![]() |
#2341 |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Scent Bar VI
glamourous - gratulacje z powodu zaciążenia
![]() Eenax - bardzo pomysłowy tort ![]() Sabbath - współczucia z powodu szczurka. Wiem, jak to boli. Mój ulubieniec umarł pod schodami po długim karmieniu glukozą ze strzykawki ![]() Zauważyłam, że jak już coś napiszesz, to się czepiasz. Po co? Ja tam nie widzę wulgaryzmów. Taki styl. Edit: Czy ktoś wie czy we Wrocławiu można znaleźć bieliznę Ewy Bien? I czy jest to dobra bielizna? Czy ma typową rozmiarówkę? Znalazłam coś takiego i bardzo mi się podoba: Jeden Dwa Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-11-20 o 05:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odnośnie pracy to napiszę Ci tylko- co by się nie działo, nie możesz się teraz denerwować. Rozumiem, że Ci przykro, ale z drugiej strony, skoro macie za co żyć, nie powinnaś się tym aż tak przejmować. Pamiętaj, że teraz dzidzia jest najważniejsza, a nie będzie jej się podobała płacząca mama. Idę dziś na 7 do pracy, uff. Czuję się jakby środek nocy był... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, mam zaległości w barze że hoho i nigdy nie nadrobię
![]() Glaomourous, serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() A pracą się nie martw ![]() ![]() Od dzisiaj mam labę i do pracy dopiero w poniedziałek ![]()
#2344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Glamourous: Będę chyba ostatnia - GRATULUJĘ. Wczoraj nie zajrzałam, bo po powrocie z pracy i obiedzie poszłam spać. Zaraz idę do lekarza ![]() Dziewczyny napisały to, co ja sama zamierzałam jak Twojego posta przeczytałam - odnośnie zwolnienia. Tak czy inaczej życzę mało stresów i dużo cierpliwości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
niecnotliwa dziewica
|
Glamourous, gratuluję dwóch kreseczek
![]() Co do twórczości Chmielewskiej to i ja lubię bardzo, a z "Wszystko czerwone" mój ukochany tekst to "azaliż były osoby mrowie a mrowie?" ![]() Sabbath, doczytałam o szczurku, współczuję ![]() Anka_bzzz - ja kupowałam kolorówkę na Allegro tylko raz, pryzmy u Kosma44 i wszystko było OK, więcej nie znam i nie potrafię polecić, na makijażowym chyba jest podobny wątek? ![]()
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2008-11-20 o 08:24 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się: do baru zajrzałam z myślą zapytania (jak zwykle): u których allegrowych sprzedawców kupujecie kolorówkę? mam jednego zaufanego, ale nie ma wszystkiego, czego mi potrzeba
![]() BTW: Poszłam do Rossmanna i stwierdziłam, że nie mają oliwkowego żelu do mycia twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Glamourous gratulacje
![]() ![]() ![]() Sabbath ![]() ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2349 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dzisiaj upiekę i załaduje razem z Ewa do wózka to możne na przyszły tydzień do ciebie dotrzemy ![]() Cytat:
Jak ktos ma takie "poczucie humoru" ze robi z siebie rozmiar 50-kilka, to ja jestem wtedy lekko zlośliwa jak musze suchac "jeków" na temat tuszy. A mam w swoim otoczeniu takie przypadki ktore "utuczyły" sie do rozmiarów 40kilka i płacza ze nie moga zrzucic. A jak im ustalę diete co maja jesć i schemat ćwiczeń to wytrzymuja 2-3 dni bo cwiczenia ich mecza a surówki, owoce i warzywa, mieso gotowane lub grillowane nie jest tak smaczne jak schabowy, pizza, frytki i hektolitry koli. Jak proponuje im pujście na dlugi spacer to wola posiedziec przed telewizorem przy filmie i chipsach. A poźniej płacza i się zala jak im ciezko kupic cos sexownego, jak maz im cos wspomina o tuszy, itp. Nie mam ni kszty współczucia do kogos kto doprowadza swój organizm do takiego stanu, a wrecz jestem na nich wkurzona. Kolejki do kardiologa zawalone "puszystymi", kolejki do "watrobologa" zawalone puszystymi, kolejki do "dietetyka" zawalone "puszystymi", do posychologa zawalone "puszystymi" z kompleksami, do pokoi pobrań zawalone "puszystymi" cukrzykami na własne życzenie itp. az mnie trzesie. Oczywiście mowa o leniwych "puszystych" a nie osobach chorych na tarczycę czy cukrzyków. Nie mam tez nic do kobiet "puszystych" zadowolonych z siebie i niedręczących otoczenia jękami ![]() Ale maz zezwolił mi na posiadanie kochanki (sztuk 1). ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mam jeszcze sukienki dla Incensów ![]() Czas zrobienia takiego torta to: 10 minut robienia ciasta biszkowptowego i 25 minut pieczenia ozdoby z marcepana robi sie ok. 15 minut, 5-10 minut ubija śmietane z dodatkiem zelatyny (wczesniej rozpuszczonej i wystudzonej na parapecie), zimny biszkopt sie przekrawa ponczuje spirytucem (ok. 3- minut), przekłada bita smietana (5 minut) i wrzuca do lodówki na godzinke. W miedzyczasie robi sie ozdoby z owoców 5 minut i przygotowywuje galaretką na zrobienie stawu. po godzinie wyjmuje sie tort układa marcepanowe ozdoby i zalewa tężejaca galaretką, zostawia w lodówce na 2-3 godziny. Na kika mint przed podaniem układa sie owoce. ja owoce układam czasem wczesniej wtedy niektóre lekko sie zatapiaja w galaretce. W sumie samo przygotowywanie duzo czasu nie zajmuje. Czas pochłania najbardziej sezonowanie w lodówce by wszystko dobrze zastygło. A tort pozwoliłam tkac w koncu torty sa po to by odkładaly sie w postaci tłuszczyku na brzuchu i boczkach. Fajna mama. moja to tradycjonalistka i torty i ciasta to standardowe robiła i robi.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2008-11-20 o 09:57 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie Was podczytywać
![]() Jaja męża na kocyku wymiatają ![]() ![]() Glamorous, gratulacje ![]() Znalazłam taki temat na forum odnośnie ciąży w IE, są tam linki do przepisów i wspominają też o ochronie kobiet w ciąży w pracy. I jeszcze taki cytat z innego forum: "W Irlandii kobiety w ciąży też są pod specjalną ochroną. Ciąza, wizyty u lekarza z tym zwiazane, nie moga byc powodem zwolnienia. Co wiecej, objete jestescie specjalna ustawa 'Unfair Dismissal Act' nawet jesli nie przepracowalyscie roku u danego pracodawcy. Przepisy dotyczace ochrony kobiet w ciazy znajduja sie w "Maternity Protection Act 1994" no i w wymienionej wczesniej ustawie." Znalazłam tu Może Ci się przyda ![]() Sabbath ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Wtajemniczenie
|
Eenax - torty zdecydowanie wolę podziwiać niż pochłaniać. Naprawdę jestem pod wrażeniem
![]() Co do złośliwości: czasem jest tak, że niektórzy nie robią nic i są szczupli - jak mój mąż, jego siostry, mama. Niektórzy sporo w to wysiłku wkładają. JA też chciałam, ale udawało mi się to póki były wakacje (czyli czas), a potem... :/ wszystko wróciło do bezruchowego, mało zdrowego trybu życia. Dietetyka mi chyba trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
BAN stały
|
Glamorours wielkie gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() to super że będziesz mamą ![]() Troszkę Ci zazdroszczę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
glamourous gratuluję
![]()
![]() |
#2356 |
niecnotliwa dziewica
|
![]() ![]() ![]()
#2357 |
Zakorzenienie
|
Glamourous - gratuluję serdecznie i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sytuacji zawodowej
![]() Princesko69 - zdrówka! ![]() Eenax - podziwiam za torty! |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teza, dobrze wiesz, ze zle zrobiles i nie mam zamiaru po Tobie jechac. Z Paxtinu, tak z dnia na dzien, nie powinno sie rezygnowac, tylko stopniowo schodzic z dawki, a z lekiem p/psychotycznym (pernazyna) wiadomo jak jest ![]() Pogadaj ze swoim lekarzem, po to w koncu on jest. O problemach z zoladkiem i watroba tez mu powiedz, napewno cos zaradzi. (sa leki oslonowe, sa tez leki 'regenerujace' watrobe) Dbaj o siebie. Cytat:
![]() ok. 80 zl, w zestawie z plynem do demakijazu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Rozeznanie
|
Glamourous - standardy europejskie są takie, że kobiety w ciąży i jeszcze przez jakiś czas po urodzeniu dziecka są objęte szczególną ochroną w zakresie m. in. rozwiązania stosunku pracy. Twoja szefowa dostanie troszeczkę "kaszelku", jak się dowie.
A teraz, przede wszystkim delektuj się ciążą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Glamourous - pierwsza wiadomość genialna
![]() ![]() ![]() Sabbath - współczuję straty szczurka ![]() A o tym ![]() Przypomniałyście mi, jak dawno nie czytałam żadnej książki Chmielewskiej ![]() ![]() ![]()
#2361 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
... i jak jest w porządku, to nie "umili" ci pracy
.... ja gdy musiałam pójśc na zwolnienie lekarskie, bo mi się szyjka otwierała (i to od strony dzidziusia, więc podszywka nie wchodziła w grę), to się dowiedziałam, że PRZEZE MNIE innym nie zostaną wypłacone nadgodziny.... trzymajcie się Glamourous - cała trójka ( a może więcej Was tam jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestyty wyglada na to ze taka irlandia sie znajduje 10 lat za murzynami ze tak sie rasistowsko wyraze no i mozna zwolnic tkz. impregnowana ![]() usilowalam sie dodzwonic do zwiazkow zawodowych, sa tam nasi polscy chlopcy ale cos wyglada na to ze ciezko ich zlapac. ale nie mam nadziei tak naprawde ze to cokolwiek zmieni... kurcze powiem wam ze odkad stwierdzilam ze na pewno jestem impregnowana- a 4 testy zrobilam zeby bylo wiarygodne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Glamourous, gratulacje
![]() ![]() ![]() Sabbath, bardzo mi przykro z powodu zwierzaczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam dość krótkie, rzadkie i do tego mało podatne na podkręcanie rzęsy. Nawet klasyczna zalotka u mnie nie działa, a jedynie taka na baterie, którą podkręca się rzęsy "na mokro" ![]() Najlepsze są dla mnie te tusze, które mają miękką szczoteczkę i nie zasychają szybko. Mój faworyt to Captiv'eyes Givenchy w odcieniu Moire Black - czerń opalizująca w świetle szmaragdową zielenią ![]() ![]() Bardzo dobrze moim rzęsom służy także Everlong Mascara YSL, tylko trzeba się nauczyć nią obsługiwać - rzęsy malujemy obracając szczoteczkę wokół jej własnej osi, wyprowadzając ruch od nasady rzęs, aż po same ich końce. "Jeż" Givenchy jest moim zdaniem przereklamowany ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2008-11-20 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
"Baby mądre i starożytne" mówią, że mdłości pojawiają się w terminie, kiedy kończyłaby się miesiączka, gdyby nie było ciąży - czyli tak około trzeciego tygodnia od zajścia...
... nie tak ci wypada ? ... zwykle wtedy zaczynamy podejrzewać ciążę i testujemy się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiedz mi tylko, czy ten efekt opalizowania jest naprawdę widoczny? na oficjalnej stronie - TU - ciągle jest moire black, na Ebayu parę Dany Black w rozsądnej cenie, hmm... ![]() i jak z wysychaniem itp? Cytat:
![]() ale mi się nie chce wychodzić na zajęcia ![]() no nic, pojadę potem do miasta ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.