|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: DIFFERIN
Cytat:
Pozdrowienia |
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdr |
|
|
|
|
|
#784 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Zdaję relację z mojego leczenia Differinem i Clindacne. Stosuję już 1,5 miesiąca i dopiero teraz widzę jakąś poprawę - mam nadzieję, że w końcu trwałą. Od tygodnia nie wyskakują mi już żadne niespodzianki (oprócz jednej na skroni od ćwiczeń). Mam trochę przebarwień pozostałych po nagłym ataku oczyszczania się skóry. Było okropnie, nie mogłam na siebie patrzeć a teraz twarz jest gładka i widzę, że skóra jest jakaś inna, lepsza. Mam nadzieję, że będzie już tylko coraz lepiej. Niedługo muszę iść na kontrolę do dermatologa i zmianę Clindacne być może na coś innego, bo już mi się kończy. Pozdrawiam i życzę wszytskim pięknej buźki ![]() |
|
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
kiedy moge wznowic kuracje differinem jezeli mialem peeling pirogronowy 1,5 tyg temu a za 2,5 tyg mam kolejny ? moze sobie daruje na razie ?
i jeszcze drugie pytanko: czy mozna razem stosowac rozex i differin (oczywiscie nie na raz) ? |
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez antoslaw Czas edycji: 2008-11-20 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwazalabym bym jednak na te antybiotyki... z pryszczami mozna zyc a bez watroby to nie za bardzo :/ ja bralam 2 serie po 10 dni doksycyclinum w odstepach miesiecznych i uwazam ze to za duzo. A bralam tylko 1 tabletke dziennie. Jak tu czytam, ile ludzie laduja w siebie antybiotykow i to mocnych, ze praktycznie jada na tym kilka miesiecy to galy mi wychodza na wierzch. Tymbardziej, ze nie oszukujmy sie, antybiotyk na stale nie pomoze. |
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszalam, ze to jak sie luszczy to masakra. |
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo podobno super usuwa przebarwienia i nierówności a cos takiego by mi sie przydalo |
|
|
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwszym uzyciu Zoracu, wyskoczyly mi 3 krosty, w tym jedna ropna. Jestem zdziwiony konsystencja leku, ktora jest lepka i jak nakladalem na twarz, to myslalem czy mnie pozapycha...Nowy watek odnosnie Zoracu? Czemu nie, w Biochemii jest temat o tazarotenie, ale glownie pod katem zmarszczek i przebarwien, przydalby sie watek pod katem terapii przeciwtradzikowej.
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To lubie w differinie w żelu, że sie super wchlania, nie pozostawia zadnego filmu etc. i nie mam wrazenia, ze mi sie lepi cos do gęby bo nie lubie tego strasznie. No 3mam kciuki, chcoaic szybko zaczyna sie wysyp. A jak czesto uzywasz? Pozdrowienia |
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Moj dermatolog zartowal rowniez, ze retinoidy to jest inwestycja w przyszlosc, bo bede mial mniej zmarszczek , choc mowil to jak stosowalem Differin, ktory na fotostarzenie dziala akurat najslabiej. Jesli Zorac 0,5 mi sie spodoba, bede prosil lekarza o wieksze stezenie. Mysle, ze moj dzisiejszy wysyp to efekt wczorajszczej imprezy na ktorej wcianalem ostre jedzenie, nachos, pilem drinki...Wczoraj rano jadlem platki z mlekiem, ktore mialem ograniczyc. Mysle, ze na Zoracowy wysyp jeszcze jest czas, choc mam nadzieje, ze adapalen wyciagnal juz wiekszosc nieczystosci. Od poniedzialki zaczynam rowniez mala diete, zrezygnuje z mleka, orzeszkow, ostrych przypraw i smazonych mies. Wyjdzie mi to z pewnoscia na zdrowie .
Edytowane przez antoslaw Czas edycji: 2008-11-22 o 15:51 |
|
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Witam
jestem dzis zarejestrowaną nową uzytkowniczką ze tak powiem kuracje Differinem zaczełam 4 tygosnie temu.. w tym momencie skóra nie jest już przesuszona.. tylko zaraz po umyciu leciutko naciągnięta.. co do znanego ogolnie wysypu to mialam mnóstwo małych krosteczek przez jakies 2 tyg.. i oczywiscie te 'ulubione' bielejące wypryski.. niestety minęły 4 tyg a ja nadal mam te wypryski.. tylko w jednym miejscyu od początku. w innych sporadycznie.. ile to jeszcze potrwa i czy one kiedyś skończą się pokazywać?
|
|
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
a
Edytowane przez bydnarq Czas edycji: 2010-04-13 o 20:28 |
|
|
|
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Boze juz Ci zazdroszcze... bedziesz taki piekny i gladki :P Gdzie Ty chodzisz do tego dermatologa? |
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej na razie.
|
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na zmarszczki tez jest dobry Avene Diacneal. Chodze do medicover we Wroclawiu. |
|
|
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
Witam
To była pierwsza maść zapisana przez moja panią dermatolog, brałam dodatkowo tetracyklinę, miałam chyba jeszcze jedną maść na dzień- ale już nie pamiętam nazwy po latach. Muszę przyznać że nastąpiła szybka poprawa. Rano przy zmywaniu twarzy troszkę się "ciągnęła" ta maść. Udało mi się wtedy zaleczyć trądzik i później były tylko maści z tertacykliną i erytromycyną. Teraz mam nawrót więc czeka mnie kolejna batalia o stan mojej buzi.
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
też stosuję differin, mam tłustą strefę T i cholernie przesuszone policzki, na poczatku przez pierwsze kilka dni było super, bo wszystkie syfki poznikały. Potem zaczęły sie pojawiać to pod nosem, to na brodzie, kolo ust itd. Z czoła zniknęło wszystko, zostaly niestety przebarwienia, i to jest minus chyba differinu. Zostawia przebarwienia które długo schodza, ale ze jest lekiem mocno złuszczajacym to na pewno po dłuzszym stosowaniu w ogole nie bedzie ani przebarwien ani zaskórników. Differin podrażnia, wysusza bardzo mocno suche partie, wiec rano (differin stosuje sie na noc) tzreba porzadnie nawilzyc skóre.
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. jutro kupuje peeling enzymatyczny bo nie tyle co na twarzy co jakby na obrzeżach mam wysuszoną skórę.. kołu uszu i niżej.. ale dużo pozostałości 'stare' skory na twarzy jest wiec mam nadzieje ze sie tego pozbędę
|
|
|
|
|
|
#803 |
|
Przyczajenie
|
To nakładasz differin kilka razy w ciagu dnia? Obawiam się, że moja skóra by tego nie zniosła.. W ogóle momentami jest taka wrażliwa, że mam już jej dość. A co do tych wyprysków to mam kolejne nowe i już wcześniej zauważyłam, że lubią się grupować. Niestety.
|
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Oj, widzę niezłe rzeczy tu wyprawiam. Powyższy post oczywiście pisałam ja - fabienne, ale nie zauważyłam, że siostra była zalogowana na forum i napisałam na jej konto
heh
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie mam już przesuszonej tak bardzo skóry początkowo było okropnie! pierwszy tydzień.. sypało się wręcz.. teraz juz myślę ze skora sie przyzwyczaiła a ja ogólnie nie mam wrażliwej skory tak mi sie przynajmniej wydaje żadnych wysypek itp (odpukać!) ;D więc to ze nałożyłam punktowo nic nie zmieniło jeśli chodzi o suchość skóry.. za to jeśli chodzi o suchość wyprysków.. a i owszem!
Edytowane przez anuuusiakk Czas edycji: 2008-11-25 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Mam na twarzy sporo podskornych grudek. Bylam z tym u dermatologa i przepisala mi wlasnie differin. Uzywam go juz prawie 3 tygodnie i sama nie wiem co o nim myslec. Po pierwsze na poczatku stosowania zaczela mi sie strasznie przetluszczac skora. Nigdy nie mialam az tak tlustej twarzy. Teraz jest juz troche lepiej ale i tak mialam mniej tlusta cere przed stosowaniem differinu. Poprawy nie ma zadnej, powyskakiwalo mi tylko jeszcze wiecej podskornych grudek a moja cera wyglada na bardzo zmeczona. Wiem ze na poczatku moze byc pogorszenie, ale ile mam czekac na jakies pierwsze efekty poprawy?
|
|
#807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poczekaj jeszcze z miesiąc.. jeśli się nie poprawi to będziesz pewnie musiała zmienić lek )
|
|
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
miesiac?no wlasnie u mnie minal juz ponad miesiac ale ja bede jeszcze cierpliwa poczekam do konca tubki i jak dalej tak bedzie to pojde znowu do dermatologa
u mnie z cera caly czas tak samo,hmm no moze to moja wina bo ja wyciskam te wychodzace pryszcze,ja po prostu nie moge zniesc ze mam taka nierowna skore,przez cale moje zycie nie mialam takich problemow....jestem przyzwyczajona do gladkiej cery a teraz....normalnie nie moge normalnie rozmawiac z ludzmi bo ciagle mysle o mojej twarzy...;/ ajjj....no jeszcze poczekam troszke pozdrawiam PS wlasnie ide smarowac sie differinem ;p
|
|
#809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ajjj ja sama już nie wiem kilka nowych znów wyskoczyło.. też poczekam do końca tubki albo do końca miesiąca i znów pójdę do dermatologa bo szkoda się męczyć kolejne miesiące... właśnie siedzę z maseczką z drożdży.. świetna sprawa polecam!
|
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co drozdze robia?ja musze kupic sobie ten cynk bo ostatnio duzo sie naczytalam ze to pomaga tez... wiecie co ;p ja chyba ciezko przechodze ta "kuracje differinowa" bo od pazdzernika ostro baluje i alkohol sie tez leje,a wiem ze to tez ma swoj wplyw... po tym ostrym weekendzie widze ze dzisiaj moja twarz naprawde ciezko sie ma ....ehhh nie mozna miec wszystkiego ;p pozdrawiam Dziewczynki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

, choc mowil to jak stosowalem Differin, ktory na fotostarzenie dziala akurat najslabiej. Jesli Zorac 0,5 mi sie spodoba, bede prosil lekarza o wieksze stezenie. Mysle, ze moj dzisiejszy wysyp to efekt wczorajszczej imprezy na ktorej wcianalem ostre jedzenie, nachos, pilem drinki...Wczoraj rano jadlem platki z mlekiem, ktore mialem ograniczyc. Mysle, ze na Zoracowy wysyp jeszcze jest czas, choc mam nadzieje, ze adapalen wyciagnal juz wiekszosc nieczystosci. Od poniedzialki zaczynam rowniez mala diete, zrezygnuje z mleka, orzeszkow, ostrych przypraw i smazonych mies. Wyjdzie mi to z pewnoscia na zdrowie
heh