|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
a taka mam specjalizacje. wiem tez z wlasnego doswiadczenia, ze pisanie wnioskow unijnych projektow to tez nie moja dzialka, bo mnie to poprostu nudzi ![]() jednak mysle, ze umiejetnosci analityczne, znajomosc rzeczy ktorych sie teraz ucze pozwola mi na innego typu prace a w polaczeniu ze znajomoscia zagadnien ekonomicznych to moze cos wykielkuje. ale wole podchodzic do wszystkiego z dystansem i nie robic sobie zbyt duzych nadziei.
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam wolę jak życie mnie miło zaskoczy, niż się nastawiać a potem rozczarować.
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkac z rodzicami TZa byloby duuuzo gorzej ![]() ja mam pokoj na tyle duzy, ze jest i spore biurko, i duze lozko, ale tez czesc z tv i sofa, wiec za ciasno tez nam byc nie powinno jakos to bedzie
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
jej dziewczyny tak ładnie piszecie i włączyłabym się chętnie do rozmowy ale nie mam siły.. zmierzyłam sobie temperaturę no i 37,5 to nie jest dobrze... wiec bede zerkac co tam naskrobałyscie i leżec grzecznie w łożu
![]() nooo Lain to ty masz w domu lajcik mój tata jakby zobaczył tżta w majtkach u siebie w domu to nie byłby taki szczęsliwy... delikatnie mówiąc no a jakbysmy się razem wykąpali to by chyba poszedł spać na dworzec hehehe przy rodzicach u nas takie rzeczy nie przejdą...
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-11-20 o 21:08 |
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaskoczyłaś mnie, bo myślałam, że chcesz to robic i nawet myślałam, że fajnie Ci skoro to lubisz, bo ja chciałabym chcieć to robic, bo mi sie wydaje, że to taka pewna praca Ja to w ogóle chciałabym pracowac w takiej branży do której nie mam super kwalifikacji a można je nabyć tylko w praktyce, więc nie licze sie z tym, że ktos mnie zatrudni, ale spróbuję Chociaz do końca sama nie wiem co chciałabym robić. Na razie cieszy mnie to, że pozbyłam sie złudzeń co do tego jak wygląda wymarzona praca, bo w jednej niby wymarzonej pracowałam, zobaczyłam jak to wyglada od środka i mi sie odwidziało![]() Kurde, naprawdę myślałam, że z ta ekonomią to skończysz jako analityk rynku W bokserkach chodzi?????U mnie by to nie przeszło ![]() Tancerko masz wygodnie z tym osobnym domkiem w domu jakby nie było A mnie głowa boli jeżeli Cie to pocieszy
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-20 o 21:11 |
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez się boję, że życie nas kopnie w doopkę bo do tej pory jest wszystko super-tfu tfu
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie odpisali mi małpy jedne Z resztą i tak im dłużej patrze na te suknie tym mniej mi sie podobają
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem realistką z lekką nutką optymizmu
![]() co do dziedziny w której się uczę to hmm.. zapotrzebowanie niby jest, ale z pracą to jest gorzej.. technologia chemiczna połączona z ochroną środowiska na pewno zrobię jakieś podyplomówki, bo teraz na 2 kierunek czy nawet pracę nie miałabym czasu..6 miesięcy prawie dzień w dzień siedziałam w laboratorium.. myslałam własnie żeby jeszcze sobie zrobić rachunkowośc czy coś, ale nie mam za bardzo pojęcia co to by mialo być... takie czasy że człowiek musi się dokształcac przez całe zycie.. ale wiecie co czasem narzekam na studia, ale w gruncie rzeczy to bardzo je lubię..a co do zdrowia.. hmm nie wiem czemu tak jest, czy odziedziczyłam jakieś felerne geny od moich rodziców i przodków czy coś.. ale jako jedyna z rodzeństwa mam problemy ze zdrowiem.. a chodzenie w bokserkach.. rodzice by zawału serca dostali
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-20 o 21:24 |
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no wlasnie. TZ sie mnie czasem pyta co chcialabym robic. a ja konkretnie to nie wiem. a raczej boje sobie cos wymarzyc, bo potem sie okaze, ze akurat nie znajde czegos takiego. chyba wole byc otwarta na wszelkie mozliwosci... w bokserkach i koszulce. pelna swoboda. tak mu wygodniej ![]() mowilam, ze tak duzo czasu u mnie spedza, ze praktycznie tu mieszka
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-20 o 21:21 |
|
|
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, wróciłam
![]() trochę sie nazbierało i musiałam podczytac co naskrobałyście. Gdzieś mi sie obiło, że jest sporządzona lista co trzeba przygotowac do ślubu i wesela, musze tego poszukac Co do mieszkania, ja też po ślubie z TŻ zamieszkam u teściów. Będziemy musieli się przez jakis czas "pomęczyc", w tym czasie będziemy kombinowac swoje mieszkanko Trudno jakoś to przeżyje i tak wiekszosc czasu nie bedzie mnie w ogole w domu. Rano wychodze, wieczorem ok.22 wracam. jak widze Lain, że masz już makijaż, kolory sali, bukiecik mniej wiecej wybrany to zazdroszcze, ja jeszcze nic nie zaczęłam wybierac i oglądac
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ja zdrowa jak ryba i nagle bęc ![]() Cytat:
NIe ma sie co nastawiać na pracę marzeń, bo rzeczywistośc jest brutalna Będzie co ma być Ale bez czarnych, katastroficznych wizji![]() Ad. bokserki - O jaaaaa, u mnie nigdy by to nie przeszło Tzn. dopiero po ślubie![]() Ale jak juz macie taki lajt z rodzicami to rozumiem brak obaw co do mieszkania z nimi Ale co, na przykład idziecie do kuchni i powiedzmy siedzi sobie Twój tata a tz tak stoi w bokserkac i miła pogawędka?
|
||
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie to jest fajne. Ten sam dzien, tak samo będzie płynął czas..każda z nas będzie przeżywała tego dnia tyle emocji i dostanie w jeden dzien tyle szczęscia naraz
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
samoa ja nie wiem czy będę pracowała w swoim zawodzie.. jak znajdę jakąs sensowną pracę to tak, a jeżeli nie to się przekwalifikuje.. po moich studiach stwierdzam że mogłabym już wszystko studiować i wszystkiego się nauczyć
![]() podobno mam zadatki na szefową (tak mi powiedział pewnien wykladowca) więc może otworzę coś swojego, ale jeszcze pomysłu brak czy Was też tak wykładowcy pamietają.. ?? bo ja tam czasami lubię wdawać się z nimi w dyskusje ,czasem podwarzając ich wiedzę.. mój błąd, ale nie mogę się wtedy powstrzymać![]() mam znajome, które skończyły studia humanistyczne, a teraz pracują m.in w ZUSie stąd mniemam że nie wazne co się skończyło, liczy się tytuł przed nazwiskiem.. nbo i żeby znaleźć dobrą pracę trzeba mieć znajomości.. ja niestety takowych nie posiadam..
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-20 o 21:43 |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wykładowców, ze mną jeden chciał się umówić i nawet był bardzo natrętny, więc ja juz wole za bardzo aktywna nie być
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
My własnie wrócilismy z podisaną w ręku umowa z zespołem, Pan od orkiesty poprostu przesympatyczny rozmawiało nam sie bardzo miło jak ze starym znajomym
jestem padnięta, juz siedze w piazamce gotowa do wyrka![]() u mnie jeszze 639 dni od stycznia bedzie piątka na początku fajnie bo juz ta szóstka mi si oaptrzyła a zaczynałam od 711 czas szybko ucieka, pewnie ten rok do slubu zleci w mgnieniu oka![]() Dobranoc Kochane* |
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, że liczą się umiejętności i doświadczenie..uważam że jestem wszechstronną osobą
a tytuł to tylko tytuł.. pisząc o znajomościach to wiem z własnego doświadczenia.. żeby załapać się chociażby na praktyki zawodowe musiałam stanąc na glowie żeby się do lepszego laboratorium dostać..bo większośc miejsc było pozajmowanych, a bo mama tam kogoś pracuje,a to ciocia.. a co do wykładów to też się zaczynam uspokajać bo ciagle pano N i pani N.![]() rzeczywiście czas szybko leci już ponad 3 miesiące jestem zaręczona hehe a wydaje mi się jakby to było wczoraj.. i do slubu wcale nie zostały już 2 lata.. od poczatku roku będzie mozna mówić"ślubuję w przyszłym roku"
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-20 o 21:58 |
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tesknie ehh
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-20 o 22:03 |
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie![]() Cytat:
Ale nie można tak generalizować.Ja jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o facetów, zwłaszcza żonatych...nie wiedzieć czemu szukając przygód przypieprzaja się do mnie Gdybym jeszcze była super laską albo taką lalą odpicowaną to bym sie nie dziwiła![]() Lain a to spoko Bo wyobraziłam sobie cos takiego(przystosowane do moich warunków, z moim tz w roli głównej) siedzi tata na kanapie w salonie i oglada tv, mój tż schodzi na dół w gatkach i nawijka z tatą, w międzyczasie nalewa sobie fanty, bierze paluszki i wraca na górę
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-20 o 22:06 |
||
|
|
|
#3380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie tam nie podrywają, raczej faceci się mnie boją..TŻ 2 lata czekał zanim odważył się zrobić pierwszy krok
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihihi
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam podobne rozumowanie.. wiadomo dziewczyna ma swoje przyzwyczajenia..lubi posiedzieć dłużej w lazience itp.. moja koleżanka świeżo upieczona mezatka mieszka u swoich rodziców..i oni bardziej o niego dbają niż o swoich synów.. tzn jej mama gotuje lepsze obiadki itp.. ja osobiście też bym się lepiej czuła u siebie.. moich rodziców nie dziwi jak noszę jaką folię i ręcznik na głowie (obsesja na punkcie włosów),a kiedyś słyszałam od teściowej że jej córka siedzi godzinę w łazience .. i też zaobserwowałam to w swojej rodzinie.. kuzynka przeprowadziła się do teściów i o mało się nie rozstali.. wyprowadzili się i teraz jest dobrze.. bo mamusie po prostu uwielbiają swoich synków, a pępowinę trzeba odciąć .. drastycznie..
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-20 o 22:16 |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez nie podrywaja, bo wiedzą, że jestem zajeta i rzadko wychodze bez tż. Te przypadki z tymi natrętami miałam niechcący a kontakt z tymi osobami musiałm utrzymywać zawodowo i edukacyjnie Ale raz mi się zdarzył taki jeden koleś,nie dało sie go spławić, aż mnie na zajęcia odprowadził a ja się bałam, że chce mi cos ukraść![]() Obca7 to ciekawe co będzie w przypadku mojego brata jak przyprowadzi dziewczynę Ale moi rodzice są faaaajni
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-20 o 22:17 |
|
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=can't be perfect;9800916]może trochę przesadziłam ,ale denerwuje mnie to że ludzie bez żadnych kompetencji dostają pracę przez znajmości echh
![]() Zgadzam się z Tobą. Ja szukam pracy albo stażu. Byłam umówiona na rozmowę w sprawie stażu. Wymarzony, bo w biurze rachunkowym. Na rozmowie pan powiedział mi, że na pewno mnie przyjmie. Podobało mu się moje cv, dyplom itp. Zgłosiły się dwie osoby i miał nas 2 przyjąć. Po kilku godzinach dostałam telefon, że jednak pan sie rozmyślił bez podania powodu dlaczego. Myśle, że ktoś z rodziny albo znajomych potrzebował pracy. wiem, że zatrudnił 2 osoby, ale to nei byłam ja. I jak tu treraz wierzyć, że przyjął kogoś obcego jak wszytsko wskazuje na to, że kogoś znajomego. Nawet nie wiecie jak jestem tym faktem załamana. Wiem ,że jak nie ten staż czy praca, to coś innego. Ale niesmak pozostał.
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwne połączenie..obca głowa do góry, na pewno coś znajdziesz.. ja też bym chciała się zaraz po studiach inzynierskich załapać choćby na jakiś staż.. zawsze parę groszy by było a jak zdobędę doświadczenie to będę mierzyć wyżej
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-20 o 22:24 |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że takie przypadki potrafią zrazić, ale ja bym była ostrożna co do wydawania sądów kto i gdzie po znajomości został zatrudniony.
Wbrew pozorom wcale nie jest fajnie miec znajomego/rodzine za pracownika. |
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pracodawcy wolą bardziej dyspozycyjne osoby. Chciałabym sama sobie uzbierać na ślub, ale myślę że to niemożliwe. Moich rodziców stać na to, żeby wyprawić mi super weselicho, ale chciałabym już być samodzielna. I chociaż wesele sobie wyprawić sama. Bo ile można brac od rodziców.
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. ale na suknię i inne pierdółki to sama będę płacić.. rodzice to głownie za salę..ja lecę spać..dobranoc dziewczynki
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-11-20 o 22:38 |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama moja (tata za bardzo jeszcez sie nie interesuje moim slubem jak to faceci powiedziała, że dołoży do ślubu. I ja się licze z tym, że sama nie dam rady przynajmniej z salą. Rodzice zrobiliby mi całe wesele, ale ja nie chce. Mojej siostrze płacili za wszytsko, bo to była szczególna sytuacja. Dzicia była w drodze, siostra na studiach i rodzice sfinansowali jej całe wesele. I mi tez pomogą Ale mój Tz nie może na nikogo liczyć, ale on ma dobrze płatną pracę i sam sobie poradzi w ciagu roku jest w stanie wszytsko uzbierać![]() Samoa wielkie dzięki za pomoc ![]() ![]() ![]() Dzięki Tobie cytowanie idzie mi wspaniale![]() ![]() ![]()
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem bo sama go stworzyłam ![]() ok dziewczyny ja zmykam spac, daruję sobie jutrzejszy wykład bo się źle czuję i tylko mi sie w głowie bedzie krecic zamiast cos myslec i notowac. Popisałabym tu z wami o pracy itp ale nie mam siły klikac w klawiaturę i myslec więc daruję sobie... jutro rano może jeszcze tu zajrzę ale potem zmykam do domku więc pewnie zobaczymy się dopiero w niedziele wieczorkiem.. już za wami tęsknie ale tż to priorytet!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

a taka mam specjalizacje. wiem tez z wlasnego doswiadczenia, ze pisanie wnioskow unijnych projektow to tez nie moja dzialka, bo mnie to poprostu nudzi
a w polaczeniu ze znajomoscia zagadnien ekonomicznych to moze cos wykielkuje. ale wole podchodzic do wszystkiego z dystansem i nie robic sobie zbyt duzych nadziei.

Zaskoczyłaś mnie, bo myślałam, że chcesz to robic i nawet myślałam, że fajnie Ci skoro to lubisz, bo ja chciałabym chcieć to robic, bo mi sie wydaje, że to taka pewna praca

na pewno zrobię jakieś podyplomówki, bo teraz na 2 kierunek czy nawet pracę nie miałabym czasu..6 miesięcy prawie dzień w dzień siedziałam w laboratorium.. myslałam własnie żeby jeszcze sobie zrobić rachunkowośc czy coś, ale nie mam za bardzo pojęcia co to by mialo być... takie czasy że człowiek musi się dokształcac przez całe zycie.. ale wiecie co czasem narzekam na studia, ale w gruncie rzeczy to bardzo je lubię..

Tzn. dopiero po ślubie
ehh