|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Nie zaglądałam tutaj kilka dni ponieważ byłam straszliwie zaganiana
. Sandruniu, na pewno wszystko się ułoży. Widzisz, los Cię teraz tak doświadcza, a potem zobaczysz, że dzidziuś Ci wynagrodzi! W każdym razie, myślami jestem z Tobą Nightingale, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz. Osobiście polecam syropik z cebuli. Kroisz w plasterki i posypujesz cukrem, potem 3x łyżka syropu dziennie. Mi pomogło i dla dzidzi bezpieczne. Glizduniu, odnośnie skurczów, z tego co pamiętam to łykasz magnez. Ja też łykałam, a skurcze i tak dokuczały. Kup sobie aspargin koniecznie!!! A tak w ogóle, to dziś jadę do ginka. Zamierzam dokładnie się go wypytać o ZZO. Ostatnio wieczorami coś nie za dobrze się czuję od żołądka. Już sama nie wiem, podejrzewam, że to może mały coś tam działa? A jeśli chodzi o rozstępy, stosuję Fissan i póki co jestem bardzo zadowolona. Brzuszek gładki jak pupcia niemowlaczka
|
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek i podejrze moją glizdkę. Buziaczki dla Ciebie *
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
papiery składałam 15 października, 7 listopada byłam w ZUSie wyjaśnić jedną sprawę i wciąż czekam
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Noc nie mialam ciekawa ... tz obudzil mnie ze go zoladek boli wiec juz po spaniu.Wiadomo z facetem jak z dzieckiem nawet herbarty mietowej nie mogl znalesc Naszczescie umowil sie do gastrologa bo ma juz chyba od 2 lat ostre zapalenie zoladka a lekcewazy to matoł.Dzis ostatni dzien kucia jutro chwila prawdy... Albo trafie z pytaniem albo bede klekac z prosba o wpis dla mnie i Tz boze tak sie ponizac ... ale coz zrobic Dzis nawet mama mnie przepytywala a zaraz ma przyjsc mlodsza sis i tez ma mnie pytac. Jak ja sie boje |
|
|
|
#396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stokrotka, Nimfetka, Glizdka i Passionfruit - zrzucić to się zrzuci bo przy Maluszku jest niemożliwe inaczej. Tylko by te wrzuty były bezpieczne...
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kolezanka ktora rodzila miesiac temu powiedziala ze lezala na porodowce z dziewczynami to prawie kazda przytyla po 25 kg, byla nawet jedna co 40 kg... i wszystkie Maluszki są zdrowiutkie
niektore bardziej pulchniutkie
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry kobitki! Pisze dzien dobry, bo u mnie dopiero 9ta rano (jestem czasowo 7 godzin do tylu wzgledem Polski).
Widze, ze sporo z Was dopada jesienne przeziebienie, nie dawajcie sie, polecam duzo herbaty z cytryna i miodem. A u mnie dzis w nocy bylo ... trzesienie ziemi. W Kostaryce to poniekad normalka i w ciagu mojego pobytu tutaj juz kilka z nich doswiadczylam, no ale za kazdym razem mam troche stracha. Epicentrum bylo w Panamie, wiec tutaj wiele sie nie dzialo, ale dalo sie odczuc wibracje scian i sprzetow w domu. Poniewaz nigdy nie wiadomo czy nie rozwinie sie z tego cos wiekszego, lepiej zawsze przeniesc sie na otwarta przestrzen gdzie jest bezpieczniej. Wyskoczylismy wiec z TZ z lozka i wyszlismy do ogrodu. Przeczekalismy jakies 10 minut, nic sie wiecej nie dzialo, wiec wrocilismy spac. To tak z egzotycznych ciekawostek. Milego dzionka zycze Wam wszystkim
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Jukolku, nie martw się i postaraj nie stresować. Po prostu zrób wszystko by wypaść, jak najlepiej, uśmiech na twarz i do dzieła. Będzie dobrze
![]() Renatacr - to nie zazdroszczę przeżyć. Ale pewnie przywykniesz i do tego "nowego" doświadczenia, choć nie życzę by się powtórzyło.
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Renatacr - Ty to masz przygody dziewczyno
Ja to bym sie chyba schowala ze strachu pod łóżko ![]() A kilogramami to sie nie martwcie laseczki... Ja tez juz jestem 14 kg na plusie i wcale sie tym nie przejmuje... A w pasie mam juz 108 cm....hehe Niezła kulka ze mnie ![]() Nightingale -syrop z cebuli przetestowałam na mnie także polecam, dobry i nieszkodliwy Na dworze pada... szaro -buro i brzydko... I ja mam taki nastrój dzisiaj.. Pozatym to mało spałam dzisiaj... Mały sie wiercił cała noc i nie dał pospać... Chyba mi robi trening przed tym co mnie czeka ![]() ![]() ![]() chyba sie zdrzemne popołódniu troszeczke.. Buziolki maminki |
|
|
|
#401 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za to piekną pogodę masz....Cytat:
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki,
w poniedziałek miałam wizytę u ginki, ale USG mi nie robiła, stwierdziła tylko że szyjka w porządku, brzuszek ładnie rośnie i miałam pierwsze KTG - ale dziwne uczucie i młoda ale podskakiwała, było słychać takie silne uderzenia -super! Silna dziewczynka I zapis KTG -b. ładny. Bardzo się cieszę, bo przed każdą wizytą mam wrażenie, że szyjka się skróciła niemiłosiernie i że gin. zaraz mnie wyśle do szpitala Ale jestem panikara.Teraz wizytę i KTG będę miała już co 2 tygodnie. Mam nadzieję więc, że za 2 tyg. zobaczę malutką ![]() Sandrunia!!! Bardzo mocno trzymam kciuki! No prawda - jeszcze trochę czasu, ale szybko minie, zobaczysz. Strasznie mocno ściskam! Wiesz moja koleżanka miała w 8 chyba miesiącu operację na narkozie - było ok. Naprawdę trudno przewidzieć co nas może spotkać, ale to zobaczysz szybko minie. Jeszcze troszkę wytrzymaj! Nimfetka - jeśli chodzi o rozstępy - zapytaj mamę jak to było w jej przypadku, bo to są sprawy częściej genetyczne, można mówić, że używamy różnych specyfików, ale pewnie tym które stosują kremy i nie mają rozstępów, nie zrobiłyby się też nawet gdyby się niczym nie smarowały. Ważne są geny i ilość kolagenu przed ciążą. A Ty moja droba nie narzekaj! Przesadzasz! Tak się na początku opisałaś, że myślałam, że nie wiadomo jak wyglądasz A tu zdjęcia - i co? Śliczna młoda dziewczyna! Naprawdę! Trochę więcej optymizmu!Passionfruit - mam nadzieję, że Twój Tż się dogada z tymi "lokatorami". Chyba bym nie wytrzymała! Takiego tupetu ze świecą szukać! Naprawdę, dziewczyny mają rację! Do grudnia nie dadzą rady? A co to znaczy? A Ty masz dać radę? Kurcze, to od razu widać, że za grosz nie docenią Twojej przysługi, ba! nawet stwierdzą, że to im się należy! Takich ludzi sporo chodzi po ziemi! Ale się uśmiałam z tego co napisałaś : "My mieszkaliśmy z teściami 2 miesiące. Ogólnie nie było źle, ale jakbym miała teraz wrócic do teściów to bym sobie w nogę strzeliła chyba. Zresztą teściowa mówi, że mi się wcale nie dziwi" - to Ty to teściowej powiedziałaś? Że byś sobie w nogę strzeliła? ![]() ![]() ![]() Jukol! Trzymam kciuki! W ciąży wszystkie chwyty dozwolone! |
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Wow! 40kg to tyle co wazylam zachodzac w ciaze...
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Renatacr, za taką pogodę w ziemie to ja mogę nawet trzęsienia ziemi mieć.
skoja, ja naprawdę mam w porządku teściową i nie boje się jej powiedzieć co myślę. I naprawdę mieszkało nam się tam w porządku, ale co u siebie to u siebie. Po rozmowie z lokatorami chyba wszystko na dobrej drodze. 30 grudnia (nie zapeszając) wracamy do swojego mieszkanka.
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Passion uff.. juz mialam pisac zeby isc tam i nie brac jencow
![]() Asia i Renatka ja ide na urlopik 18tego grudnia ![]() nadrabiam zaleglosci wizazowe, mielismy byc z TZtem na szkzkole rodzenia a on wrocil z pracy taaaaki zmeczony, i w ogole czemu mu nie powiedzialam bla bla bla ze przeciez mialo byc w nast tyg ....jasne baranie mowilam to tydz temu ze zajecia za tydz a teraz co?? poszedl do pubu ogladac mecz..juz ie zmeczony urwalabym jaja ale moga sie jescze przydac
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#408 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Mamusie
Właśnie skończyłam czytać to forum, z góry serdeczne dzięki za wszystkie informacje, na pewno się przydadzą. Ja również jestem mamusią lutową. Mamy termin na 24 lutego. Najprawdopodobniej będzie Patrycja, ale znając życie może być i Wiktorek. pozdrawiam wszystkie Mamusie i Wasze brzdące. |
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc jak widać dokształcam się na całego. Teraz tak już co tydzień, chyba do rozwiązania No chyba, że jednak dziecko posiedzi do stycznia ![]() Co do dzisiejszego meczu, to mój TŻ wybrał się na meczyk własnonożnie i jak widziałam to bydło śpiewające w centrum miasta jak wracałam ze szpitala to mi sie ciepło robiło. No ale jest już w domku i raszy sie mleczkiem z czosnkiem, bo mu 4 litery przewiało )))Dobranoc Kochane i do jutra
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahhaha, dobre
![]() Ja się własnie obudziałam! Szok, nigdy nie pospałam tak długo
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten paskudny poranek
![]() Ja tez dzis pospalam ze ho nawet w nocy na siusiu nie wstawalamMoje drogie wczoraj przyszla mi juz przesylka z posciela wyglada ślicznie jeszcze lepiej nic na zdjeciu![]() Szkoda tylko ze nie mam lozeczka to przymierzyc nie moge niestety Ale moze niedlugo i to zakupimy
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W styczniu jak tylko się przeprowadzimy to od razu jedziemy na cały weekend po calutką wyprawkę. Wtedy ja się będe chwaliła ![]()
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
hej wizazanki.
zostane mama w ok 5 stycznia ![]() ![]() to moje pierwze dzieciatko. mam 22 lata jzu nie moge sie doczekac. to juz osmy miesiac. wiadomo,ze nie ejst cudownie, ale nie narzekam. czesto mam skurcze lydek, goraco mi ciagle. poczatki byly nieprzyjemne- mdlosci na wieczor, omdlenia. ale nie narzekam, zawsze chcialam szybko w swoim zyciu zostac mama. mam ogromny instynkt macierzynski juz od ok 18 roku zycia. chce isc do pracy , gdy maluch sie odchowa i jeszcze studiuje.nie zamierzam jednak brac dziekanki, bo to juz licencjat, ciezko bedzie mi wrocic ![]() juz niebawem porod. nie boje se. nastawiam sie na duzy bol- ostatnio mnie pobolewal brzuch. lekarz stwierdzil,ze macica sie przygotowuje i ze tak powinnam sobie wyobrazac skurcze porodowe ![]() boli,al ciezko opisac ten bol. jest do przezycia. bede rodzila naturalnie. jedyne, do czego mam zastrzezenia, to zycie seksualne.... robimy to z mezem caly czas, ale wiadomo,ze nie jest tak, jak przed ciaza. marze, by po porodzie wszystko wrocilo w tej kwestii do normy. bo potrzebuje tego jak tlenu ![]() opiszcie swoje przezycia przed porodem
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Dzięki Wszystkim za troskę ), wżerać maliny (całe szczęście babcie mojego smyka o to zadbały i narobiły pełno wekówMój synek z kolei to chyba ma katar alergiczny i jakieś zapalenie na oczkach też alergiczne... Moje biedactwo. Aż mnie serce boli, jak go ciągle coś łapie ![]() Nic, zaraz wypróbuję ten przepis na pyszny syrop z cebuli... Pewnie przy okazji się nieźle poryczę Sandrunia w którymś numerze "M jak mama" był artykuł o operacjach w ciąży. Znieczulenia zarówno częściowe, jak i narkoza są bezpieczne, więc głowa do góry. Pamiętam tylko, że odradzają metodę laparoskopową przy operacjach w ciąży, ale te tradycyjne są bezpieczne. Trzymaj się cieplutko. Będzie dobrze. Musi być ![]() :przytu l:
|
#415 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczyny
![]() mam termin na 9.02.09 - coraz bliżej i jestem coraz bardziej przerażona :P zamierzam rodzić naturalnie, choć przyznam, że na początku ciąży intensywnie myślałam o cc. wg usg ma być dziewczynka, zatem imię będzie iza. ja jednak czuję, że to będzie facet - filip pozdrawiam
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Night, kuruj sie kobieto. Może spróbuj tego syropu z cebuli? ponoć działa cuda!
|
|
#417 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Chwilowo mam neta
![]() Cytat:
Ja na szczęście nie czekałam długo na decyzję - przyszła po ok. 2 tygodniach od złożenia dokumentów - norlmanie chyba ktoś u mnie w ZUSie PRACUJE ![]() Cytat:
a co do teściowej - szkoda, że nie każdy ma takie szczęście - ja tak jak Ty narzekać nie mogę - nie jest tak, że w 100% spraw się zgadzamy, ale w zdecydowanej większości tak i jedna do drugiej się nie wtrąca - a kontakt mamy częsty, bo mieszkamy 4 piętra od siebie Po prostu NORMALNA z niej babka i za jedno będę jej dożywotnio wdzięczna - obu synów wychowała w cudownej świadomości posiadania przez nich rąk i zastosowania ich funkcji w praktyce (sprzątanie, pranie, gotowanie...) nigdy nie wyręczała, nie podkładała niczego "pod nos" i teraz mam w domu partnera, a nie pasożytaCytat:
Cytat:
albo mam wyjątkowo pojemny zbiornik, albo baaaardzo twardy sen Śpię od 22/24 do ok. 7/8 rano i nie mam potrzeby nocnych wycieczek...Kurka - ja też już bym chciała łóżeczko i ogólnie pokoik małego - miło by było popatrzeć, ale już niedługo - mam nadzieję, że do połowy grudnia się wyrobimy ![]() Cytat:
Widzę, że podejście masz rozsądne - ciąża to nie dla każdego super przyjemny okres - a już na końcowym etapie to chyba nie ma kobiety bez dolegliwości. Ja też jestem czasem mega zmęczona kurczami łydek (a właściwie całych nóg...), ciągłym uczuciem gorąca, trudnościami w nocnym przewracaniu się z boku na bok, brakiem seksu (cholera... już ponad pół roku bez bzykania ), ale cóż - ten stan nie trwa wiecznie, za kilka miesięcy te rzeczy wrócą na swoje tory, za to zmienią się inne - takie życie...Pozdrawiam serdecznie EDIT: Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-11-20 o 11:02 |
||||||
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Mąż w pracy a ja siedze jak a bida w domu i nie ma co robić, a nawet jakby było to sie nie chce....ehh Ami swoją drogą to chyba nie jes coś złego, że wypuszczają na rynek tańsze zamienniki jakiegoś modelu wózka..wiesz nie każdego stać na bugaboo a może sie podobać. Chciałam sie jeszcze Ciebie zapytać czy w Twoim wózku koła są pianki czy mieszane?
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do ZUS-u zadzwonię w przyszłym tygodniu - postanowiłam dac im szansę do środy. Jeśli listonosz niczego nie przyniesie, to chyba zrobię awanturę. A co do siusiania to Ci zazdroszczę. ja to sie cieszę, gdy muszę w nocy wstatwać tylko raz, bo normalnie to śmigam po 2-3 razy. A wczoraj z TŻ omawialiśmy "seksowe sprawy". Powiedziałam mu, że na wizycie zapytam się lekarza, czy juz możemy (bo od jakiegoś czasu mamy zakaz) a on mi palnął, że i tak nici z tego, bo cyt. "boi się że mała wypadnie" ![]() Taaaaaaa, ot tak sobie wypadnie. Chyba zmienię zdanie i zaciągnę go, by był przy porodzie, bo coś mi się zdaje, że ma o tym blade pojęcie
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie mogę tylko popatrzeć i pomarzyć... dr dał zaraz sekszenia, a mąż zakaz dotykania (co by go nie kusić...) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

.

Na dzisiejszy dzień nasz Synuś waży 1295gram (28tygodni i 6dni), więc jest idealnie w środku centyli 
papiery składałam 15 października, 7 listopada byłam w ZUSie wyjaśnić jedną sprawę i wciąż czekam

), wżerać maliny (całe szczęście babcie mojego smyka o to zadbały i narobiły pełno weków
Śpię od 22/24 do ok. 7/8 rano i nie mam potrzeby nocnych wycieczek...