Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-17, 22:25   #2431
ranka
Kici kici miau miau

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy

bo po kazdym odstawienu tabletek organizm czyli macica i jajniki tez musza dojsc do stanu rownowagi

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 10:32   #2432
mishki
Raczkowanie

Dziewczyny, mam bardzo wazne pytanie, 2 miesiace temu odstawilam yasmine (chce za kilka miesiecy zajsc w ciaze) i od tamtej pory mam wybuchy goraca (w dowolnej chwili czuje uderzenie goraca i moje cialo robi sie cale mokre, szczegolnie czolo i plecy, po 30 sekundach jest juz ok). Czy zdarzyla sie ktorejs z Was taka sytuacja? I jak temu zapobiegac? poza tym @ spoznia mi sie 2,5 tyg, robilam testy i nie jestem w ciazy, a wizyte u gina mam dopeiro za 3 tygodnie... Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz.. Pozdrawiam

mishki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 11:10   #2433
elizzka
Raczkowanie

GG do elizzka

Jestem znowu po miesiącu
Wczoraj przyszła druga nie wywołana tabletkami @.
Cykl: 28 dni, jak w zegarku
Ból: średni, do wytrzymania

Kurcze, oby tak dalej
Jak tak mają wyglądać moje cykle i okresy to opłacało się brać 6 lat tabletki

No i cera lepsza niż miesiąc temu
Nawet przed okresem
Stary 2008-11-18, 11:30   #2434
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mishki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam bardzo wazne pytanie, 2 miesiace temu odstawilam yasmine (chce za kilka miesiecy zajsc w ciaze) i od tamtej pory mam wybuchy goraca (w dowolnej chwili czuje uderzenie goraca i moje cialo robi sie cale mokre, szczegolnie czolo i plecy, po 30 sekundach jest juz ok). Czy zdarzyla sie ktorejs z Was taka sytuacja? I jak temu zapobiegac? poza tym @ spoznia mi sie 2,5 tyg, robilam testy i nie jestem w ciazy, a wizyte u gina mam dopeiro za 3 tygodnie... Bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz.. Pozdrawiam
Ja mam też coś takiego, przy tym też mam zawroty głowy i w ogóle czuje się jakbym dostała w głowę to chyba wszystko skutek odstawienia, ja ciągle mam tez paskudne ciśnienie i przez nie czuję się tak dziwnie. Jednak i tak jest już całkiem dobrze!
mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 12:28   #2435
mishki
Raczkowanie

mysza007, wlasnie wczoraj powiedzialam mojej kolezance, ze czuje sie jakby ktos mnie w glowe uderzyl hehehe powiedz mi, prosze, kiedy odstawilas tabletki i po jakim czasie te napady zaczynaja slabnac?

mishki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 14:21   #2436
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez elizzka Pokaż wiadomość
Jestem znowu po miesiącu
Ból: średni, do wytrzymania

Kurcze, oby tak dalej
Jak tak mają wyglądać moje cykle i okresy to opłacało się brać 6 lat tabletki

No i cera lepsza niż miesiąc temu
Nawet przed okresem
ale Ci dobrze...
a u mnie sie znowu spóźnia

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:27   #2437
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
mysza007, wlasnie wczoraj powiedzialam mojej kolezance, ze czuje sie jakby ktos mnie w glowe uderzyl hehehe powiedz mi, prosze, kiedy odstawilas tabletki i po jakim czasie te napady zaczynaja slabnac?
mishki tabletki odstawiłam na początku października, z musu niestety. Kiedy te napady osłabną? Jak wyregulują się hormony w organizmie, a ile to potrwa to tak naprawdę nie wiadomo. Każdy jest inny. Ze mną już nie jest tak najgorzej, ale te uczucie jakbym dostała w głowę mam właściwie cały czas, mam ciągle kłopot z ciśnieniem tętniczym i być może, że to od tego. A może to też od leków przeciwzakrzepowych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 16:06   #2438
kamyczek89
Zadomowienie

mysza007 powiedz mi, bo już nie chce mi się przeszukiwać postów, gdzie u Ciebie wykryto zakrzepicę?

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:00   #2439
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
spróbuj KALLISTE czegos innego, moze bedzie warto, no i przy takich objawach to koniecznie dermatolog i/lub endokrynolog, byłas u jakiegos specjalisty?
Chetnie tez bym spróbowała jakiejs homeopatii. Moze zioła czy cos by w koncu pomogło. A jesli chodzi o endokrynologa to bylam kilka lat temu i przepisał mi DIANE, po której o mało sie nie zabiłam! W dwa miesiace przytylam 20kg, wpadłam w depresje i zniszczylam sobie wątrobe. Wsszystko przez endokrynologa ktory nadal kazał mi brac to swinstwo!!! mimo iz z płaczem szłam do niego i mówilam ze mam dość.A niestety to jedyny endokrynolog w obrebie 100km. wybieram sie teraz do ginekologa. Chyba w poniedzialek.
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 18:06   #2440
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamyczek89 Pokaż wiadomość
mysza007 powiedz mi, bo już nie chce mi się przeszukiwać postów, gdzie u Ciebie wykryto zakrzepicę?
kamyczku w płucach, właściwie trudno to nazwać zakrzepicą. W każdym bądź razie skrzeplina zaczynała się zbierać w płucach i było ryzyko zatoru.
Stary 2008-11-19, 11:48   #2441
mngh
Raczkowanie

hej, ja wlasnie czekam na kolejny okresik calkowicie 'naturalny'. Odstawilam tabletki 4 miesiace temu i wszystko zaczyna juz wraca do normy.. Ustepuje wszystkie objawy odstawiania, niestety cera tez wraca do stanu sprzed:/ Ale coz .. Wazne ze jestem juz prawie CZYSTA
mngh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 12:13   #2442
Ska
Zadomowienie

10 dni i nic..
gdzie jesteś mój @?
Stary 2008-11-19, 12:33   #2443
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
kamyczku w płucach, właściwie trudno to nazwać zakrzepicą. W każdym bądź razie skrzeplina zaczynała się zbierać w płucach i było ryzyko zatoru.
to dzięki Bogu, że już po wszystkim. w szpitalu słyszałam historię jak młoda dziewczyna zmarła. nikt nie wiedział dlaczego, bo była okazem zdrowia, a właśnie zrobił jej się skrzep i zatorował żyłę w płucach. po fakcie dowiedzieli się, że to przez tabletki.

znajoma powiedziała, że na dobrą sprawę to ginekolog, do której chodziłam powinna za to odpowiedzieć, bo nie spełniła swojego obowiązku. powinna mnie wysłać na badanie krwi zanim przepisze mi jakiekolwiek hormony. ja nawet nie mam zamiaru się z nią sądzić, bo marny by był skutek, a nerwów i pieniędzy szkoda.

Stary 2008-11-19, 12:40   #2444
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KALLISTE Pokaż wiadomość
Chetnie tez bym spróbowała jakiejs homeopatii. Moze zioła czy cos by w koncu pomogło. (...) niestety to jedyny endokrynolog w obrebie 100km. wybieram sie teraz do ginekologa. Chyba w poniedzialek.
z ziołowych czytałam o Castagnusie, w jakims z tematów jedna z wizażanek pisała, ze trądzik też jej zmniejszyło, ale ona pewnie miała nadmiar prolaktyny, a Castagnus obniża jej poziom, więc raczej by go przyjmowac trzeba by wiedziec i miec zmierzony ten hormon.

