|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
pamietam ze jako dziecko bywałam tam codziennie jako ze moja babcia mieszkala praktycznie przy starym rynku.Ale potem naprawili mechanizm...widac znow sie psują
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez takich najmniejszych nie ma. Ja nosze 15 (obraczke, bo pierscionki 12) a on 26 Ostatnio nawet sie smialismy jak porownywalismy nasze dlonie. Moj paznokiec w kciuku to jego paznokiec palca malego.![]() A ja narzekalam, ze mam chlebowate dlonie... Nawet moja kumpela byla dzis zdziwiona, ze zmiescil mi sie na palec pierscionek rozmiaru 11, a ona zalozyc do konca go nie mogla mimo zakladania na te sama dlon i ten sam palec, gdzie ona jest 10 kg lzejsza ode mnie i obie sadzilysmy, ze to ona ma smuklejsze palce...![]() No i sama ostatnio zauwazylam, ze mam zajefajne dlonie ogladajac stare zdjecia. Normalnie fetyszystka sie robie na punkcie moich wlasnych dloni.
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wymyśliłam sobie wierszyk na zaproszenie - co wy na to?
(pozmieniałam tylko adresy -żeby nie było )Razu pewnego rzecz się ta działa, Wtedy to Kasia Grzesia poznała A Grześ przystojniak w nią zapatrzony Rzekł sobie wtedy „Chcę takiej żony!” Chodził, przytulał, kwiatki kupował, Kochał namiętnie, w rękę całował. Zapytał „Będziesz?” na jednej plaży A ona „Pewnie! To mi się marzy!” Na wspólną drogę postanowili Wymaszerować uroczyście A Was kochani moi mili Zaprosić pragną osobiście. A.D. 2009, 30 maja – data magiczna Pan będzie piękny i Panna śliczna 15:00 wybrzmi na zegarze Ślubować będą jak zwyczaj każe. A.D. 2009, 30 maja – data magiczna Pan będzie piękny i Panna śliczna 15:00 wybrzmi na zegarze Ślubować będą jak zwyczaj każe. W świętego jednego kościele Wzruszenia łez popłynie wiele Uśmiechów ile będzie nie wiem Na Mazowieckiej 61 *** Pierwsze małżeństwa tego godziny Spędzić chcą wśród przyjaciół i rodziny Zabawa będzie na sto dwa Przy Mazowieckiej 30a |
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
suuuuuuuuuuuperrr
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliweńka a jak sie takie rulonowe zaproszenia wysyła gościom pocztą? ![]() Zawiadomienia zrobię sama. Dostaliśmy rz zawiadomienie. Wielkość - pocztówka złożona na pół. Ppaier fakturowany kremowy, gruby. Na to w środku wklejona kremowa kartka z gotowym tekstem zawiadomienia. I tylko Sz.P. było wpisane. Bez nazwiska osoby zawiadamianej. I to mi się podoba. W dodatku będzie szybko. ![]() Mojemu tż też isę te białe spodobały i je zamawiamy w poniedziałek - tz chce jakiś swój tekst wymyślić na ta pierwszą stronę. [jeszcze się wczoraj pokłociliśmy o to] http://allegro.pl/item484128210_inka...ia_slubne.html Nie myślałam wcześniej co zrobię jak ktoś zmieni mi osobę towarzyszącą albo coś ![]() Dlatego zamówię ze 3 zaproszenia z wykropkowanym miejscem do wpisania osób. Bo to nigdy nie wiadomo, a za 9 miesięcy takich samych zaproszeń nie dostanę. Ostatecznie mam 41 gości (i 3 babki w ciąży ), z tego jedna dziewczyna po odwołaniu swojego ślubu powiedziała, że na mój nie przyjedzie. No ale jest wpisana z osobą towarzyszącą bo za 9 miesięcy to już może jakiegoś pana mieć. Więc to takie plus minus jest.i do tego 5 dzieci. plus dwa niemowlaki bo jedno na pewno zostanie w domu. Aha a jedna osoba z mopich gości to ksiądz. Tż wujek, który dodatkowo będzie ślubował też nam. I on to tylko na kilka godzin będzie, posiedzieć pogadać. Więc za niego połowa ceny raczej jest. ![]() Razem 46 + niemowlaki. Aha nie zapomnijcie, płacąc za obiady, zapłącić połowe ceny za kamerzystę, fotografa i orkiestrę. Bo coś zjeść muszą.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-19 o 08:02 |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Ja w końcu mam wolne ale mnóstwo spraw do załatwienia, teraz zmykam do okulisy, a popołudniu jedziemy z M. załatwiać wódkę
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre kobietki już kupiły
![]() My chcemy kupić, o podobno ma akcyza wzrosnąć, a po drugie odpadnie nam latanie za wódką w przyszłym roku, no i będzie mniej wydatków, nie chce, zeby się to skumulowało w przyszłym roku - kwiatki, stroje, sala itd. |
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie chyba w weeknd (nie ten to inny, no ale przed świętami) się Tż przejedzie z tatą do hurtowni i po supermarketach - spisze ceny, zobaczymy gdzie najtaniej i też zakupimy.
Jedno z głowy. a w przyszłym roku ceny na pewno będą wyższe jak zwykle.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-19 o 08:50 |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam wodeczke i winka
jeszcze tylko szampanik trafilismy na dobrego deala wiec sie nie zastanawialismy, przeciez sie nie zepsuje
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie masz winko?
Bo nie wiem czy iść pod swój gust Ja preferuję półsłodkie ![]() A czerwone to półwytrawne, bo czerwone półsłodkie nie występują chyba ![]() edit. poszperałam wystepują. ale i tak kupię półwytrawne
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-19 o 09:36 |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
To może my też już się powoli będziemy rozglądać za wódką...
Macie rację, że w przyszłym roku będzie drożej... no i będzie jedno z głowy.
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
mo zostało 9 miesięcy i 24 dni ![]() Cytat:
z licencjacką podchodziłam luzacko ale teraz już się stresuję jak myślę by znów pisać i się bronić kliwia te w rulonie właśnie mówiłam TŻ że ja je wyślemy ale z bratową stwierdziłyśmy że jednym kupimy normalne składane a innym w rulonie po za tym jeszcze mam czas na zaproszenia
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-11-19 o 09:48 |
|
|
|
|
#4364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak chcesz ciemne tło to wybierz kolor ciemnej czekolady, albo ciemny beż będzie elegancko...Cytat:
ale ja takie manualne rzeczy na plastyce zawsze lubiłam. Wpadłam też na pomysł, żeby na jednej stronie wkleić nuty do marsza Mendelsona jako tło do zdjęć. Cytat:
![]() Cytat:
ja płacę całość za tych panów.... bardzo szybko zamawiasz te zaproszenia. Myślałam ze około lutego zacznę przeglądać zaproszenia, zamówię w marcu-kwietniu, rozwieziemy w maju. Na razie jestem na etapie sukni. Wczoraj zarejestrowałam się na kanacca's bridal
|
||||
|
|
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() troszke mnie nie bylo nio, ale sié stesknilam za Wami i wreszcie zajrzlam ![]() jakas mam chyba depresje jesienna zimowa wogole nie wiem co z moja suknia bo cos sie nie moge dogadac z moja krawcowa i chyba ja zmienie poza tym sama do konca nie wiem jaka chce miec ta co chcialam okazala sie beznadziejna w chodzeniu..tzn ladnie wyglada jak sie ja ubierze ale przy tancu itp zmienia swoj wyglad musze cos wreszcie wynalezc bo czasu mam niewiele teraz sobie sidze w pracy i czekam na tel w sprawie tej drugiej jaks nie bardzo mam energoie do tej drugiej ale pewnie zadzwonia i bedzie trzeba jutro isc.... Witam nowe panny mlode
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish ceny zaproszeń po nowym roku też wzrosną. [Na allegro dużo jest ogłoszeń że to ostatnia partia w takiej niższej cenie.]
A przy 40 gościach to za dużo się nie zmieni, bo prawie wszyscy już są po ślubie Zresztą tak mi sie te spodobały, że muszę je mieć ![]() Aha, co do ceny za kamerzystę itp. Wykłóć się na salo. Przecież oni nie będą dostawać tego wszytskiego co pójdzie na stoły. No chyba że będą... Ale jeśli nie chcesz żeby dostawali. Że tylko obiad, i potem któreś danie z ciepłego, ciasto czy kawę, to z jakiej racji masz płacić całość? sas jak się nie możesz dogadać to zmień koniecznie krawcową. A co do sukni, najlepiej pomierz, żebyś wiedziała w jakich Ci dobrze. I potem z tych najpiękniejszych dla Ciebie zrób swoją wersję. Albo idź z gotową suknią w całości ze zdjęcia. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-19 o 10:33 |
|
|
|
#4367 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
sas jak się nie możesz dogadać to zmień koniecznie krawcową. A co do sukni, najlepiej pomierz, żebyś wiedziała w jakich Ci dobrze. I potem z tych najpiękniejszych dla Ciebie zrób swoją wersję. Albo idź z gotową suknią w całości ze zdjęcia.[/quote]
nio wlasnie ja juz wiem w jakich mi dobrze tzn w jamim fasonie bo jak bylam w sierpniu w l to mierzylam..tylko nie wiem konkretnie ktora bym chciala..teraz tylko jeszcze licze na to ze Tz wzmie sobie o jeden tydzien wolnego na swieta i bede mogla z przapsiolkami wybrac dobra krawcowa i suknie...bo jak nie wezmie to braknie mi czasu tym bardziej ze jeszcze robimy w pl remont mieszkanka ehhh
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodeczke kupilam u brata-wyborowa.
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że mi też nazwy podasz.
Super cene mieliście
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje Gwiazdki
Cytat:
![]() Nie martw się mętlik normalna sprawa z czasem ustaje... ![]() Miałam dziś baaardzo dziwny sen... śniło mi się ze zadzwonił do mnie taki chłopak z którym spotykałam się przez TŻ i powiedział, że musimy się spotkać... i on przyszedł do mnie i powiedział mi, że to jest jedyna taka nasza chwila kiedy on by mi chciał powoedzieć że za mną bardzo teskni i żebym wróciła do niego, a ja mu mówię "człowieku ja wychodzę za mąż za 9 miesięcy! A on na to że dlatego do mnie przyszedł że ja mogę to jeszcze odwołać , że możemy jeszcze być razem!!! A ja mu pwoeidziałam że wtedy kiedy ja Cię kochałam nie zwracałeś na to uwagi bo nie chciałam się rozstawać ! I on mnie prosił żebym to jeszcze przemyślała a ja normalnie głupia w tym snie byłam bo nie wiedziałam , którego wybrać czy TŻ czy tamtego!!! Masakra !!! A jak się obudziłam to miałm jakieś wyrzuty sumienia ![]() Kocham TŻ i wiem , że chcę z nim być ale czemu ja w tym śnie wahałam się ??? |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
niby malo ale jak dla mnie mogloby byc mniej
Cytat:
![]() ![]() poprzymierzaj inne suknie moze trafisz na ta jedyna a z krawcowa pogadaj a jak sie nie bedziesz potrafila dalej porozumiec to zmien na inna ja mam zwolnienie z pracy bo jestem chora ooo no to pisz jak poszlo
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy to tylko sen
![]() A co do tego makijażu to sama już nic nie wiem Muszę nad tym pomyśleć.OK. zmykam lecę zapłacić rachunek, a potem ugotję zupkę i do szkółki, a prosto ze szkółki po wódeczkę, ech zakrecony dzień
|
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio byłaś już u okulisty?? i jak tam z oczkami?
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mialam bardzo fajny sen.
Snilo mi sie, ze bylismy u dziadkow i dziadek jeszcze zyl i bylo nas tam duzo rodziny, zupelnie tak jak w moim dziecinstwie, kiedy dom dziadkow byl pelen wnukow i w ogole ludzi. No i dziadek w tym snie mial automat do lodow, takich co sie kiedys kupowalo. No i sobie bralismy wafelki z TZtem i "nalewalismy" do nich lody kakaowo-waniliowe Od razu mi sie takich zachcialo, to byl moj ulubiony przysmak w dziecinstwie.
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie umiem zrobić 2 rodzaje makijażu:
1. dzienny do pracy: cień brązowy i cień jasny plus brązujący puder zastosowany jako róż. bez tuszowania rzęs itp. 2. weselny - tu już kombinacja z korektorem zielonym, bazą, podkładem w płynie, pudrem jasnym, pudrem brązującym, rozświetlającym, cieniami na całą powiekę [zielonymi ] jasnym odblaskowym na łuki, kredkami, brązujący na policzki, i gotowe Aha, i jeszcze rzęsy tuszek wydłużającym - zygzakiem. Nie lubię robić pełnego make-upu bo nie nawidzę potem zmywać tuszu z oczu i tego podkładu. Pół godziny mi na to schodzi ![]() A na śłub nie zaryzykowałabym samej się malować, z moimi kiepskimi zdolnościami. Bo taka profesjonalna makijażystka, która pracuje z fotografami, to wie jak zorbić makijaż by twarz wyglądała cudnie w obiektywie. ![]() Także kochana - te 100 zł uzbieraj na makijaż dla siebie, w dodatku bezstresowy. A wczoraj Tż się mnie zapytał, czy na weselu gdzieś koło nas albo na stoliku obok, będzie mogło stanąć zdjęcie babci która niedawno umarła. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-11-19 o 11:10 |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia tak mnie nurtowaly te nazwy i przypomnialam sobie: P'azurro i szukam na necie i co widze...... to wino wypuszczone przez Czarka Pazure! ale numer...... Mam tez inne ale zebys zabila to nazwy sobie nie przypomne. Kurcze koniecznie tego Pazurro musze sprobowac.
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm fajne macie sny... acha amnie się śniło jeszcze że przymierzałam tą suknię z tymi haftami czarnymi o której tu już pisałam , że była na targach
![]() Ale ona miała bardzo długi tren i się pytam tej babki czy można go podczepic a ona że tak i mi go podczepiła a to wyglądało jak materiał złożony w harmonijkę wleczący się po ziemi!!!!
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Ania byłam, z oczkami wszystko w porządku, dostałam gratisowy zestaw soczewek (bo powiedziałam, ze nigdy nie nosiłam
) są tam sozewki misięczne i pięć par jednodniowych, plyn i sztuczne łzy ![]() Wysłałam mejla
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z koszmarow slubnych mialam taki: jestesmy w kosciele, ale ja wcale nie czuje sie wyjatkowo, tu juz nam graja zaczynamy isc i nikt na nas nie patrzy, szturchaja nas spoznialscy, wogole podczas mszy nikt na nas nie zwraca uwagi, a po mszy gdy przychodzi czas na zyczenia pada deszcze i moj M. mowi co bedziemy tak mokli na zew, choc pojedziemy na sale i tam niech nam zloza zyczenia. I tak zrobilismy, pojechalismy a na sali nikogo nie ma i musielismy czekac i nikt nas nie przywital. A ja sobie mysle, ze tyle przygotowan na nic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Ja nosze 15 (obraczke, bo pierscionki 12) a on 26
Nawet moja kumpela byla dzis zdziwiona, ze zmiescil mi sie na palec pierscionek rozmiaru 11, a ona zalozyc do konca go nie mogla mimo zakladania na te sama dlon i ten sam palec, gdzie ona jest 10 kg lzejsza ode mnie i obie sadzilysmy, ze to ona ma smuklejsze palce...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja płacę całość za tych panów....
wogole nie wiem co z moja suknia bo cos sie nie moge dogadac z moja krawcowa i chyba ja zmienie
Muszę nad tym pomyśleć.