|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kocich kciuków jeszcze nie próbowałam... muszą zadziałać Cześć Sonia, cześć Fiona!!! Fajnie że jesteście, w kupie siła
|
||||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
A kto ich nie popełnia
![]() Tequilla no bliżej, bliżej. ![]() Jak już będzie 15 to zleci. Po pracy mykamy po farbę do nowego lokalu, zamierzaliśmy malować, ale właścicielka będzie dopiero po 18. No nic wieczór też można, jakby udało mi się znaleźć czas to bym chciała jeszcze skończyć 2 rozdział pracy, ale z tym będzie trudno. Tak że zajęcia na popołudnie mi nie brakuje
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2008-11-19 o 12:13 |
|
|
|
#423 |
|
Przyczajenie
|
Muszę iść gotować obiadek ale zaraz potem wracam na forum.
Bazylko bardzo proszę o wpisanie mnie na listę Madzia 25 lat, ostatnia @ 3.11.2008, cykl z laparoskopią |
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy na 28 dni na wykresie owulacja sama sie zaznacza po skoku tempki czy ja tam mam coś wpisac
Widzę, ze dzieczynom, które mają tą niemiecką stronę samo sie zaznacza.
|
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olivka, świetnego masz mikołajka, ale słodziak
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Tequillko
Czy mogłabyś zerknac czy poprzedni cykl miałam z owluacją czy nie, bo ja jej jakoś nie wiedzę![]() http://28dni.pl/cycles/79126 |
|
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To samo pytanko jesli mozna, jakie masz objawy endometriozy Olivko akcje zimowa wprawadze za 2 tygodnie |
||
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Bazylko ja juz sama nie wiem bo właściwie to nia mam żadnych objawów i jak by nie to że gin chciała sprawdzic drożnoćś jajowodów to pewnie bym sie o tej endo nie dowiedziała. Jednym z objawów mogą byc obfite i bolesne miesiączki ale to nie znaczy ze jak ktos tak ma to ma odrazu endo. Moja gin powiedziała że mam pare starych ogisk na jajniku, pęcherzu i kiszce.
A znacie może kogoś kto z endo zaszedł w ciąże? |
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź Ania0104(Ania 25 lat) ~~~~~~~~~@ 06.10/Podkarpacie Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @22.10/ Bydgoszcz Cassandra 23 (Beata, 25 lata)~~~~ @ 26.09 / lubelskie Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K. DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~~@03.11 Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@25.10/ Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn Konczita (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg. Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 16.11 / małopolska Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~~ @ 4.11. Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11 Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11 Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 25.10/ Krynica Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 23.10/ Warszawa Truheart (Ola, 27 lat))~~~~~~~~~~~~~~~ @03.10 /Łódź Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie Są dwie kreski II... obecnie: 29 munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ??? "Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola an.ka.b (Ania, 26 lat) - t.p. 14.12.2008 r. Marysia *aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ??? siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ??? Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ??? jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ??? zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ??? ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ??? gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ??? Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009.??? lub ??? ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ??? Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ??? Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009??? lub ??? anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009??? lub ??? Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos WIELKIE JESIENNE DYMANIE |
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Umęczyłam sie z fotkami na stronie internetowej moich podopiecznych. Były duże, więc musiałam je pozmniejszać. W końcu załadowałam co chciałam. W piątek jeszcze fotki dla jednej grupy i spokój na trochę. Az do występów.
Znikam powoli, bo tez coś musze upitrasić, prace mgr popoprawiać i wymyslec coś do dalszej części choreografii. A pogoda nie nastawia na zbytnią twórczość
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może nie udostępniłaś swojego wykresu dla "osób trzecich"... ? Jaki masz nick? ja jestem tutaj: http://28dni.pl/Tequillla, napisz do mnie przez 28dni, jak Cię znajdę to może mi się uda podglądnąc Twój wykresik. |
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bazylko u mnie to było tak, ze poszłam na poczatku starania się o dziecko do lekarza, bo miałam mocne bóle jajnika juz od dluższego czasu. Lekarz mi powiedział, ze to jakaś torbiel, która sama się wchłonie. Chodziłam jeszcze z nia tak z 4 miesiące, az w koncu zmieniłam gina i ta babka od razu mi powiedziała, ze ta torbiel na jajniku to endometrioza i rzeczywiscie operacja wykazała, ze miała rację (torbiel była juz duża 5 na 6 cm). Z objawów to tak jak pisałam wyżej ból jajnika i niesamowicie bolesne miesiączki (ale tak jak pisała Fiona, nie każdy kto ma bolesne miesiączki ma od razu endometrioze). Najgorsze jest to, ze czesto sie odnawia i jestem tym przerażona, ale jutro sie dowiem co i jak. Fiona ja osobiście nie znam nikogo oprócz siebie z endometriozą, ale moja ginka powiedziała, ze dziewczyny zachodzą w ciaze przy endo, ale czesto musza to byc stymulowane cykle. Ja póki co nie zaznałam tego szczęscia. |
|
|
|
|
#434 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Sonia, ciężki orzech do zgryzienia....
Gdyby nie ten spadek 14dc to nie byłoby problemu, a tak- to sama nie wiem. Ogólny układ wykresu jest ok- najpierw idzie w dół, potem powoli pnie się w górę, tylko ten spadek 20.11 tam nie pasuje. Bo podobno o owulacji świadczy skok o około 4 kreski (2 kreski powyżej temp.podstawowej) utrzymujący się przez 4 dni, a u Ciebie tak ładnie skoczyła 13 dniu ale zaraz na drugi dzień spadła.. Ale nie martw się, niektóre dziewczyny też miały dziwne wykresy, a jednak owulka była... jeśli już to obstawiałabym ten 13 dc. Ile dni przeciętnie trwa Twój cykl? |
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
No własnie bardzo niepokoi mnie ten mój wykresik, a w tym miesiącu zapowiada się to samo. Jest to mój drugi cykl na clo co by wskazywało na to, ze raczej na mnie te tabletki nie działają. Tequillko moje cykle trwają równo 30 dni i ani dnia dłużej. Ja obstawiałam tez owulke w 18 dc, bo ładnie sie temp. podniosła i potem sie juz utrzymywała do końca, ale w sumie to nie wiem
|
|
|
|
#437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest Czarownica I to rozumiem Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Soniu... to też jest możliwe.. Niełatwy ten Twój wykres. Ale może to przez leki hormonalne, słyszałam że one mogą zaburzać temperaturę. A testów owulacyjnych próbowałaś? Chociaż Clo też może fałszowac wynik... nie wiem kochana, co Ci poradzić.
Najlepiej będę trzymać kciuki żeby kolejny był ładny i zgrabny
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Tequillko. Pokażę jutro ten wykres mojej gince, niech ona sie troszkę pomęczy, w końcu po to do niej chodzę.
Mykam do domu dziewczynki, musze trochę ogarnąć mieszkanie, bo dzisiaj u mnie babskie spotkanie wypada . Miłego popołudnia i wieczorak życzę Edytowane przez sonia1981 Czas edycji: 2008-11-19 o 15:05 Powód: literówka |
|
|
|
#440 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...bardzo dziwne ze @ przy takiej tempce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kiedy testowanko? Cytat:
Olivko sliczniusi mikolajek wrocilam z zakupow kupilam kilka upominkow pod choinke i bylam na obiadku u mamci były pierozki i sie przejadłam ... mamcia zesmutniała jak jej powiedziałam ze @ przyszła - kolejnym razem nic nie ebde mowila bo az mi sie przykro zrobiło ...
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiona i Sonia witajcie i sie starajcie. To ja też świątecznego avatarka sobie zrobiłam . ![]() U mnie nadal brak @ i jakichkolwiek objawów jej też. Dziś zrobiłam testa ale wyszedł negatywny. Na 16.00 idę do angielskiego lekarza ale nadziei sobię nie robię bo jak test wyszedł negatywny to pewnie odeśle mnie z kwitkiem.Nie wiem co sądzić o tym wszyskim. Nigdy wcześniej mi sie tak nie zdarzało. A jeszcze dodam, ze to jest pierwszy miesiac jak nie biorę Duphastonu i moze przez to ale ten lek jest na podtrzymanie ciałka zółtego a nie na brak @ to powinnam bez niego tym bardziej dostać @. Właśnie umyłam 3 okna ale tylko od srodka bo to angielskie okna i od zewnątrz to tylko na drabinie i na dworze można je umyć.Firaneczki się uprały i idę je powiesić za chwilkę. A WSZYSTKIM staraczką życzę tego galeria anne geddes 195.jpg |
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was bardzo gorąco dziewczyny
zycze wszystkim szybkiego zafasolkowaniaja naszczescie jestem na forum Mamusiek styczniowo- lutowych... ale moje poczatki tez nie byly latwe o tym ze jestem w ciazy dowiedzialam sie na Mikolaja rok temu... wielki prezent jak dla mnie , dzidzius byl jak najbardziej planowany... ale moje szczescie trwalo 11 tyg niestety , zaczelam krwawic natychmiast do szpitala... okazalo sie ze Dzidzius nie rozwijal sie tak jak powinien... ale lekarze probowali dac mi nadzieje... po 4 dniach zrobili mi oczyszczanie , lekarz powiedzial zeby dac sobie odpoczac tak kolo 4 m-ceDla mnie rozpacz olbrzymia nie moglam sobie poradzic... z nikim nie chcialam gadac Bylo strasznie ciezko... a dookola wsztytskie kolezanki zachodzily w ciąże, niestety nie cieszelyam sie z nimi wrecz kazdy ich sukces dla mnie byl dla mnie kolejnym zmarnowanym przeplakanym dniem Nie dalam rady wytrzymac tych zalecanych 4 miesiecy, po 2 okresie zaczelismy sie starac na nowo ... nie powiem ze bylo zle , ale nie bylo w tym odrobiny przyjemnosci... tylko z gory nastawilam sie ze , to tylko po to by miec upragnionego Dzidziunia... niestety przyszedl 3 okres po poronieniu U mnie zalamka totalna... napewno podczas oczyszczania cos mi uszkodzili... i teraz nawet w ciaze zajsc nie moge... tak myslalam , ryczalam , i dolowalam sie... do nastepnego miesiaca ![]() bo naszczescie@ nie pojawila sie Teraz czekam na Mojego cudownego Syneczka jeszcze 9 tyg i Wam tego tez zycze zeby wam sie udalo![]() to fluidki od nas ![]() ale w tej ciązy tez pojawilo sie na poczatku w 6 tyg plamienie przez 3 miesiace lezalam plackiem i bralam duphaston... ale oplacalo sie teraz kompletuje wyprawke Takze nie poddawajcie sie dziewczynki glowa do gory Bedzie dobrze na kazda z nas przyjdzie pora tylko trzeba w to wierzyc koncze bo sie rozpisalam jeszcze raz trzymam kciuki
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza.Zrobiła test ponownie (bo to ona jest), pomacała po brzuchu i dała skierowanie na usg.Jutro mają do mnie zadzwonić o której mam przyjść.Mówiła mi coś o ciąży pozamacicznej ale to bardzo małe prawdopodobieństwo.
Jak zapytałam o betę to powiedziała, ze usg bardziej dokładniejsze i dowie sie dlaczego nie mam okresu. Jestem zadowolona bo myślałam, że mnie oleją. Ale za to się wku**** w autobusie. Nowe miasto wiec nie jestem za bardzo zorientowana jak to jest. Wchodzę do autobusu, moja córka sama bo ma 9 lat i w Londynie to za darmo jeździ a ja się pytam ile za bilet? On a to zależy gdzie? Ja mówie że na taka i taką ulicę(to wiedziałm dokładnie) i że tylko 2 przystanki jade. a ON myśli, patrzy jak na idiotkę i pyta sie czy ona (moja córka) jest ze mną ? A ja ,że tak. On to tyle i tyle za bile. I do kolejnej osoby sie pyta (ja to wszystko słyszałam) czy pani mówi po angielsku? A to cham , rasista beszczelny. Jeszcze z takim traktowaniem się nie spotkałam. |
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty Niko mialas lyzeczkowanie, bo nie doczytalam? Ja pewnie bym miala gdybym byla w Polsce, tak powiedziala mi lekarka w Polskiej klinice, no ale w Irlandii sa zupelnie inne zasady w tym przypadku na moja korzysc. Soniu witaj na nowym watku
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj miałam gości między innymi odwiedziła mnie wasza koleżanka Ania, która ma juz swoja fasolinke w brzuszku. Mam nadzieje że tak jak i ona niedługo bede mogła się cieszyc na forum z fasolki
|
|
|
|
|
#447 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
witam nowe staraczki
Zobaczcie co wariatka Aga właśnie kliknęła |
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Jakie fajne herbatki
Aga na pewno sie wkrotce przydadza Pomijajac ze kazda jest na inny trymestr to jest tam rowniez napisane ze to dla przyszlych mam, a to okreslenie pasuje do kazdej z nas A gdzie takie mozna dostac? Edytowane przez evuncia Czas edycji: 2008-11-19 o 19:49 |
|
|
|
#449 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
http://sklep.bio-active.pl/promocje.htm teraz są w promocji po 2 zł ![]() Niestety nie wysyłają poza granice kraju
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje Stokrotko za tego posta Witam nowe staraczki Nie pamietam kto i nie zaznaczylam tego posta, ale pisal ktos o mierzeniu temperatury....ze sie jeszcze wstrzyma itp. I cos mi sie wydaje ze ma racje bo ja przez to mierzenie i przez to ze mi tak skacze to chodze zdolowana caly cykl . W dodatku dzisiaj mi spadla tem . Chyba wolalabym tego nie wiedziecNika Evuncia ciesze sie ze u was wszystko w porzadku i ladnie tam w srodku wyglada. Ja mialam troszke mniej szczescia bo nie oczyscilam sie do konca i musialam brac tbl na wywolanie ponownych skurczy ale to chyba z mojej winy bo po tym jak nie chcieli przyjac mnie do szpitala i dali tylko paracetamol na droge w domu uraczylam sie nospa. Myslalam ze umre z bolu wiec chcialam sobie ulzyc. A wiadomo, no spa rozkurczowa.Nie chwalilam sie jeszcze moja nowa szafeczka pod tv DSCN0568.jpg DSCN0569.jpg A i trzymam kciuki za Tarasie chyba tak? I Darianne. Ktos jeszcze testuje?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

. Fluidków nie mam
, ale za to mam kciuki

Widzę, ze dzieczynom, które mają tą niemiecką stronę samo sie zaznacza.

. My się już o dziecko staramy prawie dwa lata i też mam momenty zwątpienia, szczególnie, ze u mnie zdiagnozowano endometrioze, a przy tej chorobie niesttey bardzo trudno zajsć w ciążę, ale jestem dobrej myśli więć Ty się też nie smutkaj 

. Miłego popołudnia i wieczorak życzę 
zycze wszystkim szybkiego zafasolkowania