jakaś panna tez kiedys pisała na kaffe o Psorinoheel - na choroby przewlekłe skóry i schorzenia wątroby (zapisane jej przez homeopatke na regulacje hormonów)
oraz kropelki Hormeel SN i są czysto na uregulowanie gospodarki hormonalnej
pisała ze przewlekły tradzik poszedł w diabły i nie wrócił

wystarczyłoby tylko wyszukac dobrego lekarza w tej dziedzinie, u mnie homeopatow brak wlasnie w obrebie 100km, a ze specjalistow dostepnych to nikt mi nie chce dac skierowania do endokrynologa nawet dermatolog choc od ponad 2 miesiecy wychodza mi włosy jak z masła no i cóż.. Rozumiem Cie, KALLISTE, wiem jak to jest i mogę tylko powiedziec, ze trzeba sie trzymac dzielnie w tej przeprawie z hormonami. A jest u Ciebie juz poprawa, tak? wszystko wraca do normy po ponownym braniu tabs?
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:08   #2445
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
to dzięki Bogu, że już po wszystkim. w szpitalu słyszałam historię jak młoda dziewczyna zmarła. nikt nie wiedział dlaczego, bo była okazem zdrowia, a właśnie zrobił jej się skrzep i zatorował żyłę w płucach. po fakcie dowiedzieli się, że to przez tabletki.

znajoma powiedziała, że na dobrą sprawę to ginekolog, do której chodziłam powinna za to odpowiedzieć, bo nie spełniła swojego obowiązku. powinna mnie wysłać na badanie krwi zanim przepisze mi jakiekolwiek hormony. ja nawet nie mam zamiaru się z nią sądzić, bo marny by był skutek, a nerwów i pieniędzy szkoda.
Właśnie obawiałam się zatoru ile ja się najadłam strachu to ludzkie pojęcie przechodzi długi czas minie za nim stanę na nogi także psychicznie, bo jak na razie to zupełnie wysiadłam nie wiem jak to teraz będzie z antykoncepcją, wiem, że tabletki najskuteczniejsze, ale nawet gdybym mogła to już nigdy bym ich nie wzięła!
Stary 2008-11-19, 13:32   #2446
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Właśnie obawiałam się zatoru ile ja się najadłam strachu to ludzkie pojęcie przechodzi długi czas minie za nim stanę na nogi także psychicznie, bo jak na razie to zupełnie wysiadłam nie wiem jak to teraz będzie z antykoncepcją, wiem, że tabletki najskuteczniejsze, ale nawet gdybym mogła to już nigdy bym ich nie wzięła!
myszko i co my bidulki mamy począć? ja nie widzę innego rozwiązania na razie jak gumki i pilnowanie dni niepłodnych. tylko u mnie z tym problem, bo przed tabletkami miałam nieregularny. może teraz się coś zmieni. w ogóle zaczynam odczuwać znowu pms. od kilku dni cały czas mam twarde i bolesne brodawki

Stary 2008-11-19, 14:02   #2447
agasssss
Przyczajenie

czesc.jestem nowym użytkownikiem tej strony.
do monalizy:ja też przez kilka miesiecy brałam te tabletki(stediril).żadnyc h dolegliwości z tego tyt. nie miałam. poczekałabym trochę na twoim miejscu i obserwowała swój organizm.
pytanie: ja biorę tabletki bardzo długo. teraz odstawiłam i chce zajść w ciąże.
lekarz mówi że można od razu starać się o dziecko i nie ma potrzeby robić sobie przerwy.chodzi mi dokładnie o cykl czy nie jest on w jakis sposób zaburzony.
agasssss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 14:43   #2448
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
myszko i co my bidulki mamy począć? ja nie widzę innego rozwiązania na razie jak gumki i pilnowanie dni niepłodnych. tylko u mnie z tym problem, bo przed tabletkami miałam nieregularny. może teraz się coś zmieni. w ogóle zaczynam odczuwać znowu pms. od kilku dni cały czas mam twarde i bolesne brodawki
kamyczku, ano chyba tak jak piszesz: gumki i przestrzeganie dni niepłodnych. Jednak mój TŻ mówi, żebym najpierw stanęła na nogi, a potem będziemy myśleć, dlatego jak na razie skupię się na tym, aby dojść do siebie, a potem coś się wymyśli.
Stary 2008-11-19, 21:07   #2449
koza1987
Przyczajenie

witam,
wiaze sie z takim problemem, otoz od ponad roku przyjmuje tabletki anty Diana 35 i przez ten czas wszystko bylo ok...po ostatniej wizycie u lekarze dostalam leki przeciwgrzybiczne doustne i dopochwowe. przeczytalam ulotki i eoretycznie nie wplywaja one na dzialanie antykoncepcji...w trakcie ich przyjmowania uprawialam sex...i teraz mam 7dniow przerwe po odstawieniu i ani sladu krwawieni...zaniapokoilo mnie to poniewaz od poczatku przyjmowania tabletek okres mam zawsze w ten sam dzien...praktycznie o tej samej porze...ost tab przyjelam w Pt okres powinnam dostac wczoraj ...czy jest to mozliwe ze jestem w ciazy...?czy leki maja wplyw na dzialanie pigulek...i czym moze byc powodowanie brak krwawienia...?
Pomozcie bo z tego stresu mam bole zoladka:/
koza1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 21:14   #2450
czarnaasia
Raczkowanie

Pod koniec pażdziernika wzięłam ostatnią tabletkę Yasminelle. Wszystko było ok do dni płodnych. Zaczeły się bóle podbrzusza, zaczynam tyć. Spodnie w biodrach i na brzuchu (tu widzę gołym okiem) oraz na udach zrobiły się za ciasne, na wadze przyrost ok.1-1,5kg. Jestem załamana. Chciałam schudnąć, ćwiczę, a tu taka niespodzianka. Mam nadzieje, ze waga wróci do normy. Tabsy brałam ponad rok. Miałam zerowe libido, ale dobrze je znosiłam.
czarnaasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 21:17   #2451
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koza1987 Pokaż wiadomość
witam,
wiaze sie z takim problemem, otoz od ponad roku przyjmuje tabletki anty Diana 35 i przez ten czas wszystko bylo ok...po ostatniej wizycie u lekarze dostalam leki przeciwgrzybiczne doustne i dopochwowe. przeczytalam ulotki i eoretycznie nie wplywaja one na dzialanie antykoncepcji...w trakcie ich przyjmowania uprawialam sex...i teraz mam 7dniow przerwe po odstawieniu i ani sladu krwawieni...zaniapokoilo mnie to poniewaz od poczatku przyjmowania tabletek okres mam zawsze w ten sam dzien...praktycznie o tej samej porze...ost tab przyjelam w Pt okres powinnam dostac wczoraj ...czy jest to mozliwe ze jestem w ciazy...?czy leki maja wplyw na dzialanie pigulek...i czym moze byc powodowanie brak krwawienia...?
Pomozcie bo z tego stresu mam bole zoladka:/
Raczej nie powinnaś być w ciąży, ale moim zdaniem powinnaś iść do Gina i zapytać czy akurat inne tablety nie będą lepsze.
Pisze tak bo:

a) Diane 35 ma już przestarzałą formułę,
b) nie jest to lek stricte anty a raczej ma pomagać leczenie trądziku i nadmiernego owłosienia.

Nie stresuj się okres sie pojawi jak tylko przestaniesz

Edytowane przez Lemirka
Czas edycji: 2008-11-19 o 21:19
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 21:45   #2452
koza1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
Raczej nie powinnaś być w ciąży, ale moim zdaniem powinnaś iść do Gina i zapytać czy akurat inne tablety nie będą lepsze.
Pisze tak bo:

a) Diane 35 ma już przestarzałą formułę,
b) nie jest to lek stricte anty a raczej ma pomagać leczenie trądziku i nadmiernego owłosienia.

Nie stresuj się okres sie pojawi jak tylko przestaniesz

wiem ze Diana 35 nie jest typowym lekiem antykoncepcyjnym... moj ginekolog niema do nich zadnych zastrzezen...ja zreszta tez nie...
dzieki za opinie,,,ale dla pewnosci kupie jutro test....bo przeciez to nie jest chyba normalne ze krwawienie nie wystepuje...?
pozdrawiam
Stary 2008-11-19, 22:14   #2453
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koza1987 Pokaż wiadomość
wiem ze Diana 35 nie jest typowym lekiem antykoncepcyjnym... moj ginekolog niema do nich zadnych zastrzezen...ja zreszta tez nie...
dzieki za opinie,,,ale dla pewnosci kupie jutro test....bo przeciez to nie jest chyba normalne ze krwawienie nie wystepuje...?
pozdrawiam

Mi po Diane też się spóźniał i Pani doktor powiedziała, że do 10 dni opóźnienia może się zdarzyć przy tych tabletkach, a jak dłużej to już trzeba zacząć się zastanawiać co jest.
Założę się, że jak zrobisz test to nerwy Ci puszczą i dostaniesz okres
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 23:18   #2454
Silwena
Wtajemniczenie

czytałam nie raz, ze leki przeciwgrzybiczne moga przesunac/opoznic okres
Głowy nie dam, moze ktos potwierdzi?

EDIT:
sama sobie potwierdzę :P
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
w tym miesiącu przeszłam grzybicę pochwy.. brałam leki (m.in. clotrimazolum dopochwowo).. czy to może byc przyczyna opóźnienia okresu o kilka dni??
Cytat:
Napisane przez madaK Pokaż wiadomość
tak,mi nie raz przez leki przesunał sie okres.

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2008-11-19 o 23:21
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 05:55   #2455
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

a u mnie 31 dzień cyklu i okresu brak...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 09:46   #2456
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizzka Pokaż wiadomość
pamiętam że zanim zaczęłam brać tabletki miałam takiej długości cykl.Idealnie-jak w zegarku. 27 dnia jeszcze nic potem 28 dzień i już było

Ciekawe czy powrócę do tego po odstawieniu tabletek..
Po jakim czasie od odstawienia miałaś taki uregulowany cykl?

Cytat:
Cytat:
To normalnie się przestraszyłam!
mam zamiar z połową grudnia(tak jak kończy mi się opakowanie) odstawić tabletki...Właśnie Yasminelle (to chyba jakaś nowa wersja yasmine)
Bo mam zamiar kilka miesięcy od odstawienia starać się o dzidzie...

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:36   #2457
Isis23
Zakorzenienie

a u mnie dzisiaj przyszła 1 po odstawieniu @... spózniona 5 dni.. takze nie najgorzej...

samopoczucie wzgledne.. jak to podczas 1 dnia..zobaczymy jak bedzie dalej

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 10:48   #2458
singermarla87
Raczkowanie

Dziewczyny, a jak liczycie dni od odstawienia? Z przerwą siedmiodniową po tabletkach i dopiero jakby nowy cykl? Czy już tę przerwę (która nota bene przerwą nie jest, bo już antykoncepcja nie działa) wliczacie do nowego cyklu? Pytam, bo sama nie wiem co powiedzieć ginekologowi W sumie, niby mogę go zapytać o to.
singermarla87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 14:44   #2459
koza1987
Przyczajenie

Wink Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy

[/quote] Założę się, że jak zrobisz test to nerwy Ci puszczą i dostaniesz okres [/quote]
nie zdazylam kupic testu...bo rano dostalam okres, co prawda intensywny i bolesny...ale ulzylo mi
pozdrawiam serdecznie!
Stary 2008-11-20, 15:01   #2460
mysza007
Zakorzenienie

Ja to już nie wiem co myśleć o moim samopoczuciu ogólnie czuję się dobrze tylko z tą głową coś nie tak ciągle mam wrażenie, jakby mój mózg się trząsł, albo kurczył mam nerwicę wegetatywną, a do tego ta regulacja hormonów teraz, więc może to od tego. Głowę mam ciągle ciężką, szczególnie zaczynam to odczuwać jak siedzę przy kompie, no ale cóż muszę siedzieć choćby w pracy. Może to też od kręgosłupa, bo odcinek szyjny mam dość sztywny. Nie wiem już co o tym myśleć, chyba będę musiała pójść do neurologa. Zmęczona już jestem tymi dolegliwościami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości