Puszyste też piękne :) forum plotkowe !! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-19, 23:54   #2461
adrijah
Zakorzenienie

Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
Adrijah to co sie stalo
hm.. w skrócie: kieedys dawno temu mielismy jeden bardzo przyjemny 'incydent' ale potem nasze drogi się rozeszły, on byl strasznie zapracowany, ja sie uczylam itd i po ponad pol roku sie odezwal, opowiedzialam mu co sie u mnie dzialo (wtedy zdazylam dobrze poznac zonatego dupka ), a on mi za to zrobil awanture. za nic nie moglam zrozumiec o co mu chodzi, dopiero po jakims czasie mi wyjasnil, że sądził, że po tym co się wydarzyło, myślał, że jesteśmy razem
chyba zupełnie inaczej niż on pojmuję "związek" dlatego boję się, że on teraz uważa tak samo, a ja znowu nic nie wiem i musimy to sobie wyjaśnić zanim uda mi się poznać kogoś innego ale on narazie sam nie wie co i jak uroczo

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
ciuuu ten facet chyba sam nie wie czego chce... albo wiesz testuje Cię jak zareagujesz w danej sytuacji... ciekawa jestem jak to się rozwinie
ani on nie wie ani ja, ale ciii
chociaż.. wcale bym sie nie zdziwiła jakby się okazało, że on doskonale wie tylko ja mam mętlik w głowie...

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Daria a kopnij w dupsko tego calego Ł bo chlopak sam nie wie czego chce
Cytat:
łatwo powiedziec kopnij .......
nikogo nie zamierzam kopać w tyłek po pierwsze, jak mówi Guantanamera to nie takie proste po drugie nie chce... on jest za dobry
(tak, patrzę na to czysto egoistycznie, okiem niewyżytej 20latki )
Stary 2008-11-20, 00:13   #2462
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

No tak....ta niewyzytosc przeszkadza nam w zyciu
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 00:15   #2463
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
No tak....ta niewyzytosc przeszkadza nam w zyciu
Ja się dzisiaj bardzo wyżyłam
Ty się wyżyjesz w weekend za wszystkie czasy
A inne nasze towarzyszki... nie chcą nam zdradzić tej słodkiej tajemnicy
Stary 2008-11-20, 00:18   #2464
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

No to niech sie wyzywaja po cichu w tajemnicy przed nami...najwazniejsze zeby sie wyzyly Pamietam ze Mischoko kiedys mowila ze ona meza w nocy budzi
Stary 2008-11-20, 00:20   #2465
adrijah
Zakorzenienie

yy.. zapomniałam co chciałam Wam napisać
Stary 2008-11-20, 00:25   #2466
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

no to sobie przypomnij alez dzisiaj duzo nocnych markow
Stary 2008-11-20, 00:32   #2467
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
O ciuuup. Roses, dzięki, że mi przypomniałaś o zegarku! Ja na 9 do pracy jutro, a sobie czytam wizaż! Matko jedyna, jak ja wstanę. Dobranoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 00:39   #2468
adrijah
Zakorzenienie

ja rano musze wstac, wydepilowac sie, umyc glowe, ogarnac mieszkanie i isc na fakultet i na basen a potem MOŻE rodzice przyjadą do Wawy (ciekawe czy zdążą). cholera, w ogóle nie chce mi się spać trzeba sie chyba zmusic... wiec ide

dobranoc dziewczeta
Stary 2008-11-20, 00:51   #2469
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ja musze wstac najpozniej o 8 wiec tez juz uciekam do wyrka
Dobranoc
Stary 2008-11-20, 06:11   #2470
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nice6irl Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj bardzo wyżyłam
Ty się wyżyjesz w weekend za wszystkie czasy
A inne nasze towarzyszki... nie chcą nam zdradzić tej słodkiej tajemnicy
A na mnie w nocy na śpiochacza Tż się wyżył haha jesli tak to mozna nazwać :P było miło lubie tak z zaskoczenia bozee ale ze mnie zboczuch
a u mnie pogoda do dupy, slysze ze za oknem leje!! buuu a w sobote ma snieg padac tutaj?? niemozliwe
adrijah mam takie prawie same zadania do spelnienia co i Ty depilacja mycie glowki, ograniecie mieszkania a potem do pracki ;/ dlatego tak wczesnie wstalam az sie sama dziwie dobrze ze jutro juz piatek i znowu weekend
milego dnia dziewoszki

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2008-11-20 o 06:18
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 07:13   #2471
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dzien dobry jestem pol przytomna, za oknem plucha, nie mam ochoty na nic , ide robic kawke
Kasiamniam na spiochacza Fajne okreslenie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 07:28   #2472
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tak, tylko ty wcinasz suchy makaron, a ja uwielbiam ten ugotowany z sosami różnego rodzaju.
nie, nie, ja też jem przecież z sosami

dzień dobry! chociaż chyba nie będzie dobry, bo jak patrzę za okno to mam ochotę wrócić do łóżka a dziś mnie tyle jeżdżenia i łażenia czeka a właśnei w pogodzie mówili "Najwięcej opadów w Krakowie. Najsilniejszy wiatr w Krakowie. Przyda się Państwu parasolka, ale nie wiem, czy będą ją Państwo w stanie otworzyć." Jak miiiiiiło Ja chcę zostać w domu

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 07:44   #2473
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Limonatka zastrajkuj
Stary 2008-11-20, 08:36   #2474
Ponura
Wtajemniczenie

Wieeeeeeeeeeeejeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee I jest paskudnie, taki typowy listopad, bleeee. A ja dzisiaj muszę jeszcze do basenu wleźć I potem latać po mieście Nie no cudny dzień będzie.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 09:14   #2475
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
to ja widzę, że my podobne sniadania jemy ja kefir wcinam do każdego posilku węglowego, bo uwielbiam

ja tez nie lubie warzyw na śniadanie, a już zwłaszcza teraz, jak chłodno na dworze. i wiesz jak rozwiązałam sprawę? gotuję sobie zupki z mrożonek i rano tylko podgrzewam porcje, szybko piję (mniej czasu na śniadanie schodzi jak się spieszę) i warzywa są w organiźmie
hihi no akurat te śniadania i makarony bardzo mi pasują w tej diecie!
jejju LIMO POMÓŻ czy Twój organizm od razu reaguje na to że COŚ drobnego pogrzeszysz? ja cały czas jadam tak jak powinnam, jedynymi grzeszkami są np 5 żelek i np łyżeczka nutelli albo muffinek ale do tego dużo się ruszam a waga mi O ZGROZO ROŚNIE!!!! dzisiaj mam nadzieję że nic mnie nie pokusi ale cholera przecież nie wpierdzielam nie wiadomo ile, po za tym to co się je w tej diecie nie jest wyoskokaloryczne... zaczynam się w kurzać....

Cytat:
cholera nie moge w Olsztynie Lidla znalezc :|
jeśli szukasz składników do diety to jeśli niby jakieś produkry są w Lidlu to znajdziesz coś innego w innym sklepie więc nie ma problemu

Cytat:
Tak, tak, tylko ty wcinasz suchy makaron, a ja uwielbiam ten ugotowany z sosami różnego rodzaju. Ostatnio zajadałam się lazanią. Tłuściutkie to jak mój brzuszek
Ja po prostu lubię takie żarełko, w którym coś gulgota, pływa, podsmaża się. Ale jadlam tak 5 lat temu i jem dzisiaj. Słodyczy prawie nie dotykam, bo nie przepadam. Mięsko to tylko mielone w jakimś sosie do makaronu lub ew. pierś z kurczaka, albo wołowe gotowane, innego nie przyjmuję. A brzuch mam taki jakbym jadła dziennie kg kiełbasy i zagryzała ptasim mleczkiem. To niesprawiedliwe. Nawet ziemniaków nie jadam, bo nie lubię. Robiłam tylko jeden jedyny wyjątek dla nich, ale od czasu do czasu, wiem, że bardzo kaloryczny - ziemniaki ze śmietaną Ale już nie pamiętam kiedy ost coś takiego pożarłam.
kiedyś jakbym to przeczytała to od razu miałabym na to wszystko ochodzę ale teraz mnie nie złamiesz hihih przepraszam że to napiszę ale przy takim jedzeniu to i tak świetnie wyglądasz ja bym ważyła chyba ze 150kg jakbym tak jadała
spróbuj faktycznie tej dieki o któej pisałaś na pewno coś Ci to da i będziesz sie lepiej czuła

Cytat:
wy serio nie macie co w nocy robić ?

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
A na mnie w nocy na śpiochacza Tż się wyżył haha jesli tak to mozna nazwać :P było miło lubie tak z zaskoczenia bozee ale ze mnie zboczuch
nieee no co za baby hahaha zboczuszki jak nic jedna gorsza od drugiej

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość

dzień dobry! chociaż chyba nie będzie dobry, bo jak patrzę za okno to mam ochotę wrócić do łóżka a dziś mnie tyle jeżdżenia i łażenia czeka a właśnei w pogodzie mówili "Najwięcej opadów w Krakowie. Najsilniejszy wiatr w Krakowie. Przyda się Państwu parasolka, ale nie wiem, czy będą ją Państwo w stanie otworzyć." Jak miiiiiiło Ja chcę zostać w domu
na śląski też wieje i leje więc nie jest lepiej! ale uważaj żeby Cię tam nigdzie nie porwało!
Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Wieeeeeeeeeeeejeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee I jest paskudnie, taki typowy listopad, bleeee. A ja dzisiaj muszę jeszcze do basenu wleźć I potem latać po mieście Nie no cudny dzień będzie.
trzymaj się Ponura, chyba wszędzie jest brzydko... miejmy nadzieję że za parę dni to minie...!

miłego dnia gaduły

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 10:10   #2476
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej.... widze, ze juz od rana mi piszecie tu o dziwnych rzeczach Ja sie nie wyzylam juz od 3?\dni i jestem zla :PP no ale nadchodzi weekend ...i zeby nie bylo, ze o tym nie mowie
Uwielbiam makarony- jakies sosy pomidoriowwe do tego i lubie jak to wlasnie ktos napisal zeby lyzka stala w zupie na sztywno, zeby cos bulgotalo, nie lubie np pomidorowkii bez niczego- bo jak to zjesc
jest jjakas dieta dla osob lubiacyhc wlasnie maczne rzeczy??
a wiecie co- ja sobie jem wszytsko i sobie mowie-- ee przeciez taki ziemniaczek to warzywko czyli niekaloryczny
aa tam troche maselka nie zaszszkodzi- czyms trzeba posmarowac chceb
no i ostatnio pieke sobie bulki(takie gotowe z lidla) do srodka piers kurczaka- duzo majonezu, ketchup, salata i czasami ogorek..
wiecie co- to chyba jest kaloryczne... hmm
ps. na talie buly to mnie tylko nachodzi gdy ogladamy tv czyli 20-21-22-23

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2008-11-20 o 10:14
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:00   #2477
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
jejju LIMO POMÓŻ czy Twój organizm od razu reaguje na to że COŚ drobnego pogrzeszysz? ja cały czas jadam tak jak powinnam, jedynymi grzeszkami są np 5 żelek i np łyżeczka nutelli albo muffinek ale do tego dużo się ruszam a waga mi O ZGROZO ROŚNIE!!!! dzisiaj mam nadzieję że nic mnie nie pokusi ale cholera przecież nie wpierdzielam nie wiadomo ile, po za tym to co się je w tej diecie nie jest wyoskokaloryczne... zaczynam się w kurzać....

wiesz co, dziewczyny na moim MMowym forum twierdzą, że to niestety duży błąd, bo w tej diecie chodzi m.in. o to, żeby jak najrzadziej trzustka produkowała insulinę. A pobudzasz trzustkę na każdym razem jak coś jesz...

ale ja dziś chyba też zgrzeszę - kupiłam Kit Kata bo...................

DZISIEJSZY DZIEŃ JUŻ JEST BEZNADZIEJNY!!! a jeszcze tyle zostało zajęcia do 19:15

pojechałam na poranne zajęcia - 2 min do busa i 2 min z busa na uczelnie to mogę znieść przy takim deszczu i wietrze. ALE... wracając, wysiadłam przystanek wcześniej, bo musiałam odebrac zamówiony na Allegro podkład i cholera jasna, myslałam, że padnę. parasola nie da rady trzymać, bo zaraz wiatr go złamie, wieje jak nie wiem co, deszcz leje poziomo po drodze jeszcze zaczepilam do sklep osiedlowy (samooboslugowy) a tam tyyyyyyyyyyyyyle ludzi, jakby kurde nie mogli siedzieć w takąpogodę w domu ! same staruszki, które biorą ogromny wózek na kółkach kupując dwa jogurty
jak przyszłam do domu to aż sobie pokrzyczałam z wkurzenia na cały dzień (współlokatorek nie ma )

a teraz mam tylko 1,5 godziny i znowu muszę wyjść i tym razem czeka mnie jeszcze dłuższy spacer na przystanek i potem z przystanku ja nie chceeeeee

aha i gdyby jeszcze nie było dość - przed wyjściem na zajecia zaraz zaczęła mi lecieć krew z nosa i teraz boję się dmuchać nos bo mam wrażenie że jak coś go dotnkę to zaraz znowu poleci

Edytowane przez Limonatka
Czas edycji: 2008-11-20 o 11:02
Stary 2008-11-20, 11:21   #2478
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Limonatko jestes ewidentnie oslabiona... Kup sobie magnez i wcinaj. Zrob badania krwi;> moze masz za malo zelaza..uwazaj na to bo przez jakies braki wlosy mogą wypadac, przerabialam to jak zrzucilam kiedys tam 14 kg :
Moj internet znowu zwolnil dlatego bede zagladac rzadziej...
Nie znalazlam Lidla- pogoda okropna- poszlam do Biedronki :d Kupilam warzywa owoce, mięsko, chudą wedline i i nne takie..zahaczylam o rosmana i kupilam farbe potem pokaze efekt

wkurzylam sie bo w sklepie osiedlowym ekspedientki sa mega chamskie, mialam zajete rece torbami i niechcacy drzwi sie glosno zatrzasnely ale wiązana poszla :| a one mlodsze ode mnie... niestety musoialam zareagowac :/ nie umiem przejsc obojetnie obok czegos takiego :|

Edytowane przez guantanamera
Czas edycji: 2008-11-20 o 11:39
guantanamera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 11:47   #2479
adrijah
Zakorzenienie

nie poszłam na basen - BUNT
nie no, dobra, okresu dostałam tak naprawde...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 11:54   #2480
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Limonatko jestes ewidentnie oslabiona... Kup sobie magnez i wcinaj. Zrob badania krwi;> moze masz za malo zelaza..uwazaj na to bo przez jakies braki wlosy mogą wypadac, przerabialam to jak zrzucilam kiedys tam 14 kg :

wiesz, ja mogę mieć krwotoki z nosa i mogą mi wypadać wlosy, bo biorę od roku takie straszne tabletki na cerę, które to wszystko mają jako skutki uboczne. ale nigdy nic mi nie było, tzn nie leciała mi krew z nosa.

Stary 2008-11-20, 11:58   #2481
nice6irl
Zakorzenienie

Przyłączam się do grona osób, dla których dzień jest beznadziejny. Tylko mi ta pogoda wcale nie przeszkadza, ale fakt, że nie zobaczę ojca po operacji, bo muszę być w pracy. A chciałabym wiedzieć jak się trzyma
Stary 2008-11-20, 12:40   #2482
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Co za pogodaaaaaaaaaaa, no myslalam ze sie z uczelni do przystanku nie doczlapie, wialo mi prosto w twarz az dech zapieralo. Niech sie wali, pali i co tylko ale ja juz dzisiaj z domu nie wychodze
Stary 2008-11-20, 12:59   #2483
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Wiecie co... a u mnie ladna podoga... "{ ha! przynajmniej raz :PP, ej no znacie jakas diete dla makaroniarzy, ziemniakarzy i tp??
Stary 2008-11-20, 13:00   #2484
madzia_g
Zakorzenienie

hej! ja tez mam do kitu nastroj przez ta pogode ;/ zmoklam, zmarzlam buuuuu do kitu do kitu do kitu... no i sobie zajecia odpuszcze...a co tam ;p taka pogoda ze nie chce sie nosa z domu wychylac.... a w ogole to rodzicie mnie dzis wyciagaja za uszy bo ksiadz uzdrowiciel jest w Lublinie i bede koczowac pod kosciolm bo to tysiace ludzi bedzie :/ srednio mi sie to usmiecha :/

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:07   #2485
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Wiecie co... a u mnie ladna podoga... "{ ha! przynajmniej raz :PP, ej no znacie jakas diete dla makaroniarzy, ziemniakarzy i tp??
jest duzo o makaronowych dietkach np to:

Dieta makaronowa

Dieta makaronowa
1,5 -2 kg w ciągu tygodnia

Przekonanie, że makaron tuczy nie jest prawdziwe. Zagrożenie dla figury stanowią raczej dodatki, z którymi go spożywamy, zwłaszcza wysokokaloryczne sosy. Jeśli potrafisz ograniczyć się do zjadania zaproponowanych porcji, z pewnością schudniesz ok. 2 kg w ciągu tygodnia.

Zasady diety:
Jedz 5 posiłków dziennie o stałych porach. Jednocześnie pij jak najwięcej niegazowanej wody mineralnej, herbat ziołowych i soków.

dzień pierwszy

ŚNIADANIE:
- 2 łyżki muesli wymieszaj z 1 łyżeczką pestek dyni i 100 g jogurtu

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowana masłem,
- kawa lub herbata bez cukru

OBIAD:
- 1 porcja makaronu sojowego z pieczoną rybą

PODWIECZOREK:
- 1 banan

KOLACJA:
- 3 plasterki chudej szynki,
- sałatka z pomidora,
- 1 kromka chleba pełnoziarnistego

dzień drugi

ŚNIADANIE:
- 1 bułka z miodem,
- kawa lub herbata bez cukru

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 2 sucharki,
- 1 pomarańcza

OBIAD:
- rurki z białym sosem

Rurki z białym sosem
- 100 g makaronu rurki
- 1/4 świeżej papryki
- kawałek pora i marchwi
- 1 łyżeczka oleju
- 50 g mięsa drobiowego
- sól
- biały pieprz
- trochę maki i mleka
- 25 g pleśniowego sera
Rozpuść masło, dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje, przypraw i dodaj pokruszony ser. Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem.

PODWIECZOREK:
- 1 jabłko

KOLACJA:
sałatka z kurczaka - 40 g pieczonego kurczaka, zielona sałata, 2 pomidory, 1 łyżka kukurydzy, przyprawy do smaku, 1 łyżka jogurtu naturalnego

dzień trzeci

ŚNIADANIE:
- 1 kromka chleba pełnoziarnistego posmarowana masłem,
- 1 jajko na twardo, kawa lub herbata owocowa

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 100 g chudego jogurtu naturalnego

OBIAD:
- 1 porcja tagliatelle z sosem szpinakowym

Tagliatelle z sosem szpinakowym (2 porcje)
- 175 g liści młodego szpinaku
- 50 g sera gorgonzola
- 2 łyżki chudego mleka
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 175 g makaronu tagliatelle (wstążki)
- szczypta soli
Szpinak umyj i usuń twarde łodygi. Włóż do garnka i gotuj 2-3 minuty. Po zdjęciu z ognia osącz. Ser rozkrusz i włóż do rondelka. Wlej mleko, mieszając, podgrzewaj liście do czasu, aż ser się rozpuści. Dodaj szpinak, przypraw do smaku czarnym pieprzem, wymieszaj. Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, dodaj sos szpinakowy i delikatnie wymieszaj.

PODWIECZOREK:
- 1 jabłko

KOLACJA:
- 2 kromki pieczywa chrupkiego z masłem i pomidorem

dzień czwarty

ŚNIADANIE:
- 2 kromki grahama,
- 30 g sera camembert,
- 1 pomidor,
- 1 szklanka soku owocowego

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 100 g ciasta drożdżowego z jabłkami

OBIAD:
- 1 porcja kotlecików z kurczaka z makaronem tagliatelle, sałatka na przystawkę

Kotleciki z kurczaka z makaronem tagliatelle (2 porcje)
- 200 g filetów z piersi kurczaka
- 25 g bułki tartej
- 1 łyżka serka śmietankowego półtłustego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 jajo
- 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
- sól
- 175 g makaronu tagliatelle (wstążki)
Pokrój kurczaka w kostkę i zmiksuj na dość gęstą masę z bułką tartą, serkiem śmietankowym, masłem orzechowym, jajem, pietruszką, solą i pieprzem. Łyżką nakładaj masę na lekko natłuszczoną brytfannę - powinno wystarczyć na ok. 10 kotlecików. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedź.

PODWIECZOREK:
- 2 kiwi

KOLACJA:
- 2 plasterki szynki wołowej,
- 2 kromki chleba razowego,
- 2 łyżki sałatki jarzynowej

dzień piąty

ŚNIADANIE:
- 1 grahamka,
- 100 g chudego serka wiejskiego,
- 1/2 papryki czerwonej

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 1 kromka pumpernikla z masłem i kilkoma plasterkami ogórka

OBIAD:
- 1 porcja spaghetti Leonardo

Spaghetti Leonardo (2 porcje)
- 100 g spaghetti
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 50 g przekrojonych na pół pieczarek
- 1/4 szklanki półtłustego sera śmietankowego
- 225 g młodych liści szpinaku
- 50 g pokrojonej w cienką kostkę szynki parmeńskiej
- sól
- 1 łyżka świeżo startego parmezanu
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, odcedź. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż pieczarki, smaż 4-5 minut. Dodaj ser śmietankowy i mieszaj, aż się rozpuści. Pieczarki, szynkę i szpinak połącz z makaronem, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Przełóż na podgrzane talerze. Spaghetti podawaj posypane parmezanem.

PODWIECZOREK:
- 1 gruszka

KOLACJA:
- 1 porcja sałatki makaronowej na ciepło

Sałatka makaronowa na ciepło (2 porcje)
- 1 czerwona papryka pokrojona w ćwiartki
- 1 zielona papryka pokrojona w ćwiartki
- 175 g makaronu fusilli (świderki)
- 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym (100 g)
- 3 łyżki jogurtu
- sól
- sałata
Ćwiartki papryki ułóż na ruszcie skórką do góry, piecz 5-6 minut, aż skórka się przypiecze. Podpieczone papryki włóż do torebki foliowej albo garnka przykrytego folią i odstaw do ostygnięcia. Skórkę ściągnij i usuń. Paprykę posiekaj w plasterki. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente, odcedź. Przełóż do salaterki, dodaj paprykę, tuńczyka i jogurt. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj i podawaj z sałatą.

dzień szósty

ŚNIADANIE:
- 1 kajzerka,
- odrobina masła,
- 2 plasterki szynki drobiowej,
- 1/2 pomidora

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 1 szklanka soku pomarańczowego,
- 3 rzodkiewki

OBIAD:
- 1 porcja spaghetti z czosnkiem i ziołami

Spaghetti z czosnkiem i ziołami (4 porcje)
- 225 g spaghetti
- 50 g niskotłuszczowej margaryny
- 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól
- 4 łyżki startego parmezanu
Ugotuj spaghetti, odcedź. Rozpuść margarynę w rondlu, dodaj czosnek, zioła, sól i pieprz. Dołóż spaghetti i wymieszaj. Każdą porcję posyp 1 łyżką parmezanu.

PODWIECZOREK:
- sałatka z makaronu

Sałatka z makaronu
- 50 g makaronu
- 50 g pieczonego kurczaka
- 2 łyżki groszku
- kawałek czerwonej papryki i świeżego ogórka
- 1/2 łyżki oleju
- sól
Mięso pokrój w paski, dodaj ugotowany makaron, groszek, pokrojoną paprykę i ogórek, polej doprawionym olejem.

KOLACJA:
- 2 naleśniki z serem,
- 1 szklanka soku wielowarzywnego

dzień siódmy

ŚNIADANIE:
- 4 plasterki salami,
- odrobina masła,
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego

DRUGIE ŚNIADANIE:
- 100 g malin

OBIAD:
- 1 porcja tofu ze smażonymi warzywami i makaronem

Tofu ze smażonymi warzywami i makaronem (2 porcje)
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka wytrawnej sherry
- 100 g pokrojonego w kostkę serka tofu
- 100 g chińskiego makaronu jajecznego
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- pęczek dymki
- 1 pokrojona w cienkie plasterki marchew
- obrany i cienko starty kawałek korzenia imbiru długości ok. 2,5 cm
- 1 roztarty ząbek czosnku
- 50 g pokrojonych w plasterki pieczarek
- 100 g podzielonych na różyczki brokułów
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Olej sezamowy, sos sojowy i sherry wymieszaj w miseczce, dodaj tofu, wymieszaj i odstaw na 1/2 godziny. Makaron ugotuj w dużej ilości wody, odcedź i odstaw. Olej mocno rozgrzej na patelni, dodaj posiekaną dymkę, marchew i imbir, smaż 3 minuty. Dodaj czosnek, pieczarki i brokuły, smaż 1 minutę. Następnie wlej 1/2 bulionu. Zmniejsz ogień, przykryj i duś na wolnym ogniu 3 minuty. Mąkę wsyp do miseczki, wlej marynatę od tofu. Wymieszaj na gładką masę, wlej resztę bulionu. Dodaj do warzyw, gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Dodaj tofu i makaron, wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę i podawaj na ciepło.

PODWIECZOREK:
- 1 szklanka soku z marchwi,
- 3 biszkopty

KOLACJA:
- 2 dzwonka śledzia z cebulką i odrobiną oliwy,
- 1 kromka pełnoziarnistego chleba
Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
hej! ja tez mam do kitu nastroj przez ta pogode ;/ zmoklam, zmarzlam buuuuu do kitu do kitu do kitu... no i sobie zajecia odpuszcze...a co tam ;p taka pogoda ze nie chce sie nosa z domu wychylac.... a w ogole to rodzicie mnie dzis wyciagaja za uszy bo ksiadz uzdrowiciel jest w Lublinie i bede koczowac pod kosciolm bo to tysiace ludzi bedzie :/ srednio mi sie to usmiecha :/
ksiadz uzdrowiciel? Co to za kit? Oczywiscie odplatnie?
Stary 2008-11-20, 13:08   #2486
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

eh pogoda faktycznie paskudna..wlasnie pije kawę ricore...normalnie uwielbiam
a na parze robi mi się wlasnie brokul i ...kotlety mielone bez bulki tartej:P rownież na parze z mielonego indyka
Stary 2008-11-20, 13:28   #2487
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Masz jakis specjalny garnek do gotowania na parze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-20, 13:30   #2488
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Masz jakis specjalny garnek do gotowania na parze?
ja mam, wczoraj debiutowałam w gotowaniu na parze, nie powiem, niezłe było, chociaż kilka poprawek muszę wprowadzić
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:35   #2489
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzieki roses :PP nie wiedzialam, ze takie diety sa, moglam poszukac, sorki;/
Nie wierze w ksiazy udrowicieli :P
aha i chialabym garnek na parze, tanie sa u nas, ale jakos nie kupilam jak do tej pory :P
Stary 2008-11-20, 13:35   #2490
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

A jaki masz? Bo ja znalazlam na allegro taki a sie na tym nie znam to nie wiem
http://allegro.pl/item482154693_garn...rywa_3_el.html
http://allegro.pl/item482354698_garn...hman_3_el.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości