Panny Młode 2010 cz. II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 20:55   #3361
lain
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
A wiesz czego ja się obawiam - że nie będę chciała robic tego co chciałam. Właściwie już teraz mi się odechciewa pracy w tej branży o której myslałam i w której już pracowałam, bo niestety życie nie jest tez tak kolorowe w tym przypadku - dajmy na to masz wymarzona branże, uczysz sie w tym kierunku, robisz podeyplomówki, kursy, dostajesz pracę i nagle czar pryska...tego sie obawiam.
ja juz sie np. przekonalam na praktykach, ze nie mam ochoty pracowac w firmie zajmujacej sie badaniami rynku a taka mam specjalizacje. wiem tez z wlasnego doswiadczenia, ze pisanie wnioskow unijnych projektow to tez nie moja dzialka, bo mnie to poprostu nudzi
jednak mysle, ze umiejetnosci analityczne, znajomosc rzeczy ktorych sie teraz ucze pozwola mi na innego typu prace a w polaczeniu ze znajomoscia zagadnien ekonomicznych to moze cos wykielkuje. ale wole podchodzic do wszystkiego z dystansem i nie robic sobie zbyt duzych nadziei.
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:00   #3362
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
nie widac tego w twoich wypowiedziach prawde mowiac

ja jednak wole ostroznie podchodzic do wszystkiego, bo wiem, ze nie kazdemu trafi sie od razu super platna praca. czasem mozna miec swietne wyksztalcenie, kilka jezykow, doswiadczenie i nie znalezc niczego... bo nie wiadomo co bedzie za pare lat, kto bedzie potrzebny na rynku, kogo sie beda pozbywac, bo juz nie beda potrzebni itp.
szczegolnie, ze absolwentow socjologii z bogatym doswiadczeniem jest gora i troche
nawet ostatni kryzys pokazal, ze mozna byc super swietnym finansista w londynskim City i z dnia na dzien wyladowac na bruku... rozne branze przechodza rozne kryzysy i zmiany...
ja niczego nie jestem w zyciu 100% pewna. no moze tylko tego, ze kocham TZa i przetrwamy nawet jesli nie wszystko bedzie tak jakbysmy sobie marzyli mieszkajac te 2 lata u rodzicow tez przetrwamy bedziemy miec po 24 lata, wiec tragedia sie nie stanie jak jeszcze sobie pozyjemy z obiadkami mamusi itp
Ładnie to napisałaś i zgadzam się z tymi słowami.
Ja tam wolę jak życie mnie miło zaskoczy, niż się nastawiać a potem rozczarować.

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:04   #3363
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Uwielbiam też tulic się do mojego tżcika kiedy mi sie zachce, pluskac się z nim w wannie, chodzić sobie np w samej bieliźnie po domku, zjeść lody kiedy akurat jest pora obiadowa a mama na pewno by mnie zagoniła do talerza z kotletem... dlatego zgodzilam sie zamieszkac u tesciow mając tą swoją czesc domu to była zresztą inicjatywa tesciowej bo ona tez lubi miec swoje królestwo tylko dla siebie i tym sposobem wilk syty i owca cała
my mamy na szczescie dosc spore mieszkanie, kazdy siedzi w swoim pokoju, kazdy je co chce i kiedy chce, mozemy sie przytulac ile wlezie, TZ juz teraz paraduje w bokserkach, a nawet nie bedzie problemu ze wspolnymi kapielami, wiec tragicznie nie bedzie mieszkac z rodzicami TZa byloby duuuzo gorzej
ja mam pokoj na tyle duzy, ze jest i spore biurko, i duze lozko, ale tez czesc z tv i sofa, wiec za ciasno tez nam byc nie powinno jakos to bedzie
Stary 2008-11-20, 21:06   #3364
tancerka212
Zakorzenienie

jej dziewczyny tak ładnie piszecie i włączyłabym się chętnie do rozmowy ale nie mam siły.. zmierzyłam sobie temperaturę no i 37,5 to nie jest dobrze... wiec bede zerkac co tam naskrobałyscie i leżec grzecznie w łożu

nooo Lain to ty masz w domu lajcik mój tata jakby zobaczył tżta w majtkach u siebie w domu to nie byłby taki szczęsliwy... delikatnie mówiąc no a jakbysmy się razem wykąpali to by chyba poszedł spać na dworzec hehehe przy rodzicach u nas takie rzeczy nie przejdą...

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-20 o 21:08
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:08   #3365
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz sie np. przekonalam na praktykach, ze nie mam ochoty pracowac w firmie zajmujacej sie badaniami rynku a taka mam specjalizacje. wiem tez z wlasnego doswiadczenia, ze pisanie wnioskow unijnych projektow to tez nie moja dzialka, bo mnie to poprostu nudzi
jednak mysle, ze umiejetnosci analityczne, znajomosc rzeczy ktorych sie teraz ucze pozwola mi na innego typu prace a w polaczeniu ze znajomoscia zagadnien ekonomicznych to moze cos wykielkuje. ale wole podchodzic do wszystkiego z dystansem i nie robic sobie zbyt duzych nadziei.
Ja tez przekonałam sie o tym samym, ale nie twierdzę, że w takiej firmie z musu nie wylądujeZaskoczyłaś mnie, bo myślałam, że chcesz to robic i nawet myślałam, że fajnie Ci skoro to lubisz, bo ja chciałabym chcieć to robic, bo mi sie wydaje, że to taka pewna praca Ja to w ogóle chciałabym pracowac w takiej branży do której nie mam super kwalifikacji a można je nabyć tylko w praktyce, więc nie licze sie z tym, że ktos mnie zatrudni, ale spróbujęChociaz do końca sama nie wiem co chciałabym robić. Na razie cieszy mnie to, że pozbyłam sie złudzeń co do tego jak wygląda wymarzona praca, bo w jednej niby wymarzonej pracowałam, zobaczyłam jak to wyglada od środka i mi sie odwidziało
Kurde, naprawdę myślałam, że z ta ekonomią to skończysz jako analityk rynku

W bokserkach chodzi?????U mnie by to nie przeszło
Tancerko masz wygodnie z tym osobnym domkiem w domu jakby nie byłoA mnie głowa boli jeżeli Cie to pocieszy

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-20 o 21:11
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:09   #3366
kaska87
Zakorzenienie

ja tez się boję, że życie nas kopnie w doopkę bo do tej pory jest wszystko super-tfu tfu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:14   #3367
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tez się boję, że życie nas kopnie w doopkę bo do tej pory jest wszystko super-tfu tfu
U mnie własnie sie powaliło ze zdrowiem, więc mam nadzieję, że nam sie zmniejszył limit kopów

Nie odpisali mi małpy jedneZ resztą i tak im dłużej patrze na te suknie tym mniej mi sie podobają
Stary 2008-11-20, 21:16   #3368
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja jestem realistką z lekką nutką optymizmu

co do dziedziny w której się uczę to hmm.. zapotrzebowanie niby jest, ale z pracą to jest gorzej.. technologia chemiczna połączona z ochroną środowiska na pewno zrobię jakieś podyplomówki, bo teraz na 2 kierunek czy nawet pracę nie miałabym czasu..6 miesięcy prawie dzień w dzień siedziałam w laboratorium.. myslałam własnie żeby jeszcze sobie zrobić rachunkowośc czy coś, ale nie mam za bardzo pojęcia co to by mialo być... takie czasy że człowiek musi się dokształcac przez całe zycie.. ale wiecie co czasem narzekam na studia, ale w gruncie rzeczy to bardzo je lubię..

a co do zdrowia.. hmm nie wiem czemu tak jest, czy odziedziczyłam jakieś felerne geny od moich rodziców i przodków czy coś.. ale jako jedyna z rodzeństwa mam problemy ze zdrowiem..

a chodzenie w bokserkach.. rodzice by zawału serca dostali

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2008-11-20 o 21:24
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:20   #3369
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Zaskoczyłaś mnie, bo myślałam, że chcesz to robic i nawet myślałam, że fajnie Ci skoro to lubisz, bo ja chciałabym chcieć to robic, bo mi sie wydaje, że to taka pewna praca
chcialabym to robic, ale w ramach dzialu jakiejs firmy, a nie w firmie zajmujacej sie stricte badaniami marketingowymi na zlecenie. bo wlasnie tam to nie wyglada tak fajnie. srednio mi sie podobalo. tzn. tak na czas praktyk bylo ok, ale na prawde wiekszosc ludzi pracuje w tym na zlecenia czy o dzielo. i bynajmniej nie wyglada to na stala ani pewna prace. chcialabym miec prace, ktora nie dosc ze by mnie cieszyla to nie odbierala zycia prywatnego. a przede wszystkim chcialabym umowe o prace.

Cytat:
Chociaz do końca sama nie wiem co chciałabym robić.
a no wlasnie. TZ sie mnie czasem pyta co chcialabym robic. a ja konkretnie to nie wiem. a raczej boje sobie cos wymarzyc, bo potem sie okaze, ze akurat nie znajde czegos takiego. chyba wole byc otwarta na wszelkie mozliwosci...

Cytat:
W bokserkach chodzi?????U mnie by to nie przeszło
w bokserkach i koszulce. pelna swoboda. tak mu wygodniej
mowilam, ze tak duzo czasu u mnie spedza, ze praktycznie tu mieszka

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-20 o 21:21
Stary 2008-11-20, 21:26   #3370
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, wróciłam
trochę sie nazbierało i musiałam podczytac co naskrobałyście.
Gdzieś mi sie obiło, że jest sporządzona lista co trzeba przygotowac do ślubu i wesela, musze tego poszukac

Co do mieszkania, ja też po ślubie z TŻ zamieszkam u teściów. Będziemy musieli się przez jakis czas "pomęczyc", w tym czasie będziemy kombinowac swoje mieszkanko
Trudno jakoś to przeżyje i tak wiekszosc czasu nie bedzie mnie w ogole w domu. Rano wychodze, wieczorem ok.22 wracam.

jak widze Lain, że masz już makijaż, kolory sali, bukiecik mniej wiecej wybrany to zazdroszcze, ja jeszcze nic nie zaczęłam wybierac i oglądac

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:31   #3371
onaella
Zakorzenienie

srebrna_smuga ślubujemy tego samego dnia

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:33   #3372
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja jestem realistką z lekką nutką optymizmu

co do dziedziny w której się uczę to hmm.. zapotrzebowanie niby jest, ale z pracą to jest gorzej.. technologia chemiczna połączona z ochroną środowiska na pewno zrobię jakieś podyplomówki, bo teraz na 2 kierunek czy nawet pracę nie miałabym czasu..6 miesięcy prawie dzień w dzień siedziałam w laboratorium.. myslałam własnie żeby jeszcze sobie zrobić rachunkowośc czy coś, ale nie mam za bardzo pojęcia co to by mialo być... takie czasy że człowiek musi się dokształcac przez całe zycie.. ale wiecie co czasem narzekam na studia, ale w gruncie rzeczy to bardzo je lubię..

a co do zdrowia.. hmm nie wiem czemu tak jest, czy odziedziczyłam jakieś felerne geny od moich rodziców i przodków czy coś.. ale jako jedyna z rodzeństwa mam problemy ze zdrowiem..

a chodzenie w bokserkach.. rodzice by zawału serca dostali
Kol jest po technologii chem i siedzi w plivie w lab, ale mówiła, że duza konkurencja była i tylko 2 osoby przyjęli z czego ją początkowo odrzucili i wzięli kolesia ( bo niby że ona kobieta...)
a to ja zdrowa jak ryba i nagle bęc

Cytat:
chcialabym to robic, ale w ramach dzialu jakiejs firmy, a nie w firmie zajmujacej sie stricte badaniami marketingowymi na zlecenie. bo wlasnie tam to nie wyglada tak fajnie. srednio mi sie podobalo. tzn. tak na czas praktyk bylo ok, ale na prawde wiekszosc ludzi pracuje w tym na zlecenia czy o dzielo. i bynajmniej nie wyglada to na stala ani pewna prace. chcialabym miec prace, ktora nie dosc ze by mnie cieszyla to nie odbierala zycia prywatnego. a przede wszystkim chcialabym umowe o prace.

a no wlasnie. TZ sie mnie czasem pyta co chcialabym robic. a ja konkretnie to nie wiem. a raczej boje sobie cos wymarzyc, bo potem sie okaze, ze akurat nie znajde czegos takiego. chyba wole byc otwarta na wszelkie mozliwosci...

w bokserkach i koszulce. pelna swoboda. tak mu wygodniej
mowilam, ze tak duzo czasu u mnie spedza, ze praktycznie tu mieszka
Ja właśnie tez to co chciałabym to w dziale firmy a nie w firmie powiedzmy usługowej, gdzie klient nasz pan NIe ma sie co nastawiać na pracę marzeń, bo rzeczywistośc jest brutalnaBędzie co ma być Ale bez czarnych, katastroficznych wizji
Ad. bokserki - O jaaaaa, u mnie nigdy by to nie przeszło Tzn. dopiero po ślubie
Ale jak juz macie taki lajt z rodzicami to rozumiem brak obaw co do mieszkania z nimiAle co, na przykład idziecie do kuchni i powiedzmy siedzi sobie Twój tata a tz tak stoi w bokserkac i miła pogawędka?
Stary 2008-11-20, 21:36   #3373
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
srebrna_smuga ślubujemy tego samego dnia
Jakie to jest fajne. Ten sam dzien, tak samo będzie płynął czas..każda z nas będzie przeżywała tego dnia tyle emocji i dostanie w jeden dzien tyle szczęscia naraz

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:41   #3374
can't be perfect
Wtajemniczenie

samoa ja nie wiem czy będę pracowała w swoim zawodzie.. jak znajdę jakąs sensowną pracę to tak, a jeżeli nie to się przekwalifikuje.. po moich studiach stwierdzam że mogłabym już wszystko studiować i wszystkiego się nauczyć
podobno mam zadatki na szefową (tak mi powiedział pewnien wykladowca) więc może otworzę coś swojego, ale jeszcze pomysłu brak czy Was też tak wykładowcy pamietają.. ?? bo ja tam czasami lubię wdawać się z nimi w dyskusje ,czasem podwarzając ich wiedzę.. mój błąd, ale nie mogę się wtedy powstrzymać

mam znajome, które skończyły studia humanistyczne, a teraz pracują m.in w ZUSie stąd mniemam że nie wazne co się skończyło, liczy się tytuł przed nazwiskiem.. nbo i żeby znaleźć dobrą pracę trzeba mieć znajomości.. ja niestety takowych nie posiadam..

Czas edycji: 2008-11-20 o 21:43
Stary 2008-11-20, 21:51   #3375
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
samoa ja nie wiem czy będę pracowała w swoim zawodzie.. jak znajdę jakąs sensowną pracę to tak, a jeżeli nie to się przekwalifikuje.. po moich studiach stwierdzam że mogłabym już wszystko studiować i wszystkiego się nauczyć
podobno mam zadatki na szefową (tak mi powiedział pewnien wykladowca) więc może otworzę coś swojego, ale jeszcze pomysłu brak czy Was też tak wykładowcy pamietają.. ?? bo ja tam czasami lubię wdawać się z nimi w dyskusje ,czasem podwarzając ich wiedzę.. mój błąd, ale nie mogę się wtedy powstrzymać

mam znajome, które skończyły studia humanistyczne, a teraz pracują m.in w ZUSie stąd mniemam że nie wazne co się skończyło, liczy się tytuł przed nazwiskiem.. nbo i żeby znaleźć dobrą pracę trzeba mieć znajomości.. ja niestety takowych nie posiadam..
Nie trzeba miec znajomości! To już nie PRL. Moim zdaniem nie liczy sie tytuł przed nazwiskiem, tzn. jest na tyle podstawową kwestią, że musi być i już a liczą sie predyspozycje, umiejętności, podejście do pracy i doświadczenie.
A co do wykładowców, ze mną jeden chciał się umówić i nawet był bardzo natrętny, więc ja juz wole za bardzo aktywna nie być
Stary 2008-11-20, 21:53   #3376
angluka
Rozeznanie

My własnie wrócilismy z podisaną w ręku umowa z zespołem, Pan od orkiesty poprostu przesympatyczny rozmawiało nam sie bardzo miło jak ze starym znajomym jestem padnięta, juz siedze w piazamce gotowa do wyrka
u mnie jeszze 639 dni od stycznia bedzie piątka na początku fajnie bo juz ta szóstka mi si oaptrzyła a zaczynałam od 711 czas szybko ucieka, pewnie ten rok do slubu zleci w mgnieniu oka
Dobranoc Kochane*
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 21:57   #3377
can't be perfect
Wtajemniczenie

wiem, że liczą się umiejętności i doświadczenie..uważam że jestem wszechstronną osobą a tytuł to tylko tytuł.. pisząc o znajomościach to wiem z własnego doświadczenia.. żeby załapać się chociażby na praktyki zawodowe musiałam stanąc na glowie żeby się do lepszego laboratorium dostać..bo większośc miejsc było pozajmowanych, a bo mama tam kogoś pracuje,a to ciocia..
a co do wykładów to też się zaczynam uspokajać bo ciagle pano N i pani N.

rzeczywiście czas szybko leci już ponad 3 miesiące jestem zaręczona hehe a wydaje mi się jakby to było wczoraj.. i do slubu wcale nie zostały już 2 lata.. od poczatku roku będzie mozna mówić"ślubuję w przyszłym roku"

Czas edycji: 2008-11-20 o 21:58
Stary 2008-11-20, 22:01   #3378
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak juz macie taki lajt z rodzicami to rozumiem brak obaw co do mieszkania z nimiAle co, na przykład idziecie do kuchni i powiedzmy siedzi sobie Twój tata a tz tak stoi w bokserkac i miła pogawędka?
raczej lezy na sofie przed tv lub robi rundke do wc. wyprawy do kuchni po papu czy herbatke robie zazwyczaj ja

ale tesknie ehh

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-20 o 22:03
Stary 2008-11-20, 22:02   #3379
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
My własnie wrócilismy z podisaną w ręku umowa z zespołem, Pan od orkiesty poprostu przesympatyczny rozmawiało nam sie bardzo miło jak ze starym znajomym jestem padnięta, juz siedze w piazamce gotowa do wyrka
u mnie jeszze 639 dni od stycznia bedzie piątka na początku fajnie bo juz ta szóstka mi si oaptrzyła a zaczynałam od 711 czas szybko ucieka, pewnie ten rok do slubu zleci w mgnieniu oka
Dobranoc Kochane*
czyli juz macie wszystko z głowyFajnie

Cytat:
wiem, że liczą się umiejętności i doświadczenie..uważam że jestem wszechstronną osobą a tytuł to tylko tytuł.. pisząc o znajomościach to wiem z własnego doświadczenia.. żeby załapać się chociażby na praktyki zawodowe musiałam stanąc na glowie żeby się do lepszego laboratorium dostać..bo większośc miejsc było pozajmowanych, a bo mama tam kogoś pracuje,a to ciocia..
a co do wykładów to też się zaczynam uspokajać bo ciagle pano N i pani N.
Wiesz też znam przypadki gdzie mama załatwiła pracę, ale cóż nie potępiam, też bym córce załatwiłaAle nie można tak generalizować.
Ja jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o facetów, zwłaszcza żonatych...nie wiedzieć czemu szukając przygód przypieprzaja się do mnie Gdybym jeszcze była super laską albo taką lalą odpicowaną to bym sie nie dziwiła

Lain a to spokoBo wyobraziłam sobie cos takiego(przystosowane do moich warunków, z moim tz w roli głównej) siedzi tata na kanapie w salonie i oglada tv, mój tż schodzi na dół w gatkach i nawijka z tatą, w międzyczasie nalewa sobie fanty, bierze paluszki i wraca na górę

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-20 o 22:06
Stary 2008-11-20, 22:06   #3380
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz też znam przypadki gdzie mama załatwiła pracę, ale cóż nie potępiam, też bym córce załatwiłaAle nie można tak generalizować.
Ja jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o facetów, zwłaszcza żonatych...nie wiedzieć czemu szukając przygód przypieprzaja się do mnie Gdybym jeszcze była super laską albo taką lalą odpicowaną to bym sie nie dziwiła
może trochę przesadziłam ,ale denerwuje mnie to że ludzie bez żadnych kompetencji dostają pracę przez znajmości echh

mnie tam nie podrywają, raczej faceci się mnie boją..TŻ 2 lata czekał zanim odważył się zrobić pierwszy krok
Stary 2008-11-20, 22:08   #3381
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiedziałamDlaczego tak?
Przy każdym poscie w prawym dolnym roku jest taki plusik i klikasz plusik przy postach, które chcesz cytować i dajesz dopowiedzA jak chcesz cytować jeden post to klikasz przy nim cytuj
Z moich obserwacji tak wynika, że jak chłopak wprowadza sie do dziewczyny to jest lepiej. Przyjmowany jest wtedy jak syn, tesciowe zwłaszcza o nich dbają, a jak dzieczyna idzie do chłopaka to wydaje mi się, że sa większy zgrzyty. Dziewczyny wprowadzają swoje zmiany, bo wiadomo chca się czuć jak u siebie a tesciowej przewaznie się to nie podoba bo burzy sie troche ich zycie Nie mówię, że jest to regułą. No i może troche przesadzam, ale ja zaobserwowałam to w mojej rodzinie. A moze ona taka dziwne jest hihihi
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 22:13   #3382
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Z moich obserwacji tak wynika, że jak chłopak wprowadza sie do dziewczyny to jest lepiej. Przyjmowany jest wtedy jak syn, tesciowe zwłaszcza o nich dbają, a jak dzieczyna idzie do chłopaka to wydaje mi się, że sa większy zgrzyty. Dziewczyny wprowadzają swoje zmiany, bo wiadomo chca się czuć jak u siebie a tesciowej przewaznie się to nie podoba bo burzy sie troche ich zycie Nie mówię, że jest to regułą. No i może troche przesadzam, ale ja zaobserwowałam to w mojej rodzinie. A moze ona taka dziwne jest hihihi

mam podobne rozumowanie.. wiadomo dziewczyna ma swoje przyzwyczajenia..lubi posiedzieć dłużej w lazience itp.. moja koleżanka świeżo upieczona mezatka mieszka u swoich rodziców..i oni bardziej o niego dbają niż o swoich synów.. tzn jej mama gotuje lepsze obiadki itp.. ja osobiście też bym się lepiej czuła u siebie.. moich rodziców nie dziwi jak noszę jaką folię i ręcznik na głowie (obsesja na punkcie włosów),a kiedyś słyszałam od teściowej że jej córka siedzi godzinę w łazience ..

i też zaobserwowałam to w swojej rodzinie.. kuzynka przeprowadziła się do teściów i o mało się nie rozstali.. wyprowadzili się i teraz jest dobrze.. bo mamusie po prostu uwielbiają swoich synków, a pępowinę trzeba odciąć .. drastycznie..

Czas edycji: 2008-11-20 o 22:16
Stary 2008-11-20, 22:14   #3383
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
może trochę przesadziłam ,ale denerwuje mnie to że ludzie bez żadnych kompetencji dostają pracę przez znajmości echh

mnie tam nie podrywają, raczej faceci się mnie boją..TŻ 2 lata czekał zanim odważył się zrobić pierwszy krok
Ja się jeszcze nie spotkałam z takim przypadkiem, że ktoś niekompetentny dostał pracę po znajomości, myslę że to duże ryzyko dla osoby która wprowadziła tego kogos do firmy.
Mnie tez nie podrywaja, bo wiedzą, że jestem zajeta i rzadko wychodze bez tż. Te przypadki z tymi natrętami miałam niechcący a kontakt z tymi osobami musiałm utrzymywać zawodowo i edukacyjnieAle raz mi się zdarzył taki jeden koleś,nie dało sie go spławić, aż mnie na zajęcia odprowadził a ja się bałam, że chce mi cos ukraść

Obca7 to ciekawe co będzie w przypadku mojego brata jak przyprowadzi dziewczynęAle moi rodzice są faaaajni

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-20 o 22:17
Stary 2008-11-20, 22:21   #3384
obca7
Wtajemniczenie

[quote=can't be perfect;9800916]może trochę przesadziłam ,ale denerwuje mnie to że ludzie bez żadnych kompetencji dostają pracę przez znajmości echh

Zgadzam się z Tobą. Ja szukam pracy albo stażu. Byłam umówiona na rozmowę w sprawie stażu. Wymarzony, bo w biurze rachunkowym. Na rozmowie pan powiedział mi, że na pewno mnie przyjmie. Podobało mu się moje cv, dyplom itp. Zgłosiły się dwie osoby i miał nas 2 przyjąć. Po kilku godzinach dostałam telefon, że jednak pan sie rozmyślił bez podania powodu dlaczego. Myśle, że ktoś z rodziny albo znajomych potrzebował pracy. wiem, że zatrudnił 2 osoby, ale to nei byłam ja. I jak tu treraz wierzyć, że przyjął kogoś obcego jak wszytsko wskazuje na to, że kogoś znajomego. Nawet nie wiecie jak jestem tym faktem załamana. Wiem ,że jak nie ten staż czy praca, to coś innego. Ale niesmak pozostał.
Stary 2008-11-20, 22:21   #3385
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się jeszcze nie spotkałam z takim przypadkiem, że ktoś niekompetentny dostał pracę po znajomości, myslę że to duże ryzyko dla osoby która wprowadziła tego kogos do firmy.
jha się spotkałam..ale ta dziewczyna to takie "gumowe ucho" jest.. nie znam wiele takich przypadków, ale te które znam to zmnie trochę zrażają i się czasem odechciewa..ale jestem dobrej mysli że coś fajnego znajdę.. nie mam jakiejś wymarzonej pracy.. kiedyś chcialam pracować z niepełnosprawnymi dziećmi, ale jednak wybrałam chemię, no bo ja mam tak że jestem humanistką ze ścislym umysłem dziwne połączenie..

obca głowa do góry, na pewno coś znajdziesz.. ja też bym chciała się zaraz po studiach inzynierskich załapać choćby na jakiś staż.. zawsze parę groszy by było a jak zdobędę doświadczenie to będę mierzyć wyżej

Czas edycji: 2008-11-20 o 22:24
Stary 2008-11-20, 22:29   #3386
Samoa
Zakorzenienie

Wiadomo, że takie przypadki potrafią zrazić, ale ja bym była ostrożna co do wydawania sądów kto i gdzie po znajomości został zatrudniony.
Wbrew pozorom wcale nie jest fajnie miec znajomego/rodzine za pracownika.
Stary 2008-11-20, 22:31   #3387
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
obca głowa do góry, na pewno coś znajdziesz.. ja też bym chciała się zaraz po studiach inzynierskich załapać choćby na jakiś staż.. zawsze parę groszy by było a jak zdobędę doświadczenie to będę mierzyć wyżej
Dziękuję bardzo, na pewno coś znajdę. Teraz mam chwilowy kryzys. Byłam na kilku rozmowach, ale cisza. Nie załamuje się jednak i szukam dalej. Dodatkowym utrudnieniem w poszukiwaniach moich jest fakt, że mam zajęcia również w piątki.pracodawcy wolą bardziej dyspozycyjne osoby.
Chciałabym sama sobie uzbierać na ślub, ale myślę że to niemożliwe. Moich rodziców stać na to, żeby wyprawić mi super weselicho, ale chciałabym już być samodzielna. I chociaż wesele sobie wyprawić sama. Bo ile można brac od rodziców.
Stary 2008-11-20, 22:34   #3388
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo, na pewno coś znajdę. Teraz mam chwilowy kryzys. Byłam na kilku rozmowach, ale cisza. Nie załamuje się jednak i szukam dalej. Dodatkowym utrudnieniem w poszukiwaniach moich jest fakt, że mam zajęcia również w piątki.pracodawcy wolą bardziej dyspozycyjne osoby.
Chciałabym sama sobie uzbierać na ślub, ale myślę że to niemożliwe. Moich rodziców stać na to, żeby wyprawić mi super weselicho, ale chciałabym już być samodzielna. I chociaż wesele sobie wyprawić sama. Bo ile można brac od rodziców.
Rozumiem Cię.. mi rodzice opłacają wesele, natomiast TŻ sam musi sobie zapracować.. też czasami się tak zastanawiam i chcialabym sobie sama za wszystko zapłacic.. ale wtedy musielibysmy chyba czekać kolejne 2 lata .. ale na suknię i inne pierdółki to sama będę płacić.. rodzice to głownie za salę..

ja lecę spać..dobranoc dziewczynki

Czas edycji: 2008-11-20 o 22:38
Stary 2008-11-20, 22:41   #3389
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem Cię.. mi rodzice opłacają wesele, natomiast TŻ sam musi sobie zapracować.. też czasami się tak zastanawiam i chcialabym sobie sama za wszystko zapłacic.. ale wtedy musielibysmy chyba czekać kolejne 2 lata .. ale na suknię i inne pierdółki to sama będę płacić.. rodzice to głownie za salę..

Mama moja (tata za bardzo jeszcez sie nie interesuje moim slubem jak to faceci powiedziała, że dołoży do ślubu. I ja się licze z tym, że sama nie dam rady przynajmniej z salą. Rodzice zrobiliby mi całe wesele, ale ja nie chce. Mojej siostrze płacili za wszytsko, bo to była szczególna sytuacja. Dzicia była w drodze, siostra na studiach i rodzice sfinansowali jej całe wesele. I mi tez pomogą Ale mój Tz nie może na nikogo liczyć, ale on ma dobrze płatną pracę i sam sobie poradzi w ciagu roku jest w stanie wszytsko uzbierać

Samoa wielkie dzięki za pomoc Dzięki Tobie cytowanie idzie mi wspaniale
Stary 2008-11-20, 22:56   #3390
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Gdzieś mi sie obiło, że jest sporządzona lista co trzeba przygotowac do ślubu i wesela, musze tego poszukac
podpowiadam że to post numer 2919 wiem bo sama go stworzyłam

ok dziewczyny ja zmykam spac, daruję sobie jutrzejszy wykład bo się źle czuję i tylko mi sie w głowie bedzie krecic zamiast cos myslec i notowac. Popisałabym tu z wami o pracy itp ale nie mam siły klikac w klawiaturę i myslec więc daruję sobie... jutro rano może jeszcze tu zajrzę ale potem zmykam do domku więc pewnie zobaczymy się dopiero w niedziele wieczorkiem.. już za wami tęsknie ale tż to priorytet!
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości