![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Shih Tzu
#4262 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
BAN stały
|
One nie muszą być fear bo są fair
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Raczkowanie
|
Odezwała się najmądrzejsza która jak zwykle nie ma sie czego czepić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
BAN stały
|
Wiesz, jak czytam ten wątek, to się czasem dowartościowuję. Sama nie wiem dlaczego.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
mi jednak sie wydaje ze wy nie konca rozumiecie w czym rzecz....i co chodzi z psami rasowymi.
Ja sie łudze ze jak ktos chce psa bez rodowodu tak naprawde nie jest oblatany w tym temacie (tak samo jak Cosmaaaaaaa) a na takiej niewiedzy wlasnie bazuja pseudohodowcy, wiec wole uswiadomic co i jak jest. przyznaje ze jak widze lekkomyślonsc tematu, nie wspominajac jak ktos kretyńsko rozmnaza psy, to mnie strzela w kosciach... w gruncie rzeczy chodzi nam o to samo - o dobro psa - ale rozmnazanie go i powoływanie na swiat w sposob bezmyslny tylko mu szkodzi
#4267 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Nie przeczę i mowię,ze to bardzo dobre specjalistki psie ![]() ![]() Weźmy sobie przykład ... Nowa wizażytka loguje się na forum, dopiero co kupiła sobie pieska ,ale niesety bez rodowodu. Piszę wam o tym ,ze to jej pierwszy piesek ,b. się cieszy, musi się z kims podzielic tą nowiną. Pies ma wszystkie szczepienia jest zdrowy [przynajmniej na razie] . To świezo upieczona "mamusia". ![]() Wchodzi na forum piszę wam o to , a wy już na 'dzien dobry' ,ze jest nieodpowiedzialna. Pies z pewnoscią jest chory itd... Jak ona musi się czuć !!! Tyle radosci i nagle co... Cały czas obesesyjnie zaczyna patrzec na psa i szukac jakiejs choroby ,bo na pewno ją ma !! A kupila przeciez psa od rodziny ze sprawdzonego zrodla [wypadek] ,ale wie ,ze rodzice są rodowodowi a to byl czysty przypadek to jej bliska rodzina !!! Dziewczyna zaczyna nabierac dystansu do wlasnego psa ! Po co szukacie probelmu dopoki go nie ma !! Zniszczycie radosc tej dziewczynie !! Po co na zapas ma się martwic. To byl oczywiscie tylko przyklad,ale takie sytuacje zdarzają się codziennie. Probuje wam to wyjasnic,wy nie chcecie tego sluchac, bo powiedzmy jestem glupia i niedojrzala ![]() ![]() Mam nadzieje,ze mnie rozumiecie.. Chociaz czesc,jesli nie to trudno... ![]() ![]() I musicie wiedzieć,ze bardzo was cenię i doceniam,bo jestescie swietnymi ekspertami. Zwłaszcza ty aferoo jesteś swietna,ale nie kazdy jest taki... Musicie to zrozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak motylku, mi też o to chodzi !!! No ,ale jesli juz powiedzmy jest pseudohodowla,ktora rozmonozyla te psy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
tylko spójrz na to tez tak ze biorąc psa od pseduo pokazujemy mu ze ma rynek zbytu i nie wazne dla niego czy robimy to z litosci bo nam zal tych psów, czy kupujemy bo kupujemy, wazne ze on zarabia to mnozny bo znowu sie ktos zlituje i psa wezmie
#4270 |
Raczkowanie
|
Mysle ze jestem pewna. Psiaczka ktorego mam tez kupilambez metryczki z "domowej" tego nawet nie mozna nazwac hodowla. I jedyne co mial to przepuklinke. Moj wujek jest weterynarzem i powiedzial ze to sie zdarza pieskom nawet z metryczka i ze weterynarz w poczatkowej fazie rozwoju pieska nie moze jednoznacznie okrelic przy przepuklinke trzeba operowac czy nie( bo czasem sie wchlaniaja).
Ale dzis jest swietnym zdrowym Piesiolkiem ktorego kocham ponad zycie ![]() Dlatego ponawiam moja prosbe ![]() POMOZCIE!!! Nie orientujecie sie czy ktos nie ma do sprzedania suczki shih-tzu? Oboje rodzice nie musza byc tej rasy, sunia nie musi miec rodowodu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
Ale bardzo dziekuje za troske
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, nigdy nie bedzie dobrze . Jesli ulitujemy się nad psami z jednej str. dobrze z drugiej zle. A jesli sie nie ulitujemy to one pomrą i bedziemy miec wyrzuty sumienia ![]() ![]() Ja uwazam ze rodowod nie jest najwazniejszy tylko milosc ,ale mi nie chodzi o pseudohodowcow ,ale o schroniska... ![]() ![]() Kocham wszystkie psy nawet te od psedo,ale ich wlasciecieli [pseudohodowcow] nie nawidzę !!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze wezmiesz szczeniaka ze schroniska po prostu skoro nie zalezy Ci na rodowodzie szczerze mówiac jestem przerażona ze tak ci obojetne kim byli rodzice ![]() dlatego mowie ze jak pseudo zobaczy ze nie ma zbytu przestanie psy mnozyc, bo za darmo nie bedzie oddawal do schroniska.....a biorac psa tego ratujemy, kolejnego powołujemy ![]() niestety nie da sie zrobic tak zeby wziac psa i on juz ich nie mnozyl (nie mowie o wpadkach, bo to cos innego) oczywiscie, wszystkie tak twierdzimy ![]()
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
ALe moj Yoschiczke nie tak do konca jest zdrowy:P bo ona ma chorobe przenoszona droga milosna:P do kogo nie podbiegnie to go w sobie rozkochuje
![]() Ale wydaje mi sie ze wiekszasc psiaczkow ma obiawy tej strasznej "choroby" :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
[quote=motylek1007;9781028]chcesz mixa jamnika i shih tzu? czy jakis inny?
moze wezmiesz szczeniaka ze schroniska po prostu skoro nie zalezy Ci na rodowodzie Mixa jamnika juz mam:P wolalabym aby to byl bardziej shih tzu moze pomieszany z pekinczykiem bo to pokrewna rasa. Ze schroniska bardzo chetnie tylko ze jest maly problem ze jakbym weszla tam to wyszlabym cholernie przygnebiona i smutna ze nie moge pomoc wszystkim zwierzaczkom, wiec wole sie trzymac z daleka od takich miejsc... Poza tym chce zeby suczka pasowala do moje gentelmena :P A jesli chodzi o rodzicow to brzydko mowiac "wisi" mi to czy byli jakimis championami bo ja nie mam zamiaru jezdzic na zadne wystawy, ani zapuszczac jej wlosow. To ma byc kolejny czlonek naszej rodziny, ktorego chcemy obdarzyc miloscia a nie chwalic sie nim przed innymi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
BAN stały
|
Mnie zawsze intryguje nazwa "domowa" hodowla. Powiedzcie mi co to dla was znaczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mozna mieszac róznych ras ![]() naparwde idz do schroniska i wez jakiegos, tam sa naparwde rozne psy i takie shiz tzakowe tez. Najlepiej wejdz na dogo i sobie poczytaj
![]() |
#4279 |
Raczkowanie
|
Wedlug mnie hodowla to miejsce gdzie wiedza generalnei wszystko na temat danej rasy, posiadaja rowniez pieski "pewne" ktore nie maja wad genetycznych lub tez uprzedzaja o tym chcacych kupic szczeniaczka. Maluchy sa po rodowodowych rodzicach.
Mysle ze nie ma czegos takiego jak domowa hodowla, piszac to mialam na mysli rodzinke ktora ma pieska i postanowli suczke dopuscic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Raczkowanie
|
[quote=patrycja060;9781097]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem,że jestes na tyle odpowiedzialna,ze podejmiesz wlasciwa decyzje i jakąkolwiek podejmiesz pamiętaj ,ze zawsze mozesz liczyc na nasze rady i pomoc i nikt nie bedzie Cię przez to uwazal za gorszą czy glupszą. Bo takie sytauacje mialy juz tu miejsce. Pamietaj zawsze możesz na nas, na mnie liczyć. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
BAN stały
|
Jezuuuu, chyba się znowu dowartościowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
oby sie taka nie znalazła, oby....
#4283 |
Raczkowanie
|
Pewnie,ze nie mozna ,ale sama dobrze wiesz ,ze się zdarza.
Patrycjo, porozmawiaj z Minica88 ,ona załozyla wątek mix pekinczyk i shih ![]() Ponoć to piesek od jej kuzyna i to byl wypadek czyli to nie typowa pseudohodowla. Odbiera psa 06.12 i ma go mieć z Wrocławia. Może ten kuzyn ma jeszcze jakies pieski na sprzedaz lub do oddania ... Ale jesli jest fear to wyda te pieski za darmo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
Zdrowie moje pieska mi nie wisi bo zdolnabym byla zrobic krzywde kazdemu kto wyrwalby chociaz wlosek moim pupilkom.
Posiadam psa z rodowodem - owczarka niemieckiego. I wcale nie uchronilo to jej przed chorobami. Stad tez takie a nie inne moje zdanie na temat metryczek, rodowodow... Dlatego ponawiam moja prosbe czy nikt nie ma do sprzedania teraz, badz w grudniu szczeniaczka-suczki shih tzu. Nie musi posiadac rodowodu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
a ja ponawiam pytanie czy nie mozesz wziac ze schroniska psa?
byla ostatnio akcja jakas i sa same male szczeniaki - kundelki. O Transport nie ma co sie martwic dziewczyny organizuja. Skoro chcesz kundelka to mozesz dac dam temu ze schroniska
#4287 |
BAN stały
|
Co dla ciebie Parycja oznacza w takim razie słowo "hodowla"?? Większość z was myli niestety pojęcie "hodowla" i "rozmnażanie".... dodam bezsensowne, głupie rozmnażanie bez sensu i celu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już napisalam porozmawiaj z Monica88 ,ona w grudniu odbiera wlasnie takiego pieska o jakiego Ci chodzi. Przepraszam,ale ja Ci to sprostowałam ... Dobrze jesli tak uwazasz... ![]() ![]() Prawda,dziewczyny ???? Niezaleznie od tego jak postapisz bardzo się cieszymy,ze Twoje grono pupilkow się powieksza. Ps. Nikt nie powiedzial ,ze jesli masz psa z rodowodem to on bedzie na 100% ,ale masz ta pewnosc przynajmniej 88% , a piesek bez rodowodu jesli jest to juz nie masz tej pewności,ale zawsze pozostaje nadzieja i tego Ci życzę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Czytajac niektore posty wydaje mi sie ze macie stasznie zawezone poglady!!! Na swiecie nie zyja tylko "oryginalne" psy ale sa tez mieszance i do sie zdarza bardzo czesto.
A jesli chodzi o bezmyslne rozmnazanie psow to jesli sie dopasuje pieska odpowiednio rozmiarowo to nie zrobimy mu zadnej krzywdy wrecz przeciwnie !!! Moja jamniczka przez to ze nie byla nigdy dopuszczona bo sadzilam ze kazdy jamnik nie jest zbyt odpowiedni dla niej, omal nie umarla...w ostatniej chwili zostala polozona na stol operacyjny bo miala ropomacicze. Natomiast u suczek, ktore byly dopuszczane zdarza sie to duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuzo zadziej.... Nie wezme pieska ze schroniska: Po 1 nie dam rady wejsc do takiego miesjca Po 2 chce zeby suczka choc odrobine pasowala do mojego shih tzu |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słuchaj ja juz wielokrotnie na tym forum poruszałam sprawy rodowodow i nie zamierzam się powtarzać, powiem Ci tylko ,ze jesli tak chcesz i nikt Cię juz nie przekona za nic na świecie do zmiany zdania,to ok ![]() Teraz tylko musisz znalezc odpowiednią "hodowlę" i czekać na maluszka. Życzę Ci powodzenia ![]() ![]() Ale nie narzucanmy tych rad tylko mowimy jak można inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.