|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
Gdy z kolei pytam o moje "małe przyjemności", to zawsze jest odpowiedź, że boi się, że mu na sofie urodzę On chyba faktycznie myśli, ze to będzie takie szast-prast i po wszystkim
|
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie Mamuśki po moich 2 dniach nieobecności. Troche popisane zostało
![]() A ja całe dwa dni zaganiane a dzisiaj taka pogoda że nawet noska z domu nechce się wychylić ale ja już i tak byłam z moja babcia u lekarza, No i siedziałam sobie w tej przychodni aż w końcu poszłam sobie pochodzić bo jak to moje plecy ukochane po 5 minutach siedzenia zaczynają dawać się we znaki. Na drugim końcu przychodni zobaczyłam napis szkoła rodzenia wiec sobie tam poszłam popatrzeć na ulotki az zza drzwi wyszła pielęgniarka od razu złapała mnie za brzuch i się pytaa czy chce się zapisać , a ja mowie ze przyszlam tak zobaczyć ale od razu oczywiście zaczełam uskuteczniać rozmowe![]() Pytala się kiedy mam termin , która ciąża i mówi żebym wziela skierowanie od mojego gina przyszla do niej i bede chodzić i tak sobie myśle ze pojde , za darmo , bliziutko domu , a napewno duzo mnie tam nauczą. A tak w ogóle to jak wziełam sobie ulotki w jednej z nich mam komplety poscieli i są poprostu śliczne właśnie muszę znależć je w necie A co do ostatnio poruszonego tematu na forum czyli o ochocie na miłostki to u mnie jest odwrotnie. Ja sama już nie wiem co się ze mną dzieje bo ja w ogole nie mm ochoty na seks, w ogole. Nie przez to ze się boje czy cos nie, tylko nie mam ochoty. I tak mam od 5 miesiac ciąży . moj maz ma a ja z kolei nie i dziekuje Bogu że on to jakos wytrzymje i sie nie zlosci.Mam nadzieje ze po ciazy mi to przejdzie. Czy ktoras z was ma to samo???
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
mumi, ja nie mam pretensji, że ktos chce sobie kupic funkcjonalny wózek. Bugaboo jest naprawde niemal ideałem. Cena jest adekwatna do uzytych materiałow, wykonania, funkcjonalności, niezawodności itd. i dlatega jest taka, a nie inna. Skoro komus przyszlo do glowy niemal zywcem zerżnąc wszystko, to znaczy, ze warto. Mam swiadomość, że Bugaboo jest drogi...nowego nie kupiłabym na pewno. Dlatego mam uzywany (co prawda nie widać, żeby był używany i jest w idealnym stanie). A wózek, ktory wkleiłas jest funkcjami bardzo zblizony do wzoru, nie mniej jednak nie wszystko jest takie samo (choćby regulowana amortyzacja przednich kol), nie wiem, jak z tkaninami, jakościa połączeń itp. Mam nadzieje, ze nie ma duzej rożnicy, bo cena o połówę niższa od oryginalu moglaby na to wskazywac...
Nie mam pretensji do tych, którzy chcą miec fajny, funkcjonalny wozek, ale do tych, ktorzy bezczelnie skopiowali czyjąś pracę i sprzedaja pod swoja nazwą. Nad marką sie pracuje, opinie wyrabia sie latami...a ktos sobie włazi na gotowe i żeruje na osiągnięciach i wysiłkach innych. Przeciez gdyby nie opinie i renoma Bugaboo wózek, ktory jest jego kopia mialby mniejsze powodzenie, prawda? I po co pracowac nad nowym wzorem, jak mozna skopiowac cos, co juz jest popularne? Plagiat i tyle. Ale jeszcze raz zaznaczam - nie mam pretensji do kupujacych i wymagań rynku, a do producenta. Duze tylnie koła sa pompowane, przednie-piankowe. Jakbys miała jakies jeszcze pytania, to chetnie odpowiem. (a tak na marginesie - przekładana rączka to ekstra funkcja i jestem baaardzo zadowolona, ze ten wózek ja ma). Dzisiaj jeszimy po nową wykładzinę do sypialni i oswietlenie. Nie mogę sie doczekac, kiedy te "grubsze" prace zostana zakończone i zacznę juz tylko prasowac, układac i zachwycac się
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
Ta pogoda mnie dobija!!!!!;/ poprostu nie mam ochoty ani sily na nic, boli mnie kregoslup i lydki czuje sie brzydko i aseksualnie... ogolnie do du**;/ chyba jakas jesienno ciazowa depresja mnie dopadla...
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
To tak, jak mnie Glizdko :/ Teraz robię na poprawę humoru zrazy. Pierwszy raz, mam nadzieję że mi wyjdą.
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
Witam w ten ponury dzień,
dzisiaj musiałam iść na badania Usg nerki, rano wstać, nic nie jeść przez ponad godzinę, a pani dr nieststy badała mnie około 1 minuty. Powrót w tym deszczu, wietrze i ponurej aurze tak mnie podbił, że położyłam sie i dopiero wstałam. Ale dalej chce spac.... |
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
witam mamulki zaraz Was dopisze
Ariellina wiesz juz czy chlopaczek czy dziewuszka??? wstawiam fote Poliny z zeszlego tyg, dopiero sie zabralam zeskanowac mala pyzata po mamusi ![]() kolyska przyjechala juz wczoraj jak tylko TZ ja zlozy to fotke podrzuce, trzeba bedzie ochraniacz kupic i przesceiradelko- jak myslicie jak chce mala w rozku a potem w spiworku to jest sens kupowac kolderke do kolyski??? Sandrus kochana wysylam sloneczko i przytulaki i niech juz Cie nie boli
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
pani z herbatą, ja bym nie kupowała już kołderki. W razie czego zawsze można dokupić, a jeśli chcesz żeby mała spała w spiworku to tym bardziej nie ma sensu.
Dziewczyny, czy kupujecie laktator? Czy planujecie poczekać i kupić po porodzie? Jeśli kupujecie to wiecie już jaki?
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
laktator czyli w sensie do sciagania pokarmu??
sory za durne pytanie na tym etapie to jz powinnam wiedziec, ale u mnie dzisiaj w ogole martwica mozgu
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
tak, do ściągania
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety sa wazniejsze wydatki , nieplanowane - pralka ![]() ja bym do kołyski nie kupowałą kołderki, chyba ze masz zimne mieszkanie, jak nie to nie widze sensu, najpierw rozek a pozniej spiworek w zupełnosci powinien wystarczyc z takiej kołyski to mam wrazenie ze dzieciaki szybko wyrastaja ![]() ogladałam i wydały mi sie takie malutkie, w sam raz na 2 - 3 miesiace... jak ma ktoras doswiadczenie z kołyskami to niech napisze jak długo bobas sie w tym miesci?... sandrunia - moja znajoma miała operacje w 6 mies, cysta na jajniku urosła jej do rozmiarow głowy dziecka i musiel to usunac, wszystko dobrze sie skonczyło i urodziła w terminie [ cc ] zdrowa dziewczynke, z tego co wiem to operacja trwała około 3 godzin i tyle była pod narkoza
29. 01. 2009 start - 94 17.12.2011 cel 1 - 90 - osiągnięty ![]() cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012 cel 3 - 80 - ........ ![]() cel 4 - 75 - ......... ![]() cel 5 - 70 - ........ Edytowane przez lucyAS Czas edycji: 2008-11-20 o 13:29 |
|
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem,ze chlopczyk. w sumie od wrzesnia lekarz twierdzi,ze to ON. ja w sumie tez chyba nie mam watpliwosci, bo na usg widac taaaakiego ptaka! ![]() na poczatku chcialam corcie,zeby ja czesac w kucyki i stroic w sukieneczki. razem bysmy rzadzily w kuchni ![]() ![]() ale ciesze sie bardzo,ze chlopczyk, bo mala ich w mojej rodzinie. maz wybral imie(ja mu podpowiedzalam ) ma byc SZYMONEK. zeby brzmialo mesko i powaznie, gdy dorosnie. to ma byc prawdziwy mezczyzna![]() a co do kolyski.. mam w rodzinie taka kolyske, ktora liczy sobie blisko 40 lat juz. wykolysano w niej wszystkich moich kuzynow, kuzynki, mnie i moje rodzenstwo, a potem dzieci mojego kuzynostwa. teraz przyszla kolej na mojego bobaska ![]() kolyska jest odnowiona i czeka spokojnie u kuzynki, by po narodzinach przywiezc ja do domku ![]() poza tym mam juz troszke rzeczy dla dzidziusia. ciuszki nowe i uzywane w roznych rozmiarach, pierwsza paczuszke pieluszek do szpitala, mam tez tetre. rozek i kocyk, reczniczek. juz cos tam mam,malo, ale mam. nie spiesze sie.
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwię się że bugaboo nie wprowadziło patentu...bo zwłaszcza funkcjonalność ramy wózka jest niesamowita Chciałabym zapytać o parę rzeczy np. z czego są u Ciebie zrobione budka i środek gondoli, czy gondolka jes tez tak dość nisko, i czy wózek jak potrząsasz za rączkę na boki też się lekko porusza tzn sama konsrukcja? a i masz rację amortyzacji na koła przednie nie ma - to minus, w x-landerze xq też nie ma tej opcji a jest o wiele droższy i nie przekłada się rączka ani siedzisko, a tak jak piszesz to może być super wygodne....no i szkrab na oku wiesz zaczełam się zastanawiać bo facet za komplet z fotelikiem maxi cosi adapterami itd. zaproponował nam cenę 1.725zł
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Wow ale nas dużo !!!!!! Ja wstałam jakieś pół godzinki temu ... Ale mam spanie co? No ale właśnie najlepiej mi sie śpi nad ranem bo w nocy to się nachodzę do kibelka z 5 razy, a do tego kopniaki także dopiero koło 4.oo--5.oo rano mogę pospać w miare normalnie.... Włąśnie staram się wyciągnąc tż-ta na mały spacerek, bo skisnę w tym domu ![]() Co do przytulańców to my tak raczej rzadko , może z 6 razy w ciąży..... Jakoś ja nie mam weny, grubo mi no i aseksualnie ..hehehe Tż jest bardzo wyrozumiały... normalne sekszonko... Ok... ide.. Zgłoszę sie wieczorkiem... Miłego dzionka babeczki
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2008-11-20 o 22:26 |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo właśnie niewiem co z tym laktatorem... Niewiem czy mam go kupić teraz czy jak urodzę.. Ale wydje mi sie że tak czy tak bedzie potrzebny także lepiej chyba teraz... Napiszcie czy kupujecie wogóle ten laktator? Ja jak kupie to taki tu fajny znalazlam i nie za drogi i w zestawie są buteleczki i inne potrzebne pierdółki http://www.toys.ie/Philips-Avent-ISI...4870-prod.aspx No to paa!!!!! |
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
ja po pierwszym porodzie miałam nawał pokarmu w szpitalu i nie miałam laktatora ,myslałam ,ze oszaleje ,piersi jak balony i bardzo bolały .
tym razem przygotowałam sie na taką okolicznosc i kupiłam laktator taki za 35 zł ,zeby był w razie czego! moze byc tak ,ze wogole sie nie przyda...z tym nigdy niewiadomo ![]() ale lepiej miec go juz w szpitalu. |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam wielkiego głoda i sama nie wiem, co zjeść, bo nie chcę się napakować przed obiadem, który będzie za jakąś godzinę :/ Wogóle to ostatnio strasznie mało jem - nie wiem, co jest... wczoraj wielce głodna naszykowałam sobie na kolację 3 kromalki takiego świeżutkiego chlebka i jedna poszła do kosza - nie dałam rady
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item482814840_...ki_gratis.html byl w promocji 50% wiec wlaciwie dlatego sie zdecydowalam. Mam do tego pojemnik do sterylizacji, jedna butelke - mala i dokupilam jeszcze jedna wieksza - na wszelki wypadek. Do tego 2 malutkie smoczki. |
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten ponury dzień... U mnie tak leje że wyjść z domu nie można
![]() Dzisiaj dopadł mnie taki ból głowy, że prawie padłam. Na szczęście miałam w szafce cudowne lekarstwo - czekoladę z orzechami ![]() Laktarot już mam od dawna - prezent od męża, który nie może się doczekać kiedy go użyję Jest to Philips-Avent taki jak w linku kellysss.A i witam nowe Mamusie!
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
U mnie leje od rana... Normalnie to chyba już pływać na ulicy można
![]() Gardło mnie boli... Ledwo ślinę przełykam... Masakra ![]() Laktator mam po pierwszym dziecku... myślałam, że uda mi sie tym zwiększyć laktację... Niestety nie pomogło. Może teraz sie przyda chociaż ![]() Widzę, że na topie seksik mamy... Cóż zakazu nie mam... Czasami mam mega ochotę, ale niestety moja fredka wymięka - stale ciągnie mnie ta rana po nacinaniu, a wiadomo ból amorom nie sprzyja
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
ja tez juz mam dojarke, dostalam od siostry, nazwy nie pamietam, ale wrzucalam tu kiedys fotke
co do kolyski jakbysmy jej nie dostlai to bysmy jej nie kupowali w ogole no bo wlasnie na 2-3 miechy chyba starcza i tak slodko wyglada zdecydowalismy z TZtem ze w tym roku swieta beda z prawdziwego zdarzenia i kupujemy choinke i reszte dupereli do tego..juz nie moge doczekac ![]() jesli chodzi o przytulaki to ochota jest ale mi tak ciezko strasznie wiec liczba pozycji ograniczona bardzo no zle z nami nie jest
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
u mnie leje od wczoraj ,pogoda tragiczna .za chwile zeby wyjsc z domu bede potrzebowała kaloszy wedkarskich
takich ,które siegaja pod tyłek.u mnie seksik dozwolony ale co z tego skoro nie ma z kim tego zrobic ![]() tż bedzie dopiero w połowie grudnia po 3 miesiacach abstynencji ....juz od progu bede atakowac .
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i bez wstydu przyznaje ze cały dzień spedziłam zakopana w koc ![]() czekam tylkon na tz bo trzeba uzupełnic zapasy zywnosci w domu....a bez auta z domu sie nie ruszam
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Kurczaki,
dziewczyny ale Wam zazdroszcze!!! Mam dzis taki slaby dzien i musze w robocie siedziec ![]() Wlasnie próbuje sie postawic na nogi kawusia - cieniutenka, ale zawsze ![]() O czekoladzie mi nie mówcie ![]() Wczoraj tak mnie wzielo, ze wyzeralam nutelle ze sloika i to tak by TZ nie widzial, bo po mnie krzyczy, hihihihih - sama mu kazalam ![]() Ale sie samam oszukije a potem narzekam, ze mi zad rosnie ![]() Na prawde mam nadzieje, ze karmienie piersia pomaga schudnac, bo jak nie, to od dzis mozecie do mnie mówic wieloryb ![]() Marze o dniu spedzonym z kubkiem kakao pod kocykiem z ksiazeczka, och ale sie rozmarzylam.... Moze jak przekonam TZ, ze mam gorszy dzien w sob to mi pozwoli polezec w lózeczku troszke dluzej niz zwykle.... Jeszcze tylko 2 tyg i bede mogla siedziec w domku ile dusza zapragnie
|
|
|
|
#445 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
jesteśmy właśnie na etapie wyboru łóżeczka dla naszego bobasa. mam dwie opcje: 1. Drewex Kuba II 2. Klupś Radek II Czy któras z Wam może ma jakieś opinie na temat któregoś z nich?
|
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupilam laktator i to od razu taki poazadny elektryczny (medela) bo studiuje dziennie i wiem ze bede musiala czesto wyjsc na 2-3 godziny do szkoly i zostawic malenstwo z tatusiem a baaaaardzo mi zalezy zeby niunia byla jak najdluzej karmiona cycem...
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale najbardziej drewex Duck tylko kosztuje 5 stow
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#449 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.:Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Cytat:
Super ,bedziemy rodzić w podobym terminie ja mam na 8 lutego -u mnie tez ma byc dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
równiez po mamusi??
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja umrę,strzele sobie w głowe,nudyyyy,nudyyy nic się nie dzieje,ehh w nocy spac niee moge,,,buuuu zasypiam nad ranem i ogólnie jest tak dupawo.U mnie z sexem ehh mój JArosław sie boi a ja chce ale nie tak jak sprzed ciązy oczywiście....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Gdy z kolei pytam o moje "małe przyjemności", to zawsze jest odpowiedź, że boi się, że mu na sofie urodzę
On chyba faktycznie myśli, ze to będzie takie szast-prast i po wszystkim 

24.03.2012 

Adaś