Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-19, 13:42   #391
arleta110
Raczkowanie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Nie zaglądałam tutaj kilka dni ponieważ byłam straszliwie zaganiana.

Sandruniu, na pewno wszystko się ułoży. Widzisz, los Cię teraz tak doświadcza, a potem zobaczysz, że dzidziuś Ci wynagrodzi! W każdym razie, myślami jestem z Tobą.

Nightingale, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz. Osobiście polecam syropik z cebuli. Kroisz w plasterki i posypujesz cukrem, potem 3x łyżka syropu dziennie. Mi pomogło i dla dzidzi bezpieczne.

Glizduniu, odnośnie skurczów, z tego co pamiętam to łykasz magnez. Ja też łykałam, a skurcze i tak dokuczały. Kup sobie aspargin koniecznie!!!

A tak w ogóle, to dziś jadę do ginka. Zamierzam dokładnie się go wypytać o ZZO. Ostatnio wieczorami coś nie za dobrze się czuję od żołądka. Już sama nie wiem, podejrzewam, że to może mały coś tam działa?

A jeśli chodzi o rozstępy, stosuję Fissan i póki co jestem bardzo zadowolona. Brzuszek gładki jak pupcia niemowlaczka
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:54   #392
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arleta110 Pokaż wiadomość
Nie zaglądałam tutaj kilka dni ponieważ byłam straszliwie zaganiana.

Sandruniu, na pewno wszystko się ułoży. Widzisz, los Cię teraz tak doświadcza, a potem zobaczysz, że dzidziuś Ci wynagrodzi! W każdym razie, myślami jestem z Tobą.

Nightingale, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz. Osobiście polecam syropik z cebuli. Kroisz w plasterki i posypujesz cukrem, potem 3x łyżka syropu dziennie. Mi pomogło i dla dzidzi bezpieczne.

Glizduniu, odnośnie skurczów, z tego co pamiętam to łykasz magnez. Ja też łykałam, a skurcze i tak dokuczały. Kup sobie aspargin koniecznie!!!

A tak w ogóle, to dziś jadę do ginka. Zamierzam dokładnie się go wypytać o ZZO. Ostatnio wieczorami coś nie za dobrze się czuję od żołądka. Już sama nie wiem, podejrzewam, że to może mały coś tam działa?

A jeśli chodzi o rozstępy, stosuję Fissan i póki co jestem bardzo zadowolona. Brzuszek gładki jak pupcia niemowlaczka
ja również stosuje fissan juz około 4 opakowan i dupa blada....
Stary 2008-11-19, 13:57   #393
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po wizycie Na dzisiejszy dzień nasz Synuś waży 1295gram (28tygodni i 6dni), więc jest idealnie w środku centyli Nasz kochany Średniaczek! Zdrowy i rozrabiaka bo od piątku tak mocno wtyka mamie nóżki pod żebra, że mama siedzieć nie może! Bardzo się cieszymy a mama musi jakoś żyć z tymi nóżkami pod żebrami
Następna wizyta dopiero za miesiąc i ciężko będzie wytrzymać
sevi nie widzialam Twojej wiadomosci.Bardzo się cieszę ,że po wizycie wszystko wporzadku.
Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek i podejrze moją glizdkę.
Buziaczki dla Ciebie *
Stary 2008-11-19, 15:25   #394
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
I Wkoncu dostalam moje orzeczenie z ZUSu po 3 tyg oczekiwan... teraz czekam na ten papierek wlasciwy pewnie nastepne 3 tyg
A u mnie nadal nic... papiery składałam 15 października, 7 listopada byłam w ZUSie wyjaśnić jedną sprawę i wciąż czekam
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 16:00   #395
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Noc nie mialam ciekawa ... tz obudzil mnie ze go zoladek boli wiec juz po spaniu.Wiadomo z facetem jak z dzieckiem nawet herbarty mietowej nie mogl znalesc Naszczescie umowil sie do gastrologa bo ma juz chyba od 2 lat ostre zapalenie zoladka a lekcewazy to matoł.
Dzis ostatni dzien kucia jutro chwila prawdy... Albo trafie z pytaniem albo bede klekac z prosba o wpis dla mnie i Tz boze tak sie ponizac ... ale coz zrobic Dzis nawet mama mnie przepytywala a zaraz ma przyjsc mlodsza sis i tez ma mnie pytac. Jak ja sie boje

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 16:01   #396
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
sevi nie widzialam Twojej wiadomosci.Bardzo się cieszę ,że po wizycie wszystko wporzadku.
Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek i podejrze moją glizdkę.
Buziaczki dla Ciebie *
Dziękuję Nimfetko

Stokrotka, Nimfetka, Glizdka i Passionfruit - zrzucić to się zrzuci bo przy Maluszku jest niemożliwe inaczej. Tylko by te wrzuty były bezpieczne...
Stary 2008-11-19, 16:07   #397
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Moja kolezanka ktora rodzila miesiac temu powiedziala ze lezala na porodowce z dziewczynami to prawie kazda przytyla po 25 kg, byla nawet jedna co 40 kg... i wszystkie Maluszki są zdrowiutkie niektore bardziej pulchniutkie
Stary 2008-11-19, 16:11   #398
Renatacr
Raczkowanie

Dzien dobry kobitki! Pisze dzien dobry, bo u mnie dopiero 9ta rano (jestem czasowo 7 godzin do tylu wzgledem Polski).
Widze, ze sporo z Was dopada jesienne przeziebienie, nie dawajcie sie, polecam duzo herbaty z cytryna i miodem.

A u mnie dzis w nocy bylo ... trzesienie ziemi. W Kostaryce to poniekad normalka i w ciagu mojego pobytu tutaj juz kilka z nich doswiadczylam, no ale za kazdym razem mam troche stracha. Epicentrum bylo w Panamie, wiec tutaj wiele sie nie dzialo, ale dalo sie odczuc wibracje scian i sprzetow w domu.
Poniewaz nigdy nie wiadomo czy nie rozwinie sie z tego cos wiekszego, lepiej zawsze przeniesc sie na otwarta przestrzen gdzie jest bezpieczniej. Wyskoczylismy wiec z TZ z lozka i wyszlismy do ogrodu. Przeczekalismy jakies 10 minut, nic sie wiecej nie dzialo, wiec wrocilismy spac.
To tak z egzotycznych ciekawostek.

Milego dzionka zycze Wam wszystkim

Renatacr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 16:17   #399
Seviljanka
Raczkowanie

Jukolku, nie martw się i postaraj nie stresować. Po prostu zrób wszystko by wypaść, jak najlepiej, uśmiech na twarz i do dzieła. Będzie dobrze

Renatacr - to nie zazdroszczę przeżyć. Ale pewnie przywykniesz i do tego "nowego" doświadczenia, choć nie życzę by się powtórzyło.
Stary 2008-11-19, 16:24   #400
kellysss
Zakorzenienie

Renatacr - Ty to masz przygody dziewczyno
Ja to bym sie chyba schowala ze strachu pod łóżko

A kilogramami to sie nie martwcie laseczki... Ja tez juz jestem 14 kg na plusie i wcale sie tym nie przejmuje... A w pasie mam juz 108 cm....hehe
Niezła kulka ze mnie

Nightingale -syrop z cebuli przetestowałam na mnie także polecam, dobry i
nieszkodliwy

Na dworze pada... szaro -buro i brzydko... I ja mam taki nastrój dzisiaj..
Pozatym to mało spałam dzisiaj... Mały sie wiercił cała noc i nie dał pospać...
Chyba mi robi trening przed tym co mnie czeka

chyba sie zdrzemne popołódniu troszeczke..

Buziolki maminki

Stary 2008-11-19, 16:47   #401
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Moja kolezanka ktora rodzila miesiac temu powiedziala ze lezala na porodowce z dziewczynami to prawie kazda przytyla po 25 kg, byla nawet jedna co 40 kg... i wszystkie Maluszki są zdrowiutkie niektore bardziej pulchniutkie
ooooooooo jeszcze są takie kobitki z 40??? łooo Matko Boska

Cytat:
Napisane przez Renatacr Pokaż wiadomość
Dzien dobry kobitki! Pisze dzien dobry, bo u mnie dopiero 9ta rano (jestem czasowo 7 godzin do tylu wzgledem Polski).
Widze, ze sporo z Was dopada jesienne przeziebienie, nie dawajcie sie, polecam duzo herbaty z cytryna i miodem.

A u mnie dzis w nocy bylo ... trzesienie ziemi. W Kostaryce to poniekad normalka i w ciagu mojego pobytu tutaj juz kilka z nich doswiadczylam, no ale za kazdym razem mam troche stracha. Epicentrum bylo w Panamie, wiec tutaj wiele sie nie dzialo, ale dalo sie odczuc wibracje scian i sprzetow w domu.
Poniewaz nigdy nie wiadomo czy nie rozwinie sie z tego cos wiekszego, lepiej zawsze przeniesc sie na otwarta przestrzen gdzie jest bezpieczniej. Wyskoczylismy wiec z TZ z lozka i wyszlismy do ogrodu. Przeczekalismy jakies 10 minut, nic sie wiecej nie dzialo, wiec wrocilismy spac.
To tak z egzotycznych ciekawostek.

Milego dzionka zycze Wam wszystkim
Kochana to masz Ci wrażenia za to piekną pogodę masz....

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Renatacr - Ty to masz przygody dziewczyno
Ja to bym sie chyba schowala ze strachu pod łóżko

A kilogramami to sie nie martwcie laseczki... Ja tez juz jestem 14 kg na plusie i wcale sie tym nie przejmuje... A w pasie mam juz 108 cm....hehe
Niezła kulka ze mnie

Nightingale -syrop z cebuli przetestowałam na mnie także polecam, dobry i
nieszkodliwy

Na dworze pada... szaro -buro i brzydko... I ja mam taki nastrój dzisiaj..
Pozatym to mało spałam dzisiaj... Mały sie wiercił cała noc i nie dał pospać...
Chyba mi robi trening przed tym co mnie czeka

chyba sie zdrzemne popołódniu troszeczke..

Buziolki maminki
ja też mało spałam,i się zdrzemnęłam w południe,ahhhhh położyłam się i tak jakoś odfrunęłam
Stary 2008-11-19, 17:12   #402
skoja
Rozeznanie

Cześć dziewczynki,
w poniedziałek miałam wizytę u ginki, ale USG mi nie robiła, stwierdziła tylko że szyjka w porządku, brzuszek ładnie rośnie i miałam pierwsze KTG - ale dziwne uczucie i młoda ale podskakiwała, było słychać takie silne uderzenia -super! Silna dziewczynka I zapis KTG -b. ładny. Bardzo się cieszę, bo przed każdą wizytą mam wrażenie, że szyjka się skróciła niemiłosiernie i że gin. zaraz mnie wyśle do szpitala Ale jestem panikara.
Teraz wizytę i KTG będę miała już co 2 tygodnie. Mam nadzieję więc, że za 2 tyg. zobaczę malutką
Sandrunia!!! Bardzo mocno trzymam kciuki! No prawda - jeszcze trochę czasu, ale szybko minie, zobaczysz. Strasznie mocno ściskam! Wiesz moja koleżanka miała w 8 chyba miesiącu operację na narkozie - było ok. Naprawdę trudno przewidzieć co nas może spotkać, ale to zobaczysz szybko minie. Jeszcze troszkę wytrzymaj!
Nimfetka - jeśli chodzi o rozstępy - zapytaj mamę jak to było w jej przypadku, bo to są sprawy częściej genetyczne, można mówić, że używamy różnych specyfików, ale pewnie tym które stosują kremy i nie mają rozstępów, nie zrobiłyby się też nawet gdyby się niczym nie smarowały. Ważne są geny i ilość kolagenu przed ciążą. A Ty moja droba nie narzekaj! Przesadzasz! Tak się na początku opisałaś, że myślałam, że nie wiadomo jak wyglądasz A tu zdjęcia - i co? Śliczna młoda dziewczyna! Naprawdę! Trochę więcej optymizmu!
Passionfruit - mam nadzieję, że Twój Tż się dogada z tymi "lokatorami". Chyba bym nie wytrzymała! Takiego tupetu ze świecą szukać! Naprawdę, dziewczyny mają rację! Do grudnia nie dadzą rady? A co to znaczy? A Ty masz dać radę? Kurcze, to od razu widać, że za grosz nie docenią Twojej przysługi, ba! nawet stwierdzą, że to im się należy! Takich ludzi sporo chodzi po ziemi! Ale się uśmiałam z tego co napisałaś : "My mieszkaliśmy z teściami 2 miesiące. Ogólnie nie było źle, ale jakbym miała teraz wrócic do teściów to bym sobie w nogę strzeliła chyba.
Zresztą teściowa mówi, że mi się wcale nie dziwi" - to Ty to teściowej powiedziałaś? Że byś sobie w nogę strzeliła?

Jukol! Trzymam kciuki! W ciąży wszystkie chwyty dozwolone!

skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 19:41   #403
g85
Raczkowanie

Cytat:
Wow! 40kg to tyle co wazylam zachodzac w ciaze...
Stary 2008-11-19, 21:42   #404
passionfruit
Zakorzenienie

Renatacr, za taką pogodę w ziemie to ja mogę nawet trzęsienia ziemi mieć.

skoja, ja naprawdę mam w porządku teściową i nie boje się jej powiedzieć co myślę. I naprawdę mieszkało nam się tam w porządku, ale co u siebie to u siebie.

Po rozmowie z lokatorami chyba wszystko na dobrej drodze. 30 grudnia (nie zapeszając) wracamy do swojego mieszkanka.
Stary 2008-11-19, 21:45   #405
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Renatacr, za taką pogodę w ziemie to ja mogę nawet trzęsienia ziemi mieć.

skoja, ja naprawdę mam w porządku teściową i nie boje się jej powiedzieć co myślę. I naprawdę mieszkało nam się tam w porządku, ale co u siebie to u siebie.

Po rozmowie z lokatorami chyba wszystko na dobrej drodze. 30 grudnia (nie zapeszając) wracamy do swojego mieszkanka.
Gratuluje jednak co facet powie to powie
Stary 2008-11-19, 21:47   #406
pani z herbata
Zadomowienie

Passion uff.. juz mialam pisac zeby isc tam i nie brac jencow

Asia i Renatka ja ide na urlopik 18tego grudnia

nadrabiam zaleglosci wizazowe, mielismy byc z TZtem na szkzkole rodzenia a on wrocil z pracy taaaaki zmeczony, i w ogole czemu mu nie powiedzialam bla bla bla ze przeciez mialo byc w nast tyg ....jasne baranie mowilam to tydz temu ze zajecia za tydz
a teraz co?? poszedl do pubu ogladac mecz..juz ie zmeczony
urwalabym jaja ale moga sie jescze przydac

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 22:00   #407
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
nadrabiam zaleglosci wizazowe, mielismy byc z TZtem na szkzkole rodzenia a on wrocil z pracy taaaaki zmeczony, i w ogole czemu mu nie powiedzialam bla bla bla ze przeciez mialo byc w nast tyg ....jasne baranie mowilam to tydz temu ze zajecia za tydz
Pani z herbatą - współczuję i wiem, jak to jest A tak w ogóle to z tych jaj
Stary 2008-11-19, 22:29   #408
ryzak82
Przyczajenie

GG do ryzak82
Smile Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Witam wszystkie Mamusie
Właśnie skończyłam czytać to forum, z góry serdeczne dzięki za wszystkie informacje, na pewno się przydadzą. Ja również jestem mamusią lutową. Mamy termin na 24 lutego. Najprawdopodobniej będzie Patrycja, ale znając życie może być i Wiktorek. pozdrawiam wszystkie Mamusie i Wasze brzdące.
ryzak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 00:18   #409
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Asia i Renatka ja ide na urlopik 18tego grudnia

Ja dla odmiany zaliczyłam moją pierwszą szkołe rodzenia, były to co prawda zajęcia wprowadzające, ale zawsze warto się przejść. Wczoraj też znalazłam darmowe zajęcia z karmienia piersia dla cieżarnych i też były fajne
Więc jak widać dokształcam się na całego. Teraz tak już co tydzień, chyba do rozwiązania
No chyba, że jednak dziecko posiedzi do stycznia

Co do dzisiejszego meczu, to mój TŻ wybrał się na meczyk własnonożnie i jak widziałam to bydło śpiewające w centrum miasta jak wracałam ze szpitala to mi sie ciepło robiło. No ale jest już w domku i raszy sie mleczkiem z czosnkiem, bo mu 4 litery przewiało )))

Dobranoc Kochane i do jutra
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 08:42   #410
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Passion uff.. juz mialam pisac zeby isc tam i nie brac jencow
hahahahhaha, dobre

Ja się własnie obudziałam! Szok, nigdy nie pospałam tak długo
Stary 2008-11-20, 09:00   #411
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Witam w ten paskudny poranek

Ja tez dzis pospalam ze ho nawet w nocy na siusiu nie wstawalam

Moje drogie wczoraj przyszla mi juz przesylka z posciela wyglada ślicznie jeszcze lepiej nic na zdjeciu

Szkoda tylko ze nie mam lozeczka to przymierzyc nie moge niestety
Ale moze niedlugo i to zakupimy
Stary 2008-11-20, 09:16   #412
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:

Moje drogie wczoraj przyszla mi juz przesylka z posciela wyglada ślicznie jeszcze lepiej nic na zdjeciu

Chyba wprowadzę na wątek zakaz informowania co kto kupił, bo ja nadal radycyjnie nic nie mam jeszcze i znów mam stresika małego, że nie zdąże

W styczniu jak tylko się przeprowadzimy to od razu jedziemy na cały weekend po calutką wyprawkę. Wtedy ja się będe chwaliła
Stary 2008-11-20, 10:18   #413
ariellina
Rozeznanie

hej wizazanki.
zostane mama w ok 5 stycznia
to moje pierwze dzieciatko. mam 22 lata

jzu nie moge sie doczekac.
to juz osmy miesiac. wiadomo,ze nie ejst cudownie, ale nie narzekam.
czesto mam skurcze lydek, goraco mi ciagle.
poczatki byly nieprzyjemne- mdlosci na wieczor, omdlenia.
ale nie narzekam,
zawsze chcialam szybko w swoim zyciu zostac mama. mam ogromny instynkt macierzynski juz od ok 18 roku zycia.

chce isc do pracy , gdy maluch sie odchowa i jeszcze studiuje.nie zamierzam jednak brac dziekanki, bo to juz licencjat, ciezko bedzie mi wrocic

juz niebawem porod. nie boje se. nastawiam sie na duzy bol- ostatnio mnie pobolewal brzuch. lekarz stwierdzil,ze macica sie przygotowuje i ze tak powinnam sobie wyobrazac skurcze porodowe
boli,al ciezko opisac ten bol. jest do przezycia. bede rodzila naturalnie.

jedyne, do czego mam zastrzezenia, to zycie seksualne.... robimy to z mezem caly czas, ale wiadomo,ze nie jest tak, jak przed ciaza. marze, by po porodzie wszystko wrocilo w tej kwestii do normy. bo potrzebuje tego jak tlenu

opiszcie swoje przezycia przed porodem
Stary 2008-11-20, 10:37   #414
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Hej Dziewczyny

Dzięki Wszystkim za troskę U mnie wirusowe zapalenie gardła. Lekarz za wiele nie powiedział... Mam pić dalej hektolitry herbaty lipowej (mąż wczoraj robił na nią polowanie w aptekach, bo praktycznie wszędzie już jej nie ma ), wżerać maliny (całe szczęście babcie mojego smyka o to zadbały i narobiły pełno weków), pić mleko z miodem... itd. Jeśli w ciągu następnych trzech dni nie będzie poprawy to dostałam już receptę z antybiotykiem (lekarz mówił, że to z grupy penicylin i jest bezpieczny dla bobaska) - jednak mam nadzieję, że coś się poprawi

Mój synek z kolei to chyba ma katar alergiczny i jakieś zapalenie na oczkach też alergiczne... Moje biedactwo. Aż mnie serce boli, jak go ciągle coś łapie

Nic, zaraz wypróbuję ten przepis na pyszny syrop z cebuli... Pewnie przy okazji się nieźle poryczę

Sandrunia
w którymś numerze "M jak mama" był artykuł o operacjach w ciąży. Znieczulenia zarówno częściowe, jak i narkoza są bezpieczne, więc głowa do góry. Pamiętam tylko, że odradzają metodę laparoskopową przy operacjach w ciąży, ale te tradycyjne są bezpieczne. Trzymaj się cieplutko. Będzie dobrze. Musi być :przytu l:

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:47   #415
irtew
Przyczajenie

witam dziewczyny
mam termin na 9.02.09 - coraz bliżej i jestem coraz bardziej przerażona :P zamierzam rodzić naturalnie, choć przyznam, że na początku ciąży intensywnie myślałam o cc.
wg usg ma być dziewczynka, zatem imię będzie iza. ja jednak czuję, że to będzie facet - filip
pozdrawiam
irtew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:49   #416
passionfruit
Zakorzenienie

Night, kuruj sie kobieto. Może spróbuj tego syropu z cebuli? ponoć działa cuda!
Stary 2008-11-20, 10:59   #417
roxi1980
Zakorzenienie

Chwilowo mam neta nie wiem na jak długo, bo ciągle coś się pierniczy - musimy zmienić dostawcę, bo z obecnym nie ma co dyskutować... Jakbym zniknęła znowu to pewnie nie mogę się włączyć do sieci... jeśli zniknę z przyczyn zdrowotnych - na pewno ktoś o tym doniesie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
A u mnie nadal nic... papiery składałam 15 października, 7 listopada byłam w ZUSie wyjaśnić jedną sprawę i wciąż czekam
Aga... a może Ty zadzwoń do tego ZUS-u... w końcu legalnie możesz być na zwolnieniu jeszcze tylko kilka dni...
Ja na szczęście nie czekałam długo na decyzję - przyszła po ok. 2 tygodniach od złożenia dokumentów - norlmanie chyba ktoś u mnie w ZUSie PRACUJE

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość

Dobrze, że sytuacja się wyjaśniła, bo jak przeczytałam to mi się niecenzuralne teksty cisły na usta...
a co do teściowej - szkoda, że nie każdy ma takie szczęście - ja tak jak Ty narzekać nie mogę - nie jest tak, że w 100% spraw się zgadzamy, ale w zdecydowanej większości tak i jedna do drugiej się nie wtrąca - a kontakt mamy częsty, bo mieszkamy 4 piętra od siebie Po prostu NORMALNA z niej babka i za jedno będę jej dożywotnio wdzięczna - obu synów wychowała w cudownej świadomości posiadania przez nich rąk i zastosowania ich funkcji w praktyce (sprzątanie, pranie, gotowanie...) nigdy nie wyręczała, nie podkładała niczego "pod nos" i teraz mam w domu partnera, a nie pasożyta

Cytat:
Napisane przez ryzak82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Właśnie skończyłam czytać to forum, z góry serdeczne dzięki za wszystkie informacje, na pewno się przydadzą. Ja również jestem mamusią lutową. Mamy termin na 24 lutego. Najprawdopodobniej będzie Patrycja, ale znając życie może być i Wiktorek. pozdrawiam wszystkie Mamusie i Wasze brzdące.
Witam nową mamusię - podaj Bożence dane do listy i zaglądaj często - same fajne babki tu pisują (chwała skromności )

Cytat:

Ja to chyba jakaś inna jestem - jeszcze mi się nie zdarzyło wstawać w nocy na siku... albo mam wyjątkowo pojemny zbiornik, albo baaaardzo twardy sen Śpię od 22/24 do ok. 7/8 rano i nie mam potrzeby nocnych wycieczek...

Kurka - ja też już bym chciała łóżeczko i ogólnie pokoik małego - miło by było popatrzeć, ale już niedługo - mam nadzieję, że do połowy grudnia się wyrobimy

Cytat:
Napisane przez ariellina Pokaż wiadomość
hej wizazanki.
zostane mama w ok 5 stycznia
to moje pierwze dzieciatko. mam 22 lata

jzu nie moge sie doczekac.
to juz osmy miesiac. wiadomo,ze nie ejst cudownie, ale nie narzekam.
czesto mam skurcze lydek, goraco mi ciagle.
poczatki byly nieprzyjemne- mdlosci na wieczor, omdlenia.
ale nie narzekam,
zawsze chcialam szybko w swoim zyciu zostac mama. mam ogromny instynkt macierzynski juz od ok 18 roku zycia.

chce isc do pracy , gdy maluch sie odchowa i jeszcze studiuje.nie zamierzam jednak brac dziekanki, bo to juz licencjat, ciezko bedzie mi wrocic

juz niebawem porod. nie boje se. nastawiam sie na duzy bol- ostatnio mnie pobolewal brzuch. lekarz stwierdzil,ze macica sie przygotowuje i ze tak powinnam sobie wyobrazac skurcze porodowe
boli,al ciezko opisac ten bol. jest do przezycia. bede rodzila naturalnie.

jedyne, do czego mam zastrzezenia, to zycie seksualne.... robimy to z mezem caly czas, ale wiadomo,ze nie jest tak, jak przed ciaza. marze, by po porodzie wszystko wrocilo w tej kwestii do normy. bo potrzebuje tego jak tlenu

opiszcie swoje przezycia przed porodem
Witamy, witamy... kolejna mamusia do listy ale nas dużo

Widzę, że podejście masz rozsądne - ciąża to nie dla każdego super przyjemny okres - a już na końcowym etapie to chyba nie ma kobiety bez dolegliwości. Ja też jestem czasem mega zmęczona kurczami łydek (a właściwie całych nóg...), ciągłym uczuciem gorąca, trudnościami w nocnym przewracaniu się z boku na bok, brakiem seksu (cholera... już ponad pół roku bez bzykania ), ale cóż - ten stan nie trwa wiecznie, za kilka miesięcy te rzeczy wrócą na swoje tory, za to zmienią się inne - takie życie...
Pozdrawiam serdecznie

EDIT:
Cytat:
Napisane przez irtew Pokaż wiadomość
witam dziewczyny

mam termin na 9.02.09 - coraz bliżej i jestem coraz bardziej przerażona :P zamierzam rodzić naturalnie, choć przyznam, że na początku ciąży intensywnie myślałam o cc.

wg usg ma być dziewczynka, zatem imię będzie iza. ja jednak czuję, że to będzie facet - filip

pozdrawiam
Oooo następna nowa mama - to się będzie w Nowym Roku działo... hihihi

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2008-11-20 o 11:02
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:05   #418
mumi24
Zadomowienie

Hej mamusiepogoda fatalna i wogóle jakoś słabo się czuję
Mąż w pracy a ja siedze jak a bida w domu i nie ma co robić, a nawet jakby było to sie nie chce....ehh

Ami swoją drogą to chyba nie jes coś złego, że wypuszczają na rynek tańsze zamienniki jakiegoś modelu wózka..wiesz nie każdego stać na bugaboo a może sie podobać.

Chciałam sie jeszcze Ciebie zapytać czy w Twoim wózku koła są pianki czy mieszane?

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:16   #419
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Aga... a może Ty zadzwoń do tego ZUS-u... w końcu legalnie możesz być na zwolnieniu jeszcze tylko kilka dni...
Ja na szczęście nie czekałam długo na decyzję - przyszła po ok. 2 tygodniach od złożenia dokumentów - norlmanie chyba ktoś u mnie w ZUSie PRACUJE

Ja to chyba jakaś inna jestem - jeszcze mi się nie zdarzyło wstawać w nocy na siku... albo mam wyjątkowo pojemny zbiornik, albo baaaardzo twardy sen Śpię od 22/24 do ok. 7/8 rano i nie mam potrzeby nocnych wycieczek...
Witaj Kasiu
do ZUS-u zadzwonię w przyszłym tygodniu - postanowiłam dac im szansę do środy. Jeśli listonosz niczego nie przyniesie, to chyba zrobię awanturę.

A co do siusiania to Ci zazdroszczę. ja to sie cieszę, gdy muszę w nocy wstatwać tylko raz, bo normalnie to śmigam po 2-3 razy.

A wczoraj z TŻ omawialiśmy "seksowe sprawy". Powiedziałam mu, że na wizycie zapytam się lekarza, czy juz możemy (bo od jakiegoś czasu mamy zakaz) a on mi palnął, że i tak nici z tego, bo cyt. "boi się że mała wypadnie"
Taaaaaaa, ot tak sobie wypadnie. Chyba zmienię zdanie i zaciągnę go, by był przy porodzie, bo coś mi się zdaje, że ma o tym blade pojęcie
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:31   #420
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Witaj Kasiu
A wczoraj z TŻ omawialiśmy "seksowe sprawy". Powiedziałam mu, że na wizycie zapytam się lekarza, czy juz możemy (bo od jakiegoś czasu mamy zakaz) a on mi palnął, że i tak nici z tego, bo cyt. "boi się że mała wypadnie"
Taaaaaaa, ot tak sobie wypadnie. Chyba zmienię zdanie i zaciągnę go, by był przy porodzie, bo coś mi się zdaje, że ma o tym blade pojęcie
ehhh faceci...
ja sobie mogę tylko popatrzeć i pomarzyć... dr dał zaraz sekszenia, a mąż zakaz dotykania (co by go nie kusić...)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości