia
a nam pani pokazałam 5-cio piętrowy na 100 os

Cytat:
ale miałaś chyba alternatywną salę?
Stary 2008-11-18, 17:24   #3113
szana
Zadomowienie

Cytat:
to moze zmiencie na taki termin zeby byla i sala i orkiestra wolne. ja poczatkowo mialam slubowac 21 sierpnia, ale ze wzgledu na brak wolnych terminow przenioslam sie na 31 lipca
to jest dobry pomysł Joziu,spróbujcie na inną datę przenieść,na pewno się uda,trzymam kciuki!
Stary 2008-11-18, 17:25   #3114
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ja pisałam, bo tak mi powiedziała pani na targach ślubnych. Jeśli 11 kg na 100 osób to u Was pewnie 8 kg na 70?
ja Wam wkleje jaki torcik bym chciała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WeddingCake.jpg (32,7 KB, 20 załadowań)

Stary 2008-11-18, 17:32   #3115
szana
Zadomowienie

Cytat:
ja Wam wkleję jaki torcik bym chciała
prezentuje się extra w ogóle aż mi ślinka cieknie na jego widok bo taki pyszny się zdaje ja też chcę biały z różowymi dodatkami w postaci róż ale tak delikatnie i białą czekoladą jakiś wzorek po bokach albo różową ale może jak będę w cukierni wybierać to jeszcze co innego mi się spodoba
a jakie ciasta bierzecie jeszcze i ile?
Stary 2008-11-18, 17:39   #3116
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
prezentuje się extra w ogóle aż mi ślinka cieknie na jego widok bo taki pyszny się zdaje ja też chcę biały z różowymi dodatkami w postaci róż ale tak delikatnie i białą czekoladą jakiś wzorek po bokach albo różową ale może jak będę w cukierni wybierać to jeszcze co innego mi się spodoba
sernik musi byc mimo, ze ja nie lubię, ale mój tatus to musi miec serniczek myslałam jeszcze o orzechowcu, może jeszcze królewiec, i dalej nie mam pomysłów

Stary 2008-11-18, 17:42   #3117
szana
Zadomowienie

Cytat:
sernik musi byc mimo, ze ja nie lubię, ale mój tatus to musi miec serniczek myslałam jeszcze o orzechowcu, może jeszcze królewiec, i dalej nie mam pomysłów
a makowiec? i ile tego?
Stary 2008-11-18, 17:43   #3118
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Próbowalismy wszytsko pozajmowane do konca listopada
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:34   #3119
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja Wam wkleje jaki torcik bym chciała
bardzo ładny - te kwiatuszki robia wrażenie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
na pewno sernik, bo lubię a reszta jakiś standard imprezowyLain pisała, że liczy sie 150 g na głowę - ale wszystkiego czy jednego rodzaju???
Już wiem jakie ciasta u nas będą sernik, toffi, makowiec, hawana i miodownik (wybrałam te, które je sie umnie w domku ze strony cukierni http://www.michalscy.pl/oferta/ciasta.html )
Sprawdzałam na forach, że liczy sie blachę na 10 osób. Tylko ile blacha ma kilogramów?Ktos na pisał, że blacha=30 kawałków a liczy się po trzy kawałki na osobę, czyli by się zgadzało.
Patrzyłam na ceny ciast i średnio trzeba liczyć 15 zł za kg, czyli 10 kg ciasta tylko 150 zł?Ciekawe ile kg miesci blacha...idę zapytac mamyMama powiedziała, że blacha ma ok.2,5 kg chyba.

Cytat:
Próbowalismy wszytsko pozajmowane do konca listopada
na 2010 A to jest jakaś remiza, tak?Bo pisałaś OSP. Myślałam, że w takich miejscach to można nawet w ostatniej chwili coś zorganizować. Na pewno coś znajdziecieU mnie w okolicy jest parę domów weselnych, takich, gdzie można własną kucharke mieć, więc uWas pewnie też coś się znajdzie

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-18 o 19:06
Stary 2008-11-18, 19:05   #3120
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

A ja sie musze pochwalić Nie wytrzymalam do piatku zadzwonilam do restauracji którą mamy upatrzona jak z terminami i faktycznie duzo juz zajete ale nasz faworyt 7.08 wolny !! Pan powiedzial ze do piatku to sie raczej nie zmieni wiec jestem cala happy. Nawet sie nie spodziewalam ze bedzie wolna chcialam brac co bedzie wolne w lipcu i sierpniu a tu taka niespodzianka Jestesmy razem od 6.08.06 wiec to prawie to

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości