|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
a cóż to za rewelacyjna praca w której tyle płacą, bo jeszcze o takowej nie słyszałam?
Gorzej mają Ci, co nie mają wakacji, tylko "stałą" kiepsko płatną pracę, którą głupio tak jakoś rzucić dla 2 miesięcy pracy za granicą. Chociaz nie powiem, jakbym tyle zarobiła, co piszesz, to bardzo poważnie bym się zastanowiła.
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama nie pojadę, bo nie mam gdzie z kim i jak, a poza tym wtedy byśmy nawet na telefony nie zarobili W poprzednie wakacje byłam na kilka dni w GB i nie było dnia bez telefonu. Przez sześć dni nabiliśmy rachunek za ok. 150 zł ![]() Chciałam dzisiaj wysłać zdjęcia wystroju kościoła ze ślubu mojej siorki, ale chyba pliki były za duże i się nie wysłało ![]() Jeśli chodzi o ranne wstawanie, to mimo iż jestem typem sowy, to jakoś daję radę. Codziennie wstaję ok. 06:30. Czasami nawet w soboty i niedziele (jak mam zjazd). Ale za to jak tylko mam wolne, to śpię do oporu
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja też czekam na mojego TŻta na przygotowania.. bo on bardzo zmnienny w tej tematyce jest
raz mówi że musimy zacząc coś załatwiać.. na drugi dzień że "mamy czas" echh ale w tym tygodniu szukam fotografa i orkiestry.. to potem razem podzwonimy i zobaczymy..onaella bardzo ładne karteczki ![]() no i jak połapię się w tym całym gmailu i tej naszej grupie to dam jakieś swoje zdjatko.. Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-18 o 22:22 |
|
|
|
#3154 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj niewiele, nikt nie lubi makowego uśmiechu na zdjęciu. |
||||
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sie wycwanilam, bo moja mama malo dzwoni swoim telefonem i non stop ma na prawde duzo kasy na karcie, a musi doladowywac co jakis tam czas zeby nie zablokowali karty. i postanowilam mamie zrobic przysluge - wydzwonie jej ten nadmiar ![]() ja wlasnie zostalam wyciagnieta z mojej goracej kapieli telefonem od TZa. a raczej moj brat mnie wyciagnal z tej lazienki na zlecenie TZa, bo jakims cudem moj telefon w lazience stracil zasieg i TZcik sie nie mogl dodzwonic. wiec TZ zadzwonil do mojego brata zeby ten mi przekazal zebym zadzwonila do TZa ![]() ale wreszcie zrobilo mi sie cieplej, bo juz mi dlonie grabialy. goraca kapiel to jest to ![]() z tym wyjazdem za granice to jest roznie... juz nie ma tak rozowo z praca. znam osoby, ktore wyjechaly i niczego nie znalazly, albo znalazly dopiero po tygodniu czy dwoch szukania. tym ktorzy nie znalezli niczego poszla tylko kasa na podroz i na mieszkanie tam ![]() no i rzeczywiscie odpada zeby tam jechac jak sie ma stala prace tu, bo nikt nikomu nie da urlopu na miesiac czy dwa... a jak juz sie ma ten urlop to sie chce odpoczac od pracy (zgodnie z zasadami BHP ), a nie jechac pracowac za granice.jeszcze 10 minut i sie zabieram za nowy odcinek Prison Break (ktory pewno ogadne jeszcze raz z TZem jak juz wroci )
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
no macie racje z tą pracą że w ciemno to nie ma co jechac ale jak juz się załatwi robotę to naprawdę warto. Moze na wyspy juz si nie opłaca ale skandynawia dalej potrzebuje ludzi do pracy- wiem bo byłam i znów mam zamiar byc. pracuję zbierając malinki wiec bez kwalifikacji a kokosy się zarabia bo tam po prostu te 50zł za godzinę dla polaka to jest tak jak u nas 3zł za godzine dla ukrainca... wszystko legalnie, podatek odliczony juz na miejscu a wiec 8-9 tysiakow sie na czysto przywozi. widzialam nawet ogloszenie gdzies ze szukają ludzi do pracy w skandynawii wiec jak któras bardzo chce zarobic i szybko to czemu nie zaryzykowac
![]() no ale nie bede tu zglebiac szczegółów... a ja żaden kozak nie jestem tylko po prostu za moim tżtem pójdę na koniec świata i już mu to udowodniłam namacalnie hehehe dobra dziewczyny ja uciekam spac bo mialam juz isc godzine temu a dalej z wami gadam ![]() dobranocka!!
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam wkleić zdjęcia tortu jaki mi się podoba, ale niestety nie mogę ściągnąć wybranych zdjęć ze strony internetowej mojej cukierni, więc podaję tylko link.
www.uspychaly.pl Ja bym chciała dekorację z samych czerwonych owoców jak na zdjęciu W-07, W-11a i W-11b (oferta-->torty weselne). Tak lekko, delikatnie, owocowo i smakowicie. Nie patrzcie na te okropne stelaże, wklejam te zdjęcia, bo taką dekorację bym chciała, a stelaż u mnie będzie taki tradycyjny. Nie chcę dekoracji z masy ticcino, bo pomimo, że te wszystkie różyczki pięknie wyglądają, to między tą masę, a tort daje się taki krem (żeby to łatwiej formować chyba) i mi on baaardzo nie pasuje (czyt.nie smakuje). |
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tak z moich obliczen wynika, ze 8 tys. by bylo gdyby pracowala przez miesiac po jakies 40 godzin w tygodniu i to bez jedzenia, mieszkania itp. to tak sie zastanawiam ile trzeba godzin pracowac zeby 8 tys przywiesc juz po odliczeniu takich rzeczy. Cytat:
moze jak to swieze truskawki, a tort w srodku nie owocowy to TZ by sie skusil. choc z drugiej strony orzechowy tort i truskawka na wierzchu? ehh nie pasuje
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-18 o 23:51 |
||
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieli nas ok. 30 km i dlatego widujemy się najwyżej 3 razy w tygodniu. W pozostałe dni pozostaje na telefon. Moje Kocjanie ma do mnie pakiet 20 godz na miesiąc W pierwszym miesiącu tej promocji, limit godzin skończył się już... 17 dnia Idę spać, bo jutro trzeba rano wstać
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
to moj TZcik na szczescie mieszka 3 przystanki tramwajowe ode mnie, a 5 minut samochodem, wiec 4 godzinki spokojnie na miesiac zazwyczaj starczaja
szczegolnie, ze codziennie sie widujemy.chyba ide spac, bo musze o 7 wstac ![]() TZ uprzejmie mi doniosl, ze w Lodzi wlasnie zaczal padac snieg... a w Kraku ani widu ani slychu...
|
|
|
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nawet nie biorę pod uwagę tortów kremowych (orzechowy, węgierski), bo mam ślub 26 czerwca i może być gorąco, a wtedy goście mogą nie mieć ochoty na taki słodki tort. Bitą śmietaną to może różyczek się nie zrobi na torcie, ale da się dookoła jakiś wzorek zrobić i też będzie ładnie. Pracowałam kiedyś w tej cukierni i widziałam jakie cuda robi ich mistrz cukiernictwa
|
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ile godzin tygodniowo trzeba pracować!Cos mi się zdaje że ponad siły, Ja sobie nie wyobrażam tyrać, przesilić sobie jakieś części ciała a za parę lat mieć problemy czy to z kregosłupem czy cuśGdyby nie moj TŻ Ja bym tu nie siedziała. W NL żeby zarobić 8 tysięcy to trzeba pracować ok 3miesięcy, mieszkania do wynajmu są drogie, jakieś ciut normalniejsze jedzonko również..A teraz coraz trudniej z pracą, a o wynajęciu czegoś fajnego to już wogole.. Cytat:
![]() A skąd masz nowe odcinki PB Też chce
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierzcie mi że takie cuda się zdarzają. juz wam kiedys powiedzialam ze do wesela chce zgromadzic na koncie 20 tysiecy i jak niby mialabym to zrobic nigdzie nie pracując w polsce???? tylko te moje malinki![]() ale jeden jest warunek- musisz pracowac u obcokrajowca a nie u polaka bo polak to wiadomo- aby cię oskubac i jak najmniej zaplacic... a ludzie tam mają zupelnie inne myslenie i szanują swojego pracownika- przerwy kiedy sami chcemy, rwiemy ile chcemy- wszystko na lajcie a nie tyranie. tylko w polsce jest taki wyzysk za grosze... dziewczyny umieram na gardło... nie wiem co sie stało ale w nocy chyba ze sto razy sie budziłam tak mnie rozbolało... a zajecia dzisiaj do 18 tej... ehhh ciężki dzień mnie czeka;(
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-11-19 o 10:46 |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama bym tak chciała,ale z moim szczęściem trafiła bym na pracodawcę,który kasy nie wypłaca albo na taką harówkę ,że do końca życia bym się nie pozbierała po tym;/ja też chora jestem i wiem co to znaczy na szczęście mogę leżeć w łóżeczku więc współczuje dziś zajęć
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
cześc ja pisze dalej moją pracę bo dzisiaj zanoszę promotorowi, zeby sprawdził i się boję trochę
![]() poza tym jestem mega wkurzona bo dzisiaj na wykładzie!!!!!! mamy kolokwium!!! na wykładzie głupi dziadek wykłady nie sa obowiązkowe!
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie bój się,pewnie będzie bardzo dobrze i nie ma się co przejmować
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtym semestrze miałam prace napisaną na 5!!! a dostałam 3,5 u niego NIKT nie mam 5 ani nawet 4,5
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczynki
po prawie miesięcznej przerwie a wiecie dlaczego??? któegoś pieknego dnia wchodze rano na wiaz a tam ze jestem zablokowana bo jestm trollem internetownym i szok bo nigdy sie tak nie zachowałam wobec nikogo ale na szczęście mam jedna duszyczke na gg moderatorke z wizazu i pomogła mi problem roziwazać, bo co sie okazło wszsycy z mojego miasta korzystający z miastowej sieci interestowej zostali zablokowani bo wizaz nie mógł sie z nimi skontakować ale juz narazszcie sie wyjasniło kurcze nie nazdrobie tego o czym pisałyscie bo miałabym az 50 stron![]() w skrócie może któas mi napisac jakie tematy poruszane były ostatnio ![]() a ogólnie u mnie smutno bo babcia mi zmarła i jako s o weselu mi sie nie chce myslec fakt faktem wazniejsze rzeczy juz umowy mam podpisane tylko tej cholernej orkiestyr nie mam bo nei moge sie zdecydować...ale nazrazie nie mam głowy do tego
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy ponownie Angluko
![]() bardzo mi przykro z powodu Twojej babci, trzymaj się dzielnie kobietko
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Agulka witaj znow
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
a z takich ważnych informacji
to Angluka jesli masz konto na gmailu to podaj maila chyba Kubusewie bo tam mamy swoją grupkę i mozemy rózne zdjęcia i pliki wysyłać zresztą Kubusewa Ci wszystko wyjaśni
|
#3172 |
|
Rozeznanie
|
hmm nie mam kotna na gmailu ale zaraz zorientuje sie i załoze
dziekuje lusmarijaKasia wiatam i to bardzo gorąco stęskniłam sie za Wami Wszystkimi
Edytowane przez angluka Czas edycji: 2008-11-19 o 13:02 |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
już 13.00
a ja chciałam wydrukowac pracę ale drukarka nie ma tuszu dobra mam 8 stron mam nadziję, że wszytko będzie ok
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-19 o 13:08 |
|
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
to był bardzo długi miesiąc
ale sie ciesze ze juz moge normalnie pisac, bo nawet nie mogłam podglądać co piszecie napisałam ci Pw zebys mi dała jakies wskazówki co do tego gmaila bo juz konto załozyłam
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety, Twój komputer był wykorzystywany przez trolla i dostęp do forum został zablokowany przez administratora ze względu na łamanie regulaminu. i nie mogłam w zadna zakładke wejśc bo mnie odrazu wywalałi i pisało ze błąd połączenia nie wiem o co chodziło ta moja firma z której mam neta ale wazne ze juz wszystko oki
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w końcy dowiedzieli się kto jest trollem?![]() a wogóle co tutaj dzisiaj tak cicho jest?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-19 o 13:50 |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak sie ogarne co i jak z dodawaniem zdjec na tym gmailu to wam klikne zebyscie zobaczyły
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już sięmelduję po obiadku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Ja sama nie pojadę, bo nie mam gdzie z kim i jak, a poza tym wtedy byśmy nawet na telefony nie zarobili
W poprzednie wakacje byłam na kilka dni w GB i nie było dnia bez telefonu. Przez sześć dni nabiliśmy rachunek za ok. 150 zł 
raz mówi że musimy zacząc coś załatwiać.. na drugi dzień że "mamy czas" echh ale w tym tygodniu szukam fotografa i orkiestry.. to potem razem podzwonimy i zobaczymy..
i ile tego?

)

W pierwszym miesiącu tej promocji, limit godzin skończył się już... 17 dnia 

wykłady nie sa obowiązkowe!