|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Co do laktatora to powiem szczerze że myślalam o nim ale bardziej że kupię go jak urodze ale któraś z Was napisała że jak urodzila to miała taki nawał pokarmu że nie wiedziała co z tym robić i z tym mi dała do myślenia że chyba go zakupie zawsze może się przydać. Co do pogody to jest wykańczająca, właśnie zaczyna mnie głowa boleć tak mi już coś szumi ale mam nadzieję że nie zacznie mocniej.
Dzisiaj tak wszystko sobie przeanalizowałam i doszłam do wniosku że urodzić już mogę za niedługo czyli pod koniec grudnia albo na poczatku stycznia a jeszcze trochę rzeczy mi brakuje . Muszę kupić pościel, kosmetyki dla córci, proszki, odebrać wózek na początku grudnia, dokupić jeszcze jeden ręcznik bo mam tylko 1, kupić przewijak, chociaż bez tego na pocztaku się chyba obejde, laktator no i wlasnie dla siebie trochę rzeczy do szpitala co najważniejsze. Koszule, kapcie, wkladki itd... o moj Boże, czeka mnie ostatnia wyprawa sklepowa ale to wszystko zrobie na poczatku grudnia. A jeszcze jedno, dzisiaj rano wstałam i zauważyłam na piżamie na piersi plame, wydaje mi się że już zaczyna mi wyciekać z piersi "siara". Jak przycisne to nic nie leci ale takie coś zdarzyło mi się juz 3 raz. Kurcze wiecie jak sobie pomyśle że już za tak niedługo bedzie ze nami taki malutki czlowieczek ktory bedzie tylko nasz i to my bedziemy za niego odpowiedzialni to az nie moge w to uwierzyc a momentami sie obawiam czy dam rade , juz chyba mi siada na glowe to od tej pogody. ![]() Kellys chyba mamy to samo z przytulaniem A juz sie bałam że jest coś ze mną nie tak.
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Kochana, ja od tego siedzenia w domu już świra dostaję. Błogosławię internet, wizaz i WAS. Inaczej bym zwariowała.
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Nie mam sily Was doczytac jestem padnieta na maxa ... ide spac.Powiem tyle ze Olus ma nawet madra mame jeden wpis zalatwilam a na 2 musze jeszcze w czwartek jechac znow do Wrocka ,ale juz jestem spokojna bo wiem ze dam rade tylko czy Tz tez ja moglam caly dzien sie uczyc on przeciez pracuje ... ehh dobranoc
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
jukolku, super wiadomość! Gratulejszyn
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje Jukolku, musiało się udać
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ja też błogosławie , dołączam się. Ja na zmiane śpie i wstaje do kompa , spie i wstaje.
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie wymyslilam z laktatorem, ze kupie przed porodem, bo na 90% pojde na LEP do 2 tygodni po urodzeniu Maksa, wiec w przerwie bede musiala sie wydoic i nie ma przepros. mysle o recznym laktatorze aventu, bo juz mam ich butelki i chce juz miec akcesoria 1 firmy, by do siebie pasowaly. tylko zastanawiam sie czy reczny czy elektryczny. jakbym czesto musiala sciagac pokarm to lepszy elektryczny, a nie przewidze tego. a poza tym roznica w cenie znaczna. chyba skoncze na recznym...
dzis kupilam wanienke, maz puka sie w glowe...doceni fakt, ze nie ciagam po sklepach dla dzieci. kiedys jak pojechalismy ogladac wozki to utknal przy quadach. nie znalismy wtedy jeszcze plci, a juz wybral model taki, by mial gumowe kola.ech
|
#458 |
|
BAN stały
|
Witam!! Ale naprodukowałyście dziś... w sumie cały dzień siedze w domu ale jakoś mam takiego lenia że nawet do kompa nie chce mi sie wstać. Rano się zmobilizowałam i porasowałam w końcu ubrania, a potem leżałam i czytałam... normalnie dzień pełen rozrywek. Jejku jak ja marze aby w końcu gdzieś wyjść do ludzi, na impreze napić sie piwa, zaszaleć i wybawić sie... ale wiem że to tylko marzenia póki co. No cóż cierp ciało jak chciało mam nadzieje ze ta zachcianka szybko minie bo trudno bedzie ja spełnic.
A jesli chodzi o laktator to zakupie przed porodem - rozmawialam z koleżanka ktora rodzila w sierpniu i doradzila mi abym go kupila bo ona miala tyle pokarmu i nie miala jak go sciagac dali jej w szpitalu jakas dojarke ale podobno bolało strasznie. Wiec stwierdzila ze lepiej sie zaopatrzyc wczesniej. Pogoda mnie dobija... nie chce sie nic - wyszlo by sie gdzies na spacer ale kto jak nie musi wychyla sie na taka paskudna?? pogode leje, wieje i wogóle bleee.... Jukol - gratuluje - bedzie dobrze teraz już z górki a o TZ sie nie martw tez da rade!!!! |
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Jukolku- gratulacjeeee!
Myśmy własnie zakupili materacyk i wanienkę. Pogoda tak okropna że TŻ wczesniej wrócił z roboty. |
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj odwiedziła mnie teściówka z pytaniem co chce dostać od niej dla córeczki , powiedziałam że się zastanowie i wtedy razem na poczatku grudnia pojdziemy na zakupy. chyba wybiore pościel z wypełnieniem oczywiscie bo nie mam. Kurcze chyba za dużo mi zostało do zakupu na grudzień , mam nadzieje ze jakos damy rade , badzmy dobrej mysli.
A ja dziewczynki chyba już się przytulam do mojej poduszeczki bo co tu robic, deszcz o okna bije tak ze ojej , popatrze sobie w telewizorek i poczekam az męzuś wroci z pracy. Dobranoc , życze wszystkim mamusia i im malutkim pociechom cudnie przespanej nocki do juterka
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Jukolku Graulacje
Ja lakator pożyczam narazie od koleżanki, która użyła go tylko raz właśnie w szpitalu jak miała nawał pokarmu, a poem zobaczę jak to będzie z moim karmieniem i czy przyda się tylko od czasu do czasu ręczny czy trzeba będzie częściej i wtedy zainwestuję w elekryczny...słyszałam że medeli są b.dobre i nie tak kosmicznie drogie. Olimpia Jak możesz to zaopatrz się jednak w przewijak, najlepiej w taki nakładany na łóżeczko, albo jak masz komodę to wystarczy sama ta profilowana gąbka, bo nie ma ponoć nic gorszego niż schylać się przy każdym przewijaniu, a przydaje sie też przy kąpieli Cieszę się jak dziecko bo kupiliśmy dzisiaj bezprzewodowego neta i nawet mogę sobie leżeć z laptopem i buszować po stronach.... niach niach
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Jukolku moje gratulacje !!!!!!!!
passionfruit i Olimpia24 Ja również sie dołączam do Was kobietki...Dobrze ze ktos wymyslił internet !!!!!!! Czasami naprawdę ocipieć można w tym domu A ja dzisiaj na spacerek wyszłam z tż-tem ale szybko wróciliśmy, bo pogoda niestety nie sprzyja ![]() Wzięłam sie w domu za małe porządki , pranie prasowanie itd. ale nie dałam rady wszystkiego zrobić bo mi spuchły stopy i miałam je jak wielkie serdelki ![]() ![]() ![]() Teraz już troche odpuchly na szczescie ![]() no i leze sobie w wyrku z laptopem i czekam na mężulka i sie zanudzam... Dobrze że chociaż mam WAS dziewczynki... [/I] Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2008-11-20 o 23:14 |
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
mumi, ja tez pokojowo
A czy Bugaboo wie o plagiacie - nie mam pojęcia....Sama gondolka jest z takiego sztywnego materialu super jakości, budka też. W standardzie budka, pokrowiec siedziska i gondola sa jednakowego koloru i z jednakowej tkaniny. Cechą tego wozka (i stad jego nazwa - Cameleon) jest mozliwość opcji róznych kolorow tkaniny (tej podstawowoej, jak i innej - polarkowej, tez super jakośc)i. Nie pamiętam w tej chwili, ale mozliwości jest kilkadziesiąt. Orócz zestawu podstawowego (mój w kolorze grafitowym) mam budke, pokrowiec na spacerowke, tą nakładke na godnole i parasolke od slońca w kolorze różowym z polarku wlasnie. Gondolka jest dość nisko (co za tym idzie zamontowany fotelik czy spacerówka takze), ale nam to absolutnie nie przeszkadza. TZ jest wysoki, ma jakieś 183 cm wzrosu i mówi, że jest super. Dzisiaj dla przykładu pomacaliśmy Stokke i wózek jak dla mnie tragedia. Ja bym sie bała taka konstrukcja i na takiej wysokości wozic dziecko... Nie zauwazyłam, zeby mi jakos wózek na boki latał...moze rączka troszkę ma luzy, ale to chyba normalne. W wielu wózkach, tych z wysokiej półki tez to zauwazyłam. Więc może tak ma być, ze nie jest wszystko na sztywno? Rozgadałam sie o wózku i zatęsknilam za nim Stoi teraz złozony, żeby sie nie kurzył i nie moge sie doczekac, kiedy go wyciągne i znowu zlożę ![]() Wpadlismy dzis na chwile do Świata dziecka i normalnie odpłynełam...jakie cuda sa dla dzieci...ciuszki (warte majątek!), łóżeczka, pościele...tylko się za kieszeń trzymać...Czekaja nas jeszcze zakupy typu wanienka, łóżeczko czy kocyk, ale mamy blisko duzy sklep dla dzieci i przystępne ceny. Wymyslilam, ze w weekend mikołajowy pojedziemy zaszaleć i wyniesiemy polowę sklepu Zaczynam odczuwac kręgoslup, jak sobie pochodzę. Nie dla mnie juz wyprawy po sklepach...Laktator. Jesli kupie (bo sie zastanawiam), to pewnie Medela electric. Siostra Tz-a ma i sprawuje sie super. Wart swojej ceny, naprawdę. Jesli ktoś musi odciągac (uczelnia, praca, nawał), to ten sprzęt nadaje sie super. Bzykanko..hm...my sobie pozwalamy od czasu do czasu jak nas najdzie. Nie mam żadnych zakazów, wszystko wzorowo, więc czemu nie Ograniczmy sie do dozwolonych pozycji i jest ok. Libido mi sie nie zmieniło. Łózeczko pewnie będzie Drewex, bo bardziej przemawia do mnie jego jakość, niż Klupś. Prawdopodobnie proste, bez bajerów i szuflady. A własnie. Dziewczyny, które maja posciel Feretti. Ochraniacze macie te wyzsze, czy te nizsze?? Dzisiaj mala nieźle mnie wysmyrała od środka. To juz nie sa mocne kopniaki...czasem ja sie uda kopnąc, ale zazwyczaj sa to raczej obroty, przeciągania itp. Czymś gmyra na samym dole, czymś faluje nad pepkiem...mam nadzieje, że nietoperzowo już. Dowiem sie za tydzień. Macie zyłki po bokach brzuszka? Bo ja mam... Dobrej nocki. |
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Jukolku! Ogromne gratulacje! Wyobrażam sobie jak się cieszysz, jaki ciężar z głowy! Tż też sobie poradzi - zobaczysz! Jeśli chodzi o kołyski - to chyba niuniek może przebywać w niej - pod warunkiem, że się mieści , do momentu aż nie zacznie siadać - tak przynajmniej czytałam.Jeśli chodzi o laktator - to ja też kupiłam Medelę mini electric. Też czytałam na jej temat dużo dobrych opinii. Ja mam butelki Aventu i też wolałam kupić laktator Aventu - ale ta cena przy braku pewności czy laktator się przyda... Na szkole rodzenia położna twierdziła, że laktator można w ostateczności kupić po porodzie - a w ogóle nie jest on niezbędny. Przydać się może w 2 lub 3 dzień po porodzie kiedy niektóre mają nawał pokarmu - ale wtedy istnieje możliwość skorzystania z laktatora szpitalnego bądź - można poradzić sobie ręcznie. Chodzi o sciągnięcie takiej ilości pokarmu, która przyniesie ulgę obolałym piersiom - nie więcej! Nie ściąga się mleka "do suchego" Bo wtedy nawałom nie będzie końca ![]() Dla takiego 1 razu może się okazać, że laktator najprostszy (o jakimś z apteki b. tanim mówiła położna, ale nie pamiętam nazwy) sprawdzi się znakomicie. Ja kupiłąm laktator też dlatego, że słyszałam, że przy elektrycznym mniej boli odciąganie (ale z kolei niektóre koeżanki b. sobie chwaliły ręczne - więc wszystko rzecz indywidualna) a poza tym na spacerkach nie chciałam karmić piersią - tylko swoim mleczkiem z butelki. Istnieje wtedy niebezpiecz., że niunia się przyzwyczai do butelki - ale mam zamiar spróbować. Poza tym Medela elektryczna okazłąa się niewiele droższa od ręczneg Aventy - więc stwierdziłam, że to dobra oferta. LucyAS - widzę, że mamy taki sam problem z pralką - też musieliśmy kupić Tyle, że nasza już kilkakrotnie naprawiana pralka - kiedy otrzymaliśmy nową - naprawiła się , tzn. znalazła się winowajczyni usterki - skarpetka w filtrze. No teraz mamy 2 pralki. Ale i tak już szwankowała. Lepiej, że kupiliśmy nową teraz niż mielibyśmy kupować jak się młoda urodzi.Mnie też pogoda odstrasza. Dzisiaj byłam na trochę w pracy (od 1,5 mies. jestem jż na zwolnieniu) i musze przyznać, że zupełnie inaczej mi się myśli, chce mi się pracować i po takich kilku godzinach w pracy nawet lepiej mi się w chatce zorganizować Jutro też idę do pracy - zobaczymy ,może dzięki temu uda mi się w weekend zrobić część zesżłotygodniowego planu ![]() W zeszłym tygodniu byłam u fryzjera -ścięłam włoski i zrobiłąm sobie kolor! I pewnie nie będę odkrywcą jak powiem jak to polepsza nastrój! Jakoś się dobrze poczułam i trochę bardziej kobieco! Poza tym chciałam obciąć włosy przed urodzeniem małej, bo czytałam, że nie powinno się zmieniac fryzury po narodzinach niuni, bo niunia uczy się rysów twarzy mamy i potem taki ktoś obcy się pojawia ![]() Pewnie się w końcu położę -też nie mog spać - i zasypiam nad ranem, myślałam, że to tylko ze mnie taki śpioch Ale chyba się trochę przestawiłam. Spoko - jeszcze zdążę zmienić swój plan dnia przy małej! Wszyscy mi mówią - co Ty zrobisz. A ja uważam, że jak dałam radę rzucić palenie - czego się nie spodziewałam, to i wystarczy tydzień, żeby się przestawić na inny tryb ![]() Ale młoda zaszalała - poczułam się jak na sztormie ![]() Dobranoc dziewczynki! |
|
|
|
#465 |
|
BAN stały
|
Skoja Dla takiego 1 razu może się okazać, że laktator najprostszy (o jakimś z apteki b. tanim mówiła położna, ale nie pamiętam nazwy) sprawdzi się znakomicie - może miała na mysli taki o nazwie " lakta" kosztuje ok 25zł. Kupiłam go na sam poczatek a noż wogóle nie bedzie mi potrzebny i kasa pojdzie w bloto a tak te 25 zł jakos sie przezyje patrzac na mase innych wydatkowa potem jak mi sie ten nie sprawdzi zakupie inny. Ale podobno niby zwykly, prosty i taki inny niz wszystkie ale kumpele daja rade i nie nazekaja na niego póki co. Wiec zobacze jak to bedzie.
Przewijaka tez nie kupuje zaopatrzylam sie w podklady do przewijania na łozku i sadze ze dam rade. Przewijak jest dobry na poczatek to fakt nie tzreba sie schylac itp. Ale jak dziecko bedzie miec juz te kilka m-c i tak coraz czesciej bedziemy je wyciagac klasc na łozku czy gdziekolwiek aby je zabawic wiec wtedy spokojnie mozna je przewijac bez problemu zadnego. A i tak im wieksze dziecko tym bardziej sie kreci nam na przewijaku jeden ruch w inna strone i juz moze go tam nie byc a tak łozko duzo wiec ja nie widze problemu jesli o to chodzi. Chyba ze na poczatku zmienie zdanie to wysle meza do sklepu Ja dzis mam w planie wyruszyc na miasto - musze pozalatwiac sprawy w pracy i w urzedzie. Zobaczymy jak to bedzie. Póki co miłego dnia WAM zycze!!! Trzymajcie sie ciepło w ten kolejny pochmurny dzien. |
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I również mam żyłki na bokach brzuszka i dodatkowo na piersiach. buziaczki!
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
hej wiazanki.
to byla noc... nie moglam sobie dluuugo znalezc pozycji do spania... a jak juz znalazlam, to maly przycisnal mi pecherz i trzeba bylo isc siusiu ![]() najsmieszniejszy byl moj maz wstaje drugi raz w nocy , a on sie budzi i pytaA co ty tak sikasz? ![]() a ja na to- Wyobraz sobie,ze jestem w ósmym miesiącu ciąży
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Ami Masz racje stokke to tragedia
w baby ace budka jest z czarnego polarku wlaśnie i zastanawiam się czy to jest najszczęśliwsze rozwiazanie, jak pada desz to zakłada folię i po sprawie, ale na słońcu wyblaknie może wtedy tylko parasolka? tylko czy jakaś będzie pasowała ciekawe czy są uniwersalne![]() Co do pościel feretti to nie wiem czy są niższe i wyższe ochraniacze, ja mam dwa boki jednakowe i o ok 10 cm wyższy zagłówek ale są też ochraniacze na całe łózko dookoła i wtedy są jednakowej wysokości
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
I kolejny dzien zastanowienia sie co tu robic, wszyscy w pracy tylko ja z moja babcia w domu no i z psem ![]() ![]() chyba pojde do miasta o ile nie zacznie padac , odwiedzic znajome w pracy. A dzisiaj niechce mi sie robic zakupow na obiad i postanowilam ze zamowie pizze nawet moja babcia na to poszla bo lubi Dzisiaj miałam sen o porodzie i znowu jestem na fazie obaw i strachu , kurcze żebym tylko na taka nie trafiła jak sie naprawde zacznie bo chyba zemdleje i tyle bedzie Czasami sie zastanawiam i sama nie wiem czy CC nie jest lepsze, dluzej sie dochodzi do siebie ale za to zero bolu przy porodzie, co o tym sadzicie. Jakby ktos dał wam wybór dziewczynki co byście wybrały???
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
mumi, na pewno sa uniwersalne parasolki, w róznych kolorach. Własnie siostra TZ-a kupiła, chyba w Smyku. Co do blaknięcia materiału, to nie mam pojęcia. Widomo, ze im ciemniejsza tkanina, tym szybciej może byc widać jej płowienie na słońcu...Ja nie zamierzam nawet zakładać tej czarnej, bo z różowa bardziej mi sie podoba
Ja mam wybór, bo Bugaboo sprzedaje opcjonalne zestawy w przeróżnych kolorach i jak mi się znudzi, to zawsze moge zmienić. A ten producent nie ma w opcji takiej możliwości? ooo, własnie mała się obudziła i coś mi jeździ po wnętrznościach...pewnie sie przeciaga Wczoraj pod wieczór taką sobie gimnastykę rządziła, ze widać było, jak mi sweter faluje...ciekawe, czy ludzie w sklepie widzieli ![]() Zyłki na biuście też mam, cały jest w siateczce niebieskiej. Dziwne, bo rozmiar się nie zmienił, a tyle żyłek... Zerakam przez okno, bo śnieg zapowiadają, ale na razie świeci słońce. Na pierwszy śnieg i biały puszek za oknem zawsze cieszę sie jak dziecko. Ale zimnę lubie tylko przez okno. |
|
|
|
#471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio mam dziwny apetyt tzn. do południa jem normalnie ale obiad już mi nie smakuje... W ogóle wczoraj się trochę przestraszyłam, bo kilka osób zauważyło, że mi się znacznie brzuch obniżył. Ja tego nie widzę ale...przeszła mi całkowicie zgaga i Rennie leży sobie samotnie w kuchni od kilku dni. Ratunku, ja nie chcę jeszcze rodzić
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
ehhhh... Ja dziś mogę tylko narzekać.
Czuje sie okropnie, kręci mi sie w głowie, słabo mi i wogóle. Boje sie tylko że gdzies zemdleję w koncie a mąż wraca w okolicach 20 - kto mnie wtedy odnajdzie?. Może przyczyna tego jest zbyt silny naciska młodego na przeponę. Ale tak czy inaczej czuje sie okropnie. sorki za zatruwanie |
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że robi furrorę ten kombinezonik. Może któras z was zechce?
http://www.allegro.pl/item480511972_...ybird_0_3.html |
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj padlam jak przecinek i bylam tak zmeczona ze nawet na siku w nocy sie nie obudzilam
Jak sie wczoraj polozylam w pewnym momencie zlapal mnie taki skurcz z prawej str ze myslalam ze do szpitala bede jechac jak sie pojawi kolejny ale trwal on sekunde i byl jednorazowy.Widac Olus dal do zrozumienia "mamo kladz sie juz spac" Dzis wysprzatalam caly dom nawet pokoj tesciowej odkurzylam i czekam na Tz.Wczoraj kupilam w Tesco po 3 pakowane pajacyki i 3 body bo byly tanie ale taaaakie duze sa ze szok a niby to 62 cm eheee chyba jak doloze jeszcze z 10 cm jeszcze troche rzeczy mi zostalo do kupienia tylko z kad ta kase brac
|
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
U mnie własnie sypie śnieg! Taaaki piękny, puchaty - szkoda tylko że się zaraz topi, ale wygląda przeuroczo
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaaaaaaaa tez chce snieg
u nas mial padac a pada glupkowaty deszcz
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
poczekaj- może jeszcze ten deszczyk w cos sie zamieni- bo u nas też najpierw padało.
Ale zrobiło się zimowo, hehe- może by tu choinke ubierać?
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kus
ja najchetniej bym powyciagala wszytkie ozdoby swiateczne i ubrala juz choinke tak kocham Swieta.Mam nadzieje ze w tym roku na WIgilie wkoncu spadnie snieg
|
|
|
|
#479 |
|
BAN stały
|
A u nas rano był snieg z deszczem a teraz zachmurzenie maxymalne i tak dziwnie jest - nic nie pada a wyglada jaby za chwilke miało sypnąć sniegiem tylko ta chwilka trwa juz kilka godzin...hm.... śpiąco, sennie i ponuro.
|
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
Ja święta tez uwielbiam , a te w tym roku będą zupełnie wyjatkowe
![]() A śnieg juz sie wypadał - teraz tylko widać jak topnieje ta biała pierzynka - szkoooda. Ale zapowiadają że w weekend bedzie mozna lepić bałwana - ciekwe kto bedzie miał większa kulkę zamiast brzucha- bałwan- czy ja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Nie mam sily Was doczytac

Stoi teraz złozony, żeby sie nie kurzył i nie moge sie doczekac, kiedy go wyciągne i znowu zlożę
, tzn. znalazła się winowajczyni usterki - skarpetka w filtrze. No teraz mamy 2 pralki. Ale i tak już szwankowała. Lepiej, że kupiliśmy nową teraz niż mielibyśmy kupować jak się młoda urodzi.