Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 18:04   #991
agataa121
Raczkowanie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV

Witam przyłączę sie do Was jeśli pozwolicie
we wtorek mam egzamin. Po raz pierwszy
macie może jakieś sprawdzone sposoby na stres? jakieś ziółka np ?
dziedzictwa"

agataa121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:09   #992
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agataa121 Pokaż wiadomość
Takimi czarownicami nie jesteśmy
Na stres nie mamy recepty
Ale podobno dobrze jest zjeść w poczekalni snikersa i myśleć-jak nie tym razem, to następnym
Stary 2008-11-18, 18:14   #993
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Ale podobno dobrze jest zjeść w poczekalni snikersa i myśleć-jak nie tym razem, to następnym
Dodatkowo pojechać najlepiej jak się potrafi, na to co mówi egzaminator nie zwracać uwagi(tzn na zaczepki, dogryzania itp...) jak coś się nie uda to się tym nie przejmować tylko jechać dalej... aaaa w tym czasie my tutaj mocno trzymamy kciuki
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:27   #994
agataa121
Raczkowanie

Cytat:
Takimi czarownicami nie jesteśmy
Na stres nie mamy recepty
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9770835]Dodatkowo pojechać najlepiej jak się potrafi, na to co mówi egzaminator nie zwracać uwagi(tzn na zaczepki, dogryzania itp...) jak coś się nie uda to się tym nie przejmować tylko jechać dalej... aaaa w tym czasie my tutaj mocno trzymamy kciuki[/quote]

z tym snikersem na pewno wypróbuję a i trzymanie kciuków też się przyda
dziedzictwa"

Stary 2008-11-18, 18:28   #995
papryka85
Zakorzenienie

Aaa no i na łuku zachować minimalną prędkość, a na górce lepiej ruszyć z wielkim gazem lub nawet piskiem opon, niż nie ruszyć wcale
Stary 2008-11-18, 18:43   #996
syskaa90
Rozeznanie

Cytat:
z tym snikersem na pewno wypróbuję a i trzymanie kciuków też się przyda
A w jakim mieście zdajesz?

17.01.09r. - studniówka
04.05.09r. - matura...

13.06.2oo9r. - kurs prawa jazdy kat. C
syskaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:54   #997
agataa121
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syskaa90 Pokaż wiadomość
A w jakim mieście zdajesz?
Lublinie
dziedzictwa"

Stary 2008-11-18, 19:12   #998
papryka85
Zakorzenienie

Słuchajta znalazłam dziś niezawodny(podobno) sposób na parkowanie.
Tzn nawet nie tyle na samo parkowanie, co na znalezienie miejsca do parkowania
Brian Tracy-taki koleś super optymista, człowiek sukcesu, autorytet w dziedzinie doskonalenia osobowości(czy coś w ten deseń), twórca znanych seminariów, trener i autor książek (np "Maximum osiągnięć") twierdzi, że jak się w coś bardzo mocno wierzy, to to się spełni-nie ma innej opcji i proponuje sprawdzić to właśnie na...parkowaniu

Podjeżdżamy na zatłoczony parking blisko miejsca przeznaczenia i mimo, że nic nie wskazuje, że uda nam się tam zaparkować, jeśli w to mocno wierzymy, to miejsce się znajdzie na przykład, ktoś właśnie zwolni nam miejsce warunek-musimy być przekonani, że uda nam się tam zaparkować, bo jak tylko będziemy mieli choć cień wątpliwości, to się nie uda

Normalnie aż bym chciała wypróbować!!!

Co to samych egzaminów "najlepsze, co możemy powiedzieć drugiej osobie, to-wierzę w Ciebie, dasz sobie radę"-ot cała prawda o naszym wątku
Tutaj Tracy Ameryki nie odkrył

Dziś zajrzałam do jego książki i nie powiem-chciałabym być taką optymistką
Stary 2008-11-18, 19:16   #999
_divinity_
Zadomowienie

Cytat:
Brian Tracy-taki koleś super optymista, człowiek sukcesu, autorytet w dziedzinie doskonalenia osobowości(czy coś w ten deseń), twórca znanych seminariów, trener i autor książek (np "Maximum osiągnięć") twierdzi, że jak się w coś bardzo mocno wierzy, to to się spełni-nie ma innej opcji i proponuje sprawdzić to właśnie na...parkowaniu

Podjeżdżamy na zatłoczony parking blisko miejsca przeznaczenia i mimo, że nic nie wskazuje, że uda nam się tam zaparkować, jeśli w to mocno wierzymy, to miejsce się znajdzie na przykład, ktoś właśnie zwolni nam miejsce warunek-musimy być przekonani, że uda nam się tam zaparkować, bo jak tylko będziemy mieli choć cień wątpliwości, to się nie uda

Co to samych egzaminów "najlepsze, co możemy powiedzieć drugiej osobie, to-wierzę w Ciebie, dasz sobie radę"-ot cała prawda o naszym wątku

Nie obraziłabym się gdyby napisał książkę dla przyszłych kierowców jak z optymizmem podejść do egzaminu na prawo jazdy
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:21   #1000
Konto usunięte

Cytat:

No no no. Wypróbuje kiedyś to na zatłoczonym parkingu Chociaż jakby patrzeć na to z drugiej strony, to jak by się cały dzień stało i czekało to się człowiek wreszcie doczeka na to miejsce

Też bym tak chciała http://www.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:22   #1001
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Ta strona ponoć kłamie
Sama się nią nie sugerowałam, nawet nie zaglądałam, ale mnóstwo osób pisało tu, że informacje są tam bzdurne. Najlepiej zadzwonić do urzędu i będziesz wiedziała co i jak, bo na stronce będziesz miała, że brak danych albo dokument wydany albo że sprawa w toku, a w rzeczywistości prawko już od dawna będzie leżało do odbioru
Kłamie na bank. U mnie się pojawiło postępowanie w toku, jak już dawno zapłaciłam, a że dokument do odbioru, jak już odebrałam

Cytat:
Eee tam nie buszowałam, tylko zajrzałam na chwilę
A ja tam bym wolała skrobać swoje autko niż marznąć na przystanku. Oj taaak-zdecydowanie prawda martini ?
Będę musiała Cię skrobnąć i tak się skończy nasza miłość

A tak w ogóle, to muszę sobie zimówki kupić i mi je właśnie podrożyli od wczoraj przez pogodę o 4 zł! Na jednej to nie majątek, ale na 4 to już 16 zł!!!

Cytat:
Aaa no i na łuku zachować minimalną prędkość, a na górce lepiej ruszyć z wielkim gazem lub nawet piskiem opon, niż nie ruszyć wcale
Tak jak ja Jak ruszyłam z górki, to egzaminator powiedział, że to miasto to będzie jednak jak z Wojciechowską (zbieżność imion i się na początku śmiał, czy jeżdżę jak ona, na co ja, że nie nie ).
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 19:35   #1002
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
Ta strona ponoć kłamie
Sama się nią nie sugerowałam, nawet nie zaglądałam, ale mnóstwo osób pisało tu, że informacje są tam bzdurne. Najlepiej zadzwonić do urzędu i będziesz wiedziała co i jak, bo na stronce będziesz miała, że brak danych albo dokument wydany albo że sprawa w toku, a w rzeczywistości prawko już od dawna będzie leżało do odbioru
No to może i lepiej, chociaz mam te cale postępowanie administracyjne. Ale według tego jak znajomi to odbieraja to pewnie w czwartek bedzie. Nawet moze jutro, ale nie chce mi sie tam isc, bo juz sie dzisiaj nastałam w urzedzie rejestrujac z tata samochod (jestem wspolwlascicielem i musze byc obecna ;/)

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 19:52   #1003
papryka85
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9772123]No no no. Wypróbuje kiedyś to na zatłoczonym parkingu Chociaż jakby patrzeć na to z drugiej strony, to jak by się cały dzień stało i czekało to się człowiek wreszcie doczeka na to miejsce

Też bym tak chciała http://www.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms [/quote]
A to mnie tata mówił, że za szybko w zakręty wchodzę
A ta zasada z parkowaniem jest taka, że nie masz czekać pół dnia, tylko przyjeżdżasz i miejsce jest lub właśnie się zwalnia

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, to muszę sobie zimówki kupić i mi je właśnie podrożyli od wczoraj przez pogodę o 4 zł! Na jednej to nie majątek, ale na 4 to już 16 zł!!!
No ale po co te zimóweczki? Czyżbyś miała plany jednak jeździć???
Stary 2008-11-18, 19:55   #1004
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu wykasowałaś pierwszą część

Paskudo! Uważaj Taaak Właśnie zakupiłam, kaska poszła na spacer. A jak sobie pomyślę, ile rzeczy mogłabym za to kupić, ile prezentów na gwiazdę, to aż mnie w dołku ściska.
Stary 2008-11-18, 19:56   #1005
panna kinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość
Kurczę szkoda no nie wiem, co mam Ci powiedzieć ... Nie myśl o tym na razie, odpocznij, i zapisz się na kolejny egzamin. Cholerny stres ...;/
no właśnie ja nad tym stresem zapanować nie potrafię i to mnie gubi! Zawsze miałąm z tym problem.
Narazie stram się jak najmniej myśleć o tym prawku i wczorajszej sytuacji, dlatego nawet wśród znajomych zanzacyzłam, że nie życzę sobie tego tematu aż do odwołania! Ehhh wspaniali i tolerancyjni ludzie
Poza tym w ten weekend pojadę mojego przyszłego chrześniaka zobaczyć, który w ten piątek będzie miał równo tydzień, a więc jest o czym myśleć

Cytat:
Napisane przez evil minded Pokaż wiadomość
panna kinia, na pocieszenie Ci powiem, że 4 podejście też na łuku uwaliłam. Znam ten ból. Za to za następnym razem zdałam, więc trzymam kciuki!
oo to fajnie wiedzieć, że ktoś też przez coś takiego przeszedł chociaż oczywiście nikomu nie życze, bo żal niesamowty! Mam nadzieję, że ten piąty będzię tym właściwym

Cytat:
Zdecydowanie weź egzamin za dnia-ZDECYDOWANIE. Dużo lepiej się jeździ
wiem, wiem!
Już zapisana jestem z rana! Mam nadzieje, że godzina taka akurat będzie. Co prawda zajęcia opuszczę(w dodatku te najciekawsze!), ale trudno coś za coś.

Cytat:
Napisane przez adzipersik Pokaż wiadomość
POPIERAM! Ten egzaminator wcale ale to wcale nie był spoko!
no cóż czasu się nie cofnie...
a fakt, faktem, że najbardziej zgubił mnie mój pośpiech i emocje
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9764675]
panna kinia no Qrcze wielka szkoda:-( nastepnym moze uda Ci sie wywalczyc wczesniejsza godzinke[/quote]
no niestety załamanie było (i jest?), ale już mi troszkę przechodzi

Cytat:
Napisane przez aniad61 Pokaż wiadomość
a ja dziś oblałam na placu, na łuku i to przed robieniem samego łuku.. gość się przyczepił, że samochód do końca nie zmieścił się w kopercie, więc miałam powtórkę i wg niego zrobiłam to tak samo, mimo że wg mnie minimalnie wystawał tył samochodu za linię.. no ale cóż.. i tak bym nie zdała i z takim nastawieniem na ten egz przyszłam więc.. wczoraj miałam 1 godzine dodatkowej jazdy wykupioną u gościa z innej firmy, nie z tej, z której miałam instruktora do tych podstawowych 30h.. no i on mi uświadomił, że powinnam zostać nauczona kierować kierownicą (!), a ja sie tego sama uczyłam, nic mi moja pani instruktor nie mówiła, że źle kręcę.. i jazda też.. u tego gościa wczoraj jeździłam dynamiczniej niż z babką. od razu 'rozpędzałam' się do 50km/h, a jeżdząc z babką nic mi nie mówiła, że powinnam jechać maksymalną prędkością i w ogóle dynamicznie.. i też jazdy na łuku źle mnie nauczyła, bo patrzę tylko na lusterka, a powinno się patrzeć też przez tylną szybę, czego mi nie powiedziała i jeździłam też na gazie (!) na łuku, a gość mi powiedział, że wystarczy samo sprzęgło. pięknie. muszę wziąć u niego kilka dodatkowych godzin i potem zapiszę się na egz.
Ehh no ja właśnie też jakiś czas remu (kiedy brałam dodatkowe godziny) zmieniłam instruktora (na lepsze) i zauważyłam, że ile ludzi to tyle technik i teori jazdy, dlatego zapisuj się to tego z którym się lepiej i pewniej czujesz.
Aha zaznaczam, że na egzaminie wbrew pozorą też jest oceniana dynamika jazdy.
Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
uff jutro jade ustalic egzamin boje się ;D
no to pochwal się jaką datę dostaniesz

Cytat:
Po pierwsze czekać gdzie indziej niż poczekalnia, bo takich rzeczy jakich się tam nasucha od innych osób lub z wspaniałego wyświetlanego filmiku (jak to się odbywa egzamin) to można jeszcze bardziej się zestresować (przykład -> ja wczoraj). Dlatego wyjść na zawnątrz! Pochodzić, pooddychać, popalić.
Po drugie nie pij jakiś ziółek i innych tego typu specyfików na uspokojenie, bo choć one mogą zwalczyć stres to i niestety osłabiają koncentracje, która jest najważniejsza.
Po trzecie. Pięć razy więcej i cześciej patrzeć na kontrolki szczególnie na placyku, bo może Ci się wyświetlić nie zapięcie pasów lub ręczny.
Po czwarte. Rozglądać się, rozglądać się i jeszcze raz rozglądać! Tak aby egzaminator widział, że jesteś ostrożna. Machaj tą głową ile się da i upewniaj się 100 tys razy, bo to także wpływa na egzamin.
Po piąte hmm może jakiś snikers czy czekoladka?

Cytat:
oj tak popieram ja właśnie jeden z egzaminów oblałam na górce, bo auto zgasło. Dopiero w niedziele tak właściwie nauczyłam się ruszać pod górkę (dzięki kochanemu tatusiowi) i reguła jest jedna więcej gazu mniej sprzęgła. Auto nie nawet warknie, zatrzęsie się, ale ma ruszyć i to najważniejsze! Nawet jak Ci już samochód "idzie" to nie puszaczaj tak gwałtownie tego sprzęgła tylko przytrzymaj je trochę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 20:05   #1006
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu wykasowałaś pierwszą część

Paskudo! Uważaj Taaak Właśnie zakupiłam, kaska poszła na spacer. A jak sobie pomyślę, ile rzeczy mogłabym za to kupić, ile prezentów na gwiazdę, to aż mnie w dołku ściska.
A ja bym chciała kupić zimówki, ale nie mam do czego
Ja sobie mogę zmienić co najwyżej fleki w kozakach
Czyli jednak...
Jak to rzecze Tracy "wierzę w Ciebie, dasz sobie radę"
PS. Mam nadzieję, że jutro uda mi się wziąć za maila

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-11-18 o 20:06
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 20:10   #1007
Konto usunięte

Cytat:
A ta zasada z parkowaniem jest taka, że nie masz czekać pół dnia, tylko przyjeżdżasz i miejsce jest lub właśnie się zwalnia
Wim, wim

Zimówki w kozakach dobry pomysł

martini i jak niemiecki?
Stary 2008-11-18, 20:16   #1008
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak...
No to idąc dalej za tym optymistycznym wątkiem (co jest jednak średnio w moim stylu, ale niej będzie ). Kupiłam sobie rok temu kurtkę zimową, boską i idealną, jeszcze przed zaczęciem prawka. Ale kurtka się rozwaliła w styczniu, a producent zamiast naprawić szkodę, oddał mi pieniądze. I tak, przebujałam pół zimy w jesiennej, bo zima była ciepła. Ale potem przyszedł mróz i dupka marzła. Niestety w sklepach już nie było ciepłych kurtek długich, więc kupiłam krótką, ale jak ją kupowałam, to powiedziałam sobie - "za rok będzie idealna, bo będziesz już jeździć samochodem."

Także widzisz, nie znasz dnia ani godziny .

Postaram się też odpisać dzisiaj, chociaż nie obiecuję, bo mogę paść - śpię ostatnio po 3 godziny

Cytat:
Napisane przez Ir
Zimówki w kozakach dobry pomysł

martini i jak niemiecki?
Kozaki to w ogóle muszę sobie sprawić nowe

A niemiecki, no cóż, chyba panią przechwaliłam wczoraj Zaliczyć zaliczę, ale będzie raczej średnio. Cieszę się tylko, że nie siedziałam nad tym dłużej, bo i tak bym się więcej nie nauczyła

Edytowane przez martini.
Czas edycji: 2008-11-18 o 20:19 Powód: dopisek
Stary 2008-11-18, 20:22   #1009
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
No to idąc dalej za tym optymistycznym wątkiem (co jest jednak średnio w moim stylu, ale niej będzie ). Kupiłam sobie rok temu kurtkę zimową, boską i idealną, jeszcze przed zaczęciem prawka. Ale kurtka się rozwaliła w styczniu, a producent zamiast naprawić szkodę, oddał mi pieniądze. I tak, przebujałam pół zimy w jesiennej, bo zima była ciepła. Ale potem przyszedł mróz i dupka marzła. Niestety w sklepach już nie było ciepłych kurtek długich, więc kupiłam krótką, ale jak ją kupowałam, to powiedziałam sobie - "za rok będzie idealna, bo będziesz już jeździć samochodem."

Także widzisz, nie znasz dnia ani godziny .

Postaram się też odpisać dzisiaj, chociaż nie obiecuję, bo mogę paść - śpię ostatnio po 3 godziny
I tej wersji się trzymaj!
Dziękuję za uwagę, autografy później
Widzisz-nic nie dzieje się bez powodu

EDIT: Czy jest tutaj ktoś z Zielonej Góry???

Czas edycji: 2008-11-18 o 20:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 20:58   #1010
kesly1
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
uff jutro jade ustalic egzamin boje się ;D

podobno jeżdzę dobrze ale ogolnie boje sie ze sie zestresuje i wszystkiego zapomne eheh albo ze bede miała totalnie wrednego egzaminatora a ja nie potrafie byc miła jak ktos jest dla mnie wredny wiec jeszcze się bójką skończy a tak na poważnie to może naiwnie, ale licze na to ze zdam za 1 razem. chociaz wciaz nie czuje sie 100% gotowa na szczescie mam jeszcze 3 godziny do wyjezdzenia i dokupuje jeszcze 6 ;p

edit : ZDAJE KTÓRAŚ W ELBLĄGU ? :P
oczywiście życzę Ci z całego serduszka, żebys zdała za pierszym razem , i bedę mocno trzymała kciuki, ale proszę nie nastawiaj się AŻ tak bardzo, bardzo, bo jeśli nie zdasz, to troszkę się na sobie zawiedziesz... ;]

Słyszałam, że w Elblągu w ogóle ciężko zdać, ale ile ludzi, tyle teorii
Powodzenia
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 21:01   #1011
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
rosyjski to poezja dla ucha... kiedyś miałam ruską klawiaturę, szkoda że jak coś jest ruskie, to tak szybko się psuje

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9770835]Dodatkowo pojechać najlepiej jak się potrafi, na to co mówi egzaminator nie zwracać uwagi(tzn na zaczepki, dogryzania itp...) jak coś się nie uda to się tym nie przejmować tylko jechać dalej... aaaa w tym czasie my tutaj mocno trzymamy kciuki[/quote]U mnie egzaminator przy przepytywaniu pod maską nagle zapytał, czy są grzyby u nas w lasach

Cytat:

EDIT: Czy jest tutaj ktoś z Zielonej Góry???
Ja jestem około 50km od ZG, liczy się?

JEEEEESTTTTT!!!
Na magicznej stronce wyświetliła się informacja
(11/14/08) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(11/17/08) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

To znaczy, że się doczekałam?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 21:01   #1012
papryka85
Zakorzenienie

Kesly1 masz już tego swojego volvosa?
Może byś sprawdziła teorię Tracy'ego???

askawtn no widzisz-w Twoim przypadku stronka zadziałała
To jutro pewnie śmigasz po plastik, co???
A bo na innym forum koleżanka z Zielonej Góry potrzebuje, by jej ktoś polecił jakąś szkołę jazdy...Chyba należycie do tego samego WORDu...Pomożecie?

Czas edycji: 2008-11-18 o 21:04
Stary 2008-11-18, 21:11   #1013
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ale tzn, że to prawko jest już w urzędzie i czeka, czy dopiero jest w drodze do urzędu, a na stronce tak napisali, na odwal?

Ja "należę" do WORDU w Poznaniu, przynajmniej tam zdawałam prawko, więć niestety nie pomogę ) Spróbuj na wątku o ZG http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=142972

Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Czas edycji: 2008-11-18 o 21:32
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 21:19   #1014
kesly1
Zakorzenienie

Cytat:
Kesly1 masz już tego swojego volvosa?
Może byś sprawdziła teorię Tracy'ego???
a no cholipa zirytowana jestem. TŻ dzisiaj zaczął go robic (dokładnie wycieraczki) i okazało się, że to nie takie proste , bo zepsułam cały ten "system" włączania wycieraczek... i dupcia, nic z tym nie zrobił. Był u jakiegoś "mechanikosa" co się zajmuje takimi rzeczami, ale jak na złość miał zamknięte dzisiaj.
Już sama nie wiem, kiedy się doczekam. Przestaje mne to bawić, nie mam auta juz od 1 listopada... a TŻtowi też za bardzo się nie spieszy, bo ma swoje auto, i ma czym swój tyłeczek wozić ;]
Obiecał mi dzisiaj, że juz w tym tygodniu na pewno będę miała autko ... Zobaczymy
Stary 2008-11-18, 21:41   #1015
Magietka
Raczkowanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9769728]U mnie się akurat sprawdziło (o dziwo) ale to był jeden przypadek na kilkanaście;p[/quote]

Mi tez ale jesli dlugo nic sie na stronce nie zmienia lepiej dzwonic

Cytat:
Napisane przez strawberka Pokaż wiadomość
a ja już sama nie wiem jak się nastawiać.. tak źle i tak niedobrze dziś rozpoczynam wielkie odliczanie do egzaminu- 10 dni..
koleżanki w pracy mi powiedziały, że jak zdam, to jedna się zapisze na kurs a druga się doszkoli, więc mam dodatkową motywację
ale szybciutko ten czas minal cio? A kolezanki daly Ci duza motywacje ale tak naprawde nie stresuj sie ze pozostalo 10 dni podejdz do tego egzaminu obojetnie a sprawy same sie uloza pomyslnie-stres jest jednak wstanie wiecej namieszac niz pomocBedzie dobrze

Cytat:
Ja przed egzaminkiem ziolowa uspakajaca tabletke lyknelam ale naj lepiej jak pare dni wczesniej wyprobowala na sobie dzialanie tabletkijak juz bedziesz musiala lyknac(w dniu egzaminu) i maxymalnie skupic sie na zadaniach a nie zamartwiac sie ze juz trwa egzamin
Achaa i jeszcze batonik Snickers!!!!naprawde pomaga i nasze kciuki

I cel - 60cm
II cel- 70 cm
Magietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 23:09   #1016
kesly1
Zakorzenienie

joł joł, ale nudaaa, a tutaj nikogo nie ma
Czizusie jak u mnie dzisiaj deszcz pada, normalnie wali w rynnę jakby jakieś wiersze pisał, albo rymy układał
Obudzcie się Wstawać spiochy
Stary 2008-11-18, 23:09   #1017
goska87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez .:Nadia:. Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam maly problem z moim instruktorem. Mianowicie chodzi o to, że przez niego trudno mi jest sie skupić na jezdzie cały czas cos do mnie mowi, opowiada o sobie itd, Fajnie mi się z nim gada, ale czasami chcialabym się skupic na jezdzie, bo wkoncu mam sie nauczyc jezdzic, a tak to sie nigdy nie naucze;/ Raz mu powiedziałam, tak delikatnie żeby mnie nie zagadywal bo nie wiem co robie wtedy:P a on na to "ja cie zagaduje"?. Nie wiem czy sie obrazil, bo na ostatniej jezdzie juz troche mniej do mnie mowil. Wszytko bylo niby ok, ale dalo sie wyczuc , ze cos jest juz nie tak.eh;/
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;9764675]Spróbuj przywyknąć do tego i skupić sie nie tylko na rozmowie, ale też na jeździe. Słyszałam, że egzaminatorzy też często zagadują na egzaminie po to by sprawdzić podzielność uwagi....[/QUOTE]

Racja Mnie egzaminator zagadywał, ale gadałam z nim tylko jak jechałam po prostej albo stałam na światłach. Jak ruszałam i musiałam odpowiedzieć mu to było tylko: " YYY (pauza) nie (pauza) bo wie Pan ..." a jak już sobie spokojnie jechałam to kończyłam wątek swojej myśli Myślę, że to też jest ważne, podzielność uwagi jak najbardziej wskazana Więc lepiej, abyś się nauczyłą tego na kursie

Cytat:
Napisane przez aniad61 Pokaż wiadomość
a ja dziś oblałam na placu, na łuku i to przed robieniem samego łuku.. gość się przyczepił, że samochód do końca nie zmieścił się w kopercie, więc miałam powtórkę i wg niego zrobiłam to tak samo, mimo że wg mnie minimalnie wystawał tył samochodu za linię.. no ale cóż.. i tak bym nie zdała i z takim nastawieniem na ten egz przyszłam więc.. wczoraj miałam 1 godzine dodatkowej jazdy wykupioną u gościa z innej firmy, nie z tej, z której miałam instruktora do tych podstawowych 30h.. no i on mi uświadomił, że powinnam zostać nauczona kierować kierownicą (!), a ja sie tego sama uczyłam, nic mi moja pani instruktor nie mówiła, że źle kręcę.. i jazda też.. u tego gościa wczoraj jeździłam dynamiczniej niż z babką. od razu 'rozpędzałam' się do 50km/h, a jeżdząc z babką nic mi nie mówiła, że powinnam jechać maksymalną prędkością i w ogóle dynamicznie.. i też jazdy na łuku źle mnie nauczyła, bo patrzę tylko na lusterka, a powinno się patrzeć też przez tylną szybę, czego mi nie powiedziała i jeździłam też na gazie (!) na łuku, a gość mi powiedział, że wystarczy samo sprzęgło. pięknie. muszę wziąć u niego kilka dodatkowych godzin i potem zapiszę się na egz.
To nie lepiej zapisać się teraz na egzamin skoro i tak będziesz na niego czekać długo (u mnie to ok. 1,5 miesiąca, ale dziewczyny mówią nawet o 3 miesiącach) no i przez ten czas doszkolić się?

Cytat:
Zrobiłam właśnie tak zaczęłam się nawet zastanawiać czy mi nie zwróci uwagi, że tak strasznie gazowałam go na tej górce No ale jakoś było ok

Cytat:

Mnie z kolei mama mówiła że za szybko

Cytat:
Czyli jednak...

Wybacz, że się śmieję, ale kocham Twoje teksty

Edit: kesly1 ja jestem

13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy

Edytowane przez goska87
Czas edycji: 2008-11-18 o 23:12
goska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 23:17   #1018
kesly1
Zakorzenienie

No!!
Już chciałam focha zarzucić, że jak ja jestem to nikogo nie ma, ale znalazła się jakaś pokrewna duszyczka Dlaczego nie śpisz? ? Nie mów, że jeszcze przeżywasz prawko, i spać nie możesz tzn. zdany egzamin
Stary 2008-11-18, 23:20   #1019
goska87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kesly1 Pokaż wiadomość
No!!
Już chciałam focha zarzucić, że jak ja jestem to nikogo nie ma, ale znalazła się jakaś pokrewna duszyczka Dlaczego nie śpisz? ? Nie mów, że jeszcze przeżywasz prawko, i spać nie możesz tzn. zdany egzamin

Ja to nocny marek jestem -> czyt. cierpię na bezsenność A później wstać z łóżka rano nie mogę
Egzamin mam już dawno za sobą, na szczęście

izulecka, jagusia15

13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
goska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 23:22   #1020
martini.
Zakorzenienie

Ja jestem, no kto jak nie ja. Miałam iść wcześniej spać, już to widzę, położę się o 2, a nie o 4. I jest super.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości