Terapie przeciwtrądzikowe: DIFFERIN - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-18, 16:08   #781
paulina2614
Raczkowanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: DIFFERIN

Cytat:
Napisane przez zabaaga Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie efektów kuracji Diferynem.
Stosuje tą maść ponad 2 miesiące łącznie z antybiotykiem Tetralysal.
Właściwie nowe niespodzianki już nie wyskakują. Wcześniej przez ok. 4 miesiące miałam okropne bolące ropiejące zmiany.
W tej chwili zostały mi już tzw. blizny po tych zmianch, niestety w wielu przypadkach nie są to zwykłe przebarwienia, tylko wygląda to tak jakby ta blizna miała tydzień. Wydaje mi się jakby Differin uniemożliwiał zagojenie rany lub bardzo opóźniał proces gojenia.
Czy jest to możliwe i normale? Może macie jakieś doświadczenia.
do momentu wygojenia nie smaruj w tych miejscach differinu... jezeli to sa ranki. Poczekaj az sie zrobi strupek, a potem sam odpadnie. i wtedy smaruj juz differinem bo zluszczajac naskorek bedzie "zrownywal" te miejsca z reszta skory. Poza tym polecam cepan.
Pozdrowienia
paulina2614 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:10   #782
paulina2614
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoslaw Pokaż wiadomość
Oczywiscie, masz racje, mozna trafic na zlego lekarza,ale ja leczylem sie u kilku lekarzy, na szczescie moge wybierac w medicoverze wsrod roznych dermatologow. Gdy leczylem sie Differinem bylem na kontrolach u 3 roznych lekarzy. W przyszlym tygodniu robie maly eksperyment, we wtorek ide do dermy kobiety, a w czwartek do mojego lekarza, ktory prowadzi obecnie moje leczenie. Zdam relacje. Pozdr
jak tam wizyta u dermy? zmienila cos a Twojej kuracji? jamusze sie tez wybrac bo cos mi tam pod skora wyskakuje. Poza tym wydaje mi sie ze mam poczatki tradziku rozowatego... ale nie wiem czy juz nie jestem przewrazliwiona
Stary 2008-11-18, 17:23   #783
antoslaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina2614 Pokaż wiadomość
jak tam wizyta u dermy? zmienila cos a Twojej kuracji? jamusze sie tez wybrac bo cos mi tam pod skora wyskakuje. Poza tym wydaje mi sie ze mam poczatki tradziku rozowatego... ale nie wiem czy juz nie jestem przewrazliwiona
Z dzisiejszej wizyty musialem zrezygnowac, ide w czwartek. Odezwe sie, jak juz bede po wizycie ;-). Bede rowniez prosil o przejscie na tazaroten lub inny retinoid , ktory dziala przeciwlojotowko i silniej zluszczajaco.
pozdr
antoslaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 12:13   #784
aleksandra8210
Przyczajenie

Hej!

Zdaję relację z mojego leczenia Differinem i Clindacne. Stosuję już 1,5 miesiąca i dopiero teraz widzę jakąś poprawę - mam nadzieję, że w końcu trwałą. Od tygodnia nie wyskakują mi już żadne niespodzianki (oprócz jednej na skroni od ćwiczeń). Mam trochę przebarwień pozostałych po nagłym ataku oczyszczania się skóry. Było okropnie, nie mogłam na siebie patrzeć a teraz twarz jest gładka i widzę, że skóra jest jakaś inna, lepsza. Mam nadzieję, że będzie już tylko coraz lepiej. Niedługo muszę iść na kontrolę do dermatologa i zmianę Clindacne być może na coś innego, bo już mi się kończy.
Pozdrawiam i życzę wszytskim pięknej buźki
aleksandra8210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 17:43   #785
pete86
Raczkowanie

kiedy moge wznowic kuracje differinem jezeli mialem peeling pirogronowy 1,5 tyg temu a za 2,5 tyg mam kolejny ? moze sobie daruje na razie ?

i jeszcze drugie pytanko: czy mozna razem stosowac rozex i differin (oczywiscie nie na raz) ?
pete86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 19:14   #786
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pete86 Pokaż wiadomość
kiedy moge wznowic kuracje differinem jezeli mialem peeling pirogronowy 1,5 tyg temu a za 2,5 tyg mam kolejny ? moze sobie daruje na razie ?

W takim przypadku ja bym sobie chwilowo podarowała differin i dała skórze trochę odpocząć. Lek ten złuszcza i wysusza skórę, peeling też raczej ją podrażnił, także spokojnie można poczekać.

i jeszcze drugie pytanko: czy mozna razem stosowac rozex i differin (oczywiscie nie na raz) ?
Ja stosowałam swego czasu oba te leki, więc myślę, że można. W końcu tak przepisała mi dermatolog
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-20, 21:54   #787
antoslaw
Raczkowanie

Cytat:
Zatem, lekarz mnie troche zmotywowal i pocieszyl, bo powiedzial, ze skora wyglada dobrze...chyba za bardzo przejmuje sie pojedynczymi zmianami, bo ogolny stan cery jest chyba ok. Lekarz przepisal mi jeszcze 2 opakowania Unidoxu (biore go juz 2 miesiac) oraz Zorac 0,5. Dostalem tez recepte na Isotrexin, na wypadek gdyby Zorac mi nie przypasowal. Wiele sobie obiecuje po Zoracu, mam nadzieje, ze w koncu sie zluszcze i plamy pozapalne znikna....trzymajcie za mnie kciuki! Jednoczesnie zakonczylem raz i na zawsze przygode z Differinem...

Edytowane przez antoslaw
Czas edycji: 2008-11-20 o 21:56
Stary 2008-11-21, 08:56   #788
paulina2614
Raczkowanie

Cytat:
Zatem, lekarz mnie troche zmotywowal i pocieszyl, bo powiedzial, ze skora wyglada dobrze...chyba za bardzo przejmuje sie pojedynczymi zmianami, bo ogolny stan cery jest chyba ok. Lekarz przepisal mi jeszcze 2 opakowania Unidoxu (biore go juz 2 miesiac) oraz Zorac 0,5. Dostalem tez recepte na Isotrexin, na wypadek gdyby Zorac mi nie przypasowal. Wiele sobie obiecuje po Zoracu, mam nadzieje, ze w koncu sie zluszcze i plamy pozapalne znikna....trzymajcie za mnie kciuki! Jednoczesnie zakonczylem raz i na zawsze przygode z Differinem...
hehe czyli jednak differin pomogl :p
uwazalabym bym jednak na te antybiotyki... z pryszczami mozna zyc a bez watroby to nie za bardzo :/
ja bralam 2 serie po 10 dni doksycyclinum w odstepach miesiecznych i uwazam ze to za duzo. A bralam tylko 1 tabletke dziennie. Jak tu czytam, ile ludzie laduja w siebie antybiotykow i to mocnych, ze praktycznie jada na tym kilka miesiecy to galy mi wychodza na wierzch.
Tymbardziej, ze nie oszukujmy sie, antybiotyk na stale nie pomoze.
Stary 2008-11-21, 08:57   #789
paulina2614
Raczkowanie

Cytat:
uwazalabym bym jednak na te antybiotyki... z pryszczami mozna zyc a bez watroby to nie za bardzo :/
ja bralam 2 serie po 10 dni doksycyclinum w odstepach miesiecznych i uwazam ze to za duzo. A bralam tylko 1 tabletke dziennie. Jak tu czytam, ile ludzie laduja w siebie antybiotykow i to mocnych, ze praktycznie jada na tym kilka miesiecy to galy mi wychodza na wierzch.
a jeszcze zapomnialabym... przygotuj sie na to, ze po zoracu bedziesz zmienial skore jak wąż!
Słyszalam, ze to jak sie luszczy to masakra.
Stary 2008-11-21, 09:12   #790
antoslaw
Raczkowanie

Cytat:
Differin mi nie pomogl, mysle, ze wiecej mi dala kuracja Undoxem i ostatnio gdy dolaczylem Akneroxid L, ktory podsuszyl mi syfki. Differin na pewno nie polepszyl stanu mojej skory, bo przez 4 miesiace leczenie mialem wysyp za wysypem. Gdyby Differin mi pomogl, to lekarz nie zmienialby adapalenu na Zorac...hehe pozdr
Stary 2008-11-21, 19:36   #791
paulina2614
Raczkowanie

Cytat:
Differin mi nie pomogl, mysle, ze wiecej mi dala kuracja Undoxem i ostatnio gdy dolaczylem Akneroxid L, ktory podsuszyl mi syfki. Differin na pewno nie polepszyl stanu mojej skory, bo przez 4 miesiace leczenie mialem wysyp za wysypem. Gdyby Differin mi pomogl, to lekarz nie zmienialby adapalenu na Zorac...hehe pozdr
ale daj znac jak Ci idzie z tym Zoraciem, co? moze załóż jakis nowy topic zebym mogla sobie sledzic i zdecydowac ewentualnie czy na taki specyfik nie wysępić od dermy recepty :P
Bo podobno super usuwa przebarwienia i nierówności a cos takiego by mi sie przydalo
Stary 2008-11-22, 09:22   #792
antoslaw
Raczkowanie

Cytat:
ale daj znac jak Ci idzie z tym Zoraciem, co? moze załóż jakis nowy topic zebym mogla sobie sledzic i zdecydowac ewentualnie czy na taki specyfik nie wysępić od dermy recepty :P
Bo podobno super usuwa przebarwienia i nierówności a cos takiego by mi sie przydalo
Po pierwszym uzyciu Zoracu, wyskoczyly mi 3 krosty, w tym jedna ropna. Jestem zdziwiony konsystencja leku, ktora jest lepka i jak nakladalem na twarz, to myslalem czy mnie pozapycha...Nowy watek odnosnie Zoracu? Czemu nie, w Biochemii jest temat o tazarotenie, ale glownie pod katem zmarszczek i przebarwien, przydalby sie watek pod katem terapii przeciwtradzikowej.
Stary 2008-11-22, 14:30   #793
paulina2614
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwszym uzyciu Zoracu, wyskoczyly mi 3 krosty, w tym jedna ropna. Jestem zdziwiony konsystencja leku, ktora jest lepka i jak nakladalem na twarz, to myslalem czy mnie pozapycha...Nowy watek odnosnie Zoracu? Czemu nie, w Biochemii jest temat o tazarotenie, ale glownie pod katem zmarszczek i przebarwien, przydalby sie watek pod katem terapii przeciwtradzikowej.
wiem, ze kobiety po 40stce sępią od lekarzy wlasnie recepty na zorac, żeby buzie sobie wygladzic. Wiec ogolnie chyba musi mocno dawac po skorze, jak ma tak silne dzialanie zluszczajace, ze az zmarszczki wygladza.
To lubie w differinie w żelu, że sie super wchlania, nie pozostawia zadnego filmu etc. i nie mam wrazenia, ze mi sie lepi cos do gęby bo nie lubie tego strasznie.
No 3mam kciuki, chcoaic szybko zaczyna sie wysyp.
A jak czesto uzywasz?
Pozdrowienia
Stary 2008-11-22, 15:47   #794
antoslaw
Raczkowanie

Cytat:
wiem, ze kobiety po 40stce sępią od lekarzy wlasnie recepty na zorac, żeby buzie sobie wygladzic. Wiec ogolnie chyba musi mocno dawac po skorze, jak ma tak silne dzialanie zluszczajace, ze az zmarszczki wygladza.
To lubie w differinie w żelu, że sie super wchlania, nie pozostawia zadnego filmu etc. i nie mam wrazenia, ze mi sie lepi cos do gęby bo nie lubie tego strasznie.
No 3mam kciuki, chcoaic szybko zaczyna sie wysyp.
A jak czesto uzywasz?
Pozdrowienia
Mam uzywac codzienie i uwaga, nawet po zaleczeniu mam stosowac codziennie, przez kilka najblizszych lat . Moj dermatolog zartowal rowniez, ze retinoidy to jest inwestycja w przyszlosc, bo bede mial mniej zmarszczek , choc mowil to jak stosowalem Differin, ktory na fotostarzenie dziala akurat najslabiej. Jesli Zorac 0,5 mi sie spodoba, bede prosil lekarza o wieksze stezenie. Mysle, ze moj dzisiejszy wysyp to efekt wczorajszczej imprezy na ktorej wcianalem ostre jedzenie, nachos, pilem drinki...Wczoraj rano jadlem platki z mlekiem, ktore mialem ograniczyc. Mysle, ze na Zoracowy wysyp jeszcze jest czas, choc mam nadzieje, ze adapalen wyciagnal juz wiekszosc nieczystosci. Od poniedzialki zaczynam rowniez mala diete, zrezygnuje z mleka, orzeszkow, ostrych przypraw i smazonych mies. Wyjdzie mi to z pewnoscia na zdrowie .

Edytowane przez antoslaw
Czas edycji: 2008-11-22 o 15:51
Stary 2008-11-22, 16:15   #795
anuuusiakk
Raczkowanie

Witam jestem dzis zarejestrowaną nową uzytkowniczką ze tak powiem kuracje Differinem zaczełam 4 tygosnie temu.. w tym momencie skóra nie jest już przesuszona.. tylko zaraz po umyciu leciutko naciągnięta.. co do znanego ogolnie wysypu to mialam mnóstwo małych krosteczek przez jakies 2 tyg.. i oczywiscie te 'ulubione' bielejące wypryski.. niestety minęły 4 tyg a ja nadal mam te wypryski.. tylko w jednym miejscyu od początku. w innych sporadycznie.. ile to jeszcze potrwa i czy one kiedyś skończą się pokazywać?
anuuusiakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 18:58   #796
bydnarq
Przyczajenie

a

Edytowane przez bydnarq
Czas edycji: 2010-04-13 o 20:28
bydnarq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 16:48   #797
paulina2614
Raczkowanie

Cytat:
Mam uzywac codzienie i uwaga, nawet po zaleczeniu mam stosowac codziennie, przez kilka najblizszych lat . Moj dermatolog zartowal rowniez, ze retinoidy to jest inwestycja w przyszlosc, bo bede mial mniej zmarszczek , choc mowil to jak stosowalem Differin, ktory na fotostarzenie dziala akurat najslabiej. Jesli Zorac 0,5 mi sie spodoba, bede prosil lekarza o wieksze stezenie. Mysle, ze moj dzisiejszy wysyp to efekt wczorajszczej imprezy na ktorej wcianalem ostre jedzenie, nachos, pilem drinki...Wczoraj rano jadlem platki z mlekiem, ktore mialem ograniczyc. Mysle, ze na Zoracowy wysyp jeszcze jest czas, choc mam nadzieje, ze adapalen wyciagnal juz wiekszosc nieczystosci. Od poniedzialki zaczynam rowniez mala diete, zrezygnuje z mleka, orzeszkow, ostrych przypraw i smazonych mies. Wyjdzie mi to z pewnoscia na zdrowie .
zrezygnuj z kawy, żółtego sera, alkoholu i rzeczy, ktore zawieraja kakao. Orzechy jak najbardziej wskazane o ile nie masz uczulenia. Ja wlasciwie zyje na orzechach a ostatnie 5 dni to wlasciwie moj jedyny pokarm ;p;p nie to zebym stosowala diete na przytycie, ale jestem uzalezniona. Ja mam zmarszczke mimiczna przez cale czolo i jakos nie zauwazylam zeby mi zmalala po differinie. Moze jakbym zoraciem ja potraktowala to bylby jakis efekt
Boze juz Ci zazdroszcze... bedziesz taki piekny i gladki :P Gdzie Ty chodzisz do tego dermatologa?
Stary 2008-11-23, 20:53   #798
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuuusiakk Pokaż wiadomość
co do znanego ogolnie wysypu to mialam mnóstwo małych krosteczek przez jakies 2 tyg.. i oczywiscie te 'ulubione' bielejące wypryski.. niestety minęły 4 tyg a ja nadal mam te wypryski.. tylko w jednym miejscyu od początku. w innych sporadycznie.. ile to jeszcze potrwa i czy one kiedyś skończą się pokazywać?
Ja zaczęłam znowu kurację differinem po przerwie 2 letniej i moją zmorą są właśnie te wypryski z białą "kropką" na końcu. Ogólnie nie ma ich dużo i są raczej malutkie, ale potrafią czasem zepsuć nastrój. Sama się zastanawiam jak długo będą jeszcze wychodzić. Nie pamiętam jak to było podczas mojej pierwszej bardzo długiej kuracji, ale wydaje mi się, że wtedy to ogólnie inaczej przebiegało.. Inna sprawa, że w tamtym czasie miałam poważne problemy z trądzikiem, a teraz już raczej zaleczam, niż leczę Przynajmniej na razie.
Stary 2008-11-24, 08:47   #799
antoslaw
Raczkowanie

Cytat:
zrezygnuj z kawy, żółtego sera, alkoholu i rzeczy, ktore zawieraja kakao. Orzechy jak najbardziej wskazane o ile nie masz uczulenia. Ja wlasciwie zyje na orzechach a ostatnie 5 dni to wlasciwie moj jedyny pokarm ;p;p nie to zebym stosowala diete na przytycie, ale jestem uzalezniona. Ja mam zmarszczke mimiczna przez cale czolo i jakos nie zauwazylam zeby mi zmalala po differinie. Moze jakbym zoraciem ja potraktowala to bylby jakis efekt
Boze juz Ci zazdroszcze... bedziesz taki piekny i gladki :P Gdzie Ty chodzisz do tego dermatologa?
3 dzien zoracowania i dalej brak luszczenia, chyba mam skore aligatora...
Na zmarszczki tez jest dobry Avene Diacneal.
Chodze do medicover we Wroclawiu.
Stary 2008-11-24, 11:45   #800
thecla
Raczkowanie

Witam

To była pierwsza maść zapisana przez moja panią dermatolog, brałam dodatkowo tetracyklinę, miałam chyba jeszcze jedną maść na dzień- ale już nie pamiętam nazwy po latach. Muszę przyznać że nastąpiła szybka poprawa. Rano przy zmywaniu twarzy troszkę się "ciągnęła" ta maść. Udało mi się wtedy zaleczyć trądzik i później były tylko maści z tertacykliną i erytromycyną. Teraz mam nawrót więc czeka mnie kolejna batalia o stan mojej buzi.

thecla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:40   #801
jp91
Wtajemniczenie

też stosuję differin, mam tłustą strefę T i cholernie przesuszone policzki, na poczatku przez pierwsze kilka dni było super, bo wszystkie syfki poznikały. Potem zaczęły sie pojawiać to pod nosem, to na brodzie, kolo ust itd. Z czoła zniknęło wszystko, zostaly niestety przebarwienia, i to jest minus chyba differinu. Zostawia przebarwienia które długo schodza, ale ze jest lekiem mocno złuszczajacym to na pewno po dłuzszym stosowaniu w ogole nie bedzie ani przebarwien ani zaskórników. Differin podrażnia, wysusza bardzo mocno suche partie, wiec rano (differin stosuje sie na noc) tzreba porzadnie nawilzyc skóre.
jp91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 20:37   #802
anuuusiakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fabienne Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam znowu kurację differinem po przerwie 2 letniej i moją zmorą są właśnie te wypryski z białą "kropką" na końcu. Ogólnie nie ma ich dużo i są raczej malutkie, ale potrafią czasem zepsuć nastrój. Sama się zastanawiam jak długo będą jeszcze wychodzić. Nie pamiętam jak to było podczas mojej pierwszej bardzo długiej kuracji, ale wydaje mi się, że wtedy to ogólnie inaczej przebiegało.. Inna sprawa, że w tamtym czasie miałam poważne problemy z trądzikiem, a teraz już raczej zaleczam, niż leczę Przynajmniej na razie.
Wiesz.. zrobiło mi się chyba z 7 praktycznie w jednym miejscu tych białych, dużych wyprysków. ale o dziwo nawet ich nie ruszyłam, akurat dzięki Bogu był weekend wiec mogłam zostać i nie pokazywać sie ludziom na oczy.. na te właśnie wypryski dawałam Differin co jakiś czas małą warstwę ale miejscowo i nie chce zapeszać.. ale ładnie schodzi.. i plamy o dziwo te czerwone tez.. boje sie zapeszyć ale mam nadzieje ze przynajmniej to miejsce na chwile się od nich uwolni .. jutro kupuje peeling enzymatyczny bo nie tyle co na twarzy co jakby na obrzeżach mam wysuszoną skórę.. kołu uszu i niżej.. ale dużo pozostałości 'stare' skory na twarzy jest wiec mam nadzieje ze sie tego pozbędę
Stary 2008-11-25, 18:20   #803
carolin
Przyczajenie

To nakładasz differin kilka razy w ciagu dnia? Obawiam się, że moja skóra by tego nie zniosła.. W ogóle momentami jest taka wrażliwa, że mam już jej dość. A co do tych wyprysków to mam kolejne nowe i już wcześniej zauważyłam, że lubią się grupować. Niestety.
carolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 18:25   #804
fabienne
Raczkowanie

Oj, widzę niezłe rzeczy tu wyprawiam. Powyższy post oczywiście pisałam ja - fabienne, ale nie zauważyłam, że siostra była zalogowana na forum i napisałam na jej konto heh
Stary 2008-11-25, 20:23   #805
anuuusiakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fabienne Pokaż wiadomość
Oj, widzę niezłe rzeczy tu wyprawiam. Powyższy post oczywiście pisałam ja - fabienne, ale nie zauważyłam, że siostra była zalogowana na forum i napisałam na jej konto heh

ja nie mam już przesuszonej tak bardzo skóry początkowo było okropnie! pierwszy tydzień.. sypało się wręcz.. teraz juz myślę ze skora sie przyzwyczaiła a ja ogólnie nie mam wrażliwej skory tak mi sie przynajmniej wydaje żadnych wysypek itp (odpukać!) ;D więc to ze nałożyłam punktowo nic nie zmieniło jeśli chodzi o suchość skóry.. za to jeśli chodzi o suchość wyprysków.. a i owszem!

Edytowane przez anuuusiakk
Czas edycji: 2008-11-25 o 20:24
Stary 2008-11-26, 13:07   #806
mewcia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!
Mam na twarzy sporo podskornych grudek. Bylam z tym u dermatologa i przepisala mi wlasnie differin. Uzywam go juz prawie 3 tygodnie i sama nie wiem co o nim myslec. Po pierwsze na poczatku stosowania zaczela mi sie strasznie przetluszczac skora. Nigdy nie mialam az tak tlustej twarzy. Teraz jest juz troche lepiej ale i tak mialam mniej tlusta cere przed stosowaniem differinu. Poprawy nie ma zadnej, powyskakiwalo mi tylko jeszcze wiecej podskornych grudek a moja cera wyglada na bardzo zmeczona. Wiem ze na poczatku moze byc pogorszenie, ale ile mam czekac na jakies pierwsze efekty poprawy?
Stary 2008-11-26, 14:56   #807
anuuusiakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mewcia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Mam na twarzy sporo podskornych grudek. Bylam z tym u dermatologa i przepisala mi wlasnie differin. Uzywam go juz prawie 3 tygodnie i sama nie wiem co o nim myslec. Po pierwsze na poczatku stosowania zaczela mi sie strasznie przetluszczac skora. Nigdy nie mialam az tak tlustej twarzy. Teraz jest juz troche lepiej ale i tak mialam mniej tlusta cere przed stosowaniem differinu. Poprawy nie ma zadnej, powyskakiwalo mi tylko jeszcze wiecej podskornych grudek a moja cera wyglada na bardzo zmeczona. Wiem ze na poczatku moze byc pogorszenie, ale ile mam czekac na jakies pierwsze efekty poprawy?
Ja jako takich grudek nie miałam i na początku miałam twarz przesuszoną teraz już jest w sumie w ciągu dnia w miare wporządku.. a to że powyskakiwało to chyba bardzo normalne poczekaj jeszcze z miesiąc.. jeśli się nie poprawi to będziesz pewnie musiała zmienić lek )
Stary 2008-11-28, 01:05   #808
doduŚ
Rozeznanie

miesiac?no wlasnie u mnie minal juz ponad miesiac ale ja bede jeszcze cierpliwa poczekam do konca tubki i jak dalej tak bedzie to pojde znowu do dermatologa

u mnie z cera caly czas tak samo,hmm no moze to moja wina bo ja wyciskam te wychodzace pryszcze,ja po prostu nie moge zniesc ze mam taka nierowna skore,przez cale moje zycie nie mialam takich problemow....jestem przyzwyczajona do gladkiej cery a teraz....normalnie nie moge normalnie rozmawiac z ludzmi bo ciagle mysle o mojej twarzy...;/ ajjj....no jeszcze poczekam troszke

pozdrawiam
PS wlasnie ide smarowac sie differinem ;p

"Największym więzieniem jest przeszłość"

"należy kochac rzeczywistość, a nie urojenia... "
doduŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 17:03   #809
anuuusiakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doduŚ Pokaż wiadomość
miesiac?no wlasnie u mnie minal juz ponad miesiac ale ja bede jeszcze cierpliwa poczekam do konca tubki i jak dalej tak bedzie to pojde znowu do dermatologa

u mnie z cera caly czas tak samo,hmm no moze to moja wina bo ja wyciskam te wychodzace pryszcze,ja po prostu nie moge zniesc ze mam taka nierowna skore,przez cale moje zycie nie mialam takich problemow....jestem przyzwyczajona do gladkiej cery a teraz....normalnie nie moge normalnie rozmawiac z ludzmi bo ciagle mysle o mojej twarzy...;/ ajjj....no jeszcze poczekam troszke

pozdrawiam
PS wlasnie ide smarowac sie differinem ;p

ajjj ja sama już nie wiem kilka nowych znów wyskoczyło.. też poczekam do końca tubki albo do końca miesiąca i znów pójdę do dermatologa bo szkoda się męczyć kolejne miesiące... właśnie siedzę z maseczką z drożdży.. świetna sprawa polecam!
Stary 2008-12-01, 18:26   #810
doduŚ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuuusiakk Pokaż wiadomość
ajjj ja sama już nie wiem kilka nowych znów wyskoczyło.. też poczekam do końca tubki albo do końca miesiąca i znów pójdę do dermatologa bo szkoda się męczyć kolejne miesiące... właśnie siedzę z maseczką z drożdży.. świetna sprawa polecam!

a co drozdze robia?ja musze kupic sobie ten cynk bo ostatnio duzo sie naczytalam ze to pomaga tez...

wiecie co ;p ja chyba ciezko przechodze ta "kuracje differinowa" bo od pazdzernika ostro baluje i alkohol sie tez leje,a wiem ze to tez ma swoj wplyw... po tym ostrym weekendzie widze ze dzisiaj moja twarz naprawde ciezko sie ma ....ehhh nie mozna miec wszystkiego ;p

pozdrawiam Dziewczynki

"Największym więzieniem jest przeszłość"

"należy kochac rzeczywistość, a nie urojenia... "
doduŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości