Scent Bar VI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 05:08   #2341
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dot.: Scent Bar VI

glamourous - gratulacje z powodu zaciążenia
Eenax - bardzo pomysłowy tort Moja mama też uwielbiała robić torty jak byłam mała, a to z pandą, a to z pająkiem itd.
Sabbath - współczucia z powodu szczurka. Wiem, jak to boli. Mój ulubieniec umarł pod schodami po długim karmieniu glukozą ze strzykawki Nigdy już nie miałam podobnego szczurka z charakteru do tego.
Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Po co tyle wulgaryzmów
Zauważyłam, że jak już coś napiszesz, to się czepiasz. Po co? Ja tam nie widzę wulgaryzmów. Taki styl.

Edit: Czy ktoś wie czy we Wrocławiu można znaleźć bieliznę Ewy Bien? I czy jest to dobra bielizna? Czy ma typową rozmiarówkę?
Znalazłam coś takiego i bardzo mi się podoba:
Jeden
Dwa

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2008-11-20 o 05:15
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 05:16   #2342
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

A w ludzi zdrowych zracych jak smoki wierze. Ja tak miałam do 25 roku zycia, niestety to mineło. Potrafiłam zjesc w ciagu dnia tyle ze innym wystarczyło by to na kilka dni. I mimo tego wygladałam jak chodzacy szkielet (waga 47 kg). dla porównania napisze ze na sabacue warszawaskim jak mnie widziałas to wazyłam 65.
Ja też wierzę. Sama zaliczam się częściowo do taki ludzi. Nie jem może jak smok cały czas- choć zdarza mi się- ale ogólnie jem niemało, mam siedzącą pracę i nie uprawiam sportu (wiem,ze powinnam, ale nie chce mi się). Nie ważę co prawda 47 kg, tylko 54, ale przy moim wzroście nie jest to aż tak dużo

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

Aczkolwiek podkresle, ze nie wierze w milosc na cale zycie itp - czasem sa to 'Ci Jedyni' na te chwile, na ten czas.
Trochę cynizmem powiało...

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Lesio jest niepodrabialny
ale w końcu "im dalej w las, tym większy kryminał"

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
moj facet to sam zapukal do moich drzwi wrecz wiec Madzik spij spokojnie

Dziewczynki i chlopcy musze sie zwierzyc

Po pierwsze dobrze podejrzewalam- jestem w ciazy

po drugie- i to jest smutne - dostalam w pracy wypowiedzenie ze wzgledu na redukcje mojego etatu a tak sobie ostatnio zartowalam ze moze mnie zwolnia za siedzenie na wizazu ciagle...
no wiec na przemian ciesze sie i placze i nie wiem co zrobic... kto da prace ciezarnej???????????????? ????????????????????????? ????????
wpadlam w szok i histerie jak mi szefowa powiedziala, hormony ciazowe zadzialaly i w sumie poszlam do domu sie uspokoic i jutro mamy kontynuowac rozmowe
a moj maz sie cieszy ze bedzie mial zone domowa

Vesenko-- tak Lesio to moj ukochany zdecydowanie ze wszystkich Chmielewskich...i w ogole mysle ze te starsze byly lepsze...cale zdanie nieboszczyka, krokodyl, zwyczajne zycie oj jak sie dorwe w polsce to wszystkie przeczytam zwlaszcza ze teraz jako bezrobotna przyszla matka polka bede na to miala mase czasu
Glamourous- gratuluję ogromnie!!!

Odnośnie pracy to napiszę Ci tylko- co by się nie działo, nie możesz się teraz denerwować. Rozumiem, że Ci przykro, ale z drugiej strony, skoro macie za co żyć, nie powinnaś się tym aż tak przejmować. Pamiętaj, że teraz dzidzia jest najważniejsza, a nie będzie jej się podobała płacząca mama.

Idę dziś na 7 do pracy, uff. Czuję się jakby środek nocy był...
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 07:30   #2343
MoniaK
Zakorzenienie

Kurczę, mam zaległości w barze że hoho i nigdy nie nadrobię

Glaomourous, serdeczne gratulacje Powiem Ci że zazdroszczę, bo ja jak na razie tylko myślę o tym i panikuję jak byśmy sobie poradzili Jednak w przyszłym roku trzeba będzie chyba myśli wprowadzić w czyn
A pracą się nie martw Jeśli macie za co żyć to dacie radę A w ogóle to nie jest tak, że nie można zwolnić kobiety w ciąży? Nie znam się dokładnie na prawie pracy ale jeśli miałaś umowę na czas nieokreślony to chyba nie mogą Cię zwolnić z dnia na dzień.

Od dzisiaj mam labę i do pracy dopiero w poniedziałek
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 07:45   #2344
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
CIACH

Poniewaz juz dziewczyny zamiesciły linki do stron z przepisami to ja tylko napisze ze ja tam lubie robic ciasta które pretendja do tytułu "najbardziej wymyslny tort roku 2008. ponizej zamieszczam tort jaki robiłam na 30 urodziny kolegi ktory jest zapalonym wedkarzem.

CIACH
Najpierw dyńka na Halloween, teraz wędkarski tort: masz jeszcze coś w zanadrzu? A przyjmujesz zamówienia na fantazyjne wypiek? Nie chcę nawet wiedzieć ile czasu Ci zajęło wyczarowanie tego cuda. Pozwoliłaś w ogóle je komuś tknąć?

Glamourous: Będę chyba ostatnia - GRATULUJĘ. Wczoraj nie zajrzałam, bo po powrocie z pracy i obiedzie poszłam spać. Zaraz idę do lekarza
Dziewczyny napisały to, co ja sama zamierzałam jak Twojego posta przeczytałam - odnośnie zwolnienia.
Tak czy inaczej życzę mało stresów i dużo cierpliwości.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 08:05   #2345
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Glamourous, gratuluję dwóch kreseczek a pracą się nie stresuj, przykre bardzo, ze to się stało w takim momencie, ale dacie z Mężem radę na pewno, będzie dobrze!

Co do twórczości Chmielewskiej to i ja lubię bardzo, a z "Wszystko czerwone" mój ukochany tekst to "azaliż były osoby mrowie a mrowie?"

Sabbath, doczytałam o szczurku, współczuję

Anka_bzzz - ja kupowałam kolorówkę na Allegro tylko raz, pryzmy u Kosma44 i wszystko było OK, więcej nie znam i nie potrafię polecić, na makijażowym chyba jest podobny wątek?

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2008-11-20 o 08:24 Powód: dopisek
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 08:13   #2346
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Przypomniało mi się: do baru zajrzałam z myślą zapytania (jak zwykle): u których allegrowych sprzedawców kupujecie kolorówkę? mam jednego zaufanego, ale nie ma wszystkiego, czego mi potrzeba

BTW: Poszłam do Rossmanna i stwierdziłam, że nie mają oliwkowego żelu do mycia twarzy Widziałam za to z aptece Cetaphil, ale prawie cztery dychy kosztował, więc muszę się z zakupem wstrzymać do przyszłego tygodnia.
Stary 2008-11-20, 08:32   #2347
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Glamourous gratulacje
Sabbathprzykro miwiem jakie to dziwne uczucie....
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 08:59   #2348
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Co do twórczości Chmielewskiej to i ja lubię bardzo, a z "Wszystko czerwone" mój ukochany tekst to "azaliż były osoby mrowie a mrowie?"
uwielbiam te teksty "Pan "Podrapano Na Głowa" i pani "Biała Glista" ja takoż proszę won!"

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
BTW: Poszłam do Rossmanna i stwierdziłam, że nie mają oliwkowego żelu do mycia twarzy Widziałam za to z aptece Cetaphil, ale prawie cztery dychy kosztował, więc muszę się z zakupem wstrzymać do przyszłego tygodnia.
W Superpharm jest i w większości aptek, gdzie mają kosmetyki

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 09:03   #2349
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
uwielbiam te teksty "Pan "Podrapano Na Głowa" i pani "Biała Glista" ja takoż proszę won!"
i "ty endryno hormonalna!"
Stary 2008-11-20, 09:06   #2350
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:

W Superpharm jest i w większości aptek, gdzie mają kosmetyki
Wiem, że mają, bo Ziaja jest wszędzie (przystępna cena), dlatego się zdziwiłam. Jak stanę na nogi to zrobię sobie sprint po drogeriach
Stary 2008-11-20, 09:45   #2351
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Eenax dopiero teraz zauważyłam [gapa jestem] śliczny tort! a jaka wyobraźnia gratuluje
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Kochana !!! Piękny - Ja mam urodziny za tydzień, wiesz
Jak dzisiaj upiekę i załaduje razem z Ewa do wózka to możne na przyszły tydzień do ciebie dotrzemy

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
No więc własnie z tej przyczyny mam dwa półgorsety, co to piersiom luz zostawiają. Od kiedy zobaczyłam zdjęcie z biustem "wszędzie" - nie założę prłnego gorsetu na gołe ciało.
Hmm pomyślę chyba nad tymi połgorsetami. Wolałabym wprawdzie cały bo nie musiałabym się martwic o warstwy podspodnie.

Cytat:
Hihihi, lubię złośliwych ludzi.
Jak ktos ma takie "poczucie humoru" ze robi z siebie rozmiar 50-kilka, to ja jestem wtedy lekko zlośliwa jak musze suchac "jeków" na temat tuszy.
A mam w swoim otoczeniu takie przypadki ktore "utuczyły" sie do rozmiarów 40kilka i płacza ze nie moga zrzucic. A jak im ustalę diete co maja jesć i schemat ćwiczeń to wytrzymuja 2-3 dni bo cwiczenia ich mecza a surówki, owoce i warzywa, mieso gotowane lub grillowane nie jest tak smaczne jak schabowy, pizza, frytki i hektolitry koli. Jak proponuje im pujście na dlugi spacer to wola posiedziec przed telewizorem przy filmie i chipsach. A poźniej płacza i się zala jak im ciezko kupic cos sexownego, jak maz im cos wspomina o tuszy, itp.

Nie mam ni kszty współczucia do kogos kto doprowadza swój organizm do takiego stanu, a wrecz jestem na nich wkurzona. Kolejki do kardiologa zawalone "puszystymi", kolejki do "watrobologa" zawalone puszystymi, kolejki do "dietetyka" zawalone "puszystymi", do posychologa zawalone "puszystymi" z kompleksami, do pokoi pobrań zawalone "puszystymi" cukrzykami na własne życzenie itp. az mnie trzesie.

Oczywiście mowa o leniwych "puszystych" a nie osobach chorych na tarczycę czy cukrzyków. Nie mam tez nic do kobiet "puszystych" zadowolonych z siebie i niedręczących otoczenia jękami

Cytat:
Ach joooo... Dla takiego tortu to i wędkarzem bym została.

Cytat:
Szkoda, że masz już męża.
Ale maz zezwolił mi na posiadanie kochanki (sztuk 1).

Cytat:
Ja miałam tak do 34 roku życia, ale wówczas czynnie uprawiałam sport i każdy kilogram spadał ze mnie na treningach po kilkanascie godzin tygodniowo.
A ja tak miałam i bez sportu. Jak regularnie trenowalam to jadłam 3-4 razy tyle co dorosły mezczyna. Mama mnie nazywała "odkurzaczem".

Cytat:
umarł nam dziś szczurek. Cudowne to było zwierzątko, ale bardzo już stareńkie i choreńkie. Jutro pójdę biedulkę zakopać troskliwie tak, żeby jej p-sy nie wygrzebały.

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
w kwestii "trzepnięcia" polecam poprzeglądać TO oraz TO i wiele innych na tym portalu - cuda!
jednak aż tak "trzepnięta" nie jestem. Tort jednak musi przypominac tort jak dla mnie.

Cytat:
Najpierw dyńka na Halloween, teraz wędkarski tort: masz jeszcze coś w zanadrzu? A przyjmujesz zamówienia na fantazyjne wypiek? Nie chcę nawet wiedzieć ile czasu Ci zajęło wyczarowanie tego cuda. Pozwoliłaś w ogóle je komuś tknąć?
Takie "zanadrza" tworzy sie na bieżaco.
A mam jeszcze sukienki dla Incensów

Czas zrobienia takiego torta to:
10 minut robienia ciasta biszkowptowego i 25 minut pieczenia
ozdoby z marcepana robi sie ok. 15 minut, 5-10 minut ubija śmietane z dodatkiem zelatyny (wczesniej rozpuszczonej i wystudzonej na parapecie),
zimny biszkopt sie przekrawa ponczuje spirytucem (ok. 3- minut), przekłada bita smietana (5 minut) i wrzuca do lodówki na godzinke. W miedzyczasie robi sie ozdoby z owoców 5 minut i przygotowywuje galaretką na zrobienie stawu.
po godzinie wyjmuje sie tort układa marcepanowe ozdoby i zalewa tężejaca galaretką, zostawia w lodówce na 2-3 godziny. Na kika mint przed podaniem układa sie owoce. ja owoce układam czasem wczesniej wtedy niektóre lekko sie zatapiaja w galaretce.

W sumie samo przygotowywanie duzo czasu nie zajmuje. Czas pochłania najbardziej sezonowanie w lodówce by wszystko dobrze zastygło.

A tort pozwoliłam tkac w koncu torty sa po to by odkładaly sie w postaci tłuszczyku na brzuchu i boczkach.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Eenax - bardzo pomysłowy tort Moja mama też uwielbiała robić torty jak byłam mała, a to z pandą, a to z pająkiem itd.
Fajna mama. moja to tradycjonalistka i torty i ciasta to standardowe robiła i robi.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez Eenax
Czas edycji: 2008-11-20 o 09:57
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 09:47   #2352
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Fajnie Was podczytywać
Jaja męża na kocyku wymiatają

Glamorous, gratulacje
Znalazłam taki temat na forum odnośnie ciąży w IE, są tam linki do przepisów i wspominają też o ochronie kobiet w ciąży w pracy. I jeszcze taki cytat z innego forum:

"W Irlandii kobiety w ciąży też są pod specjalną ochroną. Ciąza, wizyty u lekarza
z tym zwiazane, nie moga byc powodem zwolnienia. Co wiecej, objete jestescie
specjalna ustawa 'Unfair Dismissal Act' nawet jesli nie przepracowalyscie roku u
danego pracodawcy.
Przepisy dotyczace ochrony kobiet w ciazy znajduja sie w "Maternity Protection
Act 1994" no i w wymienionej wczesniej ustawie."

Znalazłam tu
Może Ci się przyda

Sabbath bardzo współczuję straty zwierzaka....

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:01   #2353
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Eenax - torty zdecydowanie wolę podziwiać niż pochłaniać. Naprawdę jestem pod wrażeniem
Co do złośliwości: czasem jest tak, że niektórzy nie robią nic i są szczupli - jak mój mąż, jego siostry, mama. Niektórzy sporo w to wysiłku wkładają. JA też chciałam, ale udawało mi się to póki były wakacje (czyli czas), a potem... :/ wszystko wróciło do bezruchowego, mało zdrowego trybu życia. Dietetyka mi chyba trzeba.
Stary 2008-11-20, 10:32   #2354
Zuziunia
BAN stały

Glamorours wielkie gratulacje
to super że będziesz mamą dbaj o siebie, zażywaj koniecznie folik!

Troszkę Ci zazdroszczę... ale tak pozytywnie
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:41   #2355
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

glamourous gratuluję

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 10:45   #2356
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

ledwo co wczoraj zebrałam się w sobie i zwróciłam uwagę, ze by ten ******* nie przełykał na głos tej flegmy, dziś dla odmiany nasmrodził smażenina na całe biuro Jezu, jak ja chcę znaleźć normalną pracę!!!!!!!!
Stary 2008-11-20, 11:00   #2357
magdulenka
Zakorzenienie

Glamourous - gratuluję serdecznie i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sytuacji zawodowej

Princesko69 - zdrówka!

Eenax - podziwiam za torty!

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:12   #2358
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Wiem ze powieniem porozmawiac z lekarzem,ale juz widze jego reakcje jak by sie dowiedzial...Zoladek mi juz wysiada 5tabletek dziennie...moj zoladek i watroba sie buntuja...Bralem pernazyne 25mg*4dziennie 1rano 1popoludniu i 2na noc i do tego Paxtin 20mg 1dziennie rano

Zaraz mnie pani doktor zjedzieza niesubordynacjelekarska

Teza, dobrze wiesz, ze zle zrobiles i nie mam zamiaru po Tobie jechac.
Z Paxtinu, tak z dnia na dzien, nie powinno sie rezygnowac, tylko stopniowo schodzic z dawki, a z lekiem p/psychotycznym (pernazyna) wiadomo jak jest
Pogadaj ze swoim lekarzem, po to w koncu on jest.
O problemach z zoladkiem i watroba tez mu powiedz, napewno cos zaradzi. (sa leki oslonowe, sa tez leki 'regenerujace' watrobe)

Dbaj o siebie.

Cytat:
ledwo co wczoraj zebrałam się w sobie i zwróciłam uwagę, ze by ten ******* nie przełykał na głos tej flegmy, dziś dla odmiany nasmrodził smażenina na całe biuro Jezu, jak ja chcę znaleźć normalną pracę!!!!!!!!
Wspolczuje takiego wspolpracownika. Okropienstwo
Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
A jaka cena jest teraz w SP na ten tusz?
ok. 80 zl, w zestawie z plynem do demakijazu.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:14   #2359
KomEwa
Rozeznanie

Glamourous - standardy europejskie są takie, że kobiety w ciąży i jeszcze przez jakiś czas po urodzeniu dziecka są objęte szczególną ochroną w zakresie m. in. rozwiązania stosunku pracy. Twoja szefowa dostanie troszeczkę "kaszelku", jak się dowie.

A teraz, przede wszystkim delektuj się ciążą
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 11:32   #2360
agnyska81
Zakorzenienie

Glamourous - pierwsza wiadomość genialna Gratuluję i zazdraszczam A co do pracy: trzymam kciuki, żeby obojętnie co się stanie, było dobrze

Sabbath - współczuję straty szczurka

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
a o którym Burżuju mowa?
A o tym

Przypomniałyście mi, jak dawno nie czytałam żadnej książki Chmielewskiej Moja mama ma wielgachny zbiór, jak byłam dzieckiem to zawsze wiedziałam co jej kupić w prezencie Chyba sobie coś pożyczę

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:38   #2361
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
Twoja szefowa dostanie troszeczkę "kaszelku", jak się dowie.
... i jak jest w porządku, to nie "umili" ci pracy

.... ja gdy musiałam pójśc na zwolnienie lekarskie, bo mi się szyjka otwierała (i to od strony dzidziusia, więc podszywka nie wchodziła w grę), to się dowiedziałam, że PRZEZE MNIE innym nie zostaną wypłacone nadgodziny....

trzymajcie się Glamourous - cała trójka ( a może więcej Was tam jest ) Ty, Tatuś i Dzidziuś/sie
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:49   #2362
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
... i jak jest w porządku, to nie "umili" ci pracy

.... ja gdy musiałam pójśc na zwolnienie lekarskie, bo mi się szyjka otwierała (i to od strony dzidziusia, więc podszywka nie wchodziła w grę), to się dowiedziałam, że PRZEZE MNIE innym nie zostaną wypłacone nadgodziny....

trzymajcie się Glamourous - cała trójka ( a może więcej Was tam jest ) Ty, Tatuś i Dzidziuś/sie
dzieki wszystkim jeszcze raz za zyczenia i rady i w ogole caloksztalt i ze tam jestescie. strasznie mi ta chmielewska humor poprawilyscie

niestyty wyglada na to ze taka irlandia sie znajduje 10 lat za murzynami ze tak sie rasistowsko wyraze no i mozna zwolnic tkz. impregnowana byle nie z powodu ciazy. glupio co nie?
usilowalam sie dodzwonic do zwiazkow zawodowych, sa tam nasi polscy chlopcy ale cos wyglada na to ze ciezko ich zlapac. ale nie mam nadziei tak naprawde ze to cokolwiek zmieni...

kurcze powiem wam ze odkad stwierdzilam ze na pewno jestem impregnowana- a 4 testy zrobilam zeby bylo wiarygodne to od razu mdlosci dostalam....kolezanka stwierdzila ze to jak te postacie w kreskowkach co biegna zapedzone po dachu czy tam urwisku, zapedza sie i biegna dalej w powietrzu dopoki w dol nie spojrza i sie nie skapna gdzie sie znajduja tak u mnie mdlosci sie objawily dopiero po testach
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 12:13   #2363
homyk
Zakorzenienie

Glamourous, gratulacje Bedzie dobrze, z pracą też jakoś się ułoży Dbaj o siebie

Sabbath, bardzo mi przykro z powodu zwierzaczka Twój synek pewnie bardzo przeżył śmierć szczurka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A o tym
Oj, nie, nie. Dla mnie ten tusz mnie porażka

Ja mam dość krótkie, rzadkie i do tego mało podatne na podkręcanie rzęsy. Nawet klasyczna zalotka u mnie nie działa, a jedynie taka na baterie, którą podkręca się rzęsy "na mokro"
Najlepsze są dla mnie te tusze, które mają miękką szczoteczkę i nie zasychają szybko. Mój faworyt to Captiv'eyes Givenchy w odcieniu Moire Black - czerń opalizująca w świetle szmaragdową zielenią Szkoda, że była to edycja limitowana Choć obecna limitówka Dandy Black - opalizująca na ciemno-granatowo i z delikatnymi drobinkami też całkiem nieźle się prezentuje.
Bardzo dobrze moim rzęsom służy także Everlong Mascara YSL, tylko trzeba się nauczyć nią obsługiwać - rzęsy malujemy obracając szczoteczkę wokół jej własnej osi, wyprowadzając ruch od nasady rzęs, aż po same ich końce.
"Jeż" Givenchy jest moim zdaniem przereklamowany U mnie nie podkręca, nie wydłuża. Moje rzęsy są po nim jak druty i do tego każda w inną stronę

Edytowane przez homyk
Czas edycji: 2008-11-20 o 21:34
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 12:16   #2364
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
tak u mnie mdlosci sie objawily dopiero po testach
"Baby mądre i starożytne" mówią, że mdłości pojawiają się w terminie, kiedy kończyłaby się miesiączka, gdyby nie było ciąży - czyli tak około trzeciego tygodnia od zajścia...
... nie tak ci wypada ?
... zwykle wtedy zaczynamy podejrzewać ciążę i testujemy się
Stary 2008-11-20, 12:29   #2365
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Zauważyłam, że jak już coś napiszesz, to się czepiasz. Po co? URL]

"Jak już coś napiszesz, to się czepiasz..."

Pozostawiam bez komentarza.
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 12:40   #2366
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
"Baby mądre i starożytne" mówią, że mdłości pojawiają się w terminie, kiedy kończyłaby się miesiączka, gdyby nie było ciąży - czyli tak około trzeciego tygodnia od zajścia...
... nie tak ci wypada ?
ty wiesz Madra Babo Starozytna ze to by chyba sie zgadzalo? chyle czola przed ludowa madroscia jesli w Twoim regionie dziala kolo gospodyn wiejskich to smialo mozesz kandydowac na przewodniczaca - wydam pisemne referencje co do Twej wiedzy tajemnej
Stary 2008-11-20, 12:41   #2367
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Anka_bzzz - ja kupowałam kolorówkę na Allegro tylko raz, pryzmy u Kosma44 i wszystko było OK, więcej nie znam i nie potrafię polecić, na makijażowym chyba jest podobny wątek?
Mam tego allegrowicza w ulubionych i jak będę kupować to u niego. Myślałam, że może macie jeszcze jakichś sprawdzonych

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 12:44   #2368
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tego allegrowicza w ulubionych i jak będę kupować to u niego. Myślałam, że może macie jeszcze jakichś sprawdzonych
a na co sie czaisz? cos konkretnego czy tak ogolnie?
Stary 2008-11-20, 12:57   #2369
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
ty wiesz Madra Babo Starozytna ze to by chyba sie zgadzalo? chyle czola przed ludowa madroscia
Baba mądra i tarożytna to moja śp babcia

Cytat:
jesli w Twoim regionie dziala kolo gospodyn wiejskich to smialo mozesz kandydowac na przewodniczaca - wydam pisemne referencje co do Twej wiedzy tajemnej
nie mogę słabo gotuję i sprzątać nie lubię (jak muszę, bo jak nie muszę, to lubię). Kurodomowość mnie nie podnieca jakoś ...
Stary 2008-11-20, 13:15   #2370
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
jednak aż tak "trzepnięta" nie jestem. Tort jednak musi przypominac tort jak dla mnie.
żeby nie było wyrzutów sumienia po "dokonaniu zniszczeń"

Cytat:
Napisane przez agnyska81;9792523A
o tym
obadam, obadam

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Mój faworyt to Captiv'eyes Givenchy w odcieniu Moire Black - czerń opalizująca w świetle szmaragdową zielenią Szkoda, że była to edycja limitowana Choć obecna limitówka Dandy Black - opalizująca na ciemno-granatowo i z delikatnymi drobinkami też całkiem nieźle się prezentuje.

powiedz mi tylko, czy ten efekt opalizowania jest naprawdę widoczny? na oficjalnej stronie - TU - ciągle jest moire black, na Ebayu parę Dany Black w rozsądnej cenie, hmm...
i jak z wysychaniem itp?
Cytat:
... nie tak ci wypada ?

ale mi się nie chce wychodzić na zajęcia
no nic, pojadę potem do miasta

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